Menu

Hokej

Play-off extraligy st. dorostu

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0) Stav série: 2:0

18.03.2018, 12:00 • Svijanská Aréna • Osmifinále • Ondřej Belák

To už je ode mne ze severu Čech vše. Přeji příjemnou neděli a někdy příště opět na počtenou! (14:18:21)
Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává opět zcela jasně tým Bílí Tygři Liberec! Domácí hokejisté disponovali po většinu zápasu výraznou územní převahou a navíc hráli skvěle do defenzivy, což pramení v čisté konto Lukáše Paříka. V poslední části se Tygři trefili jednou, a to zásluhou kapitána Matěje Hájka. Závěr střetnutí ještě oživila hromadná potyčka, ale ani ta už nic nezměnila na tom, že si šelmy na Moravu vezou postupový mečbol.

60:00

Konec zápasu.

59:33

A ještě jedna tutovka modrobílých. Kotyza unikl s Žembou do přečíslení proti jedinému obránci. Zakončoval druhý jmenovaný, leč přesouvajícího se Hasalu neprostřelil!

58:59

Dobrou práci odvedl před brankou Vomáčka a kotouč se odrazil přímo ke Kotyzovi. Ten z levého kruhu zakončoval do víceméně odkryté svatyně, ale trefil pouze boční síť!

58:32

Olomouc má po rozdělení trestů k dispozici velice výhodnou přesilovku čtyř proti třem, ale přesto se hned v jejím úvodu dopustila zakázaného uvolnění.

58:01

Vyloučení v týmu HC Olomouc (Štefka – 5 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šuráň – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Drábek – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).

58:01

Rozhodčí se ještě stále radí o vyloučení, závěr utkání se tak pořádně protahuje.

58:01

U mantinelu nyní vznikla hromadná bitka! Několik dvojic je v sobě a rozhodčí už zapisují zřejmě dlouhý seznam trestů. Na emocích se projevuje, že už začaly vyřazovací boje.

57:36

Liberec právě vstřelil branku!
Teď už však je pátý gól na světě a byl to MATĚJ HÁJEK, kdo si po neproměněné šanci zpravil chuť. Mezi kruhy jej objevil Dominik Šeliga a liberecký kapitán po krásné bekhendové kličce pověsil černou gumu zcela přesně pod břevno! Asistence: Šeliga, Aubrecht.

57:16

Bůra mohl dovršit Matěj Hájek. Tygří kapitán se po obrovské chybě v rozehrávce hnal sám na branku. Rozhodl se pro střelu mezi betony a mezírku utěsnil Hasala včas!

56:38

Olomouc už působí vyčerpaným dojmem. Liberec nadále tlačí. Hasala úspěšně vykopl střelu Žůrka, ale domácí zůstávají u kotouče.

55:58

Hasala měl nyní ve zmatku před brankou plné ruce práce. O dorážku se snažil Šafařovský a strážce hostující svatyně kotouč přikryl pod rukavicí včas.

55:20

V domácím obranném pásmu probíhal u hrazení dlouhý a početný souboj o puk. Nakonec jej vydoloval olomoucký Štefka a zakládá akci svého mužstva.

54:33

Narušit ideální odpoledne mohl gólmanu Paříkovi dorážející Rosecký, leč v nadějné pozici před brankou na puk nedosáhl a Tygři jej vyvážejí do bezpečí.

53:55

Už to vypadá, že se utkání spíše dohrává. Ani jeden tým už se nikam nežene a časomíra plynule ubíhá ke svému konci.

53:40

Hlaváčovo vyhození sudí jako icing neposoudili, Aubrecht tedy musel přidat do kroku, aby kotouč získal.

52:21

Bieniek nastřelil pouze prvního hráče Olomouce, kterým byl Kret. Ten se podél pravého mantinelu prohnal až do rohu útočného pásma, odkud rozvinul akci. Tu nakonec zakončoval Klesla, ale v nadějné pozici mu puk projel pod čepelí až do neutrální zóny.

51:56

Kořenek vystřelil zápěstím. Jeho pokus zpomalil Bieniek a následný souboj u mantinelu za brankou zvládly lépe šelmy.

51:28

Šuráňovo nahození tečoval držadlem hole před Hasalou zaparkovaný Křepelka. Kotouč se odrazil do zadního plexiskla a hrát může Mora.

50:48

Ve zbytku přesilovky už si domácí nic nevytvořili. Olomouc je kompletní a může se pokusit připravit Paříka o čisté konto. Hra ovšem stále zůstává v její obranné třetině.

49:58

Šeliga fotbalově zpracovával skákavý puk. Ten se několikrát odrazil od bruslí, ale nakonec zůstal na libereckých hokejkách.

49:31

Kohouti toto oslabení zvládají zatím velmi dobře. Nyní opět poslali kotouč do bezpečí a rychle za ním spěchá Šeliga, aby jej zavezl zpět do útočné zóny.

48:54

Hned na začátku hry v početní nevýhodě osvobodil Olomouc Hlaváč. Tygři tedy musejí začít až od vlastní klece.

48:47

Vyloučení v týmu HC Olomouc (Rutar – 2 min., podražení).

48:28

Bieniek si ve vlastním obranném pásmu elegantně poradil s napadajícím protihráčem a ještě přesnou rozehrávkou zahájil akci svého týmu.

48:02

Teď se po puku natahoval pro změnu na druhé straně Adamec, ale také v tomto případě touš po teči vycestoval až pod strop stadionu.

47:43

Krátký vnikl do útočného pásma a z levého kruhu zkoušel štěstí. Do jeho rány vložil hůl Šuráň a vychýlil její dráhu vysoko do ochranné sítě. Vhazovat se bude před brankou šelem.

46:55

Po nahození z rohu kluziště se snažil došťourat touš za čáru Indrák. Pařík udržel beton pevně na ledě a nepustil černou gumu za svá záda.

46:12

Při pokračujícím oslabení Liberce dostal na modrou čáru nabito Charvát. Domácí obránce okamžitě pálil a Hasala musel bleskurychle vytyčit vyrážečku, aby zabránil už páté pohromě.

45:48

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., držení hole).
Vyloučení v týmu HC Olomouc (Paťava – 2 min., držení hole).

45:35

Hlaváč krouží ve středním pásmu. Mezi tím se pošťuchují Paťava s Vomáčkou. Uvidíme, jak se k tomu postaví rozhodčí.

44:57

Teď už Hanáci započali svoji výhodu o něco lépe, ale stejně brzy přišli o pásmo, když puk poslal daleko od domácí branky Charvát.

44:41

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Drábek – 2 min., krosček).

44:18

Liberec hraje v plném počtu. Paradoxně až v tuto chvíli Olomouc zahrozila, ale dalekonosná střela Klesly domácího gólmana z rovnováhy nikterak nevyvedla.

43:38

Olomouc si tuto přesilovku za rámeček rozhodně nevystaví. Už je skoro u konce, ale Hanáci se zatím nedokázali pořádně usadit v blízkosti Paříkovy svatyně.

42:53

Zatím se šelmy brání velmi dobře. Zásluhou Petra Hada znovu posílají kotouč do bezpečí a šetří tak síly.

42:15

Hned v úvodu oslabení ulevuje svému týmu úspěšným vyhozením Charvát. Hosté spěchají za kotoučem ve snaze o rychlý návrat zpět do útočného pásma.

41:59

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (A.Liška – 2 min., krosček).

41:28

Kretovi se nevydařila rozehrávka a poslal kotouč pouze do míst, kde operoval Žůrek. Liberečtí se tak mohou vydat do ofenzivy.

40:34

Šeligovu střílenou přihrávku dobře ze vzduchu zachytil Paťava a nepustil domácí hráče k zakončení.

40:07

Adamu Charvátovi se kotouč zdrhl pod čepelí a domácí bek jej ve vlastním obranném pásmu zapomněl za sebou! Nakonec se však zorientoval včas a rozehrál.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 13:37.
Prostřední dvacetiminutovka přinesla stejně jako včera velký liberecký krok k vítězství. Po trefách Adama Charváta, Petra Bitmana a Davida Aubrechta navýšili Tygři svoje vedení už na 4:0 a nevypadá to, že by se ještě mohlo chystat nějaké drama. Olomoučtí čas od času zahrozí, ale na pozorného Paříka jsou prozatím krátcí.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Olomouc se ještě pokouší o korekci. Pobyt v útočném pásmu zakončil Hlaváč a po zákroku Paříka se strhla menší šarvátka. Rozhodčí ji ale včas uhasili a ani se nebude vylučovat.

39:13

Liberec právě vstřelil branku!
Krátce před odchodem do kabin domácí udeřili počtvrté! Po dobře provedeném protiútoku oslovil Maťátko před brankou najetého DAVIDA AUBRECHTA a liberecký obránce se ve velké šanci nemýlil. Pohledná akce šelem znamená zřejmě definitivní zlom v zápase. Asistence: Maťátko, Šeliga.

38:48

Indrák pronikl do pásma a krásnou stahovačkou si položil obránce. Poté kvalitně vystřelil, avšak síť rozvlnil pouze z boční strany!

37:57

Hasala úspěšně vyřešil další práci, v tomto případě to na něj od modré čáry zkoušel Žůrek. Gólman spolehlivě přerušuje hru a vhazování proběhne po jeho pravé ruce.

37:31

Liberec je v těchto chvílích opět naprosto na koni. Operuje v útočném pásmu a nenechává soupeře vydechnout.

36:49

Obrovská dvojšance Liberce! Nejprve dorážel z ostrého úhlu do prázdné branky Bieniek a kotouč se otřel o vzdálenější tyčku. Nedlouho poté se sám na Hasalu hnal Vomáčka a maskovaný muž jeho střelu přizvedl do ochranné sítě!

35:57

Adam Liška se vydal do rychlého brejku. V pásmu byl sám a po podniknutí menšího oblouku zakončoval z levého kruhu. Hasala jeho střelu udržel ve výstroji a hra je přerušena.

35:25

Štefka si obhodil soupeře a na vlastní pěst pronikal do pásma. Dobře si vyjel brankář Pařík a nepustil hostujícího forvarda znovu ke kotouči.

35:07

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Aubrecht – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Olomouc (Klesla – 2 min., hrubost).

34:29

Opět to od modré čáry zkusil Had. Jeho ránu tentokráte obětavě schytal Vosátko a poslal puk do bezpečí.

34:09

Před brankou Hanáků vznikla skrumáž, ze které se domácí snažili vytěžit úspěšnou dorážku. Maťátko ale kotouč za Hasalův beton nepropasíroval!

33:48

Had zkusil využít provozu před brankou a poslal střelu. Hasala si ji však dobře našel a hra je po jeho zákroku přerušena.

33:19

Olomouc krátce poté, co se dostala do plného počtu, fauluje znovu. Toto oslabení zahájila dobře, když ihned poslala puk pryč ze svého obranného pásma.

33:02

Vyloučení v týmu HC Olomouc (Mader – 2 min., podražení).

32:11

Bieniekovu přihrávku srazil jeden z Olomouckých přímo k Vosátkovi, jenž posílá kotouč přes všechny čáry do bezpečné vzdálenosti od vlastní klece.

31:40

Domácí jsou kompletní a mohou se pokusit o navýšení náskoku. Už operují v pásmu a přemýšlejí, kudy zaskočit zformovanou defenzivu Hanáků.

31:25

Hlaváčovi se ve vlastním pásmu úplně nevyvedla rozehrávka a mohl být rád, že Mader dorazil včas. Liberci zanedlouho začne zkrácená přesilová hra.

30:56

Martin Maťátko si za brankou poradil s napadajícím Vosátkem a poslal kotouč před branku. Tam si sjel Aubrecht a okamžitě pálil. Proti střele se zaskvěl Hasala, jenž trošku akrobaticky udržel svému týmu naději!

30:31

Síly na ledě se vyrovnávají. Za hákování si je odpočinout Adam Rutar (OLO).

29:54

Hlaváč na modré čáře naznačil střelu a povyjel si na osu hřiště. Poté přihrál Indrákovi, jehož střelu z těžkého úhlu polapil Pařík.

29:36

Nepříjemnost pro Liberec! Na lavici hanby míří za nedovolené bránění také Dominik Šeliga a domácí budou hrát 39 sekund ve třech.

28:59

Rozhodčímu se kotouč ztratil z dohledu a souboj u hrazení svým hvizdem raději ukončil. Bude se vhazovat v domácím pásmu.

28:38

Olomouc trošku váhala se střelbou, až to od modré čáry zkusil Štefka, jehož nahození netrefilo branku. Liberci se však nepodařilo vyhodit a Mora nadále útočí.

28:15

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., faul kolenem).

27:38

Liberec právě vstřelil branku!
Přesilovku sice domácí nevyužili, ale krátce poté přeci jen zvyšují na rozdíl tří branek! Křepelka vyhrál vhazování ve středním pásmu a přihrál PETRU BITMANOVI. Ten se rychle otočil a jeho nenápadná střela poněkud zaskočila brankáře Hasalu! Snesla se totiž přímo pod horní tyčku, na což maskovaný muž včas nezareagoval. Asistence: Křepelka.

26:50

Teď už se šelmy usadily před Hasalou a od modré nahazoval Petr Had. Maskovaný muž si ze zákrytu jeho střelu dokázal najít a poslal ji vysoko do ochranné sítě.

26:25

Hanáky osvobozuje vyhozením kapitán Petr Mader. Liberečtí s návratem do pásma příliš nespěchají a vyčkávají s rozvinutím akce.

25:39

Tygři rozehráli přesilovou hru pohlednou kombinací. V jejím závěru našel Aubrecht mezi kruhy postaveného Šafařovského, ten měl však puk trošku pod bruslemi a zakončil slabě.

25:31

Vyloučení v týmu HC Olomouc (D.Liška – 2 min., nedovolené bránění + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).

25:08

Nakonec pálil od modré čáry Klesla. Pařík jeho střelu vykopl a hra je přerušena, v před klecí totiž ležel Kořének, kterému je odpískán nedovolený pobyt v brankovišti.

24:49

Kohouti si vytvářejí interesantní tlak a už několik desítek sekund drží soupeře před jeho brankou.

24:20

Touš se ve středním pásmu dostal k Šuráňovi, který ho okamžitě vyslal za olomouckou svatyni. Hosté rozehrávají.

23:39

Štefka je dnes jednoznačně nejaktivnějším střelcem Olomouce. Nyní se snažil dát zapomenout na neproměněné trestné střílení individuálním průnikem, na jehož konci zakročil Pařík lapačkou.

23:17

Žůrek sekl unikajícího Štefku a rozhodčí neváhal s nařízením trestného střílení! Štefka se při své druhé šanci rozjel z levé strany. Neprovedl to však dobře, nic nevymyslel, a Pařík jeho střelu bez potíží zastavil!

22:40

Indrák si pohrával s pukem v útočném pásmu a včas k němu přistoupil Charvát, který černou gumu získal.

21:56

Hanáci si ve druhé periodě zatím víceméně neosahali kotouč. Až teď se jim daří zásluhou Harabiše kloudně rozehrát.

21:10

Liberec právě vstřelil branku!
Ale přeci jen se ADAM CHARVÁT dočkal! Tygři pokračovali v tlaku a zůstali před olomouckou svatyní. Hájek si najel až za branku, odkud poslal kotouč přímo do ohně. Tam si jej našel právě Charvát a nasměroval jej do sítě! Asistence: Hájek.

20:36

Charvát předvedl povedenou individuální akci. Od modré čáry se mezi obránci protáhl až před branku, kde Hasala zastavil jeho bekhend včasným zákrokem betonem!

20:11

Pařík si vyjel pro nahozený puk za branku, načež se nenechal rozhodit napadajícím soupeřem a v klidu rozehrál na Žembu.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 12:45.
Je za námi první třetina. Ta nabídla výborný nástup Liberce, který se dostal do vedení zásluhou krásné individuální akce Jakuba Rychlovského. Olomouc poté zvýšila obrátky a Pařík si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Zejména v přesilovce byli Hanáci velice nebezpeční. Nakonec však mohli prohrávat o dva góly, kdyby Křepelka neorazítkoval horní tyčku. Zatím sledujeme rozhodně zajímavý hokej! Doufejme, že to bude pokračovat i nadále.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Liberečtí se snaží o vstřelení důležitého gólu do šatny, ale Rychlovský na prudce nahozený puk u hrazení nedosáhl a zdá se, že už se první část v klidu dohraje.

19:17

Velká šance Liberce! Drábek velmi dobře zavezl kotouč do pásma a rozvinul nápor svého týmu. Následně se střela od modré čáry po zákroku Hasaly dostala přímo k hlídkujícímu Křepelkovi, jehož dorážku odrazilo břevno.

18:51

Štefka se mezi trojlístkem soupeřů doslova prodral až mezi kruhy. Střela už nebyl v pádu zrovna nejdůraznější a Pařík přimáčkl beton k tyčce své branky včas.

17:58

Hra teď plyne opravdu rychle, do ofenzivy vyrážejí pro změnu domácí, leč Šeliga se nedostal z obklíčení u mantinelu a řada je tak na Olomouckých.

17:24

Paťava vyrazil do rychlého brejku a svižným pokusem ze zápěstí donutil Paříka k zapsání dalšího zásahu do statistik.

17:13

Žemba se aktivně protáhl až do zajímavé střelecké pozice mezi kruhy. Při střele mu ovšem kotouč sjel z hole a místo cesty na branku zůstal stát na místě.

16:22

Hlaváč ovládl sprinterský souboj s Kotyzou a u vyhozeného puku tak byl jako první, načež jej poslal do neutrální zóny.

15:54

Kořének si puk dobře pokryl tělem a dostal se až na pravý kruh. Škoda pro hosty, že měl střelu na bekhend a Pařík si s ní tedy bez větších potíží poradil.

15:12

Bitman se v rohu olomouckého pásma přetlačuje s Hlaváčem. Touš se nakonec dostal na hokejky Hanáků, kteří se jej zatím marně pokoušejí dostat do bezpečí.

14:26

Šeliga si ve střední zóně obhodil o mantinel protihráče a pronikl za modrou čáru. Tam už postrádal výraznější podporu od spoluhráčů a byl úspěšně zdvojen.

13:53

Šafařovský pronikl do útočného pásma a okamžitě poslal pozdrav Hasalovi. Olomoucký gólman přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho levé ruce.

13:31

Kořének si fotbalově zpracovával letící kotouč. Nakonec placírkou nezapracoval úplně nejlépe a puk skončil v rohu hrací plochy.

12:55

Až na pravý kruh si najel Štefka. Zkusil prověřit pozornost gólmana, který tímto testem v poklidu prošel a zasáhl pravým betonem.

12:40

Hlaváč měl co dělat, aby odehrál puk před napadajícím Kotyzou. Hostům hrozilo, že by se liberecký útočník mohl vydat do úniku!

11:43

Kohouti pokračují v aktivní hře i nadále a v těchto chvílích jsou na koni. Liberci se nedaří dostat kotouč z obranného pásma a Olomouc utahuje šrouby.

10:53

Liberec oslabení přežil a už je kompletní. Nutno podotknout, že se při bránění pořádně zapotil, hosté přesilovku zahráli skvěle.

10:28

Velký tlak Moravanů pokračuje, Rutar pálil dvakrát z kruhu, přičemž poprvé minul a posléze jeho ránu vytěsnil Pařík. Zanedlouho střílel ještě Štefka a kotouč skončil na zadním hrazení.

09:59

Hosté svoji přesilovku hrají poměrně dobře. Nyní se znovu ženou do pásma a Tygři se musejí mít na pozoru.

09:17

Indrák výbornou přihrávkou zpoza klece našel mezi kruhy volného Paťavu. Ten zakončoval ze skvělé pozice a do střely mu ukázkově skočil Žemba! Kdyby ne, mohlo být vyrovnáno.

08:44

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šuráň – 2 min., podražení).

08:17

Už se hraje velice dlouho bez přerušení. Puk posílal z rohu před branku Drábek a žádného ze spoluhráčů nenalezl. Hrát tak mohou hosté z Hané.

06:58

Aubrechtovo nahození se odrazilo ideálně k Šeligovi. Ten zakončoval z bezprostřední blízkosti a ke své smůle napálil pohotového Hasalu, který svůj tým udržel nad vodou!

06:20

Šafařovský hledal zpoza brány volného Rychlovského. Ten na kotouč nedosáhl jen těsně! Kdyby se mu to podařilo, bylo by před Hasalou opět pořádně veselo.

05:51

Dominik Liška se mezi kruhy přetahoval s Bieniekem. Silnější byl nakonec domácí obránce a k žádnému zakončení tedy nedošlo.

04:58

Střílená přihrávka Adama Lišky projela před brankovištěm nikým nezasažena a Kohouti vyhazují do středního pásma.

04:30

Tygři po vstřelené brance naprosto diktují tempo hry. Hosté se pouze brání a čekají, jestli se k nim puk nezatoulá. Zatím se tak ovšem nestalo.

03:29

Liberec právě vstřelil branku!
Tak to byla velká hokejová paráda v podání JAKUBA RYCHLOVSKÉHO! Šikovný útočník si vzal kotouč a pronikl s ním do útočné třetiny. Olomoučtí počítali spíše s přihrávkou, ale Rychlovský se vrhl přímo před branku a po ukázkovém blafáku zasunul černou gumu za čáru. Asistence: Šafařovský.

03:08

Tygři se snaží kontrolovat hru. S pukem na hokejkách se nikam neženou a vyčkávají na pohyb bránícího protivníka.

02:45

Kalač ztratil v rohu vlastní obranné zóny stabilitu a skončil na kolenou. Okamžitě na něj dotíral a Vomáčka a byla pro domácí vskutku škoda, že touš nevydoloval.

02:07

Vítězslav Kret se po pravé straně dostal až na kruh. Odtud vypálil zápěstím a trefil břicho připraveného Paříka. Ten udržel kotouč ve výstroji a hra je tedy přerušena.

01:50

Po buly ve středním pásmu se puk dostal na hůl Klesly, jenž se vrací až k vlastní brance a v poklidu nikým neatakován rozehrává.

01:18

Bitman byl u vyhozeného kotouče jako první a zakázané uvolnění se tedy nepíská. Domácí se pokoušejí usadit v soupeřově pásmu.

00:49

Od modré čáry nahazoval Štefka. Před Paříkem byl slušný provoz, brankář Tygrů si puk ale v pohodě našel a zakročil.

00:29

Žembova nepříliš povedená střela od modré skončila na hráči Mory. Olomouc posléze vyhazuje na zakázané uvolnění a hra se tak vrací před její branku.

00:08

Na úvodním vhazování získali kotouč hosté a zásluhou Vosátka rychle posílají puk po mantinelu do útočného pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou mužstev už vstupují na čerstvě upravenou hrací plochu. Liberec oblékl bílé dresy, Olomouc červené, stejně jako včera. Utkání započne během několika minut!
Olomoučtí se musejí vypořádat se zraněním brankářské jedničky Vojtěcha Mokrého. Od začátku tedy bude chytat včerejší náhradník Marek Hasala, přičemž mu záda bude krýt teprve čtrnáctiletý Adam Běhal!
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Pařík (Zajíček) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát (A), Bieniek, Žůrek, Had – Rychlovský, Maťátko, Liška Adam, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šafařovský (A), Šeliga.

HC Olomouc: Hasala (Běhal) – Rutar, Mader (C), Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko (A) – Kalač, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška Dominik, Krátký, Kořenek (A), Kret, Dvořák.

Rozhodčí: Battěk – Bosák, Kettner..
1. ZÁPAS

Liberec – Olomouc 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
----------------------------------------------------
Branky a nahrávky: 4. Rychlovský (Charvát), 11. Had (Šeliga, Maťátko), 27. Bieniek, 28. Šeliga (Maťátko, Had), 34. Drábek (Bieniek), 41. Žemba (Rychlovský) – 8. Štefka (Rutar, Vosátko), 34. Indrák (Hlaváč). Rozhodčí: Vyštejn – Beneš, Kurtin. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 188. Střely na branku: 35:16.

Sérii otevřelo jednoznačné představení. Poměrně vyrovnaná byla pouze první třetina, poté už však domácí tým získával stále výraznější převahu, což se promítlo ve skóre. Olomouc musí změnit takřka vše, chce-li Tygrům sérii znepříjemnit. V utkání se jí ovšem zranil brankář Mokrý, což může být velká komplikace.
HC OLOMOUC

Hanáci to měli s postupem do osmifinále ještě těžší. V základní skupině D totiž obsadili předposlední místo a v konkurenci deseti týmů je čekal boj o play-off, které si mohly zajistit pouze první dva týmy. Hráči Olomouce nabrali druhý dech, předčili všechny své soupeře a z první pozice postoupili do vyřazovacích bojů, kam je z nadstavbové skupiny vyprovodili ještě hokejisté Havířova.

Kohouti se v nadstavbě vyznačovali především skvělou defenzivou, o čemž vypovídá i statistika počtu obdržených střel – gólmani Olomouce museli likvidovat průměrně pouze 28,97 pokusů. Hosté se ve druhém utkání budou muset obejít bez gólmana Mokrého, jenž po nešťastném střetu z předchozího utkání odcestoval do nemocnice. Tým z Hané vyřazovací boje vybojoval především díky týmové hře.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Liberečtí jsou tuto sezónu jako na houpačce. Nejdříve je čekala základní skupina, ve které dlouho bojovali o přímý postup do play-off. Ten si nakonec zajistili až v posledním utkání a s odřenýma ušima proklouzli do nadstavby pro výkonnostně lepší týmy. Tam přišlo obrovské zlepšení a tygří osmnáctka se po celou dobu držela na nejvyšších místech tabulky.

Ze začátku dokonce usilovala o první příčku, kterou ale nakonec s přehledem obsadili hráči Salzburgu. V závěru se svěřencům trenéra Milana Plodka moc nedařilo a až do konce soupeřili s Plzní o druhou pozici. Tu díky výhře v posledním kole s vypětím všech sil uhájili a ve vyřazovacích bojích se střetávají s Olomoucí.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Play-off Extraligy staršího dorostu pokračuje druhými zápasy. My se společně zaměříme na druhé střetnutí mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Olomouc. První utkání ovládli jednoznačně Tygři a Hanáci jistě budou chtít přijít s něčím, co favoritu série hru znepříjemní. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0) Stav série: 2:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Rychlovský (Šafařovský), 22. Charvát (Hájek), 28. Bitman (Křepelka), 40. Aubrecht (Maťátko, Šeliga), 58. Hájek (Šeliga, Aubrecht)

Bílí Tygři Liberec: Pařík (Zajíček) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát (A), Bieniek, Žůrek, Had – Rychlovský, Maťátko, Liška Adam, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šafařovský (A), Šeliga.

HC Olomouc: Hasala (Běhal) – Rutar, Mader (C), Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko (A) – Kalač, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška Dominik, Krátký, Kořenek (A), Kret, Dvořák.

Rozhodčí: Battěk – Bosák, Kettner.

Průběh zápasu
1. třetina
03:29 LIB 1:0 Rychlovský (Šafařovský)
08:44 LIB 2 Šuráň, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:10 LIB 2:0 Charvát (Hájek)
25:31 OLO 2+10 D.Liška, nedovolené bránění+nesportovní chování
27:38 LIB 3:0 Bitman (Křepelka)
28:15 LIB 2 Vomáčka, faul kolenem
29:36 LIB 2 Šeliga, nedovolené bránění
30:31 OLO 2 Rutar, hákování
33:02 OLO 2 Mader, podražení
35:07 LIB 2 Aubrecht, hrubost
OLO 2 Klesla, hrubost
39:13 LIB 4:0 Aubrecht (Maťátko, Šeliga)
Po 2. třetině
3. třetina
41:59 LIB 2 A.Liška, krosček
44:41 LIB 2 Drábek, krosček
45:48 LIB 2 Vomáčka, držení hole
OLO 2 Paťava, držení hole
48:47 OLO 2 Rutar, podražení
57:36 LIB 5:0 Hájek (Šeliga, Aubrecht)
58:01 OLO 5+OK Štefka, hrubost
LIB 2+2 Šuráň, hrubost+hrubost
LIB 2+10 Drábek, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
Konec