Menu

Fotbal

Evropská liga

Olympique Lyon – CSKA Moskva

2:3

konec (0:1)

15.03.2018, 21:05 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Osmifinále • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 1.82 3.73 4.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Viděli jsme fantastický zápas se vzrušující zápletkou, několika zvraty v postupové matematice a závěrečnou radostí moskevského týmu.

V prvním poločase se z devatenácti střel ujala jediná, ta Golovinova, jenž se prosadil hezkou technickou střelou. Po změně stran nejdříve vyrovnal Cornet, ale velmi rychle hosty vrátil do vedení Ahmed Musa. A zatímco po trefě Golovina by zápas směřoval do prodloužení, tak Musa už výrazně přiblížil hosty k postupu.

Ještě blíže k němu měli po trefě Wernblooma, který zvýšil už na 3:1 a Lyon v té chvíli musel k postupu vstřelit dvě branky. Na tu první čekal jen šest minut, kdy se po krásné akci Traorého trefil Díaz a byť měl Lyon poté výrazný nápor, tak nakonec postupovou branku vstřelit nedokázal. (23:11:07)
A tečku za snem Lyonu hrát finále evropského poháru na domácím stadiónu pak udělal závěrečným hvizdem skotský rozhodčí Madden! CSKA Moskva nečekaně otáčí nepříznivý vývoj z domácího utkání, vítězí v Lyonu 3:2 a postupuje do čtvrtfinále letošního ročníku Evropské ligy!

90+5

Konec zápasu.

90+5

Právě Lopesovi je ale pískán faul na Ignaševiče a to byla zřejmě tečka za dnešním zápasem!

90+5

Ještě jedna standardní situace Lyonu ze středu hřiště, před branku běží i brankář Lopes.

90+4

Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alan Dzagojev, přichází Astemir Gorďušenko.

Dzagojev byl nejdále hostující střídačce, domácí fanoušci jeho pomalé střídání doprovázejí bouřlivým pískotem.

90+3

90+3. Myziane Maolida (LYO)

90+3

Další obrovská šance Lyonu! Po Traorého vyhraném hlavičkovém souboji se před Akinfejevem objevil zcela osamocený Maolida, ten však přestřeluje hostující branku!

90+2

90+2. Mouctar Diakhaby (LYO)

90+2

To byla šance! Maolida pronikl po útočné polovině, průnikovou přihrávkou vysunul do křídla Traorého, na jehož přízemní centr dosáhl Diakhaby, v obrovské šanci ale nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče! Tady by Akinfejev byl takřka bez šance zasáhnout!

90+1

Skotští rozhodčí ještě poskytují Lyonu čtyři nastavené minuty naděje.

90

Dzagojev zdatně držel míč i v pokutovém území mezi pěti protihráči, ale nakonec přeci jen se balónu zmocnili domácí a snaží se o závěrečný nápor.

89

Už se ale znovu hraje u domácího pokutového území a protože střelu Dzagojeva Diakhaby zablokoval jen za vlastní branku, bude se znovu hrát u rohového praporku.

88

Trvalo to snad tři minuty, než se domácí dokázali zmocnit míče, už se jim to ale podařilo a hned přesouvají hru na soupeřovu polovinu.

87

Vitinho se elegantně prokličkoval do pokutového území kolem nedůrazně bránícího Ndombelého, poté získal rohový kop a hosté budou nadále držet míč v rohu hřiště.

86

Hosté vybojovali rohový kop a Natcho s rozehrávkou vskutku nespěchá. S Vitinhem se mu pak podařilo udržet míč v rohu hřiště a také získat i autové vhazování.

85

Vitinho ale vysoko přestřeluje domácí branku, můžeme se těšit na skutečně velmi atraktivní koncovku zápasu. Připomínám, že momentálně postupuje CSKA Moskva, Lyon potřebuje vstřelit branku.

84

Dalšího domácího faulu se dopustil Tousart v souboji s Golovinem a to už je blízko vlastnímu pokutovému území.

83

Natcho si před vlastním pokutovým územím troufl na "zidanovku" proti Ndombelému a byl úspěšný, vybojoval i nedovolený zákrok.

82

Na další Traorého centr nedoskočil Mariano Díaz, bude se kopat od hostující branky.

81

Lyon už je znovu nastěhován v hloubi útočné poloviny a domácí se snaží dobýt pokutové území soupeře.

79

Po Maolidově centru z levého křídla se Díaz provinil nedovoleným zákrokem, rozehrávat bude Igor Akinfejev.

78

Díaz vyhlavičkoval míč z rukou Akinfejeva, který se chystal rozehrát a za své počínání vidí žlutou kartu.

77

Neuvěřitelně dramatické momenty! Traoré se prokličkoval do pokutového území, své tanečky s míčem ale střelecky zakončit nedokázal. To se podařilo až krátce poté Tousartovi, jehož nebezpečnou střelu Akinfejev nadvakrát likviduje!

75

Další nebezpečná rána! Traoré potáhl míč po útočné polovině a z nějakých dvaadvaceti metrů střílel po zemi k tyči, brankář Akinfejev tam ale byl včas a balón ukryl do své moci.

74

Ještě před chvílí publikum na průběh zápasu výrazně pískalo, nyní ale je v Lyonu frenetická atmosféra po každém domácím zisku míče a možnosti rychlé útočné akce.

73

Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ahmed Musa, přichází Vitinho.

72

A už to mohlo být zase úplně jinak! Domácí okamžitě po rozehrávce získali míč a Ndombele zpoza pokutového území napřáhl k prudké ráně, kterou brankář Akinfejev vyráží!

71

71. Mariano DÍAZ - 2:3

71

Lyon právě vstřelil branku!
A další krásná branka! Betrand Traoré se parádně uvolnil na pravém křídle, následně výborně odcentroval a MARIANO DÍAZ se mezi dvěma bránícími soky dokázal probít ke gólovému zakončení!

70

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Fernando Marçal De Oliveira, přichází Ferland Mendy.

69

Po třetí trefě Moskvanů Lyon k postupu už musí vstřelit dvě branky a to nějakých dvacet minut před koncem určitě není jednoduchý úkol, ale ani nereálný.

68

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Myziane Maolida.

67

Domácí mají míč ve svém držení, ovšem byli zahnáni až k brankáři Lopesovi.

66

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Bertrand Traoré.

65

65. Pontus WERNBLOOM - 1:3

65

CSKA právě vstřelilo branku!
Hosté brzy zvýrazňují své vedení! Po rohovém kopu se volného míče ujal Dzagojev, posunul jej do křídla Kučajevovi, jehož přesný přízemní centr k tyči zakončil PONTUS WERNBLOOM a z hlediště se spustil výrazný pískot domácích příznivců!

63

Po dvou brankách v rychlém sledu máme jedinou jistotu, prodlužovat se v Lyonu dnes nebude a momentálně tedy jsou blíže k postupu hráči moskevského týmu.

61

61. Ahmed MUSA - 1:2

61

CSKA právě vstřelilo branku!
Další zvrat! Hosté sehráli skvělou kombinaci po útočné polovině, v jejímž závěru Nababkin vyzval k zakončení AHMEDA MUSU a ten ve skluzu dokázal nasměrovat míč k bližší tyči domácí branky!

60

Centr Alexeje Berezuckého se neujal, Marcal ale odrazil míč pouze zpět na kopačky hostů.

58

58. Maxwel CORNET - 1:1

58

Lyon právě vstřelil branku!
Domácí střílejí spornou, ale velmi důležitou branku! Ferri se prohnal po pravém křídle kolem Ščennikova a poté už zřejmě zpoza hřiště přihrával MAXWELU CORNETOVI, jenž snad poprvé dobře vyřešil finální fázi a dokázal prostřelit brankáře Akinfejeva!

57

Po ledabylé domácí ztrátě se po útočné polovině rozběhl Musa, volil ale velmi nepovedenou přihrávku.

56

Teté trestuhodně nechal na křídle naprosto osamoceného Kučajeva, ten si ale nedokázal zpracovat velmi dlouhý nákop brankáře Akinfejeva, byla to ale zajímavě promyšlená souhra CSKA.

54

Kučajev se pokusil prokličkovat útočnou polovinou, svoji snahu ale zakončil nepřesnou přihrávkou na Natcha.

53

Další střelecké zakončení si do statistik zapsal Ndombele, domácí záložník ale branku netrefil.

51

Cornet potáhl míč po pravé straně útočné poloviny, zahnán Kučajevem do rohu ale musel volit dlouhou zpětnou přihrávku až do středu hřiště.

50

Nababkin se pokusil uvolnit Wernblooma, ten byl ale důsledně pokryt domácími zadáky.

48

Kučajev ve středu hřiště fauloval Ndombeleho, domácí rozehrávají z místa přestupku.

47

I druhý poločas začal v rychlém tempu, hosté se snaží o vysoký presink v několika hráčích až u pokutového území Lyonu, s čímž mají domácí značné problémy.

46

Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Vasilij Berezuckij, přichází Georgij Ščennikov.

46

Začal druhý poločas.
Hosté do druhého poločasu střídají, Vasilije Berezuckého nahrazuje Georgij Šcennikov.
Ze statistik bych vyjma střel (9:10) vypíchl i počet přihrávek (242:242), který dokumentuje vyrovnanost tohoto utkání.
První poločas odvetného souboje Lyonu s CSKA Moskva nabídl skvělou podívanou, ale z devatenácti střeleckých pokusů se ujal pouze ten Golovinův. Přesto se jedná o branku, která má zatím zcela zásadní význam pro vývoj celého dvojzápasu a pokud ve druhém poločase nikdo nebude skórovat, tak bychom šli do prodloužení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Skotský rozhodčí Madden k prvním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.

45

Nadále sledujeme oboustranně velmi atraktivní zápas, k dalšímu střeleckému pokusu se nadechl Golovin z pozice ne nepodobné té, z níž otevřel skóre. Tentokrát ale volil přízemní střelu a ta se mezi tři tyče nevešla.

44

Memphis Depay individuálně pronikl po útočné polovině, v pokutovém území si prohodil míč mezi nohami Ignaševiče, mohutné tělo ruského zadáka jej ale nepustilo k pokračování tohoto velmi sympatického průniku.

42

Oba týmy se po zisku míče snaží okamžitě hrát dopředu, útočný výpad Marcala ale skončil pouze ztrátou míče, čehož k rychlému protiútoku využili hosté, Dzagojev ale místo kolmice rozběhnutému Musovi volil střelu, kterou domácí zadáci srazili mimo branku.

40

Po rohovém kopu Depaye vznikla pořádná skrumáž před Akinfejevem, domácí ale vystřelit nedokázali.

38

38. Alexandr GOLOVIN - 0:1

38

CSKA právě vstřelilo branku!
Lyon nevyužil dvě obrovské příležitosti a hosté trestají! Dzagojev potáhl míč po útočné polovině, posunul jej do pokutového území ALEXANDRU GOLOVINOVI, jenž si připravil míč na pravačku a krásnou technickou střelou ke vzdálenější tyči pokořil Lopese!

36

Žlutou kartu dostává Ahmed Musa (CSKA Moskva).

36

36. Maxwel Cornet (LYO)

36

Kučajev se dopustil naprosté hrubky při rozehrávce, když vyzval Corneta k rychlému kontru ve dvou proti jedinému obránci, ovšem Cornet akci absolutně nezvládl, když z nepřipravené pozice střílel jen do bránícího Ignaševiče!

36

Velmi rychlou útočnou akci po Díazově centru hlavou zakončoval Cornet, ovšem proti jeho pokusu zblízka předvedl hostující brankář senzační zákrok!

35

Cornet dostal přihrávku do volného prostoru na křídle, ovšem prováhal ideální možnost k centru i průniku do pokutového území a rozehrál zpět do hloubi pole.

33

Golovin si levém křídle narazil míč s Kučajevem, zpětnou přihrávku na rozběhnutého Golovina ve skluzu stačil zastavit Teté.

31

První stoprocentní šanci Lyonu měl na kopačce Mariano Díaz, po krásné kombinaci ale od penaltového bodu tváří v tvář nepřekonal brankáře Akinfejeva!

29

Lyon se na chvíli usadil na soupeřově polovině, domácí ale o míč přišli. Zatím se jim ale dosavadní průběh nemůže líbit, neboť hosté jsou skutečně velmi nebezpeční.

27

Nababkin teď možná unikl červené kartě, když se ve skluzu střetl s Marçalem, který byl u míče dříve a hostující obránce jej velmi nepříjemně trefil. Rozhodčí Madden si ale tentokrát vystačil bez karty pro hostujícího obránce, který už jednu dnes viděl.

25

Znovu Dzagojev, hostující špílmachr si před pokutovým územím hledal prostor ke střele, do ní mu ale stačil vložit nohu Marçal.

24

Další útočnou akci CSKA vedl Alan Dzagojev, ten ale svým centrem překopl všechny fotbalisty v pokutovém území.

22

22. Ahmed Musa (CSK)

22

Pokud se předchozí šance CSKA dala nazvat velkou, tak ta další už byla skutečně obrovská! Defenziva Lyonu se dnes zdá být velmi zranitelná a tentokrát hosté vykombinovali čistou gólovou příležitost pro Musu, jenž ale v klíčovou chvíli podklouzl a branku netrefil!

20

Po zajímavé souhře hostů Musa připravil výbornou pozici pro Kučajeva, ten ale svoji slabší pravačkou střílel přímo do brankáře Lopese. To byla první výrazná šance zápasu!

19

Na opačné straně si střelecký prostor našel Ahmed Musa, ovšem neprostřelil bránící těla hráčů Lyonu.

18

Mariano Díaz se rozběhl s míčem po útočné polovině, ovšem střílel příliš zbrkle do brankáře Akinfejeva.

17

Domácí vybojovali rohový kop, po něm ale ruského brankáře nikterak ohrozit nedokázali.

15

Domácí se usadili na polovině Moskvanů, zatím ale daleko od branky Igora Akinfejeva.

13

Nababkin nedovoleně atakoval Marcala, vidí žlutou kartu a pokud se CSKA podaří dnes postoupit, tak tohoto pravého obránce se případné první čtvrtfinále týkat nebude.

12

CSKA zatím má mírně více ze hry, hosté častěji drží míč a jejich útočné výpady jsou také o něco nebezpečnější. Na vyloženou příležitost ale zatím čekáme.

11

Izraelský záložník nasměroval míč vysoko nad domácí branku a je po nebezpečí.

10

Golovin po zákroku Ferriho vybojoval zajímavou standardní situaci v pozici nějakých dvaceti metrů od domácí branky, to bude příležitost pro Bostjana Natcha.

7

Souhra Tetého s Ferrim končí nepřesným centrem prvního jmenovaného.

5

Hosté se vydali do rychlého brejku ve třech proti stejnému počtu protihráčů, nevyřešili ale situaci ideálně a brzy míč ztratili.

4

Memphis Depay se nadechl k zakončení zpoza pokutového území, jeho tečovaná střela ale končí nad vzdálenějším rohem hostující branky.

2

CSKA po zisku míče na soupeřově polovině podniklo první útočný výpad, ten byl ale ukončen ofsajdem Ahmeda Musy. Ten se po nevydařeném angažmá v Leicesteru vrátil do ruské metropole na hostování.

1

Rozehráno! Domácí hrají celí v bílém, hosté z Moskvy oblékli modro-červené dresy.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Olympique Lyon: A. Lopes (C) – Tete, Marcelo, Diakhaby, Marçal De Oliveira – Ferri, Tousart, NDombèlé, Cornet – Díaz, Depay.
Náhradníci: Gorgelin – Aouar, Cheikh Diop, Maolida, F. Mendy, B. Traoré, Morel.

CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Nababkin, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignaševič, Kučajev – Dzagojev, B. Natcho, Golovin – A. Musa, Wernbloom.
Náhradníci: Pomazun – Bistrović, Gorďušenko, Čalov, Vitinho, G. Milanov, Ščennikov.

Rozhodčí: Madden – Dallas, Robertson (vš. Skotsko).
CSKA MOSKVA

Fotbalisty CSKA Moskva čeká nesmírně dramatická koncovka letošního ročníku domácí soutěže, protože mezi druhým Spartakem Moskva a pátým Zenitem Petrohrad je osm kol před koncem pouze dvoubodový rozdíl, přičemž CSKA se nachází na třetím místě jen o skóre za loňskými ruskými šampióny.

Se vstupem do jarní části ruské ligy určitě může být trenér Gončarenko spokojen, domácí výhra nad Uralem Jekatěrinburg 1:0 sice byla poměrně hubená, v neděli ale CSKA zvládli utkání na horké půdě v Grozném, kde vyhráli hladce 3:0 po brankách Golovina, Vitinha a Ignaševiče. Poslední půlhodinu si mohl odpočinout i hrdina posledního měsíce Alan Dzagojev, který rozhodl nejen utkání s Uralem, ale jedinou brankou celého dvojzápasu se také zasloužil o postup v Evropské lize přes Crvenu Zvezdu Bělehrad.

Hostující lodivod Gončarenko se bude muset obejít bez zraněných obránců Maria Fernandese a Viktora Vasina.
OLYMPIQUE LYON

Fotbalisté Lyonu věnují soutěži maximální úsilí a to ze dvou prostých důvodů. Tím prvním je fakt, že v domácí soutěži jim unikají pozice zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů, když Lyon sice naposledy zdolal Caen 1:0, to ale bylo první ligové vítězství od 21. ledna. A druhým důvodem je samotné pořádání finále Evropské ligy právě v Lyonu a kdo by si nechtěl zahrát finále evropského poháru na vlastním stadiónu, že?

Domácí trenér Bruno Genesio se bude muset obejít bez zraněné opory Fekira, jinak má ale k dispozici kompletní kádr.
Příjemný večer při sledování přenosu odvetného utkání Evropské ligy mezi Olympique Lyon a CSKA Moskva. Lyon si z ruské metropole přivezl vítězství 1:0, které jej výrazně přiblížilo k postupu do čtvrtfinále soutěže, ale CSKA určitě není dnes bez šancí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

Olympique Lyon – CSKA Moskva

2:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 58. Cornet (Ferri), 71. Díaz (B. Traoré) – 38. Golovin (Dzagojev), 61. A. Musa (Nababkin), 65. Wernbloom (Kučajev)

Karty:   78. Díaz (LYO) – 13. Nababkin (CSK), 36. A. Musa (CSK)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 10:10. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:13.

Olympique Lyon: A. Lopes (C) – Tete, Marcelo, Diakhaby, Marçal De Oliveira (70. F. Mendy) – Ferri (68. Maolida), Tousart, NDombèlé, Cornet – Díaz, Depay (66. B. Traoré).
Náhradníci: Gorgelin – Aouar, Cheikh Diop, Maolida, F. Mendy, B. Traoré, Morel.

CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Nababkin, A. Berezuckij, V. Berezuckij (46. Ščennikov), Ignaševič, Kučajev – Dzagojev (90+4. Gorďušenko), B. Natcho, Golovin – A. Musa (73. Vitinho), Wernbloom.
Náhradníci: Pomazun – Bistrović, Gorďušenko, Čalov, Vitinho, G. Milanov, Ščennikov.

Rozhodčí: Madden – Dallas, Robertson (vš. Skotsko)

První zápas: CSKA Moskva - Lyon 0:1