Menu

Hokej

NHL

San Jose Sharks – Vancouver Canucks

4:1

konec (1:0, 1:0, 2:1)

16.02.2018, 04:30 • SAP Center, San Jose • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.81 4.07 3.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

Martin Jones (SJS) (43 zásahů)
Chris Tierney (SJS) (1 + 1)
Brent Burns (SJS) (1 + 1) (07:06:24)
Československá stopa v utkání

Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
Střely na branku v zápase

San Jose Sharks: 30

Vancouver Canucks: 44
Je hotovo. San Jose Sharks porážejí Vancouver Canucks 4:1. A to zaslouženě. Výsledkově to sice bylo dlouho napínavé, po dvou třetinách domácí vedli 2:0. Herně však měli duel skoro celou dobu pod kontrolou. Také na Martina Jonese šlo hodně střel, hosté dokonce v počtu zakončení vyhráli. Jenže většina pokusů nebyla tak vážných, nebo je kanadský maskovaný muž skvěle zastavil. Žraloci berou důležité dva body, protože soupeři v tabulce kolem nich dnes také uspěli. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.

Konec zápasu.

59:27

Ještě mohl pálit Stecher, ale jeho pokus zblokoval obránce Justin Braun. Ani Henrikovi pak nevyšla následná dorážka.

59:05

Začala poslední minuta třetí třetiny a také celého zápasu. Hned na úvod oslabení se San Jose osvobodilo vyhozením až k brance Nilssona.

58:40

Ještě jednou vyloučení. První trest pro San Jose v utkání. Barclay Goodrow dostává dvě minuty za podražení. Canucks tak aspoň mohou mírně vylepšit skóre.

58:27

Už se jen dohrává. Ani jedna strana netlačí na pili. Vancouver sice zavezl puk dopředu a Boucher zakončoval, jenže hodně nepřesně.

57:58

Hosté jsou kompletní a ubránili také další oslabení. To už ale do konce základní hrací doby zbývá jen něco málo přes dvě minuty.

57:15

Biega vyhodil přes všechny čáry, Kosatky mohou dostřídat. Za chvíli se navíc vyloučený Dell Zotto vrátí zpátky na led.

56:51

Kevin Labanc se zkoušel prosadit z pravé strany, jeho rána bez přípravy ale trefila jen zadní mantinel.

56:17

Pavelski dlouho čekal s pukem za brankou, než našel někoho volného. San Jose pak ale stejně přišlo o pásmo. Početní výhody domácích dnes nejsou úplně nejlepší.

55:46

Po dlouhé době tu máme vyloučení. Hostující obránce Del Zotto dostává od rozhodčích menší trest za hákování a Canucks tedy v závěru čeká další komplikace.

55:34

Sharks zkouší zakládat akce kombinacemi přes střední pásmu, ale spíše hlavně nechtějí chybovat.

55:07

Začalo posledních pět minut třetí třetiny a velmi pravděpodobně taky posledních pět minut celého zápasu. Zatím to nevypadá, že bychom měli sledovat nějaké drama.

54:26

Dlouhá rozehrávka kanadského týmu končí pouze na zakázaném uvolnění, hra se přesune zpátky před klec Vancouveru.

54:09

Burns už dnes poněkolikáté střílel bez přípravy od modré čáry. A zase se mu to málem vyplatilo. Nilsson jen tak tak udržel puk mezi betony.

54:09

Je tu poslední komerční přestávka zápasu, potom už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.

53:58

Ani za tohoto stav Kosatky nepolevují. Snaží se aktivně napadat v útočném pásmu. Ale zatím jim to není nic platné, obrana domácích je hodně pozorná.

53:17

Vhazování před zraky Martina Jonese, ale tam se kotouč moc dlouho neohřál. Boedker se brzy postaral o jeho vyhození do středního pásma.

52:33

52:33 Chris TIERNEY - 4:1

52:33

San Jose právě vstřelilo branku!
Vypadá to, že o vítězi utkání pomalu začíná být rozhodnuto. Domácí odskakují zpátky na rozdíl tří branek. A to navíc po moc pěkné akci. Střílenou nahrávku dostal předloženou do Nilssonova brankoviště CHRIS TIERNEY, jenž bez větších problémů sklepl kotouč za záda vancouverského gólmana. Tahle formace San Jose je dnes výborná, i díky ní Sharks vedou 4:1 Asistence: Brent Burns, Mikkel Boedker.

52:09

Neriskoval ani Martin Jones, který lehce nahozený puk raději podržel a zařídil tak nové buly před svými zraky.

51:51

Vypadá to, že Žraloci už nebudou nic riskovat. Jakmile zachytí puk ve vlastním pásmu, hned jej směřují vyhozením dopředu.

51:25

Kotouč znovu končí někde na tribunách, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.

51:08

Hned po vyhraném vhazování se Canucks vrhli do útočného pásma. Virtanen zkoušel tečí překvapit Martina Jonese, ale to se mu nepodařilo.

50:53

Ryan vypálil a někdo v prostoru před brankovištěm vytečoval kotouč do ochranné sítě. Pokračovat budeme hned po skončení reklamní přestávky.

50:05

Goldobin a jeho další střela v tomto zápase. Nyní zůstal nikým nehlídaný mezi kruhy a Jones musel do rozkleku, aby tento pokus zastavil.

49:33

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:33

Pokud se chce Vancouver dočkat vyrovnání, bude muset začít ještě více riskovat. Teď už se hodně dlouho hraje bez šancí ve středním pásmu.

49:05

Pavelski byl ve středním pásmu docela pod tlakem, a tak jen nahodil, aby se mohl dostat snadněji předu. Potom ale od branky rozehrával Nilsson.

48:43

Je tu komerční pauza, ale zanedlouho budeme pokračovat.

48:35

Burns na nic nečekal. Jakmile mohl, okamžitě puk napálil dopředu a se zbytkem formace zamířil střídat.

47:55

Canucks najednou ožili a jsou aktivnější. Tak to vypadá, že bychom tu přeci jen ještě mohli mít závěrečné drama.

46:43

46:43 Daniel SEDIN - 3:1

46:43

Vancouver právě vstřelil branku!
Šance Canucks ještě žijí, je to znovu o dva góly. Zničehonic Vancouver vytvořil krásné přečíslení. Na konci celé akce stál útočník DANIEL SEDIN, který po nahrávce Thomase Vaneka dával do prázdné branky. Martin Jones už neměl šanci se přesunout ke své pravé tyči. Obrana San Jose dnes moc chyb neudělala, ale tenhle omyl byl náležitě potrestán. Asistence: Thomas Vanek, Henrik Sedin.

45:47

Domácí udělali to nejlepší, co v dané situaci mohli. Jejich lajna už byla na ledě hodně dlouho, a tak vyhodili přes celé kluziště tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.

45:28

Vancouver se zatím nepoložil a zkouší nadále útočit. Jenže většina puků jde úplně mimo tři tyče.

44:57

Del Zotto prozkoušel Jonesovu pozornost, ale domácí brankář je dnes skvěle připraven. Také on už předvedl řadu povedených zásahů.

43:06

43:06 Marcus SÖRENSEN - 3:0

43:06

San Jose právě vstřelilo branku!
Blesk z čistého nebe, který právě udeřil do sítě Canucks. Sharks si zatím ve třetí třetině netvořili tolik velkých možností, ale přeci jen skórují a přidávají třetí gól. MARCUS SÖRENSEN využil momentu překvapení, zpoza pravého kruhu vystřelil zápěstím. A nádherně vymetl pravý horní růžek Nilssonova zařízení. Tohle bude pro Canucks psychicky už hodně těžké, ale času stále zbývá dost. Asistence: Justin Braun, Marc-Edouard Vlasic.

42:25

Až teď má Martin Jones kotouč v rukavici. Nebyla to pro něj těžká práce, na zakončení od mantinelu dobře viděl.

42:06

Ani v poslední třetině se zatím moc nepřerušuje a hra plyna. To bude samozřejmě mnohem více vyhovovat kalifornskému týmu.

41:45

Boedker a jeho další dobrá střela. Útočník Sharks je v posledních zápasech ve výborné formě a tvoří si velké šance. Tohle byla jedna z nich.

41:04

Poprvé ve třetí části v útoku i Vancouver. Gudbranson pro hosty získal pásmo nahození, avšak pak se na kotouč stejně dostalo San Jose.

40:38

Teď to naopak domácí pokazili. Donskoi neměl komu nahrát, a tak nahodil kotouč dopředu. Jenže tam nikdo nečekal a je z toho zakázané uvolnění.

40:08

Úvodní vhazování závěrečné části zvládli lépe Sharks. Ale nikam se neukvapili, se založením akce dopředu ještě počkali.

40:01

Začala třetí třetina.
Za pár okamžiků odstartuje třetí třetina. Podaří se v ní Canucks ještě něco udělat s výsledkem?
Střely na branku po dvou třetinách

San Jose Sharks: 31

Vancouver Canucks: 21
Jsme na konci druhé třetiny. Také v této části padla jediná branka. Posadil se po vyhraném vhazování v útočném pásmu Brent Burns. San Jose si tedy do poslední dvacetiminutovky ponese slibný náskok 2:0. Dokáže ještě Vancouver s výsledkem něco udělat?

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Vancouver je v závěru prostřední části o něco aktivnější, nicméně ovoce z toho netěží. Většina zakončení jde mimo branku. A nebo je zastavuje Jones.

39:02

Běží poslední minuta druhé třetiny. Biega ještě rozehrál na bratry Sediny, ti ale nedokázali ani potřetí v této třetině Jonese překonat.

38:33

Sharks se teď za každou cenu nikam neženou a dávají si hodně dobrý pozor na obranu.

38:07

Boeser dělal, co mohl, aby v pravém rohu nepřišel o kotouč. Ale zůstali tam proti němu dva hráči soupeře, takže neměl moc velkou šanci na úspěch.

37:25

Opět se hraje. Mikkel Boedker udržel puk na hokejce, a tak mohl vyslat dopředu Tierneyho. Ten si ale v zakončení nevedl vůbec dobře.

37:06

Ještě jedna komerční pauza v této části, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.

36:52

Znovu výborná práce Martina Jonese. Puk už byl skoro v brance, ale brankář San Jose ho ještě stačil zastavit, nejspíš hokejkou.

36:26

Daniel Sedin měl najeté dva spoluhráče vepředu, a tak na ně okamžitě vyslal přihrávku. Obrana San Jose ji ale zavčas vystihla.

35:35

Del Zotto se chtěl pokusit o střelu od modré čáry, ale puk mu na modré čáře ujel, takže Canucks přišli o útočné pásmo.

34:58

Joonas Donskoi se natahoval po puku mezi kruhy, ale měl to moc daleko. Navíc byla jeho formace na ledě dlouho a potřebovala vystřídat.

34:21

Po komerční přestávce se hra docela uklidnila a nesledujeme tolik možností. Logan Couture minul v dobré šanci branku z pravého kruhu.

33:50

Vlasic vyhodnotil, že nejlepší bude nahodit ze středního pásma kupředu. Což se mu také vyplatilo. Pak ale kotouč nedojel nikdo v dresu San Jose jako první.

33:24

Moc dlouho se po novém vhazování nehrálo, někdo vytečoval kotouč mezi diváky.

33:06

To byl tedy pěkný uragán. Skoro pět minut se hrálo bez přerušení. Až nyní si celky oddechnou, uvidíme komerční pauzu.

32:20

Kevin Labanc byl úplně sám před brankou, kde měl spoustu času. Možná až zbytečně moc. Tak dlouho míchal s pukem na hokejce, až zakončil jen do betonu Nilssona.

31:35

Obě strany střídají a Kosatky počkaly s rozehrávkou za brankou. Pak se do předu vydal Dowd, jenže moc daleko nedojel. Ještě ve středním pásmu jej zastavil Heed.

31:07

Hraje se hodně dlouho bez přerušení, i proto už jsme za polovinou základní hrací doby.

30:37

Vlasicovu střelu Nilsson také vyrazil. Pak ale ještě přišla dorážka, u které měl maskovaný muž kanadského celku daleko větší štěstí.

30:06

Hraje se poslední dobou ze strany na stranu, což zajišťuje hodně práce pro gólmany a zajímavý hokej. Tentokrát to byl Labanc, kdo nebezpečně nahazoval na Nilssona.

29:33

Bo Horvat se ocitl v obrovské šanci sám před brankovištěm. Chtěl Jonese překonat nad vyrážečkou, jenže gólman Sharks ho skvěle vychytal.

29:07

Zakázané uvolnění Canucks, hosté si teď nerozuměli při dlouhé rozehrávce.

28:41

Brenden Dillon nikam nespěchal. V klidu si počkal, až zbytek formace dostřídá. Pak to zkusil po levé straně Sörensen. Ale ani on neměl moc velkou podporu.

27:56

Chris Tierney nabízel zajímavý puk před brankoviště. Tam ale nebyl nikdo, dokonce ani žádný najetý Žralok. Což bylo štěstí pro Nilssona.

27:14

Biegovu ránu srazila domácí obrana do rohu, tam už se Sharks postarali o zbytek. Zatím Martin Jones nemá ve druhé části příliš práce.

26:35

Znovu se hraje a za Canucks se tlačil dopředu Boeser. Tomu se ale nikdo nenabídl do případné kombinace, tudíž akce Vancouveru docela rychle skončila.

26:10

Puk končí sražený mezi diváky a my budeme sledovat první komerční pauzu této části.

25:54

Canucks se snaží rychle odpovědět, ale zatím nejsou tak důrazní, aby pro sebe na delší dobu získali útočné pásmo.

24:57

24:57 Brent BURNS - 2:0

24:57

San Jose právě vstřelilo branku!
Jak to může být jednoduché. Domácí hokejisté vyhráli vhazování v útočném pásmu, hned o pár okamžiků později skórovali. Vše měl na svědomí obránce BRENT BURNS, který svou pověstnou dělovkou domácí diváky opět nezklamal. Do kotouče se opřel bez přípravy a poslal jej přesně mezi betony brankáře Nilssona. Je dost možné, že ten toho moc neviděl, protože před ním stala skupinka hráčů. Pohledná trefa a San Jose vede 2:0. Asistence: Joakim Ryan, Logan Couture.

24:52

Na druhé straně hrací plochy přerušená hra, maskovaný muž Kosatek má puk v rukavici.

24:35

Daniel Sedin se na pravém kruhu dostal nečekaně k odraženému puku a moc mu nechybělo, aby ho zametl do sítě. Ale chybělo mu i trochu štěstí.

24:11

Nahození od modré čáry má Jones v náruči. Ačkoli mu na brankovišti stínili dva hráči v bílém dresu, kotouč si v pohodě našel.

23:43

Po delší době možnost Vancouveru. Goldobin obdržel kotouč mezi kruhy do jízdy. Následně na nic nečekal a prověřil Jonesovu pozornost. Je z toho přerušená hra.

22:58

Další parádní střela, nyní ji měl na svědomí Joonas Donskoi. Avšak také on trefil jen připraveného soupeřova gólmana. Nilsson zatím chytá sebejistě.

22:28

A znovu zásah pro domácího gólmana, tentokrát betonem. Potom se na druhé straně musel blýsknout Nilsson proti tutovce Karlssona, jenž před ním zůstal sám.

22:08

Biegovo nahození bylo docela zajímavé, pak ho zkoušel dorážet Henrik Sedin. Jenže Martin Jones si znovu věděl rady, dobře se rozvalil na brankovišti a zabránil průchodu kotouče.

21:30

Joe Pavelski nyní dokonce sám v šanci. Najel si mezi kruhy, odkud vypustil střelu zápěstím. Pak ale pustl připraveného brankáře Nilssona.

21:07

Dillon převzal nahrávku od Pavelskiho a zakončoval bez větší přípravy. To se mu ale nevyplatilo, protože hodně přestřelil branku.

20:48

Sharks už se radovali z druhé branky v zápase, ale rozhodčí ukazuje, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru. Což je zjevné také z opakovaného záběru. Ale Kevin Labanc nebyl daleko.

20:37

Logan Couture a jeho sebevědomý průnik až před Nilssona.

20:08

Tentokrát se jako první ve třetině vrhli do akce Sharks. Ale moc daleko nedojeli, obrana soupeře je zastavila ještě na modré čáře.

20:01

Začala druhá třetina.
Za chvíli odstartuje druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní více branek?
Střely na branku v první třetině

San Jose Sharks: 10

Vancouver Canucks:9
První část zápasu je u konce. Viděli jsme v ní jedinou branku, ještě v prvních deseti minutách duelu se prosadil domácí útočník Mikkel Boedker. Náskok San Jose je ale těsná. Každopádně Sharks mají více ze hry a zatím zaslouženě vedou. Uvidíme, co nabídne další třetina.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:38

Ještě to zkoušel Henrik Sedin střelou z dálky, ani on nemířil vůbec přesně.

19:07

Poslední třetina úvodní třetiny je tu. Hosté se ještě snaží protlačit do útočného pásma, ale zatím se jim to příliš nedaří.

18:48

Hosté jsou kompletní a znovu se mohou soustředit na útok. Za chvíli ovšem zazní siréna končící úvodní periodu.

18:15

Už se blíží konec druhé domácí početní výhody. Ani s touto nemohu být Sharks spokojeni, opět byli schopní sotva vystřelit na branku. V přesilovkách se San Jose trápilo už minule proti Arizoně.

17:34

Canucks se osvobozují vyhozením přes všechny čáry a mají šanci na led poslat čerstvé síly. Zatím i tohle oslabení zvládají v pohodě.

17:07

Burns se na modré čáře rozmýšlel, zda už zakončovat. Ještě nakonec vybídl Coutureho, ten ale netrefil branku, orazítkoval jen mantinel za brankou.

16:25

San Jose Sharks si zahrají další přesilovou hru. Tentokrát proto, že je Edler vyloučený na dvě minuty za hákování. Bude tahle domácí početní výhoda o něco lepší?

15:58

Už se znovu hraje, na puk se dostalo domácí mužstvo. To ale zase muselo rychle zpátky, protože Boucher našel volný puk a zamířil s ním do šance.

15:46

Martin Jones má puk v rukavici a sledujeme přerušenou hru. Po konci komerční přestávky budeme pokračovat ve zbytku první třetiny.

15:26

Joe Pavelski plánoval nahodit puk od pravého mantinelu před brankoviště. To také nakonec udělal, jenže před Nilssonem nečekal nikdo v tyrkysovém na dorážku či teč.

14:48

Heed měl co dělat, aby zastavil nápor Vaneka u mantinelu, ale nakonec to zvládl. Už docela dlouho čekáme na nějakou větší šanci na jedné či druhé straně.

14:18

Vancouver si postupně dává větší a větší pozor na vlastní modré čáře, kde doposud dělal hodně chyb. Najednou mají domácí větší problém s přechodem do útoku.

13:45

Puk končí sražený v ochranné síti za klecí Kosatek, bude se vhazovat nejspíš ve středním pásmu.

13:19

Také další zákrok pro kanadského gólmana ve službách San Jose. Jenže opět to pro něj nebyla vůbec těžká práce, na situaci před brankou moc dobře viděl.

12:51

Horvat neměl moc prostoru na levém kruhu, puk se mu navíc svezl po hokejce. Přesto zkusil zakončit. Jones ho ovšem v pohodě zastavil betony.

12:05

Joe Pavelski nezpracoval puk ve středním pásmu. Kdyby se mu to povedlo, mohlo z toho vzniknout zajímavé přečíslení.

11:33

Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, vhazovat se bude před zraky Nilssona.

11:14

Hodně kostrbatě, ale přeci jen se San Jose dostalo do pásma. Tam potom kličkoval Kevin Labanc, žádnou střelu na zařízení nicméně nevyprodukoval.

10:58

Jake Virtanen už se chtěl řídit do akce, ale pak ho zastavila přerušená hra. Domácí branka totiž vypadla ze svého základního postavení.

10:47

Nilsso má po Heedově dělovce kotouč v lapačce a my budeme sledovat další reklamní pauzu. Po jejím konci se bude vhazovat u klece Canucks.

10:28

Goodrow zavezl puk do útočné třetiny a našel volného Burnse. Urostlý vousáč v dresu Sharks ale neměl dostatek času ani prostoru pro zakončení.

09:56

Domácí opět zkoušejí rychlý přechod, zatím jen nahazováním puku. Je jasné, že v této třetině se nikam už tolik hnát nemusí.

09:34

Máme tu první komerční pauzu, za chvíli ale budeme pokračovat.

08:41

08:41 Mikkel BØDKER - 1:0

08:41

San Jose právě vstřelilo branku!
Netrvalo to ani deset minut v první třetině a domácí mají na hokejkách náskok. A nutno dodat, že zasloužený, protože zatím měli více ze hry a tvořili si spoustu šancí. Chris Tierney pěkně zpracoval puk za brankou, počkal, pak našel před brankovištěm uvolněného spoluhráče. Byl jím útočník MIKKEL BOEDKER, jenž se trefuje ve druhém zápase v řadě. Canucks tak musejí velmi brzy dohánět ztrátu v SAP Center. Asistence: Chris Tierney, Jannik Hansen.

08:07

Nyní to trochu vypadá, jako by domácí hráli přesilovku. Tak jistí jsou si v útočném pásmu na puku. Se zakončením už to je o něco horší.

07:37

Hraje se hodně rychlém tempu a docela bez přerušování, takže za chvíli budeme v polovině první části. Opět útočí Sharks, z dálky to zkoušel dvakrát Donskoi.

07:10

Vancouver se po delší době podíval do útočného pásma, ale jen na pár okamžiků, žádná lepší kombinace z toho nebyla.

06:45

A znovu Meier, v této situaci si akci vytvořil sám. Jenže mu chyběla přesnější střela, orazítkovala pouze zadní mantinel za brankou.

06:07

Joe Pavelski dostával nabídku na levý kruh na střelu z první. Také že odtud vystřelil, jenže trefil pouze připraveného gólmana soupeře.

05:57

Vancouver Canucks jsou kompletní a první oslabení zvládli bez inkasování. Je pravda, že si domácí moc velkých šancí nevytvořili. Nilsson měl jeden větší zákrok.

05:27

Heedova pecka z dálky proletěla hodně vedle levé tyče, žádná dorážka potom nepřišla. Z druhé vlny ovšem mohl udeřit Joonas Donskoi.

04:51

Teď už to zkoušel zpoza branky Couture, jenž hledal některého ze spoluhráčů do zakončení. Ale zatím marně, Nilsson nemá během oslabení žádnou práci.

04:09

Hned na úvod oslabení se Canucks osvobozují vyhozením přes všechny čáry, ale Sharks se zase rychle vrací zpátky do útočného pásma.

03:54

Hostující střídačka poslal do hry moc hokejistů a dostane trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Takže první přesilová hra v zápase pro San Jose Sharks. Trest odpyká Virtanen.

03:17

První opravdu velká možnost. Před Erikssonem se otevřela polovina prázdé branky, jenže útočník Kosatek ji nedokázal trefit přesně.

02:47

Horko bylo i před Nilssonem, kde dorážela dvojice hráčů v tyrkysovém dresu. Ale ani jeden z nich nedokázal uklidit poskakující kotouč do klece.

02:24

Martin Jones vytasil další zásah, tentokrát pravým ramenem. Je ale pravda, že hodně dobře viděl.

01:55

Vancouver se toho nebojí, začal hodně aktivně. Ale zatím spíše nahazuje puky na branku. Jeden takový teď zkoušel před Jonesem tečovat Henrik Sedin.

01:36

Přerušená hra, nejspíš pro postavení mimo hru.

01:17

Couture se snažil dostat k odraženému puku v levém rohu, jenže bylo to na něj moc rychlé, ve výsledku ho nestihl ani na modré čáře.

01:03

Nilsson má také první zákrok, i když pro něj nešlo o nic složitého. Meier pouze nahodil puk na zkoušku, kdyby pak ještě přišla náhodou dorážka.

00:34

Další pokus o založení útoku v podání Vancoveru, ale tentokrát daleko méně úspěšný. Sotva se hosté dostali přes modrou čáru, přišli o kotouč.

00:19

Jako první se na puk dostali Canucks a Martin Jones dokonce musel zasahovat. Prověřil ho z dálky Archibald. Gólman Sharks si ovšem s pukem věděl rady.

00:01

Utkání právě začalo.
Už si jen poslechneme hymny a bude tu úvodní vhazování.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
Úvodní sestavy:

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, J. Ryan, Heed, Dillon, DeMelo, Burns – Meier, Pavelski, Donskoi – Couture, Labanc, Bødker – Tierney, Hansen, Goodrow – Sörensen, M. Karlsson.

Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Gudbranson, Edler, Stecher, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton – H. Sedin, D. Sedin, Vanek – Horvat, Boeser, Bärtschi – B. Sutter, Archibald, Eriksson – Dowd, Virtanen, Boucher.

Rozhodčí: Brenk, Dwyer – Nagy, Berg.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů Pacifické divize. O play-off bojující San Jose Sharks vyzvou Vancouver Canucks.
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (15 + 18, poslední utkání pro zranění nedohrál)
Předchozí vzájemné utkání

Týmy se spolu naposledy utkaly na konci prosince. San Jose Sharks doma přivítali Vancouver Canucks a porazili je 5:2.
SAN JOSE SHARKS

Sledujete tabulku Pacifické divize? Pokud ano a jste fanouškem jednoho z týmů na její špici, tak rozhodně nemáte klidné spaní. Nelítostný souboj o postup do play-off totiž pokračuje, jeho součástí jsou také San Jose Sharks. Ti se aktuálně nacházejí na druhém divizním místě, avšak jejich náskok na třetí Calgary činí pouhé dva body. A co víc, minule Sharks nevyužili zaváhání soupeřů v tabulce pod sebou. Doma překvapivě nestačili na poslední Arizonu, se kterou padli 1:2. Ještě předtím udolalo po samostatných nájezdech (3:2) Anaheim Ducks a přestřílelo 6:4 Edmonton Oilers. Žraloci se teď na domácím ledě představí dvakrát v řadě.

Statistiky San Jose táhne produktivní obránce Brent Burns (9 + 39), kterého doplňuje útočník Logan Couture (23 + 20) nebo Joe Pavelski (14 + 28). Týmu nadále chybí zkušený forvard Joe Thornton a zápas s Arizonou ze zdravotních důvodů nedohrál Tomáš Hertl.
VANCOUVER CANUCKS

Ne ne, Canucks se ani letos do play-off s velkou pravděpodobností nepodívají. Sezónu sice odstartovali dobře, když vyhrávali řadu utkání a drželi se na předních místech Pacifické divize. Pak ale přišel výsledkový propad. Aktuálně se Vancouver nachází na předposledním divizním políčku, méně bodů už mají jen suverénně nejhorší Arizona Coyotes. Výsledky kanadského klubu jsou přitom poslední dobou jako na houpačce. Nejdříve Kosatky smetly 6:0 Dallas Stars na jejich ledě, potom ale doma nestačili na Floridu Panthers (3:4). V San Jose teda Vancouver má co napravovat. Canucks nyní čeká jedno venkovní utkání, pak se zase představí dvakrát doma.

Kanadské bodování týmu vede mladíček Brock Boeser (27 + 22), následovaný Thomasem Vanekem (16 + 22) a Henrikem Sedinem (2 + 34).

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks

4:1

konec (1:0, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Bødker (Tierney, Hansen), 25. Burns (J. Ryan, Couture), 44. Sörensen (Braun, Vlasic), 53. Tierney (Burns, Bødker) – 47. D. Sedin (Vanek, H. Sedin)

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, J. Ryan, Heed, Dillon, DeMelo, Burns – Meier, Pavelski, Donskoi – Couture, Labanc, Bødker – Tierney, Hansen, Goodrow – Sörensen, M. Karlsson.

Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Gudbranson, Edler, Stecher, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton – H. Sedin, D. Sedin, Vanek – Horvat, Boeser, Bärtschi – B. Sutter, Archibald, Eriksson – Dowd, Virtanen, Boucher.

Rozhodčí: Brenk, Dwyer – Nagy, Berg

Diváci: 17 274

Průběh zápasu
1. třetina
03:54 VAN 2 Virtanen, příliš mnoho hráčů
08:41 SJS 1:0 Bødker (Tierney, Hansen)
16:25 VAN 2 Edler, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
24:57 SJS 2:0 Burns (J. Ryan, Couture)
Po 2. třetině
3. třetina
43:06 SJS 3:0 Sörensen (Braun, Vlasic)
46:43 VAN 3:1 D. Sedin (Vanek, H. Sedin)
52:33 SJS 4:1 Tierney (Burns, Bødker)
55:46 VAN 2 Del Zotto, sekání
58:40 SJS 2 Goodrow, podražení
Konec