Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

GD Chaves – FC Porto

0:4

konec (0:2)

11.02.2018, 17:00 • Estádio Municipal Eng. Manuel Branco Teixeira, Chaves • 22. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 7.25 4.33 1.44 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Chaves je příjemným překvapením sezóny a rád by bojoval o účast v evropských pohárech, jenže na první čtyři týmy už má velkou bodovou ztrátu, obzvlášť, když dnes v domácím prostředí podlehl snadno favorizovanému Portu. V dresu hostujícího celku se dvakrát prosadil Tiquinho Soares, který mohl zkompletovat hattrick, po přestávce ale trefil tyč, a jednu trefu zaznamenali Moussa Marega a Sérgio Oliveira. Konečný výsledek. Chaves 0 FC Porto 4. (19:01:26)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Majeed Waris z pozice střídající hráče orazítkoval břevno střelou zpoza šestnáctky a nyní mohl skórovat hlavou po centru ze standardní situace, míč ale skončil nad.

90+2

Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.

90+1

90+1. Sérgio OLIVEIRA - 0:4

90+1

Porto právě vstřelilo branku!
SÉRGIO OLIVEIRA si naběhl uprostřed šestnáctky na jemný kolmý oblouček od Héctora Herrery a z voleje míč pravačkou napálil pod břevno!

90

Óliver Torres načechral z levé strany do šestnáctky nádherný centr a jeho spoluhráč mohl skórovat hlavou, jenže míč minul levou tyč. Nakonec ho to ale kvůli ofsajdu mrzet nemuselo.

89

Útočné snažení Porta vyvrcholilo střelou ze střední vzdálenosti, která zamířila vysoko nad domácí bránu.

88

Porto teď chvíli svému soupeři hodně brnkalo na nervy, když na pravém křídle ledabyle kombinovalo.

87

Oba týmy již využily všechny tři možnosti střídání, takže závěr zápasu budeme sledovat bez přerušení.

85

Domácí fotbalisté už nemají příliš mnoho sil a vypadá to vypadá, že José Sá dnes udrží čisté konto.

84

Sérgio Oliveira byl zřejmě hráčem, který předvedl po zisku míče ve středovém kruhu parádní sólo, jenže v blízkosti šestnáctky poté nepřesně přihrál.

83

Chaves má v závěru zápasu obrovské držení míče, jenže centry ze stran žádné nebezpečí nepřináší.

82

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Pedro Tiba, přichází Platiny.

80

Stephen Antunes Eustáquio pohotově vypálil zpoza šestnáctky a míč mířil pod břevno, také ale doprostřed brány, kde ho bez problému lapil José Sá.

79

Porto už se za současného vývoje zápasu nikam nežene a soustředí se především na bránění.

77

José Sá po malé domů odkopl míč daleko za levou postranní čáru a poté se spoluhráčům omluvil. Trenér Porta jasným gestem ukázal, aby hru zklidnil.

75

Tiquinho Soares by velice rád vstřelit hattrick a nyní uprostřed šestnáctky předvedl obrovskou sílu, když se proti třem protihráčům dokázal dostat ke střele, míč ale zamířil hodně mimo.

74

Pedro Tiba se krásnou zasekávačkou po kolmé přihrávce zbavil protihráče a zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné technické střele, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány!

73

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Ricardo Pereira.

72

Perdigao se ocitl u levého rohového praporku proti dvojnásobné přesile, vybojoval ale alespoň autové vhazování, po kterém se na přední tyči domácí dostali k hlavičce, zamířila ale mimo.

70

Tempo zápasu během posledních okamžiků opadlo a FC Porto zřejmě využije poslední možnost střídání.

69

Majeed Waris si z levého křídla navedl míč do středu hřiště a pronikl až do šestnáctky, jenže poté nedokázal přesně přihrát. Kdyby ano, zřejmě by to bylo 4:0.

67

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otávio, přichází Óliver Torres.

65

Chaves po levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, který zastavil ostrým skluzem Majeed Waris. Jasná žlutá karta poté, co protihráče sestřelil zezadu.

64

FC Porto podruhé v zápase orazítkovalo tyč, když tentokrát střela zpoza šestnáctky orazítkovala břevno! Čtvrtý gól FC Porta mohl vstřelit Majeed Waris.

62

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Moussa Marega, přichází Majeed Waris.

62

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Renan Bressan, přichází Stephen Antunes Eustáquio.

61

Tiquinho Soares zatáhl míč z levé strany hřiště do šestnáctky a poté byl zezadu atakován, následoval pád na zem. Penalta se ovšem nepískala a hra plynula dál.

60

Tiquinho Soares si navedl míč v blízkosti šestnáctky na pravačku a krásnou přízemní střelou orazítkoval pravou tyč! Hattrick doslova visel ve vzduchu!

58

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Davidson, přichází Perdigao.

57

57. Moussa MAREGA - 0:3

57

Porto právě vstřelilo branku!
MOUSSA MAREGA si na právě straně šestnáctky vyměnil míč s jedním ze svých spoluhráčů, který mu ho krásně vrátil patičkou, a přízemní střelou pravačkou zamířil ke vzdálenější levé tyči! Porto vede už 3:0.

56

Maximiliano Pereira chtěl na pravém křídle u rohového praporku vybojovat míč, jenže ostrým skluzem zajel do Nikoly Marase a viděl žlutou kartu.

55

Ze druhého poločasu je odehráno téměř deset minut a centr Porta z pravého křídla nebezpečí nepřinesl.

54

Zatímco úvod zápasu nabídl několik šancí, po přestávce na nějakou příležitost zatím čekáme marně.

53

Na opačné straně hřiště hledal Tiquinho Soares centrem z pravého křídla v šestnáctce Moussu Maregu, jenže u míče byl jako první brankář António Filipe a ukryl ho v náručí.

52

Chaves měl výhodu standardní situace, jenže následný centr zamířil pouze do náruče Josého Sá.

51

Pedro Tiba se na levé straně hřiště tak dlouho otáčel s míčem, až si vykoledoval faul.

50

Chaves dostal hosty z Porta pod tlak a akce domácího týmu vyvrcholila střelou zpoza šestnáctky, která skončil nad.

49

Jeden z fotbalistů Porta podél pravé postranní čáry vyvážel míč a byl nepříjemně nakopnut, faul se ale nepískal.

48

Renan Bressan se ve středu hřiště nádherně otočil s míčem a poté se protáhl mezi dvěma protihráči, následná přihrávka ale byla nepřesná. Domácí se k míči rychle vrátili a přišel faul, za který Otávio viděl žlutou kartu.

47

Pedro Tiba byl ve středu hřiště na vlastní polovině faulován a fotbalisté Chavesu mohli v klidu rozehrát.

46

Porto obstaralo výkop druhého poločasu, do kterého vstupuje s dvoubrankovým vedením. Dvakrát se prosadil Tiquinho Soares a nabízí se otázka, zda po přestávce vstřelí hattrick.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:03.

Chaves odehrál slušný první poločas a místy byl hodně nebezpečný, jenže na rozdíl od Porta, v jehož dresu se dvakrát prosadil Tiquinho Soares, domácí fotbalisté skórovat nedokázali. Dočkáme se hattricku? Skóre po prvním poločase. Chaves 0 FC Porto 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

A další souboj posledních dvou jmenovaných hráčů. Jesús Manuel Corona unikal po levém křídle, kde ho ostrým skluzem sestřelil Renan Bressan a viděl kartu.

43

Renan Bressan odvedl v obraně skvělou práci, když sebral míč Jesúsovi Manuelovi Coronovi a po jeho pokrytí si vykoledoval u rohového praporku faul.

42

Héctor Herrera centroval z pravého křídla do šestnáctky, jenže uvnitř pokutového území nebyl vůbec nikdo, tedy kromě brankáře Antónia Filipeho, který míč stáhl ze vzduchu.

41

Hostující útočník na chvíli odešel za postranní čáru, aby se poté rychle vrátil na hřiště. Porto míč sportovně vrátilo.

40

Moussa Marega zůstal ležet na vlastní polovině hřiště a musel být ošetřován. Na hřiště byli povoláni lékaři.

39

Fotbalisté Chavesu rozehráli na pravé straně standardní situaci a následný centr na vzdálenější levé tyči lapil brankář José Sá, který nadále drží čisté konto.

38

Matheus Pereira si to od pravé postranní čáry namířil do šestnáctky, jenže byl faulován Alexem Tellesem, který ho zezadu stáhl k zemi. Rozhodčí ale opět kartu neudělil.

36

Dvojice domácích fotbalistů se snažila prosadit na přední tyči po přízemním centru z pravé strany, jenže ani jeden ho nakonec zasáhnout v náběhu nedokázal.

35

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a druhý inkasovaný gól s Chavesem trochu otřásl.

33

Následný rohový kop Porta z pravé strany hřiště žádné nebezpečí nepřinesl a domácí hráči se ubránili.

32

Tiquinho Soares si naběhl do šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku a z její levé strany posílal míč před bránu, kde mohl skórovat po zemi do prázdné brány Moussa Marega, jenže ležící Nikola Maras míč odvrátil na rohový kop!

28

28. Tiquinho SOARES - 0:2

28

Porto právě vstřelilo branku!
Maximiliano Pereira počkal na pravém křídle na vhodný okamžik pro centr a z místa poslal před bránu nádherný míč, do kterého se pohotově opřel TIQUINHO SOARES a pravačkou ho z voleje poslal k pravé tyči! Fantastický gól, po kterém má hostující útočník Porta zaděláno na hattrick.

27

Tiquinho Soares si nabíhal na vzdálenější levé tyči na míč po krásném centru ze středu hřiště, jenže António Filipe byl u něj jako první a poté byl nepříjemně dohrán.

26

Willian vyrážel středem hřiště do útoku a v blízkosti středového kruhu ho zezadu fauloval Sérgio Oliveira.

23

23. Brankář José Sá a jeho fantastický reflexivní zákrok!

23

Matheus Pereira mohl odpovědět nádherným způsobem, když zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele a míč mířil do předního pravého horního rohu brány, jenže José Sá vytáhl spektakulární reflexivní zákrok, když během skoku ke své levé tyči míč jednou rukou vytáhl nad břevno!

21

Matheus Pereira byl na první pohled sražen v pokutovém území k zemi za rámcem pravidel, jenže penalta se nepískala a domácí útočník naopak viděl žlutou kartu za simulování.

20

Chaves vyrazil podél pravé postranní čáry do protiútoku a Alex Telles ho zezadu přidržel, kartu ovšem neviděl.

19

Fotbalisté Porta posílali směrem vpřed další dlouhou kolmou přihrávku, tentokrát ale skončila pouze u domácího brankáře.

16

Chaves se pokusil bleskově odpovědět a po zablokované střele se dožadoval penalty, s odvoláním ale neuspěl.

15

15. Tiquinho SOARES - 0:1

15

Porto právě vstřelilo branku!
Porto vyrazilo do rychlého protiútoku a TIQUINHO SOARES po kolmé přihrávce do běhu z levé strany šestnáctky zamířil přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči! FC Porto vede po necelé čtvrthodině hry 1:0!

13

Fotbalisté Porta si vytvořili velký tlak a po centru z rohového kopu hlavičkoval na přední tyči Diego Reyes, jenže stál zády k bráně a jeho pokus zamířil nad bránu Chavesu.

11

Domingos Duarte si zadělal na obrovské problémy, když po kolmé přihrávce Porta z poloviny hřiště nedokázal míč uvnitř pokutového území odkopnout do bezpečí a Tiquinho Soares z úhlu po kličce vybíhajícímu brankáři mířil po zemi do prázdné brány, jenže domácí obránce svou chybu napravil a míč odkopl před čárou do bezpečí!

10

Domácí fotbalisté jsou směrem vpřed o něco aktivnější, jenže se marně snaží dostat přes pevnou obranu Porta.

9

Na obou stranách je k vidění mnoho nepřesností, a to zejména ve finální fázi jednotlivých akcí. Zápas má ovšem velice slušné tempo.

7

Moussa Marega si ve středu hřiště skvěle pokryl míč tělem a napadající Djavan ho zezadu fauloval.

6

Djavan krásně pronikl po levé straně do šestnáctky, jenže v souboji jeden na jednoho neuspěl a skončil na trávníku. Maximiliano Pereira mu sice položil levou ruku na rameno, ale penalta by byla přísná.

5

Chaves vyrazil po levém křídle do rychlého protiútoku, jenže ze slibně rozehrané akce nakonec nic nebylo.

3

Po následném centru z rohového kopu hlavičkoval Tiquinho Soares, jeho pokus ale zamířil nad bránu Chavesu.

2

Héctor Herrera napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné pohotové střele, která mířila pod břevno, jenže António Filipe vytáhl skvělý zákrok a vyrazil míč jednou rukou nad břevno!

2

Sám faulovaný Davidson na levém křídle rozehrál standardní situaci a jeho centr stáhl ze vzduchu brankář José Sá.

1

Hlavní rozhodčí Artur Soares Dias dal právě pokyn k zahájení zápasu a hned v úvodu byl na levém křídle faulován Davidson.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a utkání bude moci za několik okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

GD Chaves: Filipe – Paulinho, Maras, D. Duarte, Djavan – Melo, Tiba (C), Bressan – Matheus Pereira, Willian, Davidson.
Náhradníci: R. Nunes – Perdigao, Coelho, Jorginho, Eustáquio, Furlan, Platiny.

FC Porto: J. Sá – Maxi Pereira, Felipe, D. Reyes, Telles – J. M. Corona, H Herrera (C), S. Oliveira, Otávio – Marega, Tiquinho Soares.
Náhradníci: Casillas – Osorio, Brahimi, Ó. Torres, Paciência, Waris, R. Pereira.

Rozhodčí: Artur Soares Dias. Asistenti: Paulo Soares, Bruno Rodrigues. Čtvrtý rozhodčí: Pedro Campos.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Chaves je příjemným překvapením letošní sezóny portugalské Ligy NOS, když se nachází na šestém místě s šestnáctibodovou ztrátou na evropské poháry. Domácí ale čeká v neděli večer těžká zkouška, když na svém ledě přivítají o ligový titul bojující hráče Porta.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

GD Chaves – FC Porto

0:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 15. Tiquinho Soares, 28. Tiquinho Soares, 57. Marega, 90+1. S. Oliveira

Karty:   21. Matheus Pereira (CVS), 45. Bressan (CVS) – 48. Otávio (PRT), 56. Maxi Pereira (PRT), 65. Waris (PRT)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:23.

GD Chaves: Filipe – Paulinho, Maras, D. Duarte, Djavan – Melo, Tiba (C) (82. Platiny), Bressan (62. Eustáquio) – Matheus Pereira, Willian, Davidson (58. Perdigao).
Náhradníci: R. Nunes – Perdigao, Coelho, Jorginho, Eustáquio, Furlan, Platiny.

FC Porto: J. Sá – Maxi Pereira, Felipe, D. Reyes, Telles – J. M. Corona (73. R. Pereira), H Herrera (C), S. Oliveira, Otávio (67. Ó. Torres) – Marega (62. Waris), Tiquinho Soares.
Náhradníci: Casillas – Osorio, Brahimi, Ó. Torres, Paciência, Waris, R. Pereira.

Rozhodčí: Artur Soares Dias. Asistenti: Paulo Soares, Bruno Rodrigues. Čtvrtý rozhodčí: Pedro Campos