Menu

Volejbal

Challenge Cup - ženy

TJ Ostrava – OrPo Orivesi

3:1

konec (25:15, 15:25, 25:21, 25:19) Stav série: 2:0

07.02.2018, 18:00 • Hala Varenská, Ostrava • Osmifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

0:0

Ostrava postupuje do čtvrtfinále Challenge Cupu! Po výhře 3:0 na půdě finského celku sice dnes svěřenkyně Zdeňka Pommera prohrály jeden set, ale nakonec s přehledem vítězí ve čtyřech sadách.

Ostravanky vletěly na svého soupeře, bleskově se dostaly do vedení a svůj náskok navyšovaly až do konce setu. Podobně si ale vedly také Finky ve druhé sadě, Ostrava se k ničemu nedostala a už to vypadalo, že by se snad Orivesi mohlo pokoušet o obrat ve dvojzápasu. Třetí sada byla dlouho vyrovnaná, ale důležitou koncovku zvládl český celek a tím si již zajistil postup. Ve čtvrté sadě dostaly šanci také volejbalistky z lavičky, ale i se střídající Šípovou, Žolnerčíkovou nebo Křenkovou dokázal tým trenéra Pommera zvítězil.

Ve čtvrtfinále se může Ostrava těšit na lepšího z dvojice Krasnodar – Bratislava. Blíže k postupu má ruský celek, který úvodní střetnutí zvládl poměrem 3:0. (19:57:33)

25:19

Čtvrtý set skončil.

25:19

Iva Šípová se představila na podání. Domácí nahrávačka předvedla povedenou plachtu. Tu hostující hráčky dokázaly zpracovat, ale poté přichází chyba na nahrávce a nečistý úder Vergidouové ukončuje zápas.

24:19

Pět mečbol pro Ostravu! Batistaová smečuje z hlavního kůlu jen pod pásku.

23:19

Ostrava se přibližuje vítězství. Také na straně Finek to pořádně zaskřípalo, lehký balon nepřihrála ani jedna z dvojice Lemosová, Kosonenová.

22:19

Karolína Křenková pokračuje na podání. Její servis však dopadl metr vedle postranní lajny.

22:18

Karolína Křenková se také objevila na servisu. Po tvrdém útoku Žolnerčíkové se ještě hostující hráčky ubránily, ale na smeč Kojdové už neměla ani v poli stojící Kosonenová.

21:18

Navíc Žolnerčíková nepřihrála přesně. Naštěstí pro domácí se Finky při bodovce neprosadily.

20:18

Oddechový čas domácím nepomáhá. Útok na druhou přes se Šípové nevyvedl podle představ a to trestá zakončující Batistaová.

20:17

Šípová našla Makauskaiteovou, ale ta ještě výměnu nezakončila. Šanci v útoku měla i Žolnerčíková, ale radovat se může až Kosonenová a na to reaguje oddechovým časem trenér domácího celku Zdeněk Pommer.

20:16

A pozor. Je tady další snížení. Žolnerčíková smečuje po vysoké nahrávce jen do sítě.

20:15

Helena Kojdová je na podání. Ostravská blokařka příliš problémů hostujícímu týmu nenadělala. Ostravanky se lehkému úderu do středu kurtu neubránily.

20:14

Ostrava si jde ale pro druhou výhru v osmifinále. Přichází další chyba na podání.

19:14

Orivesi se dostává do tempa. Také Žolnerčíková chybuje na servisu.

19:13

Nyní už se ale bodově prosazuje i domácí celek. Nepřesný servis Vergidouové.

18:13

Orivesi znovu snižuje. Před Kojdovou spadlo vysoké podání.

18:12

Zemanová našla dalším servisem Kosonenovou. Následně smečuje z pipu úspěšně Lemosová.

18:11

Kosonenová smečovala jen do připraveného dvojbloku Nachmilnerové a Šípové. Orivesi si bere oddechový čas.

TJ Ostrava – OrPo Orivesi

3:1

konec (25:15, 15:25, 25:21, 25:19) Stav série: 2:0

Zpět na online

TJ Ostrava: Šípová, Valková (C) – Žolnerčíková, Makauskaiteová, Kojdová – Sedláčková, Křenková, Nachmilnerová, Zemanová – Diatková, Čuboňová – Chevalierová Trenér: Zdeněk Pommer

OrPo Orivesi: Toivonenová, Vergidouová (C) – Kilpeläinenová, Kosonenová, Viljanenová, Batistaová – Ylönenová, Väisänenová, Lepistöová – Lemosová – Putkisaariová, Häkkinenová Trenér: Zvonko Nikolič

Rozhodčí: Borislav Jordanov (BGR) – Florin Alexandru Dragomir (ROU)