Menu

Fotbal

Přípravný zápas

FK Dukla Praha – FK Vardar

0:1

konec (0:0)

04.02.2018, 15:00 • Antalya, Turecko • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.4 3.5 2.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec. Dukla v rámci tureckého soustředění nestačila na makedonský Vardar 0:1. Během zápasu toho moc nepředvedla a před začátkem jarní části HET ligy má ještě na čem pracovat. Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (18:16:20)

90

Konec zápasu.

90

Hlavní sudí se už dívá na hodinky a vypadá to, že Dukla nedostane už ani jednu šanci na útok.

89

Jan Holenda objal soupeře ve středovém kruhu a fauloval. Vardar rozehrál a šetří cenné sekundy, které ho dělí od vítězství.

88

Lehce zkrácený roh z pravé strany neměl žádné skvělé parametry, prudký centr z malého vápna vyboxoval Gačevski.

87

Pražané zkusili překvapit nepřipraveného soupeře rychlým rozehráním standardní situace z prostoru vedle šestnáctky. Rozhodčí ale byli proti a hrát se bude až se zazněním píšťalky.

86

Makedonci tak dlouho kombinovali v klidné části hřiště, až Toševski zkazil nahrávku na autora jediné branky Popzlatanova. Dukla vhazuje.

85

Skopje je mnohem jistější v kombinaci v zahuštěném prostoru, balóny tak snadno neztrácí a naopak je v obraně precizně získává.

83

Blaževski uprostřed hřiště obral o míč Doumbiu a Vardar mohl jít do postupného útoku, který skončil jen Hruškovým odkopem.

82

Štěpán Koreš přihrál Holendovi a pokračoval kupředu, čímž si řekl o narážečku. O tu se urostlý útočník pokusil, jenže neprovedl ji natolik precizně, aby svého blonďatého spoluhráče uvolnil.

80

Pražané se na poměrně dlouhou dobu zabydleli na útočné polovině a vyměnili si několik desítek přihrávek. Ani jedna z nich ale nevedla ani k náznaku střelecké příležitosti.

79

Popzlatanov dal míč na volnou pravou stranu, odkud odcentroval Toševski na Blaževského. Ten se opřel do míče z voleje, který se mezi tři tyče Hruškovy branky nevešel.

78

Rohový kop z pravé strany proletěl celým pokutovým územím bez toho, aby ho některý z hráčů Dukly zastavil a případně mohl zakončovat.

77

Grnčarov se obětavě postavil proti prudkému centru z pravé strany a přesměroval ho na rohový kop. Předním se obránce Skopje hodně pomalu zvedal, ale nakonec bude moci pokračovat.

76

Do konce tohoto přípravného duelu zbývá poslední čtvrthodina. Stále se hraje fotbal podprůměrné kvality s minimem zajímavějších momentů.

74

V průběhu zápasu se na hřiště dostal také Moustapha Quaynor, který je teď realizačním týmem Vardaru odváděn k ošetření do zámezí.

73

Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Mohamed Doumbia.

71

Další faul Pražanů, jehož obětí se tentokrát stal Blaževski. Hráči v černém rychle rozehráli a opět dobývají obranu českého týmu.

70

Z faulu a nařízené standardky z levé autové čáry Skopje nic nevytěžilo. Mezitím se v Turecku už setmělo a posledních dvacet minut se bude odehrávat pod umělým osvětlením.

68

Pražané zachytili jednu z přihrávek, Holenda nechal míč Ondřeji Brejchovi a ten ho znovu odevzdal hodně nepřesným pasem mířícím ze středového kruhu do pravé strany.

67

Vardar teď na několik desítek sekund výrazně zatlačil Duku, jenže ani jeden z hráčů se neměl k centru nebo ke střele a míč se několikrát vrátil k půlící čáře.

66

Ribeiro se neodhodlal ke střele z osmnácti metrů a ještě dával míč více doleva, odkud sice přiletěl centr, ale s ním neměla obrana Dukly žádné problémy.

65

Preislerova chybně provedená narážečka vyhnala míč ze hřiště. Dukla ho po autu rychle získala zpět, ale to platilo jen po dobu jediné přihrávky.

63

Ivan Ostojič se nezalekl Popzlatanova a dlouhou malou domů poslal balón na kopačky brankáře Matúše Hrušky.

61

Rohový kop si mezitím vyzkoušel také druhý tým nejvyšší makedonské soutěže, avšak rozhodčím se nelíbil útočný faul.

61

Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Djuranovič a Douděra, přichází Holenda a Koreš.

60

Centr z rohu letěl mimo dosah všech hráčů ve žlutém a k ohrožení branky Vardaru nedošlo.

59

Popzlatanov dal nohu do centru Preislera a zablokoval ho na rohový kop. Předtím se téměř všichni hráči sešli v malém vápně.

58

Znovu vysoký míč z pravého křídla, jenž vyletěl ven ze hřiště a na řadu přichází pouze odkop od branky Vardaru.

57

Gligorova zradil první dotek a z přihrávky Popzlatanova nemohl nic vytěžit. Protiakce Dukly nabídla nepřesnou hlavičku z prudkého centru z pravé strany.

56

Vůbec první střelu mezi tři tyče vyprodukoval Lukáš Holík, který zakončoval z hranice velkého vápna. Gačevski ale byl v ideálním postavení a projektil vyrazil na roh.

55

Skopje se nepřesným přenesením hry na pravou stranu zbytečně vyhnalo a nyní bude čelit útočnému snažení Pražanů.

53

Brankář Vardaru si na druhé straně poradil s nepříjemnou malou domů a ze vzduchu ještě konstruktivně rozehrál. Napadající Djuranovič se tak k míči nedostal.

52

Nováčkem na hřišti je také Kristijan Toševski, který centroval z blízkosti pravé autové čáry, ale zamířil jen do rukavic soupeřova gólmana.

50

50. Jovan POPZLATANOV - 0:1

50

Vardar Skopje právě vstřelilo branku!
Vardar se v padesáté minutě dostává do vedení! Gólový moment započala ztráta střídajícího Bezpalce, po které přišla Ribeirova rychlá přihrávka za obranu, JOVAN POPZLATANOV si ji pravačkou zpracoval a levačkou vystřelil skrz vybíhajícího brankáře.

50

Ivan Ostojič si poradil jako poslední hráč Dukly a nepustil přes sebe Barseghjana, kterému byl odpískán útočný faul.

49

Zadáci Dukly zvednutou rukou signalizovali ofsajd, který se ani mávat nemusel, protože přihrávka na levé křídlo stejně byla dlouhá a zmizela v zámezí.

48

Po hodně nevzhledné pasáži plné krkolomných soubojů se makedonský celek vrátil na obrannou polovinu a tam několika přihrávkami uklidnil hru.

47

Hráči Vardaru na útočné polovině napadáním tak dlouho otravovali rozehrávající Duklu, až se jim povedlo balón získat.

46

Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Bilovský, přichází Bezpalec.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní půle česko-makedonského střetnutí moc fotbalové krásy nenabídla. Za celých pětačtyřicet minut vznikla jedna jediná šance, kterou měl Blaževski, nicméně Hruška díky dobrému zákroku odolal. Na druhé straně se Dukla nedostala k jediné střele na branku a je tedy nasnadě, že rovněž neskórovala.

45+1

První poločas skončil.

45

A žádné větší komplikace neměl brankář Vardaru ani s centrem z pravé strany, který si stáhl ze vzduchu a nepustil Duklu do šance.

44

Gligorov zastavil rozběhnutého soupeře faulem, po kterém měli Pražané k dispozici přímý kop, ale střelu z třiadvaceti metrů Gačevski uprostřed branky jednoduše schoval do náruče.

43

Holíkova přihrávka na Douděru byla vystižená Glišićem. Vardar následnou rychlou akci zpomalil a po zákroku na Barseghjana se nedočkal ani odpískání faulu.

42

Pouze ztrátou ve středovém kruhu a faulem na zdvojeného brazilského záložníka Juana Felipeho Ribeira.

41

Ribeirův centr z rohového kopu letěl na bližší tyč, nicméně Vardar z toho žádné zakončení nevytěžil. Jak odpoví Dukla?

39

Dejan Blaževski nezpracoval rychlou přihrávku a míč mu utekl až do autu. Dukla to pak zkusila centrem zprava, po němž přišel útočný faul.

38

Mario Holek poslal balón na Djuranoviče, který udělal několik otoček na pravém konci pokutového území a při centru ho nasměroval k nohám stopera.

37

Blaževskiho přihrávka zpoza šestnáctky letěla na její pravý okraj, jenže tam nebyl ani jeden jeho spoluhráč, tudíž Pražané nemuseli řešit žádné starosti.

36

Brdarovského problém s kotníkem se bude dále řešit za pomezní čarou, aby hra mohla po delší odmlce pokračovat postupným útokem Dukly.

34

Brejcha viděl nalevo úplně volného Djuranoviče, který bolestivě napálil Brdarovského. Ten se ihned složil na trávník a nyní je ošetřován.

33

Jeho snažení vyvrcholilo rohovým kopem, který byl rozehrán na vzdálenější tyč, ale zadák Vardaru klíčový hlavičkový souboj vyhrál.

31

Na přípravný zápas je k vidění poměrně velký počet ostrých zákroků. Grnčarov si tentokrát vyšlápl na Djuranoviće a hrát může tým z Julisky.

29

A další faul Pražanů, který se opět uskutečnil v bezpečné vzdálenosti od Hruškovy brány. Po rozehrávce se naopak musel zapojit do hry i gólman Vardaru.

28

Gačevski dlouhým výhozem našel Blaževského, kterého na půlící čáře podrazil Bílovský a jako druhý hráč Dukly vyfasoval žlutou kartu.

27

27. Blaževski (VDS)

27

Teď už to bylo zahrané mnohem lépe! Barseghjan se nechtělo sprintovat do rozevřené obrany a raději přihrál doleva na zcela nepokrytého Blaževského, kterého Hruška skokem k pravé tyči výtečně vychytal!

26

Blaževski prostrčil míč na Markoviće, který ho dával ještě více doprava, ale narazil na nohu bránícího hráče, který balón srazil k Hruškovi.

24

Nakonec došlo i na třetí roh, jenž byl rozehrán nakrátko. Pražané jeho bránění zvládli a vytlačili své soky až na polovinu hřiště.

23

Na druhé straně měl Vardar k dispozici premiérový roh, který se po hlavičce jednoho z hráčů Dukly bude opakovat z pravé strany.

22

Holík se snažil vysunout Douděru, kterého přečetl Novak a z akce po pravé straně opět žádná šance nevzešla.

21

Preisler si po autu narazil s Bílovským a odcentroval. Dlouhý pas na vzdálenější kraj velkého vápna však Holík nezkrotil a je z toho jen odkop od branky.

20

Český tým se při obléhání šestnáctky dobrovolně vrátil až k půlící čáře. Poté zrychlil hru dlouhý nákop vpřed, po kterém Preisler vhazuje.

19

Nařízenou standardku z rohu velkého vápna Vardar nevyužil, hodně slabá přízemní střela mířila doprostřed branky k Hruškovi.

18

Matúš Hruška vyběhl ze svého pokutového území a dost neohrabaně sestřelil sprintujícího Barseghjana. V soutěžním zápase by za to viděl červenou, ovšem dnes pouze žlutou kartu.

17

Blaževski nedostal přesnou nahrávku při rychlé narážečce a trochu si postěžoval svému spoluhráči. Protiakce Pražanů skončila kvůli ofsajdu.

15

Holkovo přenesení hry k levé postranní čáře nedorazilo, některý z hráčů Vardaru ho zakřižoval a dal malou domů Gačevskému.

14

Ivan Ostojič vložil hlavu před Barseghjana a nepustil ho dál do pokutového území. V opačném případě by Pražané čelili velkým nepříjemnostem.

12

Dukla musela útočit do plných a to se j příliš nezadařilo. Vardar byl o něco úspěšnější a zakončil, jenže Ribeirův slabý a nepřesný pokus z delší vzdálenosti nemohl Hrušku ohrozit.

10

A další nepřesnost makedonského týmu, kterému to v prvních deseti minutách vůbec nelepí. Následuje rozehrávka brankáře Matúše Hrušky.

9

Sražený centr z pravé strany skončil u Gačevského. Jeho spoluhráči se chtěli rychle přesunout do ofenzivy, ale o míč velmi rychle přišli.

8

Kušnírovo snažení se snažil napodobit Frederik Bilovský, jenž natáhl z nějakých třiadvaceti metrů a poslal míč ze svého pohledu vedle levé tyče.

7

Kušnírův pokus o střelu z dálky byl okamžitě zablokován, Pražané se posléze ještě dostali do šestnáctky, ale zakončit nedokázali.

6

Zatím se hraje hodně opatrně, nepřesnosti převažují nad nějakými smysluplnějšími akcemi, takže se hraje jen uprostřed hřiště.

4

Dukla to zkusila po levé straně, jenže ji zastavil ofsajd, po kterém hrají obránci Vardaru.

3

První déle trvající akce Pražanů skončila nepřesným nákopem, pro který si došel brankář Gačevski.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Dukly, kteří nastupují ve žlutých, zatímco Makedonci v černých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Dukla Praha: Hruška – Kušnír, Holek, Ostojič, Preisler – Bilovský, Brejcha, Holík – Douděra, Djuranovič, Schranz.
Náhradníci: Czehowsky – Bezpalec, Kozel, Brandner, Holenda, Koreš, Doumbia, Dancák.

FK Vardar: Gačevski – Brdarovski, Grnčarov, Novak – Glišić, Marković, Gligorov, Ribeiro, Popzlatanov – Barseghjan, Blaževski..
FK Vardar

Dnešním soupeřem Dukly bude makedonský celek, který v posledních třech letech slavil zisk mistrovské trofeje. Po podzimu se Vardar nachází na druhém místě, ze kterého ztrácí na vedoucí Škendiji Tetovo už osm bodů a v nejbližších měsících bude muset předvést heroický výkon, aby získal jedenáctý makedonský titul. Účastník skupinové fáze letošního ročníku Evropské ligy má se soupeřem z české nejvyšší soutěže čerstvou zkušenost, včera se utkal se Slováckem, nad kterým dvakrát vedl, ale kvůli trefám Zajíce a Daníčka se musel spokojit s remízou 2:2.
Dukla Praha

Pražané mají za sebou průměrnou podzimní část sezóny, ve které nezaznamenali ani jednu výhru na hřištích soupeře. I tak obsadili desáté místo a na sestupové místa mají náskok osmi bodů. Dukla zahájila přípravu zápasem se silným účastníkem německé Bundesligy z Lipska, se kterým padla 0:2. Celkem odehrála už sedm zápasu a vybojovala tři výhry nad Oberlausitzem, Vlašimí a Ústím nad Labem. Po přesunu do Turecka Pražané narazili na ruský Rostov a prohráli 1:3, když jediný gól vstřelil Štěpán Koreš.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

FK Dukla Praha – FK Vardar

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. Popzlatanov

Karty:   18. Hruška (DUK), 28. Bilovský (DUK)

FK Dukla Praha: Hruška – Kušnír, Holek, Ostojič, Preisler – Bilovský (46. Bezpalec), Brejcha, Holík (73. Doumbia) – Douděra (61. Koreš), Djuranovič (61. Holenda), Schranz.
Náhradníci: Czehowsky – Bezpalec, Kozel, Brandner, Holenda, Koreš, Doumbia, Dancák.

FK Vardar: Gačevski – Brdarovski, Grnčarov, Novak, Glišić – Marković, Gligorov, Ribeiro, Popzlatanov – Barseghjan, Blaževski.