Menu

Fotbal

Nizozemský pohár

FC Twente – SC Cambuur Leeuwarden

3:1

konec (0:1)

30.01.2018, 20:45 • Čtvrtfinále • Radomír Fukala

Tipsport: 1.55 4.21 5.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji dobrou noc a u dalších on-line přenosů na počtenou. (22:40:53)
Je dobojováno! Domácí měli téměř po celý první poločas výraznou převahu, ale byli to však oni, kdo inkasoval. Z ojedinělé akce poslal hosty do vedení Mathias Schils, díky jehož trefě Cambuur trochu překvapivě vyhrál první půli.
Ve druhém poločasu však Twente vystupňovalo svůj tlak a třemi brankami otočilo zápas ve svůj prospěch. Nejprve v 60. minutě Oussama Assaidi srovnal z nařízeného pokutového kopu a o dalších osm minut později poslal Enschede do vedení nádhernou ranou z přímého kopu Adam Maher. Ten samý hráč ještě v 76. minutě dal další parádní branku a domácí tak po výhře 3:1 slaví postup do semifinále poháru.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Hosté sice ještě zahrávali rohový kop, ale nedokázali míč dostat přes první tyč. Tohle již domácí zvládnou.

90+1

90+1. Bartova rána jen těsně minula Drommelovu bránu.

90+1

Drommel nyní měl velké štěstí, že rána zpoza vápna minula jeho bránu o několik decimetrů. Mohlo to být opět o gól a ještě jsme mohli vidět menší drama.

90

Hlavní rozhodčí nastaví dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.

89

Ani teď se domácí nedostali ke střele z těsně blízkosti brány. Na poslední chvíli jim míč ukopli zadáci Cambuuru.

88

Drommel nyní vyběhl až na hranici šestnáctky a míč odhlavičkoval pryč. Poté se střetl ještě s Justinem Matieum, který se však rychle oklepal a bude pokračovat ve hře.

87

Poté Twente znovu spěchalo do rozhozené obrany Cambuuru, ale z jejich akce sešlo vinou nepřesné přihrávky.

86

Nyní měli možnost hosté zahrávat standardní situaci, ale domácí se skvěle ubránili a hlavou dostali míč do bezpečí.

85

Richard Jensen mohl rovněž zvýšit náskok svého celku. K lepšímu zakončení mu na malém čtverci chyběl krok. Tak míče ve skluzu poslal jen těsně vedle brány hostů.

83

Domácím se otevírají okénka v obraně Cambuuru. Těsně před Börem, který by z malého vápna pálil do prázdné brány, odvracel na rohový kop ve skluzu jeden z beků Leeuwardenu.

82

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Cristian Cuevas, přichází Jeroen van der Lely.

81

Jeden z domácích hráčů zůstává opět ležet na trávníku a vypadá to, že jej chytají křeče a bude muset být vystřídán.

79

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Stefan Thesker, přichází Jos Hooiveld.

78

Twente ani po dalším gólu nepolevuje a stále se tlačí dopředu. Naopak Cambuuru se čas velmi rychle krátí.

77

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Issa Kallon, přichází Ricardo Kip.

76

76. Adam MAHER - 3:1

76

Twente právě vstřelilo branku!
Domácí poté přidávají třetí gól a jsou velmi blízko postupu do semifinále! Assaidi potáhl míč podél pokutového území a následně jej předal přesně do kroku ADAMU MAHEROVI, jenž svou střelu trefil krásně k pravé tyči a Cumminse plachtil vzduchem marně.

75

Tak to byla gólovka pro Twente! Richard Jensen dostal skvělou přihrávku na malé vápno, ale odtud trestuhodně překopl odkrytou bránu Cambuuru.

74

Poté se nechal ošetřovat i jeden z domácích fotbalistů, což se moc nelíbilo fotbalistům Cambuuru, které nyní tlačí čas.

72

Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Martijn van der Laan, přichází Justin Mathieu.

72

Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Nigel Robertha, přichází Alvin Daniels.

71

Před rohovým kopem ještě dojde k ošetření jednoho z hostujících hráčů, který zůstává sedět na hrací ploše.

70

Poté se o slov přihlásili také hosté, kteří musí nyní útočit. Kallon si míč výborně zpracoval na penaltovém puntíku, ale následně mu do rány skočili domácí hráči, kteří odvracejí balon na roh.

68

68. Adam MAHER - 2:1

68

Twente právě vstřelilo branku!
A tuto příležitost také využívají! ADAM MAHER zahrál tuto standardní situaci naprosto precizně a svou ranou vymetl pravý horní kout hostující brány.

67

Nyní však budou mít možnost ke skórování. Na hranici velkého vápna na středu hřiště byl faulován Vukčić a tohle je opravdu zajímavá možnost pro Twente.

66

Assaidi je dnes jednoznačně nejaktivnější hráčem Twente. Nyní však přetáhl svůj centr z levé strany a ani po další nabídce do šestnáctky se domácí ke střele nedostali.

65

Příliš dlouhý pas za obranu nemohl Vukčić za žádných okolností doběhnout. Bude se tedy znovu kopat od brány Leewuwardenu.

64

Ter Avest se s tím nikterak nemazal a z voleje napálil míč na bránu. Cummins ovšem skvěle zasáhl u své levé tyče a ránu domácího obránce zlikvidoval.

63

Nyní to i s trochou štěstí dokázali. Richard Jensen sice pronikl do vápna po pravé straně, ale přihrávkou pod sebe našel jen kopačky hostujících hráčů.

62

Po delší odmlce se ukázali i hosté na své útočné polovině. Tam se však příliš neohřáli a budou se muset opět bránit.

60

60. Oussama ASSAIDI - 1:1

60

Twente právě vstřelilo branku!
Twente je za svou útočnou aktivitu odměněno a začínáme opět od začátku! OUSSAMA ASSAIDI kopl penaltu po své levé ruce a byl úspěšný. Cummins sice zvolil dobrou stranu, ale na ránu domácího hráče nedosáhl.

60

Video navíc potvrdilo správnou jeho rozhodnutí a domácí mají velkou možnost vyrovnat.

59

59. Faul, po kterém Twente kopalo pokutový kop.

59

Tak pozor! Po souboji mezi penaltou a malým vápnem nařídil sudí pokutový kop pro Twente!

58

Nyní rozproudila diváky dalekonosná rána Mahera, kterou vyškrábl Cummins u své levé tyče na rohový kop.

57

Další domluvu slyší Vukčić, který při snaze vybojovat míč trefil soupeře svým skluzem a kopat se bude tedy proti bráně Twente.

56

Rozhodčí poté ještě požádal o pomoc video, ale to potvrdilo jeho verdikt a jednalo se o ruku u těla.

55

Publikum se nyní zlobí na sudího, že neodpískal ruku, kterou domácí trefili po centru zleva. Hraje se však dále.

54

Nyní sice doletěl centr z levé strany na zadní tyč k Richardu Jensenovi, který však míč jen lízl hlavou a poté balon doputoval do zámezí.

53

Vukčić je dnes opravdu u všeho důležitého. Nyní využil podklouznutí soupeře, ale následně již nedokázal z levé strany přesně odcentrovat.

52

Odvážný průnik Assaidiho rovněž nekončí gólem! Domácí hráč se probil z levé strany až před bránu, kde se mu míč na poslední chvíli zapletl mezi nohama a poté mu v zakončení zabránil tygřím skokem Cummins ve spolupráci se svým beky.

50

Teď už však znovu hraje Twente. Do pokutového území přiletěl centr z pravé strany a znovu to byl Assaidi, kdo mohl skórovat. Na malém vápně mu však míč odskočil a toho využil brankář Cummins, který jej sebral do svých rukavic.

49

Kallon dnes hraje velmi dobrý zápas. Sice s k míči příliš nedostává, ale když už jej obdrží, tak ho s klidem podrží a rozehraje do další kombinace se svým kolegy.

48

Kteří i nadále pískají poté, co si Cummins opět pomalu staví míč k odkopu po nepřesné střele jednoho z domácích.

47

Van der Laan dostává další důraznou domluvu od sudího za to, že neodevzdal míč domácím při jejich autu. Vše doprovází hlasitý pískot fanoušků Twente.

46

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Mounir El Hamdaoui, přichází Tom Böre.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
Je za námi úvodní část čtvrtfinále. V úvodních pěti minutách měli míč na svých kopačkách hráči Leeuwardenu, ale ze své aktivity nedokázali ohrozit bránu Twente. To poté převzalo iniciativu a prakticky po celý průběh poločasu svíralo svého soupeře na jeho polovině. Své vyložené šance ovšem zásluhou Assaidiho neproměnili, a tak přišel trest. Z ojedinělého brejku našel Kallon Mathiase Schilse, jenž křižnou ranou z pravé strany šestnáctky otevřel skóre. Enschede sice následně dále tlačilo, ale defenzívu Cambuuru v čele s Cumminsem překonat nezvládlo.

45

První poločas skončil.

45

To už však neplatí. Nepřesný centr opět doplachtil až za bránu Cambuuru, od které se tak bude znovu odkopávat.

45

Twente se poté sice k hlavičce dostalo, ale míč jeho hráči jen prodloužili za sebe. Přesto však mohou pokračovat v obléhání.

44

Další rána domácích byla sražena defenzívou hostů na rohový kop.

42

Jejich postup však byl zastaven taktický faulem na půli hřiště a obran Twente se tak stihne zformovat.

41

Hosté poté nepustili svého soupeře do vážnější akce na levé straně a sami se tak mohou vydat vpřed.

40

Následně jim však nevyšla přihrávka středem hřiště a bude z toho jen odkop od brány Cambuuru. Cummins pochopitelně opět nikam nespěchá.

39

Twente i nadále svírá soupeře u jeho šestnáctky. Zatím však centry létají jen ze strany na stranu a k zakončení se domácí nedostávají.

38

Drobný konflikt mezi Richardem Jensenem a Issou Kallonem musel řešit hlavní rozhodčí. Vše však vyřešil ústní domluvou a žlutit se tak pro tuto chvíli nebude.

37

El Hamdaoui si však nyní ofsajd pohlídal a z pravé strany hledal své spoluhráče před bránou. Jeho nabídka však nenašla adresáta a míč prošel přes celou šíři hřiště až do zámezí.

36

Vukčić byl nyní lapen v ofsajdové pasti a obran Leeuwardenu si může na chvíli oddechnout.

35

Domácí fanoušci i přes inkasovanou branku ženou své mužstvo kupředu. Ti to ovšem budou mít proti houževnaté obraně Cambuuru o to složitější.

33

33. Mathias SCHILS - 0:1

33

Cambuur právě vstřelil branku!
Tak to je dokonalý šok pro domácí, kteří svůj tlak a šance neproměnili a z ojedinělého útoku inkasují! Výbornou práci odvedl Robertha na hranici vápna, kde na sebe navázal čtyři hráče Twente a potom přesnou přihrávkou na pravou stranu vápna oslovil MATHIASE SCHILSE, jenž prudkou křižnou ranou otevírá skóre.

31

Richard Jensen si pěkně naskočil na centr od rohového praporku, ale z prostoru mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem mířil vedle brány Cambuuru.

29

29. Assaidiho akce brankou neskončila.

29

Zajímavé věci se dějí na stadionu Twente! Chybnou rozehrávku hostů domácí zachytili na vlastní polovině a po včasné přihrávce znovu Assaidi pelášil sám na Cumminse. Tomu sice udělal kličku do strany, ale poté se mu již z velkého úhlu nepodařilo míč zavézt do brány, kam se stačili vrátit hostující hráči a následně celou akci hasil navrátivší gólman Leeuwardenu skluzem na rohový kop.

29

Z něj a ani po následném centru Twente nic nevytěžilo a bude se tedy kopat od brány Leeuwardenu.

28

A znovu byl Vukčić ve velmi dobré pozici na hranici vápna. Jeho technická střela byla však sražená a bude z toho jen roh pro Twente.

27

Nyní hosté vytlačili svého soupeře na jeho půlku, odkud může založit další útočnou akci.

25

Vzápětí však přichází velká šance, která ovšem zůstává neproměněna! El Hamdaoui si skvěle naběhl do pravé strany šestnáctky a zaregistroval pod sebe nabíhajícího Assaidiho, kterému adresoval vynikající patičku do stoprocentní pozice. Assaidi ovšem tváří v tvář Cumminsovi neuspěl a hostující brankář jeho ránu skvěle vyrazil.

25

Twente zatím nemůže najít příliš prostoru v defenzívě Cambuuru, který se nyní brání v jedenácti lidech na vlastní polovině.

23

Hosté poté za sebe nepustili přihrávku po levé straně, ale po chvíli o míč znovu při pokusu o vysunutí Kallona opět přišli.

22

Další centr již nenašel v pokutovém území žádného z domácích fotbalistů a Cummins si poté dává hodně načas s následným odkopem.

21

Nakonec se podařilo uvolnit Vučkiće na levé straně, jehož tečovaný centr sice padal na zadní tyč, ale hosté situaci hravě vyřešili.

20

Velmi trpělivě hrají domácí na půli Cambuuru. Několikrát přenesli hru ze strany na stranu a stále hledají skulinku, kudy by vyslali finální přihrávku.

19

Domácí po nevýrazném začátku začínají přebírat aktivitu na hřišti a prakticky nepůjčují míč svému soupeři. Ten se nyní brání na své polovině a nutno říci, že zatím úspěšně.

18

Tak dlouho Twente kombinovalo podél pravé postranní čáry, až míč opustil hrací plochu. Vhazovat tedy mohou hráči Leeuwardenu.

16

Assaidimu následně pomezní sudí odmával těsný ofsajd a hrát se tak bude opět proti bráně Twente.

16

Příliš dlouhý pas od stoperů na Issu Kallona. Ten měl k míči výrazně dál, a tak jej v pohodě sebral do rukavic gólman Drommel.

14

Po rychlém brejku se jeden z domácích zlobil na svého spoluhráče, když celou situaci řešil střelou a ne přihrávkou do strany. Ránu totiž dokázala srazit obrana hostů.

13

Barto se rozhodl nic nevymýšlet a z dobrých třiceti metrů vyslal střelu na bránu Twente. Ke smůle hostů však nebyla ani nikterak prudká a navíc mířila jen do náruče Drommela

12

Twente poté míč prakticky jen odevzdalo soupeři po dlouhém nákopu svého brankáře. Hosté tak mohou znovu zaútočit.

11

A opět byl v akci forvard Twente! Tentokrát se vyhnul ofsajdové pasti a krásně z pravé strany naservíroval míč před bránu Fredriku Jensenovi, jenž ovšem z první nedokázal trefit bránu.

10

To na druhé straně se Assaidi dokázal prosadit proti svému strážci, ale z poměrně velkého úhlu již nedokázal zamířit mezi tři tyče a jeho střela skončila mimo brány Cambuuru.

9

Velká škoda pro hosty. Kallon měl před sebou dostatek prostoru při průniku do šestnáctky, ale nakonec si míč ukopl a následně byl odblokován domácím obráncem.

7

Ani nadvakrát se nedostal míč po střelách domácích k brankáři Cumminsovi. Poprvé padla do rány obětavá obrana hostů a při druhém pokusu mířili domácí mimo.

7

Barto si vyšlápl v prostoru u střídaček na svého soupeře a od hlavního rozhodčího dostává důrazné napomenutí.

6

Následný centr ovšem našel pouze hlavu hostujícího hráče, který míč odhlavičkoval daleko od své brány.

5

Po pěkné kolmici za obranu se jeden na jednoho pokusil projít F. Jensen. Na svého strážce si však nepřišel, ale Twente i přesto bude zahrávat rohový kop.

4

Vzápětí již balon opustil hrací plochu a sudí tak přisuzuje autové vhazování domácímu týmu, který se tak může poprvé v dnešním duelu pokusit zaútočit.

3

Velmi rychle musel z brány brankář Drommel. Situaci však zvládl a razantním odkopem z hranice šestnáctky uklidil míč do bezpečí.

2

Poté sice získali domácí míč do své moci, ale ne na dlouho. V prostoru u střídaček se do jejich kombinace vkradla nepřesnost a bude z toho aut pro Cambuur.

1

Twente se dokázalo relativně v pohodě ubránit útočné akci soupeře po pravé straně, ale následně o míč na půli hřiště opět přišlo.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Twente: Drommel – Ter Avest, Bijen, Thesker, Jensen R., Cuevas – Maher Jensen F., Vuckić – Assaidi, El Hamdaoui
Náhradníci: Brondeel – van der Lely, Hooiveld, Laukart, Liendl, van der Heyden, Kvasina, Tighadouini, Böre

SC Cambuur Leeuwarden: Cummins – van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder (C), van der Laan, Houtkoop – Schils, Barto, Rosheuvel – Robertha, Kallon
Náhradníci: Bertrams – El Baad, Daniels, Kip, Mathieu, Börlage, van Kippersluis,Bos, Claver, Etten

Rozhodčí: Janssen – Bexkens, Strijker.
Poslední vzájemné utkání

Naposledy se oba celky střetly v únoru roku 2016. Tehdy se z výhry 3:0 na své půdě radoval tým FC Twente.
SC Cambuur Leeuwarden

Cambuur se po 22 kolech druhé ligy drží v klidných vodách tabulky a s 29 body sídlí na 11. místě. Jeho ztráta na alespoň barážové příčky není nikterak velká, a tak má stále o co hrát.
Velmi dobře vstoupil také do poháru, když jasně přehrál Helmond na jeho trávníku 5:1. V následném kole dokonce neinkasoval. Stadion Den Bosche vyloupil po výhře 2:0 a v dalším duelu se již představil před vlastními fanoušky. Ti měli o to větší důvod k radosti, když jejich celek slavil po přesvědčivé výhře 3:0 nad GVVV Veenendaal, která se však zrodila až v druhé půli, postup do čtvrtfinále poháru.
FC Twente

Twente se letos v Eredivisie vůbec nedaří. Po dvaceti zápasech mu patří až 15. místo se 16 body a prozatím to vypadá, že je odsouzeno k boji o záchranu.
Chuť si tedy alespoň částečně napravuje v nizozemském poháru. V jeho prvním kole zvítězilo na hřišti ONS Sneeku přesvědčivě 3:1 a v další fázi na něj čekal FC Eindhoven. Tomu rovněž dokázalo, tentokrát před domácími fanoušky, nasázet tři branky a po výsledku 3:0 narazilo v osmifinále na Ajax Amsterdam. Na vlastním stadionu sice zachraňovalo duel až v 91. minutě, kdy vstřelil vyrovnávací gól na 1:1 Assaidi, ale nakonec přeci jen slavilo postup po penaltovém rozstřelu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

FC Twente – SC Cambuur Leeuwarden

3:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 60. Assaidi (pen.), 68. Maher, 76. Maher – 33. Schils

FC Twente: Drommel – Ter Avest, Bijen, Thesker (79. Hooiveld), Jensen R., Cuevas (82. van der Lely) – Maher Jensen F., Vučkić – Assaidi, El Hamdaoui (46. Böre)
Náhradníci: Brondeel – van der Lely, Hooiveld, Laukart, Liendl, van der Heyden, Kvasina, Tighadouini, Böre

SC Cambuur Leeuwarden: Cummins – van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder (C), van der Laan (72. Mathieu), Houtkoop – Schils, Barto, Rosheuvel – Robertha (72. Daniels), Kallon (77. Kip)
Náhradníci: Bertrams – El Baad, Daniels, Kip, Mathieu, Börlage, van Kippersluis,Bos, Claver, Etten

Rozhodčí: Janssen – Bexkens, Strijker