Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Heracles Almelo – PSV Eindhoven

1:2

konec (0:1)

21.01.2018, 16:45 • Polman Stadion, Almelo • 19. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 8.32 5.98 1.29 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto dramatického duelu je to vše, přeji Vám hezký zbytek nedělního večera. (19:06:01)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 5:14. Střely mimo: 6:12. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:11.
Je dobojováno! Eindhoven po gólu do šatny vstoupil do druhé půle s velkou aktivitou a při několika šancích nebyl daleko od druhého vstřeleného gólu. Po hodině hry ale přišlo nečekané rozuzlení v podobě chyby Ariase a proměněné penalty Hardevelda. PSV se poté několik minut oklepávalo a do tlaku se dostalo až v samotném závěru, kdy zahrávalo jeden roh za druhým. Tvrdá rána pro bojovný Heracles přišla na konci poslední nastavené minuty, kdy o výhře lídra Eredivisie rozhodl Luuk de Jong.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Luuk de Jong - 1:2

90+3

PSV právě vstřelilo branku!
Tak to je neuvěřitelné! Eindhoven stejně jako v prvním poločase dává gól pár sekund před vypršením hrací doby! Užuž to vypadalo, že si Almelo závěr pohlídá na útočné polovině, pak ale přišla laciná ztráta a brejk Lozana, který lehce roztáhl hru doprava na Gudmundssona. Z kraje velkého vápna přiletěl nízký centr a ten za brankáře Castra protečoval LUUK DE JONG.

90+3

Domácí gólman dnes odvádí excelentní a hlavně sebejistý výkon. Nyní rychle zareagoval a natáhl se po letícím míči, který z něj znovu nevypadl.

90+2

Na hostujícím kontě přibývá jeden roh za druhým. Castro ten poslední vyboxoval zpět za koncovou čáru a musí se znovu připravit na centr.

90+1

V první ze tří nastavených minut se Luuk de Jong tentokrát dostal k hlavičce ze středu vápna. Poněkolikáté ji ale umístil přesně do stojícího Castra.

90

De Jong si stěžoval, že byl protihráčem stažen k zemi, a tak nemohl hlavičkovat. Hlavní rozhodčí ale zůstal klidný a nařídil jen další roh.

90

Robin Pröpper hlavou prodloužil Brenetův kratší nákop a je z toho rohový kop pro Eindhoven!

89

Znovu urostlý de Jong sklepával centr z pravé strany, nicméně Gudmundsson byl domácím zadákem natěsno ubráněn.

88

De Jong hlavou sklepl míč pro dalšího z hostujících hráčů, jenž z první přihrál na levý kraj velkého vápna. Lazanova křižná střela prosvištěla hodně vedle brány.

87

Gudmundsson byl v přeplněném pokutovém území zády k brance a nevymyslel žádnou přihrávkou ani střelu.

86

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Vincent Vermeij, přichází Paul Gladon.

86

86. Zoetův zákrok udržel naděje PSV na vítězství

86

Kristoffer Peterson učebnicově odcentroval z pravého křídla na vzdálenější tyč. Jeho spoluhráč měl na hlavě rozhodnutí, ale Zoet stihl před sebe dát ruce a míč vyrazit.

85

Ten se lídrovi soutěže vůbec nevydařil a trvalo jen pár sekund, než se Heracles přesunul na opačný konec hřiště. Po faulu se bude kopat proti Zoetovi.

84

Hosté s blížícím se koncem zápasu přitápějí pod kotlem a nyní mohou zahrozit z vybojovaného rohového kopu.

83

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Albert Gudmundsson.

82

Brahim Darri si v rychlosti narazil se spoluhráčem a dostal se do šestnáctky. Zároveň už ale byl příliš blízko Zoetovi, který mu míč nadvakrát sebral.

81

Schwaab se nebál jít do skluzu a před číhajícím útočníkem soupeře odvrátil přízemní přihrávku od aktivního Petersona. Obránce PSV si nevstřelil vlastní branku a poslal míč mimo hrací plochu.

80

80. Luuk de Jong (PSV)

80

Po delší době si PSV vytvořilo nějakou větší příležitost! Luuk de Jong si pohlídal ofsajdovou linii a během centru zleva se dostal za stopery Heraclesu. Prudkou hlavičku mu však Castro reflexivním zákrokem vyrazil.

79

Zoet to udělal výborně a doslova sebral centrovaný míč z hlavy Vincenta Vermeije, kterému se po pasu z pravé strany nechtělo do výskoku.

78

Rodící se protiútok PSV rychle uťal hlavní rozhodčí, který si všiml předchozí ruky důrazného Jorrita Hendrixe.

77

Ani teď se střídající Pereiro ničím nezaskvěl. Na levé straně byl zdvojený a centr ze složité pozice poslal za koncovou čáru. Následuje odkop od branky Brama Castra.

76

Pereirovi první dotek s míčem vůbec nevyšel, kolmá přihrávka do pravé strany hřiště mířila do míst, kde nebyl žádný z nabíhajících spoluhráčů.

75

Hosté přečkali nepříjemné zmatky u Zoetovy branky a minimálně na pár sekund vytěsnili Heracles do míst u půlící čáry.

74

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Mauro Júnior, přichází Gastón Pereiro.

74

Peterson nebral ohled na dotěrného soupeře a zprava přihrával na bližší tyč. K jeho spoluhráči se míč nedostal přes dva obránce, kteří zabránili obratu ve skóre.

73

Z druhé strany poslal centr penaltový hříšník Arias a trefil místo, kde byli de Jong s Lozanem. K hlavičce se nakonec dostal druhý jmenovaný, ale Castro to s její likvidací neměl dvakrát náročné.

72

Luuk de Jong uprostřed vápna neměl moc místa na to, aby se srovnal ke střele. Po centru zleva z voleje výrazně přestřelil.

71

Lozano vletěl do pokutového území, jeden z obránců hodně zariskoval a šel do něj skluzem, nicméně míč čistě vypíchl do bezpečí.

70

Eindhovenští jsou viditelně opaření a teď vůbec neví, co vlastně mají hrát. V posledních dvaceti minutách to budou mít hodně složité s návratem do vedení.

69

Nějaký tlak Heraclesu se zatím nekoná, sledujeme velký boj o každý metr ve střední části hřiště.

68

Závěr zápasu slibuje velké drama. Domácí nyní mají výrazně psychicky na vrch a to je znát v osobních soubojích, ve kterých jsou hráči Almela vždy o krok dříve.

66

66. Jeff HARDEVELD - 1:1

66

Heracles právě vstřelil branku!
V šestašedesáté minutě je vyrovnáno! Míč si na penaltový puntík postavil JEFF HARDEVELD a zvolil střelu doprava. Zoet letěl na opačnou stranu a nemohl inkasovanému gólu nijak zabránit.

65

Žlutou kartu dostává Santiago Arias (PSV Eindhoven).

65

Penalta pro Almelo! Arias podcenil situaci po dlouhém výkopu Castra a nechal si utéct jednoho z útočníků, kterého ve vápně stáhl k zemi!

63

Pan Janssen odpískal domácí faul a nařídil standardní situaci PSV z pravé strany. Pochopitelně přišel centr a hlavička de Jonga jež směřovala přímo doprostřed branky na Castra.

62

62. Steven Bergwijn (PSV)

62

Pozvolnou kombinaci Heraclesu ve středovém kruhu přečetl Bergwijn a načal rychlý brejk tři na dva. Po přihrávce doprava ho zakončoval Lozano nepřesnou křižnou přízemní střelou!

61

Ve druhé půli hodně aktivní Jamiro Monteiro si navedl míč na osu hřiště a levačkou vystřelil z pětadvaceti metrů jen kousek vedle levé tyče Zoetovy brány.

60

V posledních minutách se hra přelévá ze strany na stranu. Heracles po vlažném vstupu do druhé půle postupně nachází pohodu a začíná zlobit hostující obranu.

59

Kristoffer Peterson si všiml, že jeho obránce nedává pozor, a ukázal si spoluhráči, kam chce míč. Ten také dostal, jenže kvůli špatnému zpracování mu utekl do zámezí.

58

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Reuven Niemeijer, přichází Peter van Ooijen.

58

Z Hirvinga Lozana a hlavního arbitra kamarádi asi nebudou. Hostující fotbalista si šel k muži s píšťalkou popovídat a za protesty viděl žlutou kartu.

58

Po souboji Lozana s Jakubiakem tentokrát přišla ponechaná výhoda, na jejímž konci Berwijnovi vůbec nesedla střela, která letěla výrazně mimo branku.

57

Lozano se zapřel o obránce a vyšplhal se přes něj do vzduchu. Zároveň využil centru a hlavou dostal míč za Castra do sítě, nicméně hlavní rozhodčí viděl útočný faul. Další zajímavé rozhodnutí!

56

Ariasův neškodný centr z pravé strany domácí hráči odhlavičkoval mimo pokutové území do autu, odkud vrátí mčí do hry právě zmíněný hráč se čtyřkou na dresu.

55

Do kopu z osmnácti metrů se opřel sám faulovaný Monteiro, jenže bolestivě napálil jenom člena perfektně postavené zdi z hráčů Eindhovenu.

53

Lozano byl viditelně stažen k zemi, ovšem hra překvapivě pokračovala. Darri rychle otočil hru a pak sledoval náraz Hendrixe do Monteira. V tomto případě už sudí zapískal a je z toho přímý kop z nesmírně nebezpečné pozice!

52

Darriho přihrávku jeden z hostujících obránců nekompromisně odkopl z hrany vlastního vápna až na druhý konec hrací plochy.

51

Jamiro Monteiro roztáhl hru doprava, kde se Petersonovi vůbec nepovedl centr a ten prosvištěl k tribuně za Zoetovou bránou.

50

Santiago Arias nebyl nikým natěsno bráněn a mohl se rychle přiblížit velkému vápnu. Zpoza něj i vystřelil, ale Castro s touto variantou počítal.

49

Až nyní si může defenziva Almela definitivně oddechnout. Bergwijn se sice snažil udržet míč na hostujících kopačkách, ale pomohl si přitom faulem.

48

Hardeveld trochu podcenil odkop z blízkosti vlastní branky a pak ještě zariskoval při obranném zákroku na Lozana, jenž rozhodně smrděl faulem.

47

Po rohovém kopu se Eindhoven takřka dobrovolně vrátil s míčem o několik desítek metrů dozadu až na vlastní polovinu, kde v poklidu kombinuje.

46

Hned po deseti sekundách si PSV vytvořili více než nadějnou šanci! Mauro Júnior hlavičkou sklepl míč k Berwijnovi, který razantně pálil z levé strany a Heracles uchránil od inkasovaného gólu až pohotový zákrok Castra.

46

Začal druhý poločas.
Heracles nerozehrál utkání s papírovým favoritem vůbec špatně a dlouhou dobu byl PSV zcela vyrovnaným soupeřem. Po šanci Petersona a vynikajícím zákroku Zoeta už ale hostující tým začal být aktivnější a z rostoucího tlaku vyplodil v nastaveném čase vedoucí gól; po jedné z několika nebezpečných standardek uklidil míč do sítě Bergwijn,

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

45+1. Steven BERGWIJN - 0:1

45+1

PSV právě vstřelilo branku!
Eindhovenští to tentokrát zahráli parádně a v nastaveném čase se dostávají do vedení! Lozano krásným obloučkem našel nabíhajícího de Jonga. Společně s ním se za obranu Heraclesu dostal také STEVEN BERGWIJN, kterému z prvního doteku přihrál a dvacetiletý útočník PSV na malém vápně jednoduše posunul míč do sítě.

45

Ramselaar přihrál na střed Lozanovi, kterého fauloval netrpělivý Peterson. Následuje další přímý kop pro muže oděných v modrých dresech!

44

Hosté si znovu vybojovali míč a hodně vlažným tempem si ho mezi sebou vyměňují v blízkosti vlastní šestnáctky.

43

Slibná příležitost pro Eindhoven! Joshua Brenet se nekompromisně rozběhl po levé straně a zastavil ho až vlastní centr na hlavu de Jonga, jenž zblízka zakončil těsně nad bránu!

41

Míč tentokrát seděl pětadvacet metrů od Castra a levačkou se do něj opřel mauro Júnior, jenž kromě zdi o nějaký metr přestřelil i břevno.

40

PSV obléhalo soupeřovu šestnáctko tak dlouho, až došlo k faulu na zasekávajícího Hendrixe. Lidr Eredivisie si znovu vyzkouší přímý kop z dobré pozice.

39

Tim Breukers se díky narážečce se spoluhráčem zbavil Breneta a pronikl do velkého vápna. Následnou přihrávku pod sebe ale nevyužil stojící Darri, kterému střela z kroku vůbec nesedla.

38

Jeden z hostů se ze vzdálenosti třiatřiceti metrů rozhodl pro krátký centr, ovšem plánovaný adresát Luuk de Jong byl precizně obsazený.

37

Vermeij to trochu přehnal s důrazem a přílišně zezadu strčil do napřahujícího Júniora. Následuje přímý kop pro papírového favorita tohoto střetnutí.

36

Steven Bergwijn v nenápadné akci natáhl ke střele zhruba z devatenácti metrů. Míč ale neletěl do blízkosti tyčí a uprostřed branky ho Castro snadno zastavil.

35

Jeff Hardeveld z hloubi pole centroval na vzdálenější tyč. Kristoffer Peterson se ho snažil ve skluzu zachytit a přesměrovat na branku, ale balón byl přece jenom rychlejší.

34

Ramselaar šel ve velké rychlosti do kličky v pokutovém území. Přitom ale zaškobrtl a narazil do pozorných stoperů, přes které nevystřelil.

32

Mauro Júnior byl rychle dostoupený, ale obranný zákrok na něj byl posouzen jako faul. Eindhoven pokračuje v kombinaci na útočné půli.

31

PSV nemělo s bráněním standardní situace žádné problémy a přešlo do útoku. Po centru Ariase se k hlavičce dostal de Jong, jenže branka pro jeho pokus byla malá.

30

30. Kristoffer Peterson (HRC)

30

Jenom to zahučelo! Hardeveld si všiml na ose hřiště nepokrytého Petersona, jenž z dvaceti metrů mířil ze svého pohledu do pravého horního rohu. Zoet se ale fantasticky natáhl a tvrdou střelu vyrazil na roh.

29

Tempo hry na několik desítek sekund výrazně opadlo. Domácí kontrolují míč, ale z obranné poloviny se jim příliš nechce.

27

Na druhé straně z levého křídla odcentroval Brenet, nicméně před jediným nabíhajícím spoluhráčem včas zasáhl Bram Castro.

26

Kristoffer Peterson udělal kličku do středu a přihraným pádem se marně snažil získat pro domácí tým výhodu minimálně přímého kopu.

24

Před Santiagem Ariasem se na ose hřiště otevřela přímka volného prostoru až k brance. Toho využil k dalekonosné střele, na kterou Castro dobře viděl a snadno ji zneškodnil.

23

Peterson se ocitl v časové i prostorové nouzi, přesto stihl vystřelit z delší vzdálenosti, ale Zoet proti nepřesnému pomalému znovu zasahovat nemusel.

22

Z tohoto mráčku ale nezapršelo a Zoet zůstal v suchu. Jeff Hardeveld svůj kop z nějakých pětadvaceti metrů poslal hodně vysoko nad břevno hostující brány.

21

De Jong se sice poslušně vrátil do obrany, ale přitom zezadu strčil do Jamira Monteira a daroval Almelu přímý kop.

20

I ten domácí mužstvo ubránilo bez toho, aby muselo čelit další střele. Menší nápor PSV tím ale úplně neskončil.

19

Arias stál na místě a zničehonic si narazil s Júniorem. Poté vystřelil ze sedmnácti metrů a tečovaný pokus skončil rohovým kopem.

18

Luuk de Jong byl jediným hostujícím hráčem před brankou Castra a k příchozímu centru z levého křídla se přes pozornou defenzivu Heraclesu neprobil.

17

Jorrit Hendrix si narazil se spoluhráčem, jenomže před vstupem do vápna se předním zjevilo snad sedm protivníků a před nimi raději zvolil zpátečku.

16

Sprintující Hirving Lozano měl co dělat, aby ustál souboj s posledním zadákem Breukersem. Přes něj doklopýtal až do šestnáctky, ale Castrův čistý zákrok ho odzbrojil.

15

Domácí postup vpřed nakonec výrazně zrychlili a získali pro sebe první rohový kop. Zprava ho rozehrál Monteiro, nicméně na malém vápně našel jen hlavu jednoho z obránců PSV.

14

Po delší době znovu kombinuje Heracles. Zatím se tak děje dobrých čtyřicet metru od pokutového území a brankoviště Jeroena Zoeta.

12

Hendrix přilepil míč je kopačce a parádně prošel až do pokutového území, kde přihrál Mauru Júniorovi. Ten pohotově pálil z šestnácti metrů přesně do míst, ve kterých brankář Castro opět nechyběl.

11

Z něj už lídr tabulky nic nebezpečného nevymyslel, ovšem nadále zůstává v držení míče. Arias ho může dlouhým autem hodit až do vápna.

10

10. Steven Bergwijn (PSV)

10

Ospalý úvod zatraktivnil až Steven Bergwijn, který si přebral krátkou přihrávku od Ramseallara a z vnějšího rohu pokutového území vyslal štiplavou střelu mířící z jeho pohledu k levé tyči. Castro ale byl připravený a dobrým zákrokem vytěsnil míč na roh.

9

Zatím se hraje v poklidném tempu a tomu odpovídá také atmosféra na jinak zaplněném stadionu. Diváci pouze mlčky přihlíží a netrpělivě čekají, co se stane.

8

Jakubiak přenesl těžiště hry k levé postranní čáře, kde byl rozběhnutý Hardeveld. Jeho přihrávku na osu hřiště však záloha PSV eliminovala.

7

Domácí fotbalisté se poměrně snadno ubránili a dostali míč do středu hřiště, kde byl Jorritu Hendrixovi odpískán faul. Kopat se bude proti brance Zoeta.

6

Bergwijn roztáhl hru doprava na Ariase, po jehož centru de Jong hlavičkoval jen do clonícího obránce. Je z toho první roh pro Eindhoven.

5

Po faulu u půlící čáry rozehrávali hosté, jenže míče se rychle zbavili nepřesnou přihrávkou končící v rukavicích Brama Castra.

4

Většina soubojů zatím vyznívá ve prospěch Almela, které díky tomu kontroluje míč na kopačkách po větší časový úsek.

3

To platí i po domácím centru z pravého křídla, neboť v pokutovém území se mezitím útočného faulu dopustil Vincent Vermeij.

2

První sekundy se odehrávají v duchu vzájemného oťukávání uprostřed hřiště. Na nějakou šanci si budeme muset chvíli počkat.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v tradičních černobílých, zatímco hosté v kompletně modrých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Heracles Almelo: B. Castro – Breukers, R. Pröpper, D. Wuytens, Hardeveld – Niemeijer, Jakubiak, Monteiro – Peterson, Vermeij, Darri.
Náhradníci: Zeinstra, Brouwer – van Ooijen, van de Berg, Navrátil, Huisman, Gladon, Baas.

PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – Mauro Júnior, Hendrix, Ramselaar – Lozano, L. de Jong, Bergwijn.
Náhradníci: Room, van Osch – A. Gudmundsson, S. Lammers, Luckassen, Obispo, Paal, Pereiro, Rosario.

Rozhodčí: Ed Janssen.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy

22.10.2017 PSV – Heracles 3:0
28.01.2017 Heracles – PSV 1:2
15.10.2016 PSV – Heracles 1:1
20.02.2016 PSV – Heracles 2:0
16.12.2015 Heracles – PSV 2:3.
Heracles Almelo

Domácí celek nezačal probíhající sezónu vůbec špatně, ovšem v prosinci se výsledkově trápil. Z šesti zápasů vybojoval Heracles jediné vítězství nad Spartou, posléze ještě remizoval v Utrechtu, ale na konci roku prohrál s Feyenoordem i Venlem. To zákonitě zapříčinilo pokles tabulkou Eredivisie, ve které Heraclesu aktuálně patří jedenácté místo se ztrátou šestí bodů na play-off o Evropskou ligu.
PSV Eindhoven

Tradiční favorit na zisk mistrovské trofeje v prosinci dvakrát zaváhal, když padl s konkurenčním Ajaxem a poté jen remizoval s Groningenem. Konec roku se týmu z Eindhovenu přesto vydařil, protože předchozí klopýtnutí napravil dvěma výhrami nad Den Haagem a Vitesse. V osmnáctičlenné tabulce PSV sídlí na úplném čele, přičemž disponuje pětibodovým náskokem na druhý Ajax.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

Heracles Almelo – PSV Eindhoven

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 66. Hardeveld – 45+1. Bergwijn, 90+3. L. de Jong

Karty:   58. Lozano (PSV), 65. Arias (PSV)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 5:14. Střely mimo: 6:12. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:11.

Heracles Almelo: B. Castro – Breukers, R. Pröpper, D. Wuytens, Hardeveld – Niemeijer (58. van Ooijen), Jakubiak, Monteiro – Peterson, Vermeij (86. Gladon), Darri.
Náhradníci: Zeinstra, Brouwer – van Ooijen, van de Berg, Navrátil, Huisman, Gladon, Baas.

PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – Mauro Júnior (74. Pereiro), Hendrix, Ramselaar – Lozano, L. de Jong, Bergwijn (83. A. Gudmundsson).
Náhradníci: Room, van Osch – A. Gudmundsson, S. Lammers, Luckassen, Obispo, Paal, Pereiro, Rosario.

Rozhodčí: Ed Janssen