Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Willem II Tilburg – FC Groningen

1:1

konec (0:1)

21.01.2018, 14:30 • Koning Willem II Stadion (Tilburg) • 19. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.26 3.62 2.91 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního odpoledne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (16:23:36)

Utkání sledovalo 12 160 diváků.
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:11.
Je dobojováno. Domácí nakonec dokázali srovnat, když se pěknou střelou uvnitř velkého vápna prezentoval střídající Ismail Azzaoui. Ani jeden tým pak už nedokázal skórovat, a tak se zrodila remíza. Oba celky si tak body rozdělí.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Z ní nezapršelo a po dalším odkopu od ní už zřejmě hlavní sudí tento zápas ukončí.

90+3

Na druhé straně si podobně počínali také hráči Tilburgu, kteří po další akci Ismaila Azzaoula zařízení netrefili. Do asi poslední akce se tak mohou vydat znovu hráči Groningenu.

90+2

Hosté založili další akci, před velkým vápnem pak vyslal střelu Jesper Drost, ale ta skončila jen vysoko nad domácí brankou.

90+1

Žlutou kartu dostává Freek Heerkens (Willem II Tilburg).

90

Hlavní sudí nastaví nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase ještě tři minuty navíc.

89

Domácí se dlouho drželi na polovině hostů, poté míč napálil před hostujíc bránu Pedro Chirivella, ale Samir Memišević ho odhlavičkoval mimo ohrožení své branky.

87

Na straně hostů se rodila další slibná šance, kterou po pravé straně táhl Tom van Weert, jenže byl v ofsajdové pasti a postranní sudí pak tuto situaci odmával svým praporkem.

86

Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Juninho Bacuna, přichází Uriel Antuna.

84

Juninho Bacuna se řítil sám na branku domácích, ale Mattijs Branderhorst si toho velmi brzy všiml a povyběhl směrem k němu. Následně pak mu míč sebral a odkopl do bezpečí.

83

Nyní mají míč ve své moci hráči Tilburgu a zakládají další akci. Pokusí se znovu ohrozit Padta v brance Groningenu.

81

Následovalo autové vhazování Groningenu kousek od rohového praporku. Jenže hosté poté branku domácích neohrozili a ztrácejí míč.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto zápasu a sta je stále vyrovnaný. U míče jsou hosté a operují s ním před domácí brankou.

79

Nyní byli domácí v další šanci, ale Ismail Azzaoui se podruhé prosadit nedokázal. Míč si přebírají hosté a míří s ním opět na opačný konec hřiště.

78

Na druhé straně pak naopak zastavili akci hostů obránci Tilburgu, kteří kousek před brankovištěm odhlavičkovali míč do bezpečí.

77

Francisco Sol se dostal na levou stranu velkého vápna, ale jeho vzdušná střela skončila pouze v rukavicích brankáře hostů. Ten tak podržel svůj tým v další domácí šanci.

76

Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Lars Veldwijk, přichází Tom van Weert.

75

Znovu hýřili domácí aktivitou. Ale branka domácích zůstala neohrožena. Následuje odkop od ní, který provede Mattijs Branderhorst.

74

Následovala také akce na druhé straně, ale střela Ludovita Reise skončila jen na boční konstrukci domácí branky.

73

Domácí se tak dostali do varu a vycítili další šanci na obrat v utkání. I nyní zahrozili před Padtem, který jejich střelu vytěsnil mimo tři tyče.

71

71. Ismail AZZAOUI - 1:1

71

Willem II právě vstřelil branku!
Nyní už se to ale povedlo. Po krásné akci domácí srovnávají stav tohoto utkání. ISMAIL AZZAOUI si s míčem naběhl na levou stranu velkého vápna a poté vyslal vzdušnou střelu, kterou umístil ke vzdálenější tyči. Míč poté skončil v hostující brance – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku.

70

Znovu domácí marně bušili na hostující vrata. Další jejich slibná akce brankou neskončila.

68

Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Kostas Tsimikas, přichází Damil Dankerlui.

67

Místo toho přišla nebezpečná akce na straně hostů. Samir Memišević naservíroval vzdušný balón na kopačku Larse Veldwijka. Druhý jmenovaný ale domácí branku pouze přestřelil.

65

Další zmařená akce domácích, kteří se snažili před brankou hostů o střelu. Jenže ta byla nepřesná a skončila jen hodně vedle Padtovy branky.

64

Z levé strany centroval míč do pokutového území Pedro Chirivella, tam střílel z první Francisco Sol, ale i tato akce brankou nekončí. Domácí tak stále marně dobývají pevnou hráz hostů.

63

Autové vhazování provedl Pedro Chirivella nepříliš dobře a míč naservíroval přímo na hráče Groningenu, jenž s ním míří už na druhou stranu.

62

Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Mohamed El Hankouri, přichází Daniel Crowley.

62

Lars Veldwijk číhal na přihrávku v pokutovém území. Ta sice přišla, ale do ní vložil svoji kopačku Kostas Tsimikas a zabránil tak další dobré šanci hostujícího celku.

61

Ismail Azzaoui se hned zapojil do akce a potáhl míč na pravé straně. Jenže poté, co ho odehrál směrem na nabíhajícího Francisca Sola, zachytil ho hostující hráč.

60

Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Bartholomew Ogbeche, přichází Ismail Azzaoui.

58

Juninho Bacuna se řítil sám na branku domácích, ale včas ho zastavil obránce Freek Heerkens a díky němu tak k ohrožení branky Mattijse Branderhorsta nedošlo.

57

Jenže bleskově se přemístili na polovinu Groningenu zase domácí hráči, svými střelami se pokoušeli znovu o srovnání. Ovšem ty rozhodně neměly gólové parametry.

56

Kostasu Tsimikasovi utekl míč na levé straně velkého vápna a do šance před hostující brankou se tak nedostal. Další ztracený míč pro Tilburg a do akce jdou hosté.

55

Juninho Bacuna už se vrací po krátkém ošetření zpět do hry a hned se zapojil do akce hostů, která ale skončila na pozorné obraně domácího celku.

54

Juninho Bacuna se po zákroku Kostase Tsimikase ocitl s bolestivou grimasou na zemi. Šlo ale o nezaviněný zákrok, takže sudí žlutit nebude.

53

Další únik hostů si pohlídal domácí gólman Mattijs Branderhorst, jenž pak v klidu rozehrává míč až za polovinu hřiště.

52

Thom Haye se dostal kousek od velkého vápna k odraženému míči, který z voleje napálil směrem k hostující brance. Jenže za pomoci teče jednoho z hostů míč skončil mimo tři tyče.

51

Bartholomew Ogbeche si nabíhal podél levé postranní čáry až do pokutového území. Po té na něho mířila přihrávka, jenže u balónu byl dříve hostující brankář, jenž tak do dalšího zakončení Tilburg nepustil.

50

Na druhé straně pak došlo ke střele hostů, ale Lars Veldwijk zblízka míč za záda domácího brankáře nedopravil. Náskok hostů je tak stále pouze o jednu branku.

49

Pedro Chirivella se snažil najít křižnou přihrávkou svého nabíhajícího spoluhráče Freeka Heerkense. Druhý jmenovaný však na balón nedosáhl a v moci ho tak mají opět hosté.

48

U míče domácí hráči zůstanou i po tom, co se jim nepovedl útok. Hosté zakopli balón do zámezí a následuje tak další autové vhazování pro Tilburg.

47

Na druhé straně se pak zaskvěl Sergio Padt, jenž si také připsal cenný zákrok proti domácí střele.

46

Na druhé straně pak střílel jeden z hostů a vyniknout nechal domácího brankáře, který míč ukryl na své hrudi. Hned na to ho odkopl daleko do své branky.

46

Domácí hráči se hned po úvodním výkopu dostali k míči. Snažili se s ním zamířit před hostující branku, ale znovu o něj přišli.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 6 – 5
První poločas je za námi. V něm se ve čtrnácté minutě ujali hosté vedení, když se z hranice velkého vápna prosadil Ricu Doan. Domácí sice měli územní převahu, srovnat se jim ovšem nepodařilo. Uvidíme, zda se jim to podaří ve druhém poločase, který začne v 15:35.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Ještě šance hostů, míč ovšem skončil jen nad brankou domácích. Následuje poslední odkop od branky Mattijse Branderhorsta a poté už hlavní sudí tuto část hry ukončí.

45

Nastavovat se bude jedna minuta.

44

Bartholomew Ogbeche sklepl míč před brankou hostů, ale znovu byl na svém místě brankář Padt. Ten poté rukou balón odehrál a poslal ho mezi své spoluhráče.

43

Haye se dostal ke střele od velkého vápna, ale trefil pouze holenní chránič jednoho z hostujících hráčů. Groningen se tak znovu může dostat do akce.

42

První poločas pomalu končí a hosté stále vedou o jednu branku. Domácí hráči se zatím marně snaží vyrovnat, i když mají více ze hry.

41

Domácí už se hnali do dalšího zakončení, ale zase je zastavila obrana hostů, která je dnes opravdu hodně precizní.

39

39. Tsimikasovou střelu odehrál hlavou do bezpečí obránce hostů.

39

Kostas Tsimikas nebyl daleko od vyrovnání. Míč po jeho střele mířil k levé tyči hostující branky, ale jeden z hostujících obránců na poslední chvíli odvrátil hlavou balón mimo ohrožení vlastní branky. Zabránil tak prakticky jasnému gólu Tilburgu.

38

Na opačném konci hřiště pak unikl obraně Tilburgu Tommie Van de Looi, ale střela po zemi, kterou následně vyslal, zaplula jen do rukavic Mattijse Branderhorsta.

37

A znovu marně bušili domácí na vrata hostů. Neprostupná obrana Groningenu opět zavelela a nepustila svého soupeře do žádného zakončení.

36

Po něm se dostali do šance, ale vše dobře viděl znovu pozorný Sergio Padt a pohotově střelu domácích zastavil.

35

Dalekonosnou střelu vyslal kus před velkým vápnem Pedro Chirivella, ovšem marně dobýval hostující bránu. Jeden z obránců Groningenu zakopl míč do zámezí a domácí tak budou mít další autové vhazování.

34

Po jejich střele si pak musel vyskočit Sergio Padt, který pak ukryl balón ve svých rukavicích. Zanedlouho poté ho odkopl daleko od své branky a poslal své spoluhráče do útoku.

33

Domácí jsou s míčem na vlastní polovině a pomalu zakládají další útočnou akci.

32

Bartholomew Ogbeche se napřáhl ke střele kousek za velkým vápnem a ta se otřela o pravou nohu hostujícího brankáře. Ten tak pokryl další šanci domácího celku.

31

Hned na to pak hosté spěchali před branku domácích, kde střílel Ludovit Reis, ale jeho vzdušný projektil mezi tři tyče nezamířil.

30

Darryl Lachman inkasuje jako první žlutou kartu, když nevybíravým způsobem zajel do nabíhajícího soupeře, který poté skončil na trávníku.

30

Domácí hráči znovu měli míč na svých kopačkách. Založili další akci před hostující brankou, ale nic z toho opět nebylo.

29

Django Warmerdam spěchal až před branku domácích, ale dobrým obranným zákrokem se prezentoval Kostas Tsimikas, jenž mu čistě vypíchl míč a zakopl ho za postranní čáru.

28

Po něm se do blízkosti brankáře hostů dostal Bartholomew Ogbeche, ale svou přízemní střelou ho nechal pouze vyniknout.

27

Z pravé strany přiletěl centr do pokutového území z kopačky Darryla Lachmana. Jenže následná střela jeho spoluhráče skončila na hostech, kteří míč zakopli raději za zadní čáru. Roh pro domácí.

25

Další akce domácích byla zmařena. Po střel Bartholomewa Ogbecheho skončil míč v moci obrany hostů, kteří tak zase zabránili jakékoli střele.

24

Domácí fotbalisté mají stále více ze hry, ovšem nějakou šanci, která by mohla znamenat vyrovnání stavu skóre, si nevypracovali. Hosté pracují výborně v obraně a své těsné vedení si zatím hájí.

23

Nyní spěchali na druhou stranu opět hráči Tilburgu, ale moc dlouho na polovině Groningenu nepobyli, neboť je obránci hostů opět připravili napadáním o balón.

21

Znovu byli hosté nebezpeční před domácí brankou, střela Juninha Bacuny ale zamířila jen do brankáře Mattijse Branderhorsta a ten míč vyrazil do bezpečí.

19

Na polovině hřiště získali míč domácí, a to díky tomu, že hosté ho zakopli do zámezí. Následuje tak jejich autové vhazování.

18

Thom Haye unikal sám až před branku Groningenu, v poslední chvíli ale poslal míč jen do brankáře Sergia Padta. Ten tak bude mít k dispozici další odkop od svého zařízení.

17

Akce domácích málem mohla znamenat vyrovnání. Ale míč, který mířil před branku Groningenu změnil po odrazu směr a skončil jen vedle.

16

Ale přichází další akce hostů, kteří operovali před velkým vápnem. Centr z kopačky Doana ale zamířil jen do připravené obrany domácího Tilburgu.

15

Domácí jsou sice aktivnější, ale z nenápadné akce udeřili hosté a Tilburg tak bude muset dohánět jednobrankové manko.

14

14. Ricu DOAN - 0:1

14

Groningen právě vstřelil branku!
Hosté se ujímají vedení. Po chybě uprostřed hřiště založili hosté okamžitou akci a z levé strany pak s míčem naběhl před velké vápno RICU DOAN, jenž lobem dokázal umístit míč za záda domácího brankáře – 0:1.

12

Nyní to z pravé strany zkoušeli hosté, ale míč se dostal zase jen k obraně domácích. Ten si poté převzal brankář Mattijs Branderhorst a odkopl ho daleko od své branky.

11

Thom Haye nabil nabíhajícímu spoluhráči, který uvnitř pokutového území střílel z první, ale noha gólmana hostů byla připravena a zastavila další akci domácích.

9

Tilburgští jsou zatím hodně aktivní, sebrali míč hostům na vlastní polovině a přispěchali s ním zase před brankáře Groningenu, kterému ale pomohla pozorná obrana.

8

Domácí otočili hru na druhou stranu a z velkého vápna vystřelil Darryl Lachman, ovšem jeho dělovka skončila pouze vysoko nad brankou Groningenu.

6

Znovu hosté vystrčili růžky, když znovu Ricu Doan střílel z levé strany, ale brankář domácích byl zase mezi třemi tyčemi pozorný.

5

Na druhé straně se ke střele dostal Ricu Doan, ale obrana domácích zasáhla v pravý čas a jeho střelu, která směřovala před domácí branku, odvrátili do bezpečí.

4

4. Rienstra poslal svou lehkou střelu do rukavic hostujícího brankáře.

4

První vážnější akce domácích. Thom Haye uvolnil na levé straně spoluhráče a poté se v blízkosti hostujícího brankáře dostal k lehké teči Ben Rienstra, ale po jeho střele zakročil Sergio Padt, jenž chytil míč do rukavic!

3

Django Warmerdam rozehrál míč z levé strany na svého spoluhráče. Hosté se ovšem do úniku nedostali. Jeden z domácích obránců jejich snahu zastavil a rázem tak končí další jejich šance.

2

Na druhé straně při svém útoku vybojovali hráči Tilburgu rohový kop. Ale po této standardní situaci se nic nestalo. Do další akce tak mohou směřovat opět hosté.

1

Mike te Wierik se snažil proháčkovat obranou domácích, ale jeho následná střela z levé strany skončila pouze na boční konstrukci branky.

1

O výkop se postarali hosté a už s míčem na kopačkách směřují poprvé do útoku, kde se pokusí ohrozit domácího brankáře.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků včetně rozhodčích už vstupují na hrací plochu. Utkání tak bude moci za malý okamžik začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Willem II Tilburg: Branderhorst – Lewis, Lachman, Heerkens, Tsimikas – T. Haye, Chirivella, B. Rienstra (C) – El Hankouri – Sol, Ogbeche.
Náhradníci: van der Lei, Wellenreuther – Wijnaldum, Dankerlui, van der Linden, Azzaoui, Crowley, Lieftink, Croux.

FC Groningen: Padt (C) – te Wierik, Memišević, van Nieff, Warmerdam – Reis, Van de Looi – J. Drost, Bacuna, Doan – Veldwijk.
Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Reijnen, Kane, Antuna, van Weert.

Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
Přehled posledních vzájemných duelů

20.10.2017 Groningen – Willem II 0:1
18.03.2017 Groningen – Willem II 1:1
29.10.2016 Willem II – Groningen 2:1
26.01.2016 Willem II – Groningen 1:1
17.10.2015 Groningen – Willem II 2:1
FC Groningen

V domácím prostředí to Groningenu jde, zatímco venku výsledkově tápe. Důkazem mohou být poslední dvě kola. Groningen nejprve na hřišti Excelsioru prohrál 0:2, aby pak před svým publikem přesvědčivě porazil jiný rotterdamský klub, Spartu – 4:0.
Willem II Tilburg

Už čtyři zápasy čeká na tříbodový zisk Willem II. Čtrnáctý celek aktuálního pořadí ztrácí na Groningen čtyři body, takže ani v případě vítězství se před něj neposune. Pravidelně docházející desetitisícová návštěva by si však radost z výhry určitě zasloužila.
Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné nedělní odpoledne a zároveň vás vítám u textové online reportáže z utkání Willem II Tilburg – FC Groningen. Soubojem tabulkových sousedů vás od 14:30 provede Vendula Zdražilová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

Willem II Tilburg – FC Groningen

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 71. Azzaoui – 14. Doan

Karty:   30. Lachman (WLM), 90+1. Heerkens (WLM)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:11.

Willem II Tilburg: Branderhorst – Lewis, Lachman, Heerkens, Tsimikas (68. Dankerlui) – T. Haye, Chirivella, B. Rienstra (C) – El Hankouri (62. Crowley) – Sol, Ogbeche (60. Azzaoui).
Náhradníci: van der Lei, Wellenreuther – Wijnaldum, Dankerlui, van der Linden, Azzaoui, Crowley, Lieftink, Croux.

FC Groningen: Padt (C) – te Wierik, Memišević, van Nieff, Warmerdam – Reis, Van de Looi – J. Drost, Bacuna (86. Antuna), Doan – Veldwijk (76. van Weert).
Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Reijnen, Kane, Antuna, van Weert.

Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra

Diváci: 12 160