Menu

Fotbal

Belgická liga

KRC Genk – RSC Anderlecht

0:1

konec (0:1)

21.01.2018, 18:00 • Luminus Arena, Genk • 22. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.29 3.37 3.02 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. (19:55:17)
Je konec! Nezáživný druhý poločas nakonec nenabídl žádnou přesnou trefu, což znamená, že hosté berou z dnešního klání všechny body. Genk se ve druhém dějství musel popasovat s vyloučením Malinovskyho, což mělo na nadcházející vývoj utkání zásadní vliv. Anderlecht pouze kontroloval zápas a svého soupeře do ničeho nepouštěl.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Prudká rána z kopačky Teodorczyka skončila pouze v náruči brankáře. Toto nadějné přečíslení mohli hosté vyřešit daleko lépe.

90+2

Genk se dostal k ojedinělému kontru, který skončil tak rychle, jak začal. Maehele se ještě ujme autového vhazování.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Žlutou kartu dostává Sebastien Déwaest (KRC Genk).

88

Amuzu napřáhl zhruba z dvaceti metrů a jeho projektil zastavila až tyč. Následně se balón odrazil zpět do náruče Vukoviće.

85

Teodorczyk si pohlídal ofsajdovou linii a po prudké přihrávce mohl předvést své rychlé nohy. Rychleji u balónu ale byl protihráč, konkrétněji to byl Dewaest.

84

Jeden z domácích si ve vlastní šestnáctce nepočínal zrovna přesvědčivě a málem toho využil Saief. Ten ale nedokázal ideálně zpracovat neposedný balón.

83

Benson chtěl na levém křídle kombinovat s hodně nevýrazným Uronenem, nicméně místo kloudné kombinace musel hlavní sudí odpískat faul.

82

Střídající Benson zabojoval a u autové čáry dokázal vybojovat autové vhazování. Míč se nakonec dostal i k brankáři Vukovićovi.

81

Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. Anderlecht je i nadále u hracího předmětu a domácí se k němu dostávají čistě sporadicky.

80

Do velké příležitosti se dostával hostující Teodorczyk, který se vymanil ze sevření a poté z menšího úhlu trefil nohy brankáře.

79

Jedno je jisté. Do dnešního utkání už nezasáhne český reprezentační obránce Jakub Brabec, jeho celek totiž využil už všechna střídání.

78

Z ochozů se začal ozývat pískot, tato standardka byla jednoznačně nepovedená. Anderlecht se tak stačil ubránit a nyní uklidňuje hru.

77

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Dante Vanzeir, přichází Manuel Benson.

77

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Silvere Ganvoula, přichází Łukasz Teodorczyk.

76

Žlutou kartu dostává Silvere Ganvoula (RSC Anderlecht).

76

K míči se postavila dvojice Pozuelo – Zhegrova. Nakonec vzal odpovědnost na svá bedra druhý jmenovaný, který ale trefil jediného hráče ve zdi.

75

Vanzeir se chtěl dostat za Trebela, který to ale přehnal se svým důrazem a musel faulovat. Genk si tak vytvořil ojedinělou šanci z přímého kopu.

74

Appiah se konečně rozhodl odcentrovat do nebezpečného území, tam se ale v tu dobu zrovna nepohyboval žádný z jeho spoluhráčů.

73

Časomíra se nám dostala do závěrečné dvacetiminutovky a v tuto chvíli to nevypadá, že by domácí mohli vyrovnat. Anderlecht si zatím střeží svůj náskok.

72

Posléze se mistr loňské sezóny dostal k rozehrávce rohového kopu, který na malém vápně odvrátil urostlý Seck. Hosté tak nestačili ani vystřelit.

71

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Thomas Buffel, přichází Edon Zhegrova.

70

Appiah opět celkem zbytečně pozdržel akci svého celku. Za malý okamžik se Hanni sice dostal k zakončení, to ale nasměroval do nohy Colleyho.

69

Po delší době se brankář Sels dostal k rozehrávce od své branky. Dalekonosným výkopem našel Ganvoulu, který uspěl v hlavičkovém souboji.

68

Ke střeleckému pokusu se prodral hostující Ganvoula, který zpoza šestnáctky zkusil zamířit k zadní tyči. Střela ale narazila pouze do reklamního banneru.

67

Deschacht byl zahnán do úzkých a proto musel volit zpětnou přihrávku až na brankáře Selse. Belgický strážce tyčí zatím nemá téměř žádnou práci.

66

Po delší době se Genk podíval s míčem k opačné šestnáctce, odkud Schrijvers poslal do vápna centr. Ten ale pouze proletěl pokutovým územím.

65

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry a stále platí, že hosté si v poklidu střeží svůj jednobrankový náskok. Genk se k ničemu nebezpečnému nedostává.

64

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Pieter Gerkens, přichází Francis Amuzu.

63

Gerkens se po svém příchodu na hřiště opět svalil na zem, což se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům. Ti začali bouřlivě pískat.

62

Hostující záložník nakonec i díky lékařům opustil hřiště, nicméně by měl pokračovat ve hře. Chvíli se tak bude hrát v početní rovnováze.

61

Na hrací ploše zůstal ležet hostující Gerkens, který byl zřejmě zasažen do choulostivých míst. Na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál.

60

Na druhé straně postupovala čtveřice hráčů v bílém kompletu směrem k šestnáctce, kde se Josuému nepodařilo najít prostor, ve kterém se nacházel Vanzeir.

59

Uronen měl před sebou spoustu prostoru, načež se ještě rozhodl oslovit Buffela. Myšlenka to byla dobrá, druhý jmenovaný ale centroval nepřesně.

58

Žlutou kartu dostává Sofiane Hanni (RSC Anderlecht).

57

Seckovi se nepodařilo obelstít Hanniho a přihrávka tak nedorazila na místo určení. Anderlecht se tak dostal k rychlému kontru, který skončil taky rychle, jak začal.

56

Červená karta je pro domácí tábor velká komplikace. Domácí totiž měli výraznou územní převahu a v tuto chvíli budou muset dohrávat v deseti.

55

Hanni nikam nespěchal a místo úprku vpřed se zastavil a uklidnil hru. Následovalo přenesení hry na pravou stranu, kde už operuje Appiah.

54

54. Červená karta po 2. žluté

54

Tak pozor! Domácí Malinovsky tvrdě zajel do protihráče a po druhé žluté kartě vidí kartu červenou. Genk bude dohrávat v početní nevýhodě.

53

Dewaest chytře vrátil balón před branku, kde číhal nikým nekrytý Schrijvers. Druhý jmenovaný zakončoval ke vzdálenější tyči, kterou o kousek minul.

52

Ze vzdálenosti dvatřiceti metrů centroval před hostující svatyni Pozuelo, jeho centr ale postrádal přesnost. Míč se tak snesl až za bránu.

51

Uronen se poprvé po svém příchodu na zelený pažit dostal k míči a po jeho akci si domácí vybojovali standardní situaci. Provinil se vracející se Ganvoula.

50

Hanni roztáhl hru na pravou stranu na Appiaha, který se neodvážil k ničemu individuálnímu. Místo toho se favorit zápasu zbavil hracího předmětu.

49

Saief si na levém křídle pohrával s balónem, načež se rozhodl oslovit své obranné kolegy. Genk výborně vysunul své fotbalisty při napadání.

48

Hned v úvodu se hosté dostali k rozehrávce rohového kopu. Míč plachtil směrem k brankáři, kterého nakonec fauloval důrazný Ganvoula.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bojan Nastić, přichází Jere Uronen.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně ofenzivní podívanou. Hned v úvodu jsme sledovali řadu příležitostí, nicméně až v závěrečných minutách se hosté dostali do vedení.

45+1

První poločas skončil.

45+1

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

45

45. Sofiane HANNI - 0:1

45

Anderlecht právě vstřelil branku!
Máme tu úvodní branku dnešního zápasu! Appiah vrátil balón na SOFIANA HANNIHO, který tváří v tvář brankáři zvolil chytrý dloubáček.

43

Vanzeir převzal balón na hranici pokutového území, poté se s dávkou štěstí dostal k technické střele, kterou Sels ukryl do své náruče.

42

Logicky tak následoval rohový kop, který nepřinesl nic zajímavého. Jeden z hostujících hráčů se sice dostal k zakončení, to ale směřovala nad břevno.

41

Hanni táhl další útočný výpad svého celku a těsně po vstupu do šestnáctky zkoušel oslovit své kolegy. Pozorný Nastić ale stačil odvrátit hrozící nebezpečí.

40

Po více než minutovém ošetření se pokračuje ve hře. Malinovsky musel opustit hrací plochu a v tuto chvíli je v péči lékařského týmu.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes deset minut. Uvidíme, jestli sudí bude něco nastavovat.

38

Na zeleném pažitu to začíná slušně vřít. Kums zasáhl hodně ostře do obličeje Malinovskije, kterému z úst teče slušný potok krve.

37

Žlutou kartu dostává Sven Kums (RSC Anderlecht).

34

Appiah si všiml na penaltovém puntíku volného Kumse, který to zkoušel z první. Myšlenka to sice byla dobrá, balón ale vystoupal vysoko nad.

33

Vanzeir poslal do šestnáctky další nadýchaný centr, který ale tentokráte přeletěl nad hlavama všech zúčastněných. Sels se ujme rozehrávky.

32

Žlutou kartu dostává Ruslan Malinovskyj (KRC Genk).

31

Postupně se kulatý nesmysl dostal až na nohu Selse, který si nebral servítky a odkopl ho za půlící čáru. Tam jeho kolegové už operují.

30

Utkání se nám brzy dostane přes půlhodinu hry a stále sledujeme velice ofenzivní podívanou. Oba celky si vytvořily už několik gólovek.

29

Žlutou kartu dostává Leander Dendoncker (RSC Anderlecht).

28

Zpoza šestnáctky dostal balón proti noze Pozuelo, nicméně velmi obětavě mu skočil do dráhy letu míče Sá. Sels tak nemusel vůbec zasahovat.

27

Ten si vzal na starost záložník Trebel, jehož centr se snášel do malého vápna. Tam ve vzdušném prostoru kraloval Colley.

26

Na pravém křídle operoval s míčem zadák Appiah, který svojí přízemní nabídku poslal do nohy Nastiće. Anderlecht si vyzkouší další rohový kop.

25

Další velká šance! Pozuelo dokázal ustrážit balón proti přesile protihráčů a poté oslovil Vanzeira. Domácí křídelník ve stoprocentní šanci zamířil vedle.

24

Hodně rychle z branky musel vystartovat Sels, neboť se za nakopávaným míčem řítil Vanzeir. Hostující brankář byl nakonec u balónu jako první.

23

Další velmi nebezpečný centr musel pro změnu odvracet zadák Colley, jehož hlavička byla natolik důrazná, že skončila až za autovou čárou.

22

Trebel se hodně chytrým způsobem dokázal s míčem dostat až do malého vápna, kde jeho zakončení na poslední chvíli stačil srazit Colley.

21

Fotbalisté Anderlechtu se posléze chopili rohového kopu, který nakonec do své náruče schoval brankář Vuković. Hra se přesunula na opačný pól hřiště.

20

20. Gerkens orazítkoval tyč.

20

Na opačné straně si na plachtící nabídku naskočil Gerkens, jehož hlavička o zem skončila na vzdálenější konstrukci.

19

Akce ještě pokračovala a Anderlecht měl další velké starosti. Colleymu se totiž podařilo sklepnout balón na Schrijverse, který hodně přestřelil.

18

K rozehrávce standardní situace se postavil domácí Buffel. Balón se stáčel směrem do branky, načež hostující obrana odvrátila hrozící nebezpečí.

17

Už, už to vypadlo, že se Pouzelovi podaří proniknout až do malého vápna. Tam byl ale jeho výpad zastaven, posléze pálil Buffel do náruče brankáře.

16

Ganvoula operoval zády k brance a následně byl naprosto snadným způsobem obrán o balón. Genku se zatím napadání hodně vyplácí.

15

Hostující brankář musel jednat opravdu hodně rychle, neboť jeho rozehrávku napadal Seck. Sels to ale nakonec zvládl na jedničku.

14

O malý okamžik se tentýž hráč prezentoval dalším střeleckým pokusem. Tentokráte se jednalo o slabé zakončení namířené taktéž doprostřed brány.

13

Netrvalo dlouho a sympaticky se rozhodl vypálit záložník Pozuelo. Španěl mířil prudce doprostřed branky, kde stál připravený Sels.

12

Schrijvers se rozhodl oslovit naběhnuvšího Vanzeira, který mu posléze míč vrátil. První jmenovaný to ale nečekal a o balón přišel.

11

Za kolmicí za obranu se řítil křídelník Vanzeir, jenž své zakončení zřejmě unáhlil. Jeho pokus z ostrého úhlu směřoval vysoko nad.

10

Od levé autové čáry vhazoval hostující Saief, který svým hodem nalezl kopačku Trebela. Následovala zbytečná ztráta hracího předmětu.

9

Trebel chtěl narazit Deschachtovi, který si v rychlostním souboji s Maehlem pomáhla rukama. Jednoznačný faul a Vuković bude vykopávat.

8

Sá se rozhodl uklidnit hru a proto zvolil přihrávku zpět na Appiaha. Vypadá to, že to Anderlecht zkusí podél pravé postranní čáry.

7

Hostující brankář se dostal k výkopu od své svatyně, který poslal až na opačnou polovinu hrací plochy. Tam se hosté příliš dlouho neohřáli.

6

Ten směřoval na malé vápno, kde se k hlavičkovému pokusu dokázal prodrat Vanzeir. Hlavička ale směřovala vedle brány.

5

Na zadní tyči na centrovaný balón naskakoval Schrijvers, kterého stačil pokrýt hostující Dendoncker. Domácí budou zahrávat rohový kop.

4

K míči se dostal také domácí celek, který se rozhodl uklidnit hru. Momentálně mám míč na kopačce zadák Maehle.

3

3. Velká šance hostů.

3

Obrovšká šance! Ganvoula vracel balón před úplně odkrytou bránu, do které Gerkens nedokázal zasunout míč. Velká šance v úvodu utkání.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

KRC Genk: Vukovic – Maehle, Déwaest, Colley, Nastić – Malinovskyj, Seck – Buffel, Pozuelo, Schrijvers – Vanzeir.
Náhradníci: Jackers – Benson, Uronen, Desiré Zebli, Brabec, Wouters, Zhegrova, Khammas.

RSC Anderlecht: Sels – Josué Sá, Dendoncker, Deschacht – Saief, Kums, Trebel, D. Appiah – Gerkens, Ganvoula, Hanni.
Náhradníci: B. de Jong – Amuzu, Bruno, Lokonga, Kayembe, Danté, Teodorczyk..
RSC Anderlecht

Na opačné straně stojí vítěz minulého ročníku, který se ale v letošní sezóně tak trochu trápí. Anderlecht totiž zatím okupuje "až" třetí místo, nicméně na vedoucí Bruggy ztrácí už propastných třináct bodů. Vypadá to, že Anderlecht zapomněl na sérii dvou porážek v řadě a nyní zdárně následuje vítězná série. V předminulém kole si Anderlecht poradil s Eupenem 1:0, navíc se úplně stejným výsledkem prezentoval v minulém kole proti Gentu.
KRC Genk

Fotbalisté Genku marně vzpomínají na léta, kdy pravidelně bojovali o ty nejvyšší možné pozice. V letošním ročníku je situace úplně jiná, neboť se hostující celek dnešního utkání nachází až na sedmé pozici. Genk zatím nastřádal sedmadvacet bodů, přičemž na šesté Sint-Truidense ztrácí pouze jeden bod. Genk se ale nachází ve vůbec dobré formě, neboť z posledních devíti ligových utkání dokázal zvítězit pouze dvakrát.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi KRC Genk a RSC Anderlecht.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

KRC Genk – RSC Anderlecht

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45. Hanni

Karty:   32. Malinovskyj (GNK), 89. Déwaest (GNK) – 29. Dendoncker (AND), 37. Kums (AND), 58. Hanni (AND), 75. Trebel (AND), 76. Ganvoula (AND)   54. Malinovskyj (GNK)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8.

KRC Genk: Vukovic – Maehle, Déwaest, Colley, Nastić (46. Uronen) – Malinovskyj, Seck – Buffel (71. Zhegrova), Pozuelo, Schrijvers – Vanzeir (77. Benson).
Náhradníci: Jackers – Benson, Uronen, Desiré Zebli, Brabec, Wouters, Zhegrova, Khammas.

RSC Anderlecht: Sels – Josué Sá, Dendoncker, Deschacht – Saief, Kums, Trebel, D. Appiah – Gerkens (64. Amuzu), Ganvoula (77. Teodorczyk), Hanni.
Náhradníci: B. de Jong – Amuzu, Bruno, Lokonga, Kayembe, Danté, Teodorczyk.