Menu

Další

Halové ME v pozemním hokeji žen

Polsko - Švýcarsko

1:2

konec

19.01.2018, 10:00 • Hala Sparta Podvinný Mlýn • Skupina A • Vendula Zdražilová

Je dobojováno. Na úvod šampionátu se zrodil hodně překvapivý výsledek. Polky sice po první části hry vedly 1:0. Jenže v úvodu té druhé daly Švýcarky dva slepené góly a nakonec uhájily své těsné vedení 2:1. (10:54:19)
Konec utkání.

40

Švýcarky ubránily drtivý tlak polského týmu a nakonec své těsné vedení uhájily a fantasticky tak porážejí obrovského favorita v tomto prvním utkání!

40

Polky dopravily míček do branky a srovnaly stav utkání. Jenže jejich branka nebyla uznána pro postavení jedné z Polek v brankovišti. Švýcarky tak mohou začít slavit.

40

Půl minuty do konce a stále je stav 1:2 pro švýcarský tým.

39

Pokračuje hra bez brankářky polského týmu, kterému na srovnání zbývá už pouze málo času. Polky se uhnízdily na polovině Švýcarek a kombinují.

38

Střelu švihem vyslala kousek od švýcarské branky Katerlaová, ale znovu to bylo bez gólu. Švýcarky tak drží nadějný těsný náskok.

36

Polky jsou stále bez brankářky a drží se na polovině svého soupeře. Zatím to ale kýžené ovoce v podobě srovnávací branky nepřináší.

35

Polky hrají bez brankářky a zkouší to v šesti hráčkách v poli.

35

Polky nyní nebyly daleko od vyrovnání a znovu u toho byla Katerlaová. Ta ale v těsné blízkosti švýcarské branky nechala vyznamenat brankářku švýcarského týmu.

35

Z pravé strany v pádu střílela Katerlaová, ale z úhlu brankářku Švýcarska nepřekvapila. Akce polského výběru tak končí a u míčku budou znovu Švýcarky.

34

Po další nepřesné střele Švýcarek se Polky dostaly do další akce, brankářku Švýcarska ale nepřekonaly.

32

Další standardní situace v podobě rohu pro Švýcarky, poté z první pálila jedna z nich, ale míček končí jen v moci polské brankářky.

32

Švýcarky vycítily šanci a nyní je jich plné hřiště. Najednou jsou to favorizované Polky, které neví, co na dobře hrající soupeřky hrát.

30

Polky se snažily znovu najít recept na dobrou obranu Švýcarek, po jejich střele ale vyrovnáno není. Švýcarky tak stále vedou rozdílem jedné branky.

29

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcarky zahrávaly standardní situaci a po ní se přesně trefila STEPHANIE WÄLTIOVÁ a hráčky Švýcarska se tak dostávají překvapivě do vedení – 1:2.

26

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Nyní se to už Švýcarkám podařilo a z těsné blízkosti prostřelují polskou branku. Šťastnou střelkyní se stala TAMARA TRÖSCHOVÁ. Stav je tedy nerozhodný a nyní se dá očekávat tlak Polek, které si budou chtít vrátit vedení na svou stranu – 1:1.

25

Švýcarky stále nedovolily Polkám dostat se do vyššího náskoku a svým dalším obranným zákrokem zastavily akci svých soupeřek.

23

Na levou stranu dostala přihrávku Katerlaová, jenž je zatím autorkou jediné branky Polek, ale míček nezachytila a do další střely se tak nemohla dostat.

21

Polky hned založily další akci před brankou Švýcarska, ale míček ji minul.

Jdeme do druhé části. Podaří se Švýcarkám srovnat stav zápasu? Šance na to měly, tak uvidíme, zda Polky potrápí, nebo zda Polky své vedení ještě navýší.

První část tohoto duelu je minulostí. Polky vedou o jednu branku a ještě nás tak čeká zajímavá druhá půle.

20

Ještě jedna střela Polek, ta ale končí pouze vedle švýcarské branky. V první části hry se tak už nic nestane. Ta je u definitivního konce.

20

Nyní hrozil útok Švýcarek, ale také obrana Polska předvedla dobrou práci a zastavila tak hrozící nebezpečí v podobě srovnání stavu.

19

Obránkyně Švýcarska nyní ubránily další akci Polska. Střela z pravé strany zamířila pouze do připravené hokejky jedné z hráček Švýcarska a ty tak stále drží naději na úspěch v tomto utkání.

17

Polky stále drží nejtěsnější možný náskok a svým soupeřkám tak nedovolují srovnat. Ale ani jejich snaha o pojistku v utkání nepřichází.

17

Jedna z polských hráček vyslala dalekonosnou střelu od půlící čáry až před švýcarskou branku, ovšem další přesný zásah z toho nebyl.

16

Uprostřed hřiště sebraly Švýcarky balónek svým soupeřkám a jaly se do další útočné akce. Další střela, tentokráte z pravé strany, skončila jen mimo polskou branku.

14

Stále je to pouze o jednu branku a Švýcarky bojují o vyrovnání. Zatím jsou ale opět ve střelbě nepřesné a po další chybě pak mají míček na svých hokejkách Polky.

13

Polky vystřídaly kompletní pětici hráček a na hřišti jsou tak nejčerstvější síly. Polky znovu zakládají nebezpečnou akci.

11

Jedna z polských hráček se snažila atakovat rozehrávku Švýcarek z jejich vlastní poloviny, to se jí ale nepodařilo a hráčky Švýcarska tak míří do další akce.

10

Švýcarky se snažily najít velmi rychlou odpověď z dalšího útoku na druhé straně, ovšem brankářka Polska byla úspěšná a podržela tak svůj tým.

9

Polsko právě vstřelilo branku!
A už se otevírá účet dnešního prvního duelu. Polky založily další akci a z levé strany pak poslala míček za záda švýcarské brankářky AMELIA KATERLAOVÁ. Polky se tak ujímají vedení 1:0.

7

Polky teď založily pohlednou kombinaci, dlouho se držely před brankou Švýcarska. Jejich střela ale zamířila pouze mimo tři tyče.

6

Ani jedna brankářka zatím neinkasovala gól a tak si na úvodní branku prvního utkání na tomto šampionátu musíme ještě počkat.

3

Švýcarky zatím svým soupeřkám, které jsou velkým favoritem utkání, sekundují a zatím sledujeme stále bezbrankový stav.

1

Utkání začalo a probíhá první minuta. Polky jsou zatím u míčku a pokouší se dostat do blízkosti švýcarské branky, kterou by mohly ohrozit.
Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
Vzájemná utkání

Oba celky se spolu na halovém ME dosud neutkaly, bude to pro ně tedy premiéra a také jedna velká neznámá. Favoritky budou zcela jistě Polky, Švýcarky ale mohou klidně překvapit. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
Švýcarsko

Švýcarky se neúčastnily v roce 2015 halového šampionátu v pozemním hokeji. Letos to pro ně bude novinka a pokusí se v elitní skupině této soutěže minimálně udržet. V roce 2016 se účastnily Světové ligy, ale v tabulce ve čtvrté skupině skončily páté, tedy na posledním místě, když si nepřipsaly ani bod. Uvidíme, jak si povedou v Praze mezi elitní špičkou.
Polsko

Polky na posledním halovém šampionátu v roce 2015 získaly páté místo, o které se utkaly s Ukrajinou, kterou porazily 7:3. V Praze určitě pomýšlejí minimálně na obhajobu tohoto místa, ale rozhodně se pokusí vybojovat umístění vyšší a třeba se pokusit dostat se na stupně vítězů. Vše je ale otevřené, po medaili prahne každý tým, který se ME účastní. Čeká nás tak zajímavý první duel ve skupině A.
Toto ME se koná v České republice, konkrétně v Praze a chybět samozřejmě nebude ani výběr Česka. Češky svůj duel odehrají v půl druhé s reprezentací Ruska a v 19:30 s Německem.
Dnes startuje halové Mistrovství Evropy žen a my se společně v tomto online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Polska a Švýcarska ve skupině A.
Hezké páteční dopoledne přeji všem příznivcům pozemního hokeje.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

Polsko - Švýcarsko

1:2

konec

Zpět na online