Menu

Hokej

2. liga skupina Západ

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Kobra Praha

2:1

konec (0:0, 2:1, 0:0)

16.12.2017, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 26. kolo • Ondřej Belák

Tipsport: 1.7 4.8 3.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to již pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek sobotního večera a někdy příště opět na počtenou! (20:17:05)
Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým HC Vlci Jablonec! Fanoušci ofenzivního hokeje si dnes asi nepřišli úplně na své, ani jednomu týmu se nedařilo v přesilovkách, a také proto byl dnes gólový účet zápasu na poměry ve druhé lize nebývale chudý. Po dvou gólech Kamila Bříšky odskakují Vlci svému dnešnímu soupeři do bezpečné vzdálenosti a posouvají se na první místo tabulky!

60:00

Konec zápasu.

59:53

Fanoušci odpočítávají závěrečné sekundy zápasu. Víšek vyhazuje do středního pásma a je jasné, že je hotovo!

59:32

Novák operuje u mantinelu, Kobra se ale nemůže dostat do střelecké pozice.

59:23

Po zákroku Hosnedla se na brankovišti strhla velká mela, jenž vyvrcholila v potyčku více hráčů. Vylučovat se nakonec nebude a hosté si k naplánování power play vyžádali oddechový čas.

59:00

Rozbíhá se poslední minuta základní hrací doby. Bílek spěchá na střídačku a do hry naskakuje šestý hráč!

58:28

Domácí celek oslabení přečkal a nyní mohl pojistit vítězství! Do samostatného úniku dostal přihrávku Havlas. Zkusil Bílka nachytat mezi betony, ten ovšem i s velkou dávkou štěstí touš za brankovou čáru nepustil.

57:20

Střela Nováka nedělala Hosnedlovi pořádné starosti, brankář nevěděl, kde má puk. Nakonec jej získali domácí beci a posléze se hosté vlastní nepřesností vyhání z pásma.

56:51

Pokračující přesilovka pěti proti čtyřem započala vyhozením v podání Vlků. Kobra se rychle žene zpět!

56:42

Kobra krátkou přesilovku pěti proti třem k větší šanci nevyužila. Nakonec napřáhl na modré čáře Kolařík a Hosnedl zasáhl úspěšně.

56:17

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Havlas – 2 min., podražení).

56:00

Jablonci se dlouho nedařilo vyhodit, až za to vzal Víšek a odpálil kotouč na druhou stranu hřiště.

55:17

Kolařík si na modré čáře přichystal puk a jeho parádní střela minula tyčku pouze o pár centimetrů! Kobra byla velice blízko.

54:43

Jabloneckým rychle ulevuje Mulač. Bílek si vyjel pro puk mimo brankoviště a rozehrává jej.

54:38

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Moravec – 2 min., podražení).

54:04

Hosté dlouhé oslabení končí natlačeni před Hosnedlem, za kterého se pokoušeli procpat kotouč z nulového úhlu. Teď si navíc sami zahrají přesilovku! Ukáží Vlkům, jak by se měly hrát?

53:27

Střela Babce skončila mimo prostor tří tyčí a po mantinelu vycestovala až do středního pásma. Kobra se ve třech ubránila víceméně v pohodě a nyní už má na ledě čtyři hráče.

52:43

Jablonci to zatím nejde ani proti třem, přihrávka Pavlů byla sražena mimo dosah spoluhráčů a Kobra srdnatě brání.

52:05

Hned po vhazování odpaluje kotouč Kolařík.

52:03

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Semrád – 2 min., nedovolené bránění).

51:44

Čechura u mantinelu zachytil do rukavice prudké vyhození Kobry a po dalším tlaku se v mezikruží zjevil Palvů. Bílek se vyznamenal!

51:28

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Vokurka – 2 min., příliš mnoho hráčů).

51:23

Pražané už hrají v plném počtu, vypadá to ale, že ne na dlouho. Dvířka na lavici hanby jsou opět otevřena a Jablonec si může zkusit další přesilovku.

50:40

Už to vypadalo, že si Jablonec vytvoří tlak, leč nepřesná přihrávka Babce ukončila světlé vyhlídky. Kobra bude již brzy kompletní.

50:03

Antončík se vydal do útočného pásma a z levého kruhu prověřil pozornost připraveného Hosnedla.

49:30

Domácí fanoušci nejsou s projevem svého týmu v dlouhé přesilovce úplně spokojeni. Kobra se brání naprosto v pohodě a chvílemi to ani nevypadá, že by byla oslabena.

48:51

Babec si mezi kruhy zpracoval přihrávku a střela mu sjela. Puk tedy končí na zadním mantinelu.

48:02

Vlkům se přesilovka nedaří. Až teď zahrozili, když se kotouč odrazil k Čechurovi, jehož střela přes houštinu těl neprošla. Dorážet se ještě snažil Pavlů, Pražané ale vyhazují.

47:11

Martin Tondr nastřelil nohy Nováka, jenž se při vlastním oslabení hnal sám na Hosnedla! V rohodující chvíli mu však puk poskočil a blafák nedotáhl do konce.

46:30

Po tvrdém zákroku Šteinera, který pro dnešek dohrál, mají Vlci k dispozici dlouhou přesilovou hru.

46:14

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Šteiner – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).

45:44

Bílek si vyjel za branku, aby rozehrál. Kotouč si ovšem našel Víšek, ke kterému bleskově přistoupili obránci Kobry.

45:23

Drahorád to vzal na sebe. S kotoučem na holi se dostal až za modrou čáru, odkud prověřil Hosnedlovu lapačku.

44:37

Jablonec je v plném počtu. Hosnedl si našel ve skrumáži na brankovišti puk, přerušuje hru, a uvidíme tak vhazování před jeho brankou.

43:46

Novák dravě prolétl podél pravého mantinelu až na dostřel Hosnedlovi. Posléze se pokusil o drzou stahovačku, kterou se ovšem nenechal ošálit Moravec.

42:56

Chlapík zkusil štěstí od modré čáry a proti dělovce spolehlivě zasáhl Hosnedl.

42:29

Šelmy se hned v úvodu oslabení osvobozují zásluhou prudkého vyhození Moravce, jenž kotouč napálil až k Bílkovi.

42:24

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Zeman – 2 min., podražení).

41:50

Skvělý Hosnedl! Novák zavezl touš do pásma a krásnou přihrávkou našel najíždějícího Antončíka. Ten si sjel až před branku, kde gólmana nepřekonal!

41:20

Víškovo nahození Bílek odklonil betony do bezpečí.

40:42

Bříška zavezl kotouč do rohu kluziště, kde o něj v souboji přišel. Chvíli poté vyhazují hosté na zakázané uvolnění a hra tak před Bílkem zůstane.

40:04

Na úvodním buly byla úspěšnější Kobra a Vokurka nahazuje puk po mantinelu do pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Je za námi druhá perioda, ve které již byly k vidění hned tři branky. Kobra se po chybě Vlků dostala do vedení zásluhou Dominika Šteinera, ale Jablonečtí ještě před odchodem do kabin dokázali skóre otočit. Zasloužil se o to dvěma krásnými brankami Kamil Bříška. Zmůžou se Pražané na obrat, nebo už si domácí vedení vzít nenechají? Počkejme si na třetí třetinu, jenž začne přibližně v 19:36.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:33

Hosté mohli vyrovnat! Pro zpětnou přihrávku si sjel Matějček a oslovil úplně volného Čurdu. Ten bez přípravy netrefil ideálně a kotouč tak za bezmocným Hosnedlem nekončí.

38:54

Kobra se snaží o rychlou odpověď. Z takřka nulového úhlu střílel Antončík a Hosnedl prostor u bližší tyčky utěsnil natolik, že branku posunul z optimálního postavení.

37:52

Vlci právě vstřelili branku!
Tak to byla paráda v podání Jablonce! Martin Tondr si na modré čáře všiml kapsy mezi beky a poslal přihrávku KAMILU BŘÍŠKOVI. Ten si po rychlém zpracování povytáhl Bílka z branky a forhendem trefil přesně za jeho záda! Asistence: M. Tondr, Moravec.

36:49

Kobra hraje v plném počtu a překvapila soupeře vysunutým napadáním. Herní předmět Pražané získali, ale nedokázali s ním vhodně naložit.

35:46

Vlci se při vlastní přesilovce dopustili zakázaného uvolnění, což jim poměrně kazí útočné plány.

35:21

Martin Tondr si srovnal puk na modré čáře a vyslal pořádnou jedovku. Bílek jí nastavil vyrážečku a odklonil kotouč až na jabloneckou střídačku.

35:05

Bříška diagonálně nabil Lukáši Tondrovi, jehož rána bez přípravy skončila na zadním mantinelu. Střelec netrefil puk úplně podle představ.

34:17

Rozhodčí mají problémy s brankářem hostů, který se při přerušení hry nenápadně snaží posunout vlastní branku.

34:17

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Drahorád – 2 min., podražení).

33:32

Havlas pronikl přes střední pásmu a po přejetí modré čáry rychle vypálil. Střela skončila mimo prostor branky, Bílek tedy mohl zůstat v klidu.

32:57

Babec se ve vlastním obranném pásmu nadechl k velkému sólu! S pukem se dostal až před Bílka, jenž nakonec kvůli bloku jednoho z obránců zasahovat nemusel.

32:25

Jablonečtí se usadili v pásmu, kde si sice vážnější šanci nevytvořili, ale Kobru svírali v pásmu poměrně dlouho.

31:36

Kotouč se trošku šťastně odrazil k Tumovi, jehož střelu z otočky zastavili beci již v zárodku.

30:45

Brankář Bílek se dostal po odpískání do konfliktu s jedním z domácích hráčů a od fanoušků Jablonce si musí vyslechnout ne zrovna zdvořilé pokřiky.

30:01

Vlci právě vstřelili branku!
Sekundu po uplynutí poloviny základní hrací doby máme vyrovnáno! Obrana Kobry trestuhodně zapomněla na kanonýra KAMILA BŘÍŠKU, jenž obdržel přihrávku od Lukáše Tondra a postupoval sám na Bílka. Před brankářem si drze zpomalil a vysekl exkluzivní bekhendový blafák, po kterém pověsil touš pod horní tyč. Asistence: L. Tondr, Babec.

29:16

Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, ve kterém k jejich smůle Čurda ztratil kontrolu nad pukem a z šance tedy nic není.

28:49

Zeman nastřelil puk před branku, kde se jej neúspěšně snažil dorazit Lukáš Tondr.

28:22

Souběžně s návratem Lukáše Tondra na led vyhodil Pilař přes všechny čáry. Podle sudích už byl Jablonec v plném počtu a píská se tedy zakázané uvolnění.

27:35

Semrád mohl zakončovat, ještě si však sjel s pukem za branku a poslal jej na modrou čáru, kde již byl pokus o střelu zastaven.

26:34

Kobra roztáčí další přesilovkový kolotoč, ze kterého se Jablonečtí vymanili vyhozením Víška. Hosté ale spěchají rychle zpět do útoku.

26:18

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (L.Tondr – 2 min., podražení).

25:12

Brokeš je zpátky na ledě, místo vzpamatování domácích však přichází lajdácká přihrávka Zemana, která vrací touš na hokejky Kobry.

24:40

Přihrávka Antončíka byla přizvednuta mimo hrací plochu. Vhazovat se tak bude v domácím obranné pásmu.

23:56

Pavel Kolařík vystřelil od modré čáry. Jeho pokus byl na cestě k brance tečován a nakonec jej úspěšně skrývá Hosnedl, jenž přerušuje hru.

23:40

Kobra se snaží výborný vstup do druhé třetiny podtrhnout v početní výhodě. Tlak má slušný, ovšem střelba prozatím chybí.

23:04

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Brokeš – 2 min., krosček).

22:44

A už to mohlo být o dvě branky! Jeden z hráčů Kobry se natlačil až před Hosnedla a z výborné pozice míjí!

22:12

Kobra právě vstřelila branku!
Pražané se dostávají do vedení! Domácí lacino ztratili puk ve vlastním pásmu a Novák vyslal do úniku DOMINIKA ŠTEINERA. Ten, ač obránce, zakončil bravurně a střelou mezi Hosnedlovy betony otvírá skóre. Asistence: Novák.

21:20

Kobra oslabení úspěšně přečkala a Novák ohrozil Hosnedla od mantinelu. Jablonecký brankář nastavil beton a vyráží mimo brankoviště.

20:35

Martin Tondr se štěstím udržel pásmo, Vlkům však chybí střelba. Pražané navíc již brzy budou kompletní.

20:03

Jablonec má v úvodu druhé části k dispozici padesát sekund přesilovky a načínají je okamžitým průnikem do pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní třetina souboje nejúspěšnějšího týmu v domácím prostředí s nejúspěšnějším z venkovního branku nenabídla. Nedá se ale říct, že by předváděná hra diváky nudila. Několik slušných šancí bylo k vidění na obou stranách, leč gólmani jsou zatím neoblomní. Uvidíme, co přinese druhá perioda, která začne přibližně v 18:45.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Další fáze jablonecké přesilovky je již chabá. Kobra dobře bruslí a nepouští svého soka na dostřel Bílkovi.

19:00

Martin Tondr od modré čáry krásnou žabičkou našel svého bratra Lukáše. Ten se do puku opřel z první a dost možná orazítkoval tyčku! Kotouč nicméně v brance nekončí.

18:50

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Chlapík – 2 min., držení hole).

18:21

Po několika desítkách sekund v rytmu nepřesností na obou stranách vyhazuje hostující Vokurka symbolicky na zakázané uvolnění.

17:01

Babec předvedl rychlý průnik po levém mantinelu, a ještě vystřelil. Bílek dobře utěsnil prostor na bližší tyčce a vyrazil.

16:14

Obrovská šance Jablonce! Po dalším nahození Semráda se do úniku utrhl Brokeš. Na Bílka pádil úplně sám a zvolil bekhendovou kličku. Při jejím provedení se ke smůle Jablonce dostal do příliš ostrého úhlu a gólmanův beton nepřehodil.

15:40

Semrád dnes již poněkolikáté střílel od modré čáry. Do dráhy střely vložil hůl jeden z Jabloneckých a kotouč končí až pod stropem zimního stadionu.

15:34

Vlci nyní mají trošku problémy s vymaněním se z pásma. V krátkém časovém sledu totiž vyhazují už na druhý icing.

15:12

Havlas předvedl pěknou individuální akci, když se protáhl po pravé straně a ještě vystřelil. Fanoušci jen povzdechli, když touš minul vzdálenější tyčku.

14:34

Jablonec oslabení zvládl a je kompletní. Nyní si vynutil vhazování v útočném pásmu poté, co Bílek nahozený puk raději přikryl.

13:40

Štěstí zkusil od pravého hrazení Novák a i teď Hosnedl vyráží betonem.

13:16

Semrád od modré čáry poslal na Hosnedla přízemní pokus. Na brankovišti se snažil kotouč zasáhnout Šteiner, ale nedosáhl na něj.

12:45

Šelmy se zatím brání poměrně dobře, nyní puk vyhazuje do středu pole Víšek.

12:10

První přesilovku z zápase načal ranou od modré Semrád. Puk netrefil úplně ideálně a Hosnedl vyráží pravým betonem.

12:07

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Peřina – 2 min., sekání).

11:01

Domácí se dostali do útočného pásma, avšak jejich snaha byla soustředěná pouze okolo mantinelů a žádnou střeleckou pozici si nevytvořili.

11:01

Domácí se dostali do útočného pásma, avšak jejich snaha byla soustředěná pouze okolo mantinelů a žádnou střeleckou pozici si nevytvořili.

10:13

A rázem z toho byla pro hosty zajímavá šance! Semrád dostal nabito ideálně mezi kruhy a bez přípravy pálil. Do střely včas vložil hokejku Babec a puk se třepotá v ochranné síti.

09:52

Vlci rozvážně rozehrávají od vlastní branky, až mají problémy s napadáním Kobry. Ta se po zisku kotouče usazuje v pásmu.

09:24

Babec přejel modrou čáru a okamžitě nahodil do Bílkovy lapačky. Vhazovat se tak bude v pásmu Kobry.

08:34

Aktivní Chlapík dělal neplechu Zemanovi, jenž nakonec střelu hostujícího útočníka úspěšně zablokoval.

07:52

U mantinelu vyšťoural puk za Bílkovou klecí Gecko, zahrozit se tak mohou pokusit pro změnu domácí hokejisté.

07:00

V posledních desítkách sekund je Kobra aktivnějším celkem. Jablonec je nyní svírán pod tlakem, zatím ale dobře brání a nepustil soupeře k zakončení.

06:14

Poprvé o sobě dali vážněji vědět také hráči Kobry. Tlak zakončil střelou z levé strany Hlinka a Hosnedl kotouč zdárně zachytil.

05:30

Po dobré práci Víška u hrazení se mezi kruhy objevil Gecko. Situace si už říkala o střelu, ještě však přišla přihrávka na Zemana, jenž nastřelil Pilařův beton.

04:57

Čechura ve vlastním obranném pásmu podklouzl, i v kleče ale dokázal puk vyhodit o mantinel.

04:35

Hosté se vydali do přečíslení tří proti dvěma. Akci vzal na sebe Semrád a Hosnedl jeho střelu ukryl v lapačce.

03:48

Jedlička sám pronikl do útočné třetiny a ze zápěstí pálil. Střela se zastavila o blokujícího hráče Jablonce.

02:54

Zeman od modré čáry nahodil vstříc Bílkovi, který zkontroloval dráhu střely mířící do rohu. Následně čelil dalekonosné střele Martina Tondra a přerušuje hru.

02:39

Mulač protlačil puk do pásma, kde si jej uzmul Tuma a hrát tak může Kobra.

02:22

Po tlačenici ve středním pásmu opustil herní předmět prostor mezi mantinely a ocitl se na střídačce hostujícího mužstva.

01:45

Šteiner protečoval touš do pásma, kde si Pražané mohou užít vůbec první chvilky v zápase.

00:55

Kamil Bříška se proháčkoval až před branku a ještě hledal na vzdálenější tyči volného Babce. K tomu přihrávka nedorazila, nicméně po chvíli pálil z mezikruží a v obrovské šanci trefil Bílkovu vyrážečku. Hosté vzápětí vyčerpáni vyhazují na icing.

00:41

Vlci vstupují do zápasu obrovským tlakem a soupeře doslova drtí! Bílek čelí jedné střele za druhou, přičemž si Kobra na puk ani nesáhla.

00:14

Bílek si vyjel daleko z branky, aby před napadajícím Babcem ukryl puk pod rukavici.

00:04

Utkání začalo úspěchem Bříšky na buly. Kotouč má Martin Tondr a rozvíjí první útok.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů již vstupují na hrací plochu. Domácí Vlci oblékli bílé dresy, Pražané se představí ve tmavě modré. Zápas za pár minut začne!
V Jablonci již propukla pro tento region tolik typická zima a na stadionu je dnes opravdu velice chladno. Nepříjemné to bude bezesporu především pro fanoušky (a komentátora).
Úvodní sestavy:

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška, Tondr Lukáš, Víšek, Havlas, Gecko, Mulač, Brokeš, Peřina.

HC Kobra Praha: Bílek (Mouček) – Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Ryzák, Kolařík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík..
HC KOBRA PRAHA

Výkony Pražanů mají naopak vzestupnou tendenci. Jakožto jeden z favoritů skupiny Západ se již po rozpačitějším začátku sápají tabulkou směrem vzhůru. Momentálně sídlí na čtvrtém místě, přičemž na Vlky ztrácí jen pět bodů. Z posledních devíti zápasů bodovala Kobra sedmkrát. Překvapí Jablonec a sníží bodový rozdíl v tabulce?
HC VLCI JABLONEC

Po výborném vstupu do sezony se jablonecká mašina trošku zadrhla. O první místo, které drželi Vlci s náskokem, již totiž přišli a momentálně se pohybují na třetí příčce tabulky. Na tandem Děčín – Sokolov však ztrácí pouhý bod. Je jasné, že vzhledem k tomu, že se dnes tyto dva týmy utkají mezi sebou, některý z nich body ztratí. V případě výhry nad Kobrou se tak Jablonečtí mohou posunout vpřed. Motivace tedy bude jistě vysoká!
Zdravím všechny fanoušky českého druholigového hokeje! V rámci 26. kola třetí nejvyšší soutěže nás čeká utkání mezi týmy HC Vlci Jablonec a HC Kobra Praha. Bude se jednat o souboj dvou sousedů z horních pater tabulky. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Kobra Praha

2:1

konec (0:0, 2:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. Bříška (L.Tondr, Babec), 38. Bříška (M.Tondr, Moravec) – 23. Šteiner (Novák)

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška, Tondr Lukáš, Víšek, Havlas, Gecko, Mulač, Brokeš, Peřina.

HC Kobra Praha: Bílek (Mouček) – Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Ryzák, Kolařík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík.

Průběh zápasu
1. třetina
12:07 JBL 2 Peřina, sekání
18:50 KOB 2 Chlapík, držení hole
Po 1. třetině
2. třetina
22:12 KOB 0:1 Šteiner (Novák)
23:04 JBL 2 Brokeš, krosček
26:18 JBL 2 L.Tondr, podražení
30:01 JBL 1:1 Bříška (L.Tondr, Babec)
34:17 KOB 2 Drahorád, podražení
37:52 JBL 2:1 Bříška (M.Tondr, Moravec)
Po 2. třetině
3. třetina
42:24 JBL 2 Zeman, podražení
46:14 KOB 5+OK Šteiner, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
51:28 KOB 2 Vokurka, příliš mnoho hráčů
52:03 KOB 2 Semrád, nedovolené bránění
54:38 JBL 2 Moravec, podražení
56:17 JBL 2 Havlas, podražení
Konec