Menu

Florbal

ČEZ Extraliga žen

Finance Novák FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice

3:18

konec (3:3, 0:5, 0:10)

15.12.2017, 18:30 • Sportovní areál Jičín • 13. kolo • Michal Břuchanský

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (20:32:22)
Střely na branku: 22 – 47 (6:14, 8:15, 8:18).
Je dobojováno! Jinčínské florbalistky vítkovickým favoritkám odolávaly jen po první třetinu, která skončila remízou 3:3. V dalších dvou dějstvích ale hostující hráčky nastřílely hned patnáct gólů a ze zápasu si kromě osmnácti branek odváží domů i tři očekávané body.
Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny Denisa Ferenčíková a Lucie Florianová.

Konec zápasu.

59:56

Vítkovice právě vstřelily branku!
V samotném závěru tu máme ještě jednu hostující trefu! Martináková se na pravém křídle obtočila kolem Gabriely Žůrkové a připravila koncovku pro ELIŠKU PLANKOVOU, která upravila skóre na konečných 18:3.

59:24

Theimerová odvedla vynikající defenzivní práci a v roli poslední hráčky zamezila finální přihrávce na číhající Landgrafovou.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:13

Po další rychlé akci Vítkovic byla před poloprázdnou brankou Ferenčíková, jenomže z vynikající šance vypálila hodně nepřesně.

57:50

Vítkovice právě vstřelily branku!
Planková po své nevyužité šanci tentokrát zvolila pas na MARKÉTU KOLÁŘOVOU a ta už dostala míček za záda Adély Kociánové. Asistence: Eliška Planková.

57:38

Jedna z hostujících hráček prodloužila už tak dlouhý výhoz Příleské k Plánkové, která se ocitla v úniku, ale ten před Kocianovou neproměnila.

57:05

Kosová přišla o míček, ovšem Vítkovice z brejku nezahrozily kvůli nepřesné zadovce na Michaelu Šponiarovou.

55:11

Kosová utekla po pravé strany a z krátkého nápřahu také vystřelila. Příleská to však neměla příliš složité a míček vyrazila.

54:48

Domácí tým už odpadl psychicky i fyzicky a v pěti víceméně stojí před vlastní brankou a přihlíží rychlým kombinacím Ostravanek.

53:42

Vítkovice právě vstřelily branku!
Theimerová přenesla těžiště hry doleva k Martinákové, která učebnicovou přihrávkou vzduchem našla ROMANU ŽŮRKOVOU a ta z voleje propálila přesunující se Kociánovou. Asistence: Natálie Martináková.

52:55

Vítkovické hráčky s oblibou rozebírají domácí obranu křižnými přihrávkami a střelami z první. Jednu takovou teď Kociánová vyrazila do bezpečí.

51:48

Po dlouhé době zahrozily také florbalistky Jičína. Konkrétně Kosová předvedla hezkou samostatnou akci, kterou zakončovala bekhendovou střelou do dobře postavené Příleské.

50:53

Vítkovice právě vstřelily branku!
Sedmý gól Vítkovic ve třetí třetině potřetí padl v nabídnuté přesilové hře! Opět u toho bylo duo Natálie Martináková a BARBORA HUSKOVÁ. Asistence: Natálie Martináková.

50:27

Zámek Vítkovic ztroskotal na nedobře trefeném míčku ze strany Ferenčíkové. Míček skončil v zámezí a oba týmy střídají.

49:40

Aktivní Ferenčíková tlačila svou střelu z delší vzdálenosti k vzdálenější tyči, u které pravou rukou výborně zakročila Kociánová.

49:03

Vyloučení v týmu KM automatik FBK Jičín (Lucie Florianová – 2 minuty, Nedovolené vrážení).

47:57

Vítkovice právě vstřelily branku!
Rozklad jičínského týmu nekončí! Další úspěšnou střelkyní se stala BARBORA HUSKOVÁ, která dorazila rychlou střelu z hokejky Natálie Martinákové. Asistence: Natálie Martináková.

47:25

Vítkovice právě vstřelily branku!
V osmačtyřicáté minutě přidávají Vítkovice už třináctou trefu. Po přihrávce Huskové propálila Kociánovou DENISA FERENČÍKOVÁ. Pro slovenskou florbalistu je to už pátý kanadský bod v zápase. Asistence: Barbora Husková.

47:00

Veronika Enenkelová se svou střelou tahem neuspěla. Míček proletěl vedle branky až k rohu hřiště.

46:13

Vítkovice právě vstřelily branku!
Vítkovice nepolevují a znovu navyšují náskok! NATÁLIE MARTINÁKOVÁ přihrála do volného prostoru před brankou, odkud ji míček chytře vrátila Husková a Martináková už to měla mezi rozhozenou obranou jednoduché. Asistence: Barbora Husková.

45:45

Landgrafová nedostala prostor, aby zužitkovala dlouhé nahození před hostující branku.

45:05

Na druhé střeně byla střela Nikoly Mrázkové sražená k Kloutvorové, jejíž dorážka gólem neskončila.

44:44

Kolářová přihrála do rohu, odkud centrovala Martináková, ale nenašla žádnou ze spoluhráček v zeleném dresu.

44:18

Vítkovice právě vstřelily branku!
Slovenská spolupráce mezi Ferenčíkovou a MICHAELOU ŠPONIAROVOU přinesla další gól v domácí síti. Hráčka s trojkou na dresu využila přihrávky na osu hřiště a poslala míček mimo dosah Kociánové. Asistence: Denisa Ferenčíková.

43:35

Kociánová teď podržela svůj tým, když levou nohou vyrazila střelu z vítkovického úniku!

43:14

Natálie Martináková proběhla pravým křídlem, nicméně tečovaná střela prosvištěla okolo vzdálenější tyče do autu.

42:44

Trestný úder z nějakých tří metrů rozehrála Martináková na Kolářovou, která však trefila jen jednu ze clonících soupeřek.

41:47

Vítkovice právě vstřelily branku!
Netrvalo to dlouho a Ostravanky zkompletovaly desítku! Po přihrávce Barbory Huskové se střelou z levého křídla prosadila ELIŠKA PLANKOVÁ. Asistence: Barbora Husková.

41:16

Vítkovice právě vstřelily branku!
A už je to o šest branek! Jedna z hostujících hráček nejprve trefila brankovou konstrukci, ovšem po chvilce už se gólově prosadila VERONIKA ENENKELOVÁ. Bez asistence.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 14 – 29 (6:14, 8:15).
Prostřední dějství už bylo naprosto jednoznačné. Vítkovice po celých dvacet minut dominovaly a nastřílely Jičínu pět branek, díky čemuž půjdou do závěrečné periody s pohodlným náskokem 8:3.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

Theimerová proti modrému obrannému valu přihrála do pravého křídla, avšak pohotovou ránu Huskové Kociánová vyrazila.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:33

Krzywaková v rychlosti roztáhla hru z osy hřiště doprava, nicméně střílející Halfarová branku minula.

37:44

Vítkovice právě vstřelily branku!
Další hostující akce už ale končí gólem a deficit Jičína se tak zvýšil na pět gólů. Adéla Kociánová tentokrát byla krátká na dalekonosnou střelu, kterou z blízkosti pravého mantinelu vyslala LUCIE THEIMEROVÁ. Bez asistence.

37:23

Plánková zachytila míček na útočné polovině, jenže ze střední vzdálenosti vypálila jen do hrudníku brankářky Kociánové.

36:32

Dnešní utkání sleduje 105 diváků.

35:38

Klapitová přihrála Žůrkové, která oběhla prakticky celou útočnou polovinu Vítkovic, ale cestu ke střele si přesto nenašla.

34:43

Martináková mohla střílet dvakrát během necelých deseti vteřin. V obou případech ale nedokázala vtěsnat míček mezi tyče.

33:50

Sympatickou individuální akci teď předvedla Markéta Kosová. Příleská však byla připravená a rychlou střelu zneškodnila.

33:33

Karolína Exnarová byla nepříjemně atakovaná a dopadla na mantinel, pod kterým několik desítek sekund zůstala ležet. Vylučovat se přesto nebude.

32:50

Vítkovice právě vstřelily branku!
Po vyrovnané první třetině to už na překvapivý výsledek nevypadá. Romana Žůrková byla v zahuštěném prostoru hlídaná, míček jí ale šťastně utekl k ZUZANĚ HALFAROVÉ, jež ihned vypálila a Kociánová nestihla zareagovat.

32:03

Tereza Mrázková natáhla z dálky. O pár sekund později přišla i střela z levé strany, ale Příleská zůstala nepřekonaná.

31:30

Na hřišti se objevuje i Plánová, která teď přihrála na střed Martináková, ale ta nedostala potřebný čas a prostor k zakončení.

30:25

Další zákrok pro Kociánovou, jež si pohlídala prostor u své levé tyče. Nápor Vítkovic tím ale neskončil.

28:48

Romana Žůrková natáhla ke střele zápěstím z osy hřiště, nicméně Kociánová ji pěkným zákrokem vyrazila.

27:38

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hráčky v zeleném odskakují do tříbrankového náskoku! Šupáková přenechala míček MARKÉTĚ KOLÁŘOVÉ a její střela z poměrně velké dálky skončila až v síti jičínské branky. Asistence: Ivana Šupáková.

26:50

Krzywaková byla seknuta do hokejky a hosté pokračují v ofenzivním snažení rozehrávkou Klapitové.

26:13

Martináková sice přišla o míček, ovšem její spoluhráčka Landgrafovou přitlačila na mantinel a zastavila náznak protiútoku.

25:54

Klapitová zakombinovala s polskou reprezentantkou Krzywakovou, jejíž rychlá střela z levé strany těsně minula vzdálenější tyčku.

25:00

Začátek druhé třetiny jasně ovládají Ostravanky, které své protihráčky prakticky nepustily do blízkosti Příleské.

22:23

Vítkovice právě vstřelily branku!
Autorem branky je MARKÉTA KOLÁŘOVÁ. Asistence: Natálie Martináková.

20:22

Vítkovice právě vstřelily branku!
Takovýto vstup do druhé třetiny si Jičínské rozhodně nepředstavovaly. Hned po dvaceti sekundách hry Šponiarova přesným pasem vyzvala ke střele DENISU FERENČÍKOVOU a ta zkompletovala svůj hattrick! Asistence: Michaela Šponiarová.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 6 – 14.
Úvodní část nabídla zajímavý florbal a hned šest branek. Jičín podle očekávání převážně tahá za kratší konec provazu, ovšem z minima svých šancí dokázal vstřelit hned tři góly a po dvaceti minutách tak drží s výrazným favoritem tohoto duelu remízový stav.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Klapitová mohla po křižné přihrávce z levé strany pálit do odkryté branky. Místo toho ještě přihrávala ze svého pohledu k pravé tyči, ale její spoluhráčka ani jednou ze dvou pokusů skóre nezměnila.

19:30

Kociánová předvedla dobrý reflex proti svižné střele Ďuríkové, kterou vyrazila mimo hrací plochu.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:59

Vyloučení v týmu KM automatik FBK Jičín (Zuzana Svobodová – 2 minuty, Nedovolené vrážení).

18:44

Hostující hráčky pěkně kombinovaly a dostaly do střelecké pozice Šponiarovou, jejíž pokus byl před Kociánovou zablokovaný.

17:27

Jičín právě vstřelil branku!
Tak to byla parádní individuální akce, ze které Jičín vyrovnává na 3:3! TEREZA MRÁZKOVÁ se u levého mantinelu krásně uvolnila z obležení tří Ostravanek a nahodila míček do brankoviště, kde si ho jedna z hostujících protihráček smolně srazila do vlastní branky. Bez asistence.

16:27

Jičín uklidnil hru u vlastní branky, jenomže Svobodová byla na levém křídle po dlouhém pasu rychle obsazená a zastavena.

15:53

Po delší době se snažily prodrat do ofenzivy i domácí florbalistky, jenže na levé straně jim míček utekl do za mantinel.

14:20

Vítkovice právě vstřelily branku!
Ostravanky se v patnácté minutě první třetiny vrací do vedení. Znovu to nebyla žádná vypracovaná akce, Enenkelová v časové tísni poslala míček na hokejku DENISY FERENČÍKOVÉ a Kociánová skokem doleva zasáhnout nedokázala. Asistence: Veronika Enenkelová.

13:44

Nebezpečné přečíslení Vítkovic zastavila svým zákrokem až Kociánová, jež pomohla překvapené defenzivě svého celku.

13:10

Domácí tým mohl rychle odpovědět, ovšem Příleská pravou rukou střelu z křídla vyrazila.

12:57

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hosté vteřinu před koncem přesilovky vyrovnávají na 2:2! Jičínské florbalistky vybojovali balonek, ale chybou v rozehrávce se dostaly do velkých problémů, kterých využila VERONIKA ENENKELOVÁ a podruhé překonala Kociánovou. Bez asistence.

12:18

Kociánová byla včas u pravé tyče a vyrazila tvrdé střely Klapitové a Krzywakové.

11:49

Ani teď se slovenská reprezentantka neprosadila a rozehrávat mohou hráčky v modrém.

11:32

Křižná přihrávka Ďuríkové znovu našla Šponiarovou, která střelou z první branku netrefila.

11:08

V přesilovce už Šponiarová dokázala zakončit, ale Kociánová vytlačila letící balonek do zámezí.

10:58

Vyloučení v týmu KM automatik FBK Jičín (Markéta Kosová – 2 minuty, Sekání).

10:48

Domácí hráčky se dobře vrátily s brejkem Vítkovic a Šponiarová se po přihrávce Ferenčíkové ke střele nedostala.

10:13

Klapitová při pokusu o střelu promáchla a musela se vrátit na vlastní polovinu. Právě slovenská hráčka posléze nabila Halfarové, kterou Kociánová vychytala.

09:23

Na druhé straně to zkoušela Florianová, ale Příleská tentokrát zasáhla bez větších starostí.

08:58

Vítkovice rozjely kolotoč přihrávek. Ta poslední ale nenašla Ďuríkovou, před kterou zasáhla Kosová.

08:08

Až teď si reprezentační brankářka Příleská připsala první zákrok. Proti střele Chlumské ale měla hodně problémů, když míček na druhý pokus zastavila těsně před brankovou čarou.

07:13

Jičín právě vstřelil branku!
No a v osmé minutě se Jičín dokonce dostává do překvapivého vedení! Po přihrávce Rozsypalové se tentokrát prosadila ŠÁRKA CHLUMSKÁ a upravila skóre na 2:1. Asistence: Kateřina Rozsypalová.

05:50

Jičín právě vstřelil branku!
Domácí rychle odpovídají a dorovnávají krok! Exnarové posunula míček na ANDREU LANDGRAFOVOU a ta z nenápadné pozice prostřelila hostující gólmanku, která kapituluje z vůbec první střelly na její branku. Asistence: Karolína Exnarová.

05:37

Vítkovice právě vstřelily branku!
Z kombinace dvou slovenských hráček resultuje vedoucí trefa favorita zápasu! Šponiarová dala prudkou přihrávku na pravé křídlo a Kociánová se proti přesně umířené střele DENISY FERENČÍKOVÉ nestihla přesunout.

04:43

Střelu Klapitové Kociánová dobře vyrazila a v nelehké pozice zneškodnila také pohotovou dorážku Halfarové!

04:08

Právě Šponiarová o pár sekund později vystřelila tahem a Kociánová měla velké starosti s vytěsněním balonku nad břevno.

03:48

Ferenčíková roztáhla hru doleva, odkud sice přišla přihrávka do brankoviště, ale Michaela Šponiarová na ní nedosáhla.

03:03

Zuzana Halfarová si narazila se spoluhráčkou na pravém křídle, ale její střelu pak jedna z domácích florbalistek zablokovala.

02:31

Klapitové přeskočil míček hokejku a odskočil do autu. Hrát tak mohly hráčky Jičína, ale o balónek rovněž rychle přišly.

02:05

Michaelu Šponiarovou dělily jen centimetry od prvního gólu, v němž jí zabránila levá tyč domácí branky!

01:38

V první šanci se ocitla Romana Žůrková, ovšem z dobré pozice netrefila prostor brankoviště.

00:54

Hostující hráčky se ihned usadili v útočné polovině a Jičín si v nouzi pomohl odpálením míčku přes celé hřiště.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

KM automatik FBK Jičín: A. Kociánová (Kůčová) – N. Mrázková Chlumská, Florianová, Kloutvorová, G. Žůrková, T. Mrázková, Svobodová, Exnarová, Landgrafová, Kosová, Rozsypalová.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Kubíčková) – Klapitová, Theimerová, Ďuríková, Ferenčíková – M. Šponiarová, Planková, Enenkelová, K. Kociánová, Šupáková, Halfarová, Husková, Boľová, Martináková, Krzywaková, R. Žůrková.

Rozhodčí: Michal Taufmann, Nguyen Duc Trung.
Vzájemné zápasy

Oba týmy se navzájem znají velmi dobře. Potkaly se totiž ve čtvrtfinále loňského play-off, ve kterém podle očekávání dominovaly Vítkovice. Ty vyhrály 4:0 na zápasy s celkovým skóre 41:5. První vzájemné setkání stávající sezóny opět ovládly Vítkovice, které na domácí palubovce triumfovaly 15:3.
1. SC TEMPISH Vítkovice

Poražený finalista z předchozího ročníku ženské Extraligy má za sebou dvanáct zápasů a deset přesvědčivých výher. Zcela spokojení ve Vítkovicích ale být nemohou, neboť nejdůležitější zápasy proti Chodovu i Ivanti hráčky z Ostravy prohrály. Právě proto jsou Vítkovice ve dvanáctičlenné tabulce až třetí, přičemž na první Chodov ztrácí už pět bodů.

Nejproduktivnější hráčky:
1. M. Šponiarová – 27 bodů (11+16)
2. V. Enenkelová – 24 bodů (11+13)
3. Z. Halfarová – 23 bodů (16+7).
KM automatik FBK Jičín

Týmu z Královéhradeckého se začátek sezóny vůbec nevydařil, neboť vyhrál v jediném z prvních osmi zápasů. Před reprezentační pauzou se však Jičínu začalo dařit a díky třem výhrám během necelého měsíce se posunul do míst zajišťující účast v play-off. Naposledy florbalistky Jičína zvládly přestřelku se Střešovicemi, na jehož hřišti vyhrály 8:7.

Nejproduktivnější hráčky:
1. L. Kloutvorová – 21 bodů (12+9)
2. G. Žůrková – 20 bodů (12+8)
3. K. Bachmaierová – 16 bodů (8+8).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Finance Novák FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice

3:18

konec (3:3, 0:5, 0:10)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Landgrafová (Exnarová), 8. Chlumská, 18. T. Mrázková – 6. Ferenčíková (M. Šponiarová), 13. Enenkelová, 15. Ferenčíková (Enenkelová), 21. Ferenčíková (M. Šponiarová), 23. Kolářová (Martináková), 28. Kolářová (Šupáková), 33. Halfarová (Žůrková), 38. Theimerová, 42. Enenkelová, 42. Planková (Husková), 45. M. Šponiarová (Ferenčíková), 47. Martináková (Husková), 48. Ferenčíková (Husková), 48. Husková (Martináková), 51. Husková (Martináková), 54. Žůrková (Martináková), 58. Kolářová (Planková), 60. Planková (Martináková)

Finance Novák FBK Jičín: A. Kociánová (Kůčová) – Chlumská, Florianová, N. Mrázková, Kloutvorová, Žůrková, T. Mrázková, Svobodová, Exnarová, Landgrafová, Rozsypalová, Kosová.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Kubíčková) – Klapitová, Theimerová, Ďuríková, Kolářová – Žůrková, M. Šponiarová, Planková, Ferenčíková, Enenkelová, Halfarová, K. Kociánová, Šupáková, Husková, Boľová, Martináková, Krzywaková.

Rozhodčí: Michal Taufmann, Nguyen Duc Trung

Diváci: 105

Průběh zápasu
1. třetina
05:37 VIT 0:1 Ferenčíková (M. Šponiarová)
05:50 JIC 1:1 Landgrafová (Exnarová)
07:13 JIC 2:1 Chlumská
10:58 JIC 2 2MIN Kosová, Sekání
12:57 VIT 2:2 Enenkelová
14:20 VIT 2:3 Ferenčíková (Enenkelová)
17:27 JIC 3:3 T. Mrázková
18:59 JIC 2 2MIN Svobodová, Nedovolené vrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:22 VIT 3:4 Ferenčíková (M. Šponiarová)
22:23 VIT 3:5 Kolářová (Martináková)
27:38 VIT 3:6 Kolářová (Šupáková)
32:50 VIT 3:7 Halfarová (Žůrková)
37:44 VIT 3:8 Theimerová
Po 2. třetině
3. třetina
41:16 VIT 3:9 Enenkelová
41:47 VIT 3:10 Planková (Husková)
44:18 VIT 3:11 M. Šponiarová (Ferenčíková)
46:13 VIT 3:12 Martináková (Husková)
47:25 VIT 3:13 Ferenčíková (Husková)
47:57 VIT 3:14 Husková (Martináková)
49:03 JIC 2 2MIN Florianová, Nedovolené vrážení
50:53 VIT 3:15 Husková (Martináková)
53:42 VIT 3:16 Žůrková (Martináková)
57:50 VIT 3:17 Kolářová (Planková)
59:56 VIT 3:18 Planková (Martináková)
Konec