Menu

Fotbal

Francouzský Ligový pohár

RC Štrasburk – Paris Saint-Germain

2:4

konec (1:2)

13.12.2017, 21:05 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Osmifinále • Ondřej Belák

Tipsport: 11.8 5.88 1.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to již pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek večera a dobrou noc. Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (23:18:32)
Je dobojováno. Do čtvrtfinále francouzského poháru Coupe de France postupuje tým Paris Saint-Germain FC! Na hřišti Štrasburku je podle očekávání neměla čekat procházka růžovou zahradou, ovšem nakonec se favorit na postup ani příliš nenadřel. Hostům velice pomohly dvě pro Štrasburk velice nešťastné branky, jenž je dostaly rychle do bezpečného vedení. Ačkoliv se ligový nováček snažil o zvrat, zmohl se již jen na kontaktní góly. V každém případě jsme sledovali opravdu zajímavý zápas, ve kterém vládly ofenzivy, což je ostatně na konečném skóre 2:4 patrné.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Štrasburk ztrácí kulatý nesmyl ještě před přechodem půlící čáry, Teď je již zřejmé, že se dalších branek nedočkáme.

90+2

Mbappé předvedl na hranici pokutového území další ukázku vytříbené techniky a nakonec centroval na nabíhajícího Lo Celsa, před kterým míč přizvedl hlavou Aholou mimo jeho dosah.

90+1

Kimpembe odhlavičkoval centrovaný míč Grimma a dopředu tak vyráží PSG.

90

Sympatické gesto domácích fanoušků, kteří povstali a zpěvem děkují svému týmu za výkon. Určitě jsou rádi, že je to právě Štrasburk, kdo drží míč v závěru více na kopačkách.

90

Utkání bude nastaveno o 3 minuty!

88

Štrasburk po vstřelené brance ještě ožil, další brejk ale zazdil ukvapenou přihrávkou Blayac. Brankář Trapp sbírá míč ze země a uvádí jej do hry.

87

87. BLAYAC - 2:4

87

Tým Strasbourg právě vstřelil branku!
Domácí snižují! Obrana PSG už se neprezentovala úplně důsledně a po zásluze byla rozebrána. Sám před Trappem se zjevil JÉRÉMY BLAYAC a jakožto střídající hráč zamířil přesně mezi gólmanovy nohy.

85

Mbappé si po příchodu na hřiště zápas evidentně užívá a hltá jej plnými doušky. Nyní si u autové čáry zatancoval s obráncem a odevzdal míč spoluhráči.

84

Střídající Mbappé se mohl rychle zapsat do listiny střelců! Skvěle hrající Pastore jej našel v samostatném úniku, ve kterém ovšem zázračné dítě francouzského fotbalu orazítkovalo tyčku!

83

Utkání se již pouze dohrává. PSG ale má dál chuť útočit, především pak nově příchozí hráči. Pastore se toto tvrzení snažil potvrdit ve spolupráci s Lucasem, který sice stál v ofsajdu, přihrávka mu ale stejně šla na paty.

81

Trenér Paříže Emery má pro dnešek dostřídáno. Za pískotu tribun odchází Verratti a poslední desetiminutovku si může užít nastoupivší rychlík Lucas Moura.

80

Hra se v těchto chvílích trošku kouskuje. Nakonec byl Aholou faulován Draxlerem a chystá se další střídání.

78

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Draxler, přichází Nkunku.

78

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Cavani, přichází Mbappé.

77

77. Draxler J. (PSG) - 1:4

77

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Pokud měl ještě Štrasburk alespoň teoretickou naději, je právě vymazána. Meunier po chytré narážečce naběhl do pokutového území a přízemní přihrávkou oslovil za penaltou stojícího JULIANA DRAXLERA, jenž se "z voleje" nemýlil a trefil se přesně k tyči.

77

Za autovou čarou se chystá hned dvojité střídání PSG, na hřiště půjde mimo jiné Mbappé!

76

Meunier se znovu vydal ve sprintu vpřed a přízemní pobídku mu adresoval Draxler. Situaci ještě dobíhal Cavani, centr belgického obránce ovšem zamířil daleko mimo jeho dosah. Bonnefoi uvede míč do hry výkopem od branky.

74

Konečně opět akce! Pastore přerušil uspávací režim dělovou ranou zpoza šestnáctky a Bonnefoi si připsal po nástupu na hřiště první úspěšný zákrok, vyšrouboval se totiž až pod břevno a vyráží na roh.

73

Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Bahoken, přichází Blayac.

73

Draxler byl přistižen v ofsajdovém postavení a Štrasburk se rychle vydal vpřed. Z pravé strany centroval Goncalves a míč odkopl Marquinhos až na tribunu.

72

Už se zdálo, že bychom mohli vidět pořádnou akci, leč Cavani po sympatickém průniku Draxlera vrátil míč dozadu.

71

Hráči Paříže už hrají malinko exhibičně a zkouší domácí trápit technickými finesami. O jednu takovou se snažil Verratti, ale míč mu odebral Aholou.

69

Hra je teď malinko jednotvárná. PSG drží balon ve středu pole a nikam nespěchá. Domácí tým již nemá dostatek sil na velké napadání a moc vzruchu tedy momentálně nabízeno není.

68

Těžko říct, z jakého důvodu máme na straně Štrasburku netypické střídání brankářů. Oukidju nicméně nahrazuje Bonnefoi.

67

Draxler předvedl pěkný individuální průnik, který zakončil centrem do těla bránícího Koného.

65

Po skutečně velice dlouhé době musela zbystřit pařížská obranná řada. Goncalves centroval z pravé strany a na svém místě byl hlavičkující Marquinhos, jenž míč dostal daleko od Trappa.

64

Cavani se snaží konečně ohrozit Oukidjovu branku. Nyní napřáhl za pokutovým územím a orazítkoval stehenní sval blokujícího Grimma.

63

Je zřejmé, že hosté udělali dost možná definitivní krok k postupu do čtvrtfinále. Branka na 3:1 zároveň zchladila štrasburské příznivce.

61

61. D.ALVES - 1:3

61

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Tak toto byla velká paráda v podání favorita! Po dobré práci Cavaniho prostrčil Verratti míč za obranu Meunierovi, jenž už mohl střílet, ale ještě vybídl na vzdálenější tyči nabíhajícího DANIHO ALVESE, pro kterého již byla střela do prázdné branky formalitou. Tuto akci paradoxně zakončili za zády všech obránci.

60

Cavani je zatím víceméně neviditelný, až na jednu šanci v první půli. Nyní jej hledal dalším ze spousty centrů Di Maria, ale Oukidja hru dobře přečetl a pro míč si vyběhl.

60

Lala si dobře splnil své obranné povinnosti a před dotírajícím Draxlerem uklidil balon do autu.

58

Lo Celso se ukázkově vrátil zpět a rozvinul rychlý brejk. Posléze posunul Pastore krásně patičkou míč mezi stopery Draxlerovi, který se však v zakončení trošku unáhlil a z první trefil jen střed branky.

57

Rozhodčí Sebastien nyní odpískal Aholouovi faul na Verrattiho, jenž u domácích příznivců po sporné situaci před pár minutami upadl v nemilost. Rozhodnutí se Štrasburku nelíbí a obecenstvo píská.

56

Di Mariův centr od rohového praporku se snesl do skrumáže před brankou, kde rozhodčí odhalili útočný faul hostů a Štrasburk tak může v klidu rozehrát.

55

Aktivní Di Maria se postaral o další rozruch. Střílenou přihrávkou našel ve vápně Draxlera, jehož střela byla ovšem zastavena jedním z beků hned v zárodku.

53

Lo Celso centroval z ostrého úhlu a míč v klidu sebral Oukidja. Při snaze o rychlý výhoz ovšem poslal míč pouze do autu a tribuny nespokojeně bručí.

52

Tak pozor, to byla zajímavá situace! Verratti se v pokutovém území poroučel k zemi po souboji s Sekou, jenž ho jemně zasáhl. Penalta se nepíská, proti čemuž italský záložník vehementně protestuje.

51

Di Maria rozehrával roh. Po zajímavém centru se akrobaticky natahoval Pastore, načež míč prošel až na penaltový puntík k Kimpembemu. Ten byl ovšem důsledně tísněn a míč se od něj odrazil vysoko nad branku.

50

Po kratší prodlevě se opět hraje. Do kombinace PSG se zapojuje i Verratti, jenž se zdá být v pořádku.

48

Verratti byl na půlící čáře tvrdě atakován Goncalvesem (SSG), jenž je zatím ve druhém poločase u všeho důležitého. Nyní si zapisuje žlutou kartu.

47

Exekuci si vzal na starost sám faulovaný Goncalves a na zadní tyči skvěle našel volného Salmiera. Ten se ale po vlastní bráně do té správné netrefuje, ještě si totiž chtěl míč zpracovat, a to se mu stalo osudným.

46

Lo Celso těsně za pokutovým územím poslal k zemi Goncalvese a je tu interesantní standardka!

46

Tentokráte se výkopu chopili domácí. První nákop mířil na pravou stranu na Goncalvese, situace pro něj ovšem byla prakticky nezpracovatelná a míč je v autu.

46

Začal druhý poločas.
Fanoušci se trousí zpět na svá místa, jdeme na to, druhý poločas začíná!
První polovina dnešního střetnutí je u konce. K vidění je rozhodně zajímavý fotbal! Aktivněji do utkání vstoupili bezesporu hráči PSG, jenž se brzy dostali po nešťastné vlastní brance Salmiera do vedení. A zanedlouho to bylo již o dvě branky, když chybu brankáře nekompromisně ztrestal Di Maria. Až poté se do hry začal více dostávat také Štrasburk a z minima vytěžil maximum! Pohlednou kombinaci zakončil s trochou štěstí Grimm a stanovil skóre na 1:2. Jak se bude vyvíjet druhý poločas? Ztvrdí favorit postup, nebo se dočkáme dramatu?

45

První poločas skončil.

45

Di Maria rozehrával další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Rozhodl se pro střílený centr a dobře zapracoval Oukidja, jenž boxuje mimo šestnáctku. Rozhodčí nenastaví ani minutu.

44

V závěru první půle získává Paříž opět výraznou převahu. O útok se nyní pokusili domácí borci, leč hned za půlící čarou byli o míč připraveni.

43

Di Maria si navedl míč na centr, nakonec si ale svůj úmysl rozmyslel a posunul herní předmět za vápno na Alvese. O tom se obecně ví, jak skvělou střelu má, nyní ji ale poslal přímo do rukavic brankáře.

41

Dlouhý míč za obranu se stal kořistí vyběhnuvšího Trappa, jenž okamžitě vkládá míč do držení Meunierovi.

40

Štrasburk se nechal malinko unést a zapomněl na zadní vrátka. Di Maria tedy vyrazil do rychlého brejku, který nakonec navzdory vyčítavým pohledům Cavaniho zakončil sám. Akce pěkná, střela ale zadní tyč minula přibližně o dva metry.

39

Bahoken zkusil za vápnem zaseknout míč a přistoupivší Meunier chytře odpálil herní předmět o nohu domácího útočníka do zámezí. Bude se tedy kopat od Trappovy klece.

38

Kontaktní branka celkem pochopitelně probudila fanoušky, kteří vytvořili jeden velký kotel a nyní mohli sledovat další akci svých borců, kterou však včas ukončil Dani Alves.

36

36. GRIMM - 1:2

36

Tým Strasbourg právě vstřelil branku!
A je to tady, máme zde zápletku! Domácí to sehráli krásně. Do křižného balonu se opřel bez přípravy Goncalves a našel přesně nohu JEREMYHO GRIMMA, jenž si míč uvnitř vápna zpracoval a s přispěním Kimpembeho nohy zamířil přesně na vzdálenější tyč.

35

Saadi na útočné polovině zápasnickým chvatem složil k zemi Kimpembeho, hosté tedy budou rozehrávat.

33

Obránci PSG si vyměňují kulatý nesmysl mezi sebou. Domácí ani moc nenapadají, hráči ve žlutých dresech tedy nemají důvod kamkoliv spěchat.

32

Goncalves dostal prostor, jehož využil a posílal centr na Saadiho. Dobrým skluzem se prezentoval Kimpembe a odvrátil na roh, jenž již Pařížané snadno ustáli.

31

Exekuci rohu si opět vzal na starost Di Maria, tentokráte se mu ale centr vůbec nevydařil a Pastore míč na bližší tyči zastihnout nedokázal. I mistr tesař se někdy utne.

30

Po další útočné aktivitě hostů uvidíme rohový kop.

28

Obrovská šance! Po bleskovém protiútoku, vyšperkovaném luxusní Pastoreho přihrávkou, se Cavani hnal prakticky sám na bránu. Pálil po zemi na vzdálenější tyč, leč těsně minul!

27

Pro domácí celek je to prozatím vskutku smolné utkání. Rozčísnout se to pokusil Goncalves, Daniho Alvese ovšem nepřesprintoval a nakonec jej dokonce fauloval.

25

25. D.MARIA - 0:2

25

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Štrasburk si zatím góly střílí prakticky sám a PSG navyšují náskok! Cavaniho přihrávka byla pro Di Mariu nedostižitelná a vyběhl si pro ni brankář Oukidja. Míč mu ovšem z rukou vyklouzl, čehož využil dobíhající ANGEL DI MARIA a snadno zakončil do zcela prázdné brány.

24

Po akci středem hřiště se Pastore pokusil oslovit za obranu nabíhajícího Cavaniho. Domácí stopeři zasáhli dobře a míč se momentálně pohybuje ve středovém kruhu.

18

Verratti si chytře odstavil soupeře a rozdal míč do strany Draxlerovi. Lala si na něj u autové čáry dobře počíhal a skluzem dostal míč mimo hrací plochu.

16

Po rychlé kombinaci vybojovali hosté roh. Jeho exekuci si vzal na starost Di Maria, jehož kroucený centr odvrátil z šestnáctky Lala.

15

Hráči Štrasburku se pokouší o odpověď, nyní jsou ale zastaveni hvizdem sudího, Aholou si totiž nepohlídal ofsajdovou linii.

14

Hosté podnikli další výpad tažený po levé straně, tentokrát se ale Di Maria přes pozornou defenzivu k centru nedostal.

13

Štrasburk po nešťastné brance působí poněkud skleslým dojmem. Uvidíme, jak se s tím vyrovnají.

12

12. Yoann SALMIER - 0:1 - vlastní

12

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Tak to je obrovská smůla pro domácí! PSG se ujímají vedení. Di Mariův centr z levé strany si nechytatelně za záda vlastního gólmana srazil YOANN SALMIER!

11

Goncalves již několik desítek sekund leží na hrací ploše a nakonec také sám vstává, zdravotníci v tomto případě nebyli potřeba. Hrajeme dál!

9

Bahoken zbavil soupeře míče na hraně pravidel a posunul jej do vápna Saadimu. Jeho střela z úhlu by branku pravděpodobně minula, ale Trapp vše jistil vyražením mimo pokutové území.

9

Lo Celso si ve středu pole vyměňuje míč s Verrattim a Paříž číhá na vhodný okamžik k výpadu vpřed.

7

Kimpembe si pohrával s balonem u vlastní šestnáctky, čehož chtěl využít napadající Idriss. Počínal si však s až moc velkou vervou a fauloval.

7

Di Maria inkasoval od Kimpembeho přihrávku do běhu a centroval ze strany. Škoda pro hosty, že poslal míč až za branku.

5

Na Stade de la Meinau panuje skvělá atmosféra. Je pochopitelně zcela vyprodáno a domácí fotbalisté tak mají pořádnou podporu v zádech.

4

Di Maria rozehrál roh centrem za vápno, kde se do míče ze vzduchu opřel Dani Alves. Střelu se mu podařilo stlačit dolů, nikoliv však mezi tyče.

3

Jako první to zkusil Cavani. Přibližně dvacet metrů od branky si navedl míč na střed a přízemní zakončení poslal jen doprostřed branky.

2

Vtipný oblouček Verrattiho přeletěl všechny přítomné kromě brankáře Oukidji, jenž míč ukrývá v rukavicích.

2

Štrasburk si zatím prakticky nesáhl na míč a běhá naprázdno.

1

Už to vypadalo na první šanci, když Pastore hlavou chytře prodloužil míč na Di Mariu. Argentinský záložník byl ale nachytán v ofsajdu.

1

Pařížané se po výkopu zatím nikam neženou a kombinují v oblasti kolem půlící čáry.

1

Zápas začíná! Výkopu se chopili hosté, kteří oblékli žlutou variantu dresů. Štrasburk vyběhl na hřiště v modrých.

1

Utkání právě začalo.
V sestavě PSG dnes nefiguruje Neymar, jenž je z rodinných důvodů v rodné Brazílii. Z hvězdné útočné trojice je v základní sestavě pouze Cavani, mladík Mbappé totiž sedí na lavičce.
Úvodní sestavy:

RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Salmier, Seka, Koné, Lala, Nogueira, Grimm (c), Aholou, Goncalves, Saadi, Bahoken.
Náhradníci: Bonnefoi, Martinez, Mangane, Lienard, Martin, Sacko, Blayac.

Paris Saint-Germain FC: Trapp – Kimpembe, Marquinhos (c), Meunier, Dani Alves, Verratti, Di Maria, Lo Celso, Pastore, Draxler, Cavani.
Náhradníci: Areola, Georgen, Nkunku, N'Soki, Lucas, Mbappé, Adli..
PARIS SAINT-GERMAIN FC

To, co předvedl tým z hlavního města na přestupovém trhu, nemá obdoby. Za suverénně nejvyšší částku fotbalové historie přivábili Brazilce Neymara, kterého následoval zázračný talent Mbappé a také třeba ostřílený obránce Dani Alves. Úkol je jasný, vyhrát vše, co se dá! A znát je to na všech frontách. V lize je PSG suverénně první, když ze sedmnácti zápasů vyhráli čtrnáct a prohráli paradoxně jen ve Štrasburku. V Lize mistrů Pařížané vytvořili nový rekord v počtu vstřelených branek v základní skupině a s přehledem postoupili. V poháru hladce dokráčeli až do osmifinále, které také není plánováno jakožto konečná stanice. Momentálně však drží nepříjemnou minisérii, poslední dva venkovní zápasy totiž prohráli (Štrasburk 1:2, Bayern 1:3)! Jak si povedou na hřišti, kde před necelými dvěma týdny prohráli ligové utkání?
RC ŠTRASBURK ALSACE

Štrasburk se postaral o překvapení, když postoupil do první ligy, přestože byli ve druhé nejvyšší soutěži rozhodně větší favorité na postup. V Ligue 1 si ovšem tento tým nevede vůbec špatně! V tabulce se totiž nachází na 12. místě a na své konto si připsal již spoustu interesantních výsledků. Pojďme si je představit. Jistě překvapivá byla výhra 2:1 na hřišti Nice. Za zmínku stojí také šestnáctifinále poháru a vyřazení St. Etienne. Fotbalovou lahůdkou bylo utkání s Marseille, ve kterém se zrodila remíza 3:3. Bezpochyby nejvíc o sobě Štrasburk dal vědět v souboji s PSG, doma totiž zvítězil 2:1! Hned poté navíc hráči nováčka vyplenili hřiště Bordeaux výsledkem 3:0. Podaří se jim Pařížany potrápit i v poháru?
Zdravím všechny fanoušky francouzského fotbalu! V rámci osmifinále ligového poháru na sebe narazí týmy RC Štrasburk Alsace a Paris Saint-Germain FC. Pařížané budou chtít nováčkovi nejvyšší soutěže oplatit šokující ligovou porážku. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

RC Štrasburk – Paris Saint-Germain

2:4

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 36. Grimm, 87. Blayac – 12. Salmier (vla.), 25. D.Maria, 61. D.Alves, 77. Draxler

Karty:   48. Goncalves (SSG)

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 1:7. Rohy: 1:9.

RC Štrasburk: Oukidja – Salmier, Seka, Koné, Lala, Nogueira, Grimm (c), Aholou, Goncalves, Saadi, Bahoken.
Náhradníci: Bonnefoi, Martinez, Mangane, Lienard, Martin, Sacko, Blayac.

Paris Saint-Germain: Trapp – Kimpembe, Marquinhos (c), Meunier, Dani Alves, Verratti, Di Maria, Lo Celso, Pastore, Draxler, Cavani.
Náhradníci: Areola, Georgen, Nkunku, N'Soki, Lucas, Mbappé, Adli.

Rozhodčí: Sebastien.