Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – Werder Brémy

1:2

konec (0:1)

09.12.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 15. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.41 5.39 7.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:6. (17:32:39)
Brémy senzačně porážejí Dortmund na jeho stadionu! Předposlední celek v základní sestavě i s Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem si odváží veledůležité tři body.

Dortmund začal aktivně v první i druhé polovině, ale do vedení se dostaly Brémy. Max Kruse se uvolnil před vápnem, poté našel Maximiliana Eggesteina. Ten si ještě připravil kličkou do středu místo pro střelu a pokusem ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Po poločase se dostal na trávník také André Schürlle a Nuri Sahin. Právě německý ofenzivní záložník rozpohyboval svůj celek. Po zpětné hlavičce Šindžiho Kagawy se dostal k lehkému zakončení Pierre-Emerick Auabmeyang, který srovnal skóre. Vyrovnaná stav ale netrval dlouho! Po rohovém kopu se prosadil razantní hlavičkou Theodor Gebre Selassie a rozhodl tak celý zápas. Vyrovnání totiž odmítl Kagawa, který z pěti metrů od brankové lajny napálil ležícího Aubameyanga od kterého se míč odrazil nad břevno.

Dortmund tak prodlužuje sérii v domácí soutěži bez výhry na osm zápasů. Naopak pro Brémy to je druhá výhra v řadě, celkově třetí v sezoně a vzpruha po nepovedeném úvodu ročníku.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Theodor Gebre Selassie si pomalu došel pro balon, aby ho mohl vhodit do hry zpoza postranní lajny. Brémy se s balonem dostaly až na útočnou polovinu, kde je faulován Kruse.

90+3

Zmar, zmar, zmar. Sahin se pokoušel kombinovat s Pulisicem, ale Američan si nedal pozor na napadajícího Delayneho a míč končí za postranní lajnou.

90+2

Křeč Borussie pokračuje. Kagawa si sice vyměnil balon s Schürllem, ale ani jeden ze dvou centru se neujal. Nejprve hlavičkoval Veljkovič a poté si došel pro míč Pavlenka.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

Od Sokratise to zkusil Dortmund. Po vysokém pasu do vápna bojoval o balon Aubameyang, po odražené střele pálil ještě jednou Šindži Kagawa. Jeho střela vyplavala zpoza obránce, ale mezi tři tyče se nevešla.

89

Další lehká práce pro českého reprezentačního brankáře. Po zblokovaném centru si došel pro balon na bod pro pokutový kop. Dlouhým výkopem hledal Eggesteina, ale ten si v souboji pomohl faulem.

88

Brémy už jsou velmi blízko cennému vítězství na stadionu favorita. Dortmund se ještě tlačí do útoku po pravé straně, Sahin centroval do vápna, ale Veljkovič dokázal odvrátit nebezpečí a na druhou stranu se hnal Kruse. Ten ještě počkal na Gondorfa, ale střdající hráč pálí jen nad branku.

86

Brémy drží balon ve středu pole, v dostatečné vzdálenosti od Jiřího Pavlenky. Domácí fanoušci to pomalu se svým týmem vzdávají a opouštějí svá místa na tribuně.

85

Max Kruse znovu ušetřil další sekundy závěru zápasu na polovině soupeře. Po faulu na něj otálel s rozehrávkou, ale hlavní rozhodčí ho netrestá. Následně se provinil proti pravidlům také Marc Bartra a to maximálně vyhovuje hostům.

84

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Robert Bauer.

83

Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Dortmund na svém stadionu prohrává i po akci Aubameyanga se Schürllem. Druhý jmenovaný pálil z velkého záklonu jen do prostor, kde byl připravený Pavlenka.

82

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Alexander Isak.

81

Brémy nikam nepospíchají. Kruse si dal načas s rozehrávkou, poté uvedl míč do kombinace. Nakonec se srazili Subotič se Sokratisem při obranném zákroku, ale Bürki byl v pohotovosti a před napadajícím Gondorfem míč sebral ze země.

80

Naopak do rychlého protoútoku šel Max Kruse. Útočník Brém vybojoval autové vhazování, ale to hostujícímu týmu příliš nepomohlo. Gebre Selassie je faulován při úniku ve středu pole.

79

Opět to byl Nuri Sahin, který se snažil se zápasem něco udělat. Tentokrát už Pulisic zpracoval jeho přihrávku, ale je v dostatečné vzdálenosti od Pavlenky faulován. Domácí se k zakončení nedostali.

78

Hráčům Dortmundu utíká čas velmi rychle. Sahin se pokusil o průnikovou přihrávku na Pulisice, ale Američan nečekal průchod balonu mezi dvěma obránci a tak zcela zaskočen míč nezpracoval.

77

Kagawa vyzval k úniku Schürlleho, ale střídající reprezentant Německa si zpracoval míč jen za brankovou lajnu. Je za to odměněn pískotem fanoušků.

76

Hned tři hráti Brém se znovu hnali do útoku. Dortmund zapomíná bránit. Kainz společně s Krusem zahodili nadějnou příležitost pomalým postupem k brance domácího týmu.

75

Schmelzer spěchal s rozehrávkou autového vhazování. To se mu ale nevyplatilo. Hosté se dostali k balonu a mohli jít také do útoku, ale Pulisic se dokázal ještě dostat za míč a zpacifikovat Kruseho.

74

Tlak Dortmundu se zvyšuje. Sokratis se postaral o rozehrávku, uvolnil na levém kraji Schmelzera, následně se dostal k balonu Kagawa, ale Pavlenka si došel pro vysoký pas na kraj vápna.

72

72. Stoprocentní šance japonského hráče

72

Neskutečná minela. Šindži Kagawa měl před sebou téměř prázdnou branku. Z pěti metrů ale nastřelil ležícího Aubameyanga a stav tak zůstává nezměněn. Velké štěstí pro českého brankáře.

71

Hosté šli v pěti hráčích do rychlého protiútoku. Jen tři obránci Dortmundu ale zachránili pro domácí situaci. Subotič byl nastřelen Gondorfem do citlivých míst, ale bez mrknutí oka pokračuje ve hře dál.

70

Zápas dostává pořádný náboj. Domácí se snaží s výsledkem něco udělat, naopak hráči Brém chtějí rozhodnout ještě v průběhu druhé půle, aby se o výsledek nemuseli obávat do posledních sekund.

68

Ke srovnání stavu znovu vede své spoluhráče André Schürlle. Střídající hráč domácího celku centroval před branku, ale Veljkovič byl na místě a znovu odvrátil míč z nebezpečné pozice, podobně jako několikrát v prvním poločase.

67

Dortmund se dostává znovu pod tlak. Eggestein se propracoval po pravé straně až do pozice pro centr, ale na poslední chvíli se k němu stáhl Schmelzer, který soupeře čistě zastavil.

65

65. Theodor Gebre Selassie - 1:2

65

Werder právě vstřelil branku!
Vyrovnaný stav netrval dlouho! Po parádní přihrávce na hranici vápna si zpracoval míč Delaney. Nakonec Bürki míč vyrazil na rohový kop. Z něho se prosazuje první brankou v letošní sezoně THEODOR GEBRE SELASSIE. Bürki byl znovu na skvělém místě, ale na prudkou hlavičku českého reprezentanta nemohl reagovat.

63

63. Šance Brém nekončí brankou

63

Velká šance Brém! Gondorf se dostal mezi dva bránící hráče Dortmundu, dokázal si však skvěle zpracovat balon. Před vybíhajícím Bürkim chtěl ještě posunout balon na Kainze, ale přihrávka nebyla přesná. Florian Kainz by míč umisťoval do prázdné branky.

62

Delayne skvěle vysunul kolmicí Augustinssona, ale švédský obránce Brém si nepohlídal ofsajdovou hranici a musí balon vrátit. Dortmund se rychle žene znovu do útoku a chce co nejdříve zápas otočit na svou stranu.

61

Nuri Sahin zatím oproti dalšímu střídajícímu hráči Schürllemu není vidět. Nyní ztratil balon a měl co dělat, aby ho dokázal získat zpět. Musel si pomoci faulem na unikajícího Eggesnteina.

60

Domácí hráči jsou najednou v laufu. Další nebezpečný centr cpal před Pavlenku Schmelzer. Český brankář si stačil vyběhnout a ještě před Pulisicem sebral míč ze vzduchu.

58

58. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:1

58

Dortmund právě vstřelil branku!
Přece jen Dortmund vyrovnává stav dnešního utkání. Schmelzer si došel pro balon až do středu trávníku, poté přesným pasem vyzval k hlavičce Kagawu. Japonec ale ještě vracel míč před branku na PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, který s trochou štěstí dotlačil míč do sítě. Pavlenka dělal co mohl, ale vyrovnání neodvrátil.

57

Hra Dortmundu se oproti první půli výrazně změnila, ale góly nepřicházejí. Schmelzer uvolnil přesnou přihrávkou Kagawu, následně se ale Japonec zamotal do svých kliček.

56

Poprvé ve druhém poločase se dotkl balonu také Roman Bürki. Domácí ale jen pozdrželi kombinaci do které se zapojil i brankář Dortmundu. Nakonec to byl ale Eggestein který hledal dlouhým nákopem střídajícího Gondrofa.

55

Domácí nevyužil autové vhazování u rohového praporku k ohrožení Pavlenkovy branky. Brémy se ale u balonu příliš dlouho neohřály. Kagawa měl na pravé straně trochu prostoru, ale předkopl si balon příliš před sebe a Pavlenka byl v míče nejdříve.

54

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Zlatko Junuzović, přichází Jerôme Gondorf.

53

André Schürlle výrazně pozvedl aktivitu Dortmundu směrem dopředu. Po nepovedeném centru se nakonec Schürlle odhodlal ke střele a Pavlenka musel položit své tělo na ledový trávník. Junuzovič má problémy s pravou nohou a nevypadá to s ním vůbec dobře.

52

Brémy se pokoušejí uklidnit situaci. Dlouhý nákop měl najít na středu trávníku stojícího Kainze. Ten ale balon nezpracoval ideálně a tak se mohou dát do útočení znovu hráči Dortmundu.

50

Junuzovič získal balon ve středu pole, poté si to sám namířil k brance domácího týmu. Augustinsson podpořil svého kapitána, ale ve skluzu nevybojoval ani rohový kop. Sokratis předvedl velmi riskantní skluz, ale nakonec velmi účinný.

49

Schürlle centroval z pravé strany, následně se natahoval po hlavičce Aubameyang, ale hosté se stačili ubránit. Dortmund pokračoval v akci, další Schürlleho centr Pavlenka jen nadrazil, ale ofenzivní hráči domácího celku ve zmatku nedokázali dostat míč do sítě.

48

Následně rohový kop už byl pro českého brankáře klidnější. Míč se k němu snesl velmi lehce a Pavlenka si tak podržel balon v rukavicích. Brémy mohou na okamžik dostat hru od svého vápna.

47

Stejně jako do první půle, tak i nyní začíná aktivněji Dortmund. Šindži Kagawa vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a Pavlenka musel předvést zákrok, kterým vyrazil míč nad břevno své branky.

46

Hru Dortmundu přicházejí pozvednout André Schürlle s Nuri Sahin. Do zápasu již nezasáhnou Jarmolenko a Guerreiro.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Hráči Dortmundu jsou vypískáni při odchodu do šaten.

Dortmund dlouho držel míč pod kontrolou, ale poté přišla akce Maxe Kruseho, který uvolnil přesným pasem na pravou stranu Maximiliana Eggesteina. Jednadvacetiletý záložník Brém si udělal kličkou k ose trávníku místo pro střelu a pokusem ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Od té doby se hra vyrovnala, ale přece jen se domácí drželi více i balonu. Jiří Pavlenka však závažnější nepříjemnosti řešit nemusel. Také Theodor Gebre Selassie hraje povedený zápas, když dělá velké problémy Marcelu Schmelzerovi svou útočnou aktivitou.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Šindži Kagawa se prezentoval prudkým pasem na Aubameyanga, ale ani takový rychlík jako hráč z Gabonu nezastavil míč na hrací ploše. Výkon Dortmundu se nezamlouvá ani domácím fanouškům a z tribun se ozývá pískot.

44

Minutu před pauzou se zjevil u balonu domácí Mahmoud Dahoud. Fotbalista ze Sýrie však předvedl další nepřesný pas na Kagawu a musel se rychle vracet do obrany. Kruse si ale neporadil se zpracováním a Subotič byl na místě.

43

Další postupná akce Dortmundu, která končí neúspěchem. Aubamaeyang byl nachytán v ofsajdovém postavení a tak se nemohl hrát osamocen na branku Jiřího Pavlenky.

42

Brémy se dostaly opět po čase k balonu a na útočnou polovinu. Theodor Gebre Selassie měl před sebou prostor pro průnik kolem Schmelzera, ale na kapitána Dortmundu si nepřišel.

41

Schmelzer kombinoval na pravé straně s Pulisicem. Následně se dostal k balonu těsně před vápnem Andrij Jarmolenko, ale střele z kroku Pavlenku nevystrašila. Český brankář mohl pustit míč vedle své levé tyče.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Dortmund drží více balon u kopaček, ale Brémy jsou produktivnější směrem dopředu. Každá ztráta balonu je pro domácí hrozbou.

39

Domácímu favoritovi se nedaří přechod z vlastní poloviny na tu útočnou. Teď to zkoušel na pravém kraji hrající Schmelzer, ale ani tak zkušený hrát také krajní obránce Dortmundu se dál než několik metrů za půlící lajnu nedostal.

38

Dortmund dokázal vykombinovat přehuštěný prostor ve středu pole. Aubameyang si našel místo na pravém kraji, jeho prudký centr do vápna byl zblokován a následnou situaci vyřešil z pohledu Brém Veljkovič.

37

Pulisic nezpracoval prudkou přihrávku Guerreira. Následně si pomohl při agresivním napadání faulem a tak může Jiří Pavlenka rozehrát útok Brém dlouhým výkopem.

36

Marcel Schmelzer měl prostor ve středu pole, následně si udělal několik rychlých kroků směrem k Pavlenkovi, ale hosté zavřeli prostor před vápnem a nenechali domácího kapitána pálit.

35

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Fin Bartels, přichází Florian Kainz.

34

Nyní si zkomplikovali situaci nepřesnou rozehrávkou sami hráči Brém. Dahoud ale zisku míče vůbec nevyužil a raději čekal na postupnou rozehrávku. Na druhou stranu pádil po vypíchnutí přihrávky Kruse, ale míč letí po střele z úhlu jen nad branku.

33

Fin Bartels má problémy s levou nohou a musí se nechat za postranní lajnou ošetřovat. Hra mezitím pokračuje. Dortmund se ale ani proti deseti hráčům nemůže dostat do soustavnějšího tlaku.

31

Bartels si pomohl faulem u středové lajny a tím zastavil postupný útok Dortmundu. Domácí Sokratis se pokusil o rychlou rozehrávku, ale nikdo z jeho spoluhráči nebyl v dobrém postavení. Aubameyang číhal za obranou, ale míč se k němu nedostal.

30

Po půlhodině hry tak vede outsider dnešního střetnutí. Dortmund se bude snažit vyvinout tlak na branku českého brankáře. To se ale trápícímu se týmu zatím vůbec nedaří.

29

Aubameyang si šel do pokutového území pro pokutový kop, ale lehký dotek hlavní rozhodčí jako faul neposoudil. Brémy pokračují i po vstřelené brance v útočení.

27

27. Maximilian EGGESTEIN - 0:1

27

Werder právě vstřelil branku!
Dortmund diktoval pětadvacet minut tempo zápasu, ale Brémy jsou z první vážnější akce do vedení. Max Kruse si poradil na středu trávníku s Dahoudem, poté připravil centrem na pravý kraj místo MAXIMILIANOVI EGGESTEINOVI, který si zasekl balon do středu trávníku a střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Roman Bürki byl bez šance.

26

Augustinsson byl v souboji s Kagawou výrazně pozdě, přišlápl Japoncovi kopačku, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat dále. Brémy se najednou dostaly k balonu na levém kraji, ale Delaney společně s Augustinssonem vybojovali jen autové vhazování u rohového praporku.

25

Guerreiro měl na pravé straně prostor pro průnik do prostoru pro centr. Nakonec se mu podařilo dostat míč až do vápna, ale tam prohrál hlavičkový souboj Pulisic i Aubameyang.

24

Parádní akce Brém. Subašič zaváhal při obranné hlavičce, tím připravil střeleckou pozici pro kapitána hostujícího týmu Zlatka Junuzoviče, ale Rakušan přestřelil tvrdou střelou.

23

Po dlouhé době se dostali k balonu také hostující hráči. Augustinsson si udělal trochu prostoru na levém kraji, ale Bartra se stačil včas vrátit a akci přerušil.

22

Marc Bartra musel počkat s autovým vhazováním, než se odklidí z trávníku druhý balon. Následně hledal dlouhým hodem Aubameyanga, ale ten nepřetlačil Moisandera v pokutovém území.

21

Dortmund začíná potvrzovat roli favorita. Hostující celek se nemůže dostat k balonu, postupný útok domácích vždy ale končí ještě v dostatečné vzdálenosti od branky Jiřího Pavlenky.

20

Aubameyang se proti Augustinssonovi neprosadil. Hostující hráč musel ale poslat míč jen za postranní lajnu. Ani po vhazování se domácí do blízkosti vápna nedostali.

19

Další akci Dortmundu založil Sokratis. Řecký stoper německého týmu uvolnil na pravé straně Jarmolenka, ale ten byl ihned napadán hned dvěma hráči Brém.

18

Brémy se po pravé straně neprosadily ani na útočnou polovinu. Naopak na druhé stran vybojoval lehce rohový kop Jarmolenko. Sám Ukrajinec se opřel do míče u rohového praporku. Veljkovič se dostal ve vápna nejvýše a odklidil balon z nebezpečné pozice.

17

Domácí celek je stále u balonu. Dahoud zkoušel opět kolmou přihrávku na Aubameyanga, ale Gaboňan reagoval až příliš pozdě a Pavlenka si situaci pohlídal ve středu svého vápna.

16

Dortmund znovu hraje po pravé straně. Jarmolenko si vyměnil balon s Kagavou, ale ukrajinsko-japonská spolupráce nikam nevedla. Bartra se dostal lehce k balonu, ale neměl komu nahrát a tak zvolil dlouho přihrávku až na svého brankáře.

15

Gebre Selassie skvěle napadal Guerreira. Ten byl ihned pod tlakem, ale poradil si přihrávkou na Schmelzera. Následně se provinil útočným faulem Bartels a domácí tak mohou rozehrát z klidové pozice.

14

Bürki musel zasahovat. Junuzovič měl před sebou volný prostor k úniku do vápna, ještě ale vylepšil pozici na Kruseho, který ale z otočky střelou do středu příliš domácího brankáře nezaskočil.

13

Brémy hrají zatím s favorizovaným Dortmundem vyrovnanou partii. Nyní to zkoušel na levém kraji Augustinsson, ale nezpracoval si míč ideálně do běhu a toho využil k obrannému zákroku Bartra.

11

Gebre Selassie se pustil do nerovného souboje se Schmelzerem. Zkušený obránce Dortmundu se ale dostal pod tlak a musel jen odkopnout balon za postranní lajnu. Brémy pokračovaly vhozením míče zpoza čáry. Sokratis se znovu v obraně vyznamenal.

10

První desetiminutovka nenabídla žádnou větší šanci. Nyní to zkoušel Dahoud, který vysouval do útoku Aubameyanga, ale příliš dlouho čekal s přihrávkou a mezitím se dostal dortmundský útočník do jasného ofsajdu a tak raději nechal míč Pavlenkovi.

9

Nebezpečná střela Junuzoviče. Po zisku míče v blízkosti pokutového území se opřel kapitán Brém do míče, ale jeho dělovka končí jen těsně nad břevnem Bürkiho brány.

8

Domácí si sami zavařili nepřesnou rozehrávkou. Subotič musel rychle ke Krusemu, aby se hostující útočník nedostal do pozice pro střelu. Osmadvacetiletý Srb to ale vyřešil skvěle a domácí mají míč znovu pod kontrolou.

7

Aubameyang si zpracoval na pravé straně dlouhý pas od Schmelzera. Následně mu ale pod nohy přišel jako na saních Augustinsson. Další rohový kop v krátkém čase ale dokázal Pavlenka s přehledem vyboxovat mimo vápno.

6

Pulisic si našel míč v rychlosti na levém kraji. Rychle se prohnal kolem Gebre Selassieho, ale jeho následný centr stačil zblokovat Veljkovič. Dortmund pokračoval rohovým kopem, který poslal do vápna Kagawa. Hosté se s přehledem ubránili.

5

Augustinsson se tentokrát snažil něco vymyslet na útočné polovině, ale průniková přihrávka na Junuzoviče neprošla. Následný protiútok domácích končí jen pasem k Pavelkovi.

4

Moisander si pomohl přihrávkou s Veljkovičem, poté přihrál na Gebse Selassieho, ale ten dopadl podobně jako před malou chvíli Kagawa. Andrij Jarmolenko chtěl individuálně proniknout do šestnáctky, ale přes Augustinssona nepřešel.

3

Borussia uklidňuje úvod zápasu postupným útokem na své polovině. Subotič si několikrát vyměnil balon se Sokratisem. Následně přišla přihrávka na pravou stranu, ale rozběhnutý Kagawa proti přesile neuspěl.

2

Brémy zůstávají na útočné polovině Augustinsson se tlačil z levé strany do vápna, ale také Marc Bartra byl připraven. Na druhou stranu si to namířil Aubameyang. Po Bartrově přihrávce do vápna musel hasit v šestnáctce situaci Veljkovič.

1

Hostující útočník Max Kruse rozehrál první poločas ze středového kruhu. Na pravé straně se ihned zapojil do útočení také Gebre Selassie, ale Marcel Schmelzer byl na svém místě včas.

1

Utkání právě začalo.
V dortmundském Signal Iduna Parku se již vše schyluje ke startu zápasu patnáctého kola. Trojice německých sudích v čele s Manuelem Gräfem přivádí na skvěle připravený trávník úvodní jedenáctky. V dresu Brém se objevují v základní sestavě také čeští reprezentanti Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Subotić, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – Kagawa, Dahoud, Guerreiro – Jarmolenko, Aubameyang, Pulisic.
Náhradníci: Weidenfeller – Isak, Şahin, Schürrle, Toprak, Weigl, Zagadou.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Delaney – Bartels, Junuzović (C), M. Kruse.
Náhradníci: Drobný – Bauer, Kainz, Gondorf, Hajrović, Sané, Belfodil.

Rozhodčí: Gräfe – Kempter, Sinn.
Posledních pět vzájemných zápasů

20.05. 2017 Dortmund – Brémy 4:3
21.01. 2017 Brémy – Dortmund 1:2
02.04. 2016 Dortmund – Brémy 3:2
31.10. 2015 Brémy – Dortmund 1:3
23.05. 2015 Dortmund – Brémy 3:2
Borussia Dortmund

V Dortmundu jsou z posledních sezon zvyklí na boj o trofeje, nebo alespoň nahánění mnichovského Bayernu. V loňském ročníku se však mezi dva giganty ještě vmáčkl tým Lipska a tak na Borussii zbyla až třetí příčka v konečné tabulce. V Lize mistrů si tým ze západu Německa došel "jen" pro čtvrtfinálové vyřazení od Monaka.

V novém ročníku se ale Dortmundu vůbec nedaří. V lize má více než dvě vstřelené branky na zápas, ale body se Borussii sbírat nedaří. V úvodních sedmi kolech ztratil Dortmund jen dva body za remízu ve Freiburgu, ale poté přišel zlom. Již sedm zápasů čeká na zisk tří bodů a tabulkou se postupně propadává až na aktuální šestou pozici.

Dortmund vyfasoval v Lize mistrů velmi nadupanou základní skupinu. Přece jen ale německý tým pomýšlet na jarního playoff. To se ale Borussii vůbec nepovedlo. V konkurenci Tottenhamu, Realu Madrid a APOELu německý celek nezvítězil, připsal si jen dva body za nerozhodné výsledky s kyperským týmem a na jaře tak bude pokračovat "jen" Evropskou ligou.
Werder Brémy

Brémy pokukovaly v minulé sezoně na příčky zaručující evropské poháry. Především tři závěrečné prohry po přestřelkách 3:4 s Kolínem nad Rýnem, 3:5 s Hoffenheimem a 3:4 s Dortmundem odsoudily Brémy na konečné osmé místo bez pohárové Evropy.

V nové sezoně Brémám nevychází téměř nic. Na první výhru čekala česká trojice v dresu Brém až do dvanáctého kole. V něm se Brémám podařilo přehrát vysoko 4:0 Hannover. Také před týdnem se Brémy prosadily ke třem bodům, v domácím prostředí vydřel Jiří Pavlenka společně s Theodorem Gebre Selassiem v základní sestavě výhru 1:0 proti Stuttgartu. Právě český reprezentační brankář Jiří Pavlenka patří k nejlépe hodnoceným hráčům na svém postu v celé Bundeslize. Brémám se však nedaří vůbec střelecky a tak to na lepší než předposlední místo v tabulce nestačí.
Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již patnáctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Dortmundu, který přivítá před domácím publikem Brémy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Borussia Dortmund – Werder Brémy

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 58. Aubameyang (Kagawa) – 27. M. Eggestein (M. Kruse), 65. Gebre Selassie (M. Kruse)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:6.

Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Subotić, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – Kagawa, Dahoud (82. Isak), Guerreiro (46. Şahin) – Jarmolenko (46. Schürrle), Aubameyang, Pulisic.
Náhradníci: Weidenfeller – Isak, Şahin, Schürrle, Toprak, Weigl, Zagadou.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Delaney – Bartels (35. Kainz, 84. Bauer), Junuzović (C) (54. Gondorf), M. Kruse.
Náhradníci: Drobný – Bauer, Kainz, Gondorf, Hajrović, Sané, Belfodil.

Rozhodčí: Gräfe – Kempter, Sinn