Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Sparta Rotterdam – SC Heerenveen

0:0

konec (0:0)

03.11.2017, 20:00 • Sparta Stadion Het Kasteel, Rotterdam • 11. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.14 3.46 2.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto nepříliš atraktivního utkání už je to vše, přeji Vám hezký zbytek pátečního večera. (21:59:43)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:4.
Hlavní rozhodčí naposledy foukl do píšťalky a ukončil dnešní fotbalové trápení, které si nezasloužilo skončit jinak než bezbrankovou remízou. Heerenveen ve druhém poločase nenavázal na slušný výkon z první půle a přizpůsobil se hře Sparty, která si vystačila se získaným bodem. Nezáživný průběh těsně před koncem oživilo až střídání Ragnara Acheho, jenž mohl krátce po příchodu rozhodnout, jenže hlavičku z rohového kopu z brankové čáry odvrátil Schaars.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Morten Thorsby spadl v pokutovém území, ale zákrok protihráče rozhodně nebyl na penaltu, což stejně viděli také arbitři, kteří za chvíli utkání ukončí.

90+3

Tým Heerenveenu si v těchto sekundách přece jenom vytvořil solidní územní převahu a trpělivě dobývá prostor před pokutovým územím soupeře.

90+2

Frederik Holst fauloval uprostřed hřiště a zřejmě si neodpustil nějakou poznámku k sudím, za což dostal žluté varování.

90+2

Ache sklepával míč do prostoru před pokutovým územím, ale tam byl pouze Schaars a bez rozmýšlení ho zakopl do bezpečí.

90+1

Menší zmatky před domácí brankou vyřešil za fotbalisty Sparty hlavní rozhodčí, který ve změti těl postřehl nějaký faul hráče v modrobílém.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou nastaveny další čtyři minuty!

90

Když se nedaří útočníkům, tak se do míče rozhodl z velké dálky prásknout hostující stoper Daniel Höegh, nicméně balón poslal vysoko nad a Kortsmit zasahovat nemusel.

89

Domácí se vrátili až k vlastnímu gólmanovi, kterému nesedla přihrávka po malé domů. Heerenveen zcela bez vlastní zásluhy získal aut v poměrně nebezpečné pozici.

88

Pokus o dlouhé vhazování se skutečně odehrál, ovšem obrana Heerenveenu byla připravená. Domácí po faulu Kika Pierieho ještě pokračují rozehrávkou z poloviny hřiště.

87

Naopak to jsou Rotterdamští, kteří můžou poslat dlouhý aut do pokutového území po další dobré práci od Ragnara Acheho.

86

Schaars se snažil vyburcovat své spoluhráče, aby také něco vymysleli v ofenzivě, jenže nic takového se nestalo.

85

85. Ragnar Ache (SPR)

85

Sparta rozehrávala rohový kop a z něj si vytvořila svou největší šanci v celém střetnutí! Goodwinův centr našel čerstvého Acheho a jeho hlavičku u pravé tyče vykpával z brankové čáry hostující kapitán Schaars!

84

Ache přišel na hřiště a hned pomohl získat rohový kop. právě po jeho sklepnutí jeden ze spoluhráčů střílel z devatenácti metrů a Hahn se musel dosti natáhnout, aby u pravé tyče vyškrábl míč mimo branku.

83

Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Deroy Duarte, přichází Ragnar Ache.

83

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Michel Vlap, přichází Morten Thorsby.

82

Michel Breuer parádně přečetl pohyb Veermana a zmařil jeho snahu dostat se za kolmou přihrávkou. Diváci tak dostali alespoň jeden důvod k potlesku.

81

Domácí malinko přeriskovali rozehrávku a nechybělo moc, aby se napadající hráči Heerenveenu utrhli do nějakého úniku.

80

Hra se konečně alespoň trochu rozhýbala. Hostujícím obráncům motal hlavy Robert Mühren, který se pokusil o střelu z hranice šestnáctky, ale míč se zastavil o předním clonícího soupeře.

79

Vypadá to, že oběma týmům remíza z dnešního zápasu vyhovuje. Sparťané už poněkolikáté rozehráli po faulu směrem k vlastní brance.

78

Ještě dříve, než Goodwinův centr dopadl na hlavu některého z hráčů, odpískal pan Manschot útočný faul.

77

Fanoušci se trochu probrali z letargie díky rohovému kopu. Ještě před rozehrávkou Goodwina si ale rozhodčí něco vyříká s Pieriem a Spieringsem.

76

Duarte posunul na Goodwina a toho zezadu poslal k zemi Marco Rojas, který po zásluze dostal žlutou kartu.

75

Jedna minuta střídá druhou a zničehonic do konce zápasu zbývá jen poslední čtvrthodinka. Doufejme, že se ještě dočkáme alespoň jedné zajímavější situace.

74

Henku Veermanovi chybělo pár decimetrů, aby nataženou nohou dosáhl na nákop od Kika Pierieho. Míč bohužel pro Heerenveen doskákal až k brankáři Kortsmitovi.

73

Hostům se úplně nevyplatila rozehrávka na krátko. Lepší by asi byl nákop do pokutového území, takto míč vybojoval tým z Rotterdamu.

72

Denzel Dumfries nabral rychlost na několika málo metrech a to zaskočilo Kennetha Dougalla, který za nepříliš velký faul inkasoval napomenutí žlutou kartou.

71

Sparta byla donucena útočit do zformované obrany Heerenveenu, která vystavila jednoho z domácích hráčů do ofsajdu.

70

Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Nicholas Marfelt, přichází Sherel Floranus.

69

Rotterdamští se nevykombinovali z pozic u vlastního vápna a toho se snažil využít Martin Ödegaard, jehož sražený pokus z osmnácti metrů ale doplachtil jen do rukavic čekajícího Kortsmita.

68

Hosté se na pár desítek sekund usadili na útočné polovině. Vše ale skončilo nepřesnou přihrávkou do pravé strany, kde míč získal Marfelt.

67

Veerman se důrazně dral za míčem na levém křídle. Spartě výrazně usnadnil život hlavní sudí, který odpískal jeho faul na Frederika Holsta.

66

Warneru Hahnovi úplně nesedl výkop, kterým nasměroval míč k hlavní tribuně. Domácí toho ale nevyužili a po autu Holsta se sami vyhnali mimo výseč.

65

Ödegaard s Vlapem táhli snad první přímočařejší útočnou akci po změně stran, jenomže druhý z nich byl čistě zastaven ještě před pokutovým územím. Střet s Holstem se ale určitě dal pískat.

64

Pravděpodobně Deroy Duarte dokonce zkusil vystřelit, ale zpoza šestnáctky nemířil vůbec přesně. Na druhé straně Kortsmit dobře přečetl hru a byl u nákopu z hostující obrany jako první.

63

Kobajaši s Rojasem dvakrát za sebou zbytečně přišli o míč na obranné třetině hřiště. Goodwin poté neodcentroval, ale domácí mohou aspoň vhazovat.

62

Kik Pierie ve vzduchu fauloval Spieringse a ukončil hostující ofenzivu, která přinesla jen odvrácený nákop k pokutovému území.

61

Stále čekáme na nějaký první zajímavější moment v probíhající druhé půli. Na tvářích některých fanoušků už jde vidět jistá znuděnost.

60

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Nemanja Mihajlović, přichází Marco Rojas.

59

Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Loris Brogno, přichází Craig Goodwin.

58

Po faulu nedaleko od velkého vápna domácí dostali výhodu standardní situace z levé strany, ovšem centr putoval do prostoru nikoho a zaplul mimo hřiště.

57

Duarte s trochou štěstí dostal míč na levý konec pokutového území, odkud bez přípravy centroval Marfelt, ale znovu objevil jen nohy členů heerenveenské obrany.

56

Frederik Holst vhodil míč až do vápna, kde si kvarteto obránců Heerenveenu ale poradilo a nenechalo dojít situaci až k nějakému náznaku šance.

55

Pierieho přihrávku podél postranní čáry domácí vystihli, ale sami daleko nedošli kvůli odpískanému faulu střídajícího Veermana.

54

Oba týmy se teď často střídají v držení míče. Nicméně se tak děje okolo půlící čáry, a tak mohou být oba gólmani zcela v klidu.

53

Heerenveen se vrátil s míčem až k brankáři Hahnovi, který s rozehrávkou rozhodně nepospíchá...

52

Také úvod druhého poločasu přináší poklidný průběh hry s minimem vzrušení. Není se tak co divit, že na zaplněném stadionu panuje ponurá atmosféra.

50

Zápěstí Michela Vlapa rozhodně není v pořádku. Uvidíme, zda alespoň dočasně pomůže provizorní fixace, jež zabrala nějakou minutu a půl.

49

Michel Vlap po vlastním nedovoleném zákroku nepříjemně dopadl na levou ruku, kterou se snaží členové hostujícího realizačního týmu dát do takového stavu, aby záložník mohl pokračovat.

48

Těžko říct, zda Mihajlović z nulového úhlu přihrával či střílel, tak jako tak míč skončil v autu a po vhazování Dumfriese ho Heerenveen rychle ztratil.

47

Nově příchozí útočník Veerman se uvedl faulem při hlavičkovém souboji, kdy si mimo rámec pravidel pravidel počínal na úkor Sandera Fischera.

46

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Reza Ghoochanneijhad, přichází Henk Veerman.

46

Začal druhý poločas.
Předehrávka jedenáctého kola Eredivisie začala v poklidném tempu a trvalo dobrou půlhodinu, než Heerenveen začal produkovat nějaké ty zakončení. Kortsmit Spartu dvakrát podržel vynikajícími reflexivními zákroky, když nejprve vychytal Vlapa a o pár minut později také hlavičkujícího Daniela Höegha. Domácí nic podobného nevymysleli, pár míčů do vápna sice poslali, ale defenzivu Heerenveenu v nedbalkách zatím nenachytali.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

V jediné nastavené minutě vyfasoval první žlutou kartu Nemanja Mihajlović, který šel uprostřed hřiště až moc agresivně do Frederika Holsta.

45

Vlap se dobře zorientoval na malém prostoru a sklepl míč do běhu Ghoochanneijhada, který však byl čistě odstaven a Kortsmit celou situaci vyřešil rutinním zákrokem.

44

Po útočném faulu Heerenveenu zvolila Sparta konstruktivní rozehrávku z vlastní poloviny. Hosté však začali napadat a balón zase získali.

43

Domácí rychle přenesli hru na levou stranu, odkud centroval Marfelt, ale Robert Mühren na jeho pas o centimetry nedosáhl. Je z toho pouze odkop Warnera Hahna.

42

Norský šikula Martin Ödegaard to vzal znovu na sebe, jenže při kličkované z pravého křídla do pokutového území o balón přišel.

41

Hosté v těchto minutách na hrací ploše dominují a tlačí se za prvním gólem. Hráči Sparty naopak ženou čas kupředu, aby jim mohla pomoct blížící se poločasová přestávka.

40

Už se znovu pokračuje. Domácí se snažili probít po pravém křídle, avšak poněkolikáté je zastavil odmávaný ofsajd.

39

Hra je na pár desítek sekund přerušena kvůli Ghoochanneijhadovi, který zůstal ležet na hrací ploše a potřebuje ošetření.

38

Ödegaard si na pravé straně povodil dva obránce a vběhl do vápna. Jeho střílený pas domácí odvrátili na kraj šestnáctky, odkud vystřelil Schaars, ale trefil jen vlastního spoluhráče Ghoochanneijhada, který už se nestihl srovnat k zakončeníz bezprostřední blízkosti.

36

Roh se konal i na druhé straně, jenže nebyl rozehraný vůbec dobře a Ödegaard spěchal do protiútoku, jenž Rotterdamští zuby nehty zastavili odkopem do autu.

35

35. Daniel Höegh (HEE)

35

Zásluhou Mihajloviće kopal Heerenveen další rohový kop, který propadl k vzdálenější tyči na hlavu Höegha, jehož Kortsmit díky vynikajícímu postřehu opět vychytal!

34

Duarte zabojoval ve středu hřiště a umožnil domácím odcentrovat z levé strany. Hahn balón jenom prodloužil do opačné strany, leč zpětný centr do ohně sebrali hostující obránci.

33

Z rohového kopu už Heerenveen nic dalšího nevymyslel, celá situace skončila ofsajdem Rezy Ghoochanneijhada.

32

32. Michel Vlap (HEE)

32

Doposavad největší šance zápasu! Skóre však zůstává neměnné, neboť Vlapovu dobrou střelu z delší vzdálenosti Kortsmit reflexivním zákrokem vytěsnil nad břevno!

31

Zanusi nahrál do pokutového území a našel v něm Stijna Spieringse, který byl důrazným zákrokem odzbrojený a marně si žádal odpískání pokutového kopu.

30

Je za námi úvodní půlhodina, ve které jsme se žádného ofenzivního fotbalu nedočkali. O něco aktivnější jsou prozatím hosté, ovšem jejich dvě zakončení moc nebezpečné nebyly.

29

Sparta se přesto daleko nedostala, Brogno byl u míče později než hostující hráč a toho nedovoleným zákrokem poslal na trávník.

28

Rotterdamští rozvážně kombinovali na vlastní polovině a u půlící čáry s problémy vybojovali alespoň aut, který provede Nicholas Marfelt.

27

Holst jenom stínoval hráče s balónem, který přes něj odcentroval z levého konce pokutového území, nicméně Mihajlović nenašel nikoho v modrobílém.

25

Domácí roh byl hodně přetažený a skončil až na pravé straně, kde ho jeden z hráčů chtěl ještě jednou odcentrovat, ale zamířil přitom do zámezí.

23

Také domácí získali díky hezké kombinaci na jeden dotek rohový kop. Centrovaný míč poslal do autu Nicolai Naess.

22

Dumfriesův přízemní pas do ohně neměl moc dobré parametry a skončil jen na domácích kopačkách, které dostaly míč aspoň k půlící čáře.

21

Heerenveen se díky několika standardním situacím dostal do výrazné převahy, nicméně ani další dva rohy mu žádnou větší příležitost nepřinesly.

20

Jeden z hostů dobře kroutil balón přímo do branky a Sparta měla co dělat, aby ho dostala z malého vápna do bezpečí. Celá situace se bude ještě jednou opakovat.

19

19. Nemanja Mihajlović (HEE)

19

Nemanja Mihajlović dobře načasoval svůj náběh za nákopem z poloviny hřiště. Jeden z obránců se však stihl vrátit a srazil jeho pokus mimo tři tyče.

18

Centrovaný balón z levé strany ale skončil jen na čele dobře postaveného obránce Sparty, která se pohodlně ubránila.

17

Na druhé straně fauloval Kik Pierie, jenže domácí po rozehrávce z hloubi pole zbytečně přišli o míč a museli se rychle vracet s Vlapem, jenž pro hosty vybojoval premiérový roh.

16

Mihajlovićova přihrávka neoslovila žádného z hostujících útočníků. Míč skončil za koncovou čarou a zpět do hry ho uvede Roy Kortsmit.

15

Domácí se dvakrát prokombinovali až k hranici pokutového území, ale až do zakončení se neprobojovali. Třetí pokus se již nekonal kvůli útočnému faulu.

13

Opět v akci Ghoochanneijhad, jehož přízemní pas skrz velké vápno skončil až u Stijna Spieringse, ale jeho křižná střela z pravé strany prosvištěla hodně vedle vzdálenější tyče.

12

Marfelt zezadu narazil do Ghoochanneijhada, který se metr před šestnáctkou svalil na trávník, ale hlavní sudí zůstal v klidu.

11

Ghoochanneijhadova přihrávka za obrannou linii Sparty neprošla. Pierie vzápětí ještě vhazovat nedaleko od vápna, ale jeho spoluhráči znovu nic nevymysleli.

10

Frederik Holst u pravé postranní čáry nedosáhl na těžkou přihrávku, která prosvištěla do zámezí. Následuje Pierieho vhazování.

9

Vzájemnou hlavičkovanou přerušil ofsajd, ve kterém pomezní arbitr viděl Lorise Brogna.

8

Byla to pozice spíše pro centr, který před Hahna také přiletěl, ale u balónu byli jako první obránci Heerenveenu.

7

Nicolai Naess neohrabaně vletěl do protihráče s míčem a daroval tím domácímu mužstvu standardní situaci třiatřicet metrů od branky.

6

Také hráči se srdíčky na dresu si pomohli faulem a z obranné poloviny rozehrávají fotbalisté Sparty.

5

Fischerův faul na Ödegaarda si zasloužil rázné vysvětlení od hlavního rozhodčího. V případě dalšího zákroku už obránce Rotterdamu uvidí žlutou kartu.

4

Jen co se hosté trochu odhodlali k postupu vpřed, tak musí odevzdat balón kvůli ofsajdu Nemanji Mihajloviće.

3

Zatím se hraje v poklidném duchu na polovině Heerenveenu, kde hosté drží míč a nikam se bezhlavě neženou.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenobílých, zatímco hosté v modrobílých dresech.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Sparta Rotterdam: Kortsmit – Holst, Breuer, Fischer, Marfelt – Duarte, Sanusi, Dougall, Brogno – Spierings, Mühren.
Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Verhaar, Alhaft, Floranus, Proschwitz, Ache, Chabot, Bambock, Goodwin, Dobson.

SC Heerenveen: Hahn – Dumfries, Höegh, Naess, Pierie – Kobajaši, Schaars, Vlap, Ödegaard – Ghoochanneijhad, Mihajlović.
Náhradníci: van der Steen, Bekkema – van Amersfoort, Woudenberg, Schmidt, Veerman, Bruijn, Rojas, Thorsby.

Rozhodčí: Manschot – Stirjker, Bexkens.
Vzájemné zápasy

04.04.2017 Heerenveen – Sparta 3:0
04.11.2016 Sparta – Heerenveen 3:1
03.04.2010 Heerenveen – Sparta 4:1
27.09.2009 Sparta – Heerenveen 0:2
14.03.2009 Heerenveen – Sparta 5:1.
SC Heerenveen

Heerenveen nakročil do stávající sezóny pravou nohou, když v prvních šesti kolech čtyřikrát zvítězil a dvakrát remizoval. V říjnu se tomuto celku ale vůbec nedařilo, což odstartovala prohra 0:4 s Heerenveenem. Následovaly další vysoké porážky s Utrechtem a Vitesse a nakonec i domácí výsledek 1:2 s Alkmaarem. Tyto čtyři prohry v řadě Heerenveen poslaly mimo pohárové pozice na deváté místo.
Sparta Rotterdam

Domácí tým nezačal novou sezónu špatně, nejprve sice prohrál ve Venlu, ale poté bral po bodu s Zwolle a Bredou a desátého září doma porazil 1:0 Twente. Na další tříbodový zisk ale Sparta čekala až do posledního víkendu, kdy doma porazila 2:1 Groningen a vymanila se ze sestupových pozic na patnácté místo, z něhož ztrácí tři body na dvanácté Venlo a jedenáctý Heracles.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jedenáctého kola nizozemské Eredivisie. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Spartou Rotterdam a Heerenveenem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Sparta Rotterdam – SC Heerenveen

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   72. Dougall (SPR), 90+2. Holst (SPR) – 45+1. Mihajlović (HEE), 76. Rojas (HEE)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:4.

Sparta Rotterdam: Kortsmit – Holst, Breuer, Fischer, Marfelt (70. Floranus) – Duarte (83. Ache), Sanusi, Dougall, Brogno (59. Goodwin) – Spierings, Mühren.
Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Verhaar, Alhaft, Floranus, Proschwitz, Ache, Chabot, Bambock, Goodwin, Dobson.

SC Heerenveen: Hahn – Dumfries, Höegh, Naess, Pierie – Kobajaši, Schaars, Vlap (83. Thorsby), Ödegaard – Ghoochanneijhad (46. Veerman), Mihajlović (60. Rojas).
Náhradníci: van der Steen, Bekkema – van Amersfoort, Woudenberg, Schmidt, Veerman, Bruijn, Rojas, Thorsby.

Rozhodčí: Manschot – Stirjker, Bexkens

Diváci: 10 231