Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – West Bromwich Albion

2:0

konec (1:0)

25.09.2017, 21:00 • Emirates Stadium, London • 6. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.32 5.67 10.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:52:09)
Držení míče: 69 % : 31 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:17.
Je konec! Arsenal si pohlídal náskok z prvního poločasu a v tom druhém přidal další branku. Pro Gunners se jedná o velmi cenné tři body, neboť v opačném případě by situace začínala být opravdu až příliš kritická.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Ainsley Maitland-Niles.

90+2

Utkání se spíš už jen dohrává, o vítězi už je rozhodnuto. Arsenal navíc usiluje o třetí branku...

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

88

Na Elnenyho nadýchaný centr si naskočil pouze osamocený Dawson, jenž hlavou odpravil balón až na druhou stranu obranné zóny.

87

Poslední minutky poukázaly na fotbalovou podívanou uprostřed hrací plochy, kde se svádělo hned několik osobních soubojů.

86

Gunnes zahrávali hned dva rohové kopy, nebezpečný byl zejména ten první, neboť se Bellerín dostal k táhlé střele, která vystrašila Fostera.

85

Elneny dnes hraje velmi dobré utkání. Egyptský středopolař vybojoval další rohový kop, tentokráte to bude z pravé strany.

84

Utkání se nám navíc dostalo do závěrečné desetiminutovky, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Minimálně tomu napovídá předváděna hra Albionu.

83

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Mesut Özil.

83

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Olivier Giroud.

82

Tak tady měla jednoznačně přijít druhá žlutá. Dawson zezadu sestřelil Alexise, jenomže druhý žlutý kartónek nepřijde.

81

Monreal se jako uragán vřítil do šestnáctky, kde byl na poslední chvíli čistě odzbrojen. Posléze pálil Alexis pouze doprostřed branky.

80

Tato akce měla jepičí život, stejně tak tomu bylo i na druhé straně, kde se Ramsey neprosmýkl kolem dvojice protihráčů.

79

Hosté jsou i nadále u míče, nicméně stále daleko od Čechovy branky. Nyní to zkouší středem hřiště Barry ve spolupráci s Krychowiakem.

75

Svojí připravenost musel prokázat Petr Čech, do jehož území směřoval prudký centr. Český brankář neměl s touto rutinní záležitostí žádné problémy.

74

Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Allan Nyom, přichází Matt Phillips.

73

West Brom se usídlil na útočné polovině, krátké přihrávky ale nejsou zrovna tím nejlepším řešením. Jedna z přihrávek byla navíc zablokována do zámezí.

72

Hosté zahrávali rohový kop z pravé strany. Balón mířil na zadní tyč na Dawsona, před kterým včas zasáhl Koscielny. Hosté navíc chystají poslední střídání.

71

Na druhé straně se snad k prvnímu dotyku s míčem dostal Rondón. Nový muž v útoku Albionu si s ním zrovna moc nepotykal.

70

Lacazette málem zkompletoval hattrick! Dnes již dvougólový střelec ideálně zpracoval padající balón, následně obešel Fostera, jenomže z úhlu poslal balón jen vysoko nad.

69

Lacazette rozjížděl další slibně vypadající akci svého celku. Francouzský kanonýr nejednal zrovna dobře, neboť Sánchez obdržel přihrávku na paty.

68

Nyní jsou Baggies ještě v horší situaci, než ve které byli před pár minutami. Navíc do konce utkání zbývá necelých dvacet minut, což není na dvě branky příliš času.

67

67. Alexandre LACAZETTE - 2:0

67

Arsenal právě vstřelil branku!
K exekuci pokutového kopu se postavil ALEXANDRE LACAZETTE, který náramně přesnou střelou k tyči poslal svůj celek do dvoubrankového vedení.

67

Žlutou kartu dostává Allan Nyom (West Bromwich Albion).

67

Je tu pokutový kop pro Arsenal!

66

Logicky tak následoval rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Do pokutového území přeci jenom přiletěl centr, který byl odvrácen.

65

Na hrací ploše se neděje nic převratného. Gunners stále tlačí svého protivníka k jeho vlastní šestnáctce, Bellerínův pokus o centr byl sražen.

64

Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Hal Robson-Kanu, přichází José Salomón Rondón.

63

Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Jake Livermore, přichází James Morrison.

61

Také West Browmich měl možnost standardní situace. Krychowiakův nákop se stal snadnou kořistí Petra Čecha, jenž balón vyboxoval ven ze šestnáctky.

60

Hra je hodně často kouskována, což dokonale předvedl Hegazy. Egypťan ve službách Albionu se loktem opřel o Alexise.

59

Arsenal se probojoval ke standardce poblíž rohovému praporku. Centr si přichystal opět Sánchez, tentokráte ovšem hodně špatný.

58

Monreal byl rukou zasažen do oblasti hlavy a hlavní arbitr pochopitelně píská. Nedovoleným zákrokem se prezentoval Rodriguez.

57

Zajímavá rozehrávka. Alexis si dal krátký rozběh, načež nalezl přesně Mustafiho. Německý obránce zakončoval kostrbatě pouze do rukavic Fostera.

56

Žlutou kartu dostává Grzegorz Krychowiak (West Bromwich Albion).

55

Druhý poločas pokračuje v podobném duchu, jako ten první. Arsenal je směrem dopředu hodně aktivní, navíc Monreal před malým momentem vybojoval rohový kop.

54

Další skvostná akce Gunners! Kolašinac se jako trank prodral až k šestnáctce, odkud nahrál Elnenymu. Domácí středpolař si všiml lépe postaveného Lacazetta, jehož střela z dobré pozice byla sražena nad branku.

53

Evans si hodně zahrával ve vlastním pokutovém území, celou situaci ale nakonec zvládl na jedničku. Nyomův nákop byl posléze sražen.

52

Lacazette roztáhl hru na pravou stranu na Bellerína. Pravý bek domácích okamžitě vyslal přízemní příhrávku, která pouze prosvištěla šestnáctkou.

51

Evans chtěl vyvézt balónu, což se mu zprvu podařilo. Následovala nevýrazná přihrávka na spoluhráče, která se nesetkal s přesnou realizací.

50

Velmi dobrý obranný zákrok předvedl Monreal, jenž luxusně čistým skluzem připravil Livermorea o balón. Arsenal se okamžitě řítí na druhou stranu.

49

Žlutou kartu dostává Craig Dawson (West Bromwich Albion).

48

Úvodní nákop mířil do země nikoho, pro míč si seběhl pouze bývalý český reprezentační brankář, který ho následně odkopne na druhou stranu.

47

Odstartoval nám druhý poločas, rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté, jenž mají před sebou jednobrankové manko.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Arsenalu, kteří po brance Lacazetta vedou těsně 1-0. Nutno dodat, že i West Bromwich měl své šance, o ty největší se postaral Rodriguez, jenž ani jednou nezamířil přesně.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

43

Žlutou kartu dostává Alexis Sánchez (Arsenal FC).

42

Domácí si skutečně zahrávají! Z pravé strany přiletěl slušný centr, na který jen o malý vlásek nedosáhl Robson-Kanu.

41

Elneny se nechal hloupě obrat o balón, který převzal již zmiňovaný Rodriguez, jenž táhlou střelou mířil kousek vedle tyče. Čech nemusel vůbec zasahovat.

40

40. Rodriguez pálil vedle branky.

40

Monreal, zachránce! Baggies to udělali velmi dobře, Krychowiak centroval na vzdálenější tyč přesně na hlavu Rodrigueze, jehož hlavičku vykopl z brankové čáry právě španělský obránce.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá maximálně s jednominutovým nastavením.

38

Už takový klasický scénář. Z přímého kopu opět pálil Sánchez, který nemířil zle ani napotřetí. Výsledkem je technická střela zhruba půl metru vedle branky.

37

Nejaktivnější hráč domácích Alexis Sánchez vyslal přihrávku na Lacazetta, který obešel Evanse a následně spadl na zem.

36

Po Xhakově exekuci rohového kopu se v pokutovém území poroučel k zemi Sánchez. Hlavní sudí jen mávl rukou a bude se pokračovat ve hře.

35

Žlutou kartu dostává Jonny Evans (West Bromwich Albion).

35

Opět brilantní myšlení Chilana! Sánchez načasoval lukrativní přihrávku na Ramseyho, který s trochou štěstí obešel Fostera, jenomže v těžkém úhlu centroval pouze do rukavic anglického strážce tyčí.

34

Už, už to vypadalo, že se Elneny odhodlá ke střele z větší vzdálenosti, nakonec si to domácí středopolař rozmyslel a raději posunul balón vedle stojícímu Alexisovi.

33

West Brom velmi dobře funguje kolem své šestnáctky. Hostující hráči nedávají soupeři absolutně žádný prostor na kombinaci.

32

Robson-Kanu byla nakonec tím posledním, kdo se dotkl balónu. Znuděný Petr Čech se tak probudí ze zimního spánku, bude totiž vykopávat.

31

Baggies si po delším časovém úseku také užili kulatého nesmyslu. Rodriguez si svojí aktivitou řekl o autové vhazování.

30

Arsenal se dopustil laciné ztráty balónu, ještě lacinější se ale dopustil Krychowiak. Domácí se řítili do rychlého protiútoku, který pokazil Alexis nepřesnou přihrávkou.

29

Sympatická akce! Aktivní Alexis píchl do balónu mezi dvojici protihráčů přesně na Monreala, který byl na poslední chvíli čistě zastaven Nyomem.

28

Ramsey dribloval s míčem až na hranici šestnáctky, odkud posouval balón na rozeběhnutého Sáncheze. Před chilským křídelníkem skvěle zasáhl Dawson.

27

Velmi dobře vystoupil ze svého výchozího postavení Gibbs, který dokázal alespoň vypíchnout balón před Bellerínem. Autové vhazování pro Gunners.

26

Hra se nám ale trochu znepřesnila. Sledujeme pasáž hry, kdy ani jeden z týmů není schopný kloudnější kombinace.

25

I po úvodní brance jsou fotbalisté Arsenalu aktivnějším celkem. Ojedinělou akcí to zkoušeli hosté, kteří nepochodili ze zpracováním neposedného balónu.

21

Na úvodní branku dnešního střetnutí jsme tak nemuseli dlouho čekat. Domácí těžili z výrazné aktivity, kterou dokázal zužitkovat Lacazette.

20

20. Alexandre LACAZETTE - 1:0

20

Arsenal právě vstřelil branku!
Tak teď už se domácí dostávají do vedení! Míč si opět postavil Sánchez, jenž náramnou střelou trefil pouze horní konstrukci. Od ní se balón odrazil na hlavu ALEXANDRA LACAZETTA, který se zblízka už nemýlil.

20

Bellerín kombinoval u pravé postranní čáry s Lacazettem. Druhý jmenovaný nenarazil míč přesně, posléze byl Elneny faulován kousek před šestnáctkou. Pokus číslo dva pro Arsenal.

19

O územní převaze Gunners napovídá také statistické vyjádření držení míče. To říká, že celek z Londýna má míč na kopačkách jednaosmdesát procent času.

18

West Brom ale z následného autového vhazování vůbec nic nevytěžil. Po několika hlavičkách usedl balón na hlavu Rodrigueze, jenž prodlužoval do země nikoho.

17

Obranné povinnosti si splnil Kolašinac, jenž za svá záda nepustil urostlého Nyoma. Domácí si míče moc neužili, Mustafi se totiž prezentoval nepřesným přenesením hry.

16

Po Fosterově výkopu uspěl v hlavičkovém souboji Mustafi, posléze se po teči jednoho z hostů dostal balón až za autovou čáru.

15

V rychlostním souboji Ramsey – Evans, byl u míče jako první zadák West Bromwiche, který nezáviděníhodnou situaci vyřešil ve spolupráci s Fosterem.

14

Na druhé straně pohotově pálil bývalý hráč Arsenalu Kieran Gibbs. Levý obránce se dostal k odraženému míči kousek za šestnáctkou a svojí následnou střelu poslal vysoko nad branku.

13

Elneny nalezl náramným pasem naběhnuvšího Bellerína, který z první cpal balón před branku. Tam byl jako první Ramsey, jenž v jemném záklonu hlavičkoval kousek vedle.

12

S míčem se po delší době potkal také Petr Čech, který nic nevymýšlel a raději přihrál balón volnému Monrealovi.

11

Kousek za středovým kruhem byl k zemskému povrchu poslán Alexis Sánchez. Arsenal na nič nečekal a okamžitě rozehrál nabízenou standardku.

10

Předchozí akce dokonale prezentovala to, na co bude chtít celek z Albionu v dnešním utkání sázet. Tedy zisk míče a rychlý přechod do útoku.

9

9. Obrovská šance Albionu.

9

To jsou věci! Rodriguez byl dle mého jasně faulován v pokutovém území. Hostující forvard po pádu opět vstal ze země a přízemní střelou orazítkoval vzdálenější tyč.

8

West Bromwich je v úvodu utkání absolutně bez kontaktu s balónem. Londýňané diktují tempo utkání, nyní je míč na pravé straně.

7

7. Alexis o kousek minul.

7

Odpovědnost na sebe vzal sám faulovaný, tedy Sánchez. Jeho náramný obstřel mířil na brankářovu stranu a branku minul jen o několik čísel.

6

Domácí začali opravdu hodně aktivně, což potvrdil Sánchez, jenž se svalil kousek za pokutovým územím k zemi. Přímý kop z ideální pozice.

5

Úvodní rohový kop byl v poklidu odvrácen. Akce ještě pokračovala po pravé straně, kde se Kolašinacův centr nesetkal s úspěšnou realizací.

4

Monreal velmi dobře načasoval centr na Sáncheze, který si ideálně zpracoval míč, jenomže posléze mu do driblinku hrábl jeden z protihráčů – roh.

3

Arsenal započal dnešní utkání klasickou rozvážnou kombinací od svých zadáků, následně Livermore zablokoval za postranní čáru pokus o přenesení hry.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Bellerín, Xhaka, Elneny, Kolašinac – Ramsey, Alexis Sánchez – A. Lacazette.
Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Walcott, Wilshere, Özil, Giroud, Maitland-Niles.

West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans – Nyom, Livermore, Krychowiak, Barry (C), Gibbs – Jay Rodriguez, Robson-Kanu.
Náhradníci: Myhill – Rondón, Yacob, Phillips, McClean, J. Morrison, Brunt..
West Bromwich Albion

O něco lépe ja na tom hostující celek z Albionu, kterému momentálně patří pozice v přesné polovině tabulky. West Bromwich se může chlubit slušnou defenzivní činností, naopak trochu to skřípe v útočné vazbě. Výsledkem je tedy nerozhodné skóre 4:4, přičemž West Brom dokázal získat už tři čistá konta. Baggies nevyhráli poslední tři střetnutí a taktéž v týdnu vypadli z ligového poháru proti Citizens.
Arsenal FC

Londýnský Arsenal neprožívá vůbec ideální vstup do letošního ročníku. Není se čemu divit, svěřenci Arsène Wengera momentálně okupují až dvanáctou příčku, navíc na vedoucí Manchester City schází propastných devět bodů. Gunners tak potřebují výrazně zabrat, marně se zatím čeká na gólový přisun od Alexise Sáncheze, hodně za očekáváním jsou také výkony Mesuta Özila. Arsenal trápí také střelecká potence, neboť z posledních čtyřech utkání vstřelil pouze tři branky.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi Arsenal FC a West Bromwich Albion.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Arsenal FC – West Bromwich Albion

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 20. A. Lacazette, 67. A. Lacazette (pen.)

Karty:   43. Alexis Sánchez (ARS) – 35. J. Evans (WBA), 49. C. Dawson (WBA), 56. Krychowiak (WBA), 67. Nyom (WBA)

Držení míče: 69 % : 31 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:17.

Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Bellerín, Xhaka, Elneny, Kolašinac – Ramsey (90+4. Maitland-Niles), Alexis Sánchez (83. Özil) – A. Lacazette (83. Giroud).
Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Walcott, Wilshere, Özil, Giroud, Maitland-Niles.

West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans – Nyom (74. Phillips), Livermore (63. J. Morrison), Krychowiak, Barry (C), Gibbs – Jay Rodriguez, Robson-Kanu (64. Rondón).
Náhradníci: Myhill – Rondón, Yacob, Phillips, McClean, J. Morrison, Brunt.