Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

SC Bern – Nottingham Panthers

5:2

konec (2:0, 3:2, 0:0)

24.08.2017, 19:45 • Postfinance Arena, Bern • Skupina F • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.08 11.0 14.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou! (22:04:09)
Je konec, Bern na domácí půdě potvrdil roli favorita a zaslouženě si může do tabulky připsat první tři body. Hosté ale také nepodali úplně špatný výkon a mohli by i některého z jejich budoucích soupeřů zaskočit, pokud dokážou vylepšit svou koncovku.

Statistiky utkání
Střely na branku: 40 – 20
Vhazování: 25 – 31
Trestné minuty: 4 – 12
Využití přesilovek: 2/6 (33%) – 0/2 (0%)

Konec zápasu.

59:44

V závěrečných sekundách poslední části je vidět hlavně Calle Anderson. Ten před pár vteřinami poslal na Garnetta jedovou střelu, kterou strážce svatyně vyrazil před sebe.

59:27

Vyloučení v týmu Nottingham Panthers (Perlini – 2 min., sekání).

58:20

Clarkovu střelu od modré zblokoval na hranici kruhu Kamerzin, který si kotouč vzal okamžitě na svou hůl a pronikl do střední třetiny.

57:20

Buren přenechal za bránou kotouč Andersonovi, švýcarský celek se pokusí o další útočnou akci.

55:38

Fanoušci v ochozech hlasitě zpívají, Posfinance Arenou se nese dobrá nálada. O vítězství by domácí celek v tomto bodě připravil jen zázrak.

54:47

Derlago chtěl z vysokého úhlu připravit Genoniho o čisté konto, jeho pokusu ale chyběla dostatečná rychlost. Se slabou střelu i s následnou dorážkou si švýcarský strážce svatyně poradil.

53:02

Utkání se více méně už jen dohrává, oba celky se zdají být spokojeny s výsledkem. Bern již netlačí zdaleka tolik jako dříve a hostům stačí se jednou za čas podívat ven z obranného pásma. Střel na branku je poskrovnu.

52:14

Sedm a půl minuty před koncem poslední dvacetiminutovky se hraje hlavně ve třetině anglického týmu, hosté už definitivně přestávají s domácími držet krok.

50:17

I další šance bernských hokejistů vyšla na prázdno! Z ničeho nic se před Garnettem objevil osamocený Gaëtan Haas, jehož zakončení vykryl brankář Nottinghamu vleže hokejkou! První dvě lajny medvědů dnes dávají Garnettovi pořádně zabrat.

48:25

Po delší kombinaci zakončoval od modré Noreau, pryž po následné teči propadla Garnettovi mezi betony a pomalu klouzala k brankové čáre! Sauve však pohotově zaregoval a strčil kotouč zpět pod svého gólmana.

47:26

Panteři zatím zvládají útočné ambice domácích krotit, Yann Sauve se v kruhu chopil kotouče a posílá jej až na druhou stranu kluziště.

47:00

Vyloučení v týmu Nottingham Panthers (Mosey – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

46:48

Lachowicz se chvilku snažil proniknout za útočnou modrou, nakonec ale pro jistotu posílá kotouč na jednoho z obránců dozadu. Z obrany Bernu jde zřejmě respekt.

46:00

Odpískán další icing Panterů, vhazovat se bude po Garnettově levici.

44:35

Bernští zdánlivě šetří síly, vůbec se do útoku nijak neženou. Proč by také měli, zatím je hřeje pohodlný tříbrankový náskok. Měli by si však dávat pozor, za patnáct minut se toho v hokeji dá stihnout ledacos...

43:26

Defenzivní hra Bernu je na začátku poslední dvacetiminutovky špičková, hosté se zatím před Genoniho v přesilovce vůbec nepodívali. Nyní bylo odpískáno zakázané uvolnění anglického celku.

42:30

Průnik do útoku zatím Nottinghamu nejde. Pevná domácí defenzíva zvládá jejich útoky odrazovat už na modré čáře.

41:49

Vyloučení v týmu SC Bern (Meyer – 2 min., sekání).

41:14

Dirigent domácí kanonády Maxim Noreau balancuje s kotoučem ve vlastním pásmu a přemýšlí, kam ho jen poslat. Stojíme na začátku dalšího bernského výpadu vpřed.

40:20

Hosté očividně nic nevzdávají. Do poslední části vstoupili velmi dravě a momentálně trápí Bern v jeho obranném pásmu.

40:01

Začala třetí třetina.
Start poslední dvacetiminutovky se nezadržitelně blíží. Pohlídá si Bern výhru, nebo budeme svědky neuvěřitelného obratu?
Další část hry je za námi, i ve druhé dvacetiminutovce měli většinou navrch domácí medvědi. Nottinghamu se zdařilo aspoň trochu zkorigovat skóre díky dvěma gólům Joshe Shally, Bernští si jsou ale v koncovce daleko jistější a hrají ve větší pohodě. Díky brankám Gaëtana Haase, Daria Meyera a Alaina Bergera tak před třetí třetinou vedou o tři góly.

Stastistiky po druhé části
Střely na branku: 29 – 15
Vhazování: 17 – 25
Trestné minuty: 2 – 8
Využití přesilovek: 2/4 (50%) – 0/1 (0%)

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Meyer přišel k puku v útočném pásmu jako slepý k houslím a následně pořádně potrápil Garnetta, v čemž mu pomohl i dojíždějící Derlago. Kanadský strážce svatyně ale za svá záda kotouč nepustil.

39:00

Z druhé části nám zbývá minuta, Gagnon nyní krouží s kotoučem ve vlastním pásmu a ani za nic jej nechce odevzdat dotěrným forvardům Bernu.

38:00

Domácí pořád nemají dost a chtějí další branku, Berger s Heimem se nyní pokoušeli kotouč za položeného Garnetta doslova procpat. Po přerušení vznikla před brankovištěm menší šarvátka, která se ale obešla bez vyloučení.

37:33

Podél mantinelu za švýcarskou bránou se bojovalo o kotouč, který pro sebe nakonec ukořistili domácí.

36:38

36:38 Joshua SHALLA - 5:2

36:38

Nottingham Panthers právě vstřelili branku!
Pozor, pozor, jako blesk z čistého nebe se nyní prosazují hosté! JOSHUA SHALLA si povyjel z pravého křídla do mezikruží a naprosto nekompromisně vymetl horní roh Genoniho svatyně. Simon Moser tak už není jediným hráčem, který v utkání vstřelil dvě branky. Asistence: Brett Perlini.

36:22

Obrana stále nechává Garnetta na holičkách, ten nyní dělá, co jen může, aby zabránil dalším gólům.

34:27

34:27 Alain BERGER - 5:1

34:27

Bern právě vstřelil branku!
Ve švýcarské metropoli právě odbila pátá! Michael Garnett byl teď v opravdu složité situaci – povolená obrana Panterů vůbec nezabránila přesunu protihráčů před brankoviště a kanadský gólman tak musel krotit hned několik dorážek. Kotouč za jeho záda dotlačil až ALAIN BERGER. Asistence: Simon Bodenmann, Gaëtan Haas.

33:56

Nottinghamští se na chvilku osvobodili, Genoni si však povyjel ven z brány a rozehrál kotouč dopředu, čímž svým spoluhráčům usnadnil návrat do útočného pásma.

33:03

Hosté jsou pevně uzamčení ve vlastním pásmu. Hokejisté Bernu rozjeli dlouhou kombinaci, na jejímž konci stál Calle Anderson. Ten od modré jen orazítkoval betony Michaela Garnetta, stav je tak stále 4:1.

32:23

Vyloučení v týmu Nottingham Panthers (Perlini – 2 min., hákování).

31:49

Domácí si teď na ledě dělají, co se jim jen zlíbí. Bojovnost Panterů je po inkasovaných brankách ta tam, momentálně hra vypadá spíše jako utkání týmu mužů se starším dorostem než utkání Ligy mistrů.

30:44

Bernští si se střídáním dávají na čas, Anderson mezitím trpělivě čeká s pukem za vlastní svatyní.

28:13

A mohli vést už o čtyři! Po zaváhání Garnetta měl jeden z hokejistů Bernu před sebou úplně prázdnou svatyni, z poměrně velké vzdálenosti ale zamířil vysoko nad.

27:50

27:50 Dario MEYER - 4:1

27:50

Bern právě vstřelil branku!
Zatímco hosté se v koncovce neskutečně trápí, Bernu padá sítě do snad vše. Bodenmann našel na kruhu volného DARIA MEYERA, který neváhal a poslal kotouč směrem na Garnetta. Ten nestihl včas zareagovat a domácí tak vedou už o tři branky. Asistence: Simon Bodenmann, Maxim Noreau.

27:10

Angličané se usadili v útočném pásmu Bernu, obránci domácího celku si ale obětavě lehají do střel a snaží se svého gólmana před kotouči ochránit co nejvíc to jen jde.

25:51

Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, více ze hry však stále, i přes inkasovanou branku, mají hosté, kteří působí velmi dravým dojmem. Přes pevnou švýcarskou obranu ale prostupují jen těžko.

24:31

24:31 Gaëtan HAAS - 3:1

24:31

Bern právě vstřelil branku!
Vše je najednou jinak, Bern zvyšuje na 3:1 díky krásné individuální akci GAËTANA HAASE. Švýcarský forvard se chopil puku ve středním pásmu, obehrál dva obránce a z kruhu namířil přesně mezi tři tyče svatyně hostí. Bez asistence.

23:40

Medvědi působí po obdrženém gólu trochu opařeně, jejich hru doprovází zbrklost a nepřesnosti. Hosté mají teď ideální příležitost vyrovnat, pokud se na delší dobu dostanou do útočného pásma.

22:55

Garnett podržel za brankou kotouč pro Olivera Betteridge, který se jej ujímá a okamžitě sprintuje směrem vpřed. Je evidentní, že se Nottinghamští po prvním gólu cítí být na koni.

21:43

21:43 Joshua SHALLA - 2:1

21:43

Nottingham Panthers právě vstřelili branku!
Rychlá akce hostů vede ke kontaktní brance! Perlini vyzkoušel Genoniho reflexy z levého kruhu, gólman Bernu si tento pokus pohlídal. Na dorážku JOSHUI SHALLY byl už ale krátký! Asistence: Brett Perlini.

20:36

Andrew Ebbett si vyjel přímo před Garnetta a zasáhl horní tyč! Pro nottinghamské hokejisty nezačíná druhá část úplně nejlépe...

20:01

Začala druhá třetina.
Oba týmy se vrací na led, začátek druhé třetiny se blíží. Poněkud zajímavé je, že v hledišti bernské Postfinance Arény mají až nečekaně početné zastoupení i příznivci hostujícího celku.
První třetina je za námi, favorit utkání zatím potvrzuje svou roli a vede nad celkem z Anglie o dvě branky. Domácím se povedlo využít přesilovky, které jim Nottinghamští svou neukázněností nabídli. Oba góly vstřelil zkušený forvard Simon Moser. Hosté ale začali s medvědy ke konci třetiny držet krok, tak uvidíme, jestli se jim povede na to navázat a Bern v následujících čtyřiceti minutách aspoň potrápit.

Stastistiky po první části
Střely na branku: 12 – 4
Vhazování: 8 – 11
Trestné minuty: 2 – 6
Využití přesilovek: 2/3 (67%) – 0/1 (0%)

20:00

První třetina skončila.

19:01

Z úvodní třetiny nám zbývá poslední minuta, hokejisté Bernu míří do útoku. Povede se jim vstřelit třetí branku ještě před sirénou?

18:24

Josh Shalla projel do pásma po pravém křídle a rozhodl se Genoniho proklepnout střelou zápěstím. Švýcarský gólman byl připraven na svém místě a stále si drží čisté konto.

16:55

Momentálně se hraje hlavně ve střední třetině, kotouč mění majitele poměrně často. Ani jedna snaha nemá vyslovenou převahu – domácí hodně ubrali z pedálu, zatímco hosté svou snahu postupně stupňují.

16:09

Arcobello našel před brankou volného Pyörälu, nejnovější posila švýcarského celku ale na gólmana Panterů recept nenašla.

15:10

Nottinghamu zatím přesilovka vůbec nevychází, domácí je už několikrát vyhnali ven z pásma.

14:29

Noreau zatím na dva góly v zápase asistoval, nyní mohl sám jeden vstřelit! Na modré čáře obral o puk jednoho z hráčů anglického celku a vyjel sám proti Garnettovi, který postavil jeho zakončení do cesty beton.

13:43

Vyloučení v týmu SC Bern (Burren – 2 min., držení hole).

13:30

David Clarke přebral puk od Garnetta a Panteři tak mohou znou zahájit útok. Uvidíme, jestli se jim povede na pevnou defenzívu domácích nějak vyzrát.

12:09

Bernští po dvou rychlých gólech polevili, hosté se do útoku dostávají čím dál častěji. Zatím se jim ale vůbec nedaří nějak vážněji ohrozit Genoniho branku.

11:44

Hosté vyhodili kotouč ven z pásma až na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po Garnettově pravici.

11:12

Tempo utkání se po komerční přestávce, která před chvilkou proběhla, trochu zklidnilo. Genoni má snad první zákrok v utkání, když vyzrál na střelu Phillipse z levého kruhu. Poradil si i s následnou dorážkou.

10:16

Arcobello projel skrz obranou hostů jako nůž máslem a pokusil se Garnetta překonal zblízka. Gólman jeho pokus ale vykryl betonem.

09:43

Nottinghamští se poprvé po delší době objevili v útoku, jejich akce byla však velmi rychle rozebrána pohotovou bernskou defenzívou.

08:14

Alain Berger vjíždí do pásma, okamžitě se na něj věší dva hráči hostů. Angličané se snaží, co jim brusle stačí, ale rozdíl kvality je na ledě zatím evidentní.

07:15

Švýcaři svého soupeře nešetří a pálí na Garnetta jednu střelu za druhou! Simon Bodenmann nyní trefil z kruhu tyč, hosté mohli prohrávat už o tři branky.

06:42

Nottingham se osvobozuje, Panteři mohou chvilku dýchat.

06:17

Calle Anderson čeká s pukem za brankou, Bern bude rozjíždět útok zpoza vlastní branky.

05:08

05:08 Simon MOSER - 2:0

05:08

Bern právě vstřelil branku!
Tentokrát se už ujala! SIMON MOSER si připisuje druhou branku v utkání. Přesilovka domácích však ještě není u konce, uvidíme, zda-li se jim podaří skórovat potřetí. Asistence: Andrew Ebbett, Maxim Noreau.

04:49

Bernští zatím ve druhé přesilovce Garnetta ostřelují zdálky, ani jeden pokus se ale neujal.

04:27

Vyloučení v týmu Nottingham Panthers (Lindhagen – 2 min. + 2 min., vražení na hrazení).

04:17

Meyer se pokusil opět ohrozit anglickou svatyni, Kanaďan ve službách Nottinghamu byl však ve střehu a střelu vykryl.

03:43

03:43 Simon MOSER - 1:0

03:43

Bern právě vstřelil branku!
Domácí jdou rychle do vedení! Noreau předal kotouč na modrou čáru SIMONU MOSEROVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Maxim Noreau.

03:29

Dario Mayer vypálil směrem na Garnetta z vysokého úhlu, jeho střela rozezvonila tyč.

03:14

Vyloučení v týmu Nottingham Panthers (Mokšancev – 2 min., nedovolené bránění).

02:07

Jeffrey Brown se probojoval do útočného pásma a vyjel si za švýcarského gólmana, kde si na něj počíhal jeden z bernských obránců.

01:14

Momentálně se bojuje o puk za Genoniho svatyní. Obě strany do utkání vlétly po hlavě, hraje se ve velmi rychlém tempu.

00:10

Úvodní buly pro sebe ukořistili domácí, kteří neztráceli čas a okamžitě se vrhli na Garnetta. Gólman Nottinghamu měl plné ruce práce už v úvodních sekundách.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou vám přeji příjemný večer, oba týmy už jsou na ledě. Od začátku utkání nás dělí několik málo chvil.
Úvodní sestavy:

SC Bern: Genoni (Caminada) – Krueger, Anderson, Gerber, Noreau, Kamerzin, Burren – Moser, Arcobello, Pyörälä – Bodenmann, Haas, Meyer – Raymond, Ebbett, Rüfenacht – Berger, Kämpf, Heim.

Nottingham Panthers: Garnett (Gospel) – Sauve, Lee, Spang, Billingsley, Mosey, Gagnon – Derlago, Lindhagen, Phillips – Perlini, Farmer, Shalla – Clarke, Brown, Bussieres – Lachowicz, Mokšancev, Betteridge.

Rozhodčí: Smetana (AUT), Massy (SUI) – Borga (SUI), Kovacs (HUN)..
Delegace

Úvodní duel skupiny F budou dnes v Bernu řídit Ladislav Smetana (Rakousko) a Didier Massy (Švýcarsko). Na čarách jim bude asistovat dvojice Cedric Borga (Švýcarsko) a Balasz Kovacs (Maďarsko). Smetana běžně píská rakouskou EBEL, zatímco všichni zbylí sudí se pravidelně objevují ve švýcarské NLA.
Nottingham Panthers

Účast v CHL: 2014/15
Nejlepší výsledek: základní skupina

Panteři se v minulém ročníku nejvyšší britské hokejové soutěže umístili na čtvrtém místě po základní části, ve čtvrtfinále je pak ve třech zápasech vyřadil budoucí mistr z Sheffieldu. Více štěstí však měli v Kontinentálním poháru – druhé nejvyšší evropské klubové soutěži. Celek ze srdce Anglie se totiž probojoval až na finálový turnaj, kde si výhrami nad kazašským Atyrau, dánským Odense a italským Rittenem zajistil účast v letošním ročníku Ligy mistrů.

Nottingham se CHL účastní podruhé. Premiéru si odbyl před třemi lety, kdy se představil v základní skupině K spolu s Lukkem (FIN), Luleou (SWE) a dnes již zkrachovalým klubem z Hamburgu. Angličanům se podařilo zvítězit jen jednou, a to právě proti německému celku. Zbylých pět zápasů pak pro ně neskončilo úplně šťastně, například ze dvou duelů se Švédy si odnesli celkové skóre 2:19. Letos si tedy budou chtít v prestižní evropské klubové soutěži spravit reputaci.

Koho sledovat?
Michael GARNETT – gólman se zkušenostmi s NHL
Robert FARMER – lídr ofenzívy Panterů
Dan SPANG – bývalý bek Komety Brno

Výsledky v přípravě
20.8. Nottingham – Braehead 4:2
19.8. Nottingham – Krefeld (GER) 3:2 pp.
13.8. Cardiff – Nottingham 3:2 sn.
12.8. Nottingham – Cardiff 1:3
SC Bern

Účast v CHL: 2014/15, 2015/16, 2016/17
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2016/17)

Minulá sezóna byla pro Bern úspěšná. Pod taktovkou zkušeného finského kouče Kariho Jalonena medvědi zakončili základní část na samotné špici tabulky a v play-off pak jejich dominanci nad švýcarskou nejvyšší soutěží potvrdili – pro mistrovský pohár si došli přes Biel, Lugano a Zug, přičemž ani jednomu soupeři nepovolili více než dvě výhry v sérii.

Nyní bernské hokejisty čeká již čtvrtá účast v Lize mistrů, tedy v soutěži, která k nim v minulosti nebyla příliš milá – v prvních dvou ročnících totiž skončili beznadějně na dně základní skupiny. Až v tom minulém se jim konečně podařilo prorazit do play-off, kde vyřadili Salcburk a následně i Jyväskylä. Na jejich čtvrtfinálového soupeře, pražskou Spartu, však již nestačili.

Koho sledovat?
Mark ARCOBELLO – tahoun Bernu v loňské sezóně
Mika PYÖRÄLÄ – nejnovější posila z finské Liigy
Maxim NOREAU – základní kámen defenzívy

Výsledky v přípravě
22.8. Bern – ZSC 4:0
17.8. Bern – Langnau 2:0
16.8. Langenthal (NLB) – Bern 4:3 pp.
Krásný čtvrteční večer všem hokejovým fanouškům! Čekání je u konce – právě dnes startuje již čtvrtý ročník prestižní hokejové Ligy mistrů. Jedním z duelů úvodního hracího dne bude střetnutí mezi švýcarským mistrem z Bernu a anglickým Nottinghamem, který bude plnit roli outsidera. Tento zápas bude obzvlášť zajímavý pro fanoušky královéhradeckého Mountfieldu, jelikož jejich tým se s oběma celky utká v rámci základní skupiny F.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

SC Bern – Nottingham Panthers

5:2

konec (2:0, 3:2, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Moser (Noreau), 6. Moser (Ebbett, Noreau), 25. Haas, 28. Meyer (Bodenmann, Noreau), 35. Berger (Bodenmann, Haas) – 22. Shalla (Perlini), 37. Shalla (Perlini)

SC Bern: Genoni (Caminada) – Krueger, Anderson, Gerber, Noreau, Kamerzin, Burren – Moser, Arcobello, Pyörälä – Bodenmann, Haas, Meyer – Raymond, Ebbett, Rüfenacht – Berger, Kämpf, Heim.

Nottingham Panthers: Garnett (Gospel) – Sauve, Lee, Spang, Billingsley, Mosey, Gagnon – Derlago, Lindhagen, Phillips – Perlini, Farmer, Shalla – Clarke, Brown, Bussieres – Lachowicz, Mokšancev, Betteridge.

Rozhodčí: Smetana (AUT), Massy (SUI) – Borga (SUI), Kovacs (HUN).

Průběh zápasu
1. třetina
03:14 NOT 2 Mokšancev, nedovolené bránění
03:43 BRN 1:0 Moser (Noreau)
04:27 NOT 2+2 Lindhagen, vražení na hrazení
05:08 BRN 2:0 Moser (Ebbett, Noreau)
13:43 BRN 2 Burren, držení hole
Po 1. třetině
2. třetina
21:43 NOT 2:1 Shalla (Perlini)
24:31 BRN 3:1 Haas
27:50 BRN 4:1 Meyer (Bodenmann, Noreau)
32:23 NOT 2 Perlini, hákování
34:27 BRN 5:1 Berger (Bodenmann, Haas)
36:38 NOT 5:2 Shalla (Perlini)
Po 2. třetině
3. třetina
41:49 BRN 2 Meyer, sekání
47:00 NOT 2 Mosey, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
59:27 NOT 2 Perlini, sekání
Konec