Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FH Hafnarfjördur – SC Braga

1:2

konec (1:0)

17.08.2017, 19:45 • Kaplakrikavöllur, Hafnarfjörður (kapacita 6 500 míst) • Play-off • Karel Jedlička

Tipsport: 6.6 3.76 1.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+6

Konec zápasu. Vysokému favoritovi se podařilo nakonec dvěma góly po změně stran utkání otočit a z odvety za týden v Portugalsku udělat víceméně formalitu. Přesto islandský klub zaslouží za svůj výkon uznání, hostům byl rovnocenným protivníkem a rozhodla spíše větší efektivita Bragy v zakončení.
Ode mě je to vše, hezký zbytek večera! (21:39:13)

90+6

Hlavička na zadní tyči je zblokovaná, hosté odkopávají a sudí rázným hvizdem ukončuje tento zápas.

90+5

Pět vteřin před avizovaným koncem nastavení ještě vybojovali roh domácí.

90+5

Na bližší tyči hlavičkuje vysoko nad bránu Stojiljković.

90+4

Žlutou kartu dostává Jefferson (SC Braga).

90+4

Braga získává po rychlém kontru roh a porci cenných vteřinek, které se domácím rychle krátí.

90+1

Nizozemský rozhodčí přidá k zápasu pět minut nastavení.

90

Žlutou kartu dostává Fransérgio (SC Braga).

89

Stojiljkovićovu přízemní střelu poblíž místa, odkud padl gól, tentokrát Nielsen s jistotou kryje.

87

Poslední střídání dnešního zápasu obstarali Björnssonové. Hřiště opouští jediný domácí úspěšný střelec Halldor Orri, střídá ho jeho jmenovec Atli.

87

Domácí dělil kousíček od vyrovnání! Centr z pravé strany našel ve vápně úplně zapomenutého Lennona, který pálil z 10 metrů do bližší šibenice, odkud Matheus vyškrabuje na roh.

85

85.

85

Trestný kop hostů, míč vracel hlavou do ohně Doumbia, jenže další hlavičkář Dávið Viðarsson byl v těsném ofsajdu.

84

Hostující kouč Abel Ferreira má pro dnešek dostřídáno, ze hry stahuje autora vyrovnávací branky Paulinha a na trávník vbíhá Danilo Barbosa.

83

Následoval trestný kop a nepřesná hlavička Stojiljkoviće, který by potřeboval narůst tak o decimetr výš, aby ji trefil lépe.

82

Žlutou kartu dostává Emil Pálsson (FH Hafnarfjördur), který ze strany podrazil Vukčeviće.

81

Doumbia trefil ve vzduchu do hlavy Paulinha, který chvíli zůstal ležet na trávníku. Rozhodčí mu zranění moc nevěří a známým gestem ukazuje zastavení hodinek. Hostující střelec skutečně rychle ožívá a vrací se do hry.

79

Braga právě vstřelila branku!
Fransérgio na půlící čáře v tvrdém, leč čistém souboji získal míč a hned se vydal na zteč. Počkal si, až mu naběhne NIKOLA STOJILJKOVIĆ, v pravý čas mu předal míč doprava a srbský útočník ranou z úhlu dostává Bragu do vedení.

79

79. STOJILJKOVIĆ - 1:2

77

Bruno Xadase střídá v mužstvu Bragy Fábio Martins.

76

Dnešní utkání sleduje 2440 diváků.

74

Střídání v týmu FH Hafnarfjördur: ze hřiště odchází Crawford, přichází Valdimarsson.

70

Střídání v týmu FH Hafnarfjördur: ze hřiště odchází Pétur Viðarsson, přichází Pálsson.

69

Hra se zklidnila, na trávníku se v posledních minutách nic zvláštního neděje. Po ruce Stojiljkoviće letí Lennonův trestný kop vysoko nad hlavami hráčů do zámezí.

65

Hosté jsou povzbuzeni gólem a zůstávají v tlaku. Fransérgiově střele se ale připletl do cesty Paulinho.

62

62. PAULINHO - 1:1

62

Braga právě vstřelila branku!
Favorita přibližuje k postupu PAULINHO DIAS FERNANDES, jenž převzal padesátimetrový pas mezi oběma stopery a z ostrého úhlu prostřeluje brankáře Nielsena.

61

Dáviðu Viðarssonovi skočil míč po odrazu od trávníku na ruku, diví se sice věrohodně, ale není mu to nic platné.

60

Zraněný Ahmed Hassan je odnášen ze hřiště na nosítkách, na jeho místo naskakuje z lavičky uzdravený srbský střelec Nikola Stojiljković.

58

První žlutou kartu z mužstva hostů vidí Nikola Vukčević (SC Braga) zřejmě za protesty proti neodpískané penaltě.

57

57.

57

Diváci v Hafnarfjörðuru se rozhodně nenudí, domácí obrana nechala propadnout přímák z hloubi pole až před Hassana, který se snažil v pádu hlavičkovat a zůstal ležet v malém pokutovém území. Penaltu si ovšem nevymodlil.

54

Gól teď visel na vlásku na opačné straně, nejprve obešel Paulinho i brankáře a jeho střílený centr před prázdnou bránu vykopával z brankové čáry Doumbia. Akce Bragy pokračovala, špičkou kopačky se z bezprostřední blízkosti snažil Nielsena obstřelit Hassan, domácí gólman se štěstím odráží.

52

52.

52

Na bránu Bragy se řítil Guðnason, brankář Matheus mu vyrazil vstříc mimo pokutové území a těsně před ním dokázal míč odkopnout. Islandské křídlo zůstalo ležet, gólman ho zřejmě po odkopu trefil do ramene, ale rozhodčí posuzuje celou událost jako dovolený zákrok.

49

Islanďané roh nevyužili, s míčem ještě opsali půlkruh kolem velkého vápna a nakonec Crawfordovi míč utíká za čáru.

48

Útočná akce domácího Crawforda končí po zásahu Raúla Silvy třetím rohem.

46

Z druhého poločasu uběhlo jen 17 vteřin a mohlo být vyrovnáno. Středem hřiště postupoval proti couvající obraně Horta a ještě před velkým vápnem vyslal povedenou střelu pod břevno, kterou Nielsen s velkou námahou pacifikuje.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:47.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil. Na Islandu se zatím rodí velmi překvapivý výsledek, vedení domácích po nádherné trefě Björnssona je ale rozhodně zasloužené. Uvidíme, co přinese druhých 45 minut.

45+1

V prvním poločase se nastavuje jedna minuta.

42

Z druhé vlny pálí vedle brány Ricardo Horta.

42

Braga se snaží o rychlou odpověď, na přímý kop se na malém vápně snažili dosáhnout oba útočníci Paulinho s Hassanem, zakončit se nepovedlo ani jednomu.

40

40. H. O. Björnsson - 1:0

40

Hafnarfjördur právě vstřelil branku!
Doumbia začal bleskovou akci dlouhým nákopem na Lennona, který krásně přenesl hru na opačnou stranu. HALLDUR ORRI BJÖRNSSON si proti bránícímu hráči navedl míč na pravačku a nádhernou střelou z 15 metrů do protější šibenice posílá domácí do vedení.

37

Velká šance hostů, Hassan přebral na velkém vápně Fransérgiovu přihrávku do uličky a zakončuje po zemi kolem vybíhajícího Nielsena těsně vedle levé tyče.

35

Hafnarfjörður se po druhém rohu k ničemu nedostal.

35

35.

35

Přímý kop domácího Lennona od levé postranní čáry přeletěl klubko hráčů a na zadní tyči pálil z rohu malého vápna Guðnason. Brankář Matheus jeho povedený halfvolej vytěsňuje na roh.

34

Domácí hrají nad očekávání, favorita zatím až na jednu nebezpečnou standardku k ničemu nepouštějí a naopak jsou to teď oni, kdo je častěji na míči.

30

Zatím nejnadějnější příležitost domácích. Björnsson se na pravém křídle kličkou zbavil Jeffersona a přízemní přihrávkou vyzval Crawforda. Skotskému útočníkovi však střela nesedla, míč posílá vnějším nártem vedle.

28

Žlutou kartu dostává D. Viðarsson (FH Hafnarfjördur).
Sudí už podruhé výrazně poškodil Islanďany. Nevšiml si, že Paulinho stáhl za dres k zemi unikajícího Guðnasona, a naopak udílí žlutou kartu protestujícímu kapitánovi domácích.

26

Akce Islanďanů zastavena zdviženým praporkem pomezního, který viděl v ofsajdu Guðnasona.

25

Domácí to přehnali s útočnou snahou, ztratili míč a Braga se hnala do rychlého brejku. Finální přihrávku Vukčeviće, hrajícího s obličejovou maskou, však vystihl vracející se Böðvarsson a hrozbu zažehnává.

23

Rohový kop rozehrál Böðvarsson a následoval renonc nizozemského sudího. Ten nechává vykopávat Bragu od brány, přestože míč přeletěl břevno jasně po odrazu od hostujícího fotbalisty.

22

Lennon vybojoval na Raúlu Silvovi první rohový kop pro Hafnarfjőrður.

21

Islandské obecenstvo potleskem kvituje počin Lennona, který se pokusil probít do šestnáctky. Dal si však míč na dlouhou nohu a Matheus ho v pohodě sebral do náruče.

19

Hostující lékař v akci, z trávníku s bolestivou grimasou vstává v posledních minutách dost okopávaný Ricardo Horta a kulhá za postranní čáru. Braga hraje zatím v deseti.

17

Po faulu Pétura Viðarssona na Hortu kopali hosté přímák z 20 metrů, dobře mířenou střelu Jeffersona vyškrabuje Nielsen znamenitým zákrokem na břevno!

15

Bergsveinn Ólafsson (FH Hafnarfjörður) vidí zblízka první žlutou kartu utkání. Jeho zákrok na Paulinha byl z posledních tří faulů asi nejméně závažný, ale sudí se zřejmě rozhodl učinit stoupajícímu počtu nedovolených zákroků přítrž.

14

Pro změnu ostrý africký souboj, hostující Egypťan Hassan loktem do obličeje skolil Malijce Doumbiu v dresu FH. Ani teď se karta nekoná, přestože by byla na místě.

12

Domácí kapitán Dávið Viðarsson na půlce zezadu fauloval Ricarda Hortu, nizozemský sudí zatím ponechává karty v kapsičce.

10

Další nebezpečný útok Bragy po levém křídle, Hassanovu zpětnou přihrávku domácí obrana neodvrátila dost důrazně, míče se zmocnil Bruno Xadas, kličkou se zbavil obránce a přízemní střelou přinutil Nielsena k prvnímu zákroku.

8

Na levé straně postupoval s míčem kupředu Jefferson. Nikdo ho nenapadal, ani se mu nikdo nenabízel, tak zakončil sám. Tvrdá rána se však mezi tyče nevešla.

7

Portugalci mají v úvodu utkání podle očekávání převahu, své kombinace ale zatím nedovedli dál než po šestnáctku.

4

Přímý kop pro hosty, na míč vyskakuje z chumlu hráčů nejvýše Paulinho a hlavičkuje vysoko nad bránu.

1

Utkání právě začalo. Kevin Blom zadul do píšťalky a hosté v dresech kopírujících londýnský Arsenal se hned po výkopu vrhli do útoku. Domácí hrají v bílých dresech a černých trenýrkách.

-15

Čtvrt hodiny zbývá do výkopu, obě mužstva dokončují předzápasové rozcvičení, na které hráči oblékli teplákové soupravy. Na Islandu je příjemný, ale poměrně chladný podvečer s teplotou okolo 12°C. Takové podnebí bude určitě vyhovovat spíše domácím, než portugalskému soupeři.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FH Hafnarfjördur: Nielsen – D´Ulivo, Ólafsson, Doumbia, Böðvarsson – H. Björnsson, P. Viðarsson, D. Viðarsson – Crawford, Lennon, Guðnason
Náhradníci: Jóhanesson – Pálsson, Valdimarsson, B. Viðarsson, A. Björnsson, Dvorneković, Guðmundsson

SC Braga: Matheus – Esgaio, Viana, Silva, Jefferson – Xadas, Fransérgio, Vukčević – Paulinho, Hassan, Horta
Náhradníci: Moreira – Rosić, Stojiljković, Danilo, Martins, Goiano, Sousa

Rozhodčí: Blom – Schaap, Vries (Nizozemí).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

Fimleikafélag Hafnarfjarðar
Úřadující islandský mistr do play-off Evropské ligy spadl ze 3. předkola Ligy mistrů, v němž dvakrát podlehl těsně 0:1 slovinskému Mariboru. Předtím si poradil se sousedy z Faerských ostrovů, Víkingur Góta zdolal 1:1 a 2:0.
Celek ze třetího největšího islandského města Hafnarfjörduru (název "Fimleikafélag Hafnarfjarðar" znamená doslova "Hafnarfjördurský tělocvičný spolek") je nejúspěsnějším islandským klubem nového tisíciletí, od roku 2004 získal osm titulů a také od tohoto roku nikdy nechyběl v předkolech evropských pohárů. Do základní skupiny se mu zatím postoupit nepovedlo, do play-off to dotáhl pouze v roce 2013, kdy prohrál s Genkem 0:2 a 2:5.
V letošním ročníku (na Islandu se hraje liga jaro-podzim) to zatím na obhajobu titulu nevypadá, Hafnarfjarðar je s bilancí 6-6-2 a skóre 23:16 třetí o sedm bodů za vedoucím Valurem Reykjavík.

Vzestup islandského fotbalu prokázala i zdařilá účast na posledním ME a tak se mužstvo s deseti členy širšího kádru islandské reprezentace a šesti cizinci včetně například Cedrica D´Uliva a Kassima Doumbii, kteří mají odkopáno oba přes 80 zápasů v belgické lize, určitě o zázrak pokusí.

SC Braga
Přední portugalský klub je jasným favoritem tohoto dvojutkání. V domácí lize obsadila Braga až 5. místo, což bylo pro klub s ambicemi prohánět velikány Benficu, Sporting a FC Porto málo.
Nový ročník začala porážkou 1:3 na Benfice a výhrou 2:1 nad nováčkem Portimonense.
Do Evropské ligy vstoupila dvěma remízami 1:1 s AIK Stockolm a teprve v prodloužení doma Portugalci vydřeli "zlatým" gólem postup.
Také Braga je tradičním účastníkem evropských pohárů, od roku 2004 vynechala pouze jednou. Výsledky jsou ovšem s islandským soupeřem nesrovnatelné, základní skupina je povinností a v roce 2011 dokonce postoupila do finále Evropské ligy, v němž v portugalském derby podlehla Portu 0:1. Na jaře 2016 prošla Braga do čtvrtfinále, zato minulé účinkování skončilo už na podzim ve skupině.
Své o kvalitách Bragy vědí fotbalisté Slovanu Liberec, kteří na toto mužstvo narazili už třikrát a nezískali ani bod při skóre 1:7.

Braga vždy sázela na týmové pojetí a nelákala velké hvězdy, ze současného kádru má start za portugalskou reprezentaci pouze Ricardo Horta. Z cizinecké ekipy vyčnívají střelecky disponovaný Egypťan Ahmed Hassan, jeho srbský (a momentálně zraněný) kolega Nikola Stojiljković a černohorský stoper Nikola Vukčević.

FH Hafnarfjördur – SC Braga

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 40. H. O. Björnsson – 62. Paulinho, 79. Stojiljković

Karty:   15. Ólafsson (HAF), 28. D. Viðarsson (HAF), 82. Pálsson (HAF) – 58. Vukčević (BRG), 90. Fransérgio (BRG), 90+4. Jefferson (BRG)

Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:15.

FH Hafnarfjördur: Nielsen – D´Ulivo, Ólafsson, Doumbia, Böðvarsson – H. Björnsson (87. A. Björnsson), P. Viðarsson (70. Pálsson), D. Viðarsson – Crawford (74. Valdimarsson), Lennon, Guðnason
Náhradníci: Jóhanesson – B. Viðarsson, Dvorneković, Guðmundsson

SC Braga: Matheus – Esgaio, Viana, Silva, Jefferson – Xadas (77. Martins), Fransérgio, Vukčević, Horta – Paulinho (84. Barbosa), Hassan (60. Stojiljković)
Náhradníci: Moreira – Rosić, Goiano, Sousa

Rozhodčí: Blom – Schaap, Vries (Nizozemí)

Diváci: 2440

Odveta: Braga - Hafnarfjördur 3:2