Menu

Fotbal

Belgická liga

Standard Lutych – KRC Genk

2:1

konec (0:1)

04.08.2017, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • 2. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.93 3.5 3.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:25:53)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:6.
Je konec! Standard Lutych nakonec otočil nepříznivý výsledek z prvního poločasu a po vynikající dvacetiminutovce bere všechny tři body. Výkon Genku byl hodně za očekáváním, zejména druhý poločas byl opravdu slabý.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Tak to bylo štěstí! V šestnáctce se totiž do míče opřel jeden z hostů, který střelou z první nechal balón olíznout o bližší tyč.

90+3

Velice pohotově se do míče opřel Malinovsky, nepřipravená rána končí daleko, daleko za brankou. Vypadá to, že o vítězi utkání máme rozhodnuto.

90+2

Ochoa svým dlouhým nákopem poslal balón hodně daleko k opačné šestnáctce, šermovanou u autové čáry vyhráli hráči Genku.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Nastić byl při pokusu o zpětnou kličkou zbaven balónu, nakonec se bude vhazovat přesně na polovině hřiště.

88

Moc času už nezbývá, Genk se nemůže dostat k souvislejšímu držení míče. Soupeř velmi dobře zahušťuje prostor ve středu hřiště.

87

Žlutou kartu dostává Siebe Schrijvers (KRC Genk).

86

Konečně trochu sympatická kombinace. Po rychlé akci několik hráčů se míč dostal k Malinovskymu, jehož střelu srazil bránící hráč.

85

Tak nyní mají obě mužstva vystřídáno. Závěrečné minutky by tak neměly doprovázet žádné moc dlouhé přerušení.

84

Žlutou kartu dostává Sébastien Pocognoli (Standard Lutych).

84

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José Mpoku, přichází Miloš Kosanović.

82

Neskutečně obětavý zákrok předvedl Laifis! Sám na branku z úhlu totiž uháněl Samata, jeho střelu zablokoval až vynikající skluz domácího zadáka.

81

Daleko z branky musel vyběhnout Vukovic, neboť se k hranici šestnáctky snášel vysoký balón. Hostující brankář tentokráte se svým výběhem nezaváhal.

80

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Thomas Buffel, přichází Ruslan Malinovskyj.

79

Žlutou kartu dostává Alexander Scholz (Standard Lutych).

79

Faktem je, že obrana Standardu Lutych se ve druhém poločase výrazně zvedla. Protihráči si s čtyřčlennou vazbou stále nevědí rady.

78

Oba celky mají k dispozici pouze jediné střídání, v případě domácího mužstva to zřejmě půjde o taktické šetření času v závěrečných minutách.

77

Nastić se hnal za míčem s vypětím všech možných sil, i tak byl balón na jeho rychlé nohy příliš dlouhý. To náležitě ocenili domácí fandové.

76

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Edmilson Junior, přichází Dieumerci Ndongala.

75

Utkání se nám neúprosně chýlí ke svému konci. Genku sice ještě zbývá něco málo přes patnáct minut, dle herního projevu to ale na vyrovnání nevypadá.

73

Když se Ochoa nedostane pro míč prostřednictvím krytím nějaké střely, bude muset alespoň přispěchat pro odražený balón.

72

Pomezní rozhodčí signalizoval už pátý ofsajd domácím hráčům, svůj náběh si nepohlídal střelec druhé branky M´Poku Ebunge.

71

Druhé dějství je jednoznačně v režii hráčů Standardu Lutych. Domácí přišli z kabiny jako vyměnění, naopak hosté jsou hodně nepřesní.

70

No, co chybělo! Centr nalezl přesně hlavu Bokadiho, jehož hlavičku fantasticky zlikvidoval Vukovic. Ten tak odčinil nejisté počínaní u prvního gólu.

69

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bryan Heynen, přichází Marcus Ingvartsen.

69

M´Poku Ebunge je dnes velmi aktivní. U pravého rohového praporku vybojoval další rohový kop pro svoje barvy.

68

Jenomže pobyt byl opravdu krátký. Nepřesná střela sotva doletěla k šestnáctce, Mexičan v brance Lutychu následně pošetřil cenné vteřinky.

67

Opět se píská. Na zeleném pažitu opět skončil Heynen, hosté se s míčem stěhuji na útočnou polovinu.

66

O okamžité vyrovnání se pokoušeli z rohového kopu, Guillermo Ochoa míč vyboxoval na hranici šestnáctky, odkud pálil tuším, že Buffel vysoko nad branku.

65

Domácí jsou na koni, na otočení nepříznivého výsledku jim stačilo necelých dvacet minut. Nyní jsou na tahu hráči Genku, kteří úplně přestali útočit.

63

63. Paul-José MPOKU - 2:1

63

Standard právě vstřelil branku!
Domácí otáčejí stav utkání! Na skákavý balón si k pokutovému území seběhl M´POKU EBENUGE, který nesmírně přesnou střelou ke vzdálenější tyči rozbouřil ochozy stadionu v Lutychu!

63

Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že Ebungeho přímý kop byl ztečován rukou jednoho z protihráčů. V tomto případě se klidně mohla pískat penalta!

62

Ani následný rohový kop nevyvolal větší rozruch před brankou hostujícího mužstva, s kulatým nesmyslem si pohraje také znuděný Ochoa.

61

Ze vzdálenosti dvaceti metrů pálil M´Poku Ebunge. Domácí středopolař se pokoušel obstřelit zeď, míč nakonec tečoval jeden z protihráčů do zámezí.

60

Naskýtá se solidní příležitost z přímého kopu. Edmilson byl totiž faulován těsně před šestnáctkou, hlavní sudí vše uviděl a odpískal faul.

59

Atraktivita utkání trochu uvadla. Sledujeme taktickou bitvu ve středu hřiště, míč mají momentálně hráči Genku.

57

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Amine Khammas, přichází Bojan Nastić.

56

Pro další centr si v poklidu seběhl Vukovic, který již rozmýšlí, kudy vyhodí balón. Zřejmě to bude do levého křídla.

55

Rychlý kontr domácího mužstva vedl k velice překvapivé střele Dosseviho. Pravý křídelník se pokoušel zaskočit Vukovice, který stál trochu venku z branky. Míč doplachtil na horní síť.

54

Na opačné straně hřiště Genk nepochodil s kombinací středem hřiště, Schrijversův záměr se minul úspěšné realizaci.

53

Od toho ale domácí musí upustit, byl jim totiž odpískán ofsajd. Za obranou soupeře se v době přihrávky pohyboval hrotový útočník Orlando Sa.

52

Těžiště hry se přesunulo na pravou stranu na Dosseviho, kterému nevyšlo obhození bránícího hráče. Lutych pokračuje ve sevření.

51

Tlak ale končí odpískaným nedovoleným zákrokem Bokadiho, o několik vteřinek později si na Edmilsona pro změnu vyšlápl Heynen.

50

Brzká branka nakopla domácí fotbalisty. Momentálně to jsou totiž hráči Standardu, kteří hýří aktivitou ve všech koutech hrací plochy.

49

Samata sice vyhrál hlavičkový souboj, za jeho zády ale nečíhal žádný ze spoluhráčů. Balón se tak stal snadnou kořisti domácích zadáků.

48

48. Edmilson JUNIOR - 1:1

48

Standard právě vstřelil branku!
Tak tohle byla hodně laciná branka! Jeden z hostů vracel balón na Vukovice, který nemohl hrát rukama. Logicky tedy přišel hlavičkový souboj, který vyhrál EDMILSON JUNIOR a svojí trefou srovnává stav utkání.

48

Úvod druhého dějství je poměrně hodně kouskován. Nyní na hřišti leží Junior, který byl zasažen loktem do hlavy.

47

Druhé dějství je již v plném proudu, rozehrávky se tentokráte ujali hosté z Genku.

46

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Uche Henry Agbo, přichází Răzvan Marin.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce! Do kabin odcházejí spokojenější hráči Genku, kteří po úvodním dějství vedou nejtěsnějším možným způsobem 1-0. O jedinou branku se postaral kapitán Schrijvers, který tak zároveň učinil konečnou podobu poločasového stavu. Druhé dějství začne přibližně v 21:34.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Standard Lutych se ke konci prvního poločasu ponořil do slušného tlaku. Prostor na malém vápně je ale velmi dobře střežen.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

43

Ošetřuje se už dobrou minutku, tato prodleva bude jistě nastavena při následném nastaveném čase.

42

Vukovic musel zakopnout balón do zamezí, neboť se na zeleném pažitu chytá za hlavu kapitán Schrijvers. S úvodním střelcem branky to nevypadá moc dobře.

41

Je tu další žlutá karta. Tu opět inkasoval jeden z hostů, loktem si ve vzdušném souboji pomohl Mbwana Samata.

41

Pocognoli se tak dlouho posouval s míčem u levé autové čáry, až ho hlavní sudí napomenul a s kulatým nesmyslem se bude muset vrátit na výchozí pozici.

40

Tohle nikam nepovede. Ledabylá kolmice za obranu hostujícího tábora vedla pouze do země nikoho, Vukovic uvede balón zpět do hrací teploty.

39

Domácí to zkusí útokem ze své poloviny hřiště, za hranici pravidel si totiž počínal český zadák ve službě Genku Jakub Brabec.

38

Hosté se tak ke konci úvodního dějství dostávají do zcela zaslouženého vedení. Poslední minutky patřili bezvýhradně jim.

36

36. Siebe SCHRIJVERS - 0:1

36

Genk právě vstřelil branku!
Teď už se ale hosté radují! SIEBE SCHRIJVERS měl spoustu času a i prostoru na zakončení. Nejdříve vymíchal bránícího hráče, posléze zacílil přesně k bližší tyči.

35

Maehle táhl další útočný výpad svého celku, akce končí povalením jeho osoby. Hlavnímu sudímu tento zákrok nepřišel podezřelý, pokračuje se tedy dále.

34

Na opačné straně se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu. Celé situace nakonec končí přátelským podáním rukou domácího útočníka Sa a hlavního arbitra.

33

Zle mohlo být na opačné straně. Po standardní situaci se balón odrazil přímo na kopačku Buffela, který střelou z první ohrozil pouze reklamní banner za brankou.

32

Třetí rohový kop domácích borců byl zahrán tentokráte z levé strany, avšak pouze na bližší tyč, kde balón odhlavičkoval tuším, že Berge.

31

Rohový kop nebyl zahrán nejhůře, i přesto se na malém vápně pohybovalo příliš málo hráčů Standardu.

30

Následná standardka přistála přesně na hlavě Jakuba Brabce, který balón odklízí za brankovou čáru. Roh pro domácí tábor.

29

O několik vteřinek později je tu další žlutá karta. Hodně hraniční zákrok předvedl hostující stoper Colley, který dosti nešetrným způsobem poslal na zem M´Poku Ebungeho.

28

Hlavní sudí tahá ze své kapsičky další žlutou kartu. Obdržel jí tentokráte hostující hráč, konkrétněji levý obránce Khammas.

27

27. Ochoa vyrazil střelu do tyče.

27

Hosté začínají na hřišti dominovat. Ochoa se musel opět činit, neboť zpoza šestnáctky napřáhl Schrijvers. Mexičan v brance Standardu Lutych střelu vyrazil pouze do tyče.

26

Domácí se museli bránit standardní situaci z hlouby pole. Balón doletěl pouze k hranici pokutového území, kde byl prostor střežen rojem hráčů v červených dresech.

25

Na opačné straně jsme byli konečně svědky střely. Buffel si navedl balón na svojí levačku, která vyprodukovala slabou přízemní střelu. Ochoa měl i přesto nemalé potíže.

24

Český legionář Jakubec Brabec zachytil nepřesnou přihrávku domácích, následně si nechtěl komplikovat život a míč raději odevzdal svému brankáři.

23

Prostor ve středu hřiště je velmi dobře střežen oběma celky. Nezbývá tedy nic jiného, než ve vrhnout na útočné po křídlech.

22

Junior pláchl po levé straně, následný centr poslal pouze do nohou Maehleho. Z této situace mohli domácí vytěžit daleko více.

21

Posléze si za obranu sebíhal reprezentant Tanzánie Samata. Dalekonosný balón na jeho osobu byl přeci jenom příliš dlouhý.

20

Na hrací ploše se ocitl hostující zadák Maehle, dle hlavního sudího v tom byl faul hráče Standardu Lutych.

17

Utkání je v úvodu utkání hodně vyrovnané. Akce střídá akci, nicméně na větší příležitost stále čekáme.

16

Hostující brankář musel být i o několik minutek ve střehu, do jeho prostoru totiž mířil nadýchaný centr. Míč končí v moci australského brankáře.

15

Za obranu Genku směřoval dlouhý balón, na který nedosáhl žádný z hráčů v modrých dresech. Vukovic si již sebírá balón.

13

Domácí se usídlili u plící čáry, kde se Dossevi již chystá k autovému vhazování.

12

Jakub Brabec musel odvracet nepříjemný centr do šestnáctky, razantní odkop znamenal osvobození pro jeho barvy.

11

Žlutou kartu dostává Mathieu Dossevi (Standard Lutych).

11

I další centrovaný balón nepřidělal domácím žádnou větší starost, jejich soupeř ale začíná stupňovat svůj tlak.

10

Genk nakonec zahrával i další rohový kop, který ještě před kopem zastavil hlavní arbitr. Dle jeho mínění se jednalo o nedovolený zákrok jednoho hráče v modrém.

9

Hostující celek si vybojoval úvodní rohový kop. Ten rozehrál Schrijvers na přední tyč, kde míč odvrátil jeden z protihráčů.

8

Hra se nám trochu uvolnila, ke slovu se dostali také hráči Genku, kteří již zlobí u pravé postranní čáry.

7

Domácí začali velkým náporem, ten utnula až píšťalka hlavního arbitra, neboť se Pocognoli dopustil nedovoleného zákroku.

6

Před brankou Genku vznikala nebezpečná situace, tuším, že Jakub Brabec musel balón vykopávat z velmi nebezpečného prostoru.

5

Další ofenzivní kombinace započne od zadáků domácího celku, míč má momentálně na kopačce stoper Scholz.

4

Nový muž v brance Standardu Lutych Mexičan Ochoa bude vykopávat od své svatyně. Úvod utkání je hodně nervózní.

3

S míčem se seznámili také hráči Genku, kteří budou vhazovat u levé postranní čáry.

2

Utkání nám konečně začalo, úvodní rozehrávku si vzali na starost fotbalisté Standardu Lutych.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Standard Lutych: Ochoa – Fai, Scholz, Laifis, Pocognoli – Bokadi, Agbo, Dossevi – Mpoku, Sá – Edmilson Junior.
Náhradníci: J-F. Gillet – Goreux, Emond, Ndongala, Raman, Marin, Kosanović.

KRC Genk: Vukovic – Maehle, Brabec, Colley, Khammas – S. Berge, Heynen – Buffel, Schrijvers, Trossard – Samatta.
Náhradníci: Jackers – Nastić, Wouters, Ingvartsen, Naranjo, Malinovskyj, Manuel, Aidoo..
KRC Genk

Dosti podobně jsou na tom hráči Genku. Uplynulá sezóna neskončila taktéž podle představ, výsledkem je až osmá pozice. Hráči Genku ale uspěli v následných bojích o Evropskou ligu, svojí skupinu zvítězili s jedenáctibodovým náskokem. Divoká přestřelka se odehrála v úvodním utkání letošní sezóny, utkání proti Waaslandu-Beveren skončilo remízou 3-3.
Standard Lutych

I lepší sezóny určitě odehráli fotbalisté Standardu Lutych. Poslední ročníky to není příliš růžové, v uplynulé sezóně se tento celek umístil dokonce až na sedmé pozici. V následným bojích o Evropskou ligu taktéž Lutych nepochodil a po tento ročník se bude moct soustředit pouze na svojí domácí soutěž. Letošní sezónu zahájili hráči domácího celku dnešního utkání remízou 1-1 proti Mechelenu, v dnešním utkání se poprvé představí na svém stánku.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická Jupiler League je v plném proudu, my se společně zaměříme na utkání mezi Standard Lutych a KRC Genk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Standard Lutych – KRC Genk

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 48. Edmilson Junior, 63. Mpoku – 36. Schrijvers

Karty:   11. Dossevi (STA), 79. Scholz (STA), 84. Pocognoli (STA) – 28. Khammas (GNK), 29. Colley (GNK), 41. Samatta (GNK), 87. Schrijvers (GNK)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:6.

Standard Lutych: Ochoa – Fai, Scholz, Laifis, Pocognoli – Bokadi, Agbo (46. Marin), Dossevi – Mpoku (84. Kosanović), Sá – Edmilson Junior (76. Ndongala).
Náhradníci: J-F. Gillet – Goreux, Emond, Ndongala, Raman, Marin, Kosanović.

KRC Genk: Vukovic – Maehle, Brabec, Colley, Khammas (57. Nastić) – S. Berge, Heynen (69. Ingvartsen) – Buffel (80. Malinovskyj), Schrijvers, Trossard – Samatta.
Náhradníci: Jackers – Nastić, Wouters, Ingvartsen, Naranjo, Malinovskyj, Manuel, Aidoo.