Menu

Fotbal

Olympiáda dětí a mládeže

Královehradecký kraj – Olomoucký kraj

1:0

konec (0:0)

28.06.2017, 14:00 • Stadion SK Řečkovice, Brno • Finále • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Hlavní rozhodčí naposledy fouknul do píšťalky a fotbalisté Královehradecého kraje se radují! Ve vyrovnaném utkání s minimem šancí se totiž po rohovém kopu ve 39. minutě nadvakrát dokázal prosadit a Marek Bednář tak mohl oslavit jedinou branku zápasu. V závěru měli Olomoučtí několik obrovských šancí, nicméně Rubešovi v bráně Kralovehradeckého kraje dnes přálo štěstí. (14:56:19)

50

Konec zápasu.

49

Obrovskou šanci spálil Jaroslav Saňák! Centr z levé strany totiž propadl až napravo od brány, kde stál právě zmíněný fotbalista. Křížná střela však prošla jen pár centimetrů vedle vzdálenější tyče.

48

Z místa přestupku šel až do vápna hodně vysoký centr, nicméně ani z menšího závaru se Olomoucký kraj nedostal ke střele.

48

Za faul ve středu hřiště teď žlutou kartu dostává Filip Schmoranz (HKK).

46

Ohromně blízko k vyrovnání byl jeden z fotbalistů Olomouckého kraje. Defenzíva Královehradeckých míč odvrátila jen k nohám soupeře, ale vysoký lob se snesl těsně vedle prázdné brány.

46

Olomoucký kraj chtěl rozjet rychlou akci, nicméně přihrávka ze středu do strany šla daleko od všech hráčů v oranžových dresech.

45

Královehradečtí fotbalisté teď chytře drží hru na polovině soupeře. Kolmou přihrávku navíc musel řešit Bokůvka, jenž míč posunul do zámezí.

44

Přeci jenom se ale fotbalisté ze středu Moravy dostali až do pokutového území. Ani jedno ze dvou zakončení však neprošlo k brankáři.

43

Jaroslav Saňák se tlačil přes dobře bránícího Semeráka, nicméně kapitán Královehradeckého kraje hraje nadále velký zápas.

42

Oživit hru olomouckých fotbalistů by měla další střídání. Zatím se však hraje pouze u půlící čáry.

41

Olomoucký kraj se pochopitelně snaží přitlačit, ale zatím se vůbec nedostává na dostřel soupeřovy brány. Po vstřelení branky si Královehradecký kraj kontroluje situaci.

39

Královehradecký kraj právě vstřelil branku! A nyní už jde kraj z východu Čech do vedení. Vysoký centr přistál na hlavě Jakuba Vyhlídala. Toho ještě skvěle vychytal Bokůvka, ale na následnou dorážku MARKA BEDNÁŘE už byl gólman krátký.

39

Až k pokutovému území se nyní pro změnu dostali Královehradečtí. Uvidíme jejich další rohový kop.

38

Olomoucký kraj přispěchal s další akcí. Příliš dlouhá přihrávka v podání jednoho ze záložníků však doputovala jen k pozornému Rubešovi.

37

Nepříliš jistě teď obrana Královehradeckého kraje odvrátila vysoký centr od půlící čáry. Díky tomu mohl zakončovat Skopal, avšak ten bránu vysoko přestřelil.

36

Středem si to až do pokutového území namířil Hampl. Ten nakonec musel kombinovat s Hrubým a celou akci si v pohodě pohlídal gólman Bokůvka.

35

Po dalším dobrém obranném zákroku Semeráka si zaváhání dovolil jeden z olomouckých obránců. Míč ale přesto dokázal posunout aspoň do zámezí.

33

Příliš důrazný byl jeden z královehradeckých fotbalistů, který šel do vzdušného souboje s brankářem. Nakonec je pískán přestupek proti pravidlům.

32

Vysoký centr z místa předchozího praporku letěl přímo na hlavu bránícího Bednáře. Následuje další možnost, tentokrát v podobě rohového kopu.

31

Jedovatý centr od rohového praporku šel blízko brankáře Bokůvky. Ten míč sice vyboxoval, ale za chvíli bude čelit další standardce soupeře.

30

Královehradecký kapitán Semerák zatím předvádí skvělý výkon. Po jeho založení akce následovala přihrávka před Bokůvkovu bránu, nicméně obrana Olomouckého kraje byla připravená.

29

Další možnost Olomouckého kraje. Centr od rohového praporku totiž Rubeš vůbec nezvládl a div, že Daněk neusměrnil míč do odkryté brány.

29

Uriča si výborně pohlídal ofsajdovou hranici a mířil sám na gólmana Rubeše. V rozhodujícím momentu mu však míč odebral vracející se Semerák.

28

"Hradečáci" ztratili míč na polovině hřiště, avšak stejně dopadla i kombinace soupeře. Vše vyústilo v nedovolený zákrok jednoho z Olomouckých.

27

Míč se dostal k Denisi Hrubému, který chtěl potáhnout podél postranní čáry. Moc daleko se ale s kulatým předmětem nedostal.

26

Začátek druhého poločasu je zatím v režii Olomouckého kraje. Ten bez problémů kombinuje u poloviny hřiště a vyčkává na mezeru v defenzívě soupeře.

26

Začal druhý poločas.
Úvodní půle zápasu je u konce. Zatím zápas nenabídl moc šancí a hraje se převážně ve středu hřiště. Nejblíže ke vstřelení gólu byli fotbalisté Královehradeckého kraje, kteří sice neměli převahu, ale po volném kopu ve 14. minutě vytvořili dobrý závar. Do druhého poločasu se ale půjde bez branek.

25

První poločas skončil.

23

Hned dva hráči Královehradeckého kraje se v krátkém časovém úseku ocitli na trávníku. Početní převahy však moravští fotbalisté nedokázali využít.

22

Až k zakončení se nyní téměř prodral Saňák, jenž byl zastaven až na hranici pokutového území. Veledůležitý obranný zákrok Královehradeckého hráče.

21

Odvrácený roh Královehradeckého kraje skončil u nohou Radima Zenglera, jenž míč zakopl až na měsíc. Zřejmě mu je vzorem Sergio Ramos.

20

Výborně to nyní provedl Zengler, který hru z pozice stopera vytáhl až na nějakých čtyřicet metrů od brány. Po roztažení hry na levou stranu navíc přichází rohový kop.

18

Hlavní rozhodčí pustil trochu sporný souboj a vysloužil si pískot fanoušků Královehradeckého kraje. Z následné akce však Olomoucký kraj vůbec nic nezískal.

17

Odkop královehradecké obrany nebyl zrovna ideální. Nakonec ale přišla Gunarova akce, po které bude následovat vhazování.

16

Jen zřídka se teď hráči z okolí Olomouce dostávají blíže k bráně Jaroslava Rubeše. Po úvodním tlaku přichází menší útlum.

15

Nyní se až k pokutovému území dostali také hráči Olomouckého kraje. Na hranici šestnáctky je však odmáván zřetelný ofsajd.

14

Z rohového kopu už hráči Královehradeckého kraje nic nevytěžili, avšak v posledních minutách se konečně začínají osmělovat.

14

První vážnější situace před jednou z bran. Dlouhý centr doputoval až k Bokůvkovi, před kterým se zjevila dvojice hráčů Královehradeckého kraje. Ani jeden z nich však míč nedokázal poslat do brány.

13

Obrana Královehradeckého kraje si dovolila menší zaváhání, avšak posléze se míč dostal až k Bokůvkovi. Ten volil odkop do zámezí.

12

Ladislav Gunar rozjel další akci podél postranní čáry. Nakonec si míč nachystal na střelu pravou nohou, ale jeho zakončení skončilo hned na prvním blokujícím hráči.

11

Ani jeden z celků se teď ne a ne dostat k ohrožení soupeřova brankáře. Hraje se převážně u půlící čáry.

9

Ojedinělou akci Královehradeckého kraje teď táhl Ladislav Gunar, nicméně jeho postup byl zastaven dostatečně daleko od Bokůvkovy brány.

8

Nadále se hraje převážně na obranné polovině Královehradeckého kraje. Střely jsou ale zatím nepřesné a příliš kvalitní nebyl ani poslední centr do vápna.

7

Ani další zakončení jednoho z fotbalistů Olomouckého kraje se nevlezlo do prostoru brány. Hráči z Moravy jsou ale od začátku utkání lehce aktivnější.

6

Registrujeme první zakončení zápasu. Nízký nakopl míč za hranici šestnáctky, ale Rubeš jeho pokus v pohodě kontroloval. Střela letěla vysoko nad.

5

Nebezpečně nyní vypadala akce na pravé straně. Koláček kombinoval se Saňákem, ale právě druhý zmíněný o kulatý předmět ve finále přišel.

4

Dobrou individuální akcí se prezentoval Kryštof Hampl, avšak nakonec mu míč utekl a poté se Královehradecký fotbalista dopustil faulu.

3

K přihrávce do šestnáctky se tentokrát dostal rychlonohý Vyhlídal. Fotbalisté Královehradeckého kraje se ale bez problémů dostali zpět k polovině hřiště.

2

Na druhé straně byl k vidění první rohový op zápasu. Schmoranzův centr se stal kořistí soupeřovy obrany a poté následoval jen nákop mířící vedle brány.

1

Olomoucký kraj do utkání vstoupil důrazně. Po dvou razantních osobních soubojích se k míči v pokutovém území dostal Uriča, nicméně jeho přihrávka nenašla adresáta.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté nastupují na hrací plochu. Královehradecký kraj nastupuje v modrých dresech, Olomoucký kraj oblékl oranžovou.
Úvodní sestavy:

Královehradecký kraj: Rubeš – Bednář, Gunar, Hampl, Ludvík, Samek, Schmoranz, Semerák, Slivka, Zengler, Hrubý
Náhradníci: Strnad – Čechovič, Dostál, Havrda, Kruml, Šalda, Sapár

Olomoucký kraj: Bokůvka – Cagaš, Daněk, Nízký, Paar, Saňák, Skopal, Smolka, Uriča, Vyhlídal, Kadlec
Náhradníci: Bělka – Cetkovský, Elšík, Fabiánek, Holub, Koláček, Krézek.
OLOMOUCKÝ KRAJ

Stejně jako v případě soupeře, i Olomoucký kraj byl nalosován do skupiny s pouhými dvěma dalšími protivníky. Na rozdíl od Královehradeckého kraje však kluci ze středu Moravy zvítězili v obou utkáních a základní skupinu ovládli se šesti body a skóre 4:1.

Ve čtvrtfinále se Olomoucký kraj potkal s Pardubickým krajem. Ten sice odehrál solidní základní skupinu, nicméně na Olomoucký kraj neměl a po výsledku 0:2 se musel smířit s bojem o páté místo. Posléze byli hráči z Olomoucka v roli jasného outsidera, nicméně v derby s Jihomoravským krajem se udrželi na remíze a poté postoupili přes penalty.

Soupiska týmu

David Bělka
Jaroslav Bokůvka
Jan Cagaš
Vítězslav Cetkovský
Kryštof Daněk
Marek Elšík
Jakub Fabiánek
Denis Holub
David Koláček
Daniel Krézek
Filip Nízký
Bohdan Paar
Jaroslav Saňák
Dominik Skopal
Štěpán Smolka
Filip Uriča
Jakub Vyhlídal
KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ

Mladí fotbalisté z okolí Hradce Králové měli trnitou cestu až do finále. V základní skupině totiž měli jen dva soupeře a přímý postup si tedy mohl vybojovat jen první celek. Remíza hned v prvním utkání proti Středočechům sice nebyla ideálním vstupem do turnaje, ale v doplňkových penaltách Královehradecký kraj vyhrál. Následně navíc výsledkem 4:0 smetl Vysočinu, což mu zajistilo první místo skupiny D.

Na řadu přišlo čtvrtfinále, které potvrdilo papírové předpoklady a nenabídlo moc branek. Chabý výsledek 1:0 však Královehradeckému kraji stačil a přes Liberecký kraj tak prošel do semifinále. V něm čekal těžký oříšek v podobě favorizovaného Moravskoslezského kraje. Tým z východních Čech ale dovedl utkání k remíze a posléze byl v pokutových kopech o kousek lepší.

Soupiska týmu

Marek Bednář
Štěpán Čechovič
Štěpán Dostál
Ladislav Gunar
Kryštof Hampl
Tomáš Havrda
Denis Hrubý
Lukáš Kruml
Jan Ludvík
Jaroslav Rubeš
Jaroslav Šalda
Daniel Samek
Martin Sapár
Filip Schmoranz
Jakub Semerák
Matyáš Slivka
Jiří Strnad
Radim Zengler
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Královehradecký kraj – Olomoucký kraj

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 39. Bednář

Karty:   48. Schmoranz (HKK)

Královehradecký kraj: Rubeš – Bednář, Gunar, Hampl, Ludvík, Samek, Schmoranz, Semerák (C), Slivka, Zengler, Hrubý
Náhradníci: Strnad – Čechovič, Dostál, Havrda, Kruml, Šalda, Sapár

Olomoucký kraj: Bokůvka – Cagaš, Daněk, Nízký (C), Paar, Saňák, Skopal, Smolka, Uriča, Vyhlídal, Kadlec
Náhradníci: Bělka – Cetkovský, Elšík, Fabiánek, Holub, Koláček, Krézek