Menu

Fotbal

Přípravný zápas

FK Železiarne Podbrezová – MFK Tatran Liptovský Mikuláš

1:0

konec (0:0)

27.06.2017, 16:00 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Matej Kubove (@Matej Kubove) sk

Tipsport: 1.3 4.5 8.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Domáca Podbrezová vo svojom druhom prípravnom zápase porazila Liptovský Mikuláš, ale aj ten bol nepríjemným súperom a vytvoril si niekoľko dobrých šancí. (20:50:27)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Kuzma to kopol na bližšiu žrď, Mikušiak dokázal vyraziť.

90+1

Tak nakoniec sa ešte hrá. Podbrezová získala priamy kop tesne spred šestnástky. Strieľať bude Kuzma.

90

Pas na zadnú tyč sa dostal do malého vápna, no nikomu v červenom drese Liptovského Mikulášu sa nepodarilo zakončiť.

90

Žákovič získal priamy kop niekoľko metrov pred šestnástkou súpera. Možno posledná šanca hostí po centri vyrovnať.

89

Válovčan zrazeným centrom získal aut na polovici súpera, hostia sa však rýchlo dostali späť k lopte a môžu ju vyviesť dopredu.

88

Pokus o kolmicu za defenzívu Podbrezovej síce cez prvého hráča prešiel, následne ale dobre zasiahol Lipčák a odvrátil do bezpečia.

87

Magda prepustil dlhý nákop za svoju osobu, pretože si o to zakričal brankár Vavrúš, ktorý následne loptu chytil do rukavíc.

85

Mikušiak vyboxoval centrovaný pas, následná snaha Jedináka dostať sa do šestnástky sólom úspešná nebola.

84

Andrej Rendla sa dostal k odrazenej lopte na hranici šestnástky, z otočky vystrelil a po teči hostí získal rohový kop.

83

Spoza šestnástky vystreli tesne nad zemou Laco, tečovaný pokus skončil v strede brány a náruči Vavrúša.

82

Na druhej strane prudko centroval Matúš Turňa, jeho pas z ľavej strany nenašiel spoluhráčov a bránu taktiež netrafil.

81

Rohový kop sa hosťom nepodaril, hlavička z hranice malého vápna išla vysoko nad bránu Podbrezovej.

80

Rendla sa na krídle dostať do náročného súboja a o loptu prišiel, dopredu tak vyráža aktívny Liptovský Mikuláš.

78

Roh sa hosťom nepodaril, následný pas naspäť ušiel za autovú čiaru, takže vhadzovať môžu hráči Podbrezovej.

77

Liptovský Mikuláš sa však tlačí do zakončení a získava ďalší rohový kop.

76

Roh samotný síce nepriniesol nič, ale hostia sa udržali vpredu a Pantič mal perfektnú streleckú pozíciu, no nedokázal trafiť loptu.

75

Andrej Rendla v strede ihriska bojoval o loptu, tú sa mu nakoniec získať nepodarilo a po prechode hostí dopredu bude nasledovať roh.

74

Laco sa snažil preniknúť dopredu po svojej ľavej strane, pomohol si pri tom faulom proti Magdovi.

73

Šimun sa síce dostal k zakončeniu z hranici šestnástky Podbrezovej, jeho slabý pokus do stredu brány sa stal obeťou brankára Vavrúša.

72

Podbrezová dala gól!

Domáci zo svojej prvej poriadnej šance strelili úvodný gól zápasu. V podstate to ani ako šanca nevyzerala, lenže mladý ADRIÁN KOPIČAR sa trafil spoza šestnástky presne do rohu brány.

70

Dvadsať minút pred koncom zápasu sme ešte gól nevideli a tak verme, že nejakého sa ešte dočkáme.

69

Viktor Jedinák sa po dostal k strele po tom, ako si ju naviezol z krídla do šestnástky, lenže Mikušiak dokázal zasiahnuť a Rendlu k dorážke nepustil.

68

Pauza aj v druhom polčase, hráči dostali krátky čas na osvieženie a oddýchnutie.

67

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Mikúš, prichádza Rendla.

66

Pokus hostí o prechod po krídle sa nepodaril, prihrávku na tribúnu odkopol Válovčan.

65

Poremba vnikol z krídla do pokutového územia Podbrezovej, skvelú stopku mu vystavil Jaro Kostelný a čistým zákrokom loptu odobral.

63

Dávid Leško si potiahol loptu z krídla na os a odtiaľ prudko vypálil. Mikušiak na dvakrát zasiahol, dorážka domácich neprišla.

62

Dmitrij Pantič sa ocitol úplne sám na hranici bieleho bodu, odkiaľ z prvej vystrelil do stredu brány. Jeho pokus nebol dostatočne razantný a preto Vavrúš reflexívne zareagoval.

60

Hodina hry za nami, gól sme stále nevideli. Čo je však horšie, futbal je to typický prípravný, čiže bez poriadneho tempa.

59

Prudký center do šestnástky Podbrezovej odvrátil na prvej žrdi dobre postavený Lipčák, hostia ale môžu pokračovať v akcii.

58

Podbrezovčania získali rohový kop, ktorý priamym zakončením neskončil. Domáci síce ostali na dostrel, lenže zakončenie z diaľky bolo veľmi nepresné.

56

Po centri sprava sa na hranici malého vápna ocitol úplne osamotený Poremba, avšak nepochopiteľne ju nedokázal nasmerovať na bránu.

55

Dávid Leško sa ocitol na hranici päťky, lenže bol dobre bránený. Nakoniec sa aj tak dostal k prudkej rane z uhlu, Mikušiak na čiare odolal.

54

Prechod po pravej strane hostí až do šestnástky neviedol, domáci sa dokázali ubrániť a získali aspoň autové vhadzovanie.

52

Po prudkom centri zľava od Leška vyboxal Mikušiak pred šestnástku, kde stál voľný Kopičár, jeho pokus z prvej priestor troch žrdí trafiť nedokázal.

51

Sprava si loptu až do streleckej pozície naviezol Poremba, technický pokus poslal iba tesne vedľa vzdialenejšej žrde Podbrezovej.

50

Centrovaný pas sa odrazil až k voľnému Očenášovi na zadnej žrdi, ten však ostal prekvapený a zakončiť proti svojmu bývalému klubu nedokázal.

49

Magda prihrávkou cez šírku ihriska zahnal svojich spoluhráčov a Liptovský Mikuláš sa takmer dostal do šance. Nakoniec si faul vedľa šestnástky vypýtal Šimun.

48

Lazar Djordjevič poslal veľmi pekný pas po zemi na Mikúša, ktorý chcel zakončovať z prvej, lenže lopta trafila Očenáša pred ním.

46

Liptovský Mikuláš hneď na úvod získal dva rohové kopy. Po prvom zakončenie neprišlo, druhý skončil hlavičkou, ktorá smerovala mimo.

46

Oba tímy prestriedali, na ihrisko sa dostalo niekoľko nových hráčov.

46

Začal sa druhý polčas.
Po prvom polčase je to stále bez gólov. Podbrezová mala úvod lepší, následne sa hra vyrovnávala. Futbal nie je žiadna sláva, ale niekoľko šancí sme videli na oboch stranách.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Veľmi dobrý center z rohového kopu pristál na kopačke Janeca, lenže ten netrafil bránu, poslal loptu iba na krídlo. Odtiaľ prišiel ďalší pas a Dragan Andrič vo veľkej šanci nedokázal hlavou trafiť bránu.

43

Ivan Kotora sa dokázal dostať zľava do šestnástky a aj keď jeho pas Kostelný zrazil a Turňa takmer dostal preč, bude to roh pre hostí.

42

Podbrezová veľmi pekne vykombinovala defenzívu a Válovčan z boku šestnástky prihrával pod seba na Mikúša, toho stihol včas predskočiť jeden z obrancov Liptovského Mikuláša.

41

Dávid Leško sa tak pokúsil o pas späť, no poslal veľmi prudkú loptu a tak to znova nebolo na strelu. Tá prišla až o chvíľu, Turňa bránu z diaľky minul.

40

Lazar Djordjevič v súboji proti dvojici súperov získal aut, rýchlo rozohral a domáci prešli až do šestnástky. Center Válovčana síce na druhej strane šestnástky zachytil Leško, na strelu to nebolo.

39

Kostelný sa pokúsil dlhým pasom osloviť Válovčana, toho veľmi dobre pokryl Ondrek a následne prišiel ofenzívny faul domácich hráčov.

38

Káčerík dostal veľmi pekný pas na krídlo od Turňu, zbytočne sa ale mladík chcel otáčať a tak namiesto centru bude nasledovať Šavolov odkop.

36

Jedinák zo stredu poľa odkopol loptu dopredu na Válovčana a ten išiel do situácie jeden proti jednému. Chcel si pomôcť prihrávkou do strany, tam nebol vôbec nik.

35

Matúš Turňa a Dragan Andrič sa nepríjemne zrazili v hlavičkovom súboji. Faul to nebol, oboch to určite zabolelo, no po chvíli sa hrá ďalej.

34

Djordjevič bol faulovaný na vlastnej polovici a Podbrezová veľmi pomaly rozohráva smerom dopredu. Napokon prišiel nákop, ktorý vyriešil Šavol.

32

Martin Válovčan sa na krídle dostal k centru, trafil však iba dvojicu obrancov pred sebou. Získal však roh, po ktorom vyboxoval Šavol.

31

Kostelný zastavil pokus hostí o kolmicu za obranu, následný pas doľava Janec na hracej ploche dostihnúť nedokázal.

30

Kostelný v prvom momente možno trošku nákop na Dragana Andriča podcenil, nakoniec všetko sklzom zvládol, a tak mohol odkopávať Vavrúš.

29

Hlavný rozhodca prerušil hru. Oba tímy sa budú môcť napiť a chvíľu si oddýchnuť. V Podbrezovej nie je extrémne teplo, ale teplo určite je.

28

Samuel Vavrúš sa ocitol veľmi ďaleko od svojej brány, až za hranicou pokutového územia. V sklze dostal loptu až za tribúnu, vhadzovať mohli hostia.

27

Gerát sa dostal k centrovanej lopte na hranici malého vápna a hlavou takmer rozvlnil sieť. Jeho hlavičke nakoniec niekoľko centimetrov chýbalo.

26

Pokus hostí z diaľky brankára Podbrezovej nenachytal, pretože bránu minul. Hostia však zvyšujú svoju aktivitu.

25

Vavrúš znova v akcii, tentoraz na hranici šestnástky loptu po vybehnutí loptu chytil na pevno a rozohral dopredu.

24

Slobodan Andrič dostal krásnu kolmicu za obranu a razom sa ocitol sám pred brankárom Vavrúšom, lenže ten perfektne vybehol a loptu odvrátil do bezpečia.

23

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Kupčík, prichádza Lipčák.

22

Ľuboš Kupčík stále nie je späť v hre a je ošetrovaný vedľa brány. Vyzerá to na prvé striedanie Podbrezovej.

21

Strela spoza šestnástky presná nebola, lopta vyletela veľmi vysoko nad bránu Vavrúša.

20

Matúš Mikúš nedokázal spracovať dlhý nákop na svoju osobu, pretože sa dostal do zovretia dvoch obrancov súpera a tí situáciu v rámci pravidiel vyriešili.

18

Ľuboš Kupčík odišiel s lekármi za čiaru a tam bude jeho ošetrovanie pokračovať. Podbrezová medzitým postupuje smerom vpred.

17

Ondrek uvoľnil do pravého krídla Thomku, ktorý mal dostatok času na center, nakoniec trafil Djordjeviča a získal roh. Po pase z rohu odvrátil Kupčík, lenže po zrážke s protihráčom bude potrebovať ošetrenie.

16

Leško poslal dlhý center za zadnú tyč, Djordjevič na loptu nedočiahol a nedokázal prihrať späť, nie to ešte zakončovať.

15

Podbrezovčania po centri sprava získali roh, pretože dezorientovaný Ondrek odvrátil loptu tam, kde bol otočený.

14

Lazar Djordjevič sa po narážačke s Válovčanom dostal do priestoru a mal dostatok času odcentrovať, lenže lopta mu nesadla ideálne.

12

Dávid Leško sa ocitol úplne sám pred rohom päťky. Loptu si spracoval, položil si aj Šavola, no jeho zakončenie okolo neho zastavil obranca pred bránkovou čiarou.

11

Válovčan síce zľava neposlal najlepší center, ale Leško sa aj tak dostal k strele. Tá bola zrazená, Šavol zasahovať nemusel.

10

Prudký výkop gólmana domácich síce zachytil Mikúša, avšak lopta mu ušla a Janec ju hlavou prihral k svojmu brankárovi Šavolovi.

9

Stred ihriska sa v tejto chvíli premenil na bojovú zónu, oba tímy si nedarovali vôbec nič a videli sme množstvo tvrdých súbojov o loptu. Tú po zlej prihrávke dopredu získal Vavrúš.

8

Matúš Turňa nezachytil kolmicu za svoju osobu, lopta prepadla za neho a Kotora sa z uhlu rútil do šance. Tiahlou strelou rozvlnil len bočnú sieť.

6

Prvýkrát v náznaku akcie aj Liptovský Mikuláš. Jeho hráči dokonca poslali centrovaný pas pred Vavrúša, ten všetko vyriešil a ruka, ako avizovali hostia, sa nepískala.

5

Vavrúš musel vysoko z brány, aby odkopol loptu pred dobiedzajúcimi súpermi. Podbrezová prešla dopredu, center Leška presný nebol.

4

Rýchly prechod Podbrezovej až k šestnástke súpera zakončením neskončil, nakoľko kolmicu od Válovčana zachytil Jedinák, lenže ten prihrával iba smerom dozadu.

3

Leško poslal zľava prudký strieľaný center, Šavol dokázal zasiahnuť a pred Mikúšom loptu zachytil v rukaviciach.

2

Rohový kop nepriniesol nič, no Podbrezová ostala na lopte. Nákop dopredu však skončil ofsajdovým postavením Mikúša.

1

Podbrezová zachytila rozohrávku brankára Šavola a mladý Káčerík napriahol spoza šestnástky. Jeho strela tesne nad zemou končí vďaka teču o niekoľko centimetrov vedľa brány.

1

Domáci sa postarali o prvú ofenzívnu akciu. Loptu po krídle potiahol Djordjevič, ďalej pokračoval Leško, ale nakoniec to bude odkop od brány.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Veľmi dobrou správou pre Podbrezovú je, že do zostavy sa prvýkrát od 17.7.2016 vracia Andrej Rendla, ktorý si v prvom kole sezóne 2016/17 proti Spartaku Trnava roztrhol krížny väz v kolene a pauzoval takmer rok. Verme, že tomuto niekedy veľkému talentu slovenského futbalu sa už zranenia budú vyhýbať.
Úvodné zostavy:

FK Železiarne Podbrezová: Vavrúš – Turňa, Kupčík, Kostelný, Djordević – Kačerík, Gerát, Jedinák, Valovčan, Leško – Mikúš
Náhradníci: Lukáč – Magda, Lipčák, Kopičar, Kuzma, Rendla

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Ondrek, Očenáš, Stašík, Janec, Thomka, S. Andrič, Papaj, Otruba, Kotora, D. Andrič
Náhradníci: Mikušiak – Šimun, Jánošík, Poremba, Staš, Laco, Pantič, Poruben, Žákovič, Perašin

Rozhodca: Boris Marhefka.
FK Železiarne Podbrezová

Prekvapenie minulej sezóny to až do pohárovej Európy nakoniec nedotiahlo a tak Podbrezová skončila na piatom mieste. Do novej sezóny vstupuje klub z Horehronia s novým názvom. Už to nebude FO ŽP Šport Podbrezová, ale FK Železiarne Podbrezová.

Trénerom ostáva Karol Praženica, ktorý v jarnej časti vymenil Mareka Fabuľu. Nemenia sa ani asistenti. Tými ostávajú Ján Gajdošík s Petrom Borošom, kondičným trénerom naďalej bude Andrej Caban.

Tím však opustilo niekoľko dôležitých hráčov. Matej Kochan si to namieril do Ružomberku, Patrik Vajda vystuží rady maďarského celku Györi ETO FC a Pablo Podio posilnil FC Fastav Zlín. Títo traja záložníci budú veľkou stratou a navyše po ukončení hosťovania odišiel aj Róbert Polievka, ktorý sa vrátil do Dunajskej Stredy, ale po novom je už hráčom MŠK Žilina.

Ako potencionálni náhradníci prišli štyria futbalisti. Sú nimi Dávid Leško z 1.FC Tatran Prešov, Adrián Kopičár z FK Senica, Martin Válovčan z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble a Tomáš Gerát z MFK Ružomberok.

Súčasný káder Podbrezovej

Brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Samuel Vavrúš

Hráči v poli: Jaroslav Kostelný, Ján Krivák, Lukáš Migaľa, Matúš Turňa, Lazar Djordjević, Daniel Magda, Ľuboš Kupčík, Miroslav Viazanko, Adrián Kačerík, Adam Lipčák, Kamil Kuzma, Dejan Peševski, Endy Opoku Bernadina, Viktor Jedinák, Matúš Mikuš, Luka Pejović, Andrej Rendla, Michal Breznanik, Dávid Leško, Adrián Kopičár, Martin Válovčan a Tomáš Gerát

"Železiari" začali letnú prípravu 14. júna 2017 v domácich podmienkach, kde odohrajú dokopy štyri prípravné zápasy a potom sa presunú do českého mestečka Třemošnice – Starý Dvůr, kde absolvujú v termíne od 10.7. do 15.7.2017 sústredenie. V rámci neho sa stretnú v zápasoch s FK Pardubice a reprezentáciou Bahrajnu.

Program prípravných zápasov

24.6.2017 FC Nitra 1:2 (Mikuš – Niba, Valenta)

27.6.2017 MFK Tatran L. Mikuláš (16:00, Zelpo aréna)

01.7.2017 FK Pohronie Žiar n/H. (10:00, Zelpo aréna)

06.7.2017 Podbeskidzie Bielsko-Biała (17:00, Zelpo aréna)

12.7.2017 FK Pardubice

15.7.2017 Bahrajn (15:00)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš

"Liptáci" začali prípravu len štyri dni dozadu. Kormidla sa po minulosezónnom desiatom mieste v druhej lige skupiny, kde sa hralo o postup do Fortuna ligy, chopil Jozef Šina. Ten naposledy trénoval MŠK Fomat Martin.

Do prípravy sa už ale nezapojila trojica Špilár, Ferenčík a Matić, zatiaľ čo novými tvárami sú Dragan Andrić, Thomka a Stašík. V pondelok sa do prípravy zapoja aj Otruba, Kotora, Tešlár. Informovala o tom oficiálna stránka klubu mfktatran.sk.

Program prípravných zápasov

27.6.2017 ŽP Podbrezová – MFK Tatran Liptovský MIkuláš
1.7.2017 1. FC Tatran Prešov – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
8-9.7.2017 Turnaj Závažná Poruba
12.7.2017 MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Pohronie
15.7.2017 FC VSS Košice – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
19.7.2017 MŠK Fomat Martin – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
22.7.2017 MFK Tatran Liptovský Mikuláš – SNV/BB

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Tatran Liptovský Mikuláš

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 72. Kopičar

FK Železiarne Podbrezová: Vavrúš – Turňa, Kupčík, Kostelný, Djordević – Kačerík, Gerát, Jedinák, Valovčan, Leško – Mikúš
Náhradníci: Lukáč – Magda, Lipčák, Kopičar, Kuzma, Rendla

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Ondrek, Očenáš, Stašík, Janec, Thomka, S. Andrič, Papaj, Otruba, Kotora, D. Andrič
Náhradníci: Mikušiak – Šimun, Jánošík, Poremba, Staš, Laco, Pantič, Poruben, Žákovič, Perašin

Rozhodčí: Boris Marhefka