Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

FK Ural – FK Lokomotiv Moskva

1:2

konec (0:2)

17.05.2017, 16:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • 29. kolo • Daniel Bertók

Tipsport: 2.97 3.1 2.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Domácí byli od první minuty aktivnější, poté ale vzali utkání do své režie hosté, nejprve v 33. minutě dostal hosty do vedení Pejčinovič, poté z pokutového kopu zvýšil vedení Lokomotivu Fernandes. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2!

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, kteří měli pár šancí, žádnou z nich ale nedokázali zužitkovat ve svůj prospěch. Naopak se po dvou žlutých poroučel Mirančuk, načež dokázali domácí hráči zareagovat až v 78. minutě, kdy snížil Lungu. Poté ještě domácí nastřelili břevno, hosté neproměnili útok na osamoceného brankáře a skóre dnešního utkání tak končí na výsledku 1:2!

Pro tohle utkání je to ode mně vše, pojďme se přesunout například k utkání Kazaně, která hostí Moskevské CSKA! Díky za pozornost. (18:28:15)

90+6

Konec zápasu.

90+5

Centr z pravé strany hostující obrana odvrací a rozhočí končí utkání!

90+5

Míč je na polovině hřiště, už je sice po nastavení, rozhodčí ale nechává domácí hráče hrát.

90+4

Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Manuel Fernandes, přichází Alexandr Kolomejcev.

90+3

Obrovská šance se naskytla domácím! Po centru z pravé strany se pokusil vystřelit Dimitrov, který to sice měl na dlouhou nohu, nakonec ale dokázal svým pokusem trefit břevno!

90+3

Domácí již plně otevřeli obranu, nechávají tam pouze jednoho obránce.

90+2

Maicon se dostal do samostatného útoku, při snaze obejít Arapova ale zpomalil svůj běh, poté ani střelou nedokázal překonat domácího brankáře.

90+1

Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad rámec základní hrací doby. Domácí tak mají jedinečnou šanci ještě něco s výsledkem udělat. Pokračovat budou rohovým kopem.

90

Do další šance se dostali domácí, konkrétně Lungu, který se pokusil prorazit hostující obranou po pravé křídle, vše ale končí odkopem od Guilhermovi branky.

89

Bicfalvi se po tvrdém zákroku Kvěrkvěly ve vápně hostů dožadoval penalty, jeho prosbu ale sudí nevyslyšel.

88

Maicon se v útočném souboji dopustil přestupku, u míče tak budou pokračovat domácí.

87

Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Taras Michalik, přichází Timofej Margasov.

86

Do obrovské šance se dostali domácí hráči! Na vynikající centr z pravé strany si naskočil Bicfalvi, jeho pokus ale postrádal razanci a Guilherme s ním neměl sebeměnší problémy.

85

Mezitím domácí neohroženě kombinují na polovině soupeře, kterému se nedaří dostat míč ze svého území.

84

Na zemi se po tvrdém zákroku Ilina svíjí Michalik, následně ale vstává a pokračuje za pomezní čáru. Zřejmě se tak schyluje k dalšímu nucenému střídání ze strany hostů.

83

Žlutou kartu dostává Vladimir Ilin (FK Ural).

81

I přes početní nevýhodu se hosté snaží přidat další branku, jejich veškerá snaha ale končí ještě dříve, než pořádně začne.

80

Hosté tak budou mít co dělat, aby udrželi ten nejtěsnější náskok. Po faulu na Maicona to ale budou oni, kteří mohou kombinovat.

79

Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alexej Mirančuk, přichází Dmitrij Barinov.

79

79. Chisamba LUNGU - 1:2

79

Ural právě vstřelil branku!

Po faulu na Novikova zahrávali domácí standartku, poté se k míči dostal CHISAMBA LUNGU, který i s přispěním teče Tarasova, snižuje na rozdíl jediné branky!

77

Tu ale zhatil Pavlenko, když poslal svůj centr pouze do zdi. Následný centr z levé strany odvrátili obránci.

76

Domácí stále kombinují na polovině soupeře, chybí jim ale nějaký nápad na finální přihrávku. Aktuálně ale mají zajímavou možnost standartní situace.

74

Domácí kombinací na polovině soupeře rozjeli velkou útočnou snahu, následný centr ale skončil až u brankáře hostů.

73

Kvěrkvěla se opět prezentoval skvělým obraným zákrokem a odvrátil míč na roh. Následně si s centrem od rohového praporku poradil Guilherme.

72

Lungu se v individuální akci prodral po levé křídle až do vápna hostů, po prvním kontaktu se ale skácel k zemi. Jeho hlasitou prosbu sudí nevyslyšel.

71

Hosté jsou na polovině hřiště v zřejmém oslabení, což komplikuje jejich snahu o útočné akce. Mnozí hráči už také chytají křeče.

70

vynikající obraný zákrok si připisuje Kvěrkvěla, který si ale při svém akrobatickém zneškodnění míče zřejmě uštědřil nějakou tu bolístku.

69

Lungu fauloval na polovině hřiště při snaze hostů o brejk. Fauly na hráče Lokomotivu ale zůstávají hlavnímu sudímu utajeny.

67

Tlaku domácích ale hostující obrana prozatím odolává, když se jim to ale nepodaří, míč končí hodně mimo Guilhermovi branky.

66

Hosté si v obraně poradili a nákopem vyslali dopředu osamoceného Fernandese, ten si i přes pětinásobnou přesilu soupeřů poradil a hráči Lokomotivu tak mohou rozjet kombinaci.

64

Žlutou kartu dostává Alexej Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva). Rozhodčí chce zřejmě ještě dostat zápas do dramatických chviil. Antonův rodiný příslušník Alexej dostává žlutou kartu za hru rukou, zajímavé je, že tento prohřešek byl na polovině hřiště, což se většinou kartou netrestá. Dočkáme se nějakého velkého ovlivnění utkání ze strany hlavního sudího?

63

Domácí hráči dokázali vystihnout rozehrávku hostů, kteří jsou zřejmě po vyloučení jednoho z jejich nejlepších hráčů opařeni, Lungu ale minul!

62

A domácí se pochopitelně ihned snaží využít početní převahu. Na centr z pravého křídla si naskočil Bicfalvi, jeho pokus hlavou ale mířil úplně mimo branku.

60

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Anton Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva). Tohle je velká komplikace pro hostující tým! Mirančuk za údajné simulování pádu ve vápně domácích dostává druhou žlutou, respektive červenou kartu a jediné jisté tedy je, že bude mít teplou vodu!

59

Fernandes – Mirančuk, kombinace těchto dvou borců zdobí dnešní utkání. Po další takové se Mirančuk z pravé strany pokusil o střelu, jeho pokus ale postrádal razanci a nakonec i směr.

57

I přes velký tlak domácích se dostali do šance hosté! Konkrétně Mirančuk, který se dostal do vápna Uralu, poté se ale místo střely pokoušel najít přihrávkou Fernandese, načež zafungovala obrana domácího celku a míč odvrátila. Následný pokus Maicona byl zablokován!

56

Hosté se po nepřesné kombinaci domácích a následném faulu Lungua dostávají k míči.

55

A další výborný zákrok hostujícího ochránce svatyně! Tentokrát vyrazil střelu Pavlenka, který svůj pokus namířil přesně k levé tyči Guilhermovi branky!

54

Žlutou kartu dostává Anton Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva).

54

Vynikající zákrok předvedl Guilherme, který vyrazil střelu Iljina z velké blízkosti! Následně byl faulován na hranici vápna Jemeljanov.

52

Do velké šance hrnul hosty Fernandes, po indiviuální akci se pokoušel tvrdou přihrávkou do vápna najít někoho ze spoluhráčů, vše ale uhasil včasným zákrokem Balazič.

51

Dimitrov se snažil centrovat do vápna, jeho pokus ale zblokoval Ignatěv, načež hosté získávají míč na své kopačky.

49

Denisov se pokoušel najít Maicona centrem za obranu, ten jeho nabídkou pohrdl a míč tak získal Arapov, který rozjel další rozvážnou rozehrávku svého týmu.

48

Ti se po kombinaci dostali k centru, konkrétně Fernandes, jehož pokus ukryl v náruči Arapov.

47

Po faulu na polovině soupeře budou u míče hosté!

46

Domácí se hned na začátku druhé půle drali do šance, na centr z následného rohového kopu si naskošil Pavlenko, jeho pokus ale minul branku hostů.

46

Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Edgar Manučarjan, přichází Chisamba Lungu.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:34.
Domácí sice první půli začali aktivněji, dostali se i do šance, ve které Iljin z velké blízkosti hostující branky pouze nastřelil Guilherma. Poté se ale do hry dostali hosté a rozjeli svoji jízdu. Drželi většinu času míč na kopačkách, povedenými kombinacemi se dostávali často do vápna Uralu a vygradovalo to až ve 33. minutě, kdy se po centru Fernandese prosadil hlavou Nemanja Pejčinovič. Tlak hostů pokračoval a ve 44. minutě se jim domácí hráči odvděčili faulem ve vlastním vápně. S pokutovým kopem pak neměl sebemenší problémy Manuel Fernandes a stanovil tak skóre prvního dějství. Do šaten tak jdou rozhodně radostnější hosté, kteří si do druhé půle přinesou dvoubrankové vedení!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Na závěr prvního dějství se ještě po přihrávce Maicona pokoušel centrovat do vápna Pejčinovič, jeho pokus byl ale hodně přetažený a skončil až v zámezí.

45

Domácí se pokusili dostat míč do pokutového území soupeře centreovaným míčem z levé strany, ten si ale s přehledem našel Guilherme, který jej bezpečně sevřel v náruči.

44

44. Manuel FERNANDES - 0:2

44

Lokomotiv právě vstřelil branku!

MANUEL FERNANDES potvrzuje, že je dnes na hřišti rozhodně nejlepším hráčem a přízemní střelou k pravé tyči ze značky pokutového kopu, zvyšuje náskok hostů už na dvoubrankový! Arapov byl bez šance!

43

Hosté budou zahrávat pokutový kop!

42

Fernandes velmi aktivně napadal rozehrávku domácích a následně míč také získal. Pokračují tak hosté v kombinaci na polovině soupeře.

41

Domácí se po obdržení míče povedlo dostat do útoku, následně ho ale ztrácejí a odevzdávají soupeři.

40

Hosté zatáhli domácí obránce až do jejich vápna, poté na jeho hranici kombinovali. Vše ale končí odkopem od branky Arapova.

39

Teď už se to ale povedlo! Mirančuk dokonce dokázal vyslat Maicona do souboje na polovině domácích, ten ale ve snaze o zisk míče fauloval.

38

Hostům se nepodařilo dostat míč ze své poloviny, domácí tak pokračují v kombinaci na jejich polovině.

37

Míč získali hráči Lokomotivu po aktivním napadání domácí rozehrávky. Následně se o průnik po levém křídle pokusil Fernandes, neúspěšně.

36

Domácí se pochopitelně snaží o vyrovnání, jejich kombinace a následný pokus o centr ale hostující obrana odvrací.

35

Hosté se hrnou do další šance, ta ale končí odkopem od Arapovovy branky.

33

33. Nemanja PEJČINOVIĆ - 0:1

33

Lokomotiv právě vstřelil branku!

A po jeho centru se prosazuje NEMANJA PEJČINOVIČ! Ten si naskočil na Fernandesův výborný centr a poté neměl problém usadit míč do sítě domácích! Hostům se tak tlak vyplácí a zcela zaslouženě se dostávají do vedení!

33

Další příležitost hostů na ohrožení branky! Standartní situaci, po faulu na Mirančuka, bude rozehrávat Fernandes.

32

Hráči Lokomotivu ale rychle získali míč zpět na své kopačky, následně byl faulován Tarasov.

31

Pokus hostů o rychlou kombinaci na hranici vápna soupeře končí až v zámezí, pokračovat tak může Arapov odkopem od branky.

30

Fernandes se z levé strany pokusil o střelu, střílel ale téměř z kroku a jeho pokus byl zatím nejnepovedenější v dnešním utkání.

29

Fernandesův centr ze standartní situace prodloužil Mirančuk k dobře nabíhajícímu Maiconovi, ten ale bohužel pro hosty míč netrefil. Ten poté skončil až v zámezí!

28

Domácí se dožadují odpískání faulu na polovině soupeře, rozhodčí je, ani diváky nevyslyšel.

27

Domácí s rozvahou kombinují na své polovině, rozhodně nechtějí rychle ztratit míč. To se jim daří, nutno dodat, že s velkým štěstím.

27

Naopak útočné snahy domácích končí ještě před pokutovým územím soupeře.

26

Hosté se ale z úvodního nátlaku Uralu probrali a aktuálně jsou více na míči, dokonce se dostávají do zajímavých šancí!

25

Mirančuk se po centru Pejčinoviče dostal k pokusu hlavou, ten ale postrádal vše potřebné ke vstřelení branky.

24

Fernandesův centr sice do zámezí poslal Pavlenko, rozhodčí ale chybně nechává rozehrát odkop od brány.

23

Mirančuk byl faulován na polovině soupeře, hosté tak budou mít možnost zahrávat další nebezpečnou standartku.

22

Fernandes rozehrál rychlou přihrávkou do vápna na Mirančuka, který poté technickou střelou z pravé strany branku přestřelil!

22

Podovná situace i na druhé straně, pouze s rozdílem vzdálenosti od branky.

21

Bicfalvi se pokoušel o technickou střelu na vzdálenější tyč, Guilherme byl ale připraven a míč sevřel bezpečně v náruči.

20

Domácí budou mít po faulu na Bicfalviho možnost zahrávat zajímavou standartní situaci, konkrétně přímý kop z nějakých 19 metrů od branky!

18

Fernandes si narazil s Mirančukem, jejichž kombinace budou dnes v utkání podstatné, poté se dostal až do vápna, na přihrávku svého spoluhráče ale zareagovat nedokázal.

17

Fernandes se nadvakrát pokoušel odcentrovat do vápna Uralu, po druhém centru si naskočil na míč Mirančuk, který ale hlavou trefil pouze Arapova.

16

Tvrdé souboje jsou k vidění u poktového území hostů, ti se ale k míči dostávají.

15

Následně měl práci i hostující brankář, který si ale s centrem z pravého křídla poradil na výbornou.

15

Do šance se dostali i hosté! Z pravé strany centroval Mirančuk za obranu domácích, na míč si poté naskočil Maicon, ale hlavička se mu nepovedla.

14

Hráči Uralu zavádějí svoji rozvážnou rozehrávku až k Arapovi, ten po následném centru ztrácí míč a pokračovat tak mohou hosté.

12

Domácí se snaží dostat na polovinu soupeře centrovnými míči, další z nich ale končí pouze u Guilherma.

11

Dancev byl tvrdě faulován u pomezní čáry, nyní se už minutu svíjí na trávníku.

10

Domácí bojují o míč na polovině soupeře, opět úspěšně!

9

Ten ale hostující obrana také bez větších problémů odvrací, domácí jsou ale aktivnější a míč si berou ihned zpět.

8

Další rohový kop končí v zámezí, domácí se dožadují dalšího rohu a je jim vyhověno!

7

Bicfalvi byl faulován na polovině hřiště, míč ale poté končí s pomocí hostujících hráčů v zámezí.

6

Jemeljanov se prodral přes obranu hostů a dokázal vystřelit, pouze ale do Guilherma, který tak drží tým v úvodních minutách utkání!

5

Ilin dostal přihrávku za dva obránce, poté byl ale ve vápně Lokomotivu otlačen a jeho střela byla tečována.

4

S tím si obrana hostů bez větších problémů poradila, u míče jsou ale zpět domácí, kteří tak mohou rozjet další kombinaci na polovině hřiště.

3

Ilin byl faulován na polovině hřiště ve snaze o rychlý brejk, poté ale domácí nedokázali odcentrovat a budou pokračovat rohovým kopem.

1

Utkání je na chvíli zastaveno poté, co si brankář domácích musí znovu uvázat kopačky. U míče jsou hráči Uralu, kteří budou vhazovat na své polovině.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Ural: Arapov – Kulakov, Balažic, Novikov, Dancev – Dimitrov, Manučarjan, Jemeljanov, Pavlenko, Bicfalvi – Ilin.
Náhradníci: Timofejev, Zabolotnyj – Fidler, Gluškov, Lomakin, Lungu, Merkulov, Pankov, Stavpec, Jusupov.

FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Michalik, Pejčinović – Alexej Mirančuk, Tarasov, Fernandes, Igor Denisov, Anton Mirančuk – Maicón.
Náhradníci: Kočenkov, Lobancev – Barinov, Galadžan, Kasajev, Kolomejcev, Loskov, Margasov, N'Dinga, Rotenberg, Janbajev..
Vzájemné zápasy

V posledních dvou letech se tyto týmy spolu utkali celkem 5x. Jejich vzájemná střetnutí slibují většinou gólové a především vyrovnané utkání. Naposled se týmy potkali před patnácti dny, kdy ve finále Ruského poháru vyšel vítezně Moskevský tým, který si díky brankám Denisova a Mirančuka ze závěru zápasu, zajistil pohárové boje v Evropě.
FK Lokomotiv Moskva

Moskevský Lokomotiv se nachází 2 kola před koncem Premier Ligy na 8. místě. Se ziskem 39 bodů jim nehrozí sestupové boje, ale ani boje o pohárovou evropu. Druhý fakt je ale mrzet rozhodně nemusí, jelikož kvalifikace evropských pohárů si zajistili po výhře v Ruském poháru, kde mimochodem ve finále porazili jejich dnešního soupeře z Jekatěrinburgu!

Forma Lokomotivu je v letošní sezóně celkem vyrovnaná. Celkem překvapivě netěží většinu bodů z domácích utkání, dokonce o jeden více vybojovali na cizích hřištích! Na stadionech soupeře získali celkem 20 bodů, hlavně díky tomu, že ve čtrnácti zápasech inkasovali pouze dvanáctkrát. V posledním utkání porazili doma Orenburg poměrem 4:0, na hřišti soupeře naposled ukopali bezbrankovou remízu s Anži.

Tým táhne kupředu především Portugalec Manuel Fernandes a Brazilský útočník Ari. Oba mají na kontě již 6 zásahů, Fernandes je ale zároveň i nejlepším nahrávačem svého týmu. Tým, vedený trenérem Yuri Seminem se dnes rozhodně pokusí o zřejmě poslední body do tabulky, jelikož v příštím utkání hostí, o Ligu Mistrů bojující Zenit, tudíž je málo pravděpodobný nějaký bodový zisk.

Postrádat v dnešním utkání budou zraněného Amira Natcha a stále lečícího achillovou šlachu, Vedrana Čorluku.
FK Ural

„Čmeláci“, jak jsou přezdíváni v Rusku, se v letošní sezóně nachází na 11. pozici Ruské Premier Ligy, s pouze čtyřbodovým náskokem na sestupové pozice. Jelikož jsou ale jen 2 kola do konce, již v dnešním utkání si mohou definitivně pojistit nejvyšší fotbalovou ligu i pro příští sezónu.

Forma tohoto klubu z Jekatěrinburgu je v posledních dnech velmi špatná, vyhrát nedokázali už 6 utkání v řadě. V minulém zápase ale bodovat dokázali, když se doma rozešli smírně s Krasnodarem. Alespoň na Centrálním Stadionu v Jekatěrinburgu jsou jejich výkony vyrovnané, jelikož právě na něm získali 20 bodů z dosavadních 30. Paradox je, že i přes celkem velký počet bodů z domácích utkání, v nich dokázali skórovat pouze 12x! Můžeme tedy čekat další zápas svázaný obranou, nebo se domácí dnes ukáží v jiném, pro fanoušky rozhodně lepším světle?

Postrádat dnes budou zřejmě, vinou poraněného stehna, Vladimíra Chozina a s bolestmi v koleni do utkání nenastoupí ani Giorgi Čanturia. Jaký tým ale představí v dnešním zápase jejich trenér Alexander Tarchanov, se dozvíme až na hřišti.
Přeji příjemné středeční odpoledne, blíží se nám víkend, ale také konec Ruské Premier Ligy! Vítám vás u 29. kola Ruské nejvyšší fotbalové ligy, v jejím rámci dnes FK Ural hostí na stadionu v Jekatěrinburgu, s kapacitou 27 500 míst, FK Lokomotiv Moskva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

FK Ural – FK Lokomotiv Moskva

1:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 79. Lungu – 33. Pejčinović (Fernandes), 44. Fernandes (pen.)

Karty:   83. Ilin (URA) – 54. Anton Mirančuk (LMO), 64. Alexej Mirančuk (LMO)   60. Anton Mirančuk (LMO)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:21.

FK Ural: Arapov – Kulakov, Balažic, Novikov, Dancev – Dimitrov, Manučarjan (46. Lungu), Jemeljanov, Pavlenko, Bicfalvi – Ilin.
Náhradníci: Timofejev, Zabolotnyj – Fidler, Gluškov, Lomakin, Lungu, Merkulov, Pankov, Stavpec, Jusupov.

FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Michalik (87. Margasov), Pejčinović – Alexej Mirančuk (79. Barinov), Tarasov, Fernandes (90+4. Kolomejcev), Igor Denisov, Anton Mirančuk – Maicón.
Náhradníci: Kočenkov, Lobancev – Barinov, Galadžan, Kasajev, Kolomejcev, Loskov, Margasov, N'Dinga, Rotenberg, Janbajev.