Menu

Motorsport

Formule 1

Velká cena Španělska

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

14.05.2017, 14:00 • Trať: Barcelona, Španělsko • Michal Šandor

Konec závodu.

66

LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Španělska. Druhý dojel Sebastian Vettel a třetí Daniel Ricciardo.

66

Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Španělska!

65

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Ricciardo (Red Bull), 4. Pérez (Force India), 5. Ocon (Force India), 6. Hülkenberg (Renault), 7. Wehrlein (Sauber), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Grosjean (Haas).

44

Je tomu skutečně tak! Lewis Hamilton aktivoval systém DRS a prohnal se kolem Sebastiana Vettela, který svému soupeři nekladl téměř žádný odpor. Hamilton je zpět v čele závodu!

39

Valtteri Bottas odstavil svůj vůz vedle trati a pravděpodobně kvůli technickým problémům odstupuje ze závodu. Z jeho vozu se navíc vynořil kouř.

38

Tak to byl krásný souboj mezi Sebastianem Vettelem a Lewisem Hamiltonem! Vettel vyjížděl z boxů a jakmile mohl zvýšit rychlost, hned na to pořádně šlápl. Vzápětí se ocitl hned vedle Hamiltona a mezi oběma piloty zřejmě došlo ke kontaktu. Vettel ale zuby nehty udržel vedoucí příčku!

34

Felipe Massa byl bok po boku se Stoffelem Vandoornem a mezi oběma kohouty došlo ke kontaktu! Zatímco Massův vůz zůstal nepoškozen, Vandoorne ze závodu odstupuje a ředitelství závodu aktivovalo režim virtuálního safety caru.

25

Teď už to Sebastianu Vettelovi vyšlo! Když to před chvílí nešlo po vnější stopě, zkusil Vettel zdolat Bottase po stopě vnitřní. Finský jezdec se tentokrát už neubránil a Sebastian Vettel se vrací do čela závodu!

2

Kimi Räikkönen není jediným jezdcem, který vypadl hned na začátku závodu. Problémy má také Max Verstappen, který tedy neobhájí loňské vítězství a rovněž předčasně odstupuje.

2

Zatímco Fernando Alonso po krátkém výletu pokračuje v závodě, Kimi Räikkönen končí!

Závod právě odstartoval.

Velká cena Španělska

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

Zpět na online