Menu

Motorsport

Formule 1

Velká cena Španělska

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

14.05.2017, 14:00 • Trať: Barcelona, Španělsko • Michal Šandor

Sebastian Vettel ale zůstává v čele průběžného pořadí šampionátu jezdců, kde má na druhého Lewise Hamiltona šestibodový náskok. Další Velká cena je na programu 28. května, kdy se na okruhu v Monte Carlu pojede formulová klasika Grand Prix Monaka. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a užijte si zbytek víkendu. (15:58:01)
Je za námi Velká cena Španělska, v jejímž průběhu se o první místo přetahovali Lewis Hamilton a Sebastian Vettel. Nakonec zvítězil pilot stáje Mercedes, druhý skončil Vettel a třetí dojel Daniel Ricciardo, jemuž bronzová pozice doslova spadla do klína po odstoupení Valtteriho Bottase. Výborný výsledek zaznamenali oba závodníci stáje Force India, Pérez byl čtvrtý a Ocon pátý. Životní závod jel i Pascal Wehrlein, který sice projel cílem jako sedmý, ale k jeho času bude přičtena pětisekundová penalizace. Hned v úvodu spolu kolidovali Räikkönen a Verstappen a oba odstoupili již na začátku.
Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
Konečné pořadí Velké ceny Španělska: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Ricciardo (Red Bull), 4. Pérez (Force India), 5. Ocon (Force India), 6. Hülkenberg (Renault), 7. Wehrlein (Sauber), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Grosjean (Haas). Závod nedokončili Räikkönen, Verstappen, Vandoorne a Bottas.

Konec závodu.

66

LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Španělska. Druhý dojel Sebastian Vettel a třetí Daniel Ricciardo.

66

Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Španělska!

65

Magnussena v závěru závodu postihl defekt pneumatiky a dánský jezdec musí do boxů!

65

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Ricciardo (Red Bull), 4. Pérez (Force India), 5. Ocon (Force India), 6. Hülkenberg (Renault), 7. Wehrlein (Sauber), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Grosjean (Haas).

64

Valtteri Bottas už konzultuje s Nikim Laudou, co bylo špatně a jaký byl důvod jeho odstoupení. Bylo vidět, že Bottasův vůz zachvátil menší požár.

63

Pokud by Grand Prix Španělska takto skončila, udržel by si Sebastian Vettel vedení v průběžném pořadí šampionátu jezdců, kde by měl šestibodový náskok na Lewise Hamiltona.

62

Ještě jednou si můžeme připomenout, že v závodě nepokračují Räikkönen, Verstappen, Vandoorne a Bottas.

61

Máme tady deja vú. Felipe Massa opět trochu zbrzdil Sebastiana Vettela, který v současné chvíli nahání na prvním místě jedoucího Lewise Hamiltona. Stejnou situaci jsme viděli i před dvěma týdny v Rusku, kde Vettel doháněl Valtteriho Bottase.

60

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Ricciardo (Red Bull), 4. Pérez (Force India), 5. Ocon (Force India), 6. Hülkenberg (Renault), 7. Wehrlein (Sauber), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Magnussen (Haas), 10. Kvjat (Toro Rosso).

59

Abych to ale ještě nezakřikl. Sainz totiž do týmového rádia hlásil nějaké problémy na svém voze. Podle všeho by se ale nemělo jednat o nic vážného.

58

Když své fanoušky nepotěší Fernando Alonso, trochu radosti jim může udělat Carlos Sainz. Španěl ve službách Toro Rosso je momentálně osmý, ale může skončit sedmý, pokud Wehrlein po časové penalizaci klesne pořadím.

57

Lídr závodu Lewis Hamilton má na druhého Sebastiana Vettela k dobru 4,380 sekundy. Jedná se o poměrně velký náskok, ale vzhledem k tomu, že do konce závodu zbývá devět kol, není to náskok nedostižný.

56

Max Verstappen mezitím vysvětloval španělským novinářům, co že se stalo hned po startu, kdy kolidoval s Kimim Räikkönenem a oba borci museli odstoupit.

55

Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Ricciardo (Red Bull), 4. Pérez (Force India), 5. Ocon (Force India), 6. Hülkenberg (Renault), 7. Wehrlein (Sauber), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Magnussen (Haas), 10. Kvjat (Toro Rosso).

Velká cena Španělska

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

konec

Zpět na online