Menu

Hokej

Mistrovství světa

Dánsko – Švédsko

2:4

konec (0:1, 0:2, 2:1)

14.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Skupina A • RR

59:45

Vynikající obranný zákrok Juliana Jakobsena před brankou. Dánský útočník se vrhl do střely mířící do prázdné klece.

58:20

Hokejisté v bílých dresech to zkouší s prázdnou brankou v šesti bruslařích!

57:31

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové se dostávají opět do dvougólového vedení. NICKLAS BÄCKSTRÖM obdržel pas od Johna Klingberga do pravého kruhu pro vhazování a z první poslal puk přesně pod horní tyč. Dánský brankář neměl šanci zasáhnout. Asistence: John Klingberg, William Nylander.

55:58

Vyloučení v týmu Dánsko (Julian Jakobsen – 2 min., sekání).

55:17

Dánsko právě vstřelilo branku!
MADS LAURIDSEN vykřesal snad všechnu naději, kterou si Dánsko mohlo přát. Výbornou práci odvedl opět Nikolaj Ehlers, který obkroužil útočné pásmo a poslal kotouč neomylně na hůl svého spoluhráče. Ten docílil branky s pomocí teče jednoho z obránců. Drama je na světě! Asistence: Nikolaj Ehlers, Peter Regin.

54:37

Victor Hedman se dostal do neobvyklé pozice, když zůstal sám před Sørensenem. Ten jeho střelu vyrážečkou vytěsnil mimo tři tyče!

52:49

Landeskog zakončoval přečíslení 2 na 1 tvrdou ranou, Sørensen zazvonilo v uších, kotouč se odrazil od tyče. Dánský gólman se ale dokázal rychle zorientoval a odražený puk uschoval pod lapačku.

49:11

Dánsko právě vstřelilo branku!
Třeba gól svěřenců trenéra Jana Karlssona. Ehlers to udělal za brankou perfektně, naznačil zakončení z ostrého úhlu a poté rychle a přesně nahrál před zařízením osamocenému MORTENU MADSENOVI. Na efektní i efektivní souhru Lundqvist už nestačil. Asistence: Nikolaj Ehlers.

46:18

Co k tomu říct. Henrik Lundqvist dalším neuvěřitelným zákrokem udržel čisté konto. Po perfektní kombinaci zakončoval Frederik Storm do téměř odkryté branky, jenže beton švédského gólmana byl na místě nejen proti prvnímu pokusu, ale i následné dorážce!

44:22

Marcus Krüger servíroval kotouč před branku Nicklasu Bäckströmovi. Ten se přes dojíždějícího obránce ke střele nedostal, jinak by zřejmě skóroval.

41:09

Vyloučení v týmu Švédsko (Elias Lindholm – 2 min., podražení).

39:07

Švédsko právě vstřelilo branku!
O pár chvil později, po dalším rozebrání obrany soupeře se Švédové potřetí prosazují. Souhru zakončoval na pravé straně stojící WILLIAM NYLANDER, který přidal svou druhou branku v utkání. Nahrávku obstarala nová posila reprezentace Tre Kronor Bäckström. Asistence: Nicklas Bäckström.

38:51

Alexander Edler byl centimetry od skórování. Potáhl si kotouč na pravé straně a vyslal tvrdou ránu. Ta dánskému brankáři propadla, ale jeden z obránci ji vytáhl hokejkou pryč z brankové čáry!

36:39

Mikkel Aagaard stanul sám před Lundqvistem, kterého kličkou do bekhendu nepřekonal. Vzápětí ho ještě povalil na ledovou plochu, přičemž švédští obránci důrazně dánského útočníka upozornili, že tohle se jejich brankáři a obzvlášť ještě Lundqvistovi dělat rozhodně nebude. Vše se obejde bez vyloučení.

35:20

Švédsko právě vstřelilo branku!
Krásná akce modrožlutých znamená vedení 2:0! JOHN KLINGBERG místo naznačené střely přihrál WILLIAMU NYLANDEROVI, který si tváři v tvář se Sørensenem poradil přetaženým blafákem až ke vzdálenější tyči. Asistence: John Klingberg, Oscar Lindberg.

32:46

Hokejisté v modrých dresech budou hrát celkem 66 vteřin v dvojnásobné početní nevýhodě!

32:46

Vyloučení v týmu Švédsko (Marcus Krüger – 2 min., hákování).

31:51

Vyloučení v týmu Švédsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Victor Rask.

29:50

Vyloučení v týmu Dánsko (Oliver Lauridsen – 2 min., hrubost).

28:49

Morten Poulsen dorážel kotouč po Lundqvistově zákroku z velmi dobré pozice, ale maskovaný muž opět dokázal, že patří ke světové špičce. Výborný zákrok gólmana týmu okolo Rikarda Gronborga.

24:29

Stále se hraje bez přerušení! Opravdu velmi dlouhá pasáž hry!

22:46

Matias Lassen se zjevil sám před Lundqvistem, který mu ale šanci sebral krásným tygřím skokem pod hokejku. Výborný zákrok švédského brankáře!

19:13

Vyloučení v týmu Švédsko (Gabriel Landeskog – 2 min., hákování).

13:53

Vyloučení v týmu Švédsko (Victor Hedman – 2 min., sekání).

13:35

Kotouč poskakoval v nebezpečném prostoru před Lundqvistem a švédský gólman znovu nevěděl, kde se puk nachází. I tentokrát akce gólem nekončí a Dánové stále prohrávají.

11:48

Vyloučení v týmu Švédsko (Jonas Brodin – 2 min., sekání).

11:48

Nikolaj Ehlers překonal Henrika Lundqvista při svém úniku, a to i přestože byl faulován. Kotouč ale trefil vnější stranu tyče, od které se odrazil mimo brankoviště!

11:37

Jonas Brodin dostal ideální pas mezi kruhy, potáhl si kotouč a vyslal velmi nepříjemnou střelu. Dánský brankář využil kvalitní poziční hry a zmenšil střelci úhel, i díky tomu puk zachytil.

06:26

William Nylander se dostal do úniku, chtěl počkat na ideální moment, který ale nepřišel. Svou forhendovou střelu tak poslal pouze do výstroje roztaženého dánského gólmana!

02:19

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédsko hned vzápětí skóruje. JOEL LUNDQVIST obdržel kotouč zpoza zařízení na pravou stranu, důkladně zamířil a vyhnal všechny pavouky i s jejich sítěmi z pravého horního rohu. Sørensen nestihl zareagovat. Asistence: Marcus Krüger, Joel Eriksson Ek.

02:14

Joel Eriksson Ek a jeho povedená rána, která vypadla dánskému brankáři z lapačky!

Na ledě už zůstala jen pětice vyvolených a brankáři. Zápas za několik okamžiků začne!

Dánsko – Švédsko

2:4

konec (0:1, 0:2, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 50. Madsen (Ehlers), 56. M. Lauridsen (Ehlers, Regin) – 3. J. Lundqvist (Krüger, Eriksson Ek), 36. W. Nylander (J. Klingberg, Lindberg), 40. W. Nylander (Bäckström), 58. Bäckström (J. Klingberg, W. Nylander)

Dánsko: Sørensen (Dahm) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen (A), Regin (A) – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green (C), Poulsen – Aagaard, Bau Hansen, Russell – Meyer.

Švédsko: Lundqvist (Läck) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Söderberg, W. Karlsson – Krüger, J. Lundqvist (C), Eriksson Ek – C. Klingberg.

Rozhodčí: Piechaczek (GER), Reneau (USA), Kohlmüller (GER), Šefčík (SVK)

Průběh zápasu
1. třetina
02:19 SWE 0:1 J. Lundqvist (Krüger, Eriksson Ek)
11:48 SWE 2 Brodin, sekání
13:53 SWE 2 Hedman, sekání
19:13 SWE 2 Landeskog, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
29:50 DEN 2 O. Lauridsen, hrubost
31:51 SWE 2 příliš mnoho hráčů, odpyká V. Rask
32:46 SWE 2 Krüger, hákování
35:20 SWE 0:2 W. Nylander (J. Klingberg, Lindberg)
39:07 SWE 0:3 W. Nylander (Bäckström)
Po 2. třetině
3. třetina
41:09 SWE 2 E. Lindholm, podražení
49:11 DEN 1:3 Madsen (Ehlers)
55:17 DEN 2:3 M. Lauridsen (Ehlers, Regin)
55:58 DEN 2 Jakobsen, sekání
57:31 SWE 2:4 Bäckström (J. Klingberg, W. Nylander)
Konec