Menu

Hokej

Mistrovství světa

Slovensko – USA

1:6

konec (0:1, 1:3, 0:2)

14.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Skupina A • Daniel Kinc

58:00

Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty.

57:01

Tomáš Zigo fauloval a odsedí si dvě minuty za podražení. Nejen slovenští fanoušci, ale taky samotní hráči si jistě přejí, aby tohle trápen už co nejrychleji skončilo.

54:26

Tak ještě malou jiskru naděje přinese Slovákům nabídnutou přesilová hra. Na trestnou lavici usedá Nick Bjugstad, jenž si odpyká dvě minuty na podražení.

49:50

Uvidíme hru ve čtyřech. Vyloučeni jsou z výběru Slovensko Peter Trška a ze strany USA Dylan Larkin – oba na dvě minuty za sekání.

47:23

Spojené státy právě vstřelily branku!
Přesilovka je nakonec využita a tohle je už debakl! ANDERS LEE celou akci začal u levého mantinelu, kde poslal kotouč Hanifinovi, jenž poslal pas Eichelovi a ten parádní stříleno přihrávkou našel před brankou právě najetého Leeho, který pohodlně zakončil do prázdné branky – 1:6! Asistence: Jack Eichel, Noah Hanifin.

45:37

Vyloučení v týmu Slovensko (Michal Sersen – 2 min., hrubost).

43:54

Na Američany čeká další přesilovka. Vyloučen je útočník Slovenska Lukáš Cingel, a sice na dvě minuty za sekání.

42:16

Spojené státy právě vstřelily branku!
Pátá branka je na světě! Kevin Hayes se rozjel v přečíslení na levém křídle. Skvělou stahovačkou se zbavil obránce a poté sám před brankou ještě lehce přistrčil kotouč před prázdnou branku JOHNNYMU GAUDREAUOVI, jenž z bekhendu pohodlně zakončil – 1:5! Asistence: Kevin Hayes.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá jedna minuta!

38:01

Spojené státy právě vstřelily branku!
Slovenský výběr se sesypal jako domeček z karet a počtvrté inkasuje. JACOB TROUBA na pravé straně získal kotouč a jel do pásma vyzkoušet své štěstí. Americký bek vyslal nevýraznou střelu na bližší tyč, kde se zdálo, že je Hudáček připraven, ale puk mu naprosto zbytečně a hlavně laxně propadl pod vyrážečkou do sítě – 1:4! Bez asistence.

36:04

Spojené státy právě vstřelily branku!
Nyní už se ale USA daří navýšit svůj náskok! Johnny Gaudreau za brankou ukázal opět špetku své geniality, když přesným pasem našel na brankovišti volného CHRISTIANA DVORAKA, jenž poslal kotouč prudce bekhendem pod břevno. Hudáček byl totálně dezorientovaný, a tak svou lapačkou máchal až v momentě, kdy byl kotouč v síti – 1:3! Asistence: Johnny Gaudreau.

35:40

Dobrá možnost Ameriky! Dvorak si sjel z druhé vlny na prudký pas, ale z první Hudáčka nepřekonal – ten skvěle zasáhl pravým ramenem!

33:53

A ten mohl zakončit přesnou střelou z mezikruží Keller nicméně z první vzdálenější tyč branky o chlup minul.

32:01

A málem bylo vyrovnáno! Po závaru při střele Čajkovského se dostali ke střele hned dva Slováci, ale ani jeden z nich nedostal kotouč za ležícího Jimmy Howarda!

30:40

Slovensko právě vstřelilo branku!
Zdá se to možná až neuvěřitelné, ale Slováci se branky dočkali a na tribunách propuká erupce nadšení. Dravceký při akci poslal kotouč na Hudáčka, který se zbavil kličkou obránce a z mezikruží vypálil. Howard jeho ránu vyrazil jen do strany, kde už se pohyboval dojíždějí MARTIN GERNÁT, jenž bekhendem dostal puk do odkryté části branky – 1:2! Asistence: Libor Hudáček, Vladimír Dravecký.

27:41

Spojené státy čeká přesilovka. Vyloučen je slovenský obránce Peter Čerešňák, a to na dvě minuty za podražení.

25:57

Spojené státy právě vstřelily branku!
A navíc z protiútoku přichází gólový trest číslo dvě! Američané doslova rozebrali obranu našich východních sousedů, když JOHNNY GAUDREAU nahrál v brejku doleva Hayesovi, jenž útočníkovi Calgary z první vrátil kotouč k druhé tyči před prázdnou branku a americký štírek pohodlně zakončil – 0:2! Asistence: Kevin Hayes.

19:00

Do konce první třetiny zbývá jedna minuta!

15:28

Druhá přesilovka pro Slováky. Na trestnou lavici usedá Danny DeKeyser, a to na dvě minuty za krosček.

08:12

Spojené státy právě vstřelily branku!
Američané ze svého tlaku vytěžili úvodní branku zápasu! Anders Lee se skvěle vymotal za brankou a poté přesnou žabičkou na brankoviště kolem bránícího Tršky našel z druhé vlny najetého CLAYTONA KELLERA, jenž zamířil z jedničky přesně pod víko – 0:1! Asistence: Anders Lee, Brady Skjei.

02:41

Slováci si zahrají přesilovku. Vyloučen je útočník Christian Dvorak, a to na dvě minuty za hrubost.

02:14

A to se jim povedleo! Brady Skjei se uvedl na MS pohotovou střelou od modré čáry, Hudáčkovi kotouč vypadl, ale jeho klubový spoluhráč Hayes ani nadvakrát nedokázal puk dorazit!

Slovensko – USA

1:6

konec (0:1, 1:3, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. Gernát (L. Hudáček, Dravecký) – 9. Keller (Lee, Skjei), 26. J. Gaudreau (K. Hayes), 37. Dvorak (J. Gaudreau), 39. Trouba, 43. J. Gaudreau (K. Hayes), 48. Lee (Eichel, Hanifin)

Slovensko: J. Hudáček (Janus) – Čerešňák, Trška, Mikuš (A), Gernát, Sersen, Čajkovský, Šedivý – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Dravecký (C), L. Hudáček, Skalický – Matoušek, Zigo, A. Šťastný – Suja.

USA: Howard (Hellebuyck) – Trouba, DeKeyser, C. Murphy (C), Hanifin, McAvoy, Skjei, T. van Riemsdyk – Eichel, Keller, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – J. Gaudreau, Bjugstad, K. Hayes – Compher, Copp, Greenway – Dvorak.

Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Tobias Wehrli (SUI) – Andreas Malmqvist (SWE), Sakari Suominen (FIN)

Průběh zápasu
1. třetina
02:41 USA 2 Dvorak, hrubost
08:12 USA 0:1 Keller (Lee, Skjei)
15:28 USA 2 DeKeyser, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
25:57 USA 0:2 J. Gaudreau (K. Hayes)
27:41 SVK 2 Čerešňák, podražení
30:40 SVK 1:2 Gernát (L. Hudáček, Dravecký)
36:04 USA 1:3 Dvorak (J. Gaudreau)
38:01 USA 1:4 Trouba
Po 2. třetině
3. třetina
42:16 USA 1:5 J. Gaudreau (K. Hayes)
43:54 SVK 2 Cingel, sekání
45:37 SVK 2 Sersen, hrubost
47:23 USA 1:6 Lee (Eichel, Hanifin)
49:50 SVK 2 Trška, sekání
USA 2 D. Larkin, sekání
54:26 USA 2 Bjugstad, podražení
57:01 SVK 2 Zigo, podražení
Konec