Menu

Házená

Kvalifikace ME

Černá Hora – Slovensko

31:30

konec (16:14)

06.05.2017, 20:00 • Miroslav Kováčik sk

Slovenskí hádzanári si pred dnešným zápasom trúfali na víťazstvo, ale napokon prehrávajú po výsledku 31:30. Bohužiaľ, tesná prehra nás dostáva do nepríjemnej situácie. Zatiaľ sme na tretej priečke, ale na Čiernu Horu strácame dva body a k postupu potrebujeme zabodovať v ďalších zápasoch proti Rusku a Švédsku. Dnes sme neustrážili najmä dvojicu Nemanja Grbović a Vuko Borozan, ktorí nám dokopy strelili 15 gólov. Najlepším strelcom nášho tímu je päťgolový Dominik Krok. Ďalší zápas odohráme 14. júna na Štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave proti Rusku. Našim reprezentantom budeme držať palce a veríme, že ešte zabojujú o postup na ME 2018. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (21:46:14)

Koniec zápasu. (31:30)

60

Martin Straňovský sedmičku nepremenil. Následne sa k nemu lopta odrazila a náš reprezentačný matador dokázal skórovať. Bohužiaľ, dnešné stretnutie prehráme tesným jednogólovým rozdielom. (31:30)

60

Ľubomír Ďuriš bol osem sekúnd pred koncom faulovaný a budeme mať výhodu sedmičky. Vasko Ševaljević je ďalším vylúčeným hráčom. (31:29)

60

Už to zrejme domáci Čiernohorci zvládnu. Do konca zápasu zostáva ešte 30 sekúnd, no vedú o dva góly, majú loptu v moci a berú si záverečný oddychový čas. Potrebujeme veľký hádzanársky zázrak. (31:29)

59

Na konci predposlednej minúty zápasu sa podarilo skórovať Dominikovi Krokovi. Navyše, hráme presilovú hru, keďže dvojminútový trest dostal Nemanja Grbović. (31:29)

59

Slovensko ešte bojuje a zásluhou Olivera Rábeka strieľa dôležitý gól. Aj v Rusku sa nám podarilo vyrovnať v poslednej minúte, tak sa pokúsme o podobný hádzanársky zázrak. (31:28)

58

Bohužiaľ, slovenskému tímu sa nepodarilo zakončiť, keďže rozhodcovia pískali pasívnu hru. Dopredu tak mohli ísť domáci hádzanári a Vuko Borozan strieľa parádny gól zo strednej vzdialenosti. (31:27)

57

Konečne slovenský brankár Teo Paul chytá strelu z dobrej pozície. Jej autorom bol Vladan Lipovina. Dopredu tak môžu ísť zverenci Martina Liptáka, no ten si ešte predtým berie oddychový čas. (30:27)

56

Naši mali teraz aj poriadny kus smoly. Teo Paul síce vyrazil strelu Vuka Borozana, no z tesnej blízkosti dorazil loptu do siete Nemanja Grbović. Pre neho je to ôsmy gól v zápase, no na druhej strane kontruje z priestoru bránkoviska Andrej Petro. (30:27)

55

Slovensko sa presadzuje napriek tomu, že hrá len s piatimi hráčmi v poli. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Ľubomír Ďuriš a zaskočil domáceho brankára. Naši reprezentanti tak prehrávajú o tri góly. (29:26)

54

Vuko Borozan je teraz osobne bránený Lukášom Urbanom, no možno tento ťah prichádza už možno trošku neskoro. Navyše, dvojminútový trest dostáva náš Martin Slaninka. (29:25)

53

Aj slovenskí hádzanári sa dostali do časovej tiesne, no bohužiaľ strela Patrika Hruščáka mierila len do brvna domácej svätyne. Dopredu tak môže ísť čiernohorský výber. (29:25)

52

Domáci tréner si zobral oddychový čas, ale po ňom sa domáci hádzanári ocitli v časovej tiesni. Počas pasívnej hry zobral zodpovednosť na seba opäť Vuko Borozan a strelou do vinkla prekonal Tea Paula. (29:25)

51

Vuko Borozan sa dokázal presadiť aj v početnom oslabení o dvoch mužov. Aj to dokazuje veľkú kvalitu tohto hráča Vardaru Skopje. Svojim gólom ale poriadne nahneval Olivera Rábeka, ktorý prudkou strelou nahor brány upravuje gólový rozdiel znovu na tri góly. (28:25)

50

Slovensko využíva presilovú hru. Po peknej akcii sa dostal do zakončenia z ľavej strany Radoslav Antl a pekným oblúčikom prekonal domáceho brankára Rada Mijatovića. (27:24)

50

V priebehu niekoľkých sekúnd sú vylúčení dvaja domáci hráči. Slovensko má veľkú šancu znížiť svoje manko, keďže na lavičke už sedia Igor Marković a Marko Lasica. (27:23)

49

Mohli sme znížiť náskok súpera na rozdiel dvoch gólov, no namiesto toho inkasujeme z rýchleho brejku. Ďalší presný zásah si na svoje konto pripisuje Miloš Vujović. (27:23)

48

Slovensko znižuje náskok súpera. Po rýchlej akcií zostal na pivote osamotený Andrej Petro a technickou strelou prekonal domáceho brankára Rada Mijatovića. (26:23)

Černá Hora – Slovensko

31:30

konec (16:14)

Zpět na online

Černá Hora: Mijatović, Mijušković – Perišić, Čavor, Pejović, Andjelić, Marković, Vujović, Radojević, Čampar, Simović, Ševaljević, Lasica, Borozan, Grbović , Lipovina.

Slovensko: Paul, Štochl – Rábek, Guzy, Slaninka, Hruščák, Dudáš, Volentics, Petro, Krok, Ďuriš, T. Urban, L. Urban, M. Straňovský, Antl, Mikita.

Rozhodčí: Thierry Dentz, Denis Reibel (FRA)

Statistiky: