Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Rusko – Bělorusko

4:1

konec (0:0, 2:1, 2:0)

17.04.2017, 19:30 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Skupina B • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších online přenosů brzy na shledanou. (21:56:49)
Rusko nakonec potvrdilo roli favorita, ačkoli se prakticky polovinu zápasu dost trápilo v útoku. Nakonec však zareagovalo na trefu Anosova, a to díky dvěma přesným zásahům Čechoviče, jednoho Slepece a jednoho od Svečnikova, a získalo povinné tři body. Bělorusku druhá polovina utkání moc nevyšla a nakonec zaslouženě prohrálo.

Konec zápasu.

59:41

Devatenáct vteřin před koncem měl muž s devatenáctkou na zádech Boršjov možnost ještě náskok navýšit, protáhl se od pravého mantinelu až do blízkosti gólmana Grišenka, ale nakonec ho nepřekonal.

58:53

Oddechový čas pro hosty.

58:45

Rubinčik původně přihrával z levé strany před brankoviště, tam si našel puk jednoho z hráčů, od jehož brusle se kotouč odrazil směrem na bránu. Ještěže měl Grišenko beton připravený, jinak by z toho mohla být další polízanice pro Bělorusko.

58:21

Domácí v plném počtu.

58:00

Zahlášeny poslední dvě minuty tohoto utkání.

57:36

Drozdov to neudělal úplně zle. Jako by nevěděl, komu má přihrát, a tak objel branku, během chvilky se objevil na druhém kruhu, odkud vypálil. Ustimenko si poradil jak s ním, tak i s následnými dorážkami.

56:21

Vyloučení v týmu Rusko (Pavel Koltygin – 2 min., sekání).

55:01

55:01 Ivan ČECHOVIČ - 4:1

55:01

Rusko právě vstřelilo branku!
Sborná využila početní výhodu, zase Grišenko nic moc nezmohl. Samorukov nahodil puk od modré čáry, před brankou tečoval tuhle střelu IVAN ČECHOVIČ, jenž zaznamenal svou druhou trefu utkání. Asistence: Dmitrij Samorukov.

54:34

Ošetření trvalo zhruba nějaké tři minutky, český vyslanec s píšťalkou by ale nakonec měl být v pořádku. Z dálky po ruském vyhraném vhazování pálil jako první Samorukov, avšak jeho pokus byl nepřesný.

54:25

Čechovič se snažil zatopit Grišenkovi, ten ale schoval puk pod svou lapačku. Úder pukem jinak inkasoval sudí Oldřich Hejduk z České republiky, který se nechává ošetřit od lékařů Sborné. Je tu tedy menší zdržení.

54:05

Vyloučení v týmu Bělorusko (Igor Martynov – 2 min., podražení).

53:46

Gabrus svou přihrávkou zatopil svým spoluhráčů, těm se ale nakonec podařilo založit pásmo. Tam se však Bělorusko dopustilo nějakého faulu. Znovu tak půjde do čtyřech.

52:56

Po poslední reklamní přestávce se snažil Ustimenka překvapit z levé strany Drozdov, nicméně ruský gólman snadno zasáhl. Bělorusku ubíhají vteřinky závratnou rychlostí.
Dnešní utkání sleduje 1123 diváků.

51:59

Bělorusko se dostalo do brejku dva na jednoho! Ažgirej vjel do pásma, rozhodl se zakončit, neudělal ale dobře. Ustimenko puk vyrazil nad sebe a ten pak doskotačil až do rohu hrací plochy. Měl možná přihrávat lépe postavenému spoluhráči.

51:37

Maximovova rána skončila vedle! Možná že i Grišenko stačil ještě touš jemně tečovat do mantinelu. Předtím mimochodem pálil ostře na druhé straně také Ažgirej, avšak ani on nebyl úspěšný.

50:11

50:11 Andrej SVEČNIKOV - 3:1

50:11

Rusko právě vstřelilo branku!
Tuhle trefu potřebovali Rusové pro definitivní klid. Rubinčik nahazoval puk od modré čáry, Grišenko neměl na tenhle pokus úplně dobrý výhled, a ANDREJ SVEČNIKOV tečoval touš chytře za běloruského gólmana. Asistence: Mark Rubinčik.

49:46

Až příliš laxně vjel do útočného pásma Koltygin, takže z toho vznikl jen ofsajd. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.

49:06

Bělorusko mělo velkou možnost na vyrovnání! Sapego dobře vypálil z levého kruhu, Ustimenko vyrážel jen před sebe, kde se k puku propracoval Drobyš. Nicméně ruský gólman i v tomhle případě skvěle zakročil.

48:25

Hosté v plném počtu.

47:53

...Rusko nakonec muselo založit útočnou třetinu znovu, což se mu podařilo, jenže o pár chvil později Jerjomenko vyhodil touš přes všechny čáry. Z přesilové hry nezbývá Rusům mnoho.

46:43

Koltygin pálil z levé strany, avšak jeho pokus byl zablokovaný. Puk skončil málem v ochranné síti. Přesto Rusové i nadále drží útočné pásmo...

46:25

Vyloučení v týmu Bělorusko (Konstantin Drobyš – 2 min., vysoká hůl).

46:24

Bělorusko se před Ustimenka v tuhle chvíli moc často neprosazuje. Potřebuje zabrat na vyšší obrátky, jinak se nějakého úspěchu nedočká. Teď sudí hru přerušili kvůli vyloučení. Pátá reklamní přestávka vyplňuje program zde v hale ve Spišské Nové vsi.

45:26

Velký závar před brankářem Grišenkem! Jenže ani z této akce Rusové nedokázali navýšit vedení. Nejprve pálil z úhlu Čechovič, ale nezacílil přesně. A pak nedokázal na zadní tyčce zužitkovat dobrou přihrávku. Bělorusko odolalo s vypětím všech sil.

44:03

...obrovská příležitost ruského výběru! Svečnikov zatáhl touš po levé straně za branku, nakonec se snažil zakončit u tyčky, ale bez úspěchu. I proto nahrál do mezikruží na zcela volného Šaškova, jehož prvotní střela byla zablokována, a pak zamířil obloučkem jen nad.

43:43

Martynov se sice pral o puk za brankou svého soupeře, jeho počínání ovšem nebylo tolika úspěšné. A naopak Rusové směřují do útoku...

42:53

Ažgirej naletěl do útočného pásma podél levé strany, svou střelou ale Ustimenka nemohl výrazněji překvapit. Pořád je ale pro celek z východu Evropy vše hratelné.

42:32

Hosté v plném počtu.

41:25

Ruská přesilovka není zcela ideálně rozehraná. Bicadze nyní přišel o puk u mantinelu, čímž připravil svůj tým zároveň o pásmo. Bělorusko se brání velmi obstojně.

40:32

Vyloučení v týmu Bělorusko (Vladislav Jerjomenko – 2 min., podražení).

40:24

Moc hezky to na úvod této třetiny zahráli Rusové! Svečnikov přihrál do mezikruží Lipanovovi, který ihned z první vypálil. A Grišenko musel zasahovat. Následně se jeden z běloruských hráčů dopustil nedovoleného přestupku. Sborná bude mít přesilovku.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhé dějství bylo o poznání zajímavější než to první. Alespoň jsme měli možnost vidět hned tři góly. Bělorusko soupeře zaskočilo vedoucím gólem, Rusko ale dokázalo záhy korigovat a pak navýšilo vedení. Od té doby bylo na ledě asi lepším týmem. Když se nebude nechávat zbytečně vylučovat, mělo by dotáhnout vítězství do úspěšného konce.
Další třetina začne přibližně v 21:18.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Pobíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:45

Bělorusku se početní výhody opravdu hrubě nedaří. A to mu je přitom soupeř nabízí jako na zlatém podnose díky několika zbytečným vyloučením. Ustimenko každopádně neměl moc práce.

37:45

Slepec se snažil nastartovat, udělal několik rychlých kroků vpřed a už už se chystal střílet. Jenže mu brusle podklouzla. Narazil v pádu na zadní mantinel a o touš zároveň i přišel.

37:11

Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Svečnikov – 2 min., podražení).

36:25

Skvěle to nyní udělal Galeňuk, jenž výtečně podržel puk za brankou, nakonec se mu podařilo po několika kličkách nahrát svému spoluhráči do jízdy, jenž tvrdou střelou provětral Grišenkovu lapačku.

35:58

Domácí v plném počtu.

34:58

Pavlenko se snažil prosadit u tyčky, bekhendem však z blízkosti na Ustimenka vyzrát opravdu nemohl. Rusko se dalšímu oslabení znovu brání velmi obstojně. Teď jinak na ledě leží Gabrus. A úplně se mu nechce zvedat z ledu.

34:07

Tohle byl takový hadí výpad běloruského obránce. Jerjomenko zamíchal s pukem ve středním pásmu, pak se snažil svou střelou překvapit Ustimenka, ten se ale nenechal nachytat na švestkách.

33:58

Vyloučení v týmu Rusko (Danila Galeňuk – 2 min., hákování).

33:57

Slepec hledal svou přihrávkou na druhé straně najíždějícího si Maximova, jenže ten tenhle touš nemohl v žádném případě stihnout. O pár chvil později pak došlo k přerušení kvůli vyloučení. A také kvůli čtvrté reklamní přestávce tohoto střetnutí.

33:14

Tahle dlouhatánská přihrávka Rubinčika neměla absolutně žádnou šanci na úspěch. Byla hodně nepovedená. A tak se hra stěhuje z obranného pásma Běloruska před bránu Ustimenka.

32:08

Samorukovovo nahození mělo spíše účel založení pásma. Ale Grišenko nelenil a vyrazil puk do bezpečí tak, aby ho Rusové nemohli dorážet. Dobrá práce běloruského strážce svatyně.

31:31

Urostlý Toropčenko bojoval statečně se dvěma Bělorusy o puk. Dal svým strážcům opravdu pořádně zabrat. Ti si s ním poradili jen s vypětím všech sil. Přesto se Bělorusko dokázalo ubránit.

30:31

Rusko dva rychlé góly nakoply. A teď musí být Grišenko hodně na pozoru. Například si na něj vyšlapoval Svečnikov, který obral soupeře o puk u mantinelu a založil brejk dva na jednoho. Rozhodl se zakončit, běloruského gólmana ale nepřekonal.

29:38

29:38 Kirill SLEPEC - 2:1

29:38

Rusko právě vstřelilo branku!
Záhy Bělorusko o svůj těsný překvapivý náskok přišlo. Výtečně to totiž udělal rychlonohý KIRILL SLEPEC, jenž objel branku a bekhendem stačil zavěsit u druhé tyčky, kam se Grišenko nestačil přemístit. Bez asistence.

28:11

28:11 Ivan ČECHOVIČ - 1:1

28:11

Rusko právě vstřelilo branku!
Nakonec se podařilo ruskému celku velmi záhy vyrovnat. Situace byla trošku zmatená, ale nakonec rozhodčí tenhle gól uznali. Lipanovovu střelu nedokázal Grišenko udržet ve své výstroji a důrazní Rusové, konkrétně IVAN ČEČHOVIČ, doklepával za brankovou čáru. Asistence: Alexej Lipanov.

27:34

Vyloučení v týmu Bělorusko (Ivan Drozdov – 2 min., podražení).

27:33

Rusové jsou trošku opaření z této inkasované branky. Opravdu nehrají vůbec dobrý zápas. Až na pár výjimek nechávají Grišenka v klidu. Po třetí reklamní přestávce každopádně budou mít přesilovou hru.

26:12

26:12 Arťom ANOSOV - 0:1

26:12

Bělorusko právě vstřelilo branku!
Tohle je určitě překvapivý stav, ale v podstatě zasloužený. Bělorusové byli střelecky aktivnější a radují se z nečekaného vedení. Výtečně za brankou zapracoval Ažgirej, který vybojoval puk pro ARŤOMA ANOSOVA, jenž z pravého kruhu propálil Ustimenka. Bez asistence.

25:55

Velké vzrušení nastalo u Grišenkovy brány. Nejprve Alexejev vypálil z mezikruží těsně vedle. Jenom to na tribunách zahučelo po tomto pokusu. Pak se snažil z blízkosti prosadit Bicadze, jenže poskakující puk v brankovišti nakonec běloruský gólman s vypětím všech sil zkrotil.

25:10

Ustimenko nyní schoval puk do své výstroji. Pořád je větší permanenci než jeho kolega na druhé straně Grišenko. Ten má pochopitelně o dost méně práce než včera proti Švédsku.

25:03

Domácí v plném počtu.

23:54

Rusové jsou v tuhle chvíli už ve čtyřech. Dvojnásobnému oslabení se ubránili velmi elegantně.

23:50

Kot si sice sjížděl z pravého kruhu blíže k brankáři Ustimenkovi, jenže jeho zakončení nebylo příliš povedené. I když Bělorusko hrálo dvojnásobnou početní výhodu, prakticky z ní nevytěžilo nic.

23:03

Vyloučení v týmu Rusko (Semen Pereljajev – 2 min., podražení).

22:31

Další kostrbatá přesilovka Běloruska. Ustimenko nemusel zsahovat zatím ani jednou, Rusové se poměrně snadno a jednoduše osvobozují. Teď sice pásmo založil Baltruk, následně však Bělorusko o touš přišlo.

21:54

Vyloučení v týmu Rusko (Michail Bicadze – 2 min., hákování).

20:58

Tohle nahození Galeňuka nemohlo mít šanci na úspěch. Střela neměla ani potřebnou razanci, ani přesnost. A tak touš skončil pouze v rohu kluziště u běloruské brány.

20:23

Filjajev na modré čáře inkasoval nějaký úder, vše se ale na první pohled zdálo být čisté, což si ostatně mysleli i rozhodčí. Každopádně v bolestech odjížděl běloruský forvard na střídačku.

20:01

Začala druhá třetina.
Bělorusko bylo v tomto dějství paradoxně dvakrát lepší, co se střeleckých pokusů na bránu týče, a s favoritem tohoto souboje hraje více než vyrovnanou partii. Rusko odvedlo možná nejhorší výkon dosavadního průběhu. A bude muset zabrat, pokud chce získat povinné vítězství.
Další třetina začne přibližně v 20:27.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Z úhlu se snažil Grišenka překvapit Svečnikov, ale neměl moc šancí na úspěch. To byl poslední zajímavý moment první periody.

19:26

Šaškov se ocitl v celkem slušné možnosti. Z levého kruhu však jeho rána neměla potřebné parametry. Grišenko mezi třemi tyčemi poměrně snadno a hladce vyrážen svými betony do bezpečí.

19:00

Ze zvukových zařízení zazněla od časoměřičů poslední minuta této třetiny.

18:14

Ani tahle početní výhoda Běloruska není příliš úspěšná. Jako by se oba týmy moc dobře znaly a nepouštěly jeden druhého do nějakého většího tlaku. Teď odešel na střídačku v bolestech Pavlenko. Těžko říci, co konkrétně měl za zdravotní problém, držel se každopádně za bolavou ruku.

17:26

Slušně pálil od modré čáry Galeňuk, ale namířil touš pouze mimo. O pár chvil později se snažil u tyčky z blízkosti prosadit kapitán Martynov, nicméně skulinku ve výstroji Ustimenka nenašel.

16:55

Vyloučení v týmu Rusko (Georgij Dědov – 2 min., podražení).

16:34

Na tohle nahození Ustimenko ne úplně dobře viděl. A zasáhl jen s notnou dávkou štěstí. Byl to snad Nikitin, kdo vyslal touš směrem na bránu. Následně se pak ani Drozdov, ani Pavlenko k dorážce nepropracovali.

15:10

Ani ne pět minut zbývá do konce této třetiny. A opravdu nám nepřinesla moc zajímavých momentů. Dodejme, že na tribunách je poměrně prázdno oproti utkání mezi Českem a USA. Což je poměrně škoda. Tohle je samozřejmě jakési malé derby.

14:20

Hodně aktivní byl v tomto momentě Muranov, který si nejprve sjížděl pro přihrávku do mezikruží, tu ovšem nezachytil. A pak puk nezpracoval ani po přihrávce Dědova.

13:38

Boršjov po reklamní přestávce nahazoval touš na bránu, ostatně jako před pár okamžiky jeho spoluhráč Jerjomenko na opačné straně modré čáry. Ani on však neměl výraznější šanci na úspěch.

13:13

Jerjomenko se propracoval ke střele od modré čáry. V podstatě mu nic jiného nezbývalo, než touš nahodit dopředu. Ustimenko neměl zakrytý výhled a v pohodě lapil. Zahlášena byla následně druhá komerční přestávka tohoto souboje.

12:09

Čechovič se z levé strany snažil najít svého spoluhráče na druhé tyčce, ovšem bezúspěšně. Ve hře ruského týmu vidíme opravdu hodně nepřesností. A to je poměrně nezvyklý a překvapivý fakt.

11:32

Na druhé straně se Rusové dostávali do brejku dva na dva. Koltygin se vyřítil na pravý kruh, stačil zakončit z úhlu, nicméně tenhle pokus nemohl Grišenka v žádném případě vystrašit.

10:37

Bělorusko se po skončení oslabení dostalo do velké možnosti! A to konkrétně Jerjomenko, jehož hlavní povinností je bránění. Naskočil z trestné lavice na led, řítil se sám na Ustimenka, a ten musel proti jeho střele vytasit svůj pravý beton.

10:28

Hosté v plném počtu.

09:37

Ruská početní výhoda je značně kostrbatá, ostatně jako celá dosavadní hra Sborné. Teď se ocitl touš mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.

08:28

Vyloučení v týmu Bělorusko (Vladislav Jerjomenko – 2 min., sekání).

08:24

Koltygin se tlačil před branku Grišenka, jenže zakončit nakonec pořádně nedokázal, neboť byl faulovaný. Tohle první dobrý náznak šance Rusů, kteří si zahrají svou první plnohodnotnou přesilovku.

07:56

Je tu první komerční přestávka, která zřejmě pomůže oběma týmům uklidnit hru. Poté, co Baranov ve snaze odpálit puk do bezpečí, trefil jednoho z protihráčů, a touš se následně došoural pod lapačku Ustimenka.

07:15

Úvodní minuty utkání nám až na celkově tři vyloučení nenabídly nic zajímavého. Rusko ani Bělorusko se do nějaké vyloženější příležitosti nepropracovaly. O něco více práce má mezi třemi tyčemi přece jenom Ustimenko.

06:11

Hosté v plném počtu.

06:04

Za podpory několika ruských fanoušků se sice Sborná dlouho držela v útočném pásmu, následně ale o pásmo přišla. Pořád je favorit tohoto utkání vepředu dosti malátný.

05:32

Domácí v plném počtu.

04:59

Galeňuk se rozhodl vypálit před modrou čárou, ale nebyl v tomhle počínání úspěšný. Trefil pouze obránce před sebou. V podstatě Rusko stále čeká na jakoukoli šanci. Překvapivě Grišenko ještě nezasahoval.

04:11

Vyloučení v týmu Bělorusko (Vasilij Filjajev – 2 min., nedovolené bránění brankáři).

03:58

Kapitán Martynov se tlačil z pravé strany k zakončení, Rusové si ale s touto situací dokázali poradit. Nakonec mu dorážka nevyšla podle jeho vlastních představ.

03:32

Vyloučení v týmu Rusko (Mark Rubinčik – 2 min., nedovolené bránění).

02:47

Domácí v plném počtu.

02:11

Ještě jednu jakousi pološanci si vytvořilo Bělorusko. Nicméně u tyčky měl stíženou pozici Pavlenko, a tak vlastně nemohl uspět a v podstatě jen odevzdal touš soupeři. Do konce přesilovky opravdu nezbývá mnoho času.

01:35

Bělorusové chvilku kombinovali v útočném pásmu, pak se ke střele ze středu pole propracoval Kot, avšak jeho pokus se nakonec neujal. Ustimenko zavřel své betony včas.

00:47

Vyloučení v týmu Rusko (Jevgenij Kalabuškin – 2 min., nedovolené bránění).

00:16

Grišenko, hrdina včerejšího utkání se Švédskem, který dlouhou dobu držel naděje svého týmu nad vodou, nyní v brance ležel sám, a to po kontaktu se spoluhráčem Jerjomenkem. Rozhodčí kvůli tomu přerušili hru.

00:01

Utkání právě začalo.

Bělorusové tímto duelem zakončí své působení v základní skupině, a jestli se jim nepodaří vyhrát po základní hrací době, budou se připravovat už jen na baráž o udržení se v elitní skupině. Ačkoli na úvod vysoko podlehli USA, následně nesehráli vyloženě špatnou partii, aby včera předvedli svůj nejlepší výkon proti Švédsku, jimž podlehli o jednu branku gólem dvanáct sekund před koncem.
Rusy nyní čeká ten papírově nejpřívětivější protivník. Na úvod šampionátu porazili Švédy 3:1, pak se ve šlágru skupiny utkali s USA, a i když mohutně dotahovali, nakonec se jim nepodařilo získat ani bod a padli 4:5. Ačkoli by se herní kvalita měla nyní na ledě jednoznačně potvrdit, na svého nynějšího protivníka by si měli dát obrovský pozor.
Rusko po porážce s USA soupeří reálněji o druhou příčku ve skupině a potřebuje jednoznačně získat tři body k tomu, aby se mu tenhle cíl podařilo splnit. Proti bude stát Bělorusko, dosud nejslabší účastník ve skupině a jeden z největších outsiderů turnaje, který včera předvedl heroický výkon proti Švédsku, přesto nakonec i potřetí za sebou padl.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Rusko – Bělorusko

4:1

konec (0:0, 2:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Čechovič (Lipanov), 30. Slepec, 51. Svečnikov (Rubinčik), 56. Čechovič (Samorukov) – 27. Anosov

Rusko: Ustimenko (Rajko) – Samorukov, Pereljajev, Galeňuk, Rubinčik, Baranov, Kalabuškin, Dědov – Lipanov, Svečnikov, Čechovič – Bicadze, Alexejev, Toropčenko – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Šaškov – Koltygin.

Bělorusko: Grišenko (Tolopilo) – Jerjomenko, Gabrus, Nikitin, Boršjov, Savrickij, Gurban – Filjajev, Martynov, Kot – Drozdov, Baltruk, Pavlenko – Sapego, Anosov, Ažgirej – Anufrienko, Firsov, Drobyš.

Rozhodčí: DiPietro (SUI), Hejduk (CZE) – Kupcus (LAT), Vyleta (SVK)

Diváci: 1123

Průběh zápasu
1. třetina
00:47 RUS 2 Kalabuškin, nedovolené bránění
03:32 RUS 2 Rubinčik, nedovolené bránění
04:11 BLR 2 Filjajev, nedovolené bránění brankáři
08:28 BLR 2 Jerjomenko, sekání
16:55 RUS 2 Dědov, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:54 RUS 2 Bicadze, hákování
23:03 RUS 2 Pereljajev, podražení
26:12 BLR 0:1 Anosov
27:34 BLR 2 Drozdov, podražení
28:11 RUS 1:1 Čechovič (Lipanov)
29:38 RUS 2:1 Slepec
33:58 RUS 2 Galeňuk, hákování
37:11 RUS 2 Svečnikov, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
40:32 BLR 2 Jerjomenko, podražení
46:25 BLR 2 Drobyš, vysoká hůl
50:11 RUS 3:1 Svečnikov (Rubinčik)
54:05 BLR 2 Martynov, podražení
55:01 RUS 4:1 Čechovič (Samorukov)
56:21 RUS 2 Koltygin, sekání
Konec