Menu

Tenis

ATP Rotterdam (krytý tvrdý povrch)

Martin Kližan – Philipp Kohlschreiber

2:1 6:7 (5), 6:4, 6:1

konec

15.02.2017, 13:07 • Osmifinále • Miroslav Kováčik sk

Tipsport: 2.34 1.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Po skončení prvého setu by snáď na nášho tenistu nikto nevsadil ani deravý groš. Koncovku totiž vôbec nezvládol, začal byť frustrovaný a pomaly nereagoval na servis súpera. Martin Kližan sa ale dokázal skoncentrovať a celý zápas otočil na svoju stranu. Ani raz v zápase neprišiel o svoje podanie, čo samo hovorí o sebe. Philipp Kohlschreiber až príliš veľa chyboval, a tak neobháji svoju semifinálovú jazdu z minulej sezóny. Na slovenského tenistu čaká vo štvrťfinále víťaz zápasu medzi Tomášom Berdychom a Richardom Gasquetom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (15:08:20)

Koniec zápasu

6:1

Martin Kližan v Rotterdame postupuje do tretieho kola. V rozhodujúcom sete jasne dominoval a musíme povedať, že zaslúžene zdoláva Philippa Kohlschreibera.

40-15

Philipp Kohlschreiber posiela loptičku len do siete, a tak má slovenský tenista dve šance na to, aby dnešný zápas po necelých dvoch hodinách ukončil.

30-15

Philipp Kohlschreiber ešte čiastočne zachraňuje situáciu. V tejto výmene mal jasnú prevahu a zakončil ju víťazným úderom do protipohybu.

30-0

Vzápätí prichádza aj druhá dvojchyba. Slovenský tenista Martin Kližan je dve loptičky od postupu do ďalšieho kola.

15-0

Philipp Kohlschreiber nevyzerá byť dostatočne koncentrovaný. Aj preto sme svedkami jeho prvej dvojchyby v dnešnom dueli.

5:1

Martin Kližan si drží svoje podanie a približuje sa k dnešnému víťazstvu. Philipp Kohlschreiber pôjde podávať na udržanie v celom stretnutí.

40-30

Možno sme sledovali rozhodujúcu výmenu zápasu. Philipp Kohlschreiber sa mohol dostať k brejkbalu nádeje, ale Martin Kližan si ho pripravil a ukončil výmenu víťazným úderom.

30-30

Teraz však už náskok pominul. Philipp Kohlschreiber predviedol skvelý return a následne výmenu ukončil víťazným úderom.

30-15

Mierna komplikácia v ceste za piatym gemom. Martin Kližan si na svoje konto pripisuje ďalšiu dvojchybu. Stále má však drobný náskok.

30-0

Nemecký tenista si kratším úderom pritiahol Martin Kližana k sieti. Ten ale zahral celkom dobre, a tak ho súper nedokázal obhodiť.

15-0

Martin Kližan bol vo výmene veľmi sústredený a počkal si na chybu svojho súpera. Philipp Kohlschreiber poslal loptičku za základnú čiaru.

4:1

Martin Kližan tento gem prakticky iba odchodil. Philipp Kohlschreiber v ňom nasúkal súperovi tri esá a znižuje jeho aj tak komfortné vedenie.

0-40

Kanár z toho zrejme nebude. Philipp Kohlschreiber pridáva ďalšie nechytateľné podanie a na svojom konte má tri gembalové šance.

0-30

Philipp Kohlschreiber si po dlhšej dobe pomohol esom. Ak sa nemýlim, práve toto má poradové číslo desať.

0-15

Philipp Kohlschreiber začína na svojom podaní veľmi dobre. Martin Kližan nezvládol svoj return, ktorý posiela len do siete.

4:0

Slovenský tenista získava na svoje konto siedmy gem za sebou. V tejto hre odvrátil dva brejkbaly a míľovými krokmi sa približuje k víťazstvu.

A-40

Philipp Kohlschreiber mal výmenu dobre rozbehnutú, náš tenista bol pod tlakom, ale napokon Nemec nezvládol svoj bekhendový úder.

40-40

Martin Kližan vytiahol skvelé prvé podanie. Priamym bodom z podania odvrátil brejkbal svojho súpera a vyrovnáva skóre na zhodu.

30-40

Philipp Kohlschreiber posiela loptičku len do polovice siete. Pochopiteľne je na seba nahnevaný, ale ešte má jednu šancu na zisk brejku.

15-40

Martin Kližan napokon bude musieť odvracať brejkbaly. Philipp Kohlschreiber to teraz zahral výborne a výmenu ukončil forhendovým winnerom.

15-30

Slovenský tenista mal teraz šťastie, pretože Philipp Kohlschreiber netrafil loptičku ideálne a poslal ju len do siete.

0-30

Philipp Kohlschreiber poslal loptičku presne na základnú čiaru a opäť boduje. Verme, že Martin Kližan si na podaní zachová svoju stopercentnú bilanciu.

0-15

Martin Kližan je v tejto fáze zápasu jasne lepším hráčom. Teraz ale treba pochváliť nemeckého súpera, ktorý na konci dlhej výmeny predviedol víťazný úder.

3:0

Martina Kližana predošlá zbytočná chyba napokon mrzieť nemusí. Philipp Kohlschreiber posiela loptičku len za základnú čiaru a tretíkrát za sebou stráca svoje podanie.

40-15

To nie je možné. Martin Kližan mal dokonale pripravenú pozíciu, Philipp Kohlschreiber pôsobil miestami odovzdane, no školácky volej poslal Slovák do siete.

40-0

Philipp Kohlschreiber ani teraz neuspel na sieti a Martin Kližan ukazuje, že práve teraz je ten čas, kde sa láme zápas. Slovenský tenista má obrovskú šancu na zisk brejku.

30-0

Martin Kližan fantastickým spôsobom obhodil súpera na sieti. Slovenský tenista je veľmi blízko k tomu, aby sa dostal k brejkbalom.

15-0

Philipp Kohlschreiber zjavne nie je v hernej pohode. Aj teraz posiela loptičku z forhendovej strane len do polovice siete.

2:0

Bez najmenších problémov dokázal slovenský tenista potvrdiť brejk z predošlého gemu. Na scénu prichádzajú nové loptičky, s ktorými začne podávať Philipp Kohlschreiber.

40-0

Slovenský tenista veľmi zle skrátil hru, ale Philipp Kohlschreiber na sieti neuspel. Bratislavčan má tri šance na potvrdenie brejku.

30-0

Martin Kližan predviedol skvelý ľavácky servis. Philipp Kohlschreiber sa naťahoval márne, keďže loptička neprešla na druhú stranu.

15-0

Slovenský tenista opäť príkladne bojoval, čo v jeho prípade nie je vždy pravidlom. Teraz sa to vyplatilo a loptička putuje na jeho konto.

1:0

Skvelé! Martin Kližan poslal svoj return presne na základnú čiaru, čo možno jeho súper nečakal. Každopádne, z bekhendu následne poslal loptičku len do siete.

40-30

Nemecký tenista robí zbytočnú chybu, a tak svojmu súperovi daruje jednu možnosť na zisk mimoriadne dôležitého brejku.

30-30

Martin Kližan predviedol veľmi dobrý return. Philipp Kohlschreiber bol pri loptičke neskoro a napokon ju nasmeroval len do siete.

15-30

Martin Kližan sa teraz hnevá na čiarového rozhodcu. Ten zahlásil aut, no pravdu povediac z opakovaného záberu to tak nevyzeralo.

15-15

Martin Kližan teraz zabojoval, dobehol skrátenie svojho súpera a napokon boduje, keďže Philipp Kohlschreiber poslal loptičku do autu.

0-15

Philipp Kohlschreiber začína rozhodujúce dejstvo na podaní a hneď v jeho úvode si pomohol priamym bodom zo servisu.

6:4

Tak napokon sa to podarilo a pôjdeme do rozhodujúceho setu! Martin Kližan druhý set ukončil esom a opäť sa dostáva do hry o postup do tretieho kola.

A-40

Martin Kližan má šťastie, že jeho súper robí také veľké množstvo zbytočných chýb. Vďaka tomu má v poradí tretiu možnosť ukončiť tento set.

40-40

Philipp Kohlschreiber to teraz absolútne nezvládol. Slovenský tenista musel ísť do výmeny len cez druhý servis, no jeho return končí v sieti.

40-A

Slovenský tenista poslal loptičku tesne do autu, čo znamená, že v nasledujúcej výmene bude čeliť brejkbalu Philippa Kohlschreibera.

40-40

Martin Kližan sa dostal do skvelej pozície, ale loptičku z forhendovej strany poslal vedľa bočnej čiary. Ani druhý setbal tak nie je využitý.

40-30

Philipp Kohlschreiber zvýšil razanciu svojich úderov. Náš tenista bol možno trochu prekvapený a nedokázal dobre reagovať.

40-15

Philipp Kohlschreiber robí podobnú chybu ako pred niekoľkými sekundami, a tak má Martin Kližan dve šance na ukončenie setu.

30-15

Našťastie slovenskému tenistovi pomáha Philipp Kohlschreiber, ktorý z bekhendovej strany nasmeroval loptičku len do siete.

15-15

To je škoda. Martin Kližan si prešiel na sieť, ale jeho volej končí niekoľko centimetrov od bočnej čiary. Táto chyba ho ešte môže mrzieť.

15-0

Slovenský tenista začína dobre. Po dobrom servise si vypracoval prevahu a donútil svojho súpera chybovať z forhendu.

5:4

Po takmer hodine a pol registrujeme prvý brejk dnešného zápasu. V dôležitom momente ho získava Martin Kližan a o malú chvíľu pôjde podávať na víťazstvo v druhom sete.

40-15

Prvú šancu na prelomenie podania slovenský tenista nevyužil, pretože loptičku poslal len do siete. Stále však má ešte dve možnosti.

40-0

Slovenský tenista má obrovskú šancu na zisk brejku. Philipp Kohlschreiber robí ďalšiu chybu a sám sa dostáva pod obrovský tlak.

30-0

Martin Kližan poslal forhendový úder presne na základnú čiaru. V deviatom geme sa dostáva do nádejného náskoku.

15-0

Slovenský tenista lepšie vstupuje do tohto gemu. Dokázal svojho súpera rozbehať a výmenu zakončil víťazným úderom.

4:4

Martin Kližan si sám skomplikoval ôsmy gem, ale napokon ho získava na svoju stranu. Vďaka krásnemu víťaznému úderu z forhendovej strany vyrovnáva.

A-40

Slovenský tenista mal obrovské šťastie. Philipp Kohlschreiber mal veľkú šancu zahrať víťazný úder, ale loptičku poslal do siete.

40-40

Martin Kližan zahral zbytočnú dvojchybu a dostáva svojho súpera späť do hry. Philipp Kohlschreiber sa priblížil k brejkbalu.

A-40

Philipp Kohlschreiber pomáha nášmu tenistovi nepodareným bekhendovým úderom. Výhoda tak putuje na slovenské konto.

40-40

Tak toto je nepríjemná situácia. Slovenský tenista robí ďalšiu zbytočnú chybu, a tak skóre ôsmeho gemu upravuje na zhodu.

40-30

No tak prvá komplikácia je na svete. Slovenský tenista poslal loptičku z forhendovej strany len do polovice siete, no stále má jeden gembal.

40-15

Martin Kližan má po ďalšom priamom bode dve šance na to, aby ukončil ôsmy gem tohto setu. Dúfajme, že žiadne komplikácie nepripustí.

30-15

Martin Kližan ustál aj túto náročnú výmenu. Philipp Kohlschreiber napokon zahral kratší úder, ale Slovák ukázal dobre nohy a presnú ruku.

15-15

Martin Kližan dokázal reagovať na stranu predošlého bodu. Aktívnou hrou donútil svojho nemeckého súpera chybovať a vyrovnáva skóre.

0-15

Philipp Kohlschreiber mal teraz poriadny kus šťastia. Loptičku tečovala páska a poslala ju nechytateľne na stranu Martina Kližana.

3:4

Philipp Kohlschreiber nemal pri svojom podaní žiadne problémy. Martin Kližan sa prakticky k ničomu nedostal a teraz pôjde podávať na vyrovnanie skóre v druhom dejstve.

0-40

Následne pridáva Philipp Kohlschreiber priamy bod z podania, a tak sa nám siedmy gem druhého setu pomaly chýli k svojmu koncu.

0-30

Opäť musíme pochváliť nemeckého tenistu. Dobrým podaním si pripravil pozíciu a výmenu ukončil forhendovým úderom.

0-15

Philipp Kohlschreiber začína gem pri svojom podaní kvalitným servisom. Martin Kližan svoj return nezvládol a poslal ho do siete.

3:3

Martin Kližan v dnešnom zápase ešte nestratil svoje podanie. V druhom sete máme opäť vyrovnaný stav a zrejme by sme neboli proti, keby sme brejk videli práve teraz.

40-15

Martin Kližan veľmi pekne skrátil hru. Philipp Kohlschreiber síce loptičku dobehol, no už ju nedokázal na druhú stranu dvorca.

30-15

Philipp Kohlschreiber posiela return tesne vedľa bočnej čiary. Slovenský tenista vďaka tomu otáča priebeh šiesteho gemu.

15-15

Tentokrát to slovenský tenista zvládol oveľa lepšie. Po dobrom servise predviedol nekompromisný volej z forhendu.

0-15

Martin Kližan posiela loptičku tesne do autu. Zbytočnou chybou tak daruje svojmu súperovi lacný úvodný bod.

2:3

Čistou hrou získava Philipp Kohlschreiber svoje podanie a v druhom sete ide opäť do vedenia. Aktuálne ho od postupu do tretieho kola delia symbolické tri gemy.

0-40

Výborná kombinácia úderov v podaní nemeckého tenistu. Philipp Kohlschreiber predviedol podanie von z dvorca a následný úder do protipohybu.

0-30

Teraz sme boli svedkami dlhej výmeny, ktorú ukončuje nevynútená chyba slovenského tenistu z lepšej forhendovej strany.

0-15

Nemecký tenista po servise prešiel na sieť a na dvakrát ukončil výmenu vo svoj prospech. Martin Kližan mal minimálnu šancu na obhodenie.

2:2

Martin Kližan bol tentokrát na sieti úspešnejší a pekným half-volejom dokázal ukončiť celý gem. Za vyrovnaného stavu pôjde podávať Philipp Kohlschreiber.

40-15

Martin Kližan dokázal napraviť zaváhanie z predošlej výmeny skvelým podaním na stred dvorca. Na svojom konte má gembaly.

30-15

Slovenský tenista si okamžite po servise prešiel na sieť, no jeho volej z bekhendovej strany spadol tesne za základnú čiaru.

30-0

Druhá chyba v podaní nemeckého tenistu. Tentokrát loptička z jeho rakety skončila ďaleko za základnou čiarou nášho tenistu.

15-0

Martin Kližan podáva s novými loptičkami a tie mu v úvodnej výmene štvrtého gemu priniesli šťastie. Philipp Kohlschreiber poslal loptičku do autu.

1:2

Philipp Kohlschreiber predviedol najlepšiu odpovedať na stranu predošlej loptičky. Predviedol ďalšie skvelé podanie a esom ukončuje gem na podaní.

30-40

Philipp Kohlschreiber robí zbytočnú chybu z forhendovej strany a nášmu tenistovi ešte dáva možnosť zabojovať o tretí gem tohto setu.

15-40

Martin Kližan poslal loptičku len do polovice siete a následne ju z frustrácie odkopol niekde na tribúnu. Zatiaľ sa to zaobišlo bez napomenutia.

15-30

Philipp Kohlschreiber bol jednoznačne lepší v tejto výmene. Slovenský tenista len behal za loptičkou a tlaku súpera sa neubránil.

15-15

Slovenský tenista sa opäť na seba veľmi hnevá. Po skvelom podaní súpera sa dostal do výmeny, ale ukončil ju zbytočnou chybou.

15-0

Martin Kližan získava bod pri podaní svojho súpera. Vďaka agresívnej hre si prešiel na sieť a výmenu ukončil volejom po čiare.

1:1

Tentokrát už slovenský tenista ukončil gem pri svojom podaní. Pekne sa oprel do loptičky a servisom na stred dvorca nedal súperovi šancu.

40-30

Druhý gem ešte nekončí. Martin Kližan neskrátil výmenu vôbec dobre, súper jeho úmysel prečítal a zahral víťazný úder.

40-15

Tentokrát sa Martin Kližan zaskvel víťazným úderom po čiare. Na svoje konto si tak vypracoval dve šance na ukončenie tohto gemu.

30-15

Martin Kližan daruje bod svojmu súperovi. Loptička z jeho rakety totiž končí niekoľko centimetrov za základnou čiarou.

30-0

Martin Kližan predviedol výborný úder z forhendovej strany. Philipp Kohlschreiber sa natiahol za loptičkou, ale poslal ju do siete.

15-0

Martin Kližan potrebuje, aby ho v tomto momente podržalo podanie. Teraz tomu tak bolo, keďže si pripísal na konto priamy bod.

0:1

Po dobrom podaní sa nemecký tenista dostal do komfortnej pozície a výmenu ukončil forhendovým víťazným úderom po čiare.

0-40

Presne ako som povedal v predošlom príspevku. Martin Kližan sa ani nenatiahol za loptičkou, a tak jeho z toho ďalšie eso.

0-30

Nemecký tenista si na svoje konto pripisuje ďalšie eso. Martin Kližan teraz akoby ani nemal záujme čeliť podaniu svojho súpera.

0-15

Druhý set začína na podaní Philipp Kohlschreiber a na svoje konto si pripisuje bod. Martin Kližan poslal svoj return len do autu.

6:7

Martin Kližan koncovku prvého setu nezvládol a prehráva ho najtesnejším rozdielom. Okamžite sa na ňom prejavila frustrácia hodením rakety o zem. Loptičku totiž sám poslal z dobrej pozície len do siete.

5-6

Nemecký tenista bude mať šancu ukončiť prvý set. Dokonale zužitkoval aj svoje druhé podanie a predviedol ďalšie parádne eso.

5-5

Nemecký tenista vyrovnáva skóre skrátenej hry. Na svoje konto si pripisuje ďalšie eso, pretože loptičku poslal presne na bočnú čiaru.

5-4

To je škoda. Martin Kližan nedokázal obhájiť svoj druhý servis. Philipp Kohlschreiber sa nebál útočiť a výmenu ukončil úderom po čiare.

5-3

Martin Kližan vo veľmi vhodný moment vyťahuje svoje prvé eso v dnešnom zápase. Od zisku prvého setu ho delia už len dve loptičky.

4-3

Po výmene strán Philipp Kohlschreiber zbytočne chybuje. Jeho forhendový úder tečovala páska a loptička sa odrazila do autu.

3-3

Philipp Kohlschreiber odpovedá rovnakou zbraňou. Takisto predviedol víťazný úder z bekhendovej strany, a tak prakticky začíname odznova.

3-2

Martin Kližan získava vedenie opäť na svoju. Na konci výmeny totiž predviedol nechytateľný bekhendový úder.

2-2

Slovenský tenista veľmi zle skrátil hru. Philipp Kohlschreiber dokázal jeho zaváhanie využil a zahral víťazný úder z forhendovej strany.

2-1

Philipp Kohlschreiber reaguje na nepriaznivý stav tým najlepším možným spôsobom. Eso síce z toho nebolo, ale aj priamy bod postačí.

2-0

Martin Kližan získava prvý minibrejk. Vo výmene bol aktívnejší a kvalitným úderom z forhendovej strany sa postaral o zisk bodu.

1-0

Na úvod skrátenej hry sme videli pomerne dlhú výmenu. Na jej konci sa teší Martin Kližan, pretože jeho súper poslal loptičku do siete.

6:6

Tiebreak je realitou. Philipp Kohlschreiber opäť dobre zatlačil nášho hráča do defenzívy a dočkal sa jeho chyby. Skrátenú hru začne Martin Kližan.

15-40

Philipp Kohlschreiber sa dostáva na dosah skrátenej hry. Martin Kližan totiž robí pomerne jednoduchú chybu a loptičku posiela do siete.

15-30

Philipp Kohlschreiber nezahral na sieti práve najlepšie. Nášmu tenistovi dal šancu na obhodenie a ten ju dokázal využiť.

0-30

Veľmi dobrá výmena najmä zo strany nemeckého hráča. Ten si Martina Kližana povodil po kurte a donútil ho chybovať z bekhendu.

0-15

Philipp Kohlschreiber je teraz mierne rozladený z výrokov čiarových rozhodcov. Napriek tomu sa dokázal po prvom neúspešnom servise skoncentrovať a zahral víťazný úder po čiare.

6:5

Slovenský tenista predviedol na konci jedenástej hry dva priame body zo servisu. Opäť sa dostáva do vedenia a opäť pôjde Philipp Kohlschreiber podávať na udržanie.

40-30

Martin Kližan sa dostal do náročnej situácie, ale priamym bodom z podania strháva vedenia na svoju stranu. K dispozícii má jeden gembal.

30-30

Tentokrát sme boli svedkami trošku dlhej výmeny. Na jej konci registrujme bekhendový úder nášho hráča, ktorý skončil tesne v aute.

30-15

Martin Kližan predviedol dobré podanie na stred dvorca. Philipp Kohlschreiber loptičku poslal ďaleko za základnú čiaru.

15-15

Tentokrát slovenský tenista chybuje. Loptička z jeho rakety totiž skončila len na páske, a tak bod putuje na konto nemeckého súpera.

15-0

Na podaní je Martin Kližan takmer stopercentný. Po dobrom servise sa položil do forhendu a veľmi rýchlo ukončil výmenu vo svoj prospech.

5:5

Martin Kližan mal dobrú pozíciu na to, aby zakončil výmenu víťazným úderom. Bohužiaľ, z bekhendovej strany nasmeroval loptičku len do autu.

0-40

Philipp Kohlschreiber predvádza v desiatom geme suverénny výkon a vďaka priamemu bodu z podania má tri gembaly.

0-30

Martin Kližan po prvýkrát v dnešnom zápase hádže svoju raketu o zem. Dôvodom bol ďalší nepodarený return z jeho strany.

0-15

Philipp Kohlschreiber predviedol veľmi dobré podanie. Martin Kližan sa síce natiahol za loptičkou, no poslal ju len do polovice siete.

5:4

Philipp Kohlschreiber posiela loptičku do siete, a tak ukončuje deviaty gem prvého setu. Nemecký tenista je pod tlakom, keďže pôjde podávať na udržanie v tomto sete.

40-15

Podanie nášho tenistu je v dnešnom zápase skutočne výborne. Z ľavej strany si pripísal priamy bod a má k dispozícii dva gembaly.

30-15

Martin Kližan predviedol ďalší pekný forhendový úder. Bol trošku kratší, no napriek tomu jeho súper nedokázal reagovať včas.

15-15

Martin Kližan zariskoval, no jeho druhé podanie bolo výborne. Slovenský tenista po ňom následne zahral víťazný úder.

0-15

Philipp Kohlschreiber predviedol veľmi dobrý výkon v tejto výmene. Nášho hráča dostal pod tlak a napokon ho donútil chybovať.

4:4

Martin Kližan túto výmenu úplne vypustil. Jeho return skončil ďaleko za základnou čiarou, a tak máme v prvom sete vyrovnaný stav.

0-40

Nemecký tenista si na svoje konto pripisuje ďalšie nechytateľné podanie a za krátky čas si vytvoril tri šance na zisk gemu.

0-30

Philipp Kohlschreiber si pomohol kvalitným servisom a krátku výmenu ukončil precízne zahraným forhendovým úderom po čiare.

0-15

Martin Kližan sa teraz na seba poriadne hnevá. Súper išiel do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu neposlal Slovák loptičku na druhú stranu.

4:3

Martin Kližan sa dostáva do opätovného vedenia. V závere siedmeho gemu si pomohol dobrým servisom, na ktorý jeho súper nedokázal dostatočne reagovať.

40-15

Tentokrát z toho čistá hra nebude. Martin Kližan chcel výmenu ukončiť ďalším víťazným úderom, ale loptička skončila v sieti.

40-0

Rodák z Bratislavy predvádza na podaní ďalší suverénny výkon. Vďaka víťaznému úderu z forhendu má k dispozícii tri gembaly.

30-0

Slovenský tenista dostal súpera pod tlak krásnym krížnym úderom. Philipp Kohlschreiber sa natiahol za loptičkou ale poslal ju len do siete.

15-0

Philipp Kohlschreiber má pri úderoch z bekhendovej strany pomerne veľké problémy. Aj teraz poslal loptičku za základnú čiaru.

3:3

Philipp Kohlschreiber si pomohol dobrým podaním. Vďaka nemu mal komfortnú pozíciu a celý šiesty gem ukončil víťazným úderom po čiare.

40-A

Nemecký tenista šikovne skrátil hru. Martin Kližan síce loptičku dobehol, no následne ju poslal tesne vedľa bočnej čiary.

40-40

Philipp Kohlschreiber absolútne netrafil loptičku dobre a posiela ju mimo priestoru kurtu. Opäť tak budeme svedkami pri jeho podaní zhody.

30-40

Martin Kližan hral teraz veľmi trpezlivo. Hral súperovi do bekhendu, dostal ho pod tlak a napokon sa dočkal aj jeho chyby.

15-40

Čistá hra z toho napokon nebude. Philipp Kohlschreiber sa nevyvaroval zbytočnej chyby z bekhendovej strany a daruje bod súperovi.

0-40

Philipp Kohlschreiber má tri šance na zisk svojho podania. Tentokrát zapája do hry svoje prvé podanie a na skóre je to hneď vidieť.

0-30

Martin Kližan tentokrát pomáha svojmu súperovi. Loptička z jeho rakety skončila tesne za základnou čiarou, čo teší jeho súpera.

0-15

Philipp Kohlschreiber začína veľmi dobre. Podaním na T-čko nedal nášmu hráčovi šancu a dostáva sa do tesného náskoku.

3:2

Druhá čistá hra pri podaní slovenského tenistu. Martin Kližan sa tretíkrát dostáva do vedenia a pokúsi sa získať servis svojho súpera.

40-0

Martin Kližan veľmi dobre podáva. Aj tentokrát si pomohol priamym bodom z podania a získava na svoju stranu tri šance na ukončenie gemu.

30-0

Slovenský tenista musel ísť do výmeny len cez druhé podanie. Philipp Kohlschreiber to chcel využiť, ale jeho return nebol presný.

15-0

Philipp Kohlschreiber si obehol loptičku na forhendovú stranu, no prekvapujúco chybuje. Loptička skončila opäť len v sieti.

2:2

Tentokrát nemecký tenista nebude musieť ísť až do zhody. Štvrtú hru prvého setu ukončil svojim druhým esom, opäť pri podaní z ľavej strany.

30-40

Martin Kližan predviedol pomerne dobrý return. Philipp Kohlschreiber musel dobiehať za loptičkou a z neľahkej pozície ju poslal do siete.

15-40

Nemecký tenista sa tradične prezentuje výborným servisom a teraz to potvrdil svojim prvým esom v dnešnom stretnutí.

15-30

Philipp Kohlschreiber otáča priebeh tohto gemu. Vytrvalo hral svojmu súperovi do bekhendovej strany a napokon sa dočkal jeho chyby.

15-15

To je škoda. Martin Kližan sa dostal z veľkej defenzívy, vyzeralo to, že získa tento bod, no napokon výmenu ukončil zbytočnou chybou.

15-0

Martin Kližan vstupuje lepšie do štvrtého gemu. Philipp Kohlschreiber mu pomohol nevynútenou chybou z bekhendu.

2:1

Slovenský tenista sa v prvom sete dostáva do opätovného vedenia. Tretí gem ukončil ďalším parádnym víťazným úderom, tentokrát z bekhendu.

40-0

Slovenský tenista si bez najmenších problémov vypracoval tri šance na ukončenie gemu pri vlastnom podaní. Budeme svedkami čistej hry?

30-0

A ďalší víťazný úder z forhendovej strany. Martin Kližan postupne spresňuje hru a robí svojmu súperovi nemalé starosti.

15-0

Martin Kližan začína pri vlastnom podaní veľmi dobre. Po servise využil kratší úder súpera a zahral víťazný úder z forhendu.

1:1

Philipp Kohlschreiber si troška skomplikoval druhý gem zápasu, no napokon nemusel čeliť brejkbalu. Celú hru ukončil priamym bodom.

40-A

Tentokrát to Philipp Kohlschreiber zahral oveľa lepšie. Diktoval tempo výmeny a donútil nášho tenistu chybovať pri snahe o lob.

40-40

Ďalšia chyba v podaní nemeckého tenistu. Ten mal tento gem vynikajúco rozohraný, no zrejme bude mať aspoň menšie problémy.

30-40

Martin Kližan opäť predviedol dobrú hru. Svojho súpera dostal pod tlak a Philipp Kohlschreiber napokon posiela loptičku do siete.

15-40

Druhý gem zápasu ešte nekončí. Martin Kližan sa pekne položil do svojho forhendového úderu a súperovi nedal najmenšiu šancu.

0-40

Martin Kližan posiela return tesne za základnú čiaru. To znamená, že Philipp Kohlschreiber má k dispozícii tri gembaly.

0-30

Aj druhý bod putuje na konto nemeckého tenistu. Zdá sa, že na rozdiel od nášho hráča nebude mať na podaní žiadne problémy.

0-15

Philipp Kohlschreiber začína veľmi dobre. Podaním von z dvorca si vytvoril pozíciu a výmenu zakončil úderom po čiare.

1:0

Slovenský tenista napokon náročný gem zvládla a dostáva sa do tesného vedenia v prvom sete. O chvíľu pôjde na podanie Philipp Kohlschreiber.

A-40

Slovenský tenista si pomohol priamym bodom z podania a má tak výhodu na svojej strane. Verme, že ju dokáže zužitkovať.

40-40

Martin Kližan opäť veľmi dobre skrátil hru. Philipp Kohlschreiber síce loptičku dobehol, no už ju neposlal na druhú stranu.

40-A

Philipp Kohlschreiber má výhodu opäť na svojej strane. Pomohla mu chyba slovenského hráča, ktorý loptičku poslal do autu.

40-40

Slovenský tenista to teraz spravil veľmi šikovne. Z forhendovej strany zahral technicky a loptičku poslal tesne za sieť.

40-A

Martin Kližan robí ďalšiu zbytočnú dvojchybu z pravej strany. Svojmu súperovi tak daruje druhú možnosť na prelomenie podania.

40-40

Philipp Kohlschreiber sa krásne položil do svojho returnu. Z bekhendovej strany zahral výborne a skóre tohto gemu upravuje na zhodu.

A-40

Martin Kližan si pomáha priamym bodom z podania. Náročnú situáciu zvládol veľmi dobre a bude mať šancu získať prvý gem zápasu.

40-40

Philipp Kohlschreiber túto výmenu nezvládol práve najlepšie. Kratším úderom sa dostal pod tlak a napokon ho náš hráč donútil k chybe.

30-40

Slovenský tenista Martin Kližan posiela loptičku iba za základnú čiaru, a tak bude čeliť prvému brejkbalu v dnešnom zápase.

30-30

Martin Kližan pomáha svojmu súperovi zbytočnou dvojchybou. Philipp Kohlschreiber sa tak v prvom geme môže dostať k brejkbalu.

30-15

Nemecký tenista opäť chybuje. Tentokrát sa snažil prekvapiť súpera, no opäť z jeho bekhendovej strany netrafil priestor dvorca.

15-15

Tentokrát boduje slovenský tenista. Philipp Kohlschreiber posiela svoj return z bekhendovej strany len do polovice siete.

0-15

Dnešný zápas otvára na podaní slovenský tenista Martin Kližan. V úvodnej výmene ale chybuje z bekhendovej strany, keď posiela loptičku do autu.

0:0

Stretnutie sa práve začalo.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z tenisového ATP turnaja, ktorý v týchto dňoch prebieha v holandskom Rotterdame. Do druhého kola postúpil aj Martin Kližan, ale v ňom ho čaká náročná prekážka v podobe Philippa Kohlschreibera.

MARTIN KLIŽAN

Martin Kližan v Rotterdame obhajuje minuloročný triumf. Na začiatku tejto sezóny ale podáva nevyrovnané výkony, a tak sa mu veľké šance na opätovný zisk titulu nedávajú. Pre nášho tenistu je to veľmi dôležitý turnaj, pretože skoré vypadnutie by pre neho znamenalo prepad v rankingu o niekoľko pozícii. Po zbabranom Davis Cupe sa rodák z Bratislavy predstavil v bulharskej Sofii. Odohral dva veľmi dobré zápasy a semifinálové brány mal dokorán otvorené. V zápase s Gruzíncom Nikolozom Basilašvilim vyhral prvý set 6:0, no následne úplne stratil hernú pohodu a celý zápas prehral. Ani v prvom kole aktuálneho turnaja sa Martin Kližan nevyvaroval veľkých výkyvov v jeho hre a mal šťastie, že ani Fernando Verdasco nemal svoj deň. Slovenský získal podanie súpera až päťkrát a na príjme celkovo získal 42% loptičiek.

PHILIPP KOHLSCHREIBER

Aj nemecký tenista Philipp Kohlschreiber v úvode sezóny bojuje so svojou výkonnosťou. Na Australian Open postúpil do tretieho kola, kde ho až príliš hladko zdolal Gael Monfils. Na skóre sa prejavili aj zdravotné problémy s chrbtom, ktorého rodáka z Augsburgu trápili začiatkom sezóny. Dnes by mal byť zdravotne fit. Koniec koncov v Davis Cupe odohral náročné päťsetové stretnutie so Steveom Darcisom, kde si musel siahnuť na dno svojich síl. Napokon ale v tiebreaku rozhodujúceho piateho setu prehral a aj preto sa Belgičania mohli tešiť zo senzačného postupu. V Rotterdame má Philipp Kohlschreiber takisto za sebou už prvé kolo. V ňom zdolal Lucasa Pouilleho 7:5, 6:2 a aj sám vyjadril spokojnosť so svojím výkonom. S Martinom Kližanom má zápasovú bilanciu 2:0, pričom ho naposledy zdolal pred štyrmi rokmi na barcelonskej antuke.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

M. Kližan – P. Kohlschreiber

2:1 6:7 (5), 6:4, 6:1

konec

Zpět na online

Rozhodčí: Gianluca Moscarella

Statistiky:
Čas utkání: 1:53
3. set: 0:24
Kližan - Kohlschreiber
3. set Utkání 3. set
Čas
0:24 1:53 0:24
Získané body celkem
25 97 85 13
Nejdelší série získaných bodů
10 10 8 4
Setboly
1 4 1 0
Mečboly
1 1 0 0
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:10 0:49 0:41 0:11
Esa **
0 3 12 3
Dvojchyby **
1 4 2 2
Udržená podání
3 / 3
100 %
14 / 14
100 %
11 / 15
73 %
1 / 4
25 %
Odvrácené brejkboly
2 / 2
100 %
6 / 6
100 %
2 / 6
33 %
1 / 4
25 %
Body při vlastním podání
13 / 18
72 %
68 / 98
69 %
55 / 84
65 %
8 / 20
40 %
Body po 1. podání *
54 / 73
74 %
43 / 58
74 %
Body po 2. podání *
14 / 25
56 %
12 / 26
46 %
Úspěšnost 1. podání *
73 / 98
74 %
58 / 84
69 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
3 / 4
75 %
4 / 6
67 %
0 / 6
0 %
0 / 2
0 %
Body při soupeřově podání
12 / 20
60 %
29 / 84
35 %
30 / 98
31 %
5 / 18
28 %
Body po příjmu 1. podání *
15 / 58
26 %
19 / 73
26 %
Body po příjmu 2. podání *
14 / 26
54 %
11 / 25
44 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.