Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov

3:4

konec (0:2, 3:1, 0:1)

27.01.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 11. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že Piráti Chomutov ve vyrovnaném a pohledném utkání poráží Jihlavu 4:3, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:37:16)
Situace na čele tabulky se tak zase pořádně zamotala. První jsou Pardubice s 81 body, druhé Brno jich má přesně 80, stejně jako třetí Dukla. Na ní se dotáhl Chomutov se 79 body, poté následuje duo Třinec a Liberec, jenž shodně nasbíralo 78 bodů.
Třetí třetina byla o typickém "kdo dá gól, vyhraje." To se dlouho nikomu nedařilo a když už zápas pomalu směřoval do prodloužení, rozhodl šest vteřin před koncem základní hrací doby využitým protiútokem Ondřej Buchtela.

Konec zápasu.

59:54

Piráti právě vstřelili branku!
Infarktový závěr zápasu. Jihlavští se v závaru před chomutovskou brankou snažili dostat puk do sítě, ale neuspěli. Hosté se tak dostali do rychlého protiútoku dva na jednoho, který zakončil ONDŘEJ BUCHTELA střelou z kruhů pod horní tyč po Svobodově přihrávce. Asistence: Jan Svoboda.

59:20

Musilovu střelu z levé strany hlídal Běhula, takže se Kadleček k dorážce nedostal.

58:40

Jakub Navrátil nakonec dokázal najít na pravém kruhu přes dva jihlavské hráče prostor ke střele, ovšem Veleba s Vrátným dokázali jeho ránu zblokovat tak, aby nešla mezi tři tyče.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Rozhodne se v základní hrací době?

57:05

Najmanův pokus z pravého kruhu šel na vzdálenější tyč, kam stačil Běhula nastavit svojí vyrážečku.

56:39

Ve stejném čase si Piráti vyžádali oddechový čas.

56:39

Zakázané uvolnění Chomutova.

56:34

Vala už byl hodně unavený, přesto dokázal na obranné modré vybojovat puk a kdyby si všiml Veleby, mohli by jít domácí do protiútoku.

56:07

Čím dál více to vypadá, že dnes v Jihlavě uvidíme prodloužení, od kterého nás dělí necelé čtyři minuty.

54:57

Zkusili to domácí. Jan Úlovec si kousek před modrou dojel odražený puk a vší silou jej napálil na branku, kde byl pozorný Běhula.

54:37

Koblížek s Navrátilem a Köverem, dnes hodně aktivní formace hostí, bojovala v rohu za jihlavskou brankou o puk, ke kterému se ale nedostala.

53:16

Ondřej Buchtela poslal příliš prudkou přihrávku na spoluhráče a je z toho zakázané uvolnění.

53:04

Také Jindra udělal několik rychlých kroků a zkusil se dostat do úniku. Mezi kruhy byl čistě odstaven od puku obráncem Zemanem.

52:41

Kapitán hostí Jakub Navrátil se prezentoval střelou z levého kruhu na vzdálenější tyčku, kam sáhl lapačkou Šťastný.

52:04

Vrátného střelu od modré zneškodnil Běhula svojí vyrážečkou.

51:48

Oboustranná bitva pokračuje zatím bez vážnějších šancí.

50:37

Matěj Daňhel zkoušel jít do úniku, ovšem mezi kruhy byl polapen chomutovskou obranou, dobrou práci dozadu předvedl Jakub Kleiner.

50:17

Polovina třetího dějství je minulostí a na Horáckém zimním stadionu vládne nerozhodný stav. Čím dál více to vypadá, že kdo dá gól, ten vyhraje.

49:19

Při návratu vyloučeného Veselého pálil dvakrát z dobré pozice zleva Tomáš Vala. Prvně byl jeho pokus zblokován, poté se zaskvěla lapačka Běhuly.

48:47

Střela z první od modré v podání Matěje Vály skončila na hrudi Běhuly.

48:15

Milan Strnad pohotovou střelou z mezikruží orazítkoval břevno chomutovské klece.

47:50

Domácím zatím kombinace nevychází. Prvně se vlastním přičiněním dostali ven z pásma a poté skončil jejich útok zakázaným uvolněním.

47:13

Z pravé strany si před branku vybruslil Milan Strnad, na kterém byl pověšený Jakub Veselý jako ozdoba na vánočním stromku a při Strnadově střele šla paže sudího Kopečka nahoru – dvě minuty, držení.

Na vyloučení: 2-2.

46:40

Válovu střelu do modré zkoušel tečovat Strnad, který kotouč před brankou nezasáhl a Běhula jej vykryl.

45:28

A znovu to byl Jan Svoboda, který tentokrát pálil z kruhů. Jihlavský muž v masce si jeho střelu mezi betony pohlídal.

44:58

Výborný zákrok Daniela Šťastného. Jan Svoboda převzal na pravé straně před brankou hezkou přihrávku od Koblížka a střílel na bližší tyč, kde jeho radost zkazil beton domácího gólmana.

44:22

Zakázané uvolnění stěhuje hru před Běhulu.

43:14

U pravé tyče Běhuly se snažil dorazit kotouč Daňhel a způsobil tak hostujícímu gólmanovi pořádnou porci práce.

42:54

Rána Jakuba Navrátila z levého kruhu prošla vedle vzdálenější tyče domácí branky, Šťastný celou situaci kontroloval.

42:01

Zakázané uvolnění vidíme také na straně Dukly, puk jde přes Šťastného.

41:24

Zakázané uvolnění hostí.

41:11

Dukla ukázala rychlou akci dva na dva, při níž střílel z pravé strany Milan Strnad. Gólman hostí raději u své bližší tyče pohlídal puk.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:29.
Ve druhé třetině jsme viděli jihlavské otočení stavu, které se vešlo do devíti minut. Dukla vstoupila do prostřední třetiny hodně aktivně a nejprve snížila Adamem Najmanem, poté vyrovnala v oslabení po úniku Milana Strnada a otočila stav dalším únikem, který zakončil Tomáš Vala. Hosté nedlouho poté srovnali na 3:3 střelou Jakuba Navrátila z pravého kruhu. Vše je tak stále otevřené.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Hosté jsou v plném počtu.

39:49

Domácí kombinují před chomutovskou brankou, ale ke střele se nedokáží dostat.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:49

Hosté zahrozili také v oslabení. Protiútok dva na dva zakončoval střelou z kruhů Jan Svoboda, kterou nadvakrát a vleže pokryl Šťastný.

38:11

Nápřah Vály od modré srazil levým betonem za branku gólman hostí Běhula.

37:59

Domácí si zahrají první početní výhodu, protože Jakub Köver je vyloučen na dvě minuty za podražení.

Na vyloučení: 2-1.

37:29

Kadleček se hrnul před branku k odraženému puku, kde jej ke střele nepustil Koblížek.

36:25

Omlouváme se za menší výpadek a technické problémy. Svoboda nejprve našel před brankou střílenou přihrávku Kövera, kterou tečoval a Šťastný dobře zasáhl pravým betonem. Týž hráč Pirátů si rychle našel odražený kotouč a zkusil to na bližší tyč, kterou těsně minul.

33:05

Piráti právě vstřelili branku!
Gólové hody ve druhé třetině pokračují a na Horáckém zimním stadionu je opět vyrovnáno. Ouřada vyslal kotouč na rozjetého JAKUBA NAVRÁTILA, jenž si nabruslil přesně na střed pravého kruhu a střelou zápěstím ke vzdálenější tyči maže jihlavské vedení, které vydrželo sotva minutu. Asistence: Kryštof Ouřada, Jakub Kleiner.

32:42

Po nepřesné rozehrávce Chomutova se k puku dostal mezi kruhy Matěj Daňhel, jenž těsně minul pravou tyčku branky.

32:12

Dukla právě vstřelila branku!
Chomutovští se posobě nyní jen hodně vyčítavě dívají. TOMÁŠ VALA na obranné modré vypíchl soupeři puk, ukázal rychlé nohy a mířil v úniku na Běhulu. Udělal mu forhendovou kličku, po které chtěl zasunout puk pod gólmana. To se mu i s přispěním vracejících se hráčů hostí povedlo. Asistence: Lukáš Jindra.

31:10

Hra byla přerušena pro postavení útočícího hráče Pirátů v brankovišti.

30:59

Jihlavští jsou v pěti.

30:31

Kryštof Ouřada střílel v pokračující chomutovské přesilovce z levého kruhu těsně vedle vzdálenějšího horního rohu.

29:38

Dukla právě vstřelila branku!
Piráti sehráli přesilovkovou kombinaci zle nedobře a Jihlava vyrovnává stav utkání. Hosté na modré přišli o puk, čehož využil Vála únikem po levé straně. Obránce Dukly prošel do útočného pásma, kde byl proti němu obránce. Přihrál tak na modrou pro MILANA STRNADA, jenž si najel z druhé vlny, sjel si k brance a z kruhů propálil Běhulu střelou nad ledem. Asistence: Matěj Vála.

28:59

Jihlava se bude podruhé bránit, protože Tomáš Vala míří ven za podražení.

Na vyloučen: 2-0.

28:11

Jan Svoboda se mezi kruhy otočil s pukem a hned poté vystřelil, ovšem Šťastný byl pozorný a kotouč vyrazil.

26:11

Znovu to byl dnes dobře hrající Jakub Köver, jenž se přes dva hráče soupeře dostal před brankou k zakončení. To mu nevyšlo, ale krátce poté si vybruslil z levého kruhu před branku a znovu zakončil. Šťastný byl proti jeho střele pozorný a poradil si i s dorážkou Koblížka, po které se puk chvíli potuloval v brankovišti.

25:53

Vala se po pravé straně dostal do pásma, když si obhodil na modré obránce Procházku. Na nic nečekal a namířil si to přímo k Běhulovi, ovšem střelou po ledě mezi betony jej nepřekonal.

24:49

Chomutov se poprvé výrazněji dostává ke kotouči, ovšem hostům se dvakrát nepodařilo překonat útočnou modrou.

23:36

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava začala druhou třetinu hodně aktivně a je odměněna snížením. Najman přihrával podél brankoviště na Daňhela, který puk za čáru nedopravil. Hosté ale špatně vyhodili a ADAM NAJMAN si forčekingem znovu získal puk. Z pravé strany si to namířil před branku a v okamžiku, kdy gólman hostí Běhula čekal přihrávku, mu poslal z úhlu navštívenku do šibenice k bližší tyči. Bez asistence.

22:56

Běhula ležel v brankovišti chtíc dostat puk pod sebe. Ten ale vyplaval před jeho klec, kde zkusil dorážku Jindra, ve které mu na poslední chvíli zabránila obrana hostí.

22:10

Na druhé straně skákal puk v brankovišti Šťastného, kolem kterého se čtyři jeho spoluhráči rozestoupili jako stráž a pomohli mu dostat kus černé gumy pod kontrolu.

21:56

Nyní hýří aktivitou Dukla. Najman neměl před brankou tolik prostoru, ale zkusil zasáhnout puk. Ten se poté odrazil od Daňhela a projel brankovištěm vedle.

21:08

Po vyhraném buly našel Daňhel z levé strany mezi kruhy Najmana, jehož tvrdá střela se otřela o vyrážečku Běhuly a šla vedle pravé tyče.

21:01

Ta sice rychle skončila, ovšem Jihlava se přesunuje zpět před Běhulu. Chomutov se dopustil zakázaného uvolnění.

20:38

Vála za brankou uhlídal puk při napadání Veselého a začíná útočnou akci domácích.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:41.
Prvních zhruba deset minut úvodního dějství bylo vyrovnaných, ovšem poté měl více ze hry Chomutov, který se dvěma brankami dostal do vedení. Oba góly vstřelil Jakub Köver, jenž se trefil z předbrankového prostoru – 0:2.

20:00

První třetina skončila.

19:48

U střídaček zůstává ležet domácí útočník Jindřich Kardoš, jenž dostal pořádně tvrdý hit od hráče soupeře a odkulhává na domácí střídačku.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:55

Najman dal puk z levé strany do ohně před Běhulu, kde se jej snažil dostat na hůl Kardoš, kterému puk uskočil a nemohl tak zakončovat.

17:58

V akci dva na dva byli hosté. Ouřada vzal z pravé strany odpovědnost na sebe a vystřelil. Šťastný našel jeho pokus na pravém betonu a před brankou na puk těsně nedosáhl Jakub Veselý.

16:35

Jihlavští se pokusili zahrozit protiútokem, ale nevyšel jim přechod přes modrou.

15:52

Chomutovští jsou nyní aktivnějším celkem a opět kombinují před jihlavskou brankou. Tentokrát bez střeleckého ohrožení.

14:52

Piráti právě vstřelili branku!
Domácí gólman nemohl s touto pohlednou akcí Chomutova dělat vůbec nic. Svoboda rychle obkroužil domácí klec a poté předložil puk před branku na volného JAKUBA KÖVERA, jenž se trefil nad vyrážečku Šťastného skoro do pravé šibenice. Asistence: Jan Svoboda, Tomáš Koblížek.

14:06

K odraženému puku se ve středním pásmu dostal Lukáš Jindra, kterého pokryly dva zadáci a Běhula raději schoval posunutý kotouč do lapačky.

13:40

Z vrcholu pravého kruhu napřáhl Ondřej Buchtela, jenž rozezvučel levou tyčku. Šťastný k ní směřoval svým betonem a pravděpodobně by kotouč pokryl.

13:13

Do protiútoku ujel Matěj Daňhel, jenž se na okamžik natlačil před obránce Štochla. Ale ten jej stačil dojet a v zakončení čistě odstavit od puku.

12:59

Střelu Procházky z pravé strany se snažil před brankou zastavit obránce Dukly Vála, jenž puk usměrnil asi dva metry vedle své vlastní branky.

11:28

Piráti právě vstřelili branku!
Pět vteřin po konci přesilové hry se Chomutov ujímá vedení. Svoboda dal puk k levé tyči Šťastného, kde jej našel Koblížek. Ten ho ještě stačil posunout před branku na volného JAKUBA KÖVERA, jenž kotouč usměrnil za čáru. Asistence: Tomáš Koblížek, Jan Svoboda.

11:23

Domácí hrají v pěti.

11:14

Střelu Navrátila z pravého kruhu našel Šťastný pod svým betonem.

10:41

Tohle už byla nebezpečnější šance Pirátů. Mezi kruhy si najel Jakub Köver a pořádně vypálil. Šťastný vyrazil kotouč betonem před sebe, kde si puk našel Kryštof Ouřada, jenž jej v těsné blízkosti branky nedokázal trefit.

10:15

Jihlava se nejprve osvobodila vyhozením puku do středního pásma a při dalším střeleckém pokusu Kövera srazil jeden z hráčů hostí puk do ochranné sítě.

09:33

Krátce po buly pálil od modré Jakub Köver, jeho střela se ale o hodně nevešla k levému hornímu rohu branky.

09:23

Jihlavští hráli v šesti, čehož si sudí všimli a Chomutov má výhodu první přesilové hry. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě jde odsedět Jindřich Kardoš.

Na vyloučení: 1-0.

09:02

Až před branku Šťastného se natlačil Jakub Veselý, jenž také neměl dostatek možností, kudy poslat puk do sítě. Gólman Dukly si celou situaci dobře pohlídal.

08:21

Přes modrou si nabruslil Jindřich Kardoš, který vzápětí zkusil střelu ze středu. Tu Běhula viděl a vyrazil za branku.

07:58

Chomutovští odpalují kotouč ke Šťastnému, ale přejeli při tom červenou a ofsajd to tak nebude.

06:58

Nepříjemnou střelu Jindry z pravého kruhu vyrazil Běhula před sebe, kde se k dorážce dostal Vala, neměl ale kudy dostat kotouč do branky. Byl už v docela velkém úhlu.

05:43

Hraje se povětšinou ve středním pásmu, zatím sledujeme spíše taktickou bitvu bez výraznějších šancí.

04:55

Akce hostí končí ofsajdem, Piráti budou muset začít znovu.

03:23

Z pravé strany si to namířil před branku Miroslav Hradecký, kterého vzápětí zbavil puku vracející se kapitán Dukly Slavomír Kadleček.

02:33

Také Dukla se dostala do pásma soupeře, Juda s Kardošem ovšem puk přes Běhulu neprotlačili.

01:30

Chomutov je zatím častěji před soupeřovou brankou, výrazněji ale zatím Šťastného neohrozil.

00:23

Po několika vteřinách zkoušel střelu z kruhů Kryštof Ouřada, který minul jihlavskou branku.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vrátný, Vála, Musil, Veleba, Marek – Jindra, Kadleček, Vala – Strnad, Najman, Daňhel – Brož, Juda, Kardoš – Úlovec. Trenér: Štěpán Moravec

Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Štochl, Buchtela, Kleiner, Procházka, Zeman, Starý – Navrátil, Veselý, Ouřada – Bajer, Köver, Koblížek – Hradecký Brandner, Baier – Svoboda, Günter. Trenér: Miroslav Buchal

Rozhodčí: Kopeček – Horký, Rampír.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu NOEN extraligy staršího dorostu, která má dnes na programu další kolo A-nadstavbové části. V ní se utká aktuálně druhý celek tabulky HC Dukla Jihlava proti pátým chomutovským Pirátům. Oba celky dělí mezi sebou čtyři body, Dukla má navíc na druhém místě o zápas méně než první Pardubice, na které ztrácí jeden bod.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov

3:4

konec (0:2, 3:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Najman, 30. Strnad (Vála), 33. Vala (Jindra) – 12. Köver (Koblížek, Svoboda), 15. Köver (Svoboda, Koblížek), 34. Navrátil (Ouřada, Kleiner), 60. Buchtela (Svoboda)

HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vrátný, Vála, Musil, Veleba, Marek – Jindra, Kadleček, Vala – Strnad, Najman, Daňhel – Brož, Juda, Kardoš – Úlovec. Trenér: Štěpán Moravec

Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Štochl, Buchtela, Kleiner, Procházka, Zeman, Starý – Navrátil, Veselý, Ouřada – Bajer, Köver, Koblížek – Hradecký Brandner, Baier – Svoboda, Günter. Trenér: Miroslav Buchal

Rozhodčí: Kopeček – Horký, Rampír

Průběh zápasu
1. třetina
09:23 JIH 2 Kardoš, příliš mnoho hráčů
11:28 CHM 0:1 Köver (Koblížek, Svoboda)
14:52 CHM 0:2 Köver (Svoboda, Koblížek)
Po 1. třetině
2. třetina
23:36 JIH 1:2 Najman
28:59 JIH 2 Vala, podražení
29:38 JIH 2:2 Strnad (Vála)
32:12 JIH 3:2 Vala (Jindra)
33:05 CHM 3:3 Navrátil (Ouřada, Kleiner)
37:59 CHM 2 Köver, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
47:13 CHM 2 Veselý, držení protihráče
59:54 CHM 3:4 Buchtela (Svoboda)
Konec