Menu

Hokej

KHL

Dinamo Riga – HC Slovan Bratislava

3:2

konec (1:0, 0:0, 2:2)

10.12.2016, 16:00 • INBOX.LV Ledus Halle, Pinki • Ondřej Hradecký (@ondra295)

Tipsport: 2.3 4.0 2.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nakonec obřímu tlaku navzdory Slovan vstřelit srovnávací branku nedokázal a doplatil tak na to, že prospal dobrých padesát minut tohoto zápasu. Ve třetí třetině šla Riga do vedení o dvě branky, když puk dorazil za Poggeho záda Redlihs, poté sice Slovan snížil zásluhou přesilovkové trefy Cheechooa, ovšem ani ne minutu na to se prosadil ranou do šibenice Meija a bylo to opět o dvě branky. V samotném závěru zápas ještě zdramatizoval Taffe střelou k tyči, ale na body to dnes nestačilo.

Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek víkendu. (18:23:15)

Konec zápasu.

59:49

Zbývají poslední vteřiny, Slovan se snaží dotlačit puk za Kalninše a Riga skoro natlačena ve vlastní brance, aby se ubránila.

59:21

Před bránou Rigy se strhla velká mela, protože agresivní při dorážce byl Jeff Taffe, jenž musel být odstaven několik obránci a až pak Kalninš puk schoval do lapačky.

58:44

Tlak Slovanu se zvyšuje a my sledujeme to, co jsme ještě dnes neviděli – Riga se vážně musí bát o výsledek a Kalninš čelí velkému tlaku hostů.

58:15

58:15 Jeff TAFFE - 3:2

58:15

Slovan právě vstřelil branku!
Hosté to zkusili bez gólmana Poggeho a vyplatilo se, protože se dostávají na rozdíl jediné branky! Jeglič dokázal vyhrát bully, poté se puk přes Cheechooa dostal až k volnému JEFFOVI TAFFEMU, jenž tvrdou ranou k tyči nedal Kalninšovi žádný nárok na zákrok! Asistence: Žiga Jeglič.

57:37

Stále platí předchozí příspěvek, Riga už je do útoku zcela nulová, své si dnes v tomto ohledu splnila nad plán, v defenzivě je ale lotyšský celek zatím naprosto přesný.

56:25

Hraje se sice pořád před bránou Kalninše, ten ovšem v posledních minutách paradoxně moc práce nemá, protože sbírá jen neškodná nahození od modré čáry – jako teď to Sersenovo.

55:39

Slovan hraje v útočném pásmu a snaží se ještě dostat na dostřel, ovšem lotyšský celek už brání celkem zkušeně, čímž Slováky nepouští do pořádného zakončení.

54:49

Po lapsu hostující obrany jel zcela sám na Poggeho Mikelis Redlihs, domácí útočník si na gólmanovi Slovanu ovšem vylámal zuby, když ho pouze trefil do betonu.

53:58

Do dobré šance se ale dostal Vopelka, jehož ránu neudržel Kalninš a poté se strhal v brankovišti bitka, kotouč ovšem v brance neskončil.

53:08

Riga ale zkušeně drží své vedení a hraje v útočné třetině, kde ji pochopitelně žádné nebezpečí nehrozí.

52:35

Tato šílená pasáž trochu zlepšila dojem z dnešního duelu a k další ráně se dostal Kundrátek, ovšem trefil pouze pozorného Kalninše.

51:29

51:29 Gints MEIJA - 3:1

51:29

Riga právě vstřelila branku!
Tak toto je opravdu strhující pasáž doposud nudného zápasu! Po chybě jednoho z beků ve vlastní třetině se dostal k puku Darzinš, jenž ho posunul na hůl GINTSE MEIJI, který dokázal svoji krásnou ránou do šibenice Poggeho brány rozjásat domácí arénu dnes potřetí! Asistence: Lauris Darzinš.

50:59

50:59 Jonathan CHEECHOO - 2:1

50:59

Slovan právě vstřelil branku!
No a slovenský celek je přeci jen zpět ve hře, protože nabídnutou přesilovku ihned využívá! Zpoza brány poslal parádní pas Taffe, který našel naprosto přesně JONATHANA CHEECHOOA, jenž propálil bezmocnéh Kalninše! Asistence: Jeff Taffe a Tomáš Kundrátek.

50:34

Je tu ale mírná šance pro hosty, hned po vstřelené brance totiž byl vyloučen bratr šťasného Mikelis Redlihse Jekabs za vysokou hůl.

50:01

50:01 Mikelis REDLIHS - 2:0

50:01

Riga právě vstřelila branku!
Tak tohle je pro Slovan asi konečná, protože dvě branky s tímto výkonem dá jen velmi těžko. První střelu Sestita z pravého kruhu dokázal ještě Pogge vytěsnit před sebe, tam ale byl ze všech nejrychleji MIKELIS REDLIHS, jenž do dorážky vletěl opravdu bezhlavě a protlačil puk do brány! Asistence: Justin Shugg a Tim Sestito.

48:41

V posledních minutách je to opět Riga, kdo více drží puk a dokonce se začíná dostávat i do šancí, další pokus Darzinše ale skončil pouze na mantinelu za bránou.

47:47

Slovan se snaží nějak vybojovat tu kýženou střelu na bránu, která by skončila gólem, protože sám vidí, že hokejově to nepůjde, ovšem teď tu byla šance naopak pro domácí – po Sestitově nahození zakončoval Lipsbergs, ovšem trefil pouze beton Poggeho.

46:21

Jestli jsem o předchozích dvou třetinách napsal, že za moc nestály, tak tady to platí dvojnásob – neviděli jsme ještě ani jednu pořádnou střelu, která by měla vůbec šanci na to, aby skončila gólem. Slovan si po tomto výkonu nezaslouží nic jiného, než odjet s prázdnou, protože s dnešní Rigou se tady dá odehrát určitě o hodně lepší zápas.

44:38

Dinamo zatím sází hlavně na kontry – ty sice moc nevycházejí, ale jelikož i Slovan je ve svém snažení naprosto bezzubý, domácím to moc nevadí. Tohle je typický zápas, který by vážně mohl skončit právě tou výhrou 1:0, i když se to v hokeji moc často nestává.

43:19

Darzinš se snažil středem kluziště protlačit do zakončení, útočil ale sám a tak ho nakonec přesila beků slovenského týmu zdolala.

42:10

Ani začátek poslední periody nezastihl Slovan v tom nejlepším rozpoložení, sledujeme opravdu ospalý úvod do této třetiny v podání bou celků.

40:34

Začátek třetí třetiny odehrávají oba celky ve čtyřech, to vinou předchozího vyloučení. Ke střele se dostal po uplynutí půlminuty Švarný, ale jeho dělovku z dálky schoval Kalninš do lapačky.

40:01

Začala třetí třetina.
I druhá třetině je za námi a ta změnu stavu nenabídla ani na jedné straně. Nutno říci, že jsme sledovali hodně vyrovnaný, ale také hodně nekvalitní hokej. Domácí měli další šance, Slovan si jich naopak moc nevytvořil, ale celkově se hrálo hlavně ve středním pásmu a ani jeden z týmů neoplýval aktivitou směrem dopředu. Snad se úroveň zápasu v poslední třetině trochu zlepší.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:20

Je tu vyloučení na obou stranách – do potyčky se mezi sebou dostali domácí Bičevskis a hostující bek Kundrátek, oba tak vyfasovali dvě minuty za hrubost.

38:04

Teď se hraje hlavně ve středním pásmu, Dinamo už se snaží výsledek hlavně hlídat do konce třetiny a Slovan opět nemůže najít cestu do útočné třetiny.

36:51

Slovan se snaží ke konci třetiny dostat do nějaké šance, ale nahození na bránu Rigy celkem v pohodě před dojíždějícím Vopelkou sebral Kalninš.

35:52

A nakonec měli tutovku domácí! Redlihs dával pod sebe na Meiju, který byl v ideální pozici, ovšem trefil pouze mrštnou lapačku hostujícího gólmana Poggeho.

35:13

Hra opět trochu upadla a odvíjí se hlavně ve středním pásmu, odkud ani jeden z celků nevyráží na nijak časté výpady.

33:38

Meija teď tečoval puk mimo kluziště, bude se tedy vhazovat ve středním pásmu a hra musel být kvůli této skutečnosti přerušena.

32:48

A následně se Riga musela osvobodit pouze za cenu zakázaného uvolnění, Slovan už se trochu zlepšil a dostává Dinamo pod mírný tlak.

31:40

Ke střele se na druhé straně dostal Žiga Jeglič, slovinský útočník ale pálil pouze do připraveného Kalninše – hra konečně nabrala větší tempo!

30:28

Slovan se sice dostal do mírného tlaku, žádnou šanci z toho ale neměl a naopak mohlo udeřit na druhé straně! K zakončení z velké blízkosti se dostal Redlihs, ovšem trefil pouze přesouvajícího se Poggeho!

29:36

Teď se do brankoviště natlačil Chipchura, ovšem sudí mu pískají postavení v brankovišti a hosty tak vyhánějí do středního pásma.

28:24

Ke střele od modré čáry se dostal Kundrátek, jeho rána Kalninšovi vypadla a Slovan se snažil puk docpat do brány, napodruhé už se ale mladý Lotyš zaskočit nenechal!

27:42

První přesilovku zápasu si zahraje i slovenský tým, na dvě minuty musí na trestnou lavici za hákování Patrick Mullen.

27:14

V této třetině je hra zatím poměrně často přerušována a i díky tomu to tak působí, že má ještě menší tempo – teď se snaží něco vymyslet Slovan, ale vše, k čemu se dostal, bylo nepřesné nahození.

26:29

Riga se opět přesunula i s pukem do útočné třetiny a dál straší Poggeho – je ovšem pravda, že lotyšský tým není ani zdaleka tak nebezpečný, jako byl v první třetině.

25:35

Slovenský celek se teď sice snažil dostat do nějaké šance, skončilo to ale tak, že Hlinak byl v útočné třetině úplně sám – nakonec nahozením na Kalninše získal alespoň bully.

24:28

Vlastně ani není moc, co bych mohl psát – hraje se převážně ve středním pásmu, Riga kontroluje hru a Slovan zatím Kalninše neohrozil ani náznakem.

22:54

Hraje se hodně bojovný zápas, který ale mnoho hokejové krásy nenabízí – Riga stále puk drží o něco více ve své moci, ale že by se nějak hnala dopředu, to se také říct nedá.

22:05

Přesilovka domácích už je u konce, ale stále jsou u puku právě oni, Slovan zatím svou hru nezaktivnil ani ve druhé třetině.

20:39

Druhou třetinu začínají domácí již zmíněnou přesilovkou, kterou zatím hrají kompletně v útočném pásmu, ovšem ke střele na Poggeho bránu se zatím nedostali.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetinu máme za sebou a nutno říci, že domácí po ní vedou zcela zaslouženě. Slovan vlastně za celých dvacet minut neměl jedinou pořádnou šanci a byť ani Riga nehraje nějaký úžasný hokej, ze hry přesto měla daleko více – což reflektoval i do výsledku svojí krásnou individuální akcí Lipsbergs, jehož pas před bránu tečoval za záda Poggeho Ďaloga. Uvidíme, jestli se hosté zvednou a dokáží se vrátit do zápasu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Na jejím konci si ještě půjde sednout Kyle Chipchura, který tak zahájí druhou třetinu na trestné lavici – vyloučen byl za podražení.

19:43

Třetina se dohrává za bránou Slovanu, kde ani jeden z celků nemůže vydolovat puk a sledujeme tak hodně klidný závěr periody.

18:54

Teď se hodně vzteká domácí kouč, na zem totiž šel po zákroku Švarného Meija, ale sudí ukazuje, že za tohle se vylučovat nebude. Hodně sporný verdikt.

17:58

I nadále jsou ve hře více domácí, kteří se tlačí do zakončení, ovšem další nahození už Pogge zastavit dokázal.

17:09

17:09 Roberts LIPSBERGS - 1:0

17:09

Riga právě vstřelila branku!
A domácí jsou nakonec naprosto zaslouženě do vedení, protože Slovan si o tohle svoji pasivitou koledoval už od začátku zápasu. ROBERTS LIPSBERGS se nadechl ke krásné individuální akci, když z vlastního pásma vyvezl puk přes několik hráčů až do toho útočného a tam už jen tlačil puk naslepo před bránu – do jeho přihrávky vyložil hůl Ďaloga, jenž tak puk srazil do brány za záda dezorientovaného Poggeho! Bez asistence.

16:24

Snad poprvé dnes se dostal do mírného tlaku i Slovan, vše zakončil ovšem nepřesnou ránou z levého kruhu Lušňák.

15:09

Ke střele od modré se po delší době dostal i bratislavský tým, na bránu se snažil pálit Plastino, ovšem trefil pouze jednoho z blokujících beků.

14:05

Dinamo se snaží využít té prozatimní apatie Slovanu, ovšem kromě střel od modré čáry nejsou schopni hráči lotyšského týmu nic vymyslet.

12:45

Sledujeme opravdu hodně hluchou pasáž hry, hraje se bez tempa ve středním pásmu, kde vážně žádné nebezpečí pro ani jednu ze stran nehrozí.

11:28

Chvíli se hrálo za bránou domácího celku, ovšem Slováci z toho vytěžili pramálo a o puk opět přišli – Kalninš si zatím skoro nesáhl na puk.

10:15

Svěřenci Miloše Říhy se snažili dostat dopředu, ale opravdu jim to dnes asi není přáno, celkem nadějnou akci pokazil zbytečným ofsajdem Cheechoo.

09:08

Celkově ale zatím sledujeme hodně podprůměrný zápas – teď se dostal k nahození od modré čáry, které nemělo šanci na úspěch, Freibergs, Pogge v pohodě kryl.

07:54

Riga je stále lepší, nastěhovala se do útočného pásma a uzamkla tam svého soupeře, zatím ovšem na Poggeho recept hledá marně!

06:53

Další nepřesnost ze strany Slovanu vedla k tlaku Dinama, po kterém se snažil před Poggem puk do brány docpat Redlihs, který tím vyvolal bitku s několika obránci Slovanu.

05:38

Slovan se zatím nemůže dostat úplně do hry a sledujeme hodně nepřesný výkon – to ale od obou celků, i Riga nehraje nijak úžasně, své šance si spíše ubojovala.

04:59

I po skončení početní výhody jsou to ale právě domácí hokejisté, kteří jsou nebezpečnější a po nahození Galvinše a zákroku Poggeho se hra stěhuje před bránu Slovanu.

04:18

Druhá část přesilovky Rigy už není tak nebezpečná a Bratislava se už zvládá nějakým způsobem bránit.

03:21

Byla tu první opravdu velká šance zápasu a měli ji domácí! Ke střele od modré se dostal Jerofejevs, Pogge vyrazil puk pouze před sebe, touto nabídkou ale pohrdl Darzinš, který kotouč poslal pouze do výstroje padajícího gólmana hostů!

02:23

Je tu první vyloučení zápasu a do čtyřech jde slovenský tým – za vyhození puku mimo kluziště a tím i zdržování hry je vyloučen Marko Halama.

01:58

Teď přišla a na zem musel hodně rychle Pogge. Od modré se rozhodl vypálit Cibulskis, brankář Slovanu ale byl pozorný a jeho pokus zastavil rychle položeným betonem.

01:27

Zatím se hraje bez přerušení a oba celky si vyměnily takové úvodní pozdravy, na první pořádnou střelu na bránu stále čekáme.

00:49

První pořádný útok zápasu měli hosté, v levém kruhu se dostal k puku jako první Taffe, ovšem svoji střelu z první poslal pouze mimo Kalninšovu klec.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, J. Redlihs, Cibulskis, Mullen – Meija (C), Bičevskis, Darzinš – E. Kulda, Sčastlivyj (A), Skvorcovs – Tim Sestito (A), M. Redlihs, Shugg – Lipsbergs, Pavlovs, Saulietis.

HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek (A), Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Rosandić, Luža, Ďaloga – Cheechoo, Taffe, Kopecký – Jeglič, Chipchura, Lušňák – M. Hlinka, Halama, Petráš – Pätoprstý, Šiška, Vopelka.

Rozhodčí: Vasiljev, Ščenjov – Gordenko, Tomilov.
Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu KHL, kde se proti sobě postaví celky Dinama Riga a Slovanu Bratislava.

Domácí Dinamo Riga na tom letos není vůbec dobře, protože už vlastně ztratilo jakoukoliv šanci na boj o play-off. Na posledním místě má lotyšský celek hodně slabých 31 bodů za 38 zápasů, přičemž i skóre 67:100 napovídá, že tato sezóna tou zapamatováníhodnou nebude. Ani momentální forma Rigy není dobrá, z posledních pěti duelů totiž Dinamo získalo jen dva body! Nejprve padlo doma jak s Jokeritem 1:2, tak s Ufou 0:3, následně sice zdolalo Magnitogorsk 4:3 po nájezdech, přišly ale další dvě prohry – doma s Čeljabinskem 2:4 a ve stejném prostředí i se Záhřebem 0:4.

Hostující Slovan Bratislava na tom také není dobře, pozici ale má přeci jen o něco lepší. Slovenský celek je na 12. místě Západní konference a se ziskem 46 bodů za 39 zápasů a skóre 88:119 je ovšem šance na vyřazovací fázi také mizivá. A momentální forma je také tristní – Slovan z posledních pěti zápasů vydoloval pouze čtyři body. Nejprve padl doma s Novosibirskem jasně 2:5, poté podlehl i Novokuzněcku 4:5 po nájezdech, následně padl doma s Omskem 3:5, na což navázal porážkou v Minsku 4:1 a celou sérii mírně vylepšil výhrou v Helsinkách nad Jokeritem 1:3.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Dinamo Riga – HC Slovan Bratislava

3:2

konec (1:0, 0:0, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Lipsbergs, 51. M. Redlihs (Shugg, Tim Sestito), 52. Meija (Darzinš) – 51. Cheechoo (Taffe, Kundrátek), 59. Taffe (Jeglič)

Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, J. Redlihs, Cibulskis, Mullen – Meija (C), Bičevskis, Darzinš – E. Kulda, Sčastlivyj (A), Skvorcovs – Tim Sestito (A), M. Redlihs, Shugg – Lipsbergs, Pavlovs, Saulietis.

HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek (A), Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Rosandić, Luža, Ďaloga – Cheechoo, Taffe, Kopecký – Jeglič, Chipchura, Lušňák – M. Hlinka, Halama, Petráš – Pätoprstý, Šiška, Vopelka.

Rozhodčí: Vasiljev, Ščenjov – Gordenko, Tomilov

Průběh zápasu
1. třetina
02:23 SBA 2 Halama, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
17:09 RIG 1:0 Lipsbergs
19:52 SBA 2 Chipchura, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
27:42 RIG 2 Mullen, hákování
39:20 SBA 2 Kundrátek, hrubost
RIG 2 Bičevskis, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
50:01 RIG 2:0 M. Redlihs (Shugg, Tim Sestito)
50:34 RIG 2 J. Redlihs, vysoká hůl
50:59 SBA 2:1 Cheechoo (Taffe, Kundrátek)
51:29 RIG 3:1 Meija (Darzinš)
58:15 SBA 3:2 Taffe (Jeglič)
Konec