Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

MsHK Žilina – HK Poprad

2:1

po s.n. (2:0) (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

04.12.2016, 17:00 • Tipsport Aréna, Žilina • 26. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.85 4.6 3.04 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Až v samostatných nájazdoch sa teda skončila táto dnešná dráma medzi Žilinou a Popradom. Viac spokojní môžu byť domáci, ktorí získali aj ten extra bod vďaka výhre v trestných strieľaniach.

Ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:38:47)

Koniec zápasu.

V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MsHK Žilina.
Víťazný gól domáceho mužstva v rozstrele je pripísaný MICHALOVI ŠVIHÁLEKOVI!

2. série 2:0

Rastislav Konečný to skúsil blafákom na bekhend a Šúreka s prehľadom prekonal! Žilina víťazí v samostatných nájazdoch!

2. série 1:0

Lukáš Hvila z Popradu taktiež skúsil strelu. Tomek však vychytal aj ďalšiu strelu. Zatiaľ sme nevideli žiaden blafák.

1. série 1:0

Následný nájazd od Michala Švihálka bol úspešný. Jeho šikovné zakončenie skončilo v sieti!

1. série 0:0

Ako prvý sa k puku postavil kapitán hostí Arne Kroták. Jeho strela skončila bezpečne v Tomekovej lapačke.

Samostatné nájazdy začínajú.
V predĺžení sa o osude stretnutia nerozhodlo, a tak budeme svedkami nájazdov.

65:00

Predĺženie sa skončilo.

64:54

Štrauch bol v útočnom pásme pritlačený k mantinelu. Následne šli domáci do prečíslenia. Jurík sa dostal do úplnej tutovky po Húževkovej prihrávke, no Šúrek skvelo zachytil puk do lapačky. Tak toto bola fantázia!

63:47

Hvila z ľavého kruhu hľadal Fabiana medzi kruhmi. Popradský obranca mieril však vedľa.

63:11

Tomek si musel dať pozor na nebezpečného Hendersona, ktorý bol v rýchlosti na ľavom kruhu a strieľal švihom. Mieril iba do brankára Žiliny.

62:10

Domáci sa museli ponáhľať dozadu, pretože Lichanec bol s pukom na pravom kruhu a snažil sa prihrávať na modrú. Poslal však nepresnú prihrávku.

61:27

Žilina rozbieha svoju akciu spoza Tomeka. Pripomínam, že kvôli Mlynarovičovmu trestu sa muselo hrať istý čas štyria na štyroch. Ešte nebola hra prerušená, tak sa v takomto formáte hrá stále.

60:48

Z ľavého kruhu vypálil na bránku Peter Húževka, ktorého strela skončila na Šúrekovi. Puk následne získali kamzíci.

60:15

Mlynarovič je v tejto chvíli už na ľadovej ploche. V úvode predĺženia sú však v útočnom pásme ešte hostia.

60:01

Začalo sa predĺženie.
Popradčania vydržali najhektickejšie chvíle z tohto stretnutia, kedy nie úplne celé štyri minúty hrali v oslabení. Žiline veľmi nevychádzala presilovka. Hostia v tretej tretine teda vyrovnali na 1:1 vďaka gólu Lapšanského, a tak sa bude musieť o osude stretnutia rozhodnúť v predĺžení.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:54

Mikuš pálil ešte od modrej. Popradčania na poslednú chvíľu odpálili puk do bezpečia a sekundy už ubehnú až do klaksónu.

59:35

Žilinčania to ešte stále skúšajú. Puk sa momentálne pohybuje len po mantineli a vlci nemajú k nemu priamy prístup.

59:05

Marek Hovorka sa dostal k zakončeniu od modrej čiary. Jeho strela švihom skončila v pozornej a opäť pripravenej Šúrekovej lapačke.

58:35

Po vyhodení puku od hostí museli vlci opäť začínať akciu z obranného pásma. Hovorka pálil spomedzi kruhov príklepom, ale nemieril presne.

58:17

Jurík strieľal od modrej čiary. Jeho zakončenie smerovalo presne na gólmana Šúreka, ktorý bezpečne vyrazil strelu.

57:20

Rapáčovi sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. To je jedna z možností, ako získavať dôležité sekundy v závere zápasu.

56:43

Jurík strieľal tvrdo z pravého kruhu. Puk letel po mantineli a Hovorka sa ho snažil zachytiť. Nakoniec sa mu to nepodarilo, a tak musia domáci začínať z obranného pásma.

56:13

Žilina má momentálne k dispozícii presilovú hru, čo je vynikajúca šanca na rozhodnutie tohto zápasu. Mlynarovič dostáva 2+2 za nedovolenú hru vysokou hokejkou.

55:52

Po vyhratom vhadzovaní Žiliny sa na pozore musel mať Šúrek, keďže pred neho prenikol Hovorka. Puk však napokon usmernil vedľa brány!

55:21

Šúrek urobil veľkú chybu. Nevydarene rozohrával a puk ostal pred bránkoviskom. Holovič sa ocitol ihneď v "ohni" a snažil sa dorážať, no taktiež sa mu to veľmi nepodarilo.

54:45

Vlci sa viac prebudili a opäť sa snažia vytvárať niečo ofenzívne. S pukom v pásme sú momentálne, ale zatiaľ to nie je príliš strelecky efektívne.

54:06

54:06 LAPŠANSKÝ - 1:1

54:06

Poprad dal gól!
Hostia vyrovnávajú stav stretnutia v dôležitom okamihu! ADAM LAPŠANSKÝ si spracoval puk na pravom kruhu a prudkou strelou švihom prekonal gólmana Tomeka!
Asistencia: Petr Chaloupka.

53:44

Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Handlovský – 2 min., napadnutie).

53:28

Holovič korčuľoval s pukom po ľavom krídle. Stupka si bol vedomý, že bude buď prihrávať alebo strieľať, a tak korčuľoval blízko k Šúrekovi tiež. Strieľanú prihrávku však popradský gólman bezpečne zachytil.

52:16

Popradčania sa s blížiacim sa koncom tretiny snažia byť čoraz viac aktívnejší, no Žilina taktiež skvelo bráni a nenecháva veľa priestoru.

50:07

Od modrej tvrdo náprahom pálil Ján Brejčák. Tomek nemal puk pod kontrolou, a tak sa jeho spoluhráči pokúšali o dorážku. Neskončilo sa to gólom.

49:17

Lichanec šikovne prihral Rapáčovi pred bránkovisko. Ten sa následne vyskytol v obrovskej šanci. Tomek sa dokázal rýchlo presunúť a vychytať puk.

48:43

Žilinčania boli v útočnom pásme. Veľa toho však pred Šúrekom nevymysleli.

46:54

Mlynarovič sa v útočnom pásme šikovne vyhol Holovičovi a následne posunul na ľavý kruh Krotákovi. Jeho následná krížna prihrávka mierila vedľa.

45:36

Žilinčanom sa nepodarila útočná rozohrávka, skončilo sa to zakázaným uvoľnením. Následne musel hlavný rozhodca dohovárať Křížovi, pretože bol trošku viac prudký voči protihráčom a trhal sa do bitky.

44:51

Brejčák strieľal od modrej čiary. Mal pred sebou otvorený priestor, Tomek veľa toho nevidel, no mieril tesne mimo bránky.

43:53

Michal Švihálek sa šikovne dostal po osi ihriska, následne však bol jednoznačne faulovaný. To naštvalo domácich fanúšikov, keďže rozhodcovia neodpískali jasné podrazenie.

42:44

Troliga strieľal od modrej čiary. Jeho zakončenie však neskončilo na Tomekovi. Žilinskí obrancovia však zablokovali jeho strelu.

41:49

Václav Stupka korčuľoval s pukom po pravom krídle. Z kruhu vystrelil na Šúreka, ale jeho strela smerovala do jeho lapačky.

40:54

Suchý strieľal od modrej čiary. Tomek predviedol dobrý zákrok a Popradu sa opäť nepodarilo vystreliť.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Prostredná časť hry bola ešte zaujímavejšia. Rehák v 38. minúte prekonal Šúreka a bol prvým, kto sa zapísal do streleckej listiny v tomto zápase. Lapšanský mohol potom vyrovnať z trestného strieľania, no Tomeka neprekonal.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:37

Poprad získava presilovú hru. Lukáš Handlovský je potrestaný dvomi minútami za nedovolené bránenie.

39:02

Filip Vašaš vymyslel skvelú brejkovú prihrávku na Samuela Mlynaroviča, ktorý následne šiel sám na Tomeka. V poslednej chvíli mu však žilinský obranca skvelo vypichol puk úplne čisto bez žiadneho priestupku.

38:43

Kamzíci boli opäť nebezpeční. V pásme ostala druhá formácia. Kroták prihrával viackrát Hvilovi na strely, Tomek však dvakrát bol úplne pozorný.

38:02

Hneď po buly po góle sa dostal dopredu Adam Lapšanský, ktorého fauloval Juraško a Lapšanský mal k dispozícii trestné strieľanie. Nepodarilo sa mu ho však premeniť, keďže jeho strela z tesnej blízkosti šla len na zadný mantinel!

37:51

37:51 REHÁK - 1:0

37:51

Žilina dala gól!
Konečne sme svedkami nejakého gólu! Hovorka po modrej čiare našiel DENISA REHÁKA, ktorý tvrdým príklepom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste!
Asistencie: Marek Hovorka, Lukáš Handlovský.

37:37

Mikušova rana od modrej čiary skončila na pravom betóne gólmana Šúreka. Puk sa však vystrelil do vzduchu a následne chvíľu nevedel popradský gólman, kde je.

36:58

Domáci sa dostali do veľkého prečíslenia! Boli v ňom Švec s Hovorkom, dvakrát si vymenili puk a následne už Hovorka aj mohol strieľať, no puk mu utiekol z hokejky!

36:15

Vašaš sa dokázal uvoľniť pri Macejkovi. Následne posunul puk po mantineli Bondrovi, ale spolupráca do konca nevyšla.

34:34

Štrauch to v útočnom pásme skúšal individuálne. Gólovú príležitosť si však nevypracoval, nakoniec sa domácim podarilo ho vyprevadiť von z "ich" územia.

32:56

Obrovské šance pre kamzíkov! Mlynarovič prenechal Krotákovi na ľavom kruhu, dostal sa následne až blízko pred bránku, ale Tomek vyrazil betónmi. Po Mlynarovičovej neúspešnej dorážke sa kapitán hostí dostal k puku opäť, no Tomeka ani tentokrát neprepálil!

32:05

Obranca Žiliny Juraško šiel dopredu po osi ihriska. Spomedzi kruhov vypálil na gólmana Šúreka, ktorému sa podarilo bezpečne zachytiť puk.

31:20

Švec si vymenil miesto s Handlovským pri modrej čiare a následne práve Švec strieľal. Šúrek veľa toho pred sebou nevidel, ale napokon sa mu akosi podarilo ustrážiť puk.

30:39

Pokovič nastrelil puk od modrej. Lichanec pred ním dorážal, Štrauch sa potom snažil o dorážku, ale Tomek zvládol situáciu a prikryl puk.

30:05

Miroslav Macejko získal puk v strednom pásme, urobil pár rýchlych korčuliarskych temp a následne vystrelil. Šúrek skvelo vytasil svoju lapačku!

29:13

Šúrek si tentokrát musel dať pozor na strelu od Hovorku z pravého kruhu. Puk nakoniec skončil na konštrukcii bránky!

28:21

Štrauch vysunul po ľavom krídle Branislava Rapáča. Podarilo sa mu dostať do pásma. Akciu zastavil na ľavom kruhu a následne strieľal. Strela bola však blokovaná.

27:57

Troliga vystrelil z pravého kruhu. Tomek bol v strehu a podarilo sa mu puk zachytiť do svojej výstroje.

27:15

Popradčania prenikali cez útočnú modrú čiaru. Henderson však zastavil puk a následne už z toho bol ofsajd.

26:24

Juraško potiahol akciu cez stredné pásmo. Následne sa s pukom pred pravým kruhom zastavil a iba vypálil. Mieril vedľa.

25:10

Rehák prenechal v útočnom pásme Handlovskému, ktorý posielal puk pred bránku, ale tam nikto pripravený nestál. Iba Šúrek.

24:37

Popradčania strávili istú dobu v útočnom pásme. Zagrapan tam nakoniec manévroval s pukom, ale príležitosť nevypracoval. Puk už získali vlci.

23:10

Drábek tvrdo vypálil od modrej z prvej. Skúsil šťastie, no to mu veľmi teraz neprialo, keďže strela letela vedľa Šúrekovej bránky.

21:37

Suchý pálil od modrej, ale iba do betónov žilinského gólmana. Popradčania sú však v tejto presilovke strelecky produktívni a vytvorili si už niekoľko dobrých príležitostí.

21:16

Lapšanský strieľal z pravého kruhu. Jeho zakončenie smerovalo na Tomekovu vyrážačku a následne sa puk odrazil do ochrannej siete.

20:23

Kamzíci začínajú druhú tretinu s presilovou hrou. Lapšanský vystrelil z pravého kruhu, Zagrapan dorážal jeho strelu, ale Tomek bol na dvakrát úspešný.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodná časť zápasu bola veľmi vyrovnaná. Nevideli sme gól, ale diváci mali možnosť vidieť niekoľko skvelých akcií. Poprad bude mať na začiatku druhej tretiny presilovku.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

20:00

Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Handlovský – 2 min., podrazenie).

19:30

Rapáč naskočil zo striedačky a okamžite sa zapojil do práce v útočnom pásme. Len krátko si spracoval puk a okamžite za jazdy strieľal. Mieril však vedľa.

18:55

Hovorka z pravého kruhu vystrelil na bránku, ale jeho zakončenie šlo nakoniec iba do bočnej siete.

17:21

Kamzíci sa dostali do útočného pásma. Arne Kroták šiel po ľavej strane a pálil spoza kruhu, no Tomek vyrazil bezpečne.

16:36

Zagrapan na dvakrát pálil od modrej čiary. Jeho prvá delovka bola tečovaná Hendersonom, ale vedľa. Následne pálil opäť a Tomek sa musel mať na pozore.

15:46

Poprad bude hrať presilovú hru. Za hákovanie dostáva dve minúty Miroslav Macejko.

15:45

Radoslav Suchý sa šikovne dostal až pred bránku. Bolo to od neho zaujímavé gesto, keďže nie je veľmi ofenzívny obranca, ale tentokrát sa mu to podarilo. Bol však faulovaný.

14:20

Jurík akousi bekhendovou zadovkou hľadal v medzikruží jedného z dvojice svojich spoluhráčov. Nakoniec sa mu to nepodarilo.

13:19

Lapšanský vypichol na modrej čiare puk Brejčákovi a zdalo sa, že pôjde do úniku. Puk však bol až moc rýchly a Tomek ho stihol zastaviť a následne rozohrať.

12:34

Žilina bude hrať druhú presilovku. Tomáš Troliga dostáva dve minúty za podrazenie.

12:03

12:03

12:03

Veľká príležitosť pre Žilinu! Ondruš z pravého kruhu prihrávkou pred bránku našiel Matúša Matisa, ktorý sám zakončoval, ale Šúrek vytasil svoje ľavé rameno a puk aj so šťastím vyrazil!

11:50

Hostia síce zabrzdili útok v strednom pásme a potom už Hvila prihrávku nezachytil. Tomek však pred korčuľujúcim Hvilom pre istotu prikryl a hostia majú pásmo.

10:58

Mikuš nepresne rozohral v obrannom pásme. Puk medzi kruhmi zachytil Marek Zagrapan, ktorý vypálil, no Tomek šikovne vyrazil!

10:26

Štrauch prihrávkou o mantinel hľadal Rapáča. Puk však nakoniec iba pomaly prenikal a kĺzal sa k Tomekovi.

09:51

Kurali rozohrával z obranného pásma, ale jeho rozohrávka sa neskončila dobre. Bolo odpískané zakázané uvoľnenie.

08:15

Popradčania si nerozumeli za bránkou. Puk sa dostal medzi kruhy k Húževkovi, ktorý vystrelil, no trafil nakoniec iba popradského hokejistu.

07:16

Šikovná akcia hostí. Handlovský korčuľoval s prihrávkou po pravom krídle a následne prihral na stred Hovorkovi, ktorý okamžite vystrelil. Šúrek bol okamžite v strehu a strelu zachytil.

06:58

Bondra posunul puk do pásma po pravom krídle na Troligu, ktorý síce z ostrého uhla, no predsa vystrelil. Tomek musel puk zachytiť do lapačky.

06:28

Tomek rozohral po mantineli na Konečného, ktorý prenikol do pásma a prenechal na ľavom kruhu Holovičovi. Jeho strelu Šúrek vyrazil.

05:29

Žilinčania sa zbytočne zamotávajú v rozohrávke. Teraz Mikuš prenechával puk pri bránke, nakoniec sa to odrazilo až ku Tomekovi, ktorý pre istotu prikryl. Hendersonov trest sa už aj skončil.

05:06

Michal Juraško si spracoval prihrávku na pravom kruhu, trochu sa posunul dozadu a následne vypálil na bránu. Šúrek s istotou vychytal puk.

04:02

Juríkova prihrávka na ľavom kruhu neprešla ďaleko. Spracoval ju Zagrapan a okamžite nekompromisne poslal von cez celé klzisko.

03:32

Sme svedkami prvého vylúčenia v zápase. Za podrazenie dostáva dve minúty Kevin Henderson.

02:40

Pokovič s Lichancom pri mantineli zatlačili do klieští žilinskú dvojicu. Následne dostal hit Rapáč a puk bol následne vyhodený.

01:47

Troliga rozohrával cez Bondru a ten nahadzoval puk do útočného pásma. Za bránkou ho však zachytili žilinskí obrancovia a môže sa rozohrávať.

01:15

Kroták ešte po mantineli vrátil puk po mantineli. Mlynarovičovi sa ho pred Danielom Brejčákom nepodarilo zachytiť.

00:35

Chaloupka našiel prihrávkou v strednom pásme Adama Lapšanského, ktorý sa skvelo samostatne prepracoval až pred bránku. Tomek puk podržal a následne bol Henderson pritlačený do brány a tá bola posunutá.

00:13

Hostia sa dostali s pukom do útočného pásma, ale hra bola prerušená. Bude sa vhadzovať v strednom pásme, puk pravdepodobne opustil hraciu plochu.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Už sme si vypočuli slovenskú štátnu hymnu, všetko je pripravené na začiatok.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodné zostavy:

MsHK Žilina: Tomek – P. Mikuš, Rehák, D. Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kříž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, E. Švec – J. Jurík, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, Ondruš, Gmitter

HK Poprad: Šúrek – Chaloupka, Fabian, Suchý, J. Brejčák, Dinda, Ježek, Pokovič, Kurali – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták, Mlynarovič, Hvila – Bondra, Troliga, Vašaš – B. Rapáč, Lichanec, Štrauch

Rozhodca: Štefik, Valach – Rojík, Kollár.

Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 26. kola Tipsport ligy. MsHK Žilina dnes na svojom štadióne privíta HK Poprad. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Žilinčanom sa túto sezónu darí zatiaľ skvelo. Vlkom patrí aktuálne 4. miesto so ziskom 40 bodov. Na tretiu Nitra strácajú síce až 10 bodov, ale zároveň majú náskok v podobe štyroch bodov pred piatym Trenčínom. Čo sa týka skóre, Žilinčania ho majú vcelku dobré – 82:75.

Popradčania sa stále pohybujú len na posledných miestach. Momentálne im patrí 9. priečka s 33 bodmi. Kamzíci strácajú na ôsmy Zvolen dva body a pred poslednými Novými Zámkami majú náskok tiež dva body. Poprad má skóre 74:81.

Žiline sa podarilo v posledných zápasoch prerušiť sériu prehier, vrámci ktorej podľahli Novým Zámkom 4:0, Trenčínu 3:4 po predĺžení a Zvolenu 5:1. Následne porazili Martin 4:1 a minulú nedeľu aj silnú Nitru 4:2.

Poprad má kolísavé výkony. Podľahol Mikulášu 4:3 po predĺžení, následne zdolal dvadsiatku 5:2 a Nové Zámky 7:0, ale potom opäť prehral, a to s Trenčínom 3:2. V piatok však doma jasne zvíťazil nad Zvolenom, ktorý zdolal 6:1.

V tejto sezóne sa zatiaľ lepšie darilo Žilinčanom, čo sa týka vzájomných zápasov. Tí najprv 30. septembra porazili Poprad vysoko 9:2. Následne o mesiac neskôr sa kamzíkom nepodarilo napraviť si reputáciu. Prehrali opäť, i keď tentokrát „len“ 1:4.

Najproduktívnejším hráčom Žiliny je momentálne Marek Hovorka s 31 bodmi za 15 gólov a 16 asistencií. Za Poprad je to momentálne Adam Lapšanský, ktorý má 21 bodov vďaka 9 gólom a 12 asistenciám.

Postupný vývoj stretnutia môžete sledovať v našom on-line prenose. Prajem vám pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

MsHK Žilina – HK Poprad

2:1

po s.n. (2:0) (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 38. Rehák (Hovorka, Handlovský), rozh. náj. Konečný – 55. Lapšanský (Chaloupka)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Kroták (POP)
1:0   Švihálek (ZIL)
2. série:
1:0   Hvila (POP)
2:0   Konečný (ZIL)

MsHK Žilina: Tomek – P. Mikuš, Rehák, D. Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kříž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, E. Švec – J. Jurík, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, Ondruš, Gmitter

HK Poprad: Šúrek – Chaloupka, Fabian, Suchý, J. Brejčák, Dinda, Ježek, Pokovič, Kurali – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták, Mlynarovič, Hvila – Bondra, Troliga, Vašaš – B. Rapáč, Lichanec, Štrauch

Rozhodčí: Štefik, Valach – Rojík, Kollár

Průběh zápasu
1. třetina
03:32 POP 2 Henderson, podražení
12:34 POP 2 Troliga, podražení
15:46 ZIL 2 Macejko, hákování
20:00 ZIL 2 Handlovský, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
37:51 ZIL 1:0 Rehák (Hovorka, Handlovský)
39:37 ZIL 2 Handlovský, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
53:44 ZIL 2 Handlovský, napadení
54:06 POP 1:1 Lapšanský (Chaloupka)
56:13 POP 2+2 Mlynarovič, vysoká hůl
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
ZIL 2:1 Konečný (rozh. náj.)
po s.n.