Menu

Hokejbal

Přípravné zápasy

Slovensko – Česko

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1)

03.12.2016, 10:30 • Jakub Kocourek (@kubikocourek) sk

V druhom zo série troch prípravných duelov medzi Slovenskom a Českou republikou sme sledovali vyrovnaný hokejbal, po ktorom sa napokon z tesného víťazstva 3:2 tešili českí reprezentanti. O ich triumfe rozhodol gólom z presilovej hry v posledných sekundách zápasu Lukáš Vlasák. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, dnes sa vám však z Gajar prihlásim ešte raz, keď nás čaká tretí prípravný duel týchto dvoch súperov v priebehu dvoch dní. Pôvodne sa malo hrať od 15:30, po vzájomnej dohode oboch mužstiev sa však zápas odohrá už o hodinu skôr, teda 14:30. Dovtedy sa majte pekne! (12:20:34)

Koniec zápasu.

44:52

V závere duelu si ešte Slováci dokázali vypracovať príležitosť na vyrovnanie, Jan Šimara však svoje mužstvo opäť podržal.

44:36

Česko dalo gól!
Tak to je obrovská škoda! Český tím opäť vytvoril pred našim bránkoviskom obrovský zmätok, v ktorom sa dokázal najlepšie zorientovať LUKÁŠ VLASÁK, ktorý tak strháva vedenie na stranu Českej republiky.

44:19

Takmer okamžite po vhadzovaní pálil od modrej čiary Jan Pospíšil, trafil však len ochrannú sieť.

44:12

Hlavný tréner Česka vycítil šancu rozhodnúť duel v riadnom hracom čase a reaguje oddychovým časom.

44:12

Slovenskú defenzívu čakajú v záverečných sekundách riadnej hracej doby ešte krušné chvíle. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Radovan Dejneka.

43:13

Tak toto je škoda. Šimon Pisarčík s Lukášom Pijákom sa kombináciou dostali až do útočného pásma, no finálna fáza im nevyšla, a tak z toho príležitosť pre náš tím nie je.

42:53

V závere vylúčení dvojice Lux-Piják nás síce českí reprezentanti dokázali zavrieť v obrannom pásme, no slovenská defenzíva vytlačila hru k mantinelom, kde rozhodcovia stratili loptičku z dohľadu.

41:48

Oba tímy preukazujú veľkú vôľu vyhrať a súperovi nedarujú ani centimeter ihriska. V závere tretej tretiny sledujeme skutočne veľmi vysoké tempo zápasu.

40:53

Opäť uvidíme hru so štyrmi hráčmi na oboch stranách. Z českého tímu sa hákovaním previnil brankár Jan Šimara, za ktorého dve minúty odsedí Ondřej Lux a Lukáš Piják si tak isto bude musieť oddýchnuť, keď sa previnil sekaním.

40:20

Ďalšia obrovská príležitosť Slovenska! Šimon Pisarčík sa skvelým spôsobom uvoľnil na ľavom krídle, peknou bekhendovou prihrávkou našiel úplne voľného Lukáša Pijáka, Jan Šimara však vytiahol zákrok z ríše snov, keď ležiac vyškrabal lapačkou loptičku doslova z bránkovej čiary!

39:22

Skvelú prácu odviedol v útočnom pásme Radovan Zelenka. Ten svojou agresívnou hrou pri mantineli niekoľkokrát získal loptičku a následne ju česká defenzíva musela poslať cez všetky čiary.

38:49

Slováci naďalej držia Čechov "zamknutých" v ich defenzívnej tretine, no hra sa odohráva len pri mantineloch. V tejto chvíli je čas opäť zastavený, bude sa vhadzovať pred Šimarom.

37:25

Obrovská príležitosť Slovenska na strelenie vedúceho gólu po krásnej prihrávke spoza brány sa v ideálnej pozícii pred Šimarom ocitol Lukáš Piják, avšak Jan Šimara vytiahol fantastický zákrok!

36:03

Radovan Dejneka bol na vrchole kruhu v ideálnej streleckej pozícii, no rozhodol sa ešte hľadať jedného zo svojich spoluhráčov, a tak z toho ohrozenie pre českú bránku nebolo.

35:12

Slováci ale v tejto chvíli prehrali vhadzovanie v útočnom pásme a Boris Oravec musí loptičku zaviezť späť pred Jana Šimaru.

34:51

Slováci budú mať príležitosť strhnúť vedenie na svoju stranu. Na trestnú lavicu si totiž na dve minúty za podrazenie odchádza oddýchnuť Petr Švanda.

34:40

Opäť sa musel vyznamenať slovenský gólman, keď sa pred jeho bránkovisko spoza brány natlačil Martin Kohout. Letko si svoju ľavú žŕdku postrážil.

33:46

Teraz však prišlo veľké nedorozumenie v našej obrane a úplne sám pred Andrejom Letkom sa ocitol Michal Průcha! Letko mu ale skórovať nedovolil!

32:46

Vyrovnávajúci gól priniesol na hokejky českých reprezentantov veľkú nervozitu a naši chlapci im robia pri rozohrávke svojou aktivitou veľké problémy. Momentálne je psychická výhoda rozhodne na strane slovenského mužstva.

31:41

Slovensko dalo gól!
Výborne! Slovensku sa hneď v úvode druhej tretiny podarilo vyrovnať. Radovan Dejneka našiel krásnou prihrávkou na ľavom krídle BORISA ORAVCA, a ten pri nádhernou blafáku preukázal svoje nesporné skúsenosti a veľkú šikovnosť! Asistencia: Dejneka.

31:03

Jan Bílý hrá dnes skutočne skvelý zápas, je aktívny a z jeho hokejky mieri na našu bránu jedna loptička za druhou.

30:38

Slováci sa v úvode tretej tretiny stále bránia pri vylúčení Radovana Dejneku. Rozhodcovia v tejto chvíli stratili loptičku z dohľadu a nariadili vhadzovanie pred Andrejom Letkom.

30:01

Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina tohto duelu bola jasne v réžii českých reprezentantov, Slováci sa v nej takmer k ničomu nedostali a v jej závere opäť pykali za svoju veľkú nedisciplinovanosť, keď v poslednej sekunde strhol vedenie na stranu Česka presnou strelou Jan Bílý. Ak chcú Slováci pomýšľať na víťazstvo v tomto dueli, budú musieť zapracovať najmä na disciplíne a vymyslieť niečo aj v útočnom pásme.

30:00

Druhá tretina sa skončila.

29:59

Česko dalo gól!
Druhá tretina má presne taký koniec, aký sme si neželali. Česká republika sa totiž ujíma gólom v poslednej sekunde prostrednej časti hry, keď sa po prihrávke Michala Průchu krásnou umiestnenou strelou presadil JAN BÍLÝ. Asistencia: Průcha.

28:53

Slováci sa v druhej tretine takmer vôbec nevedia dostať do hry a v tejto chvíli sa budú brániť opäť len v trojici, keď za hákovanie je vylúčený obranca Radovan Dejneka.

28:32

Český tím nás opäť dokázal dostať pod obrovský tlak, ktorý vyústil až do nedovoleného zákroku Ľubomíra Šandora, ktorý odchádza za napadnutie na trestnú lavicu.

28:02

Michal Slanec nebezpečne posielal loptičku pred Andreja Letka, kde sa to pomerne zvláštne poodrážalo za našu bránu. Hra je opäť prerušená, keď na hracej ploche zostáva ležať Martin Kohout. Ani dnes sa rozhodne nehrá v rukavičkách.

27:12

Veľmi dobrú robotu teraz odviedol Lukáš Tomka, ktorý dobehol nahodenú loptičku od Martina Cíbik a okamžite spoza brány ju nahadzoval pred českú bránku. Tam si to však Jan Šimara postrážil.

26:52

Pokračujeme ďalej, Slováci zvyšujú svojiú aktivitu a Jan Šimara musel skryť loptičku vo svojej lapačke proti dobiedzajúcemu Lukášovi Pijákovi.

25:42

Veľmi nepríjemný pohľad sa nám teraz naskytá na českého reprezentanta Dominika Barnošáka, ktorý zostáva ležať na hracej ploche po zákroku jedného z našich hráčov. Barnošák len s ťažkosťami odchádza po vlastných na striedačku.

25:29

Veľká príležitosť nášho tímu, v ktorej sa ocitol Lukáš Piják, avšak ani z tohto naši reprezentanti neskórovali.

25:02

Stredom ihriska sa prebíjal Tomáš Jiřík, toho ale zákrokom na hranici faulu v poslednej chvíli zacstavil Patrik Kromka.

24:52

A dokonca sa Radovanovi Dejnekovi podarilo vyviezť loptičku až do útočného pásma, kde o ňu však po nepresnej prihrávke prišiel.

24:25

V týchto chvíľach sa našim chlapcom darí držať Čechov pri mantineloch, odkiaľ Andrejovi Letkovi žiadne väčšie nebezpečenstvo nehrozí.

23:33

Na chvíľu sme sa síce oslobodili, no Česi nás už opäť "točia" pred Letkom. Aktívny je najmä Martin Kohout, ktorý sa niekoľkokrát pokúšal natlačiť až do nášho bránkoviska.

22:44

Radovan Zelenka už je síce na hracej ploche, no Slováci sa aj naďalej bránia aktívnemu českému súperovi len s veľkými ťažkosťami a nevedia sa dostať von z vlastného obranného pásma.

21:25

Prvá väčšia príležitosť českého mužstva v tejto presilovej hre. Osou ihriska prenikol Jan Pospíšil, Andrej Letko mu ale skórovať nedovolil.

20:15

Slovákom zatiaľ druhá tretina vôbec nevychádza. Teraz Radovan Zelenka pri snahe vypichnúť loptičku svojmu súperovi bol až príliš aktívny a rozhodcovia ho "odmeňujú" menším trestom za podrazenie.

19:44

Po skončení trestu Ondřeja Březinu skončila loptička na striedačke nášho tímu, vhadzuje sa v strednom pásme.

19:11

V druhej polovici početnej prevahy sú ale Ďurisovi zverenci úplne vyhodení z rytmu a cez sformovanú defenzívu súpera sa nedokážu ani dostať do útočného pásma.

18:43

Až v tejto chvíli sa Česi dokázali oslobodiť vyhodením loptičky cez všetky čiary, za Andreja Letka sa vracia Marcel Cíbik.

18:06

Slováci hrajú túto presilovú hru zatiaľ veľmi aktívne, vytvárajú si strelecké príležitosti. Teraz pálil od modrej čiary Lukáš Piják, loptička sa poodrážala mimo hraciu plochu.

17:24

Česi hrajú síce aktívne, no v tejto chvíli darujú našim chlapcom presilovú hru. Vylúčený je Ondřej Březina, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.

16:52

Boris Oravec sa obtočil okolo českého obrancu a pokúsil sa vypáliť, trafil však len pred sebou stojaceho súpera.

15:48

Do druhej tretiny vstúpili oveľa aktívnejšie českí reprezentanti, ktorí Slovákov zatlačili pred Andrejom Letkom, následne sa však sami vyhnali z útočného pásma po nepresnosti v rozohrávke.

15:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina dnešného duelu priniesla omnoho vyrovannejší hokejbal ako tomu bolo vo včerajšom dueli. Slováci sa síce ujali veľmi rýchleho vedenia, keď sa už na konci prvej minúty presadil Šimon Pisarčík,následne sa však tak ako včera nechali niekoľkokrát zbytočne vylúčiť, až napokon pykali vyrovnávajúcim gólom z hokejky Dominika Barnošáka.

15:00

Prvá tretina sa skončila.

14:32

V dobrej pozícii pred Šimarom sa krátko pred koncom prvej tretiny ocitol Šimon Pisarčík, loptička mu však nesadla podľa predstáv, a tak sa skóre ani tentokrát nemení.

14:03

Lukáš Vlasák bojoval pri mantineli o loptičku s Patrikom Kromkom, český útočník ju napokon poslal až za Andreja Letka, a tak sa hra vracia opäť do nášho útočného pásma.

13:21

Obrovská príležitosť Ľubomíra Šandora! Toho našiel krásnou krížnou prihrávkou na bránkovisku Libor Teplický, avšak Šimara si svoju pravú žrdku postrážil.

12:49

Slováci si posúvali loptičku po celom obvode útočného pásma, až to napokon z vrcholu pravého kruhu skúsil na Šimaru nahodiť Lukáš Piják, tento pokus však českého gólmana vystrašiť nemohol.

12:13

Slováci sú opäť v plnom počte a svoju skrátenú početnú prevahu začínajú vhadzovaním v útočnom pásme.

11:53

Sily na hracej ploche sa opäť na pár sekúnd vyrovnajú, potom príde skrátená presilová hra Slovenska. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Jan Pospíšil.

11:41

Od modrej čiary opäť z dobrej pozície pálil Jan B9lý, trafil však len obetavého Miroslava Božíka.

10:10

Slováci pokračujú v nedisciplinovanosti zo včerajšieho duelu a bezprostredne po inkasovaní vyrovnávajúceho gólu sa budú opäť brániť. Za hrubosť si odchádza dve minúty odsedieť Ivan Škultéty.

10:02

Česko dalo gól!
Čechom sa podarilo vyrovnať. Lukáš Soukup sa okamžite po návrate na hraciu plochu zapojil do hry, našiel v ideálnej pozícii LUKÁŠA BARNOŠÁKA, ktorý prekonáva slovenského gólmana. Asistencia: Soukup.

9:35

Ani v presilovke 5 na 4 sa naši chlapci zatiaľ presadiť nedokázali, keď sa súper opäť oslobodzuje vyhodení loptičky cez všetky čiary.

8:39

Česi sa ale zatiaľ veľmi dobre bránia, v tejto chvíli sa dokonca oslobodzujú, keď loptičku až za Andreja Letka vyhadzuje Jan Bílý.

7:53

Tak predsa len si Ďurisovi zverenci zahrajú presilovú hru, a to dokonca 4 na 3, keď na trestnú lavicu odchádza za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou Lukáš Soukup.

7:17

Slovenskí reprezentanti sa teraz veľmi zbytočne pripravili o možnosť presilovej hry, keď pri signalizovanom vylúčení Martina Kohouta za podrazenie zle striedali, a tak dve minúty budeme hrať 4 na 4.

6:02

Po vhadzovaní v strednom pásme z prvej pálil Ľubomír Šandor, Jan Šimara hokejkou vyrazil loptičku späť do ihriska, kde ju už prevzali českí obrancovia.

5:42

Tak toto nie je pekný pohľad. Po súboji pri mantineli zostáva na hracej ploche ležať Milan Rampáček. Verme, že jedna z veľkých hviezd nášho tímu bude môcť pokračovať v hre.

5:24

Český tím hrá už so štyrmi hráčmi, no tlak slovenských reprezentantov pokračuje. V tejto chvíli je hra prerušená, bude sa vhadzovať pred Janom Šimarom.

4:36

Pisarčík opäť veľmi dobre nastreľoval puk pred Jana Šimaru, k dorážke sa prebíjal Pavol Blahút, no toho dokázala česká defenzíva od loptičky odstaviť.

4:12

Od modrej čiary pálil nebezpečne Šimon Pisarčík, no pri pokuse o dorážku naši chlapci posunuli bránu, a tak musí byť hra prerušená.

3:39

Krátko po návrate Pijáka na hraciu plochu si dokonca slovenskí reprezentanti zahrajú presilovú hru o dvoch hráčov, keď za podrazenie odchádza na dve minúty Michal Slanec.

2:44

Sily na hracej ploche sa ale vyrovnajú, keď si aj Michal Průcha pri svojom útočnom výpade pomohol proti jednému zo slovenských obrancov lakťom, a tak rovnako inkasuje dve minúty.

2:20

Českí reprezentanti nehrajú túto presilovú hru zle, no naši chlapc zatiaľ predvádzajú obetavú defenzívu a do vyloženejšie príležitosti ich zatiaľ nepustili.

1:35

V tejto chvíli sa však slovenskí reprezentanti budú musieť brániť. Lukáš Piják bol pri svojom prieniku do útočného pásma až príliš aktívny a proti jednému z českých obrancov si dokázal pomôcť len vďaka nedovolenému zákroku lakťom, za čo odchádza na dve minúty na trestnú lavicu.

0:51

Slovensko dalo gól!
Slovensko sa ujíma veľmi rýchleho vedenia! Skvelú robotu za českou bránou odviedol Boris Oravec, ktorý našiel ŠIMONA PISARČÍKA a ten z tesnej blízkosti triafa presne! Asistencia: Oravec.

0:32

Úvod dnešého prvého duelu je zatiaľ poriadne rozkúskovaný. V prvej polminúte loptička už trikrát opustila hraciu plochu.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Letko (Mišovec) – Salajka, Zluky, Bujdák (C), Vidlár, Kromka, Dejneka, Blahút, Zelenka, Šandor, Škultéty, Behúl, Wagner, Tomka, Oravec, Teplický, Pisarčík, Cíbik, Božík, Piják, Maděra, Válek, Rampáček

Česká republika: Šimara (Stárek) – Pospíšil, Slanec, Kosina, Šícha, Filip, Pliml (C), Jiřík, Švanda, Hrubý, Bílý, Vlasák, Průcha, Schnaubelt, Špaček, Kohout, Barnošák, Soukup, Březina, Kaluža, Krištof, Lux, Halbrštát

Rozhodca: Roman Jančík, Marián Valachovič.
Vážení fanúšikovia!

Po včerajšom víťazstve 4:2 čakajú dnes na slovenskú hokejbalovú reprezentáciu ďalšie dva prípravné duely proti súperom z Českej republiky. Ten prvý sa začína už o 10:30.


Včerajší duel v slušne zaplnenej hale v Gajaroch bol už od úvodu jasne v réžii slovenských reprezentantov. Naši chlapci išli do vedenia už v piatej minúte, keď sa po peknom prieniku českou defenzívou presadil kežmarský kanonier Libor Teplický. Zverenci trénera Jozefa Ďurisa predvádzali mimoriadne aktívny hokejbal, ktorým robili českej obrane problémy už pri zakladaní útokov. Aktivita sa domácim hráčom vyplatila aj v deviatej minúte, keď skúsený Boris Oravec vo vlastnom oslabení vystihol českú rozohrávku a následne sám proti brankárovi Jirotkovi nezaváhal.

Krátko po začiatku druhej tretiny pridal Boris Oravec aj svoj druhý gól, tentokrát sa presadil peknou strelou v presilovej hre. Následne sa ale Čechom podarilo znížiť zásluhou Dominika Barnošáka rovnako v početnej prevahe. Štvrtý gól nášho mužstva priniesla najkrajšia akcia piatkového večera, keď zakombinovala trojica Maděra,Rampáček a zakončujúci Martinusík. Skúsené skalické duo Rampáček-Martinusík si v útočnom pásme pri tomto presnom zásahu dovolilo skutočne veľa a ich kombinácia pripomínala exhibíciu. To bolo na konci druhej tretiny.

V poslednej pätnásťminútovke však mali Slováci veľký problém s disciplínou, prichádzali zbytočné vylúčenia a českí hokejbalisti si dokázali vytvárať pred brankárom Michalom Mišovcom obrovský tlak. Ten ale využili len na strelenie jediného gólu, keď sa strelou od modrej čiary presadil Jan Bílý. V závere to v našom bránkovisku ešte poriadne horelo, loptička sa dostala opäť za brankára Mišovca, no rozhodcovia už tretí gól v našej sieti neuznali.

Bude zaujímavé sledovať, čo nám prinesie dvojica dnešných duelov a akú taktiku do nich zvolia hlavní tréneri Jozef Ďuris na jednej a Bohumil Kadlec na druhej strane. Čo sa však dá očakávať je to, že v našej bránke by sa minimálne v jednom z duelov mohol objaviť Petržalčan Andrej Letko, český kouč Bohumil Kadlec má okrem Jana Jirotku, ktorý odchytal celý včerajší duel, k dispozícii aj ďalších dvoch gólmanov – Jana Šimaru alebo mladého Davida Stárka.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.

Slovensko – Česko

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Pisarčík (Oravec), 32. Oravec (Dejneka) – 11. Barnošák (Soukup), 30. Bílý (Průcha), 45. Vlasák (Barnošák, Pospíšil)

Slovensko: Letko (Mišovec) – Salajka, Zluky, Bujdák (C), Vidlár, Kromka, Dejneka, Blahút, Zelenka, Šandor, Škultéty, Behúl, Wagner, Tomka, Oravec, Teplický, Pisarčík, Cíbik, Božík, Piják, Maděra, Válek, Rampáček

Česko: Šimara (Stárek) – Pospíšil, Slanec, Kosina, Šícha, Filip, Pliml (C), Jiřík, Švanda, Hrubý, Bílý, Vlasák, Průcha, Schnaubelt, Špaček, Kohout, Barnošák, Soukup, Březina, Kaluža, Krištof, Lux, Halbrštát

Rozhodčí: Roman Jančík, Marián Valachovič

Průběh zápasu
1. třetina
0:51 SVK 1:0 Pisarčík (Oravec)
1:35 SVK 2 Piják
2:44 CZE 2 Průcha
3:39 CZE 2 Slanec
7:17 CZE 2 Kohout
SVK 2
7:53 CZE 2 Soukup
10:02 CZE 1:1 Barnošák (Soukup)
10:10 SVK 2 Škultéty
11:53 CZE 2 Pospíšil
Po 1. třetině
2. třetina
17:24 CZE 2 Březina
20:15 SVK 2 Zelenka
28:32 SVK 2 Šandor
28:53 SVK 2 Dejneka
29:59 CZE 1:2 Bílý (Průcha)
Po 2. třetině
3. třetina
31:41 SVK 2:2 Oravec (Dejneka)
34:51 CZE 2 Švanda
40:53 SVK 2 Piják
CZE 2 Šimara
44:12 SVK 2 Dejneka
44:36 CZE 2:3 Vlasák (Barnošák, Pospíšil)
Konec