Menu

Fotbal

Niké liga

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Železiarne Podbrezová

2:0

konec (0:0)

03.12.2016, 17:00 • 18. kolo • Miroslav Kováčik sk

Zlaté Moravce vyhrali tretí zápas v rade. Po príchode Juraja Jarábka zlepšili svoj herný prejav a dnes favorizovaného súpera z Podbrezovej jasne predčili. Počas celého zápasu boli aktívnejší a napokon im to vynieslo cenné tri body. V druhom polčase sa najskôr presadil Martin Válovčan a v úplnom závere aj kapitán Peter Orávik. Ešte pred druhým gólom mal veľkú šancu na vyrovnanie Patrik Vajda, jeho hlavička však ostala nevyužitá. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:00:11)

90+2

Koniec zápasu.

90+1

V nadstavenom čase tu máme ešte jedno striedanie. Na ihrisko sa predsa len dostane aj Michal Ranko, ktorý nahradí Damiána Bariša.

90

Zlaté Moravce dali gól!
Je rozhodnuté! Hostia zbytočne stratili loptu na polovici ihriska, a tak Pepe Guilavogui postupoval do otvorenej obrany súpera. Kolmou prihrávkou našiel PETRA ORÁVIKA a ten s prehľadom prekonal Martina Kuciaka.

89

Rohový kop opäť zahral argentínsky futbalista Pablo Joaquin Podio. Center poslal na prednú žrď, no tam kraľoval domáci obranca Karol Karlík.

88

Obrovská šanca hostí! Endy Opoku Bernadina parádne predĺžil dlhú loptu na Patrika Vajdu, no ten z tesnej blízkosti neprekonal Pavela Kováča. Domáci brankár hlavičkový pokus vyrazil na roh.

87

Hostia mali výhodu priameho kopu, ktorý tradične zahral Pablo Joaquin Podio. Jeho pas ale smeroval len do miest, kde boli dvaja domáci obrancovia.

86

A ďalšie striedanie v podaní Juraja Jarábka. Ten posilňuje defenzívu, keďže na trávnik posiela Milovana Kapora. Naopak, v dnešnom dueli skončil Mateus De Oliveira Silva

85

Aj tentokrát sa Kamil Kuzma dostal k strele. Loptu sa snažil pekne zaobaliť, no svojim technickým pokusom tesne minul bránu súpera.

84

Kamil Kuzma sa teraz odhodlal k strele z veľkej diaľky. Jeho pokus bol ale veľmi nepresný, a tak bude odkopávať len brankár Pavel Kováč.

83

Záver duelu sa nám poriadne kúskuje. Rozhodne to ale viac vyhovuje domácim, ktorí majú šancu zaznamenať svoje tretie víťazstvo za sebou.

81

Hostia sa už tešili z vyrovnávajúceho gólu, no ten pre postavenie mimo hru neplatí. Jaroslav Kostelný šikovne predĺžil loptu za seba, no Patrik Vajda v momente prihrávky bol v ofsajde.

80

Do konca riadneho hracieho času nám ostáva ešte približne desať minút. Podbrezová zatiaľ môže ľutovať nevyužité šance z úvodu zápasu.

79

Hostia sú sami zo seba frustrovaní. Teraz išiel veľmi tvrdo do osobného súboja Pavol Šafranko a zaslúžene dostáva žltú kartu.

78

Prvýkrát v zápase bude striedať aj domáci tréner. Ten pomerne prekvapujúco sťahuje aktívneho Róberta Gešnábela a posiela na trávnik Pepeho Guilavoguiho.

77

Argentínskemu futbalistovi centre dnes vôbec nevychádzajú. Aj teraz ho poslal len do okolia šestnástky, kde nehrozilo vážnejšie nebezpečenstvo.

76

Lukáš Migaľa sa predviedol peknou individuálnou akciou a vybojoval priamy kop pre svoje farby. Ten zahrá Pablo Joaquin Podio.

75

Teraz dostáva trošku zbytočnú žltú kartu aj domáci legionár Mateus De Oliveira Silva. Ten sa previnil faulom na polovici súpera.

74

Hrá sa prevažne v strede poľa. Hostia majú značné problémy s rozohrávkou, keďže Zlaté Moravce sa snažia stále vysoko napádať.

73

Podbrezová po inkasovanom góle zatiaľ nezvýšila svoju útočnú aktivitu. Jej dnešný výkon výrazne zaostáva za očakávaniami.

72

Ján Krivák mal teraz menšie problémy s aktívnym Róbertom Gešnábelom. Napokon to ale zvládol a môže rozohrať útočnú akciu súpera.

71

Martin Válovčan vybojoval vhadzovanie pre svoje mužstvo. Zlaté Moravce sa tak presúvajú na dostrel pokutového územia Podbrezovej.

70

Marek Fabuľa po prvýkrát v zápase strieda. Na posledných dvadsať minút posiela na ihrisko Lukáša Migaľu, ktorý nahradí Michala Breznaníka.

69

Zlaté Moravce kontrolujú priebeh zápasu. Druhý gól sa im ale zatiaľ nepodarilo streliť, pretože center Martina Válovčana bol odvrátený.

68

Miroslav Viazanko opäť centroval do pokutového územia. Našiel však len Martina Boszoráda, ktorý loptu poslal do bezpečného priestoru.

67

Martin Válovčan zrejme dostal nejaký úder mimo záberu televíznych kamier. Každopádne je ošetrovaný na trávniku, a preto sa teraz nehrá.

66

Róbert Gešnábel si opäť výborne prevzal loptu a následne bol faulovaný. Voči pravidlám sa previnil kapitán hostí Jaroslav Kostelný.

65

Hostia sa snažili odpovedať na presný zásah svojho súpera. Miroslav Viazanko centroval z pravej strany, našiel Michala Breznaníka, no ten hlavičkoval nepresne.

63

Zlaté Moravce dali gól!
Domácim futbalistom sa z ojedinelej akcie podarilo skórovať. Brankár Martin Kuciak robil čo mohol, no obrancovia mu vôbec nepomohli. Najskôr vyrazil strelu Róberta Gešnábela, následne aj dorážku Martina Boszoráda, ale na ďalšiu dorážku MARTINA VÁLOVČANA už nemal šancu reagovať.

62

Pablo Joaquin Podio nezahral dobre ani tento priamy kop. Lopta sa síce v šestnástke poodrážala, no hostia sa do zakončenia nedostali.

61

Michal Obročník si počínal nedovolene, keď poslal na trávnik Kamila Kuzmu. Je to však z pomerne veľkej vzdialenosti, a tak nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo.

60

Máme za sebou hodinu hry a stále čakáme na prvý gólový moment dnešného zápasu. Najmä výkon Podbrezovej zďaleka nie je ideálny.

59

Miroslav Viazanko si opäť počínal v rozpore s pravidlami. Tentokrát poslal na trávnik krajného obrancu a svojho menovca Miroslava Pastvu.

58

Peter Orávik a teraz prepracoval k centru z pravej strany. Na jeho pas si nabiehal Mateus De Oliveira Silva, ale ten bol tiesnený Jaroslavom Kostelným.

57

Z môjho pohľadu sledujeme skutočne slabý zápas. V druhom polčase sme za takmer štvrťhodinu nevideli jediný strelecký pokus.

55

A ďalšia žltá karta. Po tom, ako hostia nezvládli rohový kop musel zastaviť črtajúci sa brejk Zlatých Moraviec len za cenu potrestania Miroslav Viazanko.

54

Podbrezová si vypracovala výhodu rohového kopu. Pablo Joaquin Podio sa ale absolútne neponáhľa a zrejme rozohráva len nakrátko.

53

Na ihrisku sa zbytočne iskrí. Po predošlom zákroku bol priveľmi pomstychtivý Mateus De Oliveira Silva a môže byť rád, že za svoj zákrok nedostal kartu.

52

Róbert Gešnábel nehrá dobre iba vpredu, ale plní si aj svoje defenzívne povinnosti. Teraz prevzal loptu a nechal sa faulovať Michalom Breznaníkom.

51

Mateus De Oliveira Silva mal teraz menšie problémy s kopačkami, a tak ho hlavný rozhodca vykazuje mimo ihriska. V hre sa tak bude môcť pokračovať.

50

Mateus De Oliveira Silva hľadal svojou kolmou prihrávkou Róberta Gešnábela. Pri lopte bol ale skôr Martin Kuciak, ktorý loptu kryje.

49

Domáci sa dostali do nádejnej akcie. Róbert Gešnábel mohol zakončiť z vnútra pokutového územia, ale napokon ho zastavil Michal Breznaník.

48

Pavol Šafranko si nabehol za obrannú líniu domáceho tímu. Výborne ale čítal hru Pavel Kováč a skorým vybehnutím prekazil úmysel hostí.

47

Hlavný rozhodca opäť siaha do svojho vrecka. Po faule na Michala Obročníka dostáva žltú kartu aj Endy Opoku Bernadina.

46

Aj úvod druhého polčasu patrí domácemu mužstvu. To pomaly postupuje smerom k súperovej bráne. Teraz bude vhadzovať Miroslav Pastva.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvé dejstvo dnešného stretnutia máme za sebou. Už v úvodnej desaťminútovke mali hostia dve veľké šance, no chyby Zlatých Moraviec nepotrestali. Okrem toho si ale nevypracovali vôbec nič a aktívnejší boli jasne domáci futbalisti. Tí ale vyslali na Martina Kuciaka len jednu strelu, čo je žalostne málo. Verme, že druhý polčas nám prinesie lepšie futbalové divadlo.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Peter Orávik rozohral priamy kop z ľavej strany, no našiel len rukavice brankára Martina Kuciaka. Následne sa strhla menšia roztržka, po ktorej dostávajú žltú kartu Martin Válovčan a Kamil Kuzma.

45

Martin Válovčan si to hodil medzi dvojicu obrancov hostí. Kamil Kuzma ho ale fauloval, a tak Zlaté Moravce budú zahrávať priamy kop z nádejnej pozície.

44

V posledných minútach nám pribudlo najmä nedovolených zákrokov. Tentokrát bol poslaný k zemi Michal Obročník. Priamy kop bude rozohrávať Peter Orávik.

43

Ani táto akcia domácich sa neskončila úspešné. Damián Bariš bol chrbtom k bráne a navyše si pomohol rukami v súboji s Pablom Joaquinom Podiom.

42

Róbert Gešnábel si prebral loptu na hranici šestnástky a okamžite skúsil vystreliť. Veľmi dobre ale vystúpil Ján Krivák a zblokoval jeho pokus.

41

Prehupli sme sa do záverečnej päťminútovky prvého polčasu. Podbrezová drží loptu na svojich kopačkách a kombinuje na vlastnej polovici ihriska.

40

Ján Krivák si teraz poradil v osobnom súboji s Róbertom Gešnábelom. Navyše, domácemu útočníkovi bol odpískaný nedovolený zákrok.

39

Už dlho čakáme na nejaký strelecký pokus smerom na bránu. Drvivá väčšina akcii sa končí ešte pred šestnástkami a skôr je to teraz boj ako pekný futbal.

38

Zlaté Moravce teraz hrajú chvíľu len s desiatimi hráčmi. Vedľa postrannej čiary je totiž ošetrovaný Karol Karlík, ktorému tečie krv z nosa.

37

Domáci futbalisti sa teraz dostávali do rýchleho brejku. Róbert Gešnábel adresoval kolmú prihrávku na svojho spoluhráča, no ten už loptu nezachytil na hracej ploche.

36

Hostia si dávali s rozohrávkou poriadne načas. Napokon loptu poslal do šestnástky Pablo Joaquin Podio, ale jeho center nepatril medzi tie vydarenejšie.

34

Hostia budú mať výhodu priameho kopu, keďže po faule Martina Boszoráda sa ocitol na zemi Pavol Šafranko. Navyše, domáci obranca je ocenený žltou kartou.

33

Podbrezová mala v zápase dve veľké gólové šance, no v útoku je mimoriadne slabučká. Zatiaľ sa jej absolútne nedarí prechádzať k blízkosti šestnástky.

32

Michal Obročník sa takmer dostal do hlavičkového zakončenia. Po centri z pravej strany sa lopta odrazila práve k nemu, no hosťujúci obrancovia si poradili.

31

Po aktivite Martina Válovčana sa do koncovky dostával Damián Bariš. Jeho strelecký pokus ale zblokoval Matúš Turňa len na rohový kop.

30

Máme za sebou polhodinu hry. Domáci sa opäť dostali na dostrel brány súpera, ale Peter Oravík neposlal dobrý center do šestnástky.

29

Mateus De Oliveira Silva si veľmi dobre zakryl loptu a vybojoval faul na svoju osobu. Proti pravidlám si počínal stredový záložník Patrik Vajda.

28

Matúš Turňa centroval z ľavej strany. Jeho pas smeroval na Pavla Šafranka, no pred našim mládežníckym reprezentantom včas zasiahol Karol Karlík.

27

Skutočne nevidíme nejakú reklamu na futbal. Zlaté Moravce sa snažia, no cez dobre sformovanú obranu súpera sa zatiaľ nevedia dostať k strelám.

26

Rozohrávka Podbrezovej je mimoriadne pomalá. Navyše, domáci agresívne napádajú, a tak sa nemožno čudovať tomu, že hostia sa musia častejšie brániť.

25

Domáci fanúšikovia sa teraz hnevajú, keďže Ján Krivák fauloval a takisto mohol vidieť žltú kartu. Hlavný rozhodca Gabriel Michlian ale ostáva pokojný.

24

Za tento úsek hry treba domácich jednoznačne pochváliť. Najskôr vystrelil Róbert Gešnábel a mieril do stredu brány. Onedlho domáci získali opäť loptu, ale Miroslav Pastva pálil nad bránu.

23

Domáci futbalisti si vybojovali výhodu ďalšieho rohového kopu. Ten tradične zahral Peter Orávik, ale lopta len preletela pokutovým územím.

22

Po zaujímavom úvode nám tempo hry opadlo. Viac z hry majú určite zverenci Juraja Jarábka, ale Podbrezová ukazuje, prečo má najlepšiu obranu v lige.

20

Miroslav Viazanko sa snažil predrať k centru z pravej strany. Proti nemu však bola trojica domácich hráčov, a tak mal súper veľmi malú šancu na úspech.

19

K strele spoza šestnástky sa odhodlal Michal Obročník. Jeho pokus ešte hlavou tečoval Róbert Gešnábel, ale po tejto súhre skončila lopta nad bránou Podbrezovej.

18

Strela Róberta Gešnábela bola zrazená len na rohový kop. Ten zahral nakrátko Peter Oravík, ale ani teraz sa domáci k strele na bránu nedostali.

17

Peter Orávik poslal z pravej strany dobrý center do pokutového územia. Martin Válovčan si dokázal naň nabehnúť, ale jeho zakončenie nebolo dôrazné ani presné.

16

Teraz sa hrá najmä medzi oboma šestnástkami. Miernu územnú prevahu majú Zlaté Moravce, ale do zakončenia sa zatiaľ nedostali ani raz.

15

Na konci úvodnej štvrťhodiny bol pod tlakom brankár Martin Kuciak. Napokon ale situáciu zvládol a odkopol loptu smerom k poliacej čiare.

14

Róbert Gešnábel to teraz prehnal so svojim dôrazom v súboji s Matúšom Turňom. Hostia tak môžu pokračovať vo svojej útočnej aktivite.

13

Podbrezová sa minimálne dostáva dopredu, no napriek tomu je nebezpečná. Miroslav Viazanko poslal dlhú loptu dopredu, v šestnástke si ju prevzal Matúš Turňa, no z dobrej šance minul bránu.

12

Myslím, že to bol Martin Boszorád, ktorý teraz fauloval zozadu. Domáci krajný obranca môže byť rád, keďže pokojne mohol vidieť žltú kartu.

11

Domáci to zatiaľ skúšajú najmä vzduchom. Obrancovia Podbrezovej si ale aj teraz dokázali poradiť, keď odvrátili dlhé vhadzovanie Miroslava Pastvu.

10

Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože zástavka postranného rozhodcu vystrelila hore. V tesnom ofsajde bol Martin Válovčan.

9

Priamy kop po menšom nedorozumení zahral Róbert Gešnábel. Jeho center smeroval do nebezpečného priestoru, ale dobre zasiahol Jaroslav Kostelný.

8

Kamil Kuzma si v strede poľa pomohol nedovoleným zákrokom. Zlaté Moravce tak budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej vzdialenosti.

7

Zlaté Moravce sú v úvode duelu oveľa aktívnejšie. Mateus De Oliveira Silva bol ale teraz dobre tiesnený, a tak bude nasledovať len odkop od brány.

6

Zverenci Juraja Jarábka to teraz skúšali centrami z pravej strany. Ani v jednom prípade sa ale do zakončenia domáci futbalisti nedostali.

5

Podbrezová nezahrala rohový kop práve najlepšie a okamžite sa musela brániť. Zlaté Moravce podnikli rýchly brejk, no včas sa vrátil Michal Breznaník.

4

Prvá veľká šanca zápasu. Miroslav Viazanko si nabehol na dlhú prihrávku dopredu, presadil sa v súboji s domácimi obrancami, no jeho zakončenie vytesnil na roh Pavel Kováč.

3

Po vhadzovaní sme videli nepresnosť v rozohrávke Podbrezovej. Brankár Pavel Kováč nemusel zasahovať, a tak bude len odkopávať od svojej brány.

2

Nedovoleným zákrokom sa previnil domáci útočník Martin Válovčan. Pri lopte je tak brankár Martin Kuciak, ktorý bude rozohrávať voľný kop.

1

Stretnutie začali rozohrávkou domáci futbalisti a okamžite si vypracovali výhodu rohového kopu. Ten z pravej strany zahral Peter Orávik, no svojim centrom nenašiel nikoho v bielom drese.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Ešte pred úvodným výkopom obe mužstvá vzdali hold obetiam leteckej tragédii v Kolumbii. Pri nej zomreli aj futbalisti brazílskeho klubu Chapecoense.
Úvodné zostavy:

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Karlík, Pintér, Pastva – Orávik (C), Bariš, Obročník, Gešnábel – Válovčan, De Oliveira.
Náhradníci: Novota – Ranko, Sombat, Sedlák, Kapor, Paixao da Silva, Guilavogui.

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Viazanko – Podio, Vajda – Breznaník, Kuzma, Bernadina – Šafranko.
Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Szczepaniak, Kupčík, Magda, Jur. Pančík.

Rozhodcovia: Gabriel Michlian – Peter Bednár, Rastislav Žákech.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo slovenskej Fortuna ligy. Podbrezová je príjemným prekvapením tejto sezóny a dnes zabojuje o cenné body na ihrisku Zlatých Moraviec.

ZLATÉ MORAVCE

Zlaté Moravce boli ešte pred dvoma týždňami jasne na poslednom mieste tabuľky a nevyzeralo to s nimi vôbec dobre. Na svojom konte mali len šesť bodov, a tak vedenie klubu muselo reagovať zmenou trénera. Namiesto Petra Gergelyho sa mužstva ujal opäť po troch rokoch Juraj Jarábek a pod jeho vedením chytili Zlatomoravčania druhý dych. Zvládli totiž oba existenčné zápasy, keď najskôr vyhrali v Senici 1:3 a pred siedmimi dňami doma zdolali aj Prešov 3:0. Vďaka týmto dvom triumfom sa posunuli na predposledné miesto, keďže v porovnaní so Šarišanmi majú lepšie skóre. Spomedzi všetkých tímov majú Zlaté Moravce najhoršiu obranu, keď inkasovali už 33 gólov. Práve to je ich základným problémom. Najlepším strelcom je Peter Orávik, ktorý má na konte štyri presné zásahy.

PODBREZOVÁ

Podbrezovej momentálne patrí skvelá druhá priečka. Kým jej súper doslova horí v defenzíve, tá na čele s brankárom Martinom Kuciakom stojí na pevných nohách. Spomínaný brankár doposiaľ inkasoval v 17 dueloch len osemkrát, čo je vôbec najmenej zo všetkých jeho kolegov. Podbrezová má veľmi dobrú formu, keď z ostatných piatich zápasov vyhrala až štyri. Nestačila len na rozbehnutý bratislavský Slovan, ktorému podľahla na Pasienkoch po tuhom boji 2:0. V dnešnom zápase budú hostia jasným favoritom. Navyše, budú chcieť napraviť augustové zaváhanie, keď so Zlatými Moravcami len remizovali 1:1. Po menších problémoch so zadným stehenným svalom sa pripojil k tímu aj Michal Breznaník, čo je dobrá správa pre tím Mareka Fabuľu. Ten v generálke na tento zápas zdolal doma Senicu pohodlne 2:0. Podbrezová má veľmi vyrovnaný káder a až kvarteto hráčov strelilo aspoň štyri góly.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Železiarne Podbrezová

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 63. Válovčan (Boszorád), 90. Orávik (Guilavogui)

Karty:   34. Boszorád (ZMO), 45+1. Válovčan (ZMO), 75. De Oliveira Silva (ZMO) – 45+1. Kuzma (POD), 47. Bernadina (POD), 55. Viazanko (POD), 79. Šafranko (POD)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1.

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Obročník, Boszorád, Gešnábel (78. Guilavogui), Bariš (90+1. Ranko) – Orávik (C), Válovčan, Pastva, Karlík – De Oliveira Silva (86. Kapor), Pintér.
Náhradníci: Novota – Ranko, Sombat, Sedlák, Kapor, Paixao da Silva, Guilavogui.

FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Turňa, Kostelný (C), Breznaník (70. Migaľa) – Vajda, Kuzma – Šafranko, Podio, Bernadina – Krivák.
Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Szczepaniak, Kupčík, Magda, Jur. Pančík.

Rozhodčí: Gabriel Michlian – Peter Bednár, Rastislav Žákech.