Menu

Fotbal

Italská Serie A

Juventus FC – Atalanta Bergamo

3:1

konec (2:0)

03.12.2016, 20:45 • Juventus Stadium, Turín (kapacita 45 666 diváků) • 15. kolo • Petr Peleška (@PetrPeleska)

Tipsport: 1.47 4.35 7.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi pro dnešní večer loučím. Na počtenou! (22:42:04)
Konec! Nic více se v dnešním utkání nestane. Domácí si došli za svým pohodlným vítězstvím a berou si z dnešního důležitého utkání všechny tři body. Hosté po devíti zápasech bez prohry budou muset skousnout dnešní porážku, která byla zasloužená. Za domácí se v prvním poločase dokázali prosadit Sandro a Rugani. Ve druhém poločase to byl Mandžukič, který si dnes branku opravdu zasloužil. Dvě branky dnes Stará dáma vstřelila z rohového kopu, což je parádní statistika. Hosté si toho v dnešním utkání moc nevytvořili až na pár šancí, ovšem alespoň jednu branku vstřelit v závěru díky Freulerovi dokázali.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Nakonec bude od vlastní brány odkopávat brankářská legenda Gianluigi Buffon.

90+2

Ještě v závěru utkání se hostující tým usazuje před domácím pokutovým územím, ale k zakončení se prozatím nedostal.

90

Hlavní arbitr dnešního utkání Massimiliano Irrati nastaví celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.

88

Obrovská šance domácího týmu v závěru! Z levé strany přišel centr přesně na Cuadrada, který střílel z voleje, ale míč netrefil ideálně a vypadalo to, že ho hostující brankář zachytí do svých rukavic, ovšem nakonec mu balon vypadl a tuto chybu mohl potrestat Mario Lemina, který však trefil pouze levou tyč hostující branky!

87

Gonzalo Higuaín se dostal k balonu v pokutovém území, ale ke střele se dostat nedokázal.

86

Domácí hrají velmi zkušeně a nikam se neženou. Snad všichni domácí hráči si mezi sebou vyměnili balon a hrají v poklidu.

84

Uvidíme, jestli hostujícím hráči zbyli ještě nějaké síly na to, aby dokázali do konce utkání vstřelit dvě branky. Nicméně všechno je možné, tak se nechme překvapit.

82

82. Remo FREULER - 3:1

82

Bergamo právě vstřelilo branku!
Tak hosté přeci jenom korigují skóre! Marco D' Alessandro dostal parádní přízemní pas po pravé straně a následně poslal parádní centr do malého vápna, kde stál připravený švýcarský záložník REMO FREULER, který poslal z první balon do sítě Buffona – 3:1!

80

Nováček na hřišti Juan Cuadrado se dostal ke střele levačkou zpoza pokutového území a zaměstnal tak brankáře Marca Sportiella, který si s jeho střelou dokázal poradit.

79

Do konce utkání nám zbývá něco lehce přes deset minut a domácí celek vede o tři branky. Nevypadá to, že by se tým Atalanty ještě nějak zvláště zvedl a dokázal skóre vyrovnat, případně zde ještě zvítězit.

78

Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Miralem Pjanić, přichází Patrice Evra.

76

Jen pro informaci. Mario Mandžukić nakonec musel střídat, jelikož měl pod kolenem krvavé zranění a zřejmě nemohl dál pokračovat ve hře. Na pomezní lajnu došel po svých, tudíž by zranění nemělo být nijak vážné.

75

Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Juan Cuadrado.

75

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Marco D'Alessandro.

73

Stephan Lichtsteiner poslal centrovaný balon na zadní tyč hostující branky, kde však nestál nikdo z jeho spoluhráčů a od své branky bude odkopávat brankář Marco Sportiello.

72

Mandžukič již stojí na vlastních nohou a vypadá to, že to naštěstí nebude nic vážného.

72

Za pomezní čarou se již rozcvičuje Juan Cuadrado, který by měl za několik minut naskočit do tohoto utkání.

71

Mario Mandžukić se po jednom ze soubojů, kdy dostal kolíky do kolene svíjí v bolestech na zemi a nevypadá to s ním moc dobře.

70

Stefano Sturaro si za přidržení dresu Alejandra Gómeze vysloužil od hlavního sudího žlutou kartu.

70

Domácí jsou stále usazeni před pokutovým územím Atalanty a snaží se dostat do pozice, ze které by se dalo dobře zakončit.

69

Tentokrát však žádné nebezpečí z rohového kopu nevzniklo a od své branky bude odkopávat brankář Marco Sportiello.

68

A budeme svědky dalšího rohového kopu pro domácí tým, ze kterého dnes dokázal Juventus vstřelit dvě branky.

65

Domácí jsou stále při chuti a chtějí přidat další branky, které si rozhodně svým přístupem k utkání zaslouží.

64

64. Mario MANDŽUKIĆ - 3:0

64

Juventus právě vstřelil branku!
A domácí přidávají třetí branku do sítě Atalanty! Branku vstřelil hráč, na kterém je dnes vidět, že bojuje a do zápasu dává všechno. Nepíšu o nikom jiném než o chorvatském útočníkovi MARIU MANDŽUKIĆOVI, který si naskočil na rohový kop od Pjaniće a hlavičkou na zadní tyč nedal brankáři žádnou šanci – 3:0!

63

63. Volej Claudia Marchisia

63

Velmi dobrá příležitost domácího týmu! Po odraženém balonu se dostal poskakující balon kousek za pokutové území na kopačky Claudia Marchisia, který se odhodlal ke střele z voleje, po které musel brankář Marco Sportiello zasahovat!

62

Útočná dvojice Staré dámy Mandžukić – Higuaín se pokusili zaútočit po levé straně, ale nakonec vybojovali pro svůj tým pouze rohový kop.

61

Tak nakonec Pešić stál v době odehrání hlavičky v ofsajdovém postavení a balonu se ujme brankář Gianluigi Buffon, který ho z vlastního pokutového území rozehraje svým spoluhráčům.

61

Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Mario Lemina.

60

K hlavičce se dostal střídající Aleksandar Pešić, ale míč zamířil vysoko nad branku.

59

Mario Mandžukić se zlobí na hlavního sudí a po opakovaných záběrech oprávněně. Rafael Tolói nastřelil pouze krk Mandžukiće, ale rozhodčí to posoudil jako zahrání rukou a hosté mají standardní situaci.

58

Mario Mandžukić se dostal z levé strany až do pokutového území a následně hledal přihrávkou své spoluhráče, které však nenašel a balon odkopl mimo nebezpečí dobře postavený obránce Andrea Masiello.

57

Domácí hrají opravdu parádní fotbal jak dopředu, tak směrem dozadu. Záložník Franck Kessié měl míč na kopačkách snad tři sekundy a už o něj přišel po rychlém napadání jednoho z domácích hráčů.

56

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Aleksandar Pešić.

55

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Conti, přichází Alberto Grassi.

54

Domácí hráči pokračují stejně jako tomu bylo v první půlce. V poklidu mezi sebou kombinují jak na vlastní, tak na soupeřovo polovině a svému soupeři nedávají moc příležitostí k nějaké delší kombinaci.

52

Domácí měli výhodu standardní situace z třiceti metrů, kdy se Miralem Pjanić snažil poslat balon na zadní tyč, kam si však nikdo v černobílém dresu nesbíhal a práce hostujícího brankáře byla značně ulehčena.

50

Domácí hráči čistě obrali před polovinou hřiště o balon hostujícího útočníka Andreu Petagna, který se zlobí zřejmě sám na sebe, že situaci nevyřešil rychleji a lépe.

49

Jeden z hostujících hráčů byl faulován na vlastní polovině a hostující hráči si budou moci alespoň na malý moment oddechnout, jelikož hra probíhá zejména zásluhou domácích hráčů v rychlém tempu.

48

Mario Mandžukić se ujal balonu v pokutovém území Atalanty, ovšem s míčem si neporozuměl a obránce ho o balon obral dříve než by s ním dokázal něco chorvatský útočník udělat.

48

Domácí rozhodně nikam nespěchají a v poklidu mezi sebou kombinují na vlastní polovině a pomalu se dostávají směrem vpřed.

47

Hned v úvodu se v těsném ofsajdu ocitl chorvatský útočník Mario Mandžukić a celá akce Juventusu byla tím pádem zastavena.

46

A druhý poločas nám začal očividně bez nějakých změn v sestavách obou týmů!

46

Začal druhý poločas.
A první poločas je za námi. Po celou dobu úvodních pětačtyřiceti minut byl jednoznačně lepším celkem ten domácí, který si vytvořil dvě velké šance, které skončily brankou. O první branku se postaral brazilský obránce Aléx Sandro a o tu druhou z hlavičkou stoper Daniele Rugani. Hosté toho v pokutovém území moc nepředvedli, ale to všechno se může v následném poločase změnit.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Hlavní sudí nastaví jednu minutu do druhého poločasu.

44

44. Skvělá defenzivní práce Maria Mandžukiće!

44

Tak to byla velká paráda od domácího útočníka Maria Mandžukiče, který dost možná zabránil brance. Hosté po rohovém kopu dostali domácí pod tlak a zpoza pokutového území přiletěla střela, kterou zastavil svým tělem právě Mandžukič. Následně se míč dostal k argentinskému hráči Alejandru Gómezovi, který parádně vystřelil, ale obětavě se do balonu hlavou položil právě Mandžukič a brankář Buffon ani nemusel zasahovat.

43

Hosté měli k dispozici rohový kop, na který si dokázal sběhnout Jasmin Kurtić, ale ten zakončit nedokázal a míč poslal jeden z domácích obránců následně znovu na rohový kop.

42

Domácí měli zřejmě nacvičený nějaký signál, že se Gonzalo Higuaín rozběhne na přední tyč, tam dostane centrovaný balon od Pjaniće a následně zakončí z voleje, ovšem tentokrát to hosté dobře přečetli a domácí nijak hostující branku neohrozili.

41

Gonzalo Higuaín na sebe vybojoval při následném protiútoku faul a domácí budou mít možnost další standardní situace. K balonu se staví Miralem Pjanić.

40

Ani tentokrát hostujícím hráčům kombinace před šestnáctkou nevyšla. Leonardo Spinazzola si chtěl míč vyměnit s Franckem Kessiém, ale ten mu utekl dopředu a míč mu mířil na paty. Dopředu míří domácí celek.

39

Brazilský obránce Aléx Sandro vybojoval pro svůj tým na vlastní polovině autové vhazování a na pár sekund si budou moci hráči obou týmů odpočinout.

38

Jenže hostujícímu týmu dělá velké potíže rychle napadání domácích hráčů, kteří napadají velmi hluboce a pro hosty to není vůbec snadné.

37

Hosté znovu po nějaké odmlce mezi sebou kombinují a mají touhu se dostat dále než pouze na svoji polovinu.

35

Daniele Rugani obdržel za nešťastnou hru rukou na středu hřiště žlutou kartu a zbytek zápasu bude muset domácí stoper dohrávat se žlutým kartonkem na svém kontě. Tato situace je pro stopera vždycky velmi nepříjemná.

35

Stephan Lichtsteiner se sice dokázal zbavit bránícího obránce, ovšem balon nacentrovat do pokutového území nedokázal.

33

Hostujícím hráčům se nedaří v pokutovém území vyhovět a veškeré balony končí u Gianluigiho Buffona nebo v zámezí.

32

Stephan Lichtsteiner nacentroval dlouhý balon na svého spoluhráče Mario Mandžukiče, ale znovu si dokázal hostující brankář včas vyběhnout a míč zachytit do svých rukavic ještě před tím než by stihl domácí hráč zakončit.

31

Současně obdrželi od hlavního arbitra žlutou kartu Franck Kessié a Stephan Lichtsteiner za menší potyčku mezi těmito dvěma hráči.

30

Máme za sebou půlhodinu hry, kdy můžeme říci, že domácí jsou zatím v utkání jasně aktivnější a nutno říci, že velmi produktivní, protože hned z dvou vážných šancí vstřelili dvě branky.

28

Domácí měli možnost standardní situace z nějakých dvaceti metrů a k její exekuci se nepostavil nikdo jiný než bosenský záložník Miralem Pjanić a poslal balon přímo na branku. Hostující brankář Marco Sportiello si však dráhu míče pohlídal a míč vyrazil.

27

Naštěstí již stojí Sami Khedira na vlastních nohou a vypadá to, že by měl normálně pokračovat ve hře.

27

Německý záložník se těžce zvedá ze země a v momentální chvíli je v péči lékařů.

26

Jenže Remo Freuler si nevzal upozornění rozhodčího nijak k srdci a v následném souboji vzal přes koleno domácího záložníka Samiho Khediru, za což dostal od hlavního sudího pochopitelné žlutou kartu.

25

Miralem Pjanić byl faulován švýcarským záložníkem Freulerem, který se mu však přátelsky omluvil a hra bude moci za malý okamžik pokračovat.

23

Po delší odmlce se na polovinu Juventusu dokázali dostat hostující hráči, konkrétně to byl argentinský hostující kapitán Alejandro Gómez, který však ze strany poslal centr pouze do rukavic brankáři Buffonovi.

22

V posledních minutách můžeme vidět na hřišti pouze Juventus, který je neskutečně aktivní a nedává hostujícímu týmu ani kapku prostoru k nějaké rozehrávce.

21

Další standardní situaci rozehrával opět bosenský záložník Miralem Pjanić, ale tentokrát míč dokázal odhlavičkovat jeden z hostujících hráčů a zažehnal veškeré nebezpečí.

19

19. Daniele RUGANI - 2:0

19

Juventus právě vstřelil branku!
A Stará dáma přidává druhou branku v utkání! Miralem Pjanić nacentroval od rohového praporku parádní balon přímo na hlavu italského obránce DANIELEMU RUGANIMU, který nedal hostujícímu brankáři skvělou hlavičkou žádnou šanci – 2:0!

19

Franck Kessié ztratil balon na polovině hřiště a Stará dáma mířila do rychlého protiútoku, kdy se míče ujalo argentinské eso Gonzalo Higuaín, ale ten trefil pouze hráče, který před ním skluzoval.

18

Bosenský záložník Miralem Pjanić se rozhodl pro centr, na který si však vyběhl hostující brankář Marco Sportiello a dokázal ho parádně vyboxovat mimo nebezpečí.

17

Domácí budou mít k dispozici standardní situace z nějakých pětadvaceti metrů.

15

15. Aléx SANDRO - 1:0

15

Juventus právě vstřelil branku!
Argentinský útočník Gonzalo Higuaín nám všem ukázal, že kromě střílení branek umí taktéž skvěle obírat protihráče o balon. To momentálně předvedl kousek za polovinou, kde po parádní defenzivní práci získal čistě balon, potom ho rozehrál Marchisiovi a ten následně brazilskému obránci ALÉXU SANDROVI, který se zbavil dvojice hráčů a zpoza šestnáctky překonal parádní technickou střelou hostujícího brankáře – 1:0!

14

Hosté jsou usazeni na polovině Juventusu, ale nedaří se jim dostat do nějakého zakončení. Momentálně hostující kapitán Alejandro Gómez zkusil nacentrovat balon do malého vápna, kam si nabíhal Andrea Petagna, ale brankář Buffon míč zachytil do svých rukavic bez větších problémů.

13

Po následujícím protiútoku Atalanty si hosté vybojovali rohový kop, ze kterého však žádné větší nebezpečí nevzniklo.

12

První nebezpečenější situace domácího týmu. Miralem Pjanić posunul balon na Huguaína, který chtěl balon přihrávat do malého vápna, kde však byl brankář Marco Sportiello a ten míč zachytil do svých rukavic.

11

Domácí obránce Giorgio Chiellini byl faulován Petagnou kousek za půlící čárou na půlce Atalanty a domácí budou mít znovu další standardní situaci.

10

Začátek utkání je velmi opatrný, jelikož ani jeden z týmů zcela jistě nechce inkasovat a dohánět nepříjemné manko.

10

Následně však fauloval hostující kapitán Alejandro Gómez domácího obránce Lichtsteinera, který byl povalen na zem, ale rychle se zvedá ze země a míč rozehrává svým spoluhráčům.

9

Na vlastní polovině byl faulován Franck Kessié a balon se dostane na kopačky hostujícího týmu, kteří pomalu míří směrem vpřed na domácí polovinu.

8

Švýcarský obránce Stephan Lichtsteiner hledal svým centrem v pokutovém území své útočníky, ovšem naštěstí pro hosty zde zaúřadovala dobře hostující obrana a balon odvrátila mimo nebezpečí.

7

Na středu hřiště se svalil na zem chorvatský útočník Mario Mandžukić a dožadoval se odpískání faulu, ovšem hlavní aktér dnešního utkání zůstal klidný a hru nechal pokračovat.

6

Balon se dostal poprvé v utkání taktéž k domácímu brankáři Gianluigumu Buffonovi, který následně rozehrál balon svým spoluhráčům před ním.

6

Pro balon, který zamířil od rohového praporku do pokutového území Atalanty si vyskočil brankář Marco Sportiello a na chvilku uklidnil hru pro svůj celek.

5

Aléx Sandro hledal vepředu svým centrem svého spoluhráče Higuaína, ale ten se nakonec k balonu nedostal. Po následující akci vybojoval Juventus pro svůj prospěch alespoň rohový kop.

3

Jeden z domácích hráčů fauloval na polovině Atalanty, tudíž míče se zmocní v následujících sekundách právě hostující celek.

1

A utkání nám začalo! Domácí Stará dáma dnes nastoupí ve svých klasických bíločerných dresech. Hosté pro dnešek zvolili černou variantu dresů.

1

Utkání právě začalo.
Ještě před utkáním všichni na stadionu uctí památku zesnulých při letecké havárii brazilského týmu v Kolumbii.
Úvodní sestavy:

Juventus FC: Buffon (C) – Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Sandro – S. Khedira, Marchisio, Sturaro – Pjanić – Mandžukić, Higuaín.
Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Evra, Hernanes, Lemina, Kean, Asamoah, Cuadrado.

Atalanta Bergamasca Calcio: Sportiello – Tolói, Caldara, A. Masiello – Conti, Kessié, Kurtić, Freuler, Spinazzola – Petagna, A. Gómez.
Náhradníci: Bassi – Mazzini, E. Zukanović, D'Alessandro, Migliaccio, Pešić, Grassi, Raimondi, Dramé, Bastoni, Latte Lath.

Rozhodčí: Irrati – Giallatini, Tegoni.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Zajímavost utkání

Atalanta naposledy dokázala Juventus porazit na svém stadionu před patnácti lety na vlastním stadionu 3. února 2001 poměrem 2:1. Dvě branky domácího týmu vstřelila dvojice Massimo Paganin a Stefano Lorenzi. První jmenovaný Paganin ukončil svoji kariéru před deseti lety v řeckém týmu Akratitos. Druhý jmenovaný Lorenzi skončil před šesti lety v druholigovém celku S.P.A.L. 2013. Za Juvnetus se v tomto utkání prosadil jedinou brankou italský útočník Nicola Ventola, který ukončil svoji profesionální kariéru pět let zpátky v druholigové Novaře.
Atalanta Bergamasca Calcio

Překvapení pro všechny je letošní rok postavení Atalanty, která se nachází na neuvěřitelném pátém místě v tabulce. Po minulé sezoně, kdy se tento tým sídlící v Bergamu plácal na středu tabulky, a nakonec skončil na třinácté pozici je to veliké překvapení. Z posledních devíti utkání Atalanta dokázala celkem osmkrát zvítězit a pouze jedinkrát remizovat s Fiorentinou, což je obrovský úspěch. Nutno podotknout, že si Atalanta poradila s takovými týmy jako jsou Neapol, Inter Milán nebo AS Řím (všechny týmy porazila doma). Veliká zkouška však pro tento tým přijde dnes, kdy se utká na slavném stadionu Staré dámy. V posledním utkání se Atalanta utkala s Bolognou, kdy na jejím hřišti dokázala zvítězit 2:0 po brankách Andrey Masielleho a Jasmina Kurtiče. Nejlepším střelcem Atalanty je v letošním ročníku prozatím Franck Kessie (4) z Pobřežích slonovin.
Juventus FC

Stará dáma si jede znovu svoji pohádku. Po čtrnácti kolech se nachází na prvním místě se ziskem třiatřiceti bodů a vede celou soutěž o čtyři body, když jí na paty šlapou AS Řím s AC Milán. Doma ještě zatím Juventus nenašel žádného přemožitele, k čemuž dokázal nasázet za sedm zápasů dvacet branek a pouze pět jich inkasoval. V posledním utkání však Stará dáma zaváhala na hřišti Janova, kde nečekaně prohrála 1:3 a dnes bude chtít tuto porážku jednoznačně odčinit. Jedinou branku Juventusu, která opravdu stála za to, vstřelil v závěru krásnou brankou Miralem Pjanić, ale bohužel pro Juventus k bodům nestačila. Nejlepším střelcem Juventusu v lize je argentinský zkušený útočník Gonzalo Higuaín (7).
Krásný večer u sledování 15. kola italské nejvyšší fotbalové soutěže Serie A. Dnes se mezi sebou utkají týmy Juventusu a Atalanty Bergamasca Calcio. Utkáním vás bude doprovázet svým komentářem Petr Peleška.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Juventus FC – Atalanta Bergamo

3:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 15. Sandro (Marchisio), 19. Rugani (Pjanić), 64. Mandžukić (Pjanić) – 82. Freuler (D'Alessandro)

Karty:   31. Lichtsteiner (JUV), 35. Rugani (JUV), 70. Sturaro (JUV) – 26. Freuler (ABC), 31. Kessié (ABC)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:21.

Juventus FC: Buffon (C) – Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Sandro – S. Khedira (61. Lemina), Marchisio, Sturaro – Pjanić (78. Evra) – Mandžukić (75. Cuadrado), Higuaín.
Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Evra, Hernanes, Lemina, Kean, Asamoah, Cuadrado.

Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Caldara, A. Masiello – Conti (55. Grassi), Kessié, Kurtić (75. D'Alessandro), Freuler, Spinazzola – Petagna (56. Pešić), A. Gómez.
Náhradníci: Bassi – Mazzini, E. Zukanović, D'Alessandro, Migliaccio, Pešić, Grassi, Raimondi, Dramé, Bastoni, Latte Lath.

Rozhodčí: Irrati – Giallatini, Tegoni