Menu

Hokejbal

Přípravné zápasy

Slovensko – Česko

4:2

konec (2:0, 2:1, 0:1)

02.12.2016, 20:00 • Arena 71, Gajary • Jakub Kocourek (@kubikocourek) sk

Tak to boli nervy! Slováci mali po úvodných dvoch tretinách svoj duel s českou reprezentáciou jasne v rukách, keď viedli o tri góly, no vlastnou nedisciplinovanosťou si to poriadne skomplikovali. Napokon však zvíťazili 4:2, keď za hostí znižoval v 44. minúte Jan Bílý. Pre dnešok je to odo mňa z Gajar všetko, už zajtra sa však na vás teším pri ďalších dvoch stretnutiach slovenskej a českej reprezentácie. Majte ešte pekný piatkový večer! (21:46:41)

Koniec zápasu.

44:43

No a navyše rozhodcovia udeľujú aj osobný trest českému obrancovi Petrovi Filipovi.

44:43

Obrovský závar pred Michalom Mišovcom, po ktorom Česi dokázali dostať loptičku do našej siete, no hlavný rozhodca gól neuznal!

43:30

Slováci si úplne zbytočne sami komplikujú dobre rozohratý zápas. Na trestnej lavici naďalej zostáva Ivan Škultéty a v tejto chvíli ho tam po treste za nedovolené bránenie doplní Miroslav Božík.

43:13

Česko dalo gól!
Českým reprezentantom sa predsa len podarilo využiť výhodu o dvoch hráčov, keď sa strelou od modrej čiary presadil JAN BÍLÝ. Bez asistencie.

41:52

Veľmi nepríjemné momenty na záver tohto stretnutia pre slovenských reprezentantov. Celé dve minúty totiž budú hrať v oslabení o dvoch hráčov, keď na trestnú lavicu za nedovolené bránenie odhcádzajú tak Ivan Škultéty, ako aj Radovan Dejneka.

41:25

Do nášho obranného pásma sa nekompromisne prebíjal Michal Průcha, veľmi dobre proti nemu zapracoval Radovan Dejneka.

40:50

V tejto presilovej hre si slovenskí reprezentanti žiadnu väčšiu šancu nevypracovali, no mrzieť ich to nemusí. Krátko pred koncom stretnutia totiž vedú o tri góly.

40:13

Nabíl Radovan Zelenka, nepríjemne pálil Ľubomír Šandor, no Jan Jirotka jeho tvrdý projektil videl a zneškodnil.

39:10

Naši chlapci síce ešte aj v strednom pásme tvrdo bojovali o loptičku, no teraz treba pochváliť aj českú štvoricu, ktorá nám nedovolila dostať sa k loptičke.

38:44

Po dlhšom čase si presilovú hru zahrá aj Slovensko. Na trestnú lavicu odchádza za narazenie na mantinel český kapitán Martin Kohout.

38:21

Hra je po dlhšom čase prerušená, loptička skončila na našej striedačke. Vhadzuje sa v strednom pásme.

37:44

Petr Filip skúsil vypáliť zápästím od modrej čiary, loptička sa od ochrannej siete odrazila na hokejky našich reprezentantov,ktorí zakladajú ďalšiu akciu.

37:03

Tentokrát to predsa len trochu horelo pred našim bránkoviskom, keď sa doňho natlačil Petr Šícha. Mišovec naďalej drží náš výber.

36:10

Česi však našu nedisciplinovanosť nedokážu zatiaľ využiť. Do týchto chvíľ sa zmohli len za zopár nahadzovaných loptičiek pred brankára Mišovca, o čo sa staral najmä Jan Bílý.

35:08

Slováci majú v poslednej tretine veľký problém s disciplínou a krátkou pred vypršaním Minárikovho trestu odchádza na trestnú lavicu za podrazenie aj Miroslav Božík.

34:50

Michal Hrubý neprestrelil našu štvoricu a musí sa vrátiť po loptičku až do vlastného obranného pásma.

33:45

Slovenská trojica hrala toto oslabenie skutočne obetavo, keď neuveriteľnú robotu odviedol najmä Milan Rampáček. Michal Mišovec musel riešiť len jednu nahadzovanú loptičku od Michala Slanca.

33:08

Tak toto skutočne nie je príjemný pohľad. Za našou bránou zosátva po sérii tvrdých súbojov ležať Milan Schnaubelt, proti ktorému hral so zdvihnutou hokejkou kapitán Jozef Minárik a Slovensko tak ide opäť len do troch.

32:52

V momente, keď sa Michal Wagner vracal na hraciu plochu, musel Michal Mišovec riešiť ďalší závar pred vlastným bránkoviskom.

32:39

Poriadne tvrdý projektil od modrej čiary na našu bránu vyslal Jan Bílý, avšak loptička len označkovala zadný mantinel.

31:47

Teraz však Šimon Pisarčík prináša nášmu tímu horúce chvíle, keď po sekaní protihráča doplní Michala Wagnera na trestnej lavici a Slovensko sa bude brániť v trojici.

31:15

Skvelú robotu pre náš výber teraz odviedol Šimon Pisarčík, ktorý poriadne dlho zdržal súpera za jeho vlastnou bránou a niečo tak ukrojil z Wagnerovho trestu.

30:51

Tvrdé súboje pri mantneli pokračujú, Michal Wagner odchádza za narazenie na dve minútyna trestnú lavicu a Slovensko sa bude opäť brániť.

30:22

Krátko na to zasahoval aj Michal Mišovec, ktorý taktiež prerušil hru svojou lapačkou.

30:10

Dávid Zluky nahadzoval vysokú loptičku až pred Jana Jirotku, ktorý sa musel mať na pozore proti dobiedzaujúcemu Milanovi Rampáčkovi.

30:01

Začala sa tretia tretina.
V Gajaroch dnes sledujeme hokejbal, ktorému nič nechýba. Vidíme krásne akcie, tvrdé súboje, skvelé zákroky brankárov. Po tridsiatich minútach sú naďalej spokojnejší slovenskí reprezentanti, ktorí vyhrávajú 4:1. V druhej tretine sa na našej strane presadili Boris Oravec a po nádhernej akcii aj Jaroslav Martinusík, za Českú republiku znižoval Dominik Barnošák.

30:00

Druhá tretina sa skončila.

29:41

Českí hokejbalisti zvyšujú obrátky a každá ich akcia končí kontaktom s našim gólmanom.

29:14

Ďalšia kontroverzia pred našim brankoviskom, Patrik Kromka však príkladne bráni svojho gólmana a nebojí sa postaviť žiadnemu z českých súperov.

28:15

Za Michalom Mišovcom bol aktívny Luděk Kosina, toho ale dokázal z ideálnej streleckej pozície vytlačiť Radovan Dejneka. Vhadzuje sa v našom obrannom pásme.

27:07

Slovensko dalo gól!
Tak toto bola exhibičná akcia našich chlapcov! Lukáš Maděra dobre videl na útočnej modrej čiare Milana Rampáčka, ktorý krásne zakombinoval so svojou skalickou dvojičkou JAROSLAVOM MARTINUSÍKOM a Jan Jirotka bol absolútne bezmocný! Asistencie: Rampáček, Maděra.

26:27

Krásna akcia nášho mužstva. Ivan Škultéty si prebral loptičku na útočnej modrej čiare, prihrával Richardovi Válkovi, avšak ten následne na ľavej strane zbytočne hľadal ďalšieho svojho spoluhráča. Jan Jirotka dokázal aj s pomocou svojich obrancov túto situáciu vyriešiť.

25:59

Radovan Zelenka pri pokuse zrýchliť hru vyhodil loptičku cez všetky čiary, a tak sa hra opäť vrátiť pred Michala Mišovca.

24:58

Česko dalo gól!
Po Slovákoch sa v presilovej hre presadzujú aj českí reprezentanti. Prihrávku Ludka Kosinu dokázal presnou strelou využiť DOMINIK BARNOŠÁK. Asistencia: Kosina.

23:40

Zápas sa hrá v skutočne veľkom tempe, ani jeden z tímov si nič nedaruje a v tejto chvíli sme dokonca videli aj prvú šarvátku, po ktorej si český tím zahrá presilovú hru. Za nedovolené bránenie odchádza Ivan Škultéty a za hrubosť si odchádzajú oddýchnuť na našej strane Patrik Kromka a z českého tímu Lukáš Soukup.

22:36

Hostia z Českej republiky sa zatiaľ dostávajú do útočného pásma len pomocou nahadzovaných loptičiek na zadný mantinel, tak ako to teraz predviedol Jan Kaluža. Súboje za Michalom Mišovcom však väčšinou ovládajú naši reprezentanti.

22:03

Petr Filip motal hlavu našej defenzíve, jeho prihrávka na útočnú modrú však našla len Milana Rampáčka, ktorý trafil strechu haly, a tak sa vhadzuje v našom obrannom pásme.

21:19

Jaroslav Martinusík clonil pred Janom Jirotkom, strážca českej svätyne ale loptičku dokázal skryť vo svojej lapačke.

20:52

Fantastický pohyb v útočnom pásme od slovenských reprezentantov privádza súpera do úzkych a ten má čo robiť, aby sa ubránil aktivite nášho mužstva.

20:23

Dobrú prácu teraz odvádzal v útočnom pásme Ivan Škultéty, ktorý svojou aktivitou donútil českú defenzívu vyhodiť loptičku cez všetky čiary a hra sa vráti pred Jana Jirotku.

19:29

Do veľkej šance pred Janom Jirotkom sa pretlačil Šimon Pisarčík, český brankár bol však úspešnejší a tentokrát podržal svoj tím.

18:47

Po vhadzovaní v strednom pásme napriahol Radovan Zelenka, no bránu netrafil.

18:39

Slovenskí reprezenanti chceli zaútočiť po pravej strane, no pri prechode cez útočnú modrú čiaru si nerozumeli a píska sa ofsajd.

17:46

Česi ani po inkasovanom góle neuberajú na aktivite a v tejto chvíli bola v permanencii lapačka Mišovca proti strele Michala Průchu.

17:37

Hra sa presunula pred Michala Mišovca, no následne po dotyku jedného z českých hráčov loptička skončila mimo ihriska, a tak sa vhadzuje v strednom pásme.

16:59

Slovensko dalo gól!
Netrvalo dlho a po góle v oslabení sa slovenský výber presadzuje aj v presilovej hre. No a gól po krásnej strele náprahom nestrieľa nikto iný ako BORIS ORAVEC. Bez asistencie.

16:13

Teraz si ale Slováci vybjoovali prvú presilovú hru. Za narazenie na mantinel odchádza na trestnú lavicu Petr Šícha.

15:40

Do prostrednej časti hry nastúpili s obrovskou energiou českí reprezentanti, ktorí zatlačili našich reprezentantov v ich vlastnom pásme.

15:15

Obrovský závar pred Michalom Mišovcom hneď v úvodných sekundách druhej tretiny! Loptičku nahadzoval Michal Slanec, dorážal Lukáš Vlasák aj Dominik Barnošák, no náš brankár predviedol skvelé zákroky.

15:01

Začala sa druhá tretina.
Po prvej tretine medzištátneho prípravného duelu medzi Slovenskom a Českou republikou to zatiaľ pre našich reprezentantov vyzerá veľmi dobre. Svojho súpera do ničoho nebezpečného nepustili a po góloch Libora Teplického a Borisa Oravca z oslabenia vyhrávajú 2:0. Zverenci Jozefa Ďurisa zatiaľ predvádzajú skutočne kvalitný výkon, tak verme, že im to vydrží aj do ďalších dvoch tretín. Oceniť treba aj fantastickú atmosféru v gajarskej aréne, ktorú tu vytvárajú skvelí fanúšikovia nášho výberu.

15:00

Prvá tretina sa skončila.

14:16

A opäť to isté. Českí hokejisti manévrujú s loptičkou pred Michalom Mišovcom, no slovenská defenzíva pracuje dne zatiaľ skutočne príkladne.

13:42

O niekoľko sekúnd neskôr pálil na opačnej strane nad Mišovcovu bránu Ondřej Lux.

13:18

Slovenskí útočníci zatiaľ robia Čechom svojou aktivitou obrovské problémy. Aj v tejto chvíli Jaroslav Martinusík vybojoval loptičku pri zadnom mantineli, Jan Jirotka však jeho pokus kryje.

12:16

V tejto chvíli skúšal spoza brány nahadzovať bekhendom loptičku Richard Válek, nikoho však nenašiel, a tak musíme založiť ďalšiu útočnú akciu z vlastnej obrannej tretiny.

11:18

Skvelá akcia dvojice Libor Teplický-Michal Wagner. Tí teraz toľko motali za Jirotkovou bránou hlavu českej dvojici obrancov, až sa napokon Wagner pretlačil aj do zakončenie. Jan Jirotka však zostal na bránkovisku pevný a nedovolil slovenskému kanonierovi dostať loptičku za jeho chrbát.

10:31

Po tlaku našich v útočnom pásme prešli do ofenzívy Česi, kde z pravého krídla nahadzoval loptičku pred Mišovca Tomáš Jiřík, žiaden z jeho spoluhráčov však na ňu nezareagoval.

9:46

Česi síce držia loptičku v našom obrannom pásme na svojich hokejkách, no Michal Mišovec zatiaľ nemusel riešiť žiadnu vážnejšiu situáciu.

8:43

Slovensko dalo gól!
Tak to je skvelý úvod Slovenska! Nielenže sa dokázali Ďurisovi zverenci ubrániť oslabeniu, ale dokonca v jeho závere zvyšujú svoje vedenie druhým gólom! BORIS ORAVEC využil obrovskú hrúbku v rozohrávke českého tímu, zobral si loptičku na svoju hokejku a nekompromisne zavesil! Bez asistencie.

8:33

Dominik Barnošák nahazdoval loptičku z pravého kruhu pred Michala Mišovca, tam ju však ani jeden z českých hráčov netečoval.

8:09

Slovenskí hokejbalisti ale zvládajú toto oslabenie zatiaľ fantasticky a Česi majú vôbec problém založiť akúkoľvek kombináciu.

7:09

V tejto chvíli sa však naši chlapci budú musieť brániť. Prvým vylúčeným hráčom duelu je Milan Rampáček, ktorý inkasuje dve minúty za držanie hokejky.

6:23

Slováci sa presunuli do útočného pásma, kde však loptička po dotyku českého obrancu opustila hraciu plochu a vhadzuje sa pred Janom Jirotkom.

6:03

Michal Mišovec zatiaľ nemusel riešiť žiadnu vážnejšiu situáciu. Aj tentokrát ho Dominik Barnošák vyskúšal z pozície, na ktorú mal ideálny výhľad.

5:53

Do týchto chvíľ sledujeme skutočne skvelé hokejbalové predstavenie, v ktorom sa Slováci dokázali ujať rýchleho vedenia. Tak verme, že si ho dokážu čo najdlhšie udržať.

4:19

Slovensko dalo gól!
Krásna akcia slovenských reprezentantov! Tí sa po vyhratom buly a krásnej prienikovej prihrávke Ľubomíra Šandora na LIBORA TEPLICKÉHO jednoducho dostali do útočného pásma, Teplický následne unikol celej českej defenzíve a trafil to ideálne! Asistencie: Šándor, Behúl.

4:08

Toto ale slovenským reprezentantom nevyšlo, keď sa previnili zakázaným uvoľnením.

3:30

Čechom sa po veľmi dlhom pobyte vo vlastnom obrannom pásme ani tentokrát nepodarilo založiť útočnú akciu a slovenský kapitán Jozef Minárik môže hru upokojiť rozohrávkou spoza brány Michala Mišovca.

2:36

V týchto chvíľach majú loptičku na svojich hokejkách českí reprezentanti, no zvererenci trénera Ďurisa predvádzajú skvelý vysoký pressing v útočnom pásme a držia súpera pri mantineli.

1:29

Následne zasahoval po prvý raz v zápase aj Michal Mišovec, ktorý ale strelu Tomáša Jiříka z vrcholu pravého kruhu videl a betónom loptičku vykopol k mantinelu.

1:09

Jirotka musel zasahovať aj okamžite po buly, no aj s týmto pokusom si poradil.

1:04

Krátko po prvom prerušení hry sa do prvej príležitosti dostal Milan Rampáček, Jan Jirotka však svoje betóny stihol spojiť.

0:23

Zápas sa začal vo veľmi vysokom tempe. Slováci zaviezli loptičku do útočného pásma, kde ju síce stratili, no po aktivite Milana Rampáčka sa Česi dokázali oslobodiť len vysokou loptičkou až do našej obrannej tretiny.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Krásny piatkový večer z Gajar! Už len minúty zostávajú do začiatku prípravného stretnutia slovenskej hokejbalovej reprezentácie, ktorej súperom bude rival z Českej republiky. Tieto súboje sľubujú vždy skvelé hokejbalové predstavenie, tak si to poďme spoločne užiť! Ešte si vypočujeme hymny Slovenskej a Českej republiky a môžeme ísť na to!
Úvodné zostavy:

Slovensko: Mišovec (Letko) – Minárik (C), Salajka, Zluky, Kromka, Dejneka, Blahút (A), Zelenka, Šándor, Bujdák – Škultéty, Behúl (A), Wagner, Oravec, Teplický, Pisarčík, Božík, Božík, Piják, Martinusík, Rampáček, Válek, Maděra, Tomka

Česká republika: Jirotka (Šimara) – Pospíšil, Slanec, Jiřík, Švanda, Filip, Šícha, Kosina, Hrubý, Pliml – Vlasák, Bílý, Průcha.Halbrštát, Lux, Špaček, Schnaubelt, Kohout, Soukup, Březina, Barnošák, Kaluža, Krištof

Rozhodca: Marek Kralovič, Branislav Slezák.
Vážení fanúšikovia!

Prajem vám pekný večer zo záhorskej dedinky Gajary, kde na slovenskú hokejbalovú reprezentáciu čaká dnes a zajtra až trojica priateľských duelov proti rivalovi z Českej republiky. Prvé zo stretnutí sa začína už dnes o 20:00 hod.

SLOVENSKO

Slovenská hokejbalová reprezentácia pomaly začína prípravu na budúcorčné majstrovstvá sveta v hokejbale, ktoré sa budú konať práve v Česku, konkrétne v Pardubiciach. Hlavný tréner Jozef Ďuris sa so svojimi zverencami stretol už na konci októbra na krátkom sústredení v Martine. Realizačnému tímu sa okrem skúsených hráčov v dobrom svetle predviedlo aj niekoľko nováčikov, z ktorých sa napokon niektorí prebojovali do 27-člennej nominácie na trojzápas s rivalom z Česka. Trénerovi Ďurisovi s asistentmi Aurelom Naušom a Róbertom Kaššom sa však napokon z pôvodnej nominácie ospravedlnili center Martin Kollár z HBK Imperial Vitamins Martin, obranca Pruského Peter Doskočil a Daniel Okuliar z mužstva Vrútok. Tých nahradila trojica Lukáš Maděra (Pruské), Adam Fumač (LG AB Hokej Bratislava) a Pavol Blahut (Leaders Ružinov). V bránke by sa počas týchto dvoch dní malo predstaviť duo Andrej Letko-Michal Mišovec. Kým v defenzíve nájdeme viacero reprezentačných nováčikov ako Radovan Dejneka a Patrik Kromka z Kežmarku či Tomáš Vidlár z Vrútok, tak ofenzívu by mali ťahať ostrieľaní harcovníci. Nechýba skalické trio Jaroslav Martinusík, Milan Rampáček, Richard Válek. O produktivitu ofenzívy by sa však mali starať napríklad aj Adam Fumač a Ivan Škultéty z LG AB či Miroslav Božik z Jokeritu Petržalka.

ČESKÁ REPUBLIKA

Český realizačný tím oznámil svoju nomináciu na trojzápas v Gajaroch s mesačným predstihom. Reprezentácia našich západných susedov sa tvorí v podstate nanovo a v porovnaní s minulými rokmi, kedy sa títo súperi stretávali pravidelne na vrcholných podujatiach v nej nájdeme viacero mladíkov. Medzi nimi napríklad kapitán Letohradu David Halbrštát, Martin Krištof z mužstva KOVO Praha či Richard Peschout z kádra úradujúceho českého majstra Autosklo Pardubice. V bráne bude mať hlavný tréner Drahomír Kadlec istú skúsenú dvojicu Jan Jirotka-Jan Šimara, šancu by však mohol dostať aj veľký brankársky talent David Stárek. Aktuálneho lídra českej extraligy ALPIQ Kladno zastupujú v defenzíve talentovaný František Pliml so svojim kolegom Petrom Šíchom a v útoku je to trio Dominik Barnošák, Milan Schnaubelt, Martin Špaček. O góly českého mužstva by sa mali starať strelecky v tejto sezóne veľmi produktívni Lukáš Soukup z Ústí nad Labem či pardubické duo Jan Bílý, Ondřej Březina.

Na posledný vzájomný duel s Českom má Slovensko krásne spomienky. V semifinále MS 2016 vo švajčiarskom Zugu sme totiž Čechov zdolali 3:1 po góloch Martina Kollára, Jaroslava Martinusíka a Milana Beniača a vydláždili sme si tak cestu za ďalším titulom majstrov sveta. Nech už ide o akýkoľvek šport, priateľský či majstrovský zápas, vzájomné súboje slovenskej a českej reprezentácie vždy prinášajú mimoriadne napínavé a psychicky vypäté bitky. Tak verme, že sa pri bohatom hokejbalovom programe v Gajaroch počas piatka a soboty máme na čo tešiť. Buďte pri tom s nami v našich online prenosoch!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

Slovensko – Česko

4:2

konec (2:0, 2:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Teplický (Šandor, Behúl), 9. Oravec, 17. Oravec, 28. Martinusík (Rampáček, Maděra) – 25. Barnošák (Kosina), 44. Bílý

Slovensko: Mišovec (Letko) – Minárik (C), Salajka, Zluky, Kromka, Dejneka, Blahút (A), Zelenka, Šándor, Bujdák – Škultéty, Behúl (A), Wagner, Oravec, Teplický, Pisarčík, Božík, Božík, Piják, Martinusík, Rampáček, Válek, Maděra, Tomka

Česko: Jirotka (Šimara) – Pospíšil, Slanec, Jiřík, Švanda, Filip, Šícha, Kosina, Hrubý, Pliml – Vlasák, Bílý, Průcha.Halbrštát, Lux, Špaček, Schnaubelt, Kohout, Soukup, Březina, Barnošák, Kaluža, Krištof

Rozhodčí: Marek Kralovič, Branislav Slezák

Průběh zápasu
1. třetina
4:19 SVK 1:0 Teplický (Šandor, Behúl)
7:09 SVK 2 Rampáček
8:43 SVK 2:0 Oravec
Po 1. třetině
2. třetina
16:13 CZE 2 Šicha
16:59 SVK 3:0 Oravec
23:40 SVK 2 Škultéty
SVK 2 Kromka
CZE 2 Soukup
24:58 CZE 3:1 Barnošák (Kosina)
27:07 SVK 4:1 Martinusík (Rampáček, Maděra)
Po 2. třetině
3. třetina
30:51 SVK 2 Wagner
31:47 SVK 2 Wagner
33:08 SVK 2
35:08 SVK 2 Božík
38:44 CZE 2 Kohout
41:52 SVK 2 Škultéty
SVK 2 Dejneka
43:13 CZE 4:2 Bílý
43:30 SVK 2 Božík
44:43 CZE 10 Filip
Konec