Menu

Futsal

2. Futsal liga západ

FC Jerigo 1994 Plzeň – FK Boca Chotěboř

5:2

konec (2:2)

02.12.2016, 20:45 • SH Slavia VŠ Plzeň • 10. kolo • Vít Muzikář

Z Plzně je to pro dnešek všechno. Děkujeme, že jste tento přenos sledovali a u dalších textových přenosů se opět budeme těšit. Mějte se krásně! Na přečtenou! (22:21:30)
Plzeň vítězí nad Chotěboří 5:2. V prvním poločase to nebylo ono, co se týče výkonů domácích hráčů, ale ve druhém dějství už to bylo úplně o něčem jiném. Jerigu se povedl vstup do druhého poločasu, hráči přidali na přesnosti své kombinační hry, začalo jim spoustu věcí vycházet. Velice dobře se prezentoval Ondřej Vitouš. To byl určitě hráč na kterém postavil západočeský celek své dnešní vítězství. Vzadu navíc byl jistý Daniel Klečka. I Miloslav Šoltys celkem výrazně přispěl k tomu, že domácí hráči jsou vítězem dnešního mače. Myslím si, že hlavně s druhým poločasem může být Jerigo spokojené a asi je to výhra zasloužená.

Konec zápasu.

39:57

Ondřej Staněk zůstal v posledních sekundách volný na levé straně, ale Daniel Klečka už nemusel zasahovat.

39:45

Tomáš Pekník to provedl výborně, svým pohybem vyhnal Martina Odvářku až na polovinu hřiště.

39:30

Ondřej Staněk je opět na hřišti, Tomáš Benc na lavičce. Opět powerplay hostujících futsalistů.

39:09

Uff...Od postranní čáry rozehrával křížem Tomáš Pekník na Ondřeje Vitouše. Tomáš Benc vyběhl ze své branky, ale schytal tvrdou ránu do obličeje, naštěstí je vše v pořádku.

38:57

Tomáš Benc se vrací do své branky, Ondřej Staněk jde na střídačku. Navíc je Ondřej Vitouš podražený. Tohle vypadá velice dobře pro hráče Jeriga.

38:45

Plzeň se dobře pohybuje, Chotěboř nemá čas na kombinaci, nemá čas na střelbu, stále hrají hostující hráči powerplay.

38:11

Plzeň právě vstřelila branku!
Ale nyní už je situace pro hostující futsalisty mnohem horší. V pokračující hře bez Tomáše Bence si nejprve Daniel Klečka pokryl pravou tyč, následně PETR BENDL trefil z celkem těžké pozice branku hostů. 5:2. Bez asistence.

37:29

Plzeň právě vstřelila branku!
Tak tohle ještě ani není definitivní konec nadějí hostů, ale každopádně je to čtvrtý gól v hostující síti. Ondřej Staněk zaváhal, ONDŘEJ LENK posléze z vlastní poloviny trefil odkrytou branku Bocy. 4:2. Bez asistence.

36:45

Boca to zkusí v šesti, hostující trenér nabádá své svěřence k trpělivosti. Začíná powerplay hostů.

36:45

Následně Petr Bendl (PLZ) podrazil svého soupeře při průniku po levé straně, hosté si berou timeout.

36:30

Tohle byla obrovská šance hostujících futsalistů. Martin Odvářka naservíroval míč před odkrytou branku Jeriga, kde Jiří Kratochvíl nesrovnal stav zápasu.

36:00

Ondřej Lenk hledal před brankou Tomáše Bence Tomáše Pekníka, ale ten se nedostal k ideálnímu zakončení. Následně brankář Bocy vyběhl proti kapitánovi Plzně.

35:43

Jerigo bude zbytek zápasu hodně bolet, Boca začíná být nebezpečná. Třeba jako nyní Pavel Novotný, který si seběhl před Daniela Klečku.

35:25

Po rozehrávce od postranní čáry neváhal Jiří Kratochvíl a mířil na zadní tyč branky Daniela Klečky, srovnávací trefa hostujícího mužstva z toho ale nebyla.

35:09

Adam Malý neměl kudy odcentrovat před branku Tomáše Bence, tím pádem může začít akce Chotěboře.

34:56

Jestli se nepletu tak Ondřej Staněk se dostal ke střele ze zajímavé pozice, před Danielem Klečkou to začíná být zajímavé.

34:04

Zase Marek Vohrna špatně přistoupil k Michalu Čápovi, hráč hostů střílel z velice dobré pozice, odstavil si soupeře, ale výsledkem toho byl pokus vedle pravé tyče branky Daniela Klečky.

33:25

Nemůžu si pomoci ale tohle není den Marka Vohrny, tentokráte hráč Plzně nechal projít Michala Čápa po levé straně, ale naštěstí pro hráče Jeriga nikdo nebyl z hostů před Danielem Klečkou.

32:54

Znovu výborný Daniel Klečka, tentokráte proti razantní střele Martina Odvářky. Přijde mi, že brankář Plzně je maximálně soustředěný, dnes nevyráží míč před sebe. Miloslav Šoltys a Daniel Klečka jsou zkrátka brankáři, na které je spolehnutí co se týče kvalitních výkonů.

32:28

Nejprve jeden z hráčů Plzně neměl jak zakončovat, protože Tomáš Benc se mu vrhl pod nohy, následně Ondřej Vitouš nepřidal čtvrtou branku Jeriga, ale pravda – pozice to byla těžká. Domácí hráč byl v úhlu.

31:58

Zřejmě Miloš Moravec střílel z pravé strany do horního rohu branky Daniela Klečky, ale domácí brankář vytáhl z rukávu výborný zákrok. Zřejmě svůj nejlepší zákrok večera.

31:27

Hlavně Plzeň presuje, včas přistupuje k soupeřům. Třeba jako nyní kapitán Ondřej Lenk ve středu hřiště. Co se týče hry hostujících futsalistů, tak mi tam zkrátka chybí klid ve finální fázi.

30:52

Ve druhém poločase předvádí Plzeň velice dobrou obrannou hru, Daniel Klečka těch těžkých zákroků zas až tolik neměl. Řekl bych, že to je celkem fyzicky náročný futsal, co předvádí domácí hráči.

30:24

Plzeň se dostala do přečíslení, kdy domácí kapitán Ondřej Lenk vše vyřešil střelou na přední tyč branky Tomáše Bence, ten míč vyrazil do bezpečí z pohledu hostujících hráčů.

29:19

Hostující Martin Odvářka to měl složité, neměl vůbec čas na to, aby nějak ohrozil Daniela Klečku, následně střílel Klimeš, ale brankář Jeriga neměl moc těžkou práci.

28:56

Ondřej Vitouš je dnes výborný, řekl bych, že to je hráč s velice dobrou technikou, sebevědomím, tím pozitivním, zřejmě nejlepší hráč Plzně a možná i zápasu.

28:41

Jan Rous na poslední chvíli přerušil akci Chotěboře, která už spěla do finální fáze. Plzeň kombinuje za pomocí dvojice Marek Vohrna – Petr Bendl.

28:05

Hráči Plzně si dvakrát vyměnili míč, na druhé straně se dobře prezentoval Marek Vohrna, dobře si odstavil hráče tělem. Pak tam měli oba soupeři zajímavý rozhovor, sudí Kaštánek ale nevytáhl žlutou kartu. Jen připomínám, že Vohrna už jednu žlutou kartu má.

27:46

Ondřej Vitouš je opět faulovaný, sudí Kaštánek přerušuje hru a Plzeň má k dispozici standardní situaci z velice dobré pozice. U míče stojí Bendl a právě Vitouš.

27:26

Druhý poločas se hraje ve velice dobrém tempu, navíc moc nechybělo a bylo srovnáno. Hostující Jiří Kratochvíl se obtočil kolem soupeře, jeho střela pravačkou, ale skončila na levé tyči branky Daniela Klečky.

26:43

Tomáš Pekník si chtěl narazit v rychlosti míč se spoluhráčem, ale to se mu vůbec nepovedlo. Na druhé straně nejprve Daniel Klečka vyrazil míč před sebe, následně hrací předmět odkopl do zámezí Ondřej Lenk a div, že netrefil sudího Kaštánka.

26:10

Dá se říci, že ve druhém poločase se obraz hry trošku změnil. Jerigo se tlačí do koncovky, obrana Bocy zůstává často otevřená, zatím pouze chybí Plzni lepší finální fáze.

25:38

Nutno podotknout, že s tím, co předváděli futsalisté Jeriga v prvním poločase, s tím asi nebyli domácí trenéři spokojeni, ale ve druhém poločase na tom jsou hráči z Plzně velice dobře pozičně, pohybově, dokáží si vytvořit tlak.

24:49

Na druhé straně byl podražený Ondřej Vitouš. Domácí signál skončil nejprve střelou Petra Bendla, následně v celkem dobré pozici se snažil o čtvrtou branku Jeriga v dnešním zápase Marek Vohrna, ale jeho střela z pravé strany nekončí gólem.

24:49

Skvělý Daniel Klečka! Brankář Plzně vyběhl proti Ondřeji Staňkovi a zkrátka a dobře neinkasoval, nemusel zasahovat nohama, nýbrž rukama.

24:22

Po přihrávce Ondřeje Vitouše odevzdal Marek Vohrna míč hostující obraně, trošku zbrklost domácího hráče.

24:02

Teď se domácí futsalisté vůbec nedohodli. Chotěboř získává míč.

23:17

A právě zmiňovaný Ondřej Vitouš zakončoval následnou akci Jeriga střelou na vzdálenější tyč. Tomáš Benc míč vyrazil, nikdo z domácích se nedostal k dorážce.

23:05

Pochvalu zaslouží domácí Ondřej Vitouš, výborný presink domácího futsalisty proti hostujícímu kapitánovi Miloši Moravcovi.

22:51

Daniel Klečka nejprve vyrazil razantní střelu z pravé strany na rohový kop, následně nemusel zasahovat, protože pokus jednoho z hostů byl sražený.

22:19

Jan Rous podruhé fauluje v krátkém časovém úseku. No, dva fauly Plzně ve druhém poločase a to nemáme odehrané ani tři minuty druhého dějství. Tak že by opět hosté kopali desetimetrový kop?

21:42

Tak na tohle se nedívalo nikomu dobře. Hostující hráč zůstal ležet na zemi. Jan Rous (PLZ) se mu omlouval, určitě mrzelo domácího hráče, co se stalo. Je to jasná žlutá karta pro patnáctku Jeriga.

20:49

Plzeň právě vstřelila branku!
Nejprve měl před sebou Ondřej Lenk odkrytou brankou hostů, ale míč nezpracoval ideálně. Následoval ale rohový kop z pravý strany zahrávaný Adamem Malým, ten našel ONDŘEJE VITOUŠE. Domácí šestnáctka se prosadila krásnou střelou do levého horního rohu branky Chotěboře. Tomáš Benc byl bezmocný. 3:2. Asistence: Adam Malý.

20:34

Adam Malý hledal vzdušnou přihrávkou Ondřeje Vitouše, ten si chtěl míč zpracovat prsama, ale hostující obránci tomu zamezili.

20:12

Hostující kapitán Miloš Moravec si sbíhal za domácího kapitána Ondřeje Lenka, jediný hráč Plzně s páskou na dresu ale dobře zasáhl.

20:01

Střídání v týmu Jerigo 1994 Plzeň: ze hřiště odchází Šoltys, přichází Klečka.

20:01

Začal druhý poločas.
První poločas skončil remízou 2:2. Určitě zajímavý futsal, velké množství šancí na obou stranách. Míč drželi rozhodně více hosté, měli asi více ze hry, ale jejich kombinační hra nakonec nevyústila v poločasové vedení. Plzeň se zatím může spolehnout na výborného Miloslava Šoltyse. S těmi dvěma brankami nemohl nic dělat, tam to byla především chyba obránců. Hosty může mrzet ještě neproměněný desetimetrový kop Michalem Čápem, který svojí šanci zahodil, když míč poslal doprostřed branky, kde čekaly ruce brankáře Jeriga.

20:00

První poločas skončil.

19:53

Jenže ani domácí Jerigo nevymyslelo nic směrem dopředu. Hosté budou zahrávat rohový kop.

19:41

Ondřej Lenk málem přišel o míč, ale hostující futsalista se nedostal k zakončení, tím pádem byl Miloslav Šoltys bez pracovního vytížení.

18:47

Plzeň právě vstřelila branku!
Tak tohle je hodně šťastná branka pro futsalisty Jeriga. Marek Vohrna našel z pravé strany JANA ROUSE, ten nedal míči razanci, Tomáš Benc si na míč hodně sáhl, ale i tak hrací předmět končí za zády brankáře hostujícího celku a v Plzni tak máme opět srovnáno. Asistence: Marek Vohrna.

18:09

Tomáš Benc nenašel svým nákopem nikoho z hostujících futsalistů. Miloslav Šoltys musel couvat, ale chytil míč do své náruče.

17:55

Tohle se ale hráči Chotěboři vůbec nepovedlo.Michal Čáp nedává desetimetrový kop. Miloslav Šoltys bez větších problémů vyrazil střelu mířící doprostřed plzeňské branky. Určitě se to dalo zahrát lépe.

17:55

Šestý faul Jeriga znamená desetimetrový kop pro Bocu.

17:13

Ondřej Lenk se po přihrávce Ondřeje Vitouše bil jako lev na brankovišti, ale brankář Chotěboři mu skočil pod nohy. Chotěboř se ale neprosadila před Miloslavem Šoltysem.

16:28

Chotěboř právě vstřelila branku!
Futsalová nádhera, Chotěboř zatím více drží míč a ať se to plzeňským futsalistům líbí nebo ne, tak má více ze hry. Tohle byla krásná kombinace Michala Čápa a zakončujícího ONDŘEJE STAŇKA. Miloslav Šoltys sice vyběhl z branky, ale míč mu prošel mezi nohama. Asistence: Michal Čáp.

16:10

Sudí Kaštánek ukazuje, že od hráče Bocy šel míč do zámezí, ještě předtím výborně v defenzivě pracoval plzeňský Petr Bendl.

15:42

Jan Rous byl tísněný soupeřem, myslím si, že to domácí futsalista asi zrovna dvakrát nečekal, a tak můžou začít svojí akci futsalisté Bocy Chotěboř.

15:14

Přímý kop mířil na vzdálenější tyč, Miloslav Šoltys naštěstí pro plzeňské mužstvo nevyrazil míč před sebe, následně jeden z hostů střílel ze střední vzdálenosti vedle pravé tyče branky Jeriga Plzeň.

15:11

Až moc důrazný byl Marek Vohrna (PLZ) v napadání hráče Bocy. Je tady první žlutá karta. Vytáhl ji sudí Kaštánek.

14:27

Zatím to je určitě zajímavý futsal, s velkou řadou šanci, nedá se říci, že se by se jednalo o nudný zápas. Nemám obavy o to, že zbytek duelu nebude nikterak špatný.

13:59

Branková konstrukce stála s hráči Bocy. Krásně to Ondřej Lenk a Ondřej Vitouš vykombinovali. Brankář Chotěboře zmenšil úhel, ale zachránila jej pravá tyč ze svého pohledu.

13:35

Spolupráce dvou plzeňských Ondřejů, tedy Lenka a Vitouše tentokráte nekončí tak přesně jako v úvodu zápasu, ale západočeské mužstvo pokračuje nadále v obléhání hostující branky.

13:12

Jerigo se brání, domácí kapitán Ondřej Lenk neměl vůbec čas na to, aby vymyslel něco užitečného pro futsalisty západočeského mužstva.

12:33

Signál hostujících futsalistů po rohovém kopu, kdy míč šel do zámezí od nohy Miloslava Šoltyse končí střelou nad branku domácích.

12:04

Další laciná ztráta Bocy, kdy Jerigo se vůbec nenadřelo na zisk míče, již podruhé během krátké chvíle byli hostující futsalisté zbrklí v rozehrávce.

11:28

Domácí futsalisté nechali volného soupeře, který střílel levačkou, ale svojí střelu špatně umístil. Nicméně Šoltys dobře zasáhl, nebyl to pro něj nic jednoduchého. Zdálo se mi, že hráč Bocy mířil mezi ruku a tělo brankáře Plzně.

11:10

Jenže hostující hráči se zadarmo zbavili míče, Miloslav Šoltys už stojí na začátku akce Jeriga Plzeň.

11:00

Martin Kanát byl nejprve dobře hlídaný, hráč Jeriga neměl vůbec prostor, vůbec neměl jak rozvinout akci Plzně přes střed hřiště, následně snad ani nemohl zpracovat přihrávku křížem z pravé strany.

10:35

Petr Bendl nezpracoval míč ideálně, výsledkem toho je ztráta domácích futsalistů.

09:58

Nejprve hostující brankář dobře vyběhl proti Marku Vohrnovi, následně si pohlídal Jana Rouse. Tohle zvládl strážce hostující svatyně na výbornou.

09:20

Petr Bendl hraje velice dobře, co se týče práce s míčem v rychlosti, jeho silnější nohou je asi pravačka, často si plzeňská třináctka navádí míč na střed, ale zatím z toho nebylo žádné ohrožení branky Tomáše Bence.

08:37

Filip Štěřík máchá rukama, tohle faul nebude. Pavel Novotný nebyl dle soudu arbitra dnešního střetnutí faulovaný. Obešlo se to bez jakýchkoliv poznámek ze strany hráče Bocy.

07:52

Souhra futsalistů Bocy nekončí brankou, byla to velice rychlá souhra přes pravou stranu, ale domácí obrana byla skvělá na nohou. Šoltys tentokráte nemusel zasahovat.

07:16

Jenže nyní domácí futsalisté špatně přistoupili k jednomu z hostů a ten střílel osamocený, navíc nekrytý obráncem, ale bohužel pro futsalisty Bocy skončil míč vedle pravé tyče branky Miloslava Šoltyse.

06:47

Plzeň dnes celkem dobře brání, dobře se pohybuje, vše jistí výborný Miloslav Šoltys. Dvě rychlé branky průběhu dnešního zápasu určitě pomůžou.

06:11

Tak pokolikáté Miloslav Šoltys dobře načasoval svůj výběh z branky, futsalista hostujícího celku neměl žádný čas k zakončení. Zatím si brankář domácích počíná velice dobře pozičně.

05:12

Chotěboř právě vstřelila branku!
Tohle je trošku věc nesoustřednosti, nekoncentrace domácích futsalistů. Miloslav Šoltys s tímhle nemohl moc co dělat, protože obrana Jeriga nechala projít PAVLA NOVOTNÉHO, který poslal míč do horního rohu, mimo dosah brankáře domácího Jeriga. Bez asistence.

04:58

Plzeň právě vstřelila branku!
Tak tohle byla krásná akce Jeriga. Domácí hráči to sehráli moc pěkně, z levé strany našel Ondřej Lenk svého jmenovce ONDŘEJE VITOUŠE, jenž z jedničky střílel na vzdálenější tyč branky Tomáše Bence. Moc hezká souhra futsalistů západočeského mužstva. Asistence: Ondřej Lenk.

04:17

Domácí obrana byla vytažená, futsalisté Jeriga nasadili aktivní presink proti hráčům Bocy, výsledkem byl tlak na rozehrávající futsalisty.

03:54

Sudí Kaštánek zastavuje akci domácího mužstva po pravé straně. Faulovaný Ondřej Lenk se snažil prosadit obhozením soupeře, ale ten jej poslal k zemi.

03:27

Miloslav Šoltys hledal svým výkopem Ondřeje Vitouše, následně Tomáš Benc nerozehrál vůbec přesně a Západočeši mají míč na svých nohách.

02:48

Teď domácí obrana zaspala a málem za to zaplatila první míčem v síti Jeriga, naštěstí pro domácí hráče ale Miloslav Šoltys vyběhl a zmenšil střelecký úhel hráči hostů.

02:03

Po rohovém kopu západočeského mužstva se do míče opřel z jedničky Martin Kanát, střela šla do horního rohu branky Tomáše Bence, ale míč minul svatyni hostů.

01:55

Tohle nebyla vůbec špatná šance. Vše vymyslel Petr Bendl, nakonec byl ale tísněný dvěma soupeři na hranici brankoviště Martin Kanát.

01:17

Jiří Kratochvíl diriguje hru hostujícího mužstva, Plzeň se brání Tomášem Pekníkem, zatímco hosté hrají po levé straně.

00:01

Zápas začal. Jako první jsou u míče hostující fotbalisté, kteří kombinují na vlastní polovině.

00:01

Utkání právě začalo.
Rozhodčí
Aby dnešní souboj mezi Jerigem a Bocou byl hraný dle futsalových pravidel, tak o to bude v západočeské metropoli postaráno díky dvojici Libor Kaštánek – Filip Štěřík. Druhý jmenovaný řídil poslední dva zápasy Plzně v domácím prostředí (s Mělníkem a s Kladnem).
Boca Chotěboř
Také hosté naposledy prohráli svůj zápas, a sice když se představili domácím fanouškům v utkání proti Baníku Chomutov. Ani tady se zřejmě diváci nenudili – výsledek 7:10 ale vyzněl lépe pro aktuálně pátý celek druhé ligy. Hattrickem se blýskl Michal Čáp.

Boca je po devíti odehraných střetnutích na deváté pozici se ziskem jedenácti bodů. Nejlepším střelcem hostujícího mužstva je momentálně Pavel Novotný se sedmi brankami na svém kontě.

Dle všeho je Chotěboř papírovým outsiderem, Plzeň bude určitě protivníkem, kterému se nebude moc chtít hrát futsal. Spíše se dá očekávat, že hru budou tvořit hosté.
Jerigo Plzeň
Domácí fotbalisté jsou nováčkem letošního ročníku druhé ligy, ale zatím na tom nejsou vůbec špatně. V tabulce soutěže jim patří třetí příčka a dle slov Marka Vohrny je to svým způsobem překvapení. Západočeši jsou asi favoritem dnešního střetnutí. Naposledy doma remizovali s Kladnem 1:1, kdy ale soupeř měl o něco více ze hry. Jako jediný se z hráčů západočeského mužstva prosadil právě Vohrna, za něhož ale vše podstatné odvedl Bendl. Střelec branky zakončoval do odkryté svatyně brankáře Tetoura.

Jerigo vyhořelo na palubovce čtvrtého Jablonce, kde inkasovalo hned dvanáct branek a odešlo poraženo po výsledku 5:12. Spraví si Západočeši náladu nadcházejícím duelem?
Hezký den, je před námi utkání druhé ligy západu mezi Jerigem Plzeň a Bocou Chotěboř. Zápas začíná ve 20:45 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

FC Jerigo 1994 Plzeň – FK Boca Chotěboř

5:2

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 5. Vitouš (Lenk), 19. Rous (Vohrna), 21. Vitouš (Malý), 38. Lenk, 39. Bendl – 6. NovotnýP., 17. Staněk (Čáp)

Karty:   16. Vohrna (JPL), 22. Rous (JPL), 37. Bendl (JPL)

FC Jerigo 1994 Plzeň: Šoltys (21. Klečka) – Vohrna, Kanát, Vitouš, Lenk (C), Bendl, Malý, Pekník, Touš, Rous

FK Boca Chotěboř: Benc – Moravec (C), Čapek, Kratochvíl, Čáp, Staněk, Novotný, Odvářka, Klimeš

Rozhodčí: Kaštánek, Štěřík