Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Heracles Almelo – NEC Nijmegen

2:0

konec (1:0)

02.12.2016, 20:00 • 15. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.9 3.45 4.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:56:21)
Statistiky dnešního zápasu

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:3.
Střely mimo: 5:11.
Rohy: 5:4.
Ofsajdy: 3:3.
Fauly: 12:14.
Je konec! Heracles si v souboji sousedů v tabulce připisuje cenné vítězství na domácí půdě. Nad Nijmegenem vyhrává 2:0.

Domácí se dostali do vedení až těsně před pauzou, když se po tečované ráně prosadil Lerin Duarte. Druhou části otevřeli aktivnější hosté, ale nevytěžili z náporu ani jednu vážnější šanci. Naopak na druhé straně pojistil vedení Heraclesu z rychlého protiútoku Armenteros a udal tak konečné skóre zápasu.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Hosté už vrhli všechny síly do útočení, ale ani to jim nepomáhá. Na levé straně se chtěl prosadit do vápna Rayhi, ale byl přichycen v ofsajdovém postavení.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje druhou polovinu o další tři minuty.

90

V poslední minutě zápasu mohl přidat ještě třetí zásah domácím právě střídající Niemejer. Jeho hlavička však šla jen mimo pravou tyč.

89

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Lerin Duarte, přichází Reuven Niemeijer.

88

Z velké dálky se opřel do míče Robin Gosens, který ale trefil jen zeď a domácí mohou pokračovat rohovým kopem.

87

Navíc přišel zákrok před hostujícím vápnem na Navrátila a domácí mohou ještě přidat třetí branku po volném přímém kopu.

86

Hosté se ještě tlačí do útoku, ale ani jeden centr zatím nebyl zakončen. Vše si hlídá Castro.

84

84. Samuel ARMENTEROS - 2:0

84

Heracles právě vstřelil branku!
Je nejspíše rozhodnuto. Breinburg si šlápl na útočné polovině na míč a z toho se zrodila rychlá akce domácích. Nejdříve se dostal do zakončení Darri, ale toho ještě brankář vychytal. Následně mohl pálit Duarte, ale ten zvolil přihrávku na hranu ofsajdu, kde byl osamocený SAMUEL ARMENTEROS, který už měl lehkou práci.

83

Julian von Haacke se jen těžce zvedá po faulu na jeho osobu. Z následného volného přímého kopu se hosté mohli dostat do zakončení. To se také stalo. Nejvýše se vyšplhal Dyrestam, ale neumístil hlavičku přesně.

81

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Janio Bikel, přichází Taiwo Awoniyi.

80

Zhruba deset minut pro Nijmegen, aby vstřelenou brankou ještě vyrovnal skóre a odnesl si z dnešního zápasu alespoň bod.

79

Hosté už začínají vše sázet na útok a nechávají obranu pootevřenou. Toho mol využít Navrátil, ale jeho střela šla jen do středu branky.

78

Nyní to byl Golla, který to zkusil z velké dálky. Tentokrát však šla střela jen po trávníku a Castro měl dostatek času na chycení.

77

Znovu se Nijmegen pokoušel o průnik středem pole, ale Hoogma byl pozorný a akci hostů zastavil ještě před vápnem.

76

Kadioglu už se nemohl dívat na zdlouhavou kombinaci domácího týmu a tak se opřel do míče z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho pokus ale postrádal přesnost a končí nad brankou.

74

Domácí se dostali po dlouhé době až k samotnému vápnu soupeře. Po rohovém kopu se míč dostal na kopačku Pröppera, který ale neobešel soupeře.

73

Hra se opět uklidnila. Domácí se neženou do bezhlavého útoku a spíše čekají na moment, kdy se jim otevře obrana.

72

Navrátil byl snad poprvé po svém příchodu na trávník u míče. Byl však proti přesile a nedokázal projít do šance, ani přihrát.

71

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Jay-Roy Jornell Grot, přichází Arnaut Groeneveld.

70

Domácí stále přečkávají dlouho sekundy v obranném vápně. Hosté se ale nemohou dopracovat k úspěšnější akci.

68

Také na druhé straně byl stažen k zemi hráč. Nyní to byl ale bránící fotbalista. Kadioglu se nemohl dostat k míči a tak Pröppera poslal na zem.

67

V pokutovém území byl sražen k zemi po rychlém brejku Armenteros. Rozhodčí ale signalizuje ofsajdové postavení a tak se penalta nemůže pískat.

66

Po tlaku v úvodu druhého poločase se hosté už tolik nedostávají do útoku. Domácí se s přehledem brání a nepouštějí soupeře zbytečně k míči.

65

Castro musel být pozorný. Letěl na něj nepříjemný centr z pravé strany, ale nikdo před ním nebyl a tak to měl domácí gólman usnadněné.

64

Čtyřiadvacetiletý český fotbalista Jaroslav Navrátil je na trávníku. Dlouholetý hráč Heraclesu se bude snažit přidat ještě jednu pojišťovací branku svého týmu.

63

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Brandley Kuwas, přichází Jaroslav Navrátil.

62

Heracles se na malý moment osvobodil z nátlaku. Na pravém kraji dlouho držel míč Kuwas, ale byl nakonec vytlačen do zámezí.

61

Z následného rohového kopu přichází další útočný faul. Přesně takové odpískal hlavní rozhodčí v prvním poločase rovnou dva.

60

Před po hodině hry bylo opět rušno před Castrem. Z levé strany přispěchal do vápna Bikel, který ještě hledal spoluhráče před vápnem. Rayhi se už k zakončení nedostal.

59

Hosté nakonec obehráli celou šířku trávníku a zprava už centr přišel. To už se ale domácí stačili vzpamatovat z tlaku a s přehledem vysoký míč odvrátili.

58

Hosté výborně vykombinovali pravou stranu, domácí se nestíhali přesouvat od hráče ke hráči. Nijmegen toho ale nedokázal využít a centr do vápna nepřišel.

57

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Kévin Mayi, přichází Ferdi Kadioglu.

55

Delle musel rychle z branky. Na kratší malou domů reagoval pomaleji a tak jen tak tak stačil míč odkopnout před dobíhajícím protihráčem.

54

Také domácí ale zahrozili. Bruns se opřel do balonu z velké dálky, ale našel jen diváky nad brankou.

53

Hosté jsou útočnější než v prvním poločase a je to znát. Drží mnohem více míč na polovině soupeře a chtějí si z dnešního zápasu odnést alespoň bod.

51

51. Nijmegen trefuje další tyč v dnešním zápase

51

A opět mohlo být vyrovnáno. Po míči odraženém ze souboje se zničeho nic opřel do míče zpoza šestnáctky Jay-Roy Jornell Grot, ale jeho dělovka končí opět jen na tyči. Castro plachtil vzduchem marně.

50

Hosté se ve středu pole zorientovali lépe a tak mohl míč sebrat Mayi. Toho musel zastavit až za cenu žlutého potrestání Bruns.

49

Opět domácí v náběhu do vápna. Tentokrát to byl Bruns, který hledal Darriho. Jeho centr však přišel pozdě a domácí útoční už byl obsazený.

48

Také domácí se dostali ve druhém poločase až do vápna soupeře. Armenteros ještě pustil přihrávku na rozběhnutého Kuwase, který ale netrefil čistě míč a Delle s klidem chytil míč před brankou.

47

Hosté měli k dispozici rozehrávku druhého poločasu. Ze středového kruhu se míč rychle dostal na pravou stranu, kde ale přichází Bikel o balon.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Heracles se tak může radovat z dílčího úspěchu, když po první půli vede nad Nijmegenem o jednu branku. O tu se postaral až sedm minut před pauzou Larin Duarte, který se napřáhl ke střele zpoza vápna. Jeho střela byla tečováná a zapadla přesně pod břevno na zadní tyči. Brankář Nijmegenu byl bez šance na zásah. Poté mohli ale hosté vyrovnat, ale Mayi trefil hlavou jen tyč.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

V poslední minutě prvního poločasu se domácí drželi skvěle na polovině soupeře. Nepouštěli Nijmegen vůbec k míči.

44

Bram Castro nyní zachránil svůj tým. Kévin Mayi se už už hnal sám na branku, ale domácí brankář skvěle vyběhl a ukopl míč do zámezí.

43

Naopak domácí se snaží co nejvíce ušetřit čas a v klidu dohrát první polovinu zápasu. Skvěle držel míč Kuwas, ale po několika sekundách o něj přichází po výborné zákroku Bikela.

41

Hosté se tlačí do útoku a chtějí ještě před pauzou vyrovnat. Před vápnem byl poslán k zemi Rayhi, ale nyní se faul nepíská.

40

40. Velká šance hostů na srovnání skóre

40

A mohlo přijít rychlé vyrovnání. Z levé strany přiletěl přesný centr do středu vápna, kde už čekal na míč Kévin Mayi. Jeho hlavička lízla levou tyč.

38

38. Lerin DUARTE - 1:0

38

Heracles právě vstřelil branku!
Fantastická branka domácího celku! Z velké dálky se opřel do míče útočník Heraclesu LERIN DUARTE. Jeho dělovka byla tečovaná ještě před vápnem, ale míč zapadl přesně pod břevno a Delle už nemohl reagovat. Domácí jsou do vedení.

37

Brahim Darri se dostal po rychlé nahrávce až do vápna, ale byli proti němu dva protihráči a tak ani po povedené kličce se nedostal ke střele.

35

První poločas pomalu spěje ke svému konci. Duarte byl znovu u balonu. Na levé straně nebyl prostor k útoku, tak posunul míč do středu, kde už byl připravený Bruns. Jeho centr končí bez odezvy ve vápně.

34

Také domácí mohli poslat míč do vápna z volného přímého kopu, ale Bruns zvolil rozehrávku do kombinace. Nakonec se ke střele odhodlal Duarte, ale netrefil branku.

33

Domácí chtějí uklidnit hru a proto kombinují na vlastní polovině trávníku. Až nyní byl faulován při průniku Gosens.

32

Dyrestam mohl rozehrát zpoza postranní lajny. Akce hostů pokračovala znovu po pravé straně, ale nyní byl nepřesný s přihrávkou Von Haacke.

31

Ve středovém kruhu ztratil míč domácí Pelupessy, který se tak musel společně se svými spoluhráči rychle vracet do obrany.

30

Bikel byl fauloval u postranní lajny. Z následného centr do vápna přišlo zakončení od Breinburga. Hlavička hostujícího kapitána se také do branky nevešla.

28

Skvěle si stáhl míč ze vzduchu Kuwas, který měl dokonce soupeře připoutaného na zádech. Dokázal se kolem něj obtočit, ale jeho rána končí znovu jen mimo tři tyče.

27

Znovu to byl Rayhi, který se prodíral do vápna z levé strany. Chtěl dokonce poslat centr do vápna, ale na poslední chvíli mu míč vypíchl Breukers.

26

Možná teď mohli domácí dojít do zakončení. Z levé strany přilétl centr na obsazeného Darriho, který ale v důležitý moment nepřetlačil soupeře.

25

Po aktivní hře v úvodu zápasu se nyní tempo výrazně snížilo. Ani jeden tým se nerve do pokutového území a spíše vyčkává.

24

Šťastně se dostal míč na levé straně pokutového území na kopačku Armenterose. Následně přišel prudký centr, který přizvedl ještě Golla. Následně si celou akci už Delle pohlídal.

23

U pravé postranní lajny příliš dlouho čekal na vhodný okamžik pro přihrávku Breinburg. Duarte se mu sklouzl k nohám a vzal mu míč.

21

Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Hosté jsou aktivnější směrem dopředu, ale ani tentokrát se nedostali do vyložené střelecké pozice.

20

Nijmegen se dostává čím dál více do útočné hry. Nyní se dostal k míči po odraženém centru Bikel, ale ani on nedokázal procpat balon před Castra.

19

Znovu velká tlačenice před Castrem. Domácí fotbalisté si mohou oddechnout. Rozhodčí odpískal opět útočný faul, míč se už se téměř jistě dostal na kopačku Mayiho, který by zakončoval z bodu pro penaltu.

18

V domácím vápně bylo rušno. Po centru z volného přímého kopu se dostal míč na zadní tyč, kde si nevšiml, že je zcela sám Breukers a nebezpečně poslal míč vedle tyče vlastní branky.

17

Na půlící lajně ztratil míč domácí Duarte. Následný protiútok hostů musel zastavit jen za cenu odpískaného faulu Pröpper.

16

Naopak ale mohli zahrozit hosté. Na levém kraji byl znovu volný Rayhi, který si ještě vylepšil pozici kličkou do středu. Následná střela však končí vysoko nad.

15

Delle velmi nepřesně rozehrál na pravou stranu. Bikel ještě zachránil míč před postranní lajnou, ale u balonu byl poté nejblíže Duarte, který může pokračovat do útoku.

13

Pelupessy skvěle prošel středem hracího pole, byl už před vápnem a chtěl najít nabíhajícího spoluhráče, ale trefil jen dobře postaveného Dumiće.

12

Také hosté se dostali k rozehrávce rohového kopu. Ve velkém klubku před brankou se dostal k hlavičce jen domácí Hoogma. Navíc je pískán útočný faul.

11

A další střela Heraclesu. Tentokrát pálil z nepřipravené pozice Kuwas, ale ani on netrefil Delliho branku.

10

Akce ale pokračovala a nakonec se opřel do míče z dobrých třiceti metrů Armenteros. Jeho dělovka proletěla kolem pravé tyče.

9

První rohový kop měli k dispozici domácí hráči. Bruns centroval do vápna od rohového praporku, ale na zadní tyči prohrál souboj Darri.

8

Nijmegen se nemůže dostat k míči. Nyní zkoušel sebrat balon při napadání Mayi, ale domácí výborně vykombinovali pravou stranu.

7

Ve středu pole se hned několik domácích hráčů seběhlo u míče. Bruns jako správný kapitán vyslal z první do brejku Darriho. Ten si ale nepřesně zpracoval balon, který mohl v klidu sebrat Delle.

6

Rayhi se už už dostával za domácí obranu, ale byl přichycen v ofsajdovém postavení a tak akce končí bez zakončení.

5

Opět to byl Herasles, který se dral do útoku. Na levé straně neprošel kolem obránce Duarte, ale míč mu zůstal na kopačce a mohl rozehrát alespoň do středu pole. Tam si Bruns s Pelupessym několikrát vyměnili míč, ale žádnou akci nevymysleli.

4

Také na druhé straně se rýsovala solidní příležitost, ale ve středu pole zatáhl za ruční brzdu domácí kapitán Bruns a faulem přerušil akci.

3

Z hned bylo nebezpečno před Dellem. Dlouhý pas do vápna nepříjemně skočil před hostujícím brankářem, který musel vytáhnout vynikající zákrok hned ve třetí minutě.

2

Domácí fotbalisté rozehráli první polovinu zápasu ze středového kruhu. Ihned poté ale po přihrávce na pravou stranu srazil Kuwas se soupeřem a domácí fotbalista se jen těžce zvedá z trávníku.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě zahajovací jedenáctky. Zápas patnáctého kola může za několik okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Heracles Almelo: B. Castro – Breukers, R. Pröpper, Hoogma, Gosens – Bruns (C), Pelupessy, L. Duarte – Kuwas, Armenteros, Darri.
Náhradníci: Fij, Brouwer – te Wierik, Kada, Droste, Navrátil, Vermeij, van Mieghem, Niemeijer.

NEC Nijmegen: Delle – Dyrestam, Dumić, Golla, Fomitschow – Bikel, von Haacke, Breinburg (C) – Jornell Grot, Mayi, Rayhi.
Náhradníci: Smits, van Duin – Heinloth, Awoniyi, Mauk, Buwalda, Kadioglu, Gmeiner, Groeneveld..
Bilance vzájemných zápasů

Tradičně v soubojích těchto soupeřů nepadá příliš branek. V posledních pěti zápasech padly nejvíce tři branky. V jarním střetnutí se radovali hráči Nijmegenu, kteří před vlastními diváky vybojovali vítězství 1:0.
NEC Nijmegen

Nijmegen obsadil v minulém ročníku až desáté místo a nemohl se zapojit ani do boje o Evropskou ligu. V aktuální sezóně do je ještě horší. Nijmegen dokázal jen třikrát odejít ze zápasu jako vítěz a i proto mu patří až dvanáctou pozici. Nijmegen nemá žádného vyloženého střelce, ale o nejvíce branek se postarala dvojice Dumić – Mayi, kteří dali oba po třech gólech.
Heracles Almelo

Heracles si po loňském konečném pátém místě v tabulce vybojoval postup do kvalifikace Evropské ligy. Právě v Evropské lize se Heracles ohřál jen na dvě utkání, když se musel poroučet do dvou remízách s portugalskou Aroucou. Nyní je ale Heracles za očekávání a okupuje až jedenácté místo po čtrnácti kolech. Po nevydařené části sezóny, kdy se tým trápil a nedokázal hned osm kol zvítězit se vše vrací do normálu. V posledním kole však Heracles schytal debakl na trávníku Alkmaaru, kde obdržel pět branek a sám se prosadil jen Armenteros z pokutového kopu.
Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. V rámci patnáctého kola nejvyšší nizozemské soutěže Eredivisie se představí na půdě Heraclesu Almelo Nijmegen.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Heracles Almelo – NEC Nijmegen

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 38. L. Duarte, 84. Armenteros

Karty:   50. Bruns (HRC)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:11. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:14.

Heracles Almelo: B. Castro – Breukers, R. Pröpper, Hoogma, Gosens – Bruns (C), Pelupessy, L. Duarte (89. Niemeijer) – Kuwas (63. Navrátil), Armenteros, Darri.
Náhradníci: Fij, Brouwer – te Wierik, Kada, Droste, Navrátil, Vermeij, van Mieghem, Niemeijer.

NEC Nijmegen: Delle – Dyrestam, Dumić, Golla, Fomitschow – Bikel (81. Awoniyi), von Haacke, Breinburg (C) – Jornell Grot (71. Groeneveld), Mayi (57. Kadioglu), Rayhi.
Náhradníci: Smits, van Duin – Heinloth, Awoniyi, Mauk, Buwalda, Kadioglu, Gmeiner, Groeneveld.