Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference ČSLH k 80. výročí nejvyšší hokejové soutěžě

konec

01.12.2016, 11:08 • Pavel Kuba (@PavelKuba)

Oficiální část tiskové konference je u konce, následovat teď budou individuální rozhovory s přítomnými legendami.

Já se s vámi loučím a někdy příště u našich online přenosů se těším na počtenou. (11:42:30)
Jana Obermajerová aktuálně představuje obě ankety, ve kterých mohou fanoušci hlasovat.

Hlasovat o legendární pětce můžou fanoušci hlasovat na Hokej.cz/legendarnipetka

Anketa o největší událost soutěže bude k dispozici na FB Hokej.cz
Jana Obermajerová:

Během výročních utkání bude Tipsport rozdávat speciální čepice pro fanoušky, kteří se přihlásí se vsazeným tiketem.

Mediální aktivity spojené s oslavami výročí budou nabízet i partneři extraligy Česká televize, Deník Sport a web Hokej.cz. K dispozici jsou i ankety pro hodnocení nejlepších hráčů historie a největších událostí. Ty naleznou fanoušci na webu Hokej.cz v záložce 80.
Jana Obermajerová:

Je mi velkou ctí vás přivítat zde na tiskové konferenci. Chtěla bych vás seznámit s anketami, které se pro výročí 80 let nejvyšší soutěže připravují.

Všechny týmy mají na dresech speciální logo již od začátku soutěže, hlavní aktivity jsou ale směřované na začátek ledna. Vše bude odstartováno televizním utkání Sparty s Vítkovicemi 4. ledna 2017.

V rámci výročních utkání budou kluby připravovat další aktivity se svými vlastními hokejovými legendami, například čestná buly, návštěvy utkání, mediální aktivity.
Josef Řezníček:

Soutěž se vyvíjela od jednoduchých verzí, kdy se hrálo jen dvokoulově. Systém se ale rozvíjel až do dnešní podoby, čtyřkolově se hraje od sezóny 1965/66. Tři rozhodčí se používají od sezóny 1967/68, čtyři rozhodčí od sezóny 2003/04. První play-off extraligu potkalo v sezóně 1970/71, definitivně od 1985/86.

Tříbodový systém byl zaveden v sezóně 2000/01, nerozhodných výsledků od 2006/07.
Josef Řezníček:

Mistrovských titulů získala nejvíce Dukla Jihlava (12), druhé je Brno (11), třetí pak neexistující LTC Praha (11 včetně válečných sezón).

Nejdelší vítěznou sérii drží Brno a LTC Praha, kteří vyhráli sedmkrát v řadě.
Josef Řezníček:

Celkem se v nejvyšší soutěži objevilo 57 klubů: 47 českých a moravských, 8 slovenských a 2 německé.
Josef Řezníček:

Nejvíce ročníků sehrály HC Sparta Praha (78), Pardubice (68), Vítkovice a České Budějovice (64), Plzeň (61), Litvínov (58), Kladno (57), Zlín (49), Brno (45) a Jihlava (43).
Josef Řezníček:

První kolo bylo odehráno 3.1. 1937, mezi SSK Vítkovice a AC Sparta Praha, remízu 1:1 sledovalo 3.000 diváků. První gól soutěže vstřelil vítkovický Kubečka v 7. minutě utkání.

Už tehdy naskočil do utkání první kanadský hráč, který hrál za Spartu.
Jako první bude hovořit Josef Řezníček:

„Jsem velmi poctěn, že mohu zrekapitulovat takovou dlouhou dobu historie české nejvyšší soutěže. Je to obrovsky dlouhá doba, letos slavíme již 80 let od vzniku ligy. Dlouhodobou soutěž schválila valná hromada Československé ligy, prvního ročníku se zúčastnilo 8 mužstev – AC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, HC Tatry Poprad, LTC Praha, SK Slavia Praha, SK Stadion České Budějovice, SSK Vítkovice, Troppauer Ev Opava.“
V prvních třech řadách v Síni slávy Českého hokeje sedí i legendy českého hokeje, které právě tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund vyjmenovává a představuje. Odhadem jich do Síně slávy dorazilo kolem dvaceti.
Dnešní tiskové konference se účastní:

Josef Řezníček (ředitel TELH)
Jana Obermajerová (generální ředitelka BPA)
Hezký den u sledování online přenosu z tiskové konference při příležitosti oslav 80. výročí od založení nejvyšší tuzemské hokejové soutěže. Na tiskové konferenci by měly být představeny veškeré aktivity, které Český svaz ledního hokeje a BPA sport marketing a.s. v rámci oslav výročí připravují.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference ČSLH k 80. výročí nejvyšší hokejové soutěžě

konec