Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference k florbalovému MS v Rize

konec

01.12.2016, 10:00 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

10:41

Oficiální část tiskové konference právě skončila. (10:41:17)

10:41

Šuman: Vytipovali jsme dva mužské kandidáty a jeden z našich Tomáš Sladký se bude ucházet o funkci hráčské asociaci v konkurenci několika světových hráčů.

10:39

Cepek: U Lotyšska je to neznámé, poněvadž poslední dva roky hrály s týmy druhého sledu. Nyní se ukáže, jak došli daleko. Hodně spolupracují s Finy. Chtěli by kouknout do první čtyřky a jsou k ní hodně blízko. Říkám, že top týmů na světě je šest a ne, že se to bude nějak dělit.

10:38

Otázka: Přibližují se ostatní týmy k první čtyřce nebo se naopak rozdíl mezi těmito týmy zvyšuje:

Cepek: Pro českého fanouška je to hodně složité vnímat. V Norsku mají změnu, kdy zkušení hráči odchází a musí začít noví, mladší. Rok, dva jim to bude trvat, ale hrají podobný systém, jako mají ve Švédsku. Určitě se rozdíl nezvětšuje, ale zároveň se nepřibližují takovou rychlostí.

10:36

Otázka: V jakém stádiu jsou nyní přípravy na české MS.

Šuman: Jsme ve stádiu příprav. V nejbližších dnech nás čeká několik jednání, které budeme na kongresu v Rize prezentovat.

10:34

Otázka ohledně důležitosti výsledku letošního šampionátu.

Šuman: Může napovědět fanouškům, jak se situace uvnitř kádru vyvíjí. Dále má vliv na žebříček, podle kterého se budou losovat základní skupiny.

10:33

Nyní přichází řada na otázky novinářů.

10:29

Šuman: Není úplně náhodou, že se dnes setkáváme 1. prosince. Přesně v tento den za dva roky bude startovat český šampionát.

10:28

Šuman: V závěru MS bychom chtěli intenzivně připomenout fakt, že příští šampionát se odehraje v Praze,

10:28

Šuman: Celkově to dává obraz ohledně velkého posunu florbalu celkově.

10:28

Šuman: Stále více klubů NHL si ve svém okolí zakládá florbalové komunity.

10:27

Šuman: Stejně tomu tak je i v Asii. Čína je sice teprve rok členem, ale už přišly žádosti, aby se v letech 2021 a 2022 na tomto kontinentu konaly světové šampionáty.

10:26

Šuman: Do florbalu začaly přicházet i africké země. Na semináři, který probíhal na africkém kontinentu, přijelo hned osm delegací s početným zastoupením.

10:25

Závěrečné informace k nejbližším aktualitám: O druhý víkend šampionátu se uspořádá kongres, kde se bude volit vedení na následující 4 roky.

10:22

Šuman ohledně sponzorů: Partner reprezentace Tipsport vypsal kurz na vítězství Česka na šampionátu na 50:1.

10:21

Ondrušek o Švédsku. Myslím si, že postupem času, co v reprezentaci nastupuji, tak se moje zodpovědnost zvyšuje. Ze švédského tábora vím o dvou omluvenkách, ale nemyslím si, že by to hrálo tak velkou roli, poněvadž základna je tam velká.

10:20

Cepek: S nominací jsem spokojený. Síla kolektivu se může teprve ukázat.

10:20

Cepek: Tým je mladý, i když tam máme některé postarší hráče. Zkušenosti s velkými zápasy či MS zas tak moc nemáme.

Tisková konference k florbalovému MS v Rize

konec