Menu

Fotbal

Juniorská liga

SK Slavia Praha – SK Dynamo Č. Budějovice

2:0

konec (1:0)

01.12.2016, 11:00 • UMT Eden, Praha. • 16. kolo • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Tipsport: 2.2 3.5 2.44 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne!
Rozhodčí Pavel Orel foukl do píšťalky a ukončil utkání, které nabídlo dvě branky. Z vítězství 2:0 se raduje domácí Slavia, která přezimuje na osmé příčce tabulky. Nutno podotknout, že Dynamo jí bylo důstojným soupeřem, ale nedokázalo si poradit s její pevnou defenzivou.

90

Konec zápasu.

90

Dokonce zakončila akci střelou z hranice velkého vápna, pro kterou musel jít na zem brankář Rotbauer.

90

Tohle Slavii vyhovuje. Aktuálně vhazuje u rohového praporku Českých Budějovic a nemá kam spěchat.

89

Udeřit navíc mohla Slavia, která málem potrestala další rychlý protiútok, jenže s centrem do vápna si bez problémů poradil brankář Rotbauer, ačkoliv míč dobíhal jeden z útočících borců.

88

Útočná snaha Dynama je poněkud bezzubá. Jihočeši to tentokrát zkoušeli na pravé straně, kdy za sebe prodloužil vhazování jeden z hostujících borců, ale v prostoru mezi obránci sešívaných nestál žádný z jeho spoluhráčů. Zbytečně ztracený míč.

87

Slavia střídá. Ze hřiště odchází Patrik Gilián, jehož místo převezme Muhammet Tektas. Pro Slavii jsou to čerstvé síly a další rozkouskování hry.

86

Slavia se nakonec zkoušela prosadit centrem z pravé strany, pro který si musel dojít Rotbauer a ukryl ho do svých rukavic.

85

Druhá žlutá karta už svítí na kontě Slavie. Jmenovitě ji za útočný faul obdržel Ondřej Žežulka (SLA).

85

Dynamo drželo míč na útočné polovině a snažilo se zaútočit, jenže podobně jako v několika předchozích případech ztratilo míč ještě v blízkosti půlící čáry a musí o něj znovu bojovat.

84

V závěru zápasu dostane příležitost Martin Fišer, který střídá Lukáše Bálka.

83

Vysoký míč ale pouze proletěl nad hlavami hráčů a doskákal až za brankovou čáru. Brankář Řehák tedy může našetřit další cenné vteřiny.

82

Po obranném faulu na půlícím kruhu se však bude kopat směrem k brance domácích. To je šance pro Dynamo.

82

Slavia opět sáhla ke střídání. Mario Telnar si dnes připsal jen žlutou kartu a na poslední minuty pouští na hřiště Daniela Havlinu.

81

Bojovný výkon hostů pokračuje, ale zatím to na odměnu v podobě branky nestačí. Jihočeši mají problémy s pozornou defenzivou Slavie, která je do velkých šancí nepouští.

79

Necelých šest desítek fanoušků jen zahučelo po další akci Slavie, která zakončila svůj útok centrem na zadní tyč, kde se dostal k zakončení domácí útočník, ale míč trefil až za čárou.

78

Ještě před jeho rozehrávkou hosté podruhé vystřídají. Místo Jakuba Křiváčka, držitele žluté karty, si zahraje Jan Kubata.

78

Když už se jim to po rychlé kombinaci na jeden dotyk podařilo, dopustil se u brankové čáry útočného faulu jeden z jejich hráčů a míč tedy vrátí do hry brankář Řehák.

77

Slibně rozjetý útok Dynama po levé straně hřiště zastavil parádní obranný zákrok jednoho z domácích borců. Jihočeši vhazují v blízkosti velkého vápna, ale těžko se jim do něj dostává.

76

Hra se z obou stran uklidnila a je vidět, že nikdo už nechce udělat chybu. Pro České Budějovice by byla zřejmě fatální, naopak Slavii by utkání zbytečně zdramatizovala. Míč drží hosté a jdou do útoku.

74

Poslední minuty nepřinesly nic záživného. Dynamo se snaží něco vymyslet a závěr zápasu zdramatizovat, zatímco domácí pochopitelně v klidu brání slibný náskok a čekají na chyby.

73

Poprvé dnes střídají také sešívaní. Utkání s Českými Budějovicemi skončilo pro Pavla Vávru, s nímž si na postranní čáře plácl Martin Sulík a vběhl na plac.

72

Velmi nebezpečný zatočený míč z kopačky Lukáše Bálka mířil na zadní tyč a pořádně vyděsil domácí fanoušky i hráče, protože mu opravdu mnoho nechybělo.

71

Už se opět pokračuje ve hře a Dynamo založilo další útok, z něhož dokázalo vytěžit standardní situaci z rohu velkého vápna.

70

Na útočné polovině zůstal ležet jeden z domácích hráčů, který si vyžaduje ošetření. Za zákrok si ale může sám, protože to byl útočný faul z jeho strany, proto budou rozehrávat hosté.

69

Slavii druhý gól pochopitelně uklidnil a sešívaní se okamžitě vrhli do dalšího útoku. Z něho tentokrát nezahrozili a kvůli ofsajdu o svou příležitost přišli.

67

Slavia právě vstřelila branku!
Přímo z vysokého centru neudeřila, ale Jihočechům se nepodařilo odvrátit míč a ve vápně se nejlépe zorientoval PAVEL VÁVRA, který vyslal chytatelnou střelu. Už to vypadalo, že ji brankář Rotbauer udrží, míč mu ovšem vypadl a skončil v brance.

66

Další přímočará akce po pravé straně vypadala slibně, jenže centr od pravé postranní čáry odvrátil obránce Dynama na rohový kop.

65

Ne. Vysoký míč odvrátil domácí hráč a Slavia vytlačila svého soupeře až na jeho polovinu, kde dokonce využila zaváhání bránícího hráče, kterého připravila o balon. Svůj protiútok ovšem zakončila nepřesnou přihrávkou.

64

A na své konto si připíšou další rohový kop v utkání. Zužitkují ho lépe, než zužitkovali ty předchozí?

64

Máme tu první střídání zápasu. Hřiště opouští hostující Jan Krejčí a přenechává svou pozici na placu Janu Chylíkovi.

63

Sešívaní šli o chvíli později do zajímavého protiútoku, který ovšem nic zajímavého nepřinesl. Jihočeši opět drží míč ve své moci.

62

Slavia si na své konto připisuje dva ofsajdy v krátkém časovém sledu. V tom druhém se ocitl Mario Telnar (SLA) a za svou poznámku směrem k sudímu Orlovi uviděl žlutou kartu.

61

Na něj si vyskočil jeden z hostujících hráčů, jehož hlavička však mířila nad Řehákovu svatyni. Odkop od domácí branky.

60

Na druhé straně neuspěli zprava ani Jihočeši a opět se museli rychle vracet do obranného postavení. V něm ale dlouho nevydrželi, protože přišlo zaváhání Slavie a po následném kontru se bude kopat alespoň rohový kop.

59

Nepodařilo a dokonce se musel bránit rychlému protiútoku po pravé straně, který skončil centrem do vápna, kde ho ovšem jako první sebral brankář Rotbauer.

59

Dlouhý pas tentokrát hostující hráč nedoběhl a Slavia bude vhazovat u svého pravého rohového praporku. Podaří se Dynamu svého soka zatlačit?

58

Sešívaní si ovšem vybojovali faul a přímý kop ze zajímavé pozice. Dělovka jednoho z domácích hráčů ale mířila hodně vysoko nad.

57

Slavia kombinuje převážně na útočné polovině, přesto se jí nedaří dostat k přímému ohrožení hostující branky.

58

Rychlý protiútok Slavie zastavil faulem Jakub Hric (CEB) a je druhým potrestaným mužem zápasu.

55

Nepřesnost v rozehrávce hosté málem potrestali. Dlouhý míč do rohu hřiště doběhl Bálek, přesto hosté o chvíli později míč ztratili a musí se bránit.

54

Bojovnější úsek zápasu narušil útok sešívaných po levé straně, který byl nakonec zakončen střelou z rohu velkého vápna, ale bohužel pro svůj tým trefil domácí střelec svého spoluhráče, od kterého se míč odrazil mimo.

52

Přímočará akce jí nakonec přinesla rohový kop, leč centr na zadní tyč propadl až za autovou čáru, kde o něj svedli souboj hráči obou mužstev a vhazování vybojovala Slavia. Dlouhý aut ovšem odvrátila domácí Dynama.

51

Na druhé straně propadl hostující obraně vysoký míč, přesto dokázala nebezpečnou situaci uhasit a míč odvrátit. Na polovině hřiště ovšem fauloval jeden z hostujících hráčů a Slavia může pokračovat v útočném snažení.

51

Útočný výpad Českých Budějovic po pravé straně hřiště zastavil ofsajd hostujícího hráče. Brankář Řehák může odkopávat.

50

Přetahovaná kolem poloviny hřiště žádnou výraznou akci nepřinesla. V polovině padesáté minuty však dostal míč jeden z hostujících hráčů, jehož pas na velké vápno skončil na noze bránícího hráče.

48

Hosté kombinují kolem poloviny hřiště a snaží se hrát na jeden dotek, jenže jim dělají problémy odskoky míče, díky kterým slávisté aktivně napadají a dělají hostům problémy.

48

České Budějovice se nadále pohybovaly kolem velkého vápna, až doplatily na přehnanou aktivitu svého hráče, který se dopustil útočného faulu.

47

Dynamo to zkoušelo vysokým míčem, který se dostal k Vaňkovi, ale hostující hráč ho z rohu velkého vápna poslal mimo branku.

46

České Budějovice drží míč na své obranné polovině a snaží se vytvořit útočnou akci. Přechod na útočnou polovinu jim zatím dělá problémy.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas by měl začít přibližně ve 12 hodin.
Máme za sebou úvodní pětačtyřicetiminutovku, ve které jsme sledovali aktivní výkon z obou stran, ale je potřeba přiznat, že aktivnější a nebezpečnější byla domácí Slavia.

Dynamo bylo vyrovnaným soupeřem převážně v první půlhodině, ale už po první patnáctiminutovce domácí tlak sílil. Vrcholem byla nakonec branka Davida Broukala z 38. minuty, díky které domácí vedou nejtěsnějším rozdílem.

45

První poločas skončil.

45

Hosté se ale zasekli s míčem kousek za polovinou hřiště a dvakrát za sebou vhazovali. Slavia se zatím úspěšně brání.

43

České Budějovice rozehrávaly volný kop kousek za půlící čárou, ale nepodařilo se jim ho dostat až před branku. Dynam však nadále drží míč ve své moci.

41

Další střelecký pokus sešívaných brankou neskončil, protože zamířil mimo hostující branku. Rotbauer si opět sáhne na míč při svém odkopu.

40

Slavii vstřelený gól výrazně povzbudil a nutno přiznat, že v posledních minutách je aktivnějším týmem a zaslouženě vede.

38

České Budějovice se vydaly do útoku, míč ztratily a následně se dopustil faul Jakub Křiváček (CEB), který byl potrestán žlutou kartou.

37

Slavia právě vstřelila branku!
Další z útočných výpadů sešívaných už ale neuhlídala a inkasuje jako první. Brankáře Rotbauera překonal kapitán DAVID BROUKAL a posílá Slavii do vedení.

36

Do útoku může jít tentokrát Slavia, která kombinuje na útočné polovině. Obrana Dynama zatím odolává.

34

Zahrozit mohli pro změnu Jihočeší, kterým ovšem nesedla jejich kombinace. Míč sice dostali za brankovou čáru, jenže bohužel pro ně mimo tři tyče, tudíž se bude odkopávat od domácí branky.

32

Útočný faul Dynama sudímu neunikl a Slavia může rozehrát tentokrát na svém půlce.

31

Za hranicí velkého vápna se odhodlal ke střele jeden z domácích hráčů, ale brankáře Rotbauera nepřekvapil. Nebylo totiž čím, protože jeho projektil zaplachtil mimo tři tyče.

30

Útočné snažení Slavie tentokrát přináší ovoce. Sešívaní si vybojovali obranný faul na útočné polovině a ze země mohou v klidu rozehrát.

29

Další neúspěšný útočný výpad v podání Slavie nemohl skončit jinak – odkopem Rotbauera.

27

Z následného útoku pálil nepřesně jeden z hostujících hráčů, po němž rozehraje míč brankář Řehák.

26

České Budějovice rozehrály volný kop za hranicí svého velkého vápna. Slavia jim ho okamžitě uzmula, jenže hostující obrana si ho vzápětí vzala zpět do své moci.

25

Nesledujeme špatný zápas, ale výrazně by mu prospěla vstřelená branka, ačkoliv obě mužstva se o ni rozhodně snaží.

24

Už se opět pokračuje ve hře a Slavia nenechala na zakončení dlouho čekat. Okamžitě po rozehrání se dostal až k přímému ohrožení soupeřovy branky, kterou dnes hájí Rotbauer, jenž si připsal druhý zákrok.

23

Po tvrdém zákroku zůstal na hřišti jeden z domácích hráčů, hra je na několik desítek vteřin přerušena.

22

Jihočeši operovali před velkým vápnem Slavie dlouho, ale do zakončení se nedostali a přišla ztráta míče. Sešívaní už se chystali udeřit z protiútoku, který zastavil faulem jeden z bránících hráčů.

21

Opět o sobě dali vědět fotbalisté Českých Budějovic, kteří drží míč ve své moci a snaží se dostat soupeře pod zámek.

19

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Domácí svou následnou útočnou akci překombinovali a s míčem skončili v zámezí – odkop od branky.

19

Dlouho jim to ovšem nevydrželo a s míčem opět operují slávisté, kteří ho získali i díky faulu soupeře na útočné polovině.

18

Do míče se nakonec opřel jeden z domácích hráčů, ale s jeho střelou si dokázal Rotbauer poradit a České Budějovice mohou v klidu rozehrát.

18

Na míči jsou opět domácí, kteří se ženou do útoku a už kombinují kolem velkého vápna soupeře.

16

A mohlo být hůř! České Budějovice zachytily rozehrávku sešívaných a vydali se do útoku. Jejich útočná akce byla nakonec zakončena, ale střela mířila pouze mimo Řehákovu svatyni.

15

Míč drží slávisté, kteří ho mají v moci na své polovině hřiště a pomalu se s ním snaží posunout na útočnou polovinu.

14

Slavia se ale s míčem příliš daleko nedostala, posunula se o několik metrů a o další desítky vteřin později bude znovu v klidu rozehrávat před polovinou hřiště.

13

Hostující Dynamo zastavil faul na útočné polovině, po němž sice vhazovali, přesto o míč opět přišli a dopředu jsou slávisté.

12

Oba týmy se snaží útočit, jenže oba jsou také zodpovědní v defenzivě, která je z obou stran zatím odolná.

10

Dynamo rozehrávalo první rohový kop zápasu, když domácí sevřelo kolem jejich branky, ale ovoce nepřinesl. Slavia se zvládla ubránit a odkopává od své branky.

9

Aktivita slávistů na útočné polovině přinesla útočný faul a volný kop pro Českobudějovické.

8

Tentokrát se museli bránit domácí, na jejichž území kombinovali hosté. Jihočechům se ovšem nedaří projít přes pozornou obranu sešívaných.

6

Slavia rozehrávala kousek za půlící čárou volný přímý kop, ze kterého se dostal až do zakončení, ale svou první střelu mezi tři tyče neumístila.

5

České Budějovice se prokombinovaly až k brance soupeře, ale svou akci zakončily nepřesně a míčem za brankovou čárou – odkop.

5

V úvodu zápasu nelze odepřít oběma týmům snahu, ale zatím je k vidění spousta nepřesností a oba celky se pravidelně střídají ve vhazování.

3

V posledních desítkách vteřin jsou více na míče domácí, kteří se snažili usadit na útočné polovině – neúspěšně.

2

Dynamo na sešívané vlétlo, ale jeho další útok zastavila přihrávka do zámezí. Jihočeši přesto vybojovali míč zpět, ale branku Řeháka neohrozili.

1

Utkání na umělé trávě v Edenu začalo a oba týmy se pokoušely zaútočit. Krátce po rozehrání však neuspěly České Budějovice a následně ani Slavia.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Řehák – Broukal, Gilián, Hönig, Král, Peljak, Schulz, Telnar, Vávra, Vavrouš, Žežulka.
Náhradníci: Lisa – Havlina, Sulík, Tektas, Zajac

SK Dynamo Č. Budějovice: Rotbauer – Bálek, Blažek, Frnoch, Hric, Krejčí, Křiváček, Řezáč, Švantner, Tomášek, Vaněk.
Náhradníci: Luksch – Fišer, Chylík, Kubata.

Rozhodčí: Orel – Arnošt, Vlček.
Slavia na Jihočechy umí, potvrdí to?

Dnešní střetnutí bude soubojem dvou týmů s naprosto opačnou formou. Slavia v posledních dvou zápasech prohrála, předtím remizovala a dvakrát zvítězila. České Budějovice to mají opačně, když poslední dva zápasy vyhrály, předtím uhrály bod a dvakrát padly.

Vzájemné zápasy jsou ale poměrně bohaté na góly, protože v pěti ze sedmi zápasů dalo jedno mužstvo alespoň tři branky. Ve všech případech to byla Slavia, která v rámci Juniorské ligy s Dynamem ještě neprohrála. Na kontě už má pět výher a dvě remízy.

V předešlých domácích zápasech doma zvítězila 2:1 a předtím dvakrát 4:1. Obě mužstva však mají o motivaci postaráno, protože vítěz zápasu přezimuje na osmé příčce tabulky.
Všem fanouškům fotbalu přeji příjemné čtvrteční dopoledne. Od 11 hodin budeme utkání 16. kola Juniorské ligy mezi Slavií a Českými Budějovicemi, které bude souboj dvou týmů z dolní poloviny tabulky.

SK Slavia Praha – SK Dynamo Č. Budějovice

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 37. Broukal, 67. Vávra

Karty:   62. Telnar (SLA), 85. Žežulka (SLA) – 38. Křiváček (CEB), 58. Hric (CEB)

SK Slavia Praha: Řehák – Broukal, Gilián (87. Tektas), Hönig, Král, Pelyak, Schulz, Telnar (82. Havlina), Vávra (73. Sulík), Vavrouš, Žežulka.
Náhradníci: Lisa – Havlina, Sulík, Tektas, Zajac

SK Dynamo Č. Budějovice: Rotbauer – Bálek (84. Fišer), Blažek, Frnoch, Hric, Krejčí (64. Chylík), Křiváček (78. Kubata), Řezáč, Švantner, Tomášek, Vaněk.
Náhradníci: Luksch – Fišer, Chylík, Kubata.

Rozhodčí: Orel – Arnošt, Vlček

Diváci: 57