Menu

Fotbal

Coupe de la Ligue

Dijon FCO – FC Sochaux

1:2

po penal. (4:5) (1:1)

26.10.2016, 21:05 • Parc des Sports Gaston-Gérard, Dijon (kapacita 13.778 míst) • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že pouť prvoligového Dijonu končí ve francouzském ligovém poháru v šestnáctifinále, když domácí na svém hřišti v základní hrací době remízovali 1:1 a penalty ovládl druholigový FC Sochaux poměrem 5:4, čímž tak postoupil do osmifinále, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:23:22)
V Ligue 2 by asi Sochaux další remízy moc nebralo, z dvanácti zápasů jich má nasbíraných hned sedm. Tentokrát ale druholigovému francouzskému mančaftu bohatě stačila k exekuci penalt, které hosté ovládli a byli v nich stoprocentní.
Je vymalováno. Vše podstatné se v základní hrací době událo mezi dvanáctou a čtrnáctou minutou, kdy se nejprve za domácí prosadil Dylan Bahamboula, aby o dvě minuty později vyrovnal Goran Karanović. Dijon měl poté většinu zbytku poločasu míč na kopačkách, ale vést mohli hosté, jenže Leroy výborně vychytal Honorata.

Další velkou šanci spálili hosté v 58. minutě, kdy ve vyložené šanci zklamal kapitán Pierre Gibaud. Dvě neproměněné šance mohli Sochaux mrzet čtyři minuty před koncem, kdy však gólman Dilo výborně zasáhl proti hlavičce Lees-Meloua.

Šlo se tak do penaltového rozstřelu, ve kterém byli hráči úspěšní do čtvrté série. Jenže v páté sérii nedal jako první střídající domácí hráč Loïs Diony a Marcus Thuram hned poté mečbol proměnil – 1:2 na penalty (4:5).

Konec zápasu.

90+4

90+4. MARCUS THURAM - 1:2

90+4

V penaltovém rozstřelu zvítězil tým FC Sochaux.
Domácí smutní, v páté sérii totiž nedal Loïs Diony a naopak MARCUS THURAM rozhodl o tom, že Sochaux bylo v rozstřelu stoprocentní a postoupilo do osmifinále francouzského ligového poháru. Leroy sice vystihl směr střely, ale Thuram poslal míč nekompromisně do horního rohu, což je pro gólmany smrtící, a je jedno, jestli je to napravo (jako nyní) nebo nalevo.

5. série 4:5

Je to jasné, je to jasné! Všech pět exekutorů Sochaux je úspěšných, jako poslední Marcus Thuram a posílá svůj tým o kolo dále!

LOÏS DIONY

5. série 4:4

Střídající Loïs Diony neproměňuje a Christopher Dilo hodně přibližuje svůj tým do osmifinále! Gólman Sochaux vystihl směr střely, která měla jít asi k jeho levé tyči, ale Diony jí neumístil vůbec dobře a nekopl jí ani nikterak razantně.

4. série 4:4

Moussa Sao nepouští Dijon do výhody a je znovu srovnáno – 4:4.

4. série 4:3

Také čtvrtý exekutor penalty z řad domácích, Johan Gastien, proměňuje – 4:3.

3. série 3:3

Marco Ilaimaharitra také proměňuje, střelci jsou zatím stoprocentní – 3:3.

3. série 3:2

Obránce Quentin Bernard dává na 3:2. Co na to Marco Ilaimaharitra?

2. série 2:2

To je drama. Jean Ruiz nepouští domácí do výhody, je opět srovnáno – 2:2.

2. série 2:1

Domácí znovu vede, prosadil se Romain Amalfitano.

1. série 1:1

Za hosty srovnává kapitán Florian Tardieu.

Pierre LEES-MELOU

1. série 1:0

Dijon se v penaltovém rozstřelu ujímá vedení, jako první se prosazuje Pierre Lees-Melou, a to nekompromisní ranou doprostřed branky, která se otřela o břevno a zapadla za čáru.

Střílení penalt začíná.

Dijon FCO – FC Sochaux

1:2

po penal. (4:5) (1:1)

Zpět na online

Branky: 12. Bahamboula – 14. Karanović, rozh. pen. Thuram

Karty:   62. Bernard (DIJ) – 62. Ilaimaharitra (SOC)

Penaltový rozstřel:
1. série:
1:0   Lees-Melou (DIJ)
1:1   Tardieu (SOC)
2. série:
2:1   Amalfitano (DIJ)
2:2   Ruiz (SOC)
3. série:
3:2   Bernard (DIJ)
3:3   Ilaimaharitra (SOC)
4. série:
4:3   Gastien (DIJ)
4:4   Sao (SOC)
5. série:
4:4   Diony (DIJ)
4:5   Thuram (SOC)

Dijon FCO: Leroy – Bernard, Abdelhamid, Lotiès, Chafik – Belmonte, Gastien, Bahamboula (70. Lees-Melou), Amalfitano – Rivière, Tavares (C)
Náhradníci: Allain, Lang, Abeid, Lees-Melou, Sammaritano, Diony, Bela

FC Sochaux: Dilo – Fuchs, Gibaud, Onguéné (46. Ruiz), Alphonse – Tardieu (C), Ilaimaharitra, Sao, Berenguer (67. Daham), Honorat – Karanović (70. Thuram)
Náhradníci: Prévôt, Senhadji, Ruiz, Daham, Thuram, Leo

Rozhodčí: M. Amaury Delerue – Fredji Harchay, Bertrand Jouannaud