Menu

Hokej

NHL

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks

3:2

konec (0:0, 0:2, 3:0)

21.10.2016, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.8 3.66 2.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Česká stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) 1+0, 5 střel, čas na ledě 18:02 (03:53:17)
Tři hvězdy utkání

1. Patrick Hörnqvist (PIT) 1+1
2. Jevgenij Malkin (PIT) 1+1
3. Marc-Andre Fleury (PIT) 32 zák., 2 góly, 94,1%
Statistiky: Střely na bránu: 20-34, Zablokované střely: 15-20, Vhazování: 53%-47%, Hity: 24-14, Trestné minuty: 6-20, Přesilové hry: 1/5-0/3.
Velký obrat v repríze finále Stanley Cupu je dokonán! Penguins sice vstupovali do třetí třetiny v PPG Paints Areně po gólech Tomáše Hertla a Patricka Marleaua, který se stal 50. nejúspěšnějším střelcem v historii NHL, s dvoubrankovým mankem, jenže ve třetí třetině Pittsburgh předvedl ofenzivní smršť a zásluhou Jevgenije Malkina, Scotta Wilsona a Patricka Hörnqvista otočil utkání třemi góly v řadě na svou stranu. Lepší závěr jsme si přát nemohli. Konečný výsledek. Pittsburgh Penguins 3 San Jose Sharks 2.

Konec zápasu.

59:36

Jevgenij Malkin spěchal za pukem, jako první u něj ale byl Justin Braun.

58:56

David Schlemko přenesl hru z pravého křídla doleva, kde Brent Bruns v kruhu pro vhazování vypálil bez přípravy s příklepem, jeho prudká rána ale byla zablokována.

58:10

Martin Jones naskočil na střídačku a Trevor Daley z levého křídla mohl skórovat do prázdné brány, jenže ji minul a jeho střela zamířila vedle přední levé tyče!

57:22

Zaměřeno na...

Patric Hörnqvist dnes hraje velký zápas, během něhož vstřelil gól, zaznamenal jednu asistenci a na bránu Martina Jonese vyslal pět střel.

57:12

Hra byla na pravém křídle útočného pásma přerušena kvůli přihrávce rukou a vhazovat se bude ve středním pásmu.

56:22

Tomáš Hertl dobře vypálil z pravého křídla, Marc-Andre Fleury ale předvedl skvělý zákrok, po kterém ukryl puk ve své lapačce a fanoušci začali skandovat jeho jméno!

55:05

Po krátké reklamní přestávce jsme zpět a netrpělivě čekáme na to, zda se San Jose na tři inkasované góly v řadě podaří odpovědět. Repríza finále Stanley Cupu jak má být!

54:02

54:02 Patrick HÖRNQVIST - 3:2

54:02

Pittsburgh právě vstřelil branku!
PATRICK HÖRNQVIST se dostal před bránou k odraženému puku a krásnou střelou po ledě orazítkoval pravou tyč, od níž se kotouč podél brankové čáry odrazil k té levé, a definitivně puk dorazil do brány Chris Kunitz. Gól byl nakonec připsán Patricovi Hörnqvistovi. Penguins ve třetí třetině dokonali fantastický obrat a po využití první přesilové hry v zápase jdou do vedení 3:2! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.

53:37

Chris Kunitz se ocitl před bránou ve velké šanci, Martina Jonese ale z blízkosti propálit nedokázal!

52:54

Marc-Édouard Vlasic v pravém kruhu obranného pásma napadl Jevgenije Malkina, kterého nepříjemně zasáhl do obličeje, nakonec ale dostal dvě minuty za sekání.

52:32

Vyloučený Paul Martin se vrátil zpět na ledovou plochu a David Schlemko od modré čáry napřáhl k velmi nebezpečné střele, kterou Marc-Andre Fleury dokázal lapačkou srazit k ledu a poté sledoval, jak puk míří vedle pravé tyče jeho brány!

51:57

Do konce přesilové hry Penguins zbývá odehrát 20 sekund a Jevgenij Malkin po pravém křídle zaváží puk do útočného pásma.

51:10

Jevgenij Malkin z levého rohu útočného pásma nahodil puk před bránu a od brusle Brendena Dillona se odrazil pod Martina Jonese, který musel předvést úžasný reflex, aby kotouč dokázal na brankové čáře zalehnout, nakonec se mu to ale i přes obrovský tlak Penguins podařilo!

51:05

Jevgenij Malkin přihrávkou z levého křídla našel v blízkosti pravé tyče Patrica Hörnqvista, ten ale bez přípravy Martina Jonese propálit nedokázal!

50:17

Paul Martin usedl na trestnou lavici poté, co puk vyhodil z obranného pásma bez teče mimo ledovou plochu, a Penguins mají velkou možnost utkání zcela otočit.

49:01

49:01 Scott WILSON - 2:2

49:01

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Brenden Dillon se ocitl v levém rohu obranného pásma pod tlakem Patricka Hörnqvista a Matta Cullena a puku se ujal SCOTT WILSON, který si z levého křídla vybruslil před bránu a bekhendem zamířil mezi betony Martina Jonese. Stav utkání je rázem vyrovnaný 2:2! Asistence: Matt Cullen a Patric Hörnqvist.

48:41

Brankář San Jose vzápětí zastavil nahozený puk Penguins ze středního pásma a rychle ho vyklepal ze své lapačky, aby rozehrál.

48:18

Martin Jones se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Penguins a po krásné otočce bekhendem rozehrál.

47:16

Penguins krátce po přestávce vypálili od modré čáry, Martin Jones si ale dokázal puk najít a hrudí ho vyrazil.

47:11

Martin Jones po další střele, tentokrát z levého kruhu pro vhazování, puk podržel ve své výstroji a prostor dostává krátká reklamní přestávka.

47:06

Patric Hörnqvist střelou z pravého kruhu pro vhazování mířil těsně nad ledem mezi betony Martina Jonese, ten šel ale včas do kolen a jeho pokus vyrazil!

46:47

46:47 Jevgenij MALKIN - 1:2

46:47

Pittsburgh právě vstřelil branku!
JEVGENIJ MALKIN se mezi kruhy pro vhazování dostal k odraženému kotouči a z otočky ho krásnou střelou nad pravým betonem dezorientovaného Martina Jonese, který nevěděl kam dřív skočit, poslal k levé tyči.

46:14

Marc-Andre Fleury se na brankové čáře zatočil jako káča a střelu Mikkela Bødkera z pravého kruhu pro vhazování vyrazil!

45:46

Marc-Édouard Vlasic v blízkosti vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, ta ale skončila pouze na hrudi připraveného Marca-Andreho Fleuryho.

44:44

Penguins vyrazili v oslabení do přečíslení 2 na 1, Derrick Pouliot ale nedokázal na levém křídle najít ze druhé vlny najíždějícího spoluhráče. Jeho přihrávka byla příliš slabá a Sharks ji vystihli!

44:10

Jevgenij Malkin na levém křídle útočného pásma podrazil Mikkela Bødkera, který vyrážel do rychlého protiútoku, a zcela po zásluze usedl na trestnou lavici.

43:51

Patric Hörnqvist se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci poté, co Joel Ward zapomněl za bránou puk za sebou, z úhlu ale trefil pouze levý beton Martina Jonese!

43:11

Patric Hörnqvist po pravém křídle rychle zavezl puk do útočného pásma, jeho následná střela zápěstím od mantinelu ale Martinovi Jonesovi žádné starosti nenadělala.

43:03

Jevgenij Malkin naskočil na led a společně s jeho zapojením do hry ožili fanoušci Penguins v hledišti.

42:35

Marc-Andre Fleury počkal u levé tyče, až k němu puk doklouže a poté ho přikryl lapačkou.

42:14

Carl Hagelin na levé straně zavezl puk do útočného pásma, jenže vzápětí nad ním ztratil kontrolu a Sharks se v pohodě ubránili.

41:32

Kdybych mohl používat smajlíky, tak bych tak hned učinil. Zde ale nejsme na Facebooku. Zpět k dění na ledě.

40:49

A znovu reportér americké televize, který by rád zkompletoval hattrick! Tentokrát se mu ale puk nepodařilo mezi střídačkami najít. Dnešní utkání baví, a ne, že ne!

40:31

Chris Kunitz číhal u pravé tyče, zpětná přihrávka zpoza brány Jevgenije Malkina ho ale nenašla.

40:06

Reportér americké televize má opět práci, krátce po začátku třetí třetiny ho totiž zasáhl puk, který vzápětí opět hodil fanouškům.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 10-27, Zablokované střely: 10-14, Vhazování: 61%-39%, Hity: 17-11, Trestné min.: 4-6, Přesilové hry: 0/2-0/3.
Třetí třetina začne přibližně ve 3:02.
San Jose vstoupilo do prostřední části skvěle a Tomáš Hertl z dorážky otevřel skóre ostře sledovaného zápasu. Penguins mohli na druhý gól Tomáše Hertla v letošní sezóně NHL odpovědět v přesilové hře, jenže gól Patrica Hörnqvista nebyl uznán, protože ho vpádu dosáhl rukavicí. Sharks přečkali kritický moment a vzápětí se do svého soupeře podruhé zakousli, když se v blízkosti pravé tyče prosadil střelou po ledě Patrick Marleaua zdvojnásobil vedení svého týmu. Skóre po druhé třetině. Pittsburgh Penguins 0 San Jose Sharks 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Matt Cullen se na pravém křídle ke střele nedostal a Sharks vzápětí vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění.

39:14

Marc-Édouard Vlasic zkusil na levém křídle od modré čáry zamířit střelo po ledě mezi betony Marca-Andreho Fleuryho, ten je ale včas sklapl a po dobrém zákroku přerušil hru.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

38:01

Puk skončil po vyhození Penguins přesně mezi střídačkami a reportér americké televize ho pohotově hodil nadšeným fanouškům. Krásný hokejový moment.

37:09

Penguins se podél střídaček nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané vhazování, po kterém se vhazovalo po pravici Marca-Andreho Fleuryho.

36:50

Jevgenij Malkin se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče, jenže se mu puk svezl po čepeli hole a Martin Jones si připsal snadný zákrok.

36:31

Penguins po krátké reklamní přestávce na levém křídle vyhráli vhazování, následná střela od modré čáry ale zamířila vedle bližší levé tyče.

36:15

36:15 Patrick MARLEAU - 0:2

36:15

San Jose právě vstřelilo branku!
Logan Couture mohl v mezikruží pálit, jenže v blízkosti pravé tyče našel krásnou diagonální přihrávkou PATRICKA MARLEAUA, který si puk nejprve zpracoval a poté ho po ledě poslal pod Marcem-Andrem Fleurym z úhlu do brány. Sharks přečkali před pár okamžiky kritický moment a nyní se ujímají vedení 2:0! Asistence: Logan Couture.

34:59

Na opačné straně ledové plochy se v blízkosti levé tyče ocitl v obrovské šanci David Schlemko, jeho střela ale zamířila mimo!

34:30

Patric Hörnqvist pálil z mezikruží, jeho následná střela ale byla zablokována. Martin Jones zasahovat nemusel.

33:40

Hokejisté Penguins pokračují v přesilové hře a na pravém křídle od mantinelu napřáhli k prudké střele, Martin Jones si na ní ale smlsl a ukryl ji ve své lapačce.

33:19

Pittsburgh právě vstřelil branku, která nebyla uznána!
Phil Kessel se v blízkosti levé tyče dostal k dorážce a puk se od levé tyče odrazil pod ležícího Martina Jonese, do kterého strčil v pádu Patric Hörnqvist a puk zpod jeho těla zamířil do sítě! Gólu ovšem bylo dosaženo podle oficiálního vyjádření rukavicí a po přezkoumání videa nebyl uznán. Podle mě naprosto správně, přestože se to fanouškům Penguins nelíbí.

33:10

Jevgenij Malkin vypálil po ledě z pravého křídla, Martin Jones ale dokázal jeho střelu levým betonem vyrazit a Patric Hörnqvist se v nulovém úhlu k dorážce nedostal.

32:48

Scott Wilson se ocital před bránou ve velké šanci, David Schlemko ho ale zezadu sekl a přelomil mu hokejku.

32:37

David Schlemko byl na pravém křídle v útočném pásmu příliš rychle a akci Sharks zastavilo postavení mimo hru.

32:26

Marc-Andre Fleury zastavil nahození Sharks z pravého křídla a podržel puk ve své výstroji.

31:47

Domácí fanoušci ožívají a cítí, že Pittsburgh potřebuje povzbudit. PPG Paints Arenou se rozléhá pokřik: "Let's go Pens, let's go Pens!"

31:02

Joe Pavelski se v blízkosti brány sice ocitl v tísni, přesto ale dokázal zakončit. Marc-Andre Fleury byl pozorný a jeho střelu vyrazil.

30:39

Sharks vzápětí vypálili z levého křídla, Marc-Andre Fleury ale ztlumil puk na své hrudi a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.

30:26

Brenden Dillon krásně vypálil na pravém křídle od mantinelu na vzdálenější levou tyč, Marc-Andre Fleury ale jeho pokus pravým betonem vykopl a připsal si další skvělý zákrok!

30:07

Matt Cullen na levém křídle vypálil od modré čáry, do jeho střely se ale skvěle postavil David Schlemko, který jeho ránu s příklepem zablokoval.

29:23

Chris Tierney odvedl skvělou práci, když puk vyvezl do útočného pásma Penguins a poté ho na levém křídle nahodil podél mantinelu za bránu.

28:11

Patric Hörnqvist se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci, jenže minul odkrytou část brány a odmítl vyrovnání!

28:04

Mikkel Bødker si v souboji s protihráčem pomohl držením a Penguins se z tlaku mohou vymanit díky přesilové hře.

27:31

Úvodní gól vžil do hry Sharks novou krev a nyní je jich plný led. Penguins se marně snaží z obrovské tlaku vymanit.

26:46

Chris Tierney skvěle tečoval před bránou nahození Joea Pavelskiho z levého křídla a Marc-Andre Fleury se pořádně zapotil, puk ale pravým betonem dokázal vyrazit mimo tři tyče své brány!

25:59

Joe Thornton a před ním Tomáš Hertl pálili nebezpečně od modré čáry, Marc-Andre Fleury ale v obou případech dokázal zakročit a jejich střely vyrazil.

25:04

25:04 Tomáš HERTL - 0:1

25:04

San Jose právě vstřelilo branku!
Joe Pavelski na pravém křídle z ostrého úhlu mířil střelou po ledě mezi betony Marca-Andreho Fleuryho, který měl co dělat, aby si puk na brankové čáře nesrazil do vlastní brány, nakonec se tak ale přece jen stalo! TOMÁŠ HERTL se dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce a o levý beton brankáře Penguins puk dopravil do sítě. Asistence: Joe Pavelski a Brent Burns.

24:38

Brent Burns dnes pálí ostrými! Tentokrát obránce San Jose krásnou diagonální střelou z pravého křídla mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale dokázal jeho střelu vyrážečkou vyrazit! Famózní zákrok.

24:06

Penguins přečkali druhou přesilovou hru v zápase a co chybělo, aby se krátce na to ujali vedení. Na tyče to máme vyrovnané 1:1.

23:18

Trevor Daley předvedl na modré čáře nádhernou stahovačku a z prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, po které se puk od horní tyče odrazil do ochranné sítě!

22:47

Jeden z hráčů San Jose se v blízkosti levé tyče ocitl příliš blízko Marcu-Andremu Fleurymu, který jeho pokus vyrazil, a jeho spoluhráči vzápětí puk vyhodili do bezpečí.

21:47

Brent Burns vzápětí z levého křídla v blízkosti modré čáry vypálil znovu a tentokrát jeho krásná střela s příklepem mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ji ale dokázal lapačkou vyrazit a připsal si fantastický zákrok!

21:18

Brent Burns v blízkosti levého kruhu pro vhazování bez přípravy tvrdě vypálil s příklepem, jeho střela ale minula bližší levé horní roh brány.

20:56

Chris Kunitz mezi kruhy pro vhazování podrazil pronikajícího Mikkela Bødkera a San Jose má k dispozici druhou přesilovou hru v řadě. Tu první Sharks nevyužili.

20:41

Logan Couture ihned po vhazování ve středním pásmu vypálil od modré čáry, jeho střela ale byla zablokována.

20:22

Brent Burns v závěru přesilové hry vypálil na pravém křídle od modré čáry, Marc-Andre Fleury ale dokázal jeho pokus vyrazit a Marc-Édouard Vlasic se v blízkosti pravé tyče z ostrého úhlu k dorážce nedostal!

20:10

San Jose dohrává v úvodu druhé třetiny přesilovou hru, do jejíhož vypršení zbývá přesně deset sekund.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 6-10, Zablokované střely: 7-8, Vhazování: 52%-48%, Hity: 11-6, Trestné minuty: 2-2, Přesilové hry: 0/1-0/1.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:02.
V repríze finále Stanley Cupu zatím hrají největší prim brankáři. Martin Jones i domácí Marc-Andre Fleury během první třetiny neinkasovali, rozhodně ale nebyli bez práce. Na straně Sharks byl hodně aktivní Brent Burns, zatímco na straně Penguins Matt Cullen, ani jednomu z nich se ale skórovat nepodařilo. Nejblíže ze všech hráčů byl po krásné zadovce Joea Pavelskiho ke vstřelení gólu Logan Couture, který orazítkoval horní tyč. San Jose bude v úvodu druhé třetiny dohrávat po vyloučení Iana Colea přesilovou hru. Skóre po první třetině. Pittsburgh Penguins 0 San Jose Sharks 0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:22

Paul Martin nebezpečně vypálil na levém křídle z úhlu a jeho pokus mířil pod horní tyč, Marc-Andre Fleury ale dokázal puk pravým ramenem vyrazit mimo!

19:00

Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

18:20

Ian Cole za vlastní bránou nedovoleně zastavil u mantinelu Joonase Donskoie a v závěru první třetiny si zahrají přesilovou hru také Sharks.

18:12

David Schlemko zkusil vypálit od modré čáry v poskytnuté výhodě, jeho pokus ale zamířil mimo.

17:47

Penguins nedokázali přesně rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.

17:41

Marc-Andre Fleury si po snadném zákroku poházel s pukem v lapačce a na řadu přichází v první třetině poslední reklamní přestávka.

16:56

Olli Määttä krátce za útočnou modrou čárou přišel o puk a Justin Braun se dlouhou bekhendovou diagonální přihrávkou snažil na levém křídle vyslat do samostatného úniku rozjetého Joela Warda, jeho přihrávka ale byla příliš prudká.

15:56

Penguins se sice v úvodu přesilové hry dostali ke třem střelám, zbytek ale nesehráli vůbec dobře.

15:19

Vyloučený Brenden Dillon je zpět na ledě a San Jose Sharks úspěšně přečkalo první oslabení v dnešním zápase.

14:53

Phil Kessel se snažil prosadit po pravém křídle, tam ho ale skvěle pokryl Chris Tierney.

14:17

Do konce přesilové hry Penguins zbývá odehrát jedna minuta a domácí se po nepřesné přihrávce na útočné modré čáře sami připravili o třetinu.

13:49

Penguins se rychle vrátili zpět do útočného pásma a střelou z pravého křídla prověřili pozornost Martina Jonese, ten měl ovšem dobrý výhled a puk ukryl ve své výstroji.

13:29

Patric Hörnqvist se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké šanci, z úhlu se mu ale mezi betony Martina Jonese zamířit nepodařilo! Brankář San Jose si připsal skvělý zákrok a jeho spoluhráči poté dokázali puk vyhodit.

13:17

Brenden Dillon dostal menší trest poté, co u mantinelu zasáhl vysokou holí do obličeje Bryana Rusta.

12:10

Matt Nieto dobře napadal rozehrávku Penguins, v pravém rohu útočného pásma se mu ale puk vybojovat nepodařilo. Derrickovi Pouliotovi přispěchal na pomoc Eric Fehr.

11:40

Pittsburghu se vzápětí nepovedla rozehrávka, po které puk zamířil na zakázané uvolnění a San Jose se zadarmo dostalo do útočného pásma.

11:29

Chris Kunitz se s tím nepáral a na levém křídle rychle vypálil z úhlu, Martin Jones byl ale připraven a jeho pokus hrudí vyrazil.

10:12

Carl Hagelin nebezpečně vypálil z levého křídla na vzdálenější pravou tyč a Martin Jones měl co dělat, aby jeho pokus levým betonem vyrazil mimo tři tyče své brány!

09:46

Joe Pavelski na pravém křídle po dobré práci Tomáše Hertla, který dokázal udržet puk v souboji s Derrickem Dumoulinem, vypálil z ostrého úhlu. Jeho střela ale zamířila mimo.

09:22

Brent Burns rychle vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Marc-Andre Fleury měl ale dobrý výhled a jeho pokus ukryl ve své výstroji.

08:57

Penguins vyrazili do útoku a střelou z levého kruhu pro vhazování vyzkoušeli pozornost Martina Jonese, ten byl ovšem připraven a po spolehlivém zákroku přerušil hru.

08:07

Tomáš Hertl o mantinel za bránou přihrál Joeu Pavelskimu, který z pravého rohu útočného pásma nabil na střelu Brentovi Burnsovi, ten neotálel a na bránu vyslal tvrdou ránu s příklepem, která se od brusle jednoho z hráčů odrazila do ochranné sítě.

07:44

Matt Cullen dokázal na pravé straně obranného pásma na modré čáře vybojovat puk, jenže poté ho diagonálně vyhodil na zakázané uvolnění. Hra se vrátila zpět před Marca-Andreho Fleuryho.

07:07

Logan Couture před pár okamžiky orazítkoval horní tyč a po reklamní přestávce pokračujeme za bezbrankového stavu.

06:58

Joe Pavelski už mohl v mezikruží zkusit vypálit, krásnou zadovkou ale přenechal puk Loganovi Couturovi, který z levého kruhu pro vhazování mířil nádhernou táhlou střelou zápěstím do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, puk se ale od horní tyče odrazil mimo ledovou plochu!

06:49

Sharks se během posledních okamžiků ocitli pod velkým tlakem a osvobodili se pouze za cenu zakázaného uvolnění.

05:57

Derrick Pouliot napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem, která byla mezi kruhy pro vhazování tečována, Martin Jones ji ale vzápětí ukryl ve svém náručí.

05:47

Tom Sestito sice ztratil na pravém křídle krátce za modrou čárou kontrolu nad pukem, špičkou čepele hole ho ale dokázal přiťuknout do jízdy Ericovi Fehrovi, který se mezi kruhy pro vhazování ocitl ve velké šanci, jeho následná střela ale zamířila vedle levé tyče!

05:24

Sharks vyrazili do rychlého protiútoku a zkusili z levého křídla vypálit na vzdálenější pravou tyč, Marc-Andre Fleury byl ale připraven a puk letící těsně nad ledem ukryl v lapačce.

04:21

Scott Wilson nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a po zákroku Martina Jonese mohl v blízkosti levé tyče dorážet puk do odkryté části brány Matt Cullen, jenže ji v další dobré šanci netrefil!

03:59

San Jose vstoupilo do utkání pořádně zostra a vytvořilo si v rychlém sledu několik šancí, ani jedna z nich ale úvodním gólem dnešního zápasu neskončila.

02:38

Z opačné strany útočného pásma to vzápětí zkoušel Paul Martin, který mířil k přední levé tyči, Marc-Andre Fleury si ale připsal další dobrý zákrok a vyrážečkou puk vyrazil do rohu.

02:09

Patrick Marleau vypálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč a Marc-Andre Fleury musel předvést dobrý zákrok, aby jeho pokus pravým betonem vyrazil mimo!

01:31

Matt Cullen se mezi kruhy pro vhazování ocitl v obrovské šanci, jenže jeho následná střela zápěstím zamířila vedle levého horního rohu brány! Vzápětí se neujal ani jeho druhý pokus.

01:08

Paul Martin na pravém křídle od modré čáry nahodil puk před bránu, kde se ho pokoušel ve vzduchu tečovat Logan Couture, nakonec ale ve své snaze neuspěl.

00:25

Marc-Andre Fleury si v úvodu zápasu po střele z pravého křídla připsal první a snadný zákrok a Penguins vzápětí po nepřesné rozehrávce vyhodili puk na zakázané uvolnění.

00:01

Joe Pavelski vyhrál úvodní vhazování zápasu a nejsledovanější utkání dnešního programu NHL právě začalo!

00:01

Utkání právě začalo.
PPG Paints Arena začala hlasitě tleskat a důvod je jediný, hokejisté Pittsburghu právě vyšli na ledovou plochu. Do začátku reprízy finále Stanley Cupu zbývá pár okamžiků! Americkou hymnu zazpívá Tarra Layne.
Derrick Pouliot v letošní sezóně NHL nastoupí v dresu Pittsburghu ke svému prvnímu zápasu. V akci se naopak nepředstaví kvůli otřesu mozku Sidney Crosby. San Jose bude spoléhat na velice produktivní první útok, v němž po boku Joea Thorntona a Joea Pavelskiho nastupuje český útočník Tomáš Hertl.
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Dumoulin, Daley, Cole, J. Schultz, Määttä, Pouliot – Kunitz (A), Malkin (A), Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen (A), Hörnqvist – Sestito, Fehr, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Bødker, Couture (A), Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – Nieto, Wingels, M. Karlsson. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodčí: Kevin Pollock, Jake Brenk. Čároví: John Grandt, Lonnie Cameron.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Česká stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) 1+1, +/- 0
Vzájemné zápasy

13.06.16 San Jose – Pittsburgh 1:3
10.06.16 Pittsburgh – San Jose 2:4
07.06.16 San Jose – Pittsburgh 1:3
05.06.16 San Jose – Pittsburgh 3:2
02.06.16 Pittsburgh – San Jose 2:1
31.05.16 Pittsburgh – San Jose 3:2
San Jose Sharks

San Jose se rozdíl od Pittsburghu v úvodu sezóny daří a má o bod více. Sharks doposud nasbírali 6 bodů a venku se jim daří skvěle, když vyhráli dva ze dvou zápasů. Tým z třetího největšího města Kalifornie porazil shodným výsledkem 3:2 Columbus a poté NY Islanders. Ve skvělé formě hraje zatím Brent Burns, který je s 8 kanadskými body za 3 góly a 5 asistencí nejproduktivnějším hráčem nové sezóny. Daří se i útočné dvojici Joe Pavelski a Joe Thornton. Kapitán San Jose nasbíral 6 bodů za 2 góly a 4 asistence, zatímco Thornton o bod méně za 5 přihrávek na gól.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Pittsburgh Penguins

Pittsburgh se v letošní sezóně NHL představil na domácím ledě třikrát a zatím v PPG Paints Areně dokázal pokaždé bodovat. O vítězství Penguins nad Washingtonem musely rozhodnout až samostatné nájezdy, zatímco proti Coloradu po jediné domácí výhře v normální hrací době nad Anaheimem prohráli až po prodloužení. Obhájci Stanley Cupu zatím vyhráli dvě ze čtyř utkání v úvodu sezóny musí obejít bez Sidneyho Crosbyho, který utrpěl otřes mozku. Pittsburghu to zatím příliš nešlape v ofenzivě a po prohře s Montrealem, proti kterému vyšel střelecky naprázdno, ho čeká náročná repríza finále Stanley Cupu proti San Jose Sharks, kterému se venku daří.
Zámořská NHL nabídne v noci ze čtvrtka na pátek lahůdku v podobě reprízy finále Stanley Cupu, v němž obhájci titulu z Pittsburghu Penguins vyzvou na svém ledě dravé hokejisty San Jose Sharks. Na jedné straně Jevgenin Malkin a Phil Kessel, na té druhé Joe Pavelski a Joe Thornton. Která z dvojic bude úspěšnější?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks

3:2

konec (0:0, 0:2, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 47. Malkin, 50. S. Wilson (Cullen, Hörnqvist), 55. Hörnqvist (Kessel, Malkin) – 26. Hertl (Pavelski, Burns), 37. Marleau (Couture)

Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Dumoulin, Daley, Cole, J. Schultz, Määttä, Pouliot – Kunitz (A), Malkin (A), Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen (A), Hörnqvist – Sestito, Fehr, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Bødker, Couture (A), Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – Nieto, Wingels, M. Karlsson. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodčí: Kevin Pollock, Jake Brenk. Čároví: John Grandt, Lonnie Cameron

Diváci: 18511

Průběh zápasu
1. třetina
13:17 SJS 2 Dillon, vysoká hůl
18:20 PIT 2 Cole, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
20:56 PIT 2 Kunitz, podražení
25:04 SJS 0:1 Hertl (Pavelski, Burns)
28:04 SJS 2 Bødker, držení protihráče
32:48 SJS 2 Schlemko, sekání
36:15 SJS 0:2 Marleau (Couture)
Po 2. třetině
3. třetina
44:10 PIT 2 Malkin, podražení
46:47 PIT 1:2 Malkin
49:01 PIT 2:2 S. Wilson (Cullen, Hörnqvist)
50:17 SJS 2 P. Martin, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
52:54 SJS 2 Vlasic, sekání
54:02 PIT 3:2 Hörnqvist (Kessel, Malkin)
Konec