Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

SK Sigma Olomouc – 1. SC Znojmo FK

2:1

konec (2:0)

19.10.2016, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • 12. kolo • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 1.45 3.85 6.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas nakonec končí výsledkem 2:1 pro Olomouc, kdy se Znojmo ještě i přes minimální šance v celém poločase nakonec přece jen prosadilo. Domácí však už v posledních minutách svou větší převahu v celém zápase nezahodili a došli si pro další vítězství, které už bylo ve Fortuna národní lize deváté po sobě. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (18:56:21)

90+1

Konec zápasu.

90+1

Sigma si na závěr nechala ještě taktické střídání, místo Tomáše Zahradníčka se do zápasu ještě podívá Vojtěch Štěpán.

90

Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas.

90

Lukš Motal dostává ještě v závěru žlutou kartu za zákrok na polovině hřiště.

88

Znojmo právě vstřelilo branku!
Po velké chybě v domácí rozehrávce se na domácí bránu hnalo šest hráčů soupeře. K míči se po rychlé kombinaci i přes dobíhajícího Šindeláře dostal RADIM NEPOŽITEK, který už se zakončením neměl moc starostí a poslal míč vedle Buchty. Znojmo tak má v závěru ještě naději na zisk bodu.

87

Šimon Falta zahrál při souboji s Cihlářem kopačkou moc vysoko a je mu za tento prohřešek udělena žlutá karta.

86

Sladký se snažil o pas do vápna, přes zahuštěnou obranu hostí se však neprosadil. Olomouc bude vhazovat z blízkosti rohového praporku.
Dnešní utkání sleduje 1488 diváků.

85

Ještě předtím však střídá Olomouc, Tomáš Chorý totiž přenechal místo na hřišti Jakubu Yunisovi.

83

Rybička je nachytán při náběhu mezi beky v ofsajdu, Buchta bude rozehrávat od hranice vápna.

82

Přímý kop v podání Falty si ve vápně pohlídal vyběhnutý Halouska, který si balón bez problému stáhl ze vzduchu do rukavic. Znojmo rozehrává odzadu.

81

Kouč Jílek poprvé střídá základní jedenáctku, na pozici Lukáše Buchvladka přichází Jakub Habusta.

80

Nepožitek se pošťuchoval se Sladkým po vzájemném souboji, ale rozhodčí tento exces řeší domluvou. Oba dva hráči si poté sportovně podaly ruce.

79

Znojmu se nedaří dostat na útočnou polovinu, Olomouc svůj blok dokázala vypilovat skoro do dokonalosti.

78

Dva rohy Olomouce krátce po sobě se nijak zvlášť do paměti diváků nezapíšou, hosté si totiž oba centry pohlídali a dostali míč mimo vápno.

77

Hosté dnes vyčerpali poslední střídání, místo Šimona Šumbery jde do hry Dominik Urbančok.

75

Tomáš Cihlář obdržel žlutou kartu za zdržování hry, kdy se po zapískání hry rukou ještě snažil pozdržet, když s míčem odběhl na svou polovinu.

74

Falta se snažil dostat do útoku, avšak nakonec jej na poslední chvíli obehráli soupeři. Znojmo může postupovat vpřed.

73

Sladký se tvrdě střetl na půlící čáře s Cihlářem, oba dva hráči pak s kulháním míří za autovou čáru.

72

Přímý kop domácích se moc nevydařil, Falta totiž svůj pokus silově přehnal. Míč tak letí až na tribunu.

71

Chorý se nadvakrát snažil o přesnou hlavičku, avšak ani jednou se mu tato snaha nepodařila. Nejprve jej ubránil Mezlík a následně jeho pokus letěl těsně mimo tři tyče.

70

Sladký dlouho otálel z rozehrávkou až se nakonec dostal zpět na vlastní polovinu hřiště, Olomouc však i tak u míče zůstává.

69

Zákrok na Sladkého se však nakonec vyhodnotil jako nedovolený, Sigma bude rozehrávat z vlastní poloviny.

67

Znojmo se nemůže dostat z olomouckého sevření, řešit to musí Cihlářův tvrdý faul v rohu, za který ale nakonec ani karta nepřichází.

66

Chorý vlétl do vápna jako velká voda, když si obešel tři skluzující obránce Přes padajícího Halosuka však míč mezi tyčí a jeho tělem neprocedil Na následnou dorážku pak znovu zázračně dosáhl znojemský brankář, který primárně drží stále dvoubrankový náskok.

65

Roh Sigmy se nijak významně do statistik zápasu nezapsal, hosté jej totiž bez problému ubránili.

64

Šumbera pálil zpoza vápna jen mimo bránu, Buchta se dostane k rozehrávce.

63

Sladký se dostal ve vápně po rohovém kopu k odraženému míči, který vyklouzl Halouskovi z rukou. Znojemský brankář však nakonec míč ještě zpacifikoval a uklidil do rukavic.

62

Rybička se snažil obalamutit Škerleho, avšak přes olomouckého beka nakonec nepřešel. Sigma může jít do přečíslení.

61

Ofsajd Znojma přerušuje hru, Houska rozehrává několik metrů ze půlící čárou.

60

Faltova rána z otočky moc nepříjemností pro obranu hostů nepřinesla, míč totiž letěl asi o metr vedle tyče.

58

Olomouc se dostala do přečíslení tří na jednoho beka, Zahradníček však přespříliš vyčkával s přihrávkou a jeho následný pas pak těsně před Buchvaldkem sebral pozorný Halouska. Znojmo mělo obrovské štěstí.

57

Další roh Znojma se tentokrát bude opakovat, Buchvaldek totiž ztečoval míč do zámezí.

56

Ani ze dvou rohu se hosté k ničemu výraznému nedostali, olomoucká defenzíva si totiž centry do vápna pohlídala hned v úvodu a odhlavičkovala je mimo vápno.

55

Střela Šumbery neměla dostatečnou rychlost, přesto se k míči znovu dostane Znojmo. Do trajektorie míče totiž ještě vložil kopačku domácí stoper, který tak nabídl Znojmu roh.

54

Buchta se při svém odkopu unáhlil a poslal míč do zámezí, a to hlavně díky znojemskému presinku, který v poslední době zesílil. Znojmo bude vhazovat z poloviny hřiště.

53

Olomouc nadále tlačí, Znojmo už nepůsobí moc svěžím dojmem a pouští si svého soupeře často do vápna.

52

Sladký necentroval přesně do vápna, zde však před prázdnou bránou svou tutovku neproměnil Chorý, který míč poslal jen do tyče. K odraženému míči se poté dostal i Houska, avšak jeho dorážka míří jen mimo bránu.

51

Plšek nešťastně trefil patičkou nákop Znojma a prodloužil ho k Rybičkovi. Rychleji než znojemský forvard však reagoval Houska, který míč poslal hlavou do náruče Buchty.

50

Znojmo podruhé střídá, na pozici Jiřího Klímy totiž přišel jeho spoluhráč Petr Rybička.

49

Centr Sladkého mířil přesně na penaltový puntík, ale z nikdo z jeho spoluhráčů si na něj nenaběhli. Znojmo se tak na chvíli znovu zbavilo domácího nátlaku.

48

Olomoucký roh k ničemu důležitému nevyplynul, přetažený centr do vápna totiž odhlavičkoval Klíma do bezpečného prostoru.

47

Chorý po zásahu do krku leží na trávníku, po chvíli je však již na nohách a bude asi moci pokračovat.

46

Kouč Kučera poprvé střídá, místo Sijepa Njireho nahradil Michal Holub.

46

Začal druhý poločas.
K prvnímu poločasu se nakonec nenastavovala ani minuta, Olomouc tak prozatím vede už s dvoubrankovým náskokem, když se nejprve hned v úvodu prosadil Buchvaldek a utnul tak snažení hostů. Znojmo po první brance bojovalo a nechtělo si tento stav nechat líbit, žádný pokus však nedokázalo zužitkovat anebo zasáhl golman Buchta. Na konci první pětačtyřicetiminutovky pak vstřelil po menším tlaku doslova branku do šatny Jakub Plšek. Znojmo tak čeká ve druhé půli ještě spousta práce, aby něco s výsledkem udělalo. Druhá polovina zápasu začne přibližně v 18:00.

45

První poločas skončil.

45

Olomouc jde i s dvoubrankovým náskokem do dalšího útoku, Chorý však svou finální přihrávku nezvládl. Míč jen proletěl nikým netečován skrz šestnáctku.

44

Olomouc právě vstřelila branku!
Olomouc svůj break využívá, když na nadýchaný centr Buchvaldka přesně vyskočil JAKUB PLŠEK a svou hlavičku usměrnil k tyči. Halouska na tuto ránu těsně nedosáhl.

43

Po chybě Plška se k dalšímu breaku odhodlal Svozil, avšak stejně jako olomoucký hráč přichází o míč a vybízí soupeře k protiútoku.

42

Znojmo se na chvíli usadilo na olomoucké polovině, Sladký však nakonec i po zapískaném faulu na svou osobu vyváží míč přes půlící čáru.

41

Do střelecké pozice se protlačil Plšek, ale jeho slabá rána nemíří mezi třu tyče. Halouska jeho přízemní pokus jen kontroluje pohledem.

40

Buchvaldek znovu leží na trávníku, ani v tomto případě se však hra nepřerušuje. Znojmo tak může pokračovat v rozehrávce.

39

Na trávníku po hlavičkovém souboji padá Buchvaldek, hra ale pokračuje. Znojmo však své přečíslení nedotáhlo do nebezpečnější akce.

38

Další olomoucký nákop směrem k soupeřově svatyni končí v zámezí, K vhazování se staví Motal.

37

Buchvaldek se podle všeho při boji o míč dopustil mírného podržení hostujícího hráče, za pískotu tribun je mu také tento zákrok zapískán.

36

Další znojemský hráč zůstal ležet na zemi, žlutou kartu si za tento zákrok do oblasti hlavy vysloužil Tomáš Chorý.

35

Na trávníku celkem dlouhou dobu ležel Nepožitek, po krátké promlce se však již zvedá.

34

Falta se dostal do střelecké pozice, jenomže mířil jen do míst, kde byl připravený Halouska. Následnou dorážku Chorého pak znojemský golman také likviduje.

33

Olomoucký roh k ničemu významnému nevedl, Šumbera totiž míč okamžitě dostává z přední tyče mimo vápno.

31

Olomouc je aktuálně v menším tlaku, Znojmo však další branku nechce připustit a trpělivě brání.

30

Chorý se objevil blízko Halouska, jenže ke střele se na poslední chvíli nedostal. Svozil jej totiž podle všeho odzbrojil čistým skluzem.

29

Další pokus na střelu mohl mít Klíma, avšak Buchta dokázal rychle zareagovat a vyběhnout k míči dřív, než se k němu dostal znojemský forvard.

28

Njire se ocitl v obrovské příležitosti na vyrovnání, kdy trkl do míče těsně před Buchtou, Jeho pokusu však chyběla rychlost, tudíž Buchta na poslední chvíli reaguje.

27

Klíma s Njirem se s velkou vervou tlačili do zakončení, ale jejich pokusy vždy mířily do připravené olomoucké obrany, která všechny střely zblokovala.

26

Krásnou střelu zpoza vápna poslal na znojemskou bránu Houska, avšak tato pumelice nakonec bránu těsně přeletěla. Halouska by byl v této situaci bez šance.

25

Škerle spadl s hlasitým sténem na trávník při špatném zpracování, kdy jej následně trefil Klíma. Sudí však tento zákrok neposoudil jako nedovolený.

23

Njire se už tlačil do zakončení přes Škerleho, při přijmutí vysokého voleje je mu však podle všeho správně zapískán ofsajd. Buchta bude roezhrávat od brány.

22

Halouska poslal míč na své spoluhráče, ovšem následně se znojemský útok nijak dál nevyvinul, protože Klíma zfauloval Faltu, který se jen s obtížemi zvedá.

21

Olomoucký roh k ničemu zásadnímu nevedl, pouze k Sladkého přetaženému centru, který letěl jen na tribunu.

20

Chorý se tlačil ve vápně k hlavičce, Cihlář si jej však na poslední chvíli pohlídal a ještě ztečoval míč na roh.

19

Halousek si musel dávat velký pozor při zpětném odkopu z vlastních řad, i přes presink Buchvaldka však míč bezpečně odkopává z první přes polovinu hřiště.

18

Buchvaldek padá v rohu hřiště při pokusu o vybojování míče, ani přes protesty domácích příznivců však sudí nedovolený zákrok nepíská.

17

Javůrek se vak trefil pouze do zdi, při následném odkopu pak ještě Škerle nastřelil exekutora tohoto kopu, tudíž se k míči znovu dostane brankář Buchta.

16

Buchta zahrál při nedorozumění s vlastním bekem rukou pár centimetrů před vápnem. Znojmo bude kopat velice zajímavou standardku.

15

Vepřek byl Helískem při přechodu do vápna zastaven podle všeho čistě, Olomouc bude dále u míče, protože bude vhazovat.

14

Njire je nachytán v ofsajdu, Buchta rozehrává z blízkosti šestnáctky.

13

Njire vběhl do hloubky defenzivní řady Sigmy, po pár sekundách pobytu se však musí vracet, když byl u odraženého míče pozorný Šindelář. Olomouc rozehrává zezadu.

12

Domácí se hned po vstřelené brance snaží dostat do dalšího zakončení, přes Helíska se Svozilem se však Olomouci dostává těžce.

10

Olomouc právě vstřelila branku!
Po překombinování hostující defenzívy se Sigma dostává do vedení. Po hezké práci Falty se LUKÁŠ BUCHVALDEK totiž dostal k teči z hranice malého vápna a svou střelu dokázal zakroutit pod padajícího Halouska. Ten v této situaci neměl moc šancí na úspěšný zákrok.

9

Chorý se ve vápně pokoušel dostat k hezkému centru Sladkého, avšak přes výškovou převahu soupeřů se neprosadil.

8

Olomoucká útočná řada zatím nedokáže nic kloudného vymyslet, pouze se pouští k pokusům z velké dálky od Halouskovy branky.

7

Do olomoucké defenzívy se velmi jednoduše dostal Klíma, avšak po příkladném návratu ho o míč připravil pohotový Chorý, který míč dále posílá ke své defenzivní linii.

6

Buchvaldek s Chorým se snažili vytvářet presink na levou stranu znojemské obrany, ta však zatím drží a nepouští olomoucké forvardy za svá záda.

5

Buchvaldek se ocitl po výborném pasu za obranou Znojma, ve finální fázi však domácí příznivce zklamal. Tváří tvář Halouskovi totiž mířil jen mimo tři tyče.

4

Klíma se tlačil za míčem, který směřoval k Buchtovi, ovšem olomoucký golman si s jeho presem bez problému poradil pohotovým odkopem.

3

Vepřek svou útočnou akci před vápnem překombinoval, po nepřesnostech se Sigma vrací na vlastní polovinu a navíc se musí bránit náporu hostí.

2

Chorý s Faltou se snažili o náběh směrem k Halouskově bráně, po nedorozumění se ovšem k míči znovu dostává hostující obrana, která zatím bezpečně rozehrává.

1

Domácí se hned od začátku ujímají rozehrávky, Vepřek však svůj nákop nemířil na nikoho ze spoluhráčů.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy vcházejí na trávník, utkání za malý okamžik začíná.
Na olomouckém trávníku, který byl během dne skropen přeháňkami, se aktuálně oba celky podrobují předzápasové rozcvičce. Zápas začíná už necelou čtvrthodinu.
Úvodní sestavy:

SK Sigma Olomouc: M. Buchta (C) – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska, Buchvaldek, Plšek, Falta – Chorý.
Náhradníci: Reichl – Jemelka, Habusta, Štěpán, Yunis, Štěrba, Radaković.

1. SC Znojmo FK: Halouska – Helísek, Svozil, Mezlík, Cihlář (C) – Njire, Motal, Šumbera, Javůrek – Nepožitek, Klíma.
Náhradníci: Koukal – Holub, Odehnal, Bartolomeu, Rybička, Urbančok, Čereda.

Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil.
Rozhodčím dnešního zápasu je Ondřej Ginzel. Na čarách pak budou působit pánové Jiři Kříž a Jaroslav Poživil. Jako delegát asociace bude v Olomouci přítomen Josef Bajer.
Poslední 3 vzájemné zápasy
13.01.2016 Znojmo x Olomouc 2:4 (Tipsport liga)
15.03.2015 Znojmo x Olomouc 1:2 (FNL 2014/15)
23.08.2014 Olomouc x Znojmo 0:2 (FNL 2014/15)
Poslední 3 zápasy obou týmů ve FNL

SK Sigma Olomouc
15.10.2016 Sokolov x Olomouc 1:2
08.10.2016 Vítkovice x Olomouc 1:2
04.10.2016 Olomouc x Táborsko 2:0

1. SC Znojmo FK
12.10.2016 Znojmo x Varnsdorf 2:1
09.10.2016 Žižkov x Znojmo 1:0
02.10.2016 Znojmo x Třinec 2:2
1. SC Znojmo FK
Znojmo mělo také před sezónou velké ambice, ovšem zatím se na čelních příčkách nenachází. Kádr pod vedením lodivoda Radima Kučery se totiž zatím nevyvaroval zbytečným ztrátám, k nímž se dá z poslední doby počítat prohra s Žižkovem a remíza v s Třincem. Tyto výsledky se však o tomto víkendu podařilo Jihomoravanům napravit tříbodovou výhrou nad Varnsdorfem. Po jedenácti kolech to ale zatím hostům stačí až na 5. příčku s bilancí 5-3-3, když momentálně ztrácí devět bodů na svého dnešního soupeře. Nejlepším kanonýrem Znojma je aktuálně forvard Petr Rybička s pěti přesnými zásahy do sítě soupeřů.
SK Sigma Olomouc
Nad Olomoucí visel na přelomu srpna a září Damoklův meč. „A“ týmu se moc nedařilo ve FNL, kdy započal svou cestu zpět do nejvyšší soutěže třemi remízami a následně nepřesvědčivými výhrami, uprostřed září se pak ještě přidalo vyřazení v poháru s Táborskem. Do těchto výsledků však ještě dost zasahovaly i nejasné problémy ohledně vlastnictví stadionu a majetkových struktur. Tyto problémy však na čas překryly momentální výsledky Sigmy, které jsou oproti většině předpokladů neočekávané. Po jedenácti kolech totiž mají Hanáci na kontě osm výher a tři remízy, což stačí na průběžné vedení celé ligy. Tuto dominanci pak jenom podtrhuje, že všechny výhry se odehrály po sobě, svěřenci kouče Václava Jílka tak ve FNL od konce srpna neztratili ani bod. Nejlepším střelcem týmu je prozatím Jakub Plšek s pěti brankami na kontě.
Hezké středeční odpoledne, druhá nejvyšší tuzemská fotbalová soutěž dnes pokračuje předehrávkou 11. kola. Na Andrově stadionu se pokusí proti zatím suverénní Olomoucí uhrát alespoň jednobodový výsledek Znojmo. Utkání startuje v 17:00!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

SK Sigma Olomouc – 1. SC Znojmo FK

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 10. Buchvaldek, 44. Plšek – 88. Nepožitek

Karty:   36. Chorý (OLO), 87. Falta (OLO) – 75. Cihlář (ZNO), 90. Motal (ZNO)

SK Sigma Olomouc: M. Buchta (C) – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (90+1. Štěpán), Houska, Buchvaldek (81. Habusta), Plšek, Falta – Chorý (85. Yunis).
Náhradníci: Reichl – Jemelka, Habusta, Štěpán, Yunis, Štěrba, Radaković.

1. SC Znojmo FK: Halouska – Helísek, Svozil, Mezlík, Cihlář (C) – Njire (46. Holub), Motal, Šumbera (77. Urbančok), Javůrek – Nepožitek, Klíma (50. Rybička).
Náhradníci: Koukal – Holub, Odehnal, Bartolomeu, Rybička, Urbančok, Čereda.

Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil

Diváci: 1488