Menu

Fotbal

Liga mistrů

Dynamo Kyjev – Benfica Lisabon

0:2

konec (0:1)

19.10.2016, 20:45 • Národní sportovní komplex Olimpijskyj, Kyjev (kapacita 70.050 diváků) • Skupina B • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 2.46 3.17 3.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Benfica Lisabon si odváží po dvou vstřelených gólech, rozložených rovnoměrně do dvou polovin, a po výborném výkonu gólmana Edersona, tři body z horké půdy kyjevského Dynama, se s Vámi loučí a hezký středeční večer přeje Tomáš Lysý. (23:11:33)
Vzhledem k tomu, že Neapol doma prohrála Besiktasi 2:3, má zaváhání Dynama doma proti Benfice pro jeho postupové ambice hodně fatální následky.

Tabulku skupiny vede Besiktas s pěti body, Neapol je druhá se čtyřmi body a stejný bodový zisk má na svém kontě díky dnešní výhře v Ukrajině také Benfica. Kyjevští se naopak krčí s jedním bodíkem na posledním čtvrtém místě a v dalším kole budou na stadionu Benfiky bojovat o naději.
Statistiky zápasu:
Góly: 0-2.
Střely celkem: 15-12.
Střely na branku: 5-5.
Zásahy gólmanů: 3-5.
Střely mimo: 8-4.
Zblokované střely: 2-3.
Rohy: 9-1.
Ofsajdy: 2-1.
Držení míče: 56% – 44%.
Fauly: 14-15.
Žluté karty: 1-1.
Červené karty: 0-0.
Utkání je za námi a Dynamo Kyjev prohrává především kvůli střeleck nemohoucnosti. Ale popořádku. V osmé minutě byla proti ukrajinskému celku zapískána sporná penalta, kterou Eduardo Salvio bezpečně proměnil. Během dalšího průběhu první půle se Dynamo dostalo do dvou šancí, jenže nevyužilo je, to by totiž zejména González a poté i Sydorčuk museli mířit z dobrých pozic mezi tři tyče. Mezitím měl dobrou šanci Salvio, ovšem druhý gól nepřidal.

Ve druhé půli to byl vyloženě souboj domácích proti gólmanu Edersonovi. Ovšem ještě předtím dal Franco Emanuel Cervi po hezké a také trošku šťastné akci Salvia druhý gól Benfiky. Poté už přišla výborná forma brankáře hostů. Nepřekonal jej Júnior Moraes zblízka z pravé strany, Jarmolenko mířil zblízka nefotbalově hrudí místo do volné branky vedle, poté tváří v tvář nepřekonal gólmana hostí střelou mezi nohy a dorážku jeho spoluhráče vyboxoval na nohy znovu strážce hostující branky, když se rychle postavil na nohy.

A dalo by se pokračovat. Cygankovovu dělovku vytáhl Ederson skvělým zákrokem k Jarmolenkovi, jenž znovu nedal gól do volné branky, míč odkopl skluzující protihráč. Když se v závěru po rohu hlavičkou – koníčkem – neprosadil ani Júnior Moraes, bylo jasné, že Benfika nejen uhájí čisté konto, ale hlavně získá tři body – 0:2.
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:15.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Po Cygankově rohu tentokrát minul branku Danilo Silva, ale tak velká šance, jakou měl před malou chvílí Júnior Moraes, to nebyla.

90+3

Zdá se, že tento roh Dynama už bude pouze labutí písní jeho ofenzívního snažení.

90+1

90+1. Do branky neprošla ani hlavička Júniora Moraese

90+1

Další velká šance. Cygankov poslal míč na bližší tyč pro Júniora Moraese, který zkusil zakončit koníčkem, jenže poslal balon kousek nad horní tyčku překvapeného Edersona. Domácí dnes gól prostě nedají!

90+1

V první nastavené minutě ze tří bude Cygankov zahrávat rohový kop z levé strany.

90

Gonçalo Guedes bude posledním hráčem hostí, který půjde dolů. Jeho místo zaujme Eliseu.

87

Jarmolenkův roh ohrožení Edersona nepřinesl. A i kdyby, dneska Ederson chytá v takové pohodě, že by si s ním, dle mého, opět poradil.

86

86. Cygankov ani znovu Jarmolenko se neprosadili

86

Domácím se bude o Edersonovi v brance hostí snad zdát. Na levé straně přesně u levé čáry vápna se opřel do míče Cygankov. Jeho dělovku vyrazil Ederson přímo na Jarmolenka, který mířil k levé tyči branky, kde skluzem odvrátil míč, směřující do volné branky, jeden z hráčů hostí na roh.

85

Nejde to, nejde. Domácí tým během minuty měl snad dvacet přihrávek, jenže prostor pro překvapivý kontr nenašel.

84

Hosté už jakkoliv rezignovali na útočení, to je ale při vedení 2:0 na hřišti soupeře pochopitelné.

83

Druhé střídání v trikotu Benfiky. Franco Emanuel Cervi, jenž má zásadní podíl na dnešním pravděpodobném úspěchu hostí, když vstřelil druhý gól, přepouští místo na hřišti Guillermo Celisovi.

82

82. Hlavička Júniora Moraese nemohla Edersona překvapit

Dynamo Kyjev – Benfica Lisabon

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 9. Salvio (pen.), 55. Cervi (Mitroglu)

Karty:   34. Korzun (DKY) – 45. Mitroglu (BNF)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:15.

Dynamo Kyjev: Rudko – Silva, Chačeridi, D. Vida, Antunes – Jarmolenko (C), Sydorčuk (80. Hladkij), Korzun, Fedorčuk (56. Bujalskij), D. González (71. Cygankov) – Júnior Moraes.
Náhradníci: Šovkovskij – Hladkij, Morozjuk, Cygankov, Rybalka, Makarenko, Bujalskij.

Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelöf, Grimaldo – Salvio, Pizzi, Fejsa, Cervi (83. Celis) – Guedes (90. Eliseu), Mitroglu (71. Jiménez).
Náhradníci: César – Lisandro López, Jiménez, Carrillo, Eliseu, Celis, Gomes.

Rozhodčí: David Fernández Borbalán – Raúl Cabanero, Roberto Alonso – Diego Barbero Sevilla (vš. Španělsko)

Diváci: 25991