Menu

Fotbal

Rakouská Bundesliga

SV BauWelt Koch Mattersburg – FK Austria Vídeň

0:2

konec (0:0)

16.10.2016, 16:30 • Pappelstadion, Mattersburg (kapacita: 15.100 diváků) • 11. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 3.7 3.75 1.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Barnabas Varga neproměnil v dresu Mattersburgu během prvního poločasu tři šance a po přestávce Austria Vídeň utkání zlomila na svou stranu, když se krátce po přestávce nejprve prosadil Alexander Grünwald a tři minuty před koncem nádhernou výstavní trefou Christoph Martschinko poté, co střídající Patrick Bürger hlavičkoval na domácí straně po rohovém kopu "pouze" do břevna. Konečný výsledek. SV Mattersburg 0 FK Austria Vídeň 2. (18:34:15)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Raphael Holzhauser, přichází Abdul Mohammed.

90+2

A ještě jedno střídání po nepřesném centru Mattersburgu z levého křídla, který skončil na opačné straně za postranní čárou.

90+1

Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.

90

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Olarenwaju Kayode, přichází Marko Kvasina.

89

Austria připravuje další taktické střídání, i když za současného vývoje zápasu už se o tři body strachovat nemusí.

88

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Lucas Venuto, přichází Ismael Tajouri.

87

87. Christoph MARTSCHINKO - 0:2

87

Austria právě vstřelila branku!
CHRISTOPH MARTSCHINKO si na levé straně šestnáctky třikrát přiťukl míč do pohybu a z hranice šestnáctky poté levačkou napřáhl ke střele, která zaplachtila ve vzduchu a stočila se přesně do bližšího levého horního rohu brány. Výstavní trefa, po které se Austria Vídeň ujímá v závěru utkání dvoubrankového vedení.

86

Felipe Pires na levé straně šestnáctky nedosáhl na přihrávku svého spoluhráče a zklamaně míří k půlící čáře.

85

Austria Vídeň potřebuje rozkouskovat hru a tlak Mattersburgu. Na lavičce hostů už se připravuje střídání.

84

Břevno brány Austrie Vídeň se chvěje ještě teď, nekritičtější okamžik se ale hostům zásluhou brankové konstrukce podařilo ustát.

83

Střídající Patrick Bürger měl na hlavě vyrovnávací gól, když uprostřed šestnáctky krásně přeskočil v hlavičkovém souboji jednoho z protihráčů a poté hlavou orazítkoval břevno!

82

Mattersburg se nadechuje k závěrečnému tlaku. Podaří se mu během závěrečných osmi minut vyrovnat?

81

Na opačné straně zahrozili po centru z levého křídla hráči Mattersburgu, jeden z domácích fotbalistů ale uprostřed šestnáctky hlavičkoval vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány.

80

Felipe Pires rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na jeho následný centr si na vzdálenější pravé tyči naskakoval Lukas Rotpuller, jeho hlavička ale zamířila vysoko nad.

79

Vitalijs Maksimenko předvedl na útočné polovině ostrý skluz, kterým se snažil vybojovat ztracený míč, jenže trefil pouze nohy protihráče a mohl být rád, že neviděl žlutou kartu.

78

Dvojice hráčů Mattersburgu se snažila v blízkosti šestnáctky dostat ke střele, ani jeden z nich ale neuspěl. První střela byla zablokována, zatímco k té druhé se domácí ani nedostali.

77

Mattersburg tlačí na pilu a na bránu Austrie se valí jeden útok za druhým. Zatím bez nějaké nebezpečné brankové příležitosti.

76

Domácí oživili hru dvěma střídáními, stále se ovšem marně snaží vstřelit vyrovnávací gól.

75

Alois Höller se dostal po rohovém kopu na vzdálenější pravé tyči k hlavičce, která zamířila nad. Stále trvá skóre 0:1.

74

Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Sven Sprangler, přichází Patrick Bürger.

73

Vitalijs Maksimenko sice nedokázal v blízkosti rohového praporku přesně nacentrovat, ale vybojoval pro svůj tým po sraženém centru alespoň rohový kop.

72

Austria je směrem vpřed po přestávce výrazně aktivnější a Mattersburg se marně snaží zareagovat na inkasovaný gól, který přišel krátce po přestávce.

71

Austria se po diagonálním centru z levé strany po rozehrání standardní situace dostala na vzdálenější pravé tyči k hlavičce, ta ovšem nezamířila na bránu.

70

Sven Sprangler fauloval v blízkosti pravé postranní čáry a za svůj taktický zákrok byl odměněn žlutou kartou.

69

Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Barnabas Varga, přichází Markus Pink.

68

Felipe Pires zkusil své štěstí střelou zpoza šestnáctky, jeho následný pokus ale zamířil vysoko nad.

67

Ještě před udělením žluté karty pálil zpoza šestnáctky nebezpečně Raphael Holzhauser, jehož pokus se ze vzduchu snášel přesně k levé tyči, Markus Böcskör ji ale fantastickým zákrokem vyrazil!

66

Petar Filipovic viděl žlutou kartu poté, co unikajícího protihráče stáhl levou rukou zápasnickým chvatem k zemi.

65

Raphael Holzhauser rozehrál na pravém křídle standardní situaci a jeho střílený centr bez teče málem zapadl ke vzdálenější levé tyči, Markus Böcskör ale předvedl další výstavní reflexivní zákrok a konečky prstů pravé ruky míč vyrazil!

64

Lucas Venuto byl faulován v blízkosti pravé postranní čáry a Austria Vídeň bude zahrávat standardní situaci.

63

Penalta se ovšem nepískala a hra pokračuje plynula dál. Jeden z domácích hráčů zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho střela z frustrace ale zamířila vysoko nad.

62

Domácí fotbalisté si chtěli vymodlit penaltu a tentokrát se mělo pískat, protože Barnabas Varga byl na pravé straně šestnáctky evidentně nakopnut do pravé nohy!

61

Ze zápasu uplynula hodina hry, po které Austria Vídeň vede nad Mattersburgem 1:0.

60

Raphael Holzhauser zkusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho následný pokus zamířil vedle pravého horního rohu brány.

59

Počínání Maria Grgice bylo hodně naivní. Mattersburg se ovšem snaží dostat do zakončení a nějaké šance všemi dostupnými prostředky.

58

Mario Grgic předvedl v blízkosti šestnáctky po pěkné Zidanovce teatrální pád a za simulování si vysloužil žlutou kartu.

57

Petar Filipovic u postranní čáry udeřil Barnabase Vargu loktem do obličeje a nedal bych ruku do ohně za to, že nevěděl co dělá. Podle mě to věděl až moc dobře.

56

Barnabas Varga zůstal ležet na hrací ploše a z hlediště se ozývá hlasitý pískot.

55

Nechybělo mnoho a Austria mohla vést během necelých pěti minut dvoubrankovým rozdílem.

54

Felipe Pires se uprostřed šestnáctky ocitl po krásné kolmé přihrávce svého spoluhráče v obrovské šanci a pravačkou se snažil zamířit ke vzdálenější pravé tyči, jenže Markus Böcskör proti němu skvěle vyběhl a levou nohou míč vykopl!

53

Mattersburg ztroskotal v blízkosti hranice šestnáctky a hosté mohou opět přejít do rychlého protiútoku.

52

Úvodní gól zápasu hodně pomohl a Austria se vrhá do jedné nebezpečné akce za druhou.

51

Pokud by tímto výsledkem zápas skončil, tak by se Austria posunula na čtvrté místo za Salcburk, přičemž oba dva týmy by měly na svém kontě shodný počet 19 bodů.

50

Austria Vídeň se krátce po přestávce ujala vedení a její fanoušci v hledišti výrazně ožili.

49

49. Alexander GRÜNWALD - 0:1

49

Austria právě vstřelila branku!
Olarenwaju Kayode se krásně uvolnil ve středu hřiště po rychlém protiútoku, jenže vzápětí si míč příliš předkopl a brankář Markus Böcskör proti němu skvěle vyběhl. Jeho následný kop ale našel pouze ALEXANDERA GRÜNWALDA, který mu vzápětí udělal kličku a z levé strany šestnáctky míč přízemní střelou poslal k přední levé tyči. Trojice hráčů se snažila zabránit v cestě míče do sítě marně a Austria Vídeň vede 1:0.

48

Mattersburg vyrazil do útoku, který uprostřed hřiště zastavil faul jednoho z hráčů Austrie Vídeň.

47

Olarenwaju Kayode byl v úvodu druhého poločasu zasažen do oblasti třísel a musel do dřepu, aby si pomohl od bolesti.

46

Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhého poločasu, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté Mattersburgu.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:34.
Barnabas Varga byl na Pappelstadionu od úvodních minut ústřední postavou zápasu a ocitl se ve třech slibných brankových příležitostech, jenže ani jednu z nich proměnit nedokázal, a tak oba týmy odcházejí do kabin po dvou fantastických zákrocích Osmana Hadzikice za bezbrankového stavu. Skóre po prvním poločase. SV Mattersburg 0 FK Austria Vídeň 0.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Hlavní rozhodčí ještě nechal domácí rozehrát rohový kop, následný centr ale v pohodě stáhl ze vzduchu Osman Hadzikic.

45+2

Mattersburg se dostal na levé straně šestnáctky ke střele, která byla sražena na rohový kop. Zřejmě poslední možnost jak skórovat.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.

45

Mario Grgic na pravém křídle rozehrál standardní situaci, jeho následný centr hosté ale odvrátili a navíc vyrazili do rychlého protiútoku, který zakončili na pravé straně šestnáctky nepřesnou střelou.

44

Alexander Grünwald poslal z levé strany na přední tyč pěkný centr a po zpětné přihrávce Olarenwajua Kayodeho pálil Felipe Pires, jeho pokus byl ale sražen do náruče brankáře Markuse Böcsköra.

43

Záložník Mattersburgu je v pořádku a hra mohla pokračovat. Domácí rychle rozehráli, jenže jak rychle rozehráli, tak o míč rychle přišli.

42

Thorsten Röcher byl nepříjemně zasažen do oblasti třísel a možná dokonce slabin, po pár okamžicích se ale zvedl zpět na nohy.

41

Thorsten Röcher se snažil míč vyvést po levém křídle, jenže krátce za půlící čárou byl faulován a zůstal ležet na hrací ploše.

40

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a na hrací ploše to začíná jiskřit.

39

Utkání má poměrně velký spád. Austria je aktivnější během posledních okamžiků, jenže zatím se marně snaží zamířit mezi tři tyče.

38

Austria dostala po faulu na Olarenwuju Kayodeho v blízkosti šestnáctky výhodu a Alexander Grünwald z levé strany pokutového území napřáhl z úhlu k prudké střele, kterou rozvlnil vedle bližšího levého horního rohu brány boční síť!

37

Barnabas Varga se ocitl již potřetí ve slibné brankové příležitosti, jenže na rozdíl od předchozích dvou pokusů jeho střela tentokrát zamířila mimo.

36

Barnabas Varga si skvěle naběhl do šestnáctky a po centru z pravé strany se dostal k hlavičce, která zamířila přibližně metr nad! V hledišti to nyní jen zahučelo.

35

Austria se vzápětí vydala po pravém křídle do dalšího útoku a ocitala se ve slibné šanci, tu ale přerušil ofsajd.

34

Felipe Pires krásně odcentroval z levé strany pokutového území a na přední tyči hledal Olarenwajua Kayodeho, ten ale na míč díky malému vzrůstu těsně nedosáhl.

33

Olarenwaju Kayode hraje na hrotu Austrie osamocen a má to hrozně těžké, což se nyní dokonale potvrdilo, když se bez podpory svých spoluhráčů ocitl v obležení dvou protihráčů.

32

Z hlediště se sice ozval hlasitý pískot, protože hra pokračovala dále, hlavní rozhodčí Dieter Muckenhammer ale hru pustil dobře.

31

Úvodních třicet minut utkání na Pappelstadionu je minulostí a zatím marně čekáme na úvodní gól. Nic se na tom nezmění ani po pádu Patricka Farkase, který byl na hranici šestnáctky jedním z protihráčů loktem udeřen do obličeje.

30

Mattersburg se vydal směrem vpřed, na pravé straně šestnáctky se ale snažil dostat do zakončení marně. Brankář Osman Hadzikic dobře vyběhl proti vysokému míči.

29

Olarenwaju Kayode sice uprostřed šestnáctky po centru z levého křídla hlavičkoval zády k bráně, to mu ale nezabránilo v tom, aby míč poslal těsně nad břevno!

28

Domácí trenér Ivica Vastic má na střídačce ruce v kapsách a nervózně stepuje v blízkosti postranní čáry.

27

Austria dostala svého soupeře pod tlak, jenže Mattersburg zatím centry ze stran bez problémů odvrací.

26

Tým z hlavního města Rakuska má co se týče držení míče opravdu velkou převahu a následující statistika to jen potvrzuje. Držení míče: SV Mattersburg 28% FK Austria Vídeň 72%.

25

Austria Vídeň je směrem vpřed aktivní a dominuje držení míče, to je ale prozatím ze strany hostů všechno.

24

Hra se během posledních okamžiků přelévá v rychlém sledu ze strany na stranu, hosté jsou ale stále bez šance.

23

Olarenwaju Kayode se na hranici šestnáctky pokusil po centru z pravé strany vypálit pohotově volejem, jenže pravačkou míč napálil pouze do své levé nohy.

22

Následný rohový kop nic nepřinesl a na vzdálenější pravé tyči stáhl míč ze vzduchu v pohodě Osman Hadzikic.

21

21. Největší příležitost prvního poločasu v podání Vargy.

21

Barnabas Varga uprostřed šestnáctky hlavičkoval po krásném centru z levého křídla přesně do levého horního rohu brány, brankář Osman Hadzikic ale vytáhl skvělý reflexivním zákrok a jeho pokus tygřím skokem vyrazil na rohový kop!

20

Austria si začíná vytvářet územní převahu poté, co přečkala úvodní tlak Mattersburgu, na rozdíl od svého soupeře se ale zatím marně snaží dostat do nějaké slibné šance.

19

Austria rozehrála na pravém křídle standardní situaci a z obrovské dálky se rozhodla pro střelu mířící pod horní tyč, Markus Böcskör si s ní ale snadno poradil.

18

Lucas Venuto se snažil na pravém křídle pláchnout Vitalijsovi Maksimenkovi, ten mu ale do cesty vložil pěknou závoru a tvrdým faulem ho poslal k zemi.

17

Ačkoliv je Mattersburg v rakouské Bundeslize na posledním místě, tak na hřišti to tak zatím vůbec nevypadá.

16

Následný rohový kop Austrie nic nepřinesl a Mattersburg zatím skvěle brání.

15

Lucas Venuto se sice na pravém křídle neprosadil, po zákroku Vitalijse Maksimenka ale vybojoval pro svůj tým alespoň rohový kop.

14

Felipe Pires si na levém křídle pomohl při zpracování míče rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.

13

Mattersburg se snažil prodrat na pravé straně pokutového území do zakončení, jeden z hostujících obránců ale míč dokázal dopravit do bezpečí.

12

Olarenwaju Kayode se znovu snažil prosadit podél levé postranní čáry, opět se ale k ničemu nedostal a Mattersburg navíc mohl vhazovat.

11

Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut a nutno říci, že Mattersburg byl během nich výrazně nebezpečnější, ani jedna ze svou slibných šancí se ovšem neujala.

10

Olarenwaju Kayode na levém křídle pěkně zasekl míč, jenže poté byl nepříjemně dohrán vracejícím se Svenem Spranglerem.

9

Alois Höller se po krásném centru z levého křídla ocitl v blízkosti vzdálenější pravé tyče v obrovské šanci a hlavou mířil k přední tyči, jenže jeho pokus byl zablokován a Osman Handzikic si došel pro volný míč.

8

Mattersburg má velkou územní převahu a Austria Vídeň se začíná ocitat pod obrovským tlakem.

7

Barnabas Varga si nabíhal na levé straně šestnáctky na fantastický kolmý pas svého spoluhráče a málem se ocitl v obrovské šanci, tu mu ale včasným výběhem sebral brankář Osman Hadzikic, který za cenu vlastního zdraví odkopl míč do bezpečí!

6

Patrick Farkas se po nádherném přetaženém centru z pravého křídla dostal na vzdálenější levé tyči k hlavičce, ta ovšem ke zklamání domácích fanoušků zamířila nad!

5

Mattersburg hraje v úvodu utkání velice dobře a obléhá pokutové území Austrie, zatím ovšem bez zakončení.

4

Austria Vídeň se vydala po levém křídle do první nebezpečné útočné akce, jenže její následný centr byl zablokován.

3

Domácí rozehráli standardní situaci, jenže jejich následná útočná akce opět nic nepřinesla.

2

Patrick Farkas se snažil prosadit podél pravé postranní čáry, tam ho ale stáhl k zemi faulující Raphael Holzhauser.

1

Hlavní rozhodčí Dieter Muckenhammer poprvé zapískal do píšťalky a dal pokyn k výkopu zápasu, který obstarali hráči hostující Austrie Vídeň.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a do výkopu zápasu zbývá jen několik málo okamžiků.
Úvodní sestavy:

SV Mattersburg: Böcskor – Höller, Mahrer, Rath, Maksimenko – Sprangler, Jano – Farkas, Grgic, Röcher – Varga.

FK Austria Vídeň: Hadzikic – Stryger Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Felipe Pires, Grünwald, Venuto – Kayode.

Rozhodčí: Dieter Muckenhammer. Asistenti: Andreas Rothmann, Clemens Schüttengruber. Čtvrtý rozhodčí: Manuel Schüttengruber.
FK Austria Vídeň

FK Austria Vídeň letos vstřelila 19 branek a má třetí nejlepší útok v lize, problémem je, že stejné množství branek inkasovala a má naopak třetí nejhorší obranu. Hosté se musí zlepšit v defenzivě, protože útok celkem šlape. Největší hrozbou pro Mattersburg bude Ismael Tajouri, který během deseti kol vstřelil pět branek a jeho průměr činí 1,90 gólu na zápas.
SV Mattersburg

Mattersburg během úvodních deseti kol letošního ročníku rakouské Bundesligy získal pouze pět bodů, když vyhrál nad již avizovaným Wolfsbergerem a během posledních pěti utkání uhrál bod s St. Poltenem a Riedem. Nejlepším střelcem týmu je Michael Perlak, který letos vstřelil tři góly branky.
Jedenácté kolo rakouské Bundesligy uzavře utkání, v němž poslední Mattersburg vyzve na Pappelstadionu Austrii Vídeň. Hosté se v případě vítězství mohou dotáhnout na úřadující šampióny ze Salcburku, kterým se ziskem 19 bodů patří po jedenácti odehraných kolech třetí místo. Mattersburg čeká na výhru od 13. srpna, kdy zvítězil 3:1 nad AC Wolfsbergerem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

SV BauWelt Koch Mattersburg – FK Austria Vídeň

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Grünwald, 87. Martschinko

Karty:   58. Grgic (MTT), 70. Sprangler (MTT) – 66. Filipovic (AUV)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 17:12.

SV BauWelt Koch Mattersburg: Böcskor – Höller, Mahrer, Rath, Maksimenko – Sprangler (74. Bürger), Jano – Farkas, Grgic, Röcher – Varga (69. Pink).
Náhradníci: Rosenstingl – Perlak, Ertlthaler, Fran, Lovric. Trenér: Ivica Vastic.

FK Austria Vídeň: Hadzikic – Stryger Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko – Serbest, Holzhauser (90+3. Mohammed) – Felipe Pires, Grünwald, Venuto (88. Tajouri) – Kayode (90. Kvasina).
Náhradníci: Pentz – Gluhakovic, Prokop, Salamon. Trenér: Thorsten Fink.

Rozhodčí: Dieter Muckenhammer. Asistenti: Andreas Rothmann, Clemens Schüttengruber. Čtvrtý rozhodčí: Manuel Schüttengruber