Menu

Futsal

Mistrovství světa

Rusko – Argentina

4:5

konec (1:2)

01.10.2016, 21:30 • Coliseo el Pueblo, Cali (COL) • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 1.8 4.1 3.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Argentina v nádherném finále porazila Rusko, které se nadechlo ke comebacku příliš pozdě, a stala se poprvé v historii po Španělsku a Brazílii mistrem světa, se s Vámi loučí Tomáš Reiner. Mějte se krásně a za čtyři roky třeba v Íránu, kde by se eventuálně mohlo mistrovství světa konat. Za všechny, kteří se na přenosech z letošního MS v Kolumbii podíleli, Vám děkuji za pozornost! (23:53:27)

Argentina oslavuje historicky první titul mistrovství světa!

1. Argentina – Zlato

Trenér Diego Giustozzi si dokráčel pro diplom mistrů světa a jeho svěřenci si s obrovskou radostí došli pro zlaté medaile, po jejichž přebrání zvedli nad hlavu titul mistrů světa!
2. Rusko – Stříbro

Rusové přebrali stříbrné medaile poté, co jim Argentinci sympaticky a sportovně vytvořili uličku slávy. Jak už bylo řečeno, Rusko vyhrálo všechny zápasy až na finále, přesto slaví největší úspěch v historii a k bronzu z roku 1996 dnes přidává stříbro.

Závěrečná fotografie Íránu, který převzal bronzové medaile.

3. Írán – Bronz

Írán na letošním MS vybojoval bronzové medaile poté, co v osmifinále senzačně vyřadil po penaltovém rozstřelu úřadující šampióny z Brazílie a v souboji o bronz poté stejným způsobem Portugalce!
Falcao se sice na letošním šampionátu stal nejlepším hráčem historie mistrovství světa, jenže Brazílie vypadla již v osmifinále, a tak se není třeba divit, že se neobjevil mezi nejlepšími hráči letošního šampionátu.

Trojice nejlepších hráčů letošního mistrovství světa 2016.

Nejlepší hráči

1. Fernando Wilhelm (ARG) Zlatý míč
2. Eder Lima (RUS) Stříbrný míč
3. Ahmad Esmaeilpour (IRN) Bronzový míč
Zlatá rukavice

Nicolas Sarmiento (ARG)

Trojice nejlepších střelců letošního mistrovství světa 2016.

Nejlepší střelci

1. Ricardinho (POR) Zlatá kopačka
2. Eder Lima (RUS) Stříbrná kopačka
3. Falcao (BRA) Bronzová kopačka
Na řadu přichází slavnostní ceremoniál a jako první přebírají medaile rozhodčí, mezi nimiž je i český rozhodčí Ondřej Černý, který měl čest řídit jedno ze semifinálí.

Falcao, kapitán Kanárků a nejlepší střelec v historii mistrovství světa, symbolicky přinesl titul pro mistry světa, který za pár okamžiků po úřadujících šampiónech z Brazílie převezmou dnes večer Argentinci!
Rusko na mistrovství světa 2016 vyhrálo v Kolumbii všechny zápasy, až na to nejdůležitější. Rusové v dramatickém a velice zajímavém finále podlehli Argentině, která v prvním poločase otočila nepříznivý vývoj utkání na svou stranu, a přestože Rusko po přestávce odpovědělo, Alan Brandi během 58 sekund vstřelil dva góly, na které navázal kopem přes celé hřiště Constantino Vaporaki. Jeho gól byl nakonec zlatý, protože Rusko v samotném závěru utkání vstřelilo dva góly, vyrovnat už se mu ale nepodařilo. Argentinci s nejlepší obranou na turnaji dokráčeli až pro titul, zatímco Rusko se musí spokojit se stříbrem. Konečný výsledek. Rusko 4 Argentina 5.

Konec zápasu.

40:00

Argentina v závěru zápasu kopem přes celé hřiště po odrazu míče od země orazítkovala břevno a udělala tečku za letošním mistrovstvím světa, na kterém oslavuje historicky první titul!

39:41

39:41 Eder LIMA - 4:5

39:41

Rusko právě vstřelilo branku!
EDER LIMA (10) proměnil pokutový kop a 19 sekund před koncem snižuje na 4:5, když vedle levé nohy couvajícího Nicolase Sarmienta zamířil přízemní střelou k pravé tyči. Drama vrcholí!

39:40

Argentinci faulovali a Rusko bude zahrávat 19,6 sekundy před koncem zápasu zahrávat penaltu!

39:26

Eder Lima pálil v blízkosti levé tyče z ostrého úhlu, Nicolas Sarmiento ale jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil, stejně jako předtím nebezpečnou střelu Dmitrije Lyskova!

38:56

38:56 Dmitrij LYSKOV - 3:5

38:56

Rusko právě vstřelilo branku!
DMITRIJ LYSKOV (3) před bránou zalepil přihrávku z pravého křídla od Vladislava Šajachmetova a poté míč pravačkou uklidil k pravé tyči, to už je ale zřejmě příliš pozdě! Asistence: Vladislav Šajachmetov (2).

38:19

38:19 Constantino VAPORAKI - 2:5

38:19

Argentina právě vstřelila branku!
CONSTANTINO VAPORAKI (1) se dostal k míči po zablokované střele Romula a přes celé hřiště míč levačkou poslal do prázdné brány. Constantino Vaporaki střílí svůj první gól na mistrovství světa a zřejmě za ním dělá zlatou tečku!

37:51

Argentina napadá rozehrávkou soupeře hodně vysoko a nepouští Rusko několik minut do žádné šance.

37:24

Evropané přišli o míč a přes celé hřiště to zkusil Gerardo Battistoni, jeho vysoký oblouk ale skončil nad.

37:04

Rusové to zkouší při powerplay a kombinují na polovině Argentiny v blízkosti půlící čáry!

36:05

Argentina necelé čtyři minuty před koncem drží dvoubrankový náskok a je blízko k zisku titulu mistrů světa, jenže má na svém kontě stále pět akumulovaných faulů, což je obrovský tlak na psychiku hráčů. Zvládnout to Argentinci?

36:05

Vladislav Šajachmetov nedokázal v těžké pozici usměrnit míč mezi tři tyče a jeho pokus zamířil vedle vzdálenější pravé tyče. Následuje oddechový čas, který si tentokrát vyžádal Diego Giustozzi.

35:37

Dmitrij Lyskov vypálil po zemi z pravého křídla na vzdálenější levou tyč, kde se po zákroku Sarmienta pokoušel o dorážku Eder Lima, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop!

35:02

Argentina už penaltu zahrávala, a pokud sama fauluje, následovat bude pokutový kop na opačné straně, který může Rusko vrátit zpět do hry, otázkou je, kdy přijde.

35:02

Náhradní brankář Georgy Zamtaradze uchránil Rusko od pohromy a trenér Sergej Skorovič si vyžádal oddechový čas, aby promluvil směrem ke svým svěřencům.

34:17

Georgy Zamtaradze nahradil v bráně Gustava a přízemní technickou střelu Leandra Cuzzolina z desetimetrového pokutového kopu skvělým zákrokem vyrazil!

34:17

Žlutou kartu dostává Georgy Zamtaradze (Rusko).

34:17

Romulo zbytečně fauloval a Argentina bude zahrávat desetimetrový pokutový kop!

34:03

Eder Lima to udělal nádherně, jenže Argentinu podržel fantastický brankář Nicolas Sarmiento, který přízemní střelu mířící k pravé tyči vyrazil na rohový kop!

33:45

Robinho dostal žlutou kartu za řeči a na penaltu si ještě musíme nějaký ten čas počkat.

33:45

Žlutou kartu dostává Robinho (Rusko).

33:36

Rusům byl odpískán faul a oba dva týmy mají na svém kontě pět akumulovaných faulů! Každý faul nyní bude odměněn penaltou.

33:17

Následný rohový kop Rusů nic nepřinesl a Danil Davydov na pravém křídle míč při pokusu o pohotový volej minul.

32:37

Danil Davydov napřáhl na levé straně hřiště k prudké diagonální střele, která mířila pod břevno, Nicolas Sarmiento ji ale skvělým zákrokem dokázal vytáhnout nad!

32:21

Svěřenci Sergeje Skoroviče se jen těžko dostávají blízko argentinské brány a nezbývá jim nic jiného, než to zkoušet z dálky.

32:01

Jihoameričané jsou pod tlakem, do kterého se pasivní hrou dostali prakticky sami, zatím ale brání bezchybně.

31:55

Robinho si srovnal míč na levačku a ze středu útočné poloviny napřáhl levačkou k prudké střele, která zamířila těsně nad levý horní roh brány!

31:20

Argentina čeká s čím Rusko přijde, a to se nemusí ve zbytku utkání vyplatit. Ale nepředbíhejme.

31:20

Žlutou kartu dostává Alamiro Vaporaki (Argentina).

31:00

Eder Lima se na pravé straně krásně obtočil kolem protihráče a pravačkou tvrdě vypálil, jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány, kde ho Nicolas Sarmiento vyrazil!

30:36

Argentinci vyčkávají a pečlivě brání. Pokud se Rusku nepodaří skórovat v nejbližší době, tak budeme sledovat stále stejný obrázek.

30:19

Eder Lima zkoušel na brankové čáře poslat míč před bránu, jenže už se s ním ocitl v zámezí.

29:43

Milovanov vypálil na levém křídle z úhlu, jeho pokus ovšem mezi tři tyče nezamířil a Nicolas Sarmiento zasahovat nemusel.

29:21

Romulo předvedl katastrofální rozehrávku, když míč poslal téměř až ke stropu a z tribun se ozval hlasitý pískot.

29:21

Žlutou kartu dostává Santiago Basile (Argentina).

29:21

Argentina pečlivě brání, nyní ale Santiago Basile zbytečně fauloval a následovat bude standardní situace Ruska.

28:51

Nicolas Sarmiento se začal svíjet na hřišti poté, co míč Argentinci zbytečně odkopli do zámezí.

28:21

Ivan Čiškala pálil na pravém křídle z úhlu, jenže Nicolas Sarmiento proti němu skvěle vyběhl a po zakleknutí jeho pokus vyrazil za postranní čáru!

27:51

Robinho na pravém křídle po několikáté v zápase operoval s míčem, jenže ani tentokrát se k ohrožení argentinské brány nedostal. Argentinci ve druhém poločase skvěle brání.

27:18

Sekundy na časomíře sice pomalu, ale neustále ubíhají a Argentina vede nad Ruskem o dvě branky 4:2. Rusové se snaží odpovědět, jenže se nemohou dostat k nebezpečné střele.

26:37

Romulo zkusil na pravé straně tvrdě vypálit, jeho následný pokus ale zamířil daleko vedle pravé tyče a Sarmiento jeho střelu kontroloval pohledem.

26:33

Milovanov byl faulován u postranní čáry mimo těžiště hry a oba dva týmy mají na své kontě dva akumulované fauly.

25:39

Constantino Vaporaki rozehrál na pravé straně rohový kop, po kterém se Argentinci dostali ke střele, ta ale byla zablokována.

24:59

Rusové v úvodu druhého poločasu stále nevědí, kde jim hlava stojí, a marně se snaží zareagovat na dva slepené góly v podání Alana Brandiho, který je zatím hrdinou Argentiny.

24:17

Sarmiento skvěle vyběhl z brány a nedovolil Ederovi Limovi, aby mu na levém křídle udělal kličku. Skvělý zákrok!

23:42

Robinho zkusil vypálit z pravého křídla a o několik sekund později z levého, jenže obě dvě jeho střely byly zablokovány.

22:33

22:33 Alan BRANDI - 2:4

22:33

Argentina právě vstřelila branku!
ALAN BRANDI (4) si naběhl před bránu na přihrávku svého spoluhráče z pravého křídla a pod padajícím Gustavem poslal míč během necelé minuty podruhé do sítě. Argentina vede po dvou slepených gólech 4:2! Asistence: Leandro Cuzzolino (5).

21:35

21:35 Alan BRANDI - 2:3

21:35

Argentina právě vstřelila branku!
ALAN BRANDI (3) skvěle usměrňoval kolmou přihrávku svého spoluhráče mezi nohy Gustava, který sice skvěle zakročil, proti jeho následné dorážce už byl ale bezmocný.

21:18

21:18 Eder LIMA - 2:2

21:18

Rusko právě vstřelilo branku!
Robinho si na pravém křídle pohrál s míčem a poté mezi nohama protihráče přihrál EDEROVI LIMOVI (9), který si pokryl zády k bráně míč a z otočky pravačkou vymetl pravý horní roh brány.

20:37

Robinho mohl táhlou střelou z poloviny hřiště vstřelit svůj první gól na turnaji, jenže jeho přízemní pokus mířící k pravé tyči brankář Nicolas Sarmiento skvělým zákrokem vyrazil!

20:03

Rusko během letošního mistrovství světa ještě ani jednou neremizovalo a všechny zápasy vyhrálo v normální hrací době, jenže ve finále prohrává po poločase s Argentinou 1:2.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:37.

Statistiky po dramatickém závěru atraktivního poločasu.

Rusko vykročilo do finále skvěle, když se necelých pět minut před přestávkou prosadil Eder Lima, který před bránou prokázal velký důraz a propasíroval míč do sítě. Jenže tím dramatický závěr úvodní části neskončil a po pouhých 24 sekundách dokázala Argentina vyrovnat zásluhou Alamira Vaporakiho, na jehož vyrovnávací branku těsně před koncem prvního poločasu navázal z penalty Leandro Cuzzolino a otočil vývoj zápasu. Skóre po prvním poločase. Rusko 1 Argentina 2.

20:00

První poločas skončil.

19:34

19:34 Leandro CUZZOLINO - 1:2

19:34

Argentina právě vstřelila branku!
Brankář Nicolas Sarmiento šel příliš rychle do kolen a LEANDRO CUZZOLINO (4) po jeho pravici zamířil přesně do levého horního rohu brány. Argentina se těsně před přestávkou ujímá vedení 2:1 a otáčí vývoj na svou stranu!

19:33

Sergej Abramovič dostal zřejmě žlutou kartu za protesty, protože Argentina bude těsně v závěru prvního poločasu zahrávat penaltu!

19:33

Žlutou kartu dostává Alan Brandi (Argentina).

19:33

Žlutou kartu dostává Sergej Abramovič (Rusko).

19:31

Rusko se pokusilo z vlastní poloviny hřiště přehodit brankáře Sarmienta, ten si ovšem včas zacouval do brány a v pohodě míč stáhl ze vzduchu.

19:09

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát 51 sekund a na míči jsou Rusové.

18:55

Argentinci se sice po třetím rohovém kopu rozehraném během pár sekund neuspěli, vzápětí se ale dostali o odraženému míči a Constantino Vaporaki přehodil vybíhajícího brankáře Gustava, toho ale dokázal na brankové čáře zastoupit jeden ze spoluhráčů, který míč odkopl do bezpečí!

18:45

Argentinci po dvou sražených střelách v rychlém sledu rozehráli dva rohové kopy, po nichž bude následovat další.

18:10

Šajachmetov rozehrál na pravé straně rohový kop a po jeho přihrávce se dostal na přední tyči k přízemní střele nabíhající Abramov, jeho pokus byl ale zablokován.

17:48

Argentinci hýří pohybem a Rusové mají s nimi obrovské problémy. Nyní si ovšem nemohou dovolit fauloval, protože na svém kontě mají pět akumulovaných faulů.

16:17

Jeden z Rusů fauloval a až nyní z toho je pátý akumulovaný faul, omlouvám se. Nyní už tedy opravdu po dalším faulu Rusů bude následovat penalta.

15:49

Diego Gustozzi si vyžádal na straně Argentiny po vstřelení vyrovnávací branky oddechový čas.

15:49

15:49 Alamiro VAPORAKI - 1:1

15:49

Argentina právě vstřelila branku!
Cristian Borruto pálil přesně do levého horního rohu brány a Gustavo předvedl skvělý zákrok, jenže vzápětí se dostal k míči Maximiliano Rescia, který střílenou přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči ALAMIRA VAPORAKIHO (4), který z blízkosti zamířil do prázdné brány a vyrovnal na 1:1! Asistence: Maximiliano Rescia (1).

15:23

15:23 Eder LIMA - 1:0

15:23

Rusko právě vstřelilo branku!
Brankář Sarmiento po tvrdé střele z pravého křídla sice předvedl skvělý zákrok, jenže vzápětí se z dorážky nadvakrát nebo natřikrát prosadil EDER LIMA (8), který posílá Rusko v závěru prvního poločasu do vedení.

15:06

Gustavo předvedl skvělý reflexivní zákrok proti střele z pravého křídla, která mířila ke vzdálenější levé tyči, a po rohovém kopu si poradil s pohotovým volejem z kopačky Maximiliana Resciy, který mířil po zemi pouze doprostřed brány!

14:56

Romulo fauloval u postranní čáry a Rusko už má na svém kontě pět akumulovaných faulů, což znamená, že po tom dalším už se bude kopat penalta.

14:20

Rescia se dostal po ztrátě míče v podání Borruta k technické střele, která sice mířila z velké dálky ke vzdálenější pravé tyči, jenže postrádala razanci a Gustavo si s ní hravě poradil.

13:53

Argentinci skvěle rozehráli na pravé straně hřiště aut a Alamiro Vaporaki se ocitl ve slibné střelecké pozici, jenže jeho následný nepřipravený pokus zamířil vysoko nad.

13:31

Borruto nepřesně přihrál z pravého křídla do středu hřiště, kde našel pouze jednoho ze dvojice bránících hráčů Ruska.

12:58

Pokud ovšem porovnáme oba dnešní brankáře, tak Sarmiento je na tom lépe. Argentinský brankář doposud inkasoval branek sedm, zatímco Gustavo o tři více.

12:26

Pokud si říkáte, proč se Gustavovi přezdívá Ruský Petr Čech, tak je to proto, že nosí stejnou helmu na hlavě a samozřejmě také skvěle chytá.

11:46

Když to nejde z blízka, tak to Argentinci zkusili z poloviny hřiště, jejich následná střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Ruský Petr Čech.

11:33

Eder Lima po přerušení hry zaklekl, aby si zavázal rozvázanou tkaničku.

11:12

Oba týmy skvěle vyplňují volné prostory a hráči se těžko dostávají do nějaké slibné brankové příležitosti.

10:56

Argentina rozehrála rohový kop, po kterém se k ničemu nedostala, stejně jako na opačné straně hráči Ruska, jejichž útok zastavila nepřesná kolmá přihrávka do území nikoho.

10:46

Pablo Taborda upadl v blízkosti pokutového území, kde se snažil v pádu marně zakončit a faul se vzápětí nepískal.

10:21

Rusové na pravé straně rozehráli aut a po krásném pasu hlavičkoval jeden z hráčů ve vínově červeném dresu těsně nad!

10:14

Po oddechovém čase zkusil své střelecké štěstí na pravé straně hřiště Danil Davydov, jeho následný pokus byl ale zablokován.

10:01

Rusové rozehráli volný přímý kop, jejich následná táhlá diagonální střela ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče a trenér Ruska Sergej Skorovič si vyžádal jako první oddechový čas.

10:00

Nicolas Sarmiento zasahoval proti jednomu z hráčů Ruska mimo pokutové území a uviděl žlutou kartu.

10:00

Žlutou kartu dostává Nicolas Sarmiento (Argentina).

09:55

Nejlepším hráčem na straně Ruska je Eder Lima, který má na svém kontě sedm gólů a osm asistencí.

09:39

Vzápětí to zkoušel na levém křídle Romulu, jehož následná prudká střela zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.

09:26

Sergej Abramov napřáhl ze středu k prudké střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány a Nicolas Sarmiento ji vyboxoval za postranní čáru!

08:55

Dmitry Lyskov nechtěl udělat v obraně chybu a raději míč odkopl za postranní čáru.

08:30

Z finále uplynulo osm minut a třicet sekund a Rusko zatím hraje proti defenzivně založené Argentině bez branek 0:0.

08:01

Lyskov hledal kolmou přihrávkou Šajachmetova, kapitán Ruska ale jeho pas zpracovat nedokázal a míč sebral na hranici pokutového území pozorný brankář Nicolas Sarmiento.

07:47

Pablo Taborda zkusil vypálil v blízkosti půlící čáry z pravého křídla, jeho následná dělovka ale zamířila nad.

07:25

Pokud si to pamatuji dobře, tak Rusové už letos jedno finále hráli, a to na EURO 2016 v Srbsku, kde ve finále podlehli v zápase bohatém na góly 7:3 Španělsku.

07:03

Zatím sledujeme velice zajímavé finále, během něhož už zazvonila branková konstrukce, úvodní gól ale zatím nikde.

06:50

Rusové na levém křídle vzápětí rozehráli aut a po krásném diagonálním pasu se v blízkosti pravé tyče pokoušel zakončit patičkou Eder Lima, ve vzduchu míč ale minul.

06:32

Gustavo před pár okamžiky předvedl skvělý zákrok, když nebezpečnou přízemní střelu Argentiny z pravého křídla vyrazil levou nohou na břevno, od kterého se míč odrazil zpět do hry!

05:15

Eder Lima se uprostřed útočné poloviny krásně otočil s míčem a jeho následná přízemní střela zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!

04:27

Rusko se nemohlo dostat k bráně, protože bylo bez pohybu, a tak to jeden z jeho hráčů zkusil téměř z poloviny hřiště a jeho prudká rána zamířila vedle pravé tyče.

04:03

Rusové během posledních okamžiků trochu vyklidili pole a přenechali iniciativu Argentině.

03:15

Gustavo se pokusil zaskočit svého kolegu na opačné straně hřiště a napřáhl k nebezpečné střele, která skončila těsně nad břevnem! Zajímavý pokus.

02:57

Kapitán Argentiny Wilhelm rozehrál na pravé straně aut a Borruto napřáhl z dálky k přízemní střele, která zasvištěla vedle vzdálenější levé tyče.

02:47

Argentinci napřáhli ve středu útočné poloviny k nebezpečné přízemní střele, která mířila přesně k pravé tyči, jenže brankář Gustavo vytáhl skvělý zákrok a nohou míč vykopl!

02:43

Ivan Čiškala byl tím hráčem, který schytal tvrdou ránu a po pár sekundách strávených v nefutsalové pozici odešel na střídačku.

02:42

Jeden z hráčů Ruska zůstal po zablokování střely Pabla Tabordy z pravého křídla sedět na hrací ploše.

02:28

Argentina předvádí v úvodu zápasu hru, která se dala čekat. Jihoameričané poctivě brání a čekají na nějaký nebezpečný protiútok, po kterém by uštkli jako hadi.

01:54

Robinho se pokusil překvapit Sarmienta přímou střelou k bližší tyči, brankář Argentiny se ale nenechal nachytat na švestkách a jeho pokus nadvakrát zneškodnil!

01:54

Robinho si na pravém křídle skvěle pokryl míč a vybojoval pro Rusko zajímavou standardní situaci.

01:27

Rusové se po postupném útoku pokusili vypálit z levého křídla, jejich následná střela z úhlu ale byla zablokována.

01:06

Úvod utkání nabízí opatrný začátek a nikdo nechce udělat zbytečnou chybu, což se dalo očekávat.

00:34

Brazílie vypadla již v osmifinále s Íránem, zatímco Španělsko ve čtvrtfinále s Ruskem, které vyhrálo vysoko 6:2.

00:01

Argentina obstarala výkop historického finále proti Rusku. Poprvé v historii mistrovství světa poznáme nového mistra! Španělé i Brazilci jsou dávno mimo hru.

00:01

Utkání právě začalo.

Po doznění obou hymen je na řadě tradiční podání rukou.

Hráči obou týmů za tradiční znělky FIFA nastoupili na hrací plochu a po zaznění ruské a následně portugalské národní hymny už bude vše připraveno k výkopu finále, v němž Rusko vyzve v mezikontinentálním souboji Argentinu, která se pyšní nejlepší obranou!
Úvodní sestavy:

Rusko: Gustavo (Zamtaradze, Vikulov) – Čiškala, Eder Lima, Robinho, Davydov – Šajachmetov (C), Lyskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Niiazov, Abramovič. Trenér: Sergej Skorovič (RUS).

Argentina: Sarmiento (Quevedo, Mosenson) – Wilhelm (C), Borruto, Brandi, Taborda – Stazzone, A. Vaporaki, Battistoni, Rescia, Cuzzolino, Basile, C. Vaporaki. Trenér: Diego Giustozzi (ARG).

Rozhodčí: Fernando Gutierrez Lumbreras (ESP). Druhý rozhodčí: Daniel Rodriguez (URU). Třetí rozhodčí: Nurdin Bukuev (KGZ). Časoměřič: Khamis Hassan Alshamsi (UAE).
Argentina

Argentina šla od zápasu k zápasu a po zvládnutí náročného osmifinále proti Ukrajině dokráčela až do finále. Utkání proti Ukrajině skončilo bezbrankovou remízou a Argentinci, kteří se na šampionátu mohou pochlubit nejlepší obranou a v semifinále si překvapivě snadno poradili s favorizovanými Portugalci v čele s nejlepším střelcem Ricardinhem, rozhodli o svém postupu až v prodloužení. Jihoameričané předvedli proti avizovanému Portugalsku impozantní výkon a do finále postoupili po fantastické a vysoké výhře 5:2.

Cesta do finále

Argentina – Kazachstán 1:0 (skupina E)
Argentina – Šalamounovy ostrovy 7:3 (skupina E)
Kostarika – Argentina 2:2 (skupina E)
Argentina – Ukrajina 1:0 (osmifinále)
Argentina – Egypt 5:0 (čtvrtfinále)
Argentina – Portugalsko 5:2 (semifinále)
Rusko

Rusko na letošním mistrovství světa v Kolumbii dosáhne největšího úspěchu v historii a naváže na medailový úspěch z roku 1996, kdy na světovém šampionátu ve Španělsku vybojovalo bronz. Rusové se poprvé v historii probojovali až do finále a jako jediný tým na letošním mistrovství světa vyhráli všechny zápasy, v pěti z šesti duelů navíc dokázali vstřelit minimálně šest gólů. Svěřenci trenéra Sergeje Skoroviče disponují dokonalou kombinací hráčů, kteří se navzájem doplňují, věří si a mají vítěznou mentalitu, kterou naposledy prokázali v semifinále proti Íránu.

Cesta do finále

Thajsko – Rusko 4:6 (skupina B)
Egypt – Rusko 1:6 (skupina B)
Rusko – Kuba 7:1 (skupina B)
Rusko – Vietnam 7:0 (osmifinále)
Rusko – Španělsko 6:2 (čtvrtfinále)
Írán – Rusko 3:4 (semifinále)
Mistrovství světa v Kolumbii 2016 v sobotu večer vyvrcholí soubojem o zlato, ve kterém Rusko vyzve ambiciózní Argentinu. Oba dva týmy se na světovém šampionátu poprvé v historii probojovaly do finále, po jehož skončení poznáme s jistotou nového mistra. Vzájemná bilance vyznívá pro tým z Evropy, který proti Argentině nikdy neprohrál. Rusové s jihoamerickým celkem dvakrát remizovali a jednou ho dokázali porazit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

Rusko – Argentina

4:5

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 16. Lima, 22. Lima, 39. Lyskov (Šajachmetov), 40. Lima (10 m kop) – 16. A. Vaporaki (Rescia), 20. Cuzzolino (10 m kop), 22. Brandi, 23. Brandi (Cuzzolino), 39. Vaporaki

Karty:   20. Abramovič (RUS), 34. Robinho (RUS), 35. Zamtaradze (RUS) – 10. Sarmiento (ARG), 20. Brandi (ARG), 30. Basile (ARG), 32. Vaporaki (ARG)

Rusko: Gustavo (Zamtaradze, Vikulov) – Čiškala, Eder Lima, Robinho, Davydov – Šajachmetov (C), Lyskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Niiazov, Abramovič. Trenér: Sergej Skorovič (RUS).

Argentina: Sarmiento (Quevedo, Mosenson) – Wilhelm (C), Borruto, Brandi, Taborda – Stazzone, A. Vaporaki, Battistoni, Rescia, Cuzzolino, Basile, C. Vaporaki. Trenér: Diego Giustozzi (ARG).

Rozhodčí: Fernando Gutierrez Lumbreras (ESP). Druhý rozhodčí: Daniel Rodriguez (URU). Třetí rozhodčí: Nurdin Bukuev (KGZ). Časoměřič: Khamis Hassan Alshamsi (UAE)

Diváci: 8559