Menu

Futsal

Mistrovství světa

Ázerbájdžán – Portugalsko

2:3

konec (1:2)

26.09.2016, 01:00 • Coliseo el Pueblo, Cali (COL) • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 4.65 5.5 1.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky: střely celkem: 53-41, střely na bránu: 15-10, střely mimo: 17-16, zablokované střely: 21-15, rohové kopy: 11-7, zákroky: 7-11. (02:41:14)
Hráči Portugalska zvedají ruce nad hlavu a oslavují postup do semifinále mistrovství světa v Kolumbii, kde v zápase o finále vyzvou Argentinu. Ázerbájdžán si během utkání vytvořil řadu velkých brankových příležitostí, jenže na rozdíl od Portugalska nebyl tak produktivní. Vítězný gól utkání vstřelil za stavu 2:1 po nádherné teči Ricardinho, na jehož gól sice v závěru dokázal při powerplay odpovědět Eduardo, Ázerbájdžánu se ale i přes obrovský tlak už vyrovnat nepodařilo. Debutant letošního mistrovství světa má za sebou fantastické premiérové vystoupení a Portugalsku, favoritovi na titul, podlehl jen o vlásek. Konečný výsledek. Ázerbájdžán 2 Portugalsko 3.

Konec zápasu.

39:57

Obrovské drama se chýlí ke konci a Portugalsko je tři sekundy od postupu do semifinále mistrovství světa!

39:40

Další velkou možnost měl Fabio Poletto, který prudkou ránou mířil pod břevno, Bébé ale vytáhl fantastický zákrok a nataženou rukou ve výskoku míč vyrazil vysoko nad!

39:23

Isa Atayev to krásně zkusil přízemní střelou z levého křídla, propálit Bébého ale mezi nohama nedokázal!

39:00

Minutu. Tolik času mají futsalisté Ázerbájdžánu na to, aby utkání poslali proti favorizovanému Portugalsku do prodloužení.

38:17

Ricardinho před několika sekundami předvedl po centru z levé strany na vzdálenější pravé tyči nádherné a pohotové nůžky, které málem ustřihly Ázerbájdžánu veškeré naděje, nakonec ale skončily vedle bližšího pravého horního rohu brány na boční síti!

37:11

Bébému se splašila kladiva a po chycení míče se okamžitě rozeběhl k bráně Ázerbájdžánu! Portugalský gólman svou akci zakončil střelou z levého křídla, jeho pokus byl ale zablokován.

36:26

Ázerbájdžán mohl vyrovnat krásnou přízemní střelou z úhlu, následný pokus od pravé postranní čáry ale skončil na boční síti.

35:42

Hra se po snížení Ázerbájdžánu hodně otevřela a k vidění je opět světový futsal, během něhož se hra bleskově přesouvá ze strany na stranu.

35:06

Ázerbájdžán nebyl daleko od vyrovnání, když po centru z levé strany na vzdálenější pravé tyči jeden z jeho hráčů na míč hlavou těsně nedosáhl!

34:27

34:27 EDUARDO - 2:3

34:27

Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
EDUARDO (2) skóruje během powerplay a vrací Ázerbájdžán zpět do hry! Eduardo přízemní střelou z téměř nulového úhlu propálil mezi nohama klečícího Bébého a zamířil ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Thiago Bolinha (1).

33:37

Ricardinho se pokusil z vlastní poloviny hřiště trefit prázdnou bránu, jeho střela se ale od spojnice břevna a levé tyče odrazila do zámezí!

33:00

Ázerbájdžán si začíná vytvářet velký tlak, zatím se ale do žádné velké příležitosti nedostal.

31:40

Ázerbájdžán to zkusil při powerplay a Portugalsko mohlo rozhodnout, jeho střela přes celé hřiště ale skončila vedle levé tyče.

31:19

Trenér Ázerbájdžánu Miltinho má hlavu plnou myšlenek, které se rozhodl sdělit svým svěřencům během timeoutu.

30:55

André dnes hraje skvělý zápas, který mohl okořenit gólem! André se dobře snažil obstřelit vybíhajícího brankáře Kurdova a jeho následný přízemní pokus zamířil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!

30:27

Eduardo napřáhl na levé straně hřiště k další nebezpečně diagonální střele, jenže Bébé byl opět připraven a pěstí levé ruky míč vyrazil vedle vzdálenější pravé tyče!

29:43

Evropští Brazilci předvedli krásný protiútok, jenže vzápětí zaváhali při zakončení a akci lidově řečeno zadrbali.

29:22

Následný rohový kop nic nepřinesl, a tak pokračujeme za stavu 3:1 pro Portugalsko.

28:50

Eduardo mohl rychle korigovat skóre, Bébé ovšem dokázal jeho štiplavou přízemní střelu směřující ke vzdálenější levé tyči konečky prstů vytěsnit na rohový kop!

28:48

Ricardinho je fenomenální hráč a před pár okamžiky ukázal, proč.

27:42

27:42 RICARDINHO - 1:3

27:42

Portugalsko právě vstřelilo branku!
RICARDINHO (12) skvěle clonil před bránou a táhlou střelu v podání Joãoa Matose patou usměrnil ve vzduchu do levého horního rohu brány. Ricardinho vstřelil svůj dvanáctý gól na šampionátu a výrazně přiblížil svůj tým k postupu. Asistence: João Matos (4).

27:22

Vitaliy Borisov se pokusil vypálit z dálky a jeho nepříjemná střela mířila přesně do levého horního rohu brány, jenže Bébé vytáhl fantastický zákrok a jeho střelu konečky prstů vyrazil na roh!

27:03

Portugalský gólman už je v pořádku a v zápase bude moci zřejmě bez problému pokračovat.

26:58

Brankář Bébé zůstal ležet na hrací ploše poté, co se vydal proti centru z pravého křídla a nepříjemně se střetl se clonícím Khataiem Baghirovem.

26:43

Rizvan Farzaliyev to vzal jako správný kapitán na sebe a ze středu hřiště tvrdě dvakrát vypálil, jeho oba pokusy ale byly zablokovány a následná střela Khataie Baghirova z úhlu zamířila vedle přední levé tyče.

26:23

Portugalsko až na pár výjimek po přestávce velice dobře brání a futsalisté Ázerbájdžánu už se nedostávají tak snadno do zakončení.

25:08

Svěřence trenéra Miltinha určitě mrzí inkasovaný gól těsně před přestávkou, na první branku ale dokázali odpovědět, tak proč by nemohli nyní na tu druhou.

24:40

Hra se stejně jako v úvodu utkání přelévá v rychlém tempu ze strany na stranu a Ázerbájdžán touží po vyrovnání.

23:26

Ázerbájdžán se připomněl vzápětí na pravé straně hřiště střelou z ostrého úhlu, Bébé ji ale vyrazil!

23:14

Djo to vzal krásně na sebe a na pravé straně hřiště vypálil přes stínícího protihráče bodlem, jeho pokus byl ale nepřesný a skončil těsně vedle levého horního rohu brány!

22:31

Portugalsko vyrazilo po levém křídle do rychlého protiútoku a Cardinal posílal před bránu z úhlu nebezpečnou přihrávku, po které by jeden z jeho spoluhráčů uklízel míč na vzdálenější pravé tyči do prázdné brány, pas k němu ale nedoputoval a byl sražen.

22:21

Následná standardní situace na straně Ázerbájdžánu nic nepřinesla a ještě je potřeba dodat, že Djo kvůli inkasování žluté karty přijde o případné semifinále proti Argentině.

22:17

Djo zastavil rychlý protiútok Ázerbájdžánu, když jako tank zválcoval k zemi obránce Galla, který je otřesený a zůstává ležet na hrací ploše.

22:17

Žlutou kartu dostává Djo (Portugalsko).

22:07

Cardinal byl před pár okamžiky faulován Eduardem a nyní byl u postranní čáry udeřen loktem do obličeje, kromě autu z toho ale nic nebude.

21:14

Eduardo se stal prvním potrestaným hráčem zápasu a vzápětí zkusil z dálky vypálit André, jeho pokus ale zamířil hodně vedle pravé tyče.

20:58

Žlutou kartu dostává Eduardo (Ázerbájdžán).

20:03

Portugalsko rozehrálo druhý poločas závěrečného čtvrtfinále letošního mistrovství světa ve futsale a za současného stavu 2:1 to vypadá, že se Argentina ve čtvrtfinále střetne právě s ním.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 1:52.

Statistiky po skončení velice zajímavého prvního poločasu.

Ázerbájdžán vstoupil do zápasu velice dobře, jenže své šance nevyužil a inkasoval. Portugalsko poslal do vedení střelou z úhlu Djo, na jehož gól sice dokázal na opačné straně odpovědět po fantasticky sehraném protiútoku Thiago Bolinha, Portugalsku ale vrátil ztracené vedení těsně před přestávkou João Matos. Skóre po prvním poločase. Ázerbájdžán 1 Portugalsko 2.

20:00

První poločas skončil.

18:48

Ázerbájdžán mohl rychle odpovědět, jenže jeho následná přízemní střela skončila těsně vedle levé tyče a rohový kop vzápětí žádné nebezpečí nepřinesl.

17:48

17:48 João MATOS - 1:2

17:48

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Bruno Coelho skvělou střelou do levého horního rohu vystrašil Kurdova a vzápětí po rozehrání rohového kopu našel hlavu JOÃOA MATOSE (1), který zamířil přesně k pravé tyči a vstřelil svůj první gól na šampionátu. Asistence: Bruno Coelho (5).

17:21

Hráči Ázerbájdžánu skvěle vystupují ze své obrany a Portugalsko zatím kombinuje pouze v blízkosti půlící čáry.

16:43

Cíl Ázerbájdžánu do přestávky je jasný, udržet Portugalce na uzdě a případně zahrozit z rychlého protiútoku, po kterém padl jeho úvodní gól.

15:51

Thiago Bolinha mohl po dalším fantastickém protiútoku a následné koloběžce otočit vývoj utkání na stranu Ázerbájdžánu, jenže vybíhající Bébé jeho prudkou přízemní střelu na hranici pokutového území vyrazil!

15:23

Ázerbájdžán v závěru prvního poločasu spoléhá především na pevnou obranu a to se mu může stát osudným.

14:39

Pro tuto chvíli zní odpovědět ne, prudká diagonální střela jednoho z Portugalců z levého křídla zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.

13:59

Ázerbájdžán dokázal odpovědět na úvodní gól Portugalska a stav vyrovnaného čtvrtfinále je nerozhodný 1:1. Dokáže některý z týmů před přestávkou strhnout vedení na svou stranu?

13:36

Ricardinhova střela z pravého křídla zamířila mimo a Miltinho si vzápětí na straně Ázerbájdžánu vyžádal oddechový čas.

13:21

Bébé rychle vyhodil míč a jeden z hráčů Ázerbájdžánu se nepříjemně srazil s vlastním brankářem Kurdovem, který míč nehledě na něj správně vyboxoval do bezpečí!

12:59

Portugalsko se pokusilo rychle odpovědět, jenže následná diagonální střela zamířila daleko vedle vzdálenější pravé tyče.

12:01

12:01 Thiago BOLINHA - 1:1

12:01

Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
Ázerbájdžán po zisku míče v blízkosti vlastní brány vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku a po rozebrání portugalské obrany na šroubky s nádhernou kombinací na jeden dotek z blízkosti doklepl míč do prázdné brány THIAGO BOLINHA (8).

11:24

Ázerbájdžán pěkně rozehrál standardní situaci a střela jednoho z jeho hráčů vzápětí z pravého křídla málem zamířila do pravého horního rohu brány, nakonec ale rozvlnila pouze boční síť!

10:01

Fabio Poletto si na pravém křídle naběhl na kolmou přihrávku svého spoluhráče a z úhlu napřáhl k velmi nebezpečné přízemní střele, která mířila ke vzdálenější levé tyči, brankář Bébé ji ale dokázal pravou nohou vykopnout mimo!

09:48

A znovu André! Obránce Portugalska se málem řítil sám na bránu, brankář Kurdov ale proti němu ve skluzu zasáhl tak, že se míč od Andrého odrazil nad.

09:18

André mohl navýšit jednobrankové vedení Portugalska, jeho prudká přízemní střela ale skončila pouze na boční síti!

08:27

Portugalci zkusili na levém křídle opět zahrozit přízemní střelou, tu ale ve skluzu skvěle zablokoval Eduardo, který vzápětí rychle vystřídal.

08:14

Ázerbájdžán nesmí zpanikařit, prohrává totiž pouze o gól a na odpověď má spoustu, spoustu času.

07:27

07:27 DJO - 0:1

07:27

Portugalsko právě vstřelilo branku!
DJO (2) si na levé straně hřiště zpracoval zády k bráně kolmou přihrávku Andrého a poté z ostrého úhlu propálil vybíhajícího Kurdova. Portugalsko se ujímá vedení a zatím jde na portugalské straně vše podle plánu. Asistence: André (1).

07:00

Ze závěrečného čtvrtfinále mezi Ázerbájdžánem a Portugalskem uběhlo již sedm minut a zatím marně čekáme na úvodní gól.

06:38

Portugalci a jmenovitě Djo se dostali na levém křídle k další střele, ta ale byla stejně jako ta předchozí nepřesná a zamířila vedle přední levé tyče.

06:01

Portugalsko před pár okamžiky rozehrálo na pravé straně rohový kop a v blízkosti půlící čáry se pokusil o pohotový volej Bruno Coelho, jehož pokus sice nebyl špatný, ale skončil nad.

05:49

Ázerbájdžán i proti Portugalsku předvádí trochu překvapivě velice ofenzivní fotbal a zatím je nebezpečnější, což čekal zřejmě málokdo.

05:11

Thiago Bolinha dal o sobě poprvé v zápase vědět střelou ze středu, jenže následný pokus se mu svezl po noze a střela zamířila daleko vedle levého horního rohu brány.

04:51

Fabio Poletto selhal v obrovské šanci, když se na pravé straně hřiště dostal po zablokování střely k dorážce, jenže vybíhajícího Bébého přízemní ránou propálit nedokázal!

04:31

V úvodu utkání se hra přelévá ze strany na stranu a zatím sledujeme velice atraktivní utkání.

03:16

Ázerbájdžán vyrazil do útoku po levém křídle a vyslal na bránu Portugalska velmi nebezpečnou přízemní střelu, která mířila po zemi k přední tyči, jenže Bébé do ní skvěle vložil svou pravou nohu a míč vykopl do bezpečí!

02:21

Na opačné straně odpověděli rychle Portugalci! Fábio byl zřejmě tím hráčem, který z levé strany hřiště pálil diagonální střelou ke vzdálenější pravé tyči, jenže Kurdov vytáhl fantastický zákrok a jeho pokus vyrazil!

02:06

Ramiz Chovradov mohl po necelých třech minutách poslat Ázerbájdžán do vedení, jenže po nádherné kombinaci na jeden dotek pálil z pravého křídla pouze do brankáře Bébého!

01:31

Portugalci jsou podle očekávání aktivnější a poprvé zahrozili dlouhým kolmým pasem vpřed, ten ovšem vyboxoval do bezpečí pozorný brankář Kurdov, který se dobře vydal z brány.

00:01

Rozhodčí Sergio Cabrera dal pokyn k zahájení zápasu a čtvrtfinále mezi Ázerbájdžánem a Portugalskem právě začalo! Postoupí favorit nebo nováček mistrovství světa, který se může postarat během svého debutu o senzaci?

00:01

Utkání právě začalo.
Vítejte v Cali v Kolumbii, kde hráči obou týmů právě z tunelu Colisea el Puebla vychází na hrací plochu a za pár okamžiků bude moci závěrečné čtvrtfinále mezi Ázerbájdžánem a favorizovaným Portugalskem začít!
Ani Portugalsko nenastoupí do čtvrtfinále v kompletní sestavě, kvůli zranění je mimo hru Pedro Cary, který během tří zápasů zaznamenal jednu asistenci.
Úvodní sestavy:

Ázerbájdžán: Kurdov (Zamanov) – Gallo, Thiago Bolinha, Eduardo, Poletto – Farzaliyev (C), Baghirov, Atayev, Chovdarov, Borisov. Trenér: Miltinho (BRA).

Portugalsko: Bébé (Vitor Hugo, Cristiano) – João Matos, Bruno Coelho, Cardinal, Ricardinho (C) – André, Fábio, Djo, Tiago Brito, Miguel, Ré. Trenér: Jorge Braz (POR).

Rozhodčí: Sergio Cabrera (CUB). Druhý rozhodčí: Jose Katemo (ARG). Třetí rozhodčí: Khalid Hnich (MAR). Časoměřič: Khamis Hassan Alshamsi (UAE).
Portugalsko

Portugalsko společně s Brazilci předvádělo na mistrovství světa nejkrásnější futsal, jenže zatímco obhájci titulu už jsou mimo hru po překvapivé prohře 5:4 s Íránem na penalty, Evropští Brazilci míří velice suverénním způsobem do semifinále. Portugalsko kromě úvodní remízy s domácí Kolumbií vyhrálo všechna utkání. Jeho největší hrozbou je kapitán Ricardinho, který je s jedenácti góly nejlepším střelcem šampionátu a navíc hraje velice líbivě, za což by mohl být oceněn po skončení šampionátu Zlatým míčem. Portugalsko střílí jeden gól za druhým, kromě toho ale dokáže také skvěle bránit, když doposud inkasovalo pouze dva góly a může se pochlubit nejlepší obranou.

Cesta do čtvrtfinále

Kolumbie – Portugalsko 1:1 (skupina A)
Panama – Portugalsko 0:9 (skupina A)
Portugalsko – Uzbekistán 5:1 (skupina A)
Portugalsko – Kostarika 4:0 (osmifinále)
Ázerbájdžán

Ázerbájdžán během premiérové účasti na mistrovství světa dokráčel do čtvrtfinále a předvádí velice útočný styl hry. Na vlastní kůži to naposledy v osmifinále pocítilo Thajsko, které od debutanta na světovém šampionátu inkasovalo 13 branek. Fyzicky náročné utkání ovšem stálo Ázerbájdžán klíčové hráče. Útočná dvojice Vassoura, Fineo a excelentní brankář Rovshan Huseynli budou chybět kvůli karetnímu trestu.

Cesta do čtvrtfinále

Maroko – Ázerbájdžán 0:5 (skupina F)
Ázerbájdžán – Španělsko 2:4 (skupina F)
Ázerbájdžán – Írán 3:3 (skupina F)
Thajsko – Ázerbájdžán 8:13 (osmifinále)
V pondělí v noci je na programu závěrečné čtvrtfinále mistrovství světa ve futsale, v němž o poslední postupové místo svede boj Ázerbájdžán a Portugalsko, které sice na úvod šampionátu remizovalo s domácí Kolumbií, poté ale vyhrálo tři utkání v řadě a v čele s nejlepším střelcem turnaje Ricardinhem chce do finále.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Ázerbájdžán – Portugalsko

2:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 13. Thiago Bolinha, 35. Eduardo (Thiago Bolinha) – 8. Djo (André), 18. João Matos (Bruno Coelho), 28. Ricardinho (João Matos)

Karty:   21. Eduardo (AZE) – 23. Djo (POR)

Ázerbájdžán: Kurdov (Zamanov) – Gallo, Thiago Bolinha, Eduardo, Poletto – Farzaliyev (C), Baghirov, Atayev, Chovdarov, Borisov. Trenér: Miltinho (BRA).

Portugalsko: Bébé (Vitor Hugo, Cristiano) – João Matos, Bruno Coelho, Cardinal, Ricardinho (C) – André, Fábio, Djo, Tiago Brito, Miguel, Ré. Trenér: Jorge Braz (POR).

Rozhodčí: Sergio Cabrera (CUB). Druhý rozhodčí: Jose Katemo (ARG). Třetí rozhodčí: Khalid Hnich (MAR). Časoměřič: Khamis Hassan Alshamsi (UAE)

Diváci: 2974