Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Heracles Almelo – Ajax Amsterdam

0:2

konec (0:0)

18.09.2016, 16:45 • Polman Stadion, Almelo • 6. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 5.3 3.9 1.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (18:42:28)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 0:1. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:6.
Je dobojováno! Ajax Amsterdam potvrdil roli favorita a zvítězil na půdě Heracles Almelo 2:0! Po bojovné první půli přidal Ajax po přestávce na tempu a hned to bylo znát! V 67. minutě otevřel skóre dnešního zápasu kapitán Ajaxu Davy Klaassen ! Hosté poté kontrolovali hru a čtvrthodinu před koncem přidal pojistku Nemanja Gudelj ! Heracles už se nezmohl na ohrožení branky Ajaxu a z dnešního utkání odchází bez bodu!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Na druhé straně hrací plochy operoval s míčem Samuel Armenteros. Domácí útočník zkusil obejít Veltmana, jenže krajní obránce Ajaxu mu na naznačení kličky nenaletěl.

90+1

Davy Klaassen střílel z pokutového území! Rána hostujícího kapitána trefila vyběhnutého brankáře Castra! Domácí měli štěstí!

90

Nastavují se 3 minuty!

89

Zápas už se jen dohrává! Ani domácí celek už se nikam nežene. Míč létá ze strany na stranu. Oba celky čekají na závěrečný hvizd pana rozhodčího.

88

Střídající Anwar El Ghazi dělal vítr v domácí obraně. Hráč Ajaxu byl ale sám proti přesile obránců a o míč přišel. Heracles se stále může pokusil alespoň o vstřelení čestné branky.

87

Domácí se po dlouhé době dostali na dostřel brance hostí. Nikdo v bíločerném dresu však nesebral dostatek odvahy. Heracles přišel o míč ještě před šestnáctkou.

86

Ajax se řítil do otevřené obrany domácího celku. Střídající Kasper Dolberg centroval do pokutového území. Na hranici velkého vápna zasáhl připravený Hoogma.

85

Střídající Kasper Dolberg se v honbě za dlouhou přihrávkou dopustil nedovoleného zákroku, když povalil na trávník jednoho z obránců. Domácí budou rozehrávat z vlastní poloviny.

84

Ajax zahrával další rohový kop. Centr tentokrát směřoval na malé vápno, kde si jej našel Mike te Wierik. Domácí stoper odkopl míč daleko od šestnáctky domácího celku.

83

Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Anwar El Ghazi.

82

Bertrand Traoré se prohnal do pokutového území z pravé strany. Útočník Ajaxu zvolil místo střely přihrávku na hranici šestnáctky, kam si nabíhal Davy Klaassen, před nímž zasáhl obránce.

81

Ajax kontroluje dění na hrací ploše a nepůjčuje domácímu celku míč. Fotbalisté věhlasného klubu drží balón na polovině Heraclese a hledají skulinku v jeho obraně.

79

Žlutou kartu dostává Peter van Ooijen (Heracles Almelo).

78

Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Daley Sinkgraven.

77

77. Nemanja GUDELJ - 0:2

77

Ajax právě vstřelil branku!
Ajax navyšuje své vedení na 2:0! NEMANJA GUDELJ si sběhl na přihrávku za obranu domácího celku, posunul si míč okolo Hoogmy a prostřelil Brama Castra!

76

Hosté drží míč na své polovině a vyměňují si přihrávky v zadních řadách. Kasper Dolberg potáhl míč na polovinu hrací plochy, kde se nechal chytře faulovat.

75

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Daryl van Mieghem, přichází Brandley Kuwas.

74

Ajax zahrával přímý kop z nadějné pozice. Brankář Bram Castro si počkal na střelu přes zeď a vyboxoval míč mimo tři tyče. Ajax ještě zůstal u míče, nicméně Nemanja Gudelj centrem domácí branku neohrozil.

73

Do zajímavé možnosti se hnal Jaroslav Navrátil! Český fotbalista se probil k zakončení z hranice pokutového území, ale trošku naivně se pokusil o lob. André Onana míč bez problémů lapil.

72

Bram Castro nakopl míč na polovinu Ajaxu. Davy Klaassen se pustil do hlavičkového souboje, ve kterém nedal soupeři žádnou šanci. Kapitán Ajaxu se rozehrál ke skvělému výkonu.

71

Ajax zahrával další rohový kop. Centr přilétl do shluku hlavičkářů na značce pokutového kopu, ale nikdo v zeleném dresu se přes obrannou hradbu k zakončení neprodral.

70

Dnešní utkání sleduje 12 032 diváků.

69

Samuel Armenteros obdržel přihrávku na levou stranu, ale nemohl postupovat na branku. Domácí útočník se totiž v době přihrávky pohyboval za posledním obráncem a asistent rozhodčího mu signalizoval ofsajd.

68

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Thomas Bruns, přichází Peter van Ooijen.

67

67. Davy KLAASSEN - 0:1

67

Ajax právě vstřelil branku!
Ajax se přeci jen ujímá vedení! Mitchell Dijks odcentroval z levé strany do pokutového území, míč propadl na zadní tyč k DAVYMU KLAASSENOVI, jež si jej srovnal a střelou kolem brankáře poslal Ajax do vedení!

66

Domácí fotbalisté zatím nepouštějí Ajax do vyložených příležitostí. Heracles vybojoval míč a drží jej na své polovině. Rozehrávku domácího celku diriguje Mike te Wierik.

65

Ajax zahrával rohový kop. Exekuce se chopil Davy Klaassen. Centr záložníka Ajaxu se snesl na malé vápno, kde už na něj čekal připravený Bram Castro.

64

Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Hakim Ziyech, přichází Kasper Dolberg.

63

Hosté se zbytečně dostali pod tlak! André Onana dlouho otálel s rozehrávkou a nakonec pořádně zavařil svým obráncům. Sánchez musel odehrát míč v tísni před dotírajícím Duartem.

62

Justin Hoogma si skvěle splnil své defenzivní úkoly. Domácí stoper na hranici pokutového území ukradl míč Traorému, rychle se zorientoval a ještě stačil přesně rozehrát.

61

Traoré se otočil kolem obránce na hranici pokutového území a vyslal slabou střelu levou nohou. Míč se navíc kroutil do míst, kde byl připravený Bram Castro.

60

Ajax se až teď dostal k míči. Stoper Davinson Sánchez se rozhodl uklidnit hru na polovině hostujícího celku. Ajax kombinuje v zadních řadách, nikdo z domácích jeho rozehrávku nenapadá.

59

Heracles je najednou aktivnějším týmem a zasypává obranu Ajaxu jedním útokem za druhým. Za další přihrávkou za obranu spěchal Lerin Duarte, před nímž uklidil míč do bezpečí Sánchez.

57

Domácí se stále snaží hrát s Ajaxem vyrovnanou partii a daří se jim to! Další přihrávku za obranu Ajaxu sice nedostihl nikdo v černobílém, ale hosté musejí dávat pozor na zadní vrátka.

56

Obrovská šance domácích! Na centr z pravé strany si v pokutovém území naběhl Lerin Duarte, který mířil do protipohybu hostujícího brankáře, ale André Onana reflexivně vyrazil!

55

Traoré se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku! Útočník Ajaxu upadl po souboji s obráncem těsně před pokutovým územím! Sudí ale faul neodpískal!

54

Na prudkou přihrávku si nabíhal Nemanja Gudelj. Fotbalista Ajaxu si chtěl zpracovat míč špičkou kopačky, jenže na prudkou přihrávku nedosáhl. Obrana Heraclesu může uklidnit hru.

53

Až nyní se domácí dostali k míči a okamžitě jej odkopli za půlící čáru. Ajax se k němu ale rychle vrátí, hosté budou vhazovat. Diváci stále hlasitě skandují!

52

Sánchez přenesl hru na levou stranu. Míč si převzal Mitchell Dijks, jehož centr srazila obrana Heraclesu pouze ke Klaassenovi. Ajax zůstává s míčem v blízkosti pokutového území.

51

Traoré přenechal míč rozběhnutému Riedewaldovi. Druhý jmenovaný o balón přišel, protože jeden z domácích obránců měl ke kulatému nesmyslu o kus blíže.

50

Ajax se nastěhoval před pokutové území Heraclesu. Před branku domácího celku se snesl centr z levé strany, pro který si nikým neatakován došel brankář Bram Castro.

49

Poprvé ve druhém poločase se do útoku prohnali také domácí hráči! Daryl van Mieghem se rychlou kličkou zbavil svého obránce a odcentroval do pokutového území. Před Onanou odkopl míč Sánchez.

48

Hakim Ziyech si chtěl postrčit míč po pravé straně okolo svého strážce, ale ten mu včas zatarasil cestu a odkopl míč do zámezí. Ajax bude vhazovat na polovině hřiště.

47

I na začátku druhého poločasu panuje v Almelu vynikající atmosféra! Domácí fandové povzbuzují Heracles hlasitým skandováním, které doprovázejí potleskem.

46

Ajax zahájil výkopem druhý poločas dnešního souboje. Hosté zapojili do kombinace i brankáře Onanu. Přihrávku po levé straně poté přečetl Thomas Bruns a skluzem zastavil útok Ajaxu.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Diváci zatím sledují spíše podprůměrnou podívanou! Domácí Heracles vstoupil do utkání o něco lépe. Po deseti minutách hry musel proti ráně Duarteho zasahovat Onana. Ajax začal hrát až v závěru poločasu. Hosté si vytvořili několik standardních situací. V největší šanci ale selhal Nick Viergever! Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Obrana Heraclesu se s tím zrovna nemaže! Mike te Wierik byl nejrychleji u odraženého balónu, nad ničím nepřemýšlel a jednoduše odkopl balón do autu.

45+1

Nastavují se 2 minuty!

45

Ajax v závěru prvního poločasu rozehrával ještě jeden rohový kop. Na centr od rohového praporku si naskočil obránce Nick Viergever, ale jeho hlavička z hranice pokutového území až k brankáři nedoletěla.

44

Davy Klaassen se po dlouhé době zapojil do akce Ajaxu. Středopolař hostujícího celku cpal míč vpřed Traorému, jenže útočník Ajaxu na prudkou přihrávku nedosáhl.

43

André Onana si dal pořádně načas s odkopem od branky, což se nelíbilo domácím příznivcům. Hostující brankář nakopl míč na polovinu hřiště, kde jej sebrali domácí obránci.

42

Ajax se v závěru poločasu probudil! Hosté se znovu hnali vpřed. Přihrávka středem hřiště měla být adresována Traorému, ale Mike te Wierik míč pohlídal a přihrál jej brankáři.

41

Po rohovém kopu se po odraženém míči natahoval Davinson Sánchez. Hostující fotbalista zasáhl míč jen špičkou kopačky a nasměroval jej mimo domácí svatyni.

40

Amin Younes potáhl míč k pokutovému území domácího celku. Na centr na malé vápno si sbíhal Bertrand Traoré, ale před ním stačil míč ve skluzu uklidit do autu stoper Mike te Wierik.

39

39. Největší šance Ajaxu v první půli

39

Ajax měl k dispozici další standardní situaci! V pokutovém území se nejvýše ze všech vyšplhal Nick Viergever, jehož hlavičku chytil na brankové čáře Bram Castro!

38

Ajax zahrával rohový kop. Centr se snesl na přední tyč, kde byli připraveni domácí obránci. Stoper Mike te Wierik odhlavičkoval balón ven z pokutového území.

37

Po delší době jsme se dočkali střeleckého pokusu! Lerin Duarte uvolnil přihrávkou na levou stranu van Mieghema, který vypálil z ostrého úhlu a jeho střela ohrozila pouze diváky za brankou.

36

Také domácí si ale neporozuměli při rozehrávce na vlastní polovině. Wout Droste se pohnul opačným směrem než putovala přihrávka jeho kolegy z obranné řady. Ajax bude vhazovat.

35

André Onana musel hasit špatnou přihrávku svého obránce. Brankář Ajaxu však stačil zareagovat a před dotírajícím Navrátilem odkopl míč do zámezí. Domácí se přestěhují před šestnáctku Ajaxu.

34

Ajax stále drží míč na polovině hřiště. Domácí vysunuli presink deset metrů před půlící čáru a fotbalisté z Amsterdamu si s jejich napadáním nevědí rady.

32

Justin Hoogma si odběhl do útrob stadionu přezout kopačky! Stoper domácího celku už je ale zpět na hrací ploše. První poločas pokračuje v ospalém tempu.

31

Do pokutového území domácích se snesl zajímavý centr z pravé strany. Bram Castro vyrazil včas z brankové čáry a schoval míč před dotírajícím Traorém.

30

Ajax opět kombinuje pouze na své polovině hrací plochy. Obránci Ajaxu posílají míč z jedné strany na druhou. Nikdo další v zeleném dresu se nenabízí.

29

Heracles zkouší štěstí pomocí dlouhých přihrávek za obranu Ajaxu. Další z nich bez problémů dostihl Davinson Sánchez, který nikým neatakován přihrál míč brankáři Ajaxu.

28

Diváci se zlobí! Samuel Armenteros sprintoval za přihrávkou mezi stopery Ajaxu a po kontaktu se Sánchezem upadl. Hlavní rozhodčí znovu neodpískal faul hostujícího obránce.

27

Na druhé straně hrací plochy si dobrý obranný zákrok připsal Davinson Sánchez. Stoper Ajaxu se položil pod nohy rozběhnutého Duarteho a ve skluzu mu odkopl míč na aut.

26

Další dlouhou přihrávku na Younese přečetl Wout Droste. Obrana domácího celku pracuje v úvodní půlhodině zápasu na výbornou a fotbalistům Ajaxu zatím nedovolila vůbec nic.

25

Nick Viergever chtěl urychlit hru dlouhým přenesením hry na levou stranu hřiště, kde číhal Amin Younes. Stoper Ajaxu však předvedl hodně zpackanou rozehrávku a zakopl míč do autu.

24

Další ostrý souboj! Bertrand Traoré se na hranici pokutového území srazil s Hoogmou. Oba fotbalisté si ze souboje odnesli nepříjemný šrám, ale oba budou schopni pokračovat.

23

Domácí kapitán Thomas Bruns už je zpátky na trávníku! Kapitán Heraclesu se po ošetření okamžitě zapojil do kombinace domácího celku. Jeho přihrávku za obranu Ajaxu sebral Onana.

22

Ajax znovu kombinuje na polovině hrací plochy. Hosté se snaží najít skulinky v obraně domácího celku, ale obrana Heraclesu zatím nedává Ajaxu prostor ke kombinaci.

21

Domácí se dožadovali odpískání přímého kopu po tvrdém zákroku Dijkse. Hlavní rozhodčí měl celou situaci před sebou a posoudil zákrok krajního obránce Ajaxu jako dovolený.

20

Další zranění na straně domácího celku! Tohle se trenérovi Heraclesu určitě nelíbí! Zdravotníci domácího celku si v úvodu zápasu rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek práce.

19

První zakončení také na straně Ajaxu! Amin Younes obdržel přihrávku na levou stranu, rychlou kličkou se zbavil obránce a z hranice pokutového území vypálil do náruče připraveného Castra.

18

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Tim Breukers.

18

Jöel Veltman udělal radost domácím fanouškům. Krajní obránce Ajaxu Amsterdam si nepohlídal zpracování snadné přihrávky na polovině hřiště a míč mu utekl do zámezí.

17

Jeden z domácích fotbalistů opouští v doprovodu lékařů hrací plochu. Trenér Heraclese bude muset už po čtvrthodině hry sáhnout k prvnímu střídání.

16

Traoré prodloužil patičkou prudkou přihrávku. Na hranici pokutového území číhal na míč Younes, ale obránci domácího celku přečetli úmysl Traorého a získali míč.

15

Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů. U zraněného fotbalisty už jsou lékaři domácího celku. Vypadá to, že Robin Gosens nebude muset střídat.

14

Samuel Armenteros se u rohového praporku zbavil Sáncheze, prosmýkl se do pokutového území a po odcentrování se dožadoval odpískání pokutového kopu po údajné ruce. Píšťalka rozhodčí zůstala němá.

13

Ajax rychle získal míč zpět na své kopačky a rozjel novou kombinaci. Hosté si několikrát vyměnili míč na své polovině. Mitchell Dijks vybídl přihrávkou Traorého, jež přišel o míč.

12

Exekuce přímého kopu se ujal Hakim Ziyech. Jeho centr se sice stáčel mezi hlavičkáře na malém vápnu, jenže Bram Castro vyrazil z branky a schoval balón v náručí.

11

Heracles drží v úvodu utkání míč častěji na kopačkách. Domácí znovu kombinovali na své polovině, jenže po nepřesné rozehrávce přišel nedovolený zákrok. Ajax má k dispozici přímý kop.

10

Amin Younes si nabíhal do pokutového území na oblouček za obránce. Centr se ale svezl po pokropeném trávníku a brankář Bram Castro jej s přehledem schoval v rukavicích.

9

Nikdo z fotbalistů Heraclesu si však netroufl na centr do pokutového území. Domácí rozehráli přímý kop nakrátko a do kombinace zapojili i brankáře Castra.

8

Domácí se nezalekli slavnějšího soupeře a od úvodní minuty podnikají nebojácné výpady na polovinu Ajaxu Amsterdam. Po dalším průniku si dokonce vybojovali přímý kop.

7

7. Duarteho tvrdá střela

7

První nebezpečná střela domácího celku! Lerin Duarte si navedl míč na střed hřiště a levačkou protáhl Onanu! Brankář Ajaxu udržel míč před brankovou čárou!

6

Mitchell Dijks potáhl míč po levé straně a odcentroval do pokutového území. Do odraženého míče se opřel Davy Klaassen, ale rána mu nesedla a míč minul branku o pořádný kus.

5

Amin Younes si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu. U postranní čáry si sice převzal míč, ale Samuel Armenteros k němu okamžitě přistoupil a odkopl mu balón do zámezí.

4

Černobílí z něj ale branku neohrozili. Centrovaný míč propadl k fotbalistům Ajaxu. Hosté nyní drží míč na své polovině a vyměňují si jej v zadních řadách. Nikdo z domácích jejich rozehrávku neatakuje.

3

Samuel Armenteros vybojoval míč pro Brunse, který mu jej okamžitě vrátil. Samuel Armenteros se natlačil před pokutové území a vybojoval první rohový kop domácího celku.

2

André Onana musel vyrazit z brankové čáry, aby odkopl pomalou malou domů před dotírajícím Armenterosem. Brankář Ajaxu situaci zvládl a nakopl míč na polovinu domácího celku.

1

Herecles zahájil dnešní utkání výkopem. Domácí se ihned vydali na polovinu Ajaxu. Za prodlouženým míčem spěchal Samuel Armenteros, ale obrana Ajaxu byla napoprvé úspěšná.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí už přivádí aktéry dnešního souboje na trávník. Domácí Heracles nastoupí v černobílých dresech, zatímco Ajax oblékne zelenou sadu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Hoogma, Gosens – Bruns, Pelupessy, L. Duarte – Navrátil, Armenteros, van Mieghem.
Náhradníci: Fij, Brouwer – Breukers, Darri, Kada, Kuwas, Vermeij, van Ooijen, Agbaljan, R. Pröpper.

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Klaassen, Riedewald, Gudelj – Ziyech, Traoré, Younes.
Náhradníci: Boer – Tete, Bazoer, El Ghazi, Sinkgraven, Westermann, Schøne, Dolberg, Casierra.

Rozhodčí: Gözübüyük – de Vries, Hoekstra.
Vzájemné duely v minulé sezóně

26.1.2016 Ajax – Heracles 0:0
17.10.2015 Heracles – Ajax 0:2
Heracles Almelo

Dnešní domácí celek neodstartoval do nové sezóny zrovna vydařeně! Heracles v pěti zápasech posbíral pouhých pět bodů a aktuálně mu patří až jedenáctá pozice ligové tabulky! V minulém kole zajížděl Heracles na půdu Excelsioru, kterému podlehl 3:1!
Ajax Amsterdam

Slavný nizozemská klub se v letošní sezóně musí obejít bez účasti v prestižní Lize mistrů! Ajaxu se podle jeho představ a ambicí nepovedl ani vstup do nizozemské ligy! Před dnešním duelem mu totiž patří až čtvrtá pozice se ziskem desíti bodů! V minulém kole Ajax na svém hřišti zvítězil nejtěsnějším možným způsobem nad Vitesse! Ve čtvrtek si navíc fotbalisté Ajaxu zvedli sebevědomí na půdě Panathinaikosu Athény, kde v rámci Evropské ligy zvítězili 2:1!
Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Heracles Almelo a Ajaxem Amrsterdam! Utkání začne v 16:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

Heracles Almelo – Ajax Amsterdam

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 67. Klaassen, 77. Gudelj

Karty:   79. van Ooijen (HRC)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 0:1. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:6.

Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Hoogma, Gosens (18. Breukers) – Bruns (68. van Ooijen), Pelupessy, L. Duarte – Navrátil, Armenteros, van Mieghem (75. Kuwas).
Náhradníci: Fij, Brouwer – Breukers, Darri, Kada, Kuwas, Vermeij, van Ooijen, Agbaljan, R. Pröpper.

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Klaassen, Riedewald, Gudelj – Ziyech (64. Dolberg), Traoré (83. El Ghazi), Younes (78. Sinkgraven).
Náhradníci: Boer – Tete, Bazoer, El Ghazi, Sinkgraven, Westermann, Schøne, Dolberg, Casierra.

Rozhodčí: Gözübüyük – de Vries, Hoekstra

Diváci: 12 032